هدایت شده از نوروزنیا
🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴🕌🏴
حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام عادل و مردمی بود و ثروتی اندوخته نکرد.
___ابن عبد ربه دراستيعاب مى گويد:
«قُتِلَ عَلِىٌّ وَ لَا مَالَ احْتَجَبَهُ وَ لَا دُنْيا أَصابَها»
علي به شهادت رسيد در حالى كه نه مالى اندوخته بود و نه مواهب دنيوى براى خود فراهم ساخته بود.
🕌ابن ابى الحديد شارح عالیقدر نهج البلاغه می نویسد:
هنگامى كه حضرت علي(عليه السلام) چشم از دنيا پوشيد، نخلستان هاى بسيارى از خود به يادگار گذاشت.
چشمه هاى متعدّدى با زحمت خود در شهر مدينه، يَنبُع و سُويَعه احداث كرد و به وسيله آن زمين هاى مواتى را آباد نمود. سپس همه آنها را از ملك خود خارج ساخت و وقف مسلمين كرد و از دنيا نرفت درحالى كه چيزى از آنها در ملكش باشد. آن حضرت چيزى از مال، كم يا زياد براى فرزندانش به ارث نگذاشت مگر چند غلام و كنيز (كه دستور آزادى آنها را داده بود) و هفتصد درهم از سهم او از بيت المال كه براى به دست آوردن خادمى براى خانواده اش ذخيره كرده بود.
🕌 از گفتار مولی الموحدین حضرت علی علیه السلام :
🌻خطای برادران مان، خطای ما است
🌻«وَ اسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِكَ ما تَسْتَقْبِحُ مِنْ غَیْرِكَ»
ترجمه : فرزندم! آنچه را براى دیگران زشت می انگاری، برای خودت هم زشت بدان؛
🌻«وَ ارْضَ مِنَ النّاسِ بِمَا تَرْضاهُ لَهُمْ مِنْ نَفْسِكَ»
ترجمه: و از مردم به راحتی راضی باش و از آن ها بگذر همان طور که دوست داری از تو بگذرند.
شرح: حقیقت این است که شما همگی یک روح هستید همراه با درستی ها و خطاها. چرا با اندک خطائی گمان می کنیم باید ساز جدایی ساز کرد؟ چرا متوجه نیستیم خطای برادران مان خطای ما است، مگر انتظار نداریم وقتی خطایی از ما سر زد بیش از آن که بقیه به خطای ما بنگرند به محذورات ما بنگرند و ببینند عمدی در کار نبوده، پس چرا چنین برخوردی را در مقابل خطای دیگران نداریم تا در آن صورت متوجه شویم اطراف ما را انسان هایی پر کرده اند که اکثراً به دنبال وارستگی هستند؟ مگر این طور نیست که شما راضى نیستید درباره ی شما قضاوت هاى منفى و بیجا بكنند و این را برای خود حق می دانید؟ پس مواظب باشید چنین حقی را از دیگران دریغ نکنید تا به راحتی هر چه در مورد دیگران به ذهن تان آمد نپذیرید و هر طور خواستید سخن نگوئید.
حضرت در ادامه می فرمایند:
🌻 «وَ لا تَقُلْ ما لا تَعْلَمُ وَ اِنْ قَلَّ ما تَعْلَمُ»
ترجمه: آنچه نمی دانی نگو، هرچند آنچه مى دانى كم باشد و در نتیجه مجبور شوى سکوت کنی.
شرح: ممکن است بفرمائید اگر فقط بخواهم نسبت به چیزهایی سخن بگویم که اطلاع دارم باید در بسیاری از اوقات زبانم را ببندم. بسیار خوب وقتی کم می دانی، کم بگو، چه کسی گفته ما در هر مورد اظهار نظر کنیم و همواره گرفتار خطا شویم؟ آیا ما نمی دانیم ارزش انسان ها بیش از آن که در گفته هایشان باشد در سکوت هایی است که انجام دادند؟ مگر نه این است که هنر انسان ها بیش از آن که در سخن گفتن باشد در سخن نگفتن است؟ تا آن جایی که
امام علی(ع) در وصف یکی از یارانشان می فرمایند:
🌻«كَانَ لِی فِیمَا مَضَى أَخٌ فِی اللَّه ... َ كَانَ أَكْثَرَ دَهْرِهِ صَامِتا»
ترجمه : در گذشته مرا برادرى بود كه در راه خدا برادریم مى نمود... بیشتر روزهایش را خاموش مى ماند.
شرح : زیرا صَمْت و كم گفتن و گزیده گویی از راه های ریاضتِ مشروع و زمینه ی نیل به مطلوب شمرده شده است؛ البته خاموشی كه با تفكر آمیخته باشد و ترقّبْ و ارادت قلبی را همراهی كند، بازدهی آموزنده خواهد داشت؛ چنان كه حضرت علی(ع) در وصف سكوت رسول اكرم(ص) چنین می فرماید:
🌻«.. كَلَامُهُ بَیَانٌ وَ صَمْتُهُ لِسَان »
ترجمه : گفتار او ترجمان هر مشكل و خاموشى او زبانى گویا براى اهل دل بود.
شرح : بعد از آن که ما را متوجه چنین امر مهمی کردند که در صورتی سخن بگوئیم که اطلاع کافی از موضوع مورد بحث داشته باشیم حال می فرمایند:
🌻«وَ لا تَقُلْ ما لا تُحِبُّ اَنْ یُقالَ لَكَ» ترجمه : آنچه را كه دوست ندارى درباره ی تو بگویند درباره ی دیگران نگو.
شرح : دوست نداری دیگران ملامتت کنند، کسی را ملامت نکن. دوست نداری حرف های تحقیر آمیز به تو بزنند، دیگران را تحقیر مکن و ... البته در کنار این توصیه این جمله خود به خود پیش می آید؛ آن شکلی که دوست داری دیگران با تو حرف بزنند، با آن ها صحبت کن. کریمانه و همراه با احترام و وقتی خواستی دیگران را نقدکنی منصفانه نقد کن.
🕌نهج البلاغه حکمت ۱۹۲
🇮🇷نهج المبین
به احترام
امیرالمؤمنین_علی علیه السلام
گردش درطبیعت را
امسال از۱۳فروردین
به عیدفطر موکول میکنیم.
پژوهش سرای خواجه نصیرالدین طوسی
https://eitaa.com/Pajoheshsara_qom
هدایت شده از Nyctalgia
13.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ماهوارهها چه کاربردی دارند و چرا انواعی از ماهواره داریم؟
ماهوارهها با موشک به مدار فرستاده میشوند و مجهز به دوربین و ابزارهایی هستند که فرصت مطالعات بیشتر درباره زمین، سیارات دیگر و کل گیتی را فراهم میکنند. ماهوارهها با دید وسیع و توانایی عبور از موانع طبیعی مانند ابر یا سایر پدیدههای جوی میتوانند اطلاعات را به سرعت جمعآوری کنند.انواع مختلفی از ماهوارهها برای ارتباطات، تحقیقات علمی، پیشبینی آبوهوا و رصد میدانی به کار گرفته میشوند و اندازه، مدار و طرح ماهواره به هدف مأموریت آن بستگی دارد. اگرچه ماهوارهها انواع مختلف و مدارهای گوناگون دارند، اما به محض ورد به فضا، همگی از قوانین فیزیکی و محاسبات ریاضی مشابه پیروی میکنند.
در بیشتر موارد، یک ماهواره، پس از پرتاب، در یکی از چندین مدار از پیش تعیینشده به دور زمین قرار میگیرد. اما در برخی موارد، ممکن است به سفر بین سیارهای هدایت شود و مسیری به دور خورشید را دنبال کند تا به مقصد نهایی خود برسد.
ماهوارهها معمولاً بر اساس ارتفاع مداریشان، یعنی فاصله آنها تا زمین، طبقهبندی میشوند که مستقیماً بر پوشش و سرعت حرکت آنها در اطراف سیاره تأثیر میگذارد. هنگام انتخاب نوع مدار، سازندگان فضاپیما باید هدف مورد نظر، دادههایی که به دست میآورد و خدماتی که ارائه میدهد، و همچنین هزینه، منطقه تحت پوشش و امکانپذیری مدارهای مختلف را در نظر بگیرند.
ماهوارهها برای اهداف گوناگونی مانند پخش رسانهای، ناوبری و سنجش از دور به کار میروند و بر اساس عملکردشان طبقهبندی میشوند تا برای مأموریتهای مختلف در مدار قرار بگیرند. ماهوارهها صرفنظر از هدفشان به ما کمک میکنند درباره کره زمین بیشتر بیاموزیم، ارتباط مردم را در مکانهای دوردست برقرار کنیم، بلایای طبیعی و آسیبهای انسانی را کاهش دهیم و فرصتهای جدید برای پیشرفت فناوری فراهم آوریم. آنها در برقراری ارتباط، مسیریابی، تجزیه و تحلیل فضا، پیشبینی آبوهوا، مدیریت حوادث طبیعی و شناخت گیتی به ما کمک میکنند. به لطف پیشرفتهای فناوری، اکنون میتوانیم ماهوارههای سنجش از دور بیشتری را پرتاب کنیم. در سال ۲۰۲۲ بیش از ۶۹۰۰ ماهواره در مدار زمین فعال بودند که نسبت به سال قبل ۴۳.۸ درصد افزایش داشت.
مدار نزدیک به زمین (LEO)
ماهوارههایی که در مدار نزدیک به زمین قرار میگیرند در ارتفاع حدودی ۱۶۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین حرکت میکنند. آنها دوره مداری کوتاهی دارند: بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه، به این معنا که تا ۱۶ بار در روز به دور کره زمین میچرخند. این نوع از ماهوارهها به ویژه برای همه انواع سنجش از دور، رصد زمین با مشاهده بالا و تحقیقات علمی مناسب هستند، زیرا میتوانند دادهها را به سرعت گردآوری و منتقل کنند.
همه انواع ماهوارهها در مدار نزدیک به زمین میتوانند زاویه خود را نسبت به سطح زمین تغییر دهند. مدارهای نزدیک به زمین بسیار پرکاربرد هستند و مسیرهای بالقوه بیشتری را برای حرکت فضاپیماها فراهم میکنند. با این حال، به دلیل نزدیکی آنها به زمین، منطقه پوشش کمتری نسبت به سایر انواع ماهواره دارند. فضاپیماهایی که در مدار نزدیک به زمین قرار میگیرند اغلب به صورت گروهی پرتاب میشوند و به صورت فلکی ماهوارهای معروف هستند و نوعی شبکه را در اطراف زمین تشکیل میدهند. این گروه از ماهوارهها همزمان چند منطقه بزرگ را پوشش میدهند.
مدار متوسط (MEO)
ماهوارهها در مدار متوسط بین مدار نزدیک به زمین و مدارهای زمین ایستا و در ارتفاع حدود ۵ هزار تا ۲۰ هزار کیلومتری قرار دارند. از این ماهوارهها برای موقعیتیابی و خدمات ناوبری مانند جیپیاس استفاده میشود. اخیراً، در صورتهای فلکی مدار متوسط ماهوارههایی مستقر شدهاند که برای برقراری ارتباطات دادهای با سازمانهای تجاری و دولتی فعالیت میکنند.
در مقایسه با فضاپیماهایی که در مدار نزدیک به زمین قرار میگیرند، ماهوارههای مستقر در این مدار به دستگاههای کمتری برای پوشش جهانی نیاز دارند. با این حال، تاخیر زمانی آنها بیشتر است و سیگنالهای ضعیفتری دارند. این ماهوارهها دوره مداری طولانیتری دارند که معمولاً بین ۲ تا ۱۲ ساعت است.
مدار زمینایستا (GEO)
فضاپیماها در مدار زمینایستا بیش از ۳۵ هزار کیلومتر با سطح زمین فاصله دارند و درست بر فراز خط استوا قرار میگیرند. استقرار سه ماهواره با فاصله مساوی در مدار زمینایستا میتواند منطقه عظیمی از زمین را در سراسر جهان پوشش دهد.
اگر از مدار زمینایستا به کره زمین نگاه کنیم اجرام بیحرکت به نظر میرسند زیرا، دوره مداری آنها با چرخش زمین تقریباً برابر است، یعنی: ۲۳ ساعت و ۵۶ دقیقه و ۴ ثانیه. به همین دلیل این نوع ماهوارهها برای سرویسهای ارتباطیِ همیشه روشن مانند تلویزیون و تلفن مناسب هستند. همچنین، از این نوع میتوان در هواشناسی برای رصد آب و هوا در مناطق خاص و ردیابی الگوهای محلی استفاده کرد. نقطه ضعف این مدار در ارتباطات بلادرنگ، تأخیر سیگنال ناشی از فاصله زیاد با زمین است.