بازی کودکانه تقویت کنندهی حافظهی شنیداری
1. بازی نام بردن اشیا
تعدادی اسباب بازی، و یا هر وسیلهی دیگری که مدنظرتان است را جلوی کودک قرار دهید و از او بخواهید با دقت به مواردی که شما نام میبرید گوش دهد و وسیله را در صورت وجود به شما نشان دهد (مثلا بگویید لیوان، سبز، کوچک. فرزند باید لیوانِ سبز رنگِ کوچک را در صورت وجود پیدا کرده و به شما نشان دهد) در ابتدا یک تا دو ویژگی را نام ببرید و در مراحل بالاتر تعداد ویژگی یا اشیا مورد نظر را افزایش دهید.
2. بازی تکرار کلمات
تعدادی کلمه (یا جمله) را برای کودک بخوانید و از او بخواهید آنها را تکرار کند. با پیشرفت کودک و برای بالا بردن چالش بازی تعداد کلمات را افزایش دهید. همچنین میتوانید برای تقویت توالی شنیداری کودک (توانایی تشخیص ترتیب حروف یا کلمات شنیده شده و به خاطر سپاریِ صحیح این تریتب) میتوانید از او بخواهید در بیان کلمات، ترتیب را هم لحاظ کند.

3. بازی بازگو کن
چند کلمه برای کودک بخوانید و از او بخواهید خوب به شما گوش کند. سپس هر بار یکی از کلمات را در قالب پرسش از او بخواهید تا برایتان بازگو کند. مثلا: بپرسید دومین کلمهای که گفتم چه بود؟ آخرین کلمه و … میتواندی رفته رفته این بازی را پیچیدهتر هم بکنید؛ مثلا یک داستان کوتاه دربارهی حیوانات برایش تعریف کنید. وقتی داستان تمام شد سوالاتی مثلِ “نام دومین حیوانی که در داستان به آن اشاره کردم چه بود؟” را از او بپرسید.
4. بازی جملهسازی
کلمهای را بگویید. نفر دوم کلمه را تکرار کند و کلمهی جدید را به آن اضافه کند. نفر بعد دو کلمه را تکرار کند و کلمهی دیگری را به آن اضافه کند. (اگر تعداد نفرات کم است، دایرهوار روند را ادامه دهید). میتوانید برای تقویت جملهسازی کودک، بازی را به شکلی انجام دهید که کلمات به هم مرتبط باشند و جمله معنیداری در طی این فرآیند ساخته شود.
میدانیم که برای ساخت جمله باید مهارت کلامی خوبی داشت. برای تعریف داشتن مهارت کلامی خوب یکی از مهمترین پارامترهاست. در مقاله تقویت مهارتهای کلامی کودکان میتوانید با راهکارهای مفید آن آشنا شوید.
5. بازی انجام وظیفه
تعدادی وظیفهی کوچک طراحی کنید. آنها را به ترتیب از کم به زیاد به کودک بگویید و بخواهید آنها را انجام دهد. (مثلا عروسکِ قرمز را بیاور. لیوان را بگذار روی میز. تلویزیون را روشن کن و…) با پیشرفت کودک تعداد تمرینها را اضافه کنید. حتی میتوانید اهداف دیگری را هم در این بازی دخیل کنید و از این فرصت به نحو احسنت استفاده کنید. مثلا اگر قصد دارید فرزندتان در انجام کارهای خانه به شما کمک کند، کارهایی مثلِ “عروسکت را در کمد قرار بده. درب کمد را درست ببند. لباست را تا کن. آن را در کشوی لباست قرار بده و …” را از او بخواهید. در اینجا توصیه میکنیم اگر به عنوان یک ولد آگاه، مشتاق به یادگیری بیشتر بازیهای ساده و مفیدی از این دست برای تقویت مهارتهای کودکتان هستید؛ حتما به این پیج اینستاگرام مراجعه کنید و از آموزشهای رایگان و بینظیر آن استفاده کنید.
6. بازی خواندن قصه و داستان
داستانی را برای کودک بخوانید و از کودک بخواهید خوب به آن گوش کند. سپس سوالاتی را پیرامون داستان نقل شده، از کودک بپرسید. میتوانید این بازی را مرحله به مرحله اجرا کنید و هر بار یک هدف دیگر را هم همزمان مدنظر داشته باشید. مثلا برای بررسی میزان درک از متن کودک، پس از اینکه داستان را روایت کردید، از کودک سوال کنید که مفهوم کلی داستان را خیلی ساده بیان کند. در دورِ بعدی برای محک زدنِ میزانِ توجه کودک به جزئیات از کودک بخواهید به سوالهایی که میپرسید پاسخ دهد. در دورِ بعدی سوالاتی از اسامی و مشخصات افراد یا موجودات در داستان بپرسید و …
5503540702_5935753538759049014.mp3
7.83M
صحبتی با اولیا پیرامون ممنوعیت آموزش الفبا در پیش از دبستان
#عاطفه_کیامهر
@voiceamozeshikia
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آوا_شناسی
توضیحات آواشناسی وتدریس آوا ورزی در پیش دبستانی توسط خانم کیا
@voiceamozeshikia
1_635478296.amr
1.69M
توضیحات خانم کیامهر در مورد آوا ورزی
آموزش هم آغاز و هم پایان
#آواورزی
@voiceamozeshikia
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آوا_شناسی
توضیحات آواشناسی وتدریس آوا ورزی در پیش دبستانی توسط خانم کیا
@voiceamozeshikia
سرپرست سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک:
🔴 توجه به ابعاد شناختی، عاطفی، اجتماعی، حرکتی و مهارتی لازمۀ رشد متوازن کودکان است
🔶رضوان حکیمزاده روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه جامعه «ایرنا» درباره شیوههای یادگیری کودکان با بیان اینکه محتوای دوره پیشدبستانی لزوماً کتاب و آموزش نیست، اظهار کرد: منظور از محتوا در این عرصه، مجموع فرصتهای تربیتی و یادگیری است. موضوعی که در سند تحول بنیادین با عنوان تنوع بخشیدن به منابع و محیطهای یادگیری مورد توجه قرار گرفته است.
📌وی افزود: این حوزه نیازمند نگاه کلان است و برنامهها باید همه ابعاد شناختی، عاطفی، اجتماعی، حرکتی و مهارتی را در بر بگیرد و کودکان در همه زمینهها رشد متوازن داشته باشند. علاوه بر این موارد، تربیت دینی بر اساس مبانی دینی و آموزههای قرآن کریم که در برخی از نظامهای آموزشی تحت عنوان رشد معنوی به آن اشاره میشود نیز باید در کانون توجه باشد.
7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آشنایی با مفهوم اول وآخر
کاربردی برای آموزش صدای اول وآخر
صدا خرگوشی و لاک پشت
هم آغاز و هم پایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هم آغاز و هم پایان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ ویدئو هم آغاز و هم پایان
40.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ اموزش اول و اخر در کلمات، پایه اولیه اموزش هم اغاز و هم پایان
هدایت شده از 🧕🏻آموزه های دینی کیامهر🧕🏻
حضرت معصومه (س) در روز اول ذیالقعده سال ۱۷۳ هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشودند. این بانوی بزرگوار از همان آغاز در محیطی پرورش یافتند که پدر، مادر و فرزندان، همه به فضائل اخلاقی آراسته بودند. روایت است که برادر بزرگوار حضرت معصومه (س)، حضرت امام رضا (علیه السلام) ایشان را معصومه صدا میکردند و جدشان امام صادق (علیه السلام) قبل از تولد ایشان، حضرت معصومه (س) را به «کریمه اهل بیت» ملقب نمودند.
#حضرت_معصومه
🧕🏻کانال کشوری #آموزه_های_دینی کیامهر🧕🏻
🌟🌟🌟🌟🌟🌟
🆔 @ghoranvakodak_kia
🌟🌟🌟🌟🌟🌟