🔻پایان طلسم ۱۱ ساله
🔹سفر ۳۶ ساعته رئیسجمهور به ۳ کشور آفریقایی، قفل یک طلسم ۱۱ ساله را شکست. اما آیا این طلسم به روابط ایران و آفریقا یعنی دومین قاره وسیع جهان که یک پنجم جمعیت دنیا را در خود جای داده، به صورت اتفاقی خورده بود یا حاکی از نوعی نگرش و جهتگیری است؟ تحلیل سطح روابط و رفت و آمدهای دولت سابق نشان میدهد دراین دوره، کمترین میزان تعامل و ارتباط با کشورهای آفریقایی ثبت شده و حتی زیرساختهای ایجاد شده از قبل نیز منهدم شده است. این واقعیت تلخ در دیدار هیأتهای ایران و اوگاندا مورد اشاره رئیسجمهور این کشور نیز قرار گرفت و موسونی گفت «اغلب رؤسای جمهور قبلی شما به اوگاندا آمدند بجز آقای روحانی». البته غیبت رئیسجمهور سابق محدود به اوگاندا نبود و او در طول دوره هشت ساله خود به هیچ کشور آفریقایی سفر نکرد. به این ترتیب بود که سهم ایران از تجارت ۱۲۰۰ میلیارد دلاری آفریقا در پایان دولت دوازدهم، تنها ۶۰۰ میلیون دلار بود.
🔹این رقم البته ظرف دو سال اخیر، تقریباً ۱۰۰ درصد رشد کرده و به بیش از یک میلیارد دلار رسیده، اما هنوز معادل یک هزارم تجارت کل آفریقا است. اما در دورهای که دولت ایران از ظرفیتها و فرصتهای اقتصادی و سیاسی آفریقا غافل بود، سایر کشورها و رقبا با شتاب بالا ارتباطات خود را با این قاره گسترش دادهاند. ترکیه ۱۹ برابر، هند ۴۰ برابر، برزیل ۱۲ برابر، فرانسه ۲۷ برابر، امریکا ۴۰ برابر و چین ۱۵۰ برابر ایران به آفریقا صادرات دارند.
🔹این اعداد و نمونههای مشابه آن در روابط با کشورهای امریکای لاتین و حتی آسیا نشان میدهد، در دورهای که باید با شناسایی فرصتهای بکر و متنوعسازی ارتباطات، برای کشور تولید قدرت سیاسی و اقتصادی میشد، با برجامزدگی و تکگزینه و معطل کردن کشور، عملاً تولید تهدید و آسیب شد.
🔹محدودسازی و محرومسازی کشور از تنوع روابط و خالی کردن میدان ارتباطات و همکاریهای ایران با آفریقا، علاوه بر کاهش قدرت مانورهای سیاسی و اقتصادی ایران، از یک جنبه دیگر نیز مطلوب امریکا و اروپا است و آن، جلوگیری از رقیبتراشی در سرزمینهای بکر آفریقایی میباشد. رئیسجمهور زیمبابوه در دیدار هیأتهای دو کشور روی همین نکته دست گذاشت و گفت «ما ۶۱ نوع ماده معدنی داریم و امریکا و انگلیس با وجودی که ما را تحریم کردهاند اما در بخش معادن ما سرمایهگذاری میکنند. چرا شما ایرانیها برای سرمایهگذاری نمیآیید؟»
🔹یک نمونه از پروپاگاندای جریان رسانهای معاند که متأسفانه در داخل هم، برخی مغرضانه یا کورکورانه به آن پهلو دادند، عملیات تحریف روی سخنان پایانی رئیسجمهور در بازگشت از آفریقا است که گفت «توافق کردیم در ازای فروش محصولات و مواد پتروشیمی، با کشت فراسرزمینی و انتقال کالای اساسی نیازهای کشور را تأمین کنیم». جریان تحریف که عادت به رونویسی از روی رسانههای معاند کرده است، برای این خبر و دستاورد مهم تیتر زد «نفت در برابر غذا، دستاورد سفر رئیسی!» اما اصل ماجرا این است که کشور به واردات سالانه حداقل ۱۵ میلیارد دلار کالای اساسی احتیاج دارد. یکی از غفلتهای خطرناک در سالهای گذشته، وابستهسازی این حجم بزرگ از واردات آن هم در بخش غذای مردم به چند شرکت خاص و تحت نفوذ امریکا است.
https://dolat.ir/detail/415924
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻تجارت ایران با آفریقا۲ برابر شد/ کشت فراسرزمینی ۱۰ هزار هکتار زمین در اوگاندا
🔹قائممقام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به افزایش ۲برابری تجارت با آفریقا در دولت سیزدهم گفت: میتوانیم بخشی از نیاز کشور به پروتئین را که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن است از آفریقا وارد کنیم و در این خصوص توافقنامهای با کنیا به امضا رسید.
🔹پیمانپاک با اشاره به اینکه از ۱۲۰۰ میلیارد دلار تجارت حوزه آفریقا، حدود ۶۰۰ میلیارد دلار آن واردات و تقریباً همین مقدار صادرات است تصریح کرد: واردات را محصولات نهایی تشکیل میدهد که ایران در برخی از این کالاهای نهایی مزیت دارد و از طرفی صادرات کشورهای آفریقایی مواد معدنی، مواد اولیه و محصولات کشاورزی است که ما واردکننده آن هستیم و این مسئله این فرصت را ایجاد میکند که مستقل از سیاستهای دیگری که در حوزه بینالملل داریم توجه ویژهای به این بخش داشته باشیم.
🔹این مقام مسئول با یادآوری اینکه «حجم تجارت ایران با کشورهای آفریقایی از ۶۰۰ میلیون دلار در ابتدای دولت سیزدهم به ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در زمان حاضر رسیده است» تصریح کرد: با توجه به سطح بهداشت استاندارد، اکنون میتوانیم بخشی از نیاز کشور به پروتئین که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن است از آفریقا وارد کنیم و در این خصوص توافقنامهای با کنیا به امضا رسید.
🔹بهگفته پیمانپاک در حوزه اوگاندا هم تمرکز بر کشت فراسرزمینی بود و قرار شد دولت اوگاندا، ۱۰ هزار هکتار زمین کشاورزی بهعنوان نمونه در اختیار ایران قرار دهد تا در آن کشت فراسرزمینی انجام شود.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻 #عدد_خبر
🔹مدیرکل خدمات اجتماعی کارگران: براساس آمار و اطلاعات، سال گذشته حدود یکمیلیون کارگر جدید تحت پوشش خدمات سلامت قرار گرفتند و تا سال ۱۴۰۳ این رقم باید به حدود ۳ میلیون کارگر افزایش یابد.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻۱۵ هزار هکتار زمین نهضت ملی مسکن تامین شد
🔹معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه برای نهضت ملی مسکن شهرهای جدید ۲۰ هزار هکتار زمین نیاز است، گفت: تاکنون ۱۵ هزار هکتار زمین تامین شده است.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻رئیس جمهور ۲۶ و ۲۷ تیر به کهگیلویه و بویراحمد سفر میکند
معاون اجرایی رئیس جمهور:
🔹با توجه به برگزاری سفر رئیس جمهور به قاره آفریقا، سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان کهگیلویه و بویراحمد چند روز به تاخیر افتاد و این سفر روزهای دوشنبه و سه شنبه ۲۶و۲۷ تیر انجام می شود.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻اقدامات ضربتی بانک مرکزی برای تسهیلگری در پرداخت وامهای خرد
🔹معاون نظارت بانک مرکزی ضمن تشریح اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل گری پرداخت وامهای خرد اعلام کرد: افزایش سقف تسهیلات قرض الحسنه، تعیین معیار جدید سهم تامین مالی خرد در ترازنامه بانک ها، کاهش نرخ ذخیره عمومی تسهیلات خرد در بانکها و به روز رسانی سیستم اعتبارسنجی از مهمترین اقدمات بانک مرکزی در این زمینه است.
🔹دکتر ابوذر سروش با بیان اینکه بانک مرکزی به منظور تشویق شبکه بانکی در اعطای تسهیلات خرد معیاری تحت عنوان «سهم بانکها در زمینه تامین مالی خرد» در ترازنامه بانکها ایجاد کرده است افزود: نحوه افتتاح حساب غیرحضوری، امضای الکترونیک و استفاده از زیرساختهای سفته الکترونیک، از دیگر اقدمات بانک مرکزی در راستای تسهیل گری در پرداخت تسهیلات خرد است که منجر به توسعه و تسهیل به تسهیلات خرد توسط مردم شده است.
🔹وی افزایش تسهیلات قرض الحسنه خرد از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان برای اشخاص حقیقی و از ۵۰۰ میلیون تومان به ۷۵۰ میلیون تومان برای اشخاص حقوقی را از دیگر اقدمات بانک مرکزی در این زمینه عنوان کرد و افزود:در همین راستا به طور موازی در ارتباط با تامین مالی از طریق کارت مرابحه سقف اینگونه کارتها نیز از ۲۰۰ میلیون تومان به ۳۰۰ میلیون تومان افزایش یافت و مقرر شد که بانک مرکزی در فروردین ماه هر سال نسبت به تعدیل احتمالی میزان تسهیلات قرض الحسنه خرد و کارت اعتباری مرابحه اقدامات لازم را انجام دهد.
🔹معاون نظارت بانک مرکزی تاکید کرد: بانک مرکزی جلوی پرداخت وامهای خرد زیر ۴۰۰- ۳۰۰ میلیون تومانی را به هیچ وجه در هیچ دورهای نگرفته است حتی بعضا پرداخت تسهیلات برخی بانکها را ممنوع کرده ایم که تسهیلات با مبالغ بالا بوده و پرداخت تسهیلات خرد و تکلیفی به هیچ وجه ممنوع نشده است.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻ذرهای از حق ایران درباره حقابه هیرمند کوتاه نخواهیم آمد
🔹وزیر نیرو با اعلام اینکه ذرهای از حق ایران درباره حقآبه هیرمند کوتاه نخواهیم آمد، گفت: انتقال آب از آبخوان دشت تهلاب میتواند بخشی از نیاز سیستان و بلوچستان را تامین کند.
🔹وی اقدام بعدی را انتقال آب از دریای عمان عنوان کرد و گفت: این کار به سرعت در حال اجرا است.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران افتتاح میشود
🔹بخشی از طرح جامع آبرسانی تهران (قمر بنیهاشم (ع)) فردا یکشنبه ۲۵ تیرماه با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری میرسد.
🔹بهرهبرداری از این پروژهها موجب پایداری و تابآوری بیشتر در پهنه غرب و جنوب غرب کلانشهر تهران خواهد شد.
#دولت_مردم
@PadDolat
6.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کشت فراسرزمینی با استفاده از ظرفیت کشورهای آفریقایی
دهقانی:
🔹 ایران در ۳حوزه «منابع نفتی و معادن»، «غذا و کشاورزی» و «تجهیزات پزشکی و سلامت» در بازار کشورهای آفریقایی نقش آفرینی فناورانه خواهد داشت.
🔹 به دنبال کمک به کشورهای آفریقای برای کمک به تکمیل زنجیرههای ارزش و تولید محصولات با ارزش افزوده بالا هستیم.
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻دستاوردهای سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی
🔹شبکه خبر در گفتگوی ویژه خبری با حضور دکتر روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور و دکتر مهدی حسینی، رئیس مرکز تجارت ایران در غرب آفریقا به موضوع دستاوردهای سفر رئیس جمهور به سه کشور آفریقایی پرداخته است.
مشروح این گفتگوی ویژه را در لینک زیر مشاهده بفرمایید:
https://dolat.ir/detail/415955
#دولت_مردم
@PadDolat
🔻بیمارستان اکباتان هفته دولت و بعد از ۱۴ سال افتتاح میشود
🔹رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان از افتتاح بیمارستان اکباتان بعد از ۱۴ سال در همدان خبر داد و گفت: در حال حاضر ۱۴۰ طرح حوزه علوم پزشکی به متراژ ۲۴۰ هزار مربع در حال اجراست.
#دولت_مردم
@PadDolat