آيه:
إِيّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5)
ترجمه:
(خدایا) تنها ترا مى پرستیم و تنها از تو یارى مى جوئیم.
نکته ها
انسان باید به حكم عقل، بندگى خداوند را بپذیرد. ما انسان ها عاشق كمال هستیم و نیازمند رشد و تربیت، و خداوند نیز جامع تمام كمالات و ربّ همه ى هستى است. اگر به مهر و محبّت نیازمندیم او رحمان و رحیم است و اگر از آینده دور نگرانیم، او صاحب اختیار و مالك آن روز است. پس چرا به سوى دیگران برویم؟! عقل حكم مى كند كه تنها باید او را پرستید و از او كمك خواست. نه بنده هوى و هوس خود بود و نه بنده زر و زور دیگران.
در نماز، گویا شخص نمازگزار به نمایندگى از تمام خداپرستان مى گوید: خدایا! نه فقط من كه همه ى ما بنده توایم، ونه تنها من كه همه ى ما محتاج و نیازمند لطف توایم.
خدایا! من كسى جز تو را ندارم «ایّاك» ولى تو غیر مرا فراوان دارى و همه هستى عبد و بنده ى تو هستند. «ان كلّ من فى السموات و الارض الاّ اتى الرّحمن عبداً» در آسمان ها و زمین هیچ چیزى نیست مگر این كه بنده و فرمان بردار خداوند رحمان هستند.
جمله «نعبد» هم اشاره به این دارد كه نماز به جماعت خوانده شود و هم بیانگر این است كه مسلمانان همگى برادر و در یك خط هستند.
#تفسیر_قرآن
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
279.3K
سلام استاد، یکی از دوستانم میگوید که مسئله ولایت فقیه در دین و احادیث امامان به روشنی نیامده و از زمان امام خمینی بر اساس بعضی احادیث همچین استنباطی آوردند و قبل از آن نبوده؟ آیا واقعا قبل از امام خمینی این مسئله وجود داشت ولی شرایط تحقق اش نبود؟ و اینکه اطاعت از ولایت فقیه مثل از اطاعت معصوم واجب است؟ یا بنا بر اتحاد مسلمان ها و صلاح جامعه لازم هست با اوامر ایشان گوش دهیم؟
#ولایت_فقیه
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
74.8K
سلام علیکم
سؤالی داشتم در مورد حرز امام جواد علیه السلام، عده ای میگند باید روی پوست آهو و داخل محفظه نقره و بعد هم داخل بازو بند چرمی باشه، و همچنین به اسم فرد و مادرش برای هرکس مینویسند و نماز مخصوصش رو هم میخونند، میخوام بدونم همه این موارد باید رعایت بشه؟
دخترم درگیر بیماری هست و میخوام براش حرز بخرم و با این موارد و قیمت های متفاوتش واقعا گیج شدم،
لطفاً راهنمایی بفرمایید، ممنونم.
#حرز
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
118.6K
کسی که بیش از پنجاه سال خمس نداده الان چکار کنه؟
جریمه هم داره؟
#خمس
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
پاسخ به شبهات دینی استاد محمدی
انس با قرآن تلاوت سوره حمد به نیت تعجیل فرج آقا امام زمان صفحه 1 #هر_روز_با_قرآن ⬇️⬇️ کانال پاس
انس با قرآن
تلاوت سوره بقره به نیت تعجیل فرج آقا امام زمان
صفحه 2
#هر_روز_با_قرآن
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
پاسخ به شبهات دینی استاد محمدی
انس با قرآن تلاوت سوره بقره به نیت تعجیل فرج آقا امام زمان صفحه 2 #هر_روز_با_قرآن ⬇️⬇️ کانال پا
آیه:
ذَلِكَ الكِتَبُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدىً لِّلْمُتَّقِينَ (۲)
ترجمه:
آن كتاب (با عظمت كه) در (حقّانیت) آن هیچ تردیدى راه ندارد، راهنماى پرهیزگاران است.
نکته ها
«لاریب فیه» یعنى در اینكه قرآن از سوى خداست، شكّى نیست. زیرا مطالب آن به گونه اى است كه جایى براى این شكّ وتردید باقى نمى گذارد واگر شكّى در كار باشد، بخاطر سوءظن وروحیّه لجاجت افراد است. چنانكه قرآن مى فرماید: «فهم فى رَیبهم یَتردّدون»(توبه، 45) آنان در شكّى كه خود ایجاد مى كنند، سردرگم هستند.
هدف قرآن، هدایت مردم است و اگر به مسائلى از قبیل خلقتِ آسمان ها و زمین و گیاهان و حیوانات و... اشاره كرده به خاطر آن است كه توجّه مردم به آنها، موجب توجّه به علم و قدرت و حكمت خداوند گردد.
قرآن وسیله هدایت همه مردم است؛ «هدىً للنّاس»(بقره، 185) همانند خورشید بر همه مى تابد، ولى تنها كسانى از آن بهره مى برند كه فطرتِ پاك داشته و در برابر حقّ خاضع باشند؛ «هدىً للمتّقین» همچنان كه نور خورشید، تنها از شیشه ى تمیز عبور مى كند، نه از خشت وگِل. لذا فاسقان، ظالمان، كافران، دل مردگان، مسرفان و تكذیب كنندگان از هدایت قرآن بهره مند نمى شوند.
سؤال: این آیه درباره قرآن ومطالب آن مى فرماید: «لاریب فیه» هیچ شكّى در آن نیست. در حالى كه خود قرآن شكّ وتردید مخالفان را در این باره بیان مى دارد: یك جا مى فرماید: «انّنا لفى شكّ ممّا تَدعونا الیه مُریب»(هود، 62) ما درباره آنچه ما را به آن مى خوانى، در شكّ هستیم. و در مورد شكّ در وحى ونبوّت نیز مى خوانیم: «بل هم فى شك من ذكرى»(ص، 8) درباره ى قیامت نیز آمده: «لنعلم من یؤمن بالاخرة ممن هو منها فى شك»(سبأ، 21) بنابراین چگونه مى فرماید: «لاریب فیه» هیچ شكّى در قرآن ومحتواى آن نیست؟
پاسخ: مراد از جمله «لاریب فیه» آن نیست كه كسى در آن شكّ نكرده و یا شكّ نمى كند، بلكه منظور آن است كه حقّانیت قرآن به قدرى محكم است كه جاى شكّ ندارد و اگر كسى شكّ كند به خاطر كور دلى خود اوست. چنانكه در آیه 66 سوره نمل مى فرماید: «بل هم فى شك بل هم منها عمون».
#تفسیر_قرآن
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
218.7K
❓سؤال
با سلام ۱) اینکه میگویند ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر... پس چرا بعضی ها نماز می خونند ولی باز گناه و فحشا انجام میدهند؟ مگر خدا نفرموده نماز انسان را از فحشا و گناه دور میکند؟ اصلا چه گناهی مد نظر اینجا است؟ ۲) چرا قرآن نگفته اقرئوا الصلاه، بلکه گفته اقیمو الصلاه؟ مگه نماز خوندنی نیست..
#نماز
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat
107.1K
❓سؤال
سلام، برای قبل از ظهور امام زمان ۵ نشانه گفتن قطعی هست شما تایید میکنید؟ یعنی تا این ۵ نشانه نباشه و شخصی ادعا کند امام زمان هست دروغه؟
(سوال کمی خلاصه شده است)
✅پاسخ
بِسماللّهالرَّحمنِالرّحیم
بله علائم ظهور در روایات به دو بخش تقسیم شده است؛
علائم قطعی الوقوع
و علائم محتملالوقوع
علائم محتملالوقوع که خیلیهایش تا حالا رخ داده، الان هم مرتب رخ میدهد.
علائم قطعیالوقوع که حالا آن وقتی هم که رخ داد، دیگر بلافاصله بعدش در مدت کوتاهی مثلا پانزده روز بیست روز، ظهور رخ میدهد که آنها هم:
یکی قتل نفس زکیه است
یکی طلوع خورشید ازمغرب است
یکی هم صیحهی آسمانی است
یکی خروج سفیانی است.
یکی هم خصم به بیداء است.
این پنج تا در روایات به عنوان علائم قطعیالوقوع، از آنها یاد شده.
🖊پیاده شده از صوت استاد
#نماز
⬇️⬇️ کانال پاسخ به شبهات ⬇️⬇️
@Pasokh_be_shobahat