هدایت شده از آن سوی مرگ
🔴 چرا برکت از عمرها رفته است؟
✍ برکت از عمرها رفته است. چون مردم به #نماز اهمیت نمی دهند، عمرهایشان برکت ندارد. در روایت آمده است که:
کسی که به نماز اهمیت ندهد، به پانزده بلا مبتلا می شود: یکی از آن بلاها این است که برکت از
عمرش می رود.
📚 کتاب در محضر مجتهدی
.
هدایت شده از آن سوی مرگ
💎مداومت بر تسبیحات حضرت زهرا
امام صادق علیه السلام فرمودند: این تسبیحات نزد من از هزار رکعت نماز در روز بالاتر است.
و ما همان طور که فرزندانمان را به نماز امر میکنیم، به این تسبیحات هم امر مینماییم.
بعد فرمودند: کسی که بر آن مداومت داشته باشد، دچار شقاوت و عاقبت سوء نمی شود.
📘 کتاب از احتضار تا عالم قبر
➥ @ansuiemarg_ir
هدایت شده از آن سوی مرگ
🔹همچنین یکی از اموری که باعث آسانی جان دادن میگردد، مداومت بر تسبیحات حضرت زهرا علیها السلام بعد از نمازهای واجب است.
🔺از احتضار تا عالم قبر
.
هدایت شده از ادب حضور
✅ آیتالله بهجت قدسسره:
«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب #جهاد_با_نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».
🔻 گزیدهای از روایات جهادبانفس را در روزهای دوشنبه دنبال کنید:
📝 امام صادق علیهالسلام:
إِنَّ فِي السَّمَاءِ مَلَكَيْنِ مُوَكَّلَيْنِ بِالْعِبَادِ فَمَنْ تَوَاضَعَ لِلَّهِ رَفَعَاهُ وَ مَنْ تَكَبَّرَ وَضَعَاهُ.
🔹 بهراستی در آسمان دو فرشته است که موکل بندگانند؛ اگر کسی برای خدا تواضع کند، بلندش میکنند (و مقامش را بالا میبرند) و اگر تکبر کند، پائینش میآورند (و در نزد مردم پست میکنند).
📚 (وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۷۲)
@adabe_hozoor
هدایت شده از ادب حضور
آیتالله بهجت قدسسره:
«هر روز سعی کنید یک حدیث از کتاب #جهاد_با_نفس را مطالعه کنید و سعی نمایید به آن عمل کنید؛ بعد از یک سال خواهید دید که حتماً عوض شدهاید؛ مانند دارویی که انسان مصرف کند و بعد از مدتی احساس بهبودی میکند».
🔻 گزیدهای از روایات جهادبانفس را در روزهای دوشنبه دنبال کنید:
📝 امام صادق علیهالسلام:
إِنَّ مِنَ التَّوَاضُعِ أَنْ يَرْضَى بِالْمَجْلِسِ دُونَ الْمَجْلِسِ وَ أَنْ يُسَلِّمَ عَلَى مَنْ يَلْقَى وَ أَنْ يَتْرُكَ الْمِرَاءَ وَ إِنْ كَانَ مُحِقّاً وَ لَا تُحِبَّ أَنْ تُحْمَدَ عَلَى التَّقْوَى.
🔹 همانا از تواضع این است که آدمی در مجلس، به قسمت پایینتر راضی شود؛ و هرکه را دید، سلام کند؛ و بگومگو را ترک کند، اگرچه بر حق باشد؛ و دوست نداشته باشد برای تقوایش ستایش گردد.
📚 (وسائلالشیعه، ج۱۵، ص۲۷۴)
@adabe_hozoor
هدایت شده از قم آنلاین
🛑📸 تشکوه یا کوه آتشین رامهرمز از جاذبههای گردشگری ثبت شده در فهرست میراث ملی است.
🔹در جاده رامهرمز به سمت رود زرد بعد از روستای گنبد لران قرار دارد و از گذشته های دور تاکنون میسوزد
➖➖➖➖➖➖➖➖
@Qomonline
#قمآنلاین، کانون اخبار مهم🔝
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
نجات از هم و غم
از فواید شناخت انسان این است که به ضعف خود پی میبرد و از عظمت و غنای خدا آگاه می شود و خود را موثر نمیبیند و امور جهان ، انسان و پیوند عالم و آدم را در دست خالق و پروردگار خویش می بیند، از این رو در عین اشتغال به #انجام_وظیفه از هم و غم دنیا آزاد میشود.
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند:«تفرغوا من هموم الدنيا ما استطعتم»[۱]؛تا میتوانید از غصه نجات یابید.
چه خوب است که انسان غمگین نباشد و همیشه فرحناك باشد؛ امّا چگونه میتوان به چنین آرمانی باریافت؟
در این باره فرمود:
«من أصبح و أمسى و الآخرة أكبر همه، جعل الله الغنا فی قلبه و جمع له أمره و لم يخرج من الدنيا حتى يستكمل رزقه و من أصبح و أمسى و الدنيا أكبر همه، جعل الله الفقر بين عينيه و شَتّت عليه أمره و لم ينل من الدنيا إلا ما قسم له »[۲]؛
هر که فقط هم و غم و تلاش و کوشش خویش را بر
تأمين دنیای خود قرار دهد، خداوند او را با شکست و نابسامانی مواجه می سازد و فقر و فلاکت را برابر چشمانش قرار میدهد و انسانی که ضمن کوشش برای دنیا، بیشترین هم و تلاش او آخرت است، خداوند امور وی را جمع کرده و مانع از نابسامانی آن خواهد شد و در قلب او بی نیازی از خلق را
قرار میدهد .
[۱]ارشاد القلوب ج۱ ص۵۴
[۲]تحف العقول ص۴۸
تفسیر انسان به انسان ص۳۸۱،۳۸۲
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
✅ کمک به فقیر خیلی محبوب دین نیست، فقرزدایی مهم است
🔸اين بيان نوراني علي(صلوات الله و سلامه عليه) است ... فرمود: «لو تَمثّل لِي الفقر رجلاً لَقَتلتُهُ» من اگر فقر را ببينم، گردن ميزنم.
🔸كمك كردن به فقير يك كار عاطفي است.
🔸ما بارها به اين مسؤولين كميته امداد در ديدارها همين را عرض ميكرديم: در روي كُره زمين كدام كشور است كه كميته امداد در آن نيست؟ آن ملحد دارد، آن مشرك دارد، آن يهودي دارد، آن مسيحي دارد، همه به فقرا كمك ميكنند.
🔸كمك كردن به فقير يك امر عاطفي است، اين خيلي محبوب دين نيست؛ فقرزدايي مهم است.
🔸فرمود من اگر ببينم فقر كجاست، فقر را گردن ميزنم تا فقري نباشد.
🔸يعني ايجاد اشتغال ميكنم، بيكاري را برطرف ميكنم ... اين علي است!
🔸خيلي فرق است كسي بگويد من با فقر درگيرم، من فقر را اعدام ميكنم، تا كَسي به فقير كمك كند.
🔹برگرفته از درس تفسیر قرآن آیت الله جوادی آملی/سوره نمل، آیات 74 تا 81
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 وظايف اقشار آسيبپذير (انتظار ظهور)
🔶 همانگونه كه #اغنياي امّت اسلامي موظف به #تواضع و وسعت بخشيدن به ساير اهل ايماناند، #نيازمندان و اقشار آسيبپذير نيز ميبايد با آراستگي به صفات ذيل، استغناي نفس خويش را حفظ و جامه انتظار راستين را به تن كنند:
1️⃣ #صبر:
صبر همانا حفظ #نفس از بيتابي، جزع و آشفتگي است نه خاموشي گزيدن و انفعال. بر آن دسته از منتظران راستين امام عصر(عج) كه از اغنيا نيستند رواست كه با #پرهيز از آشفتگي و بيتابي كه زمينهساز انحراف آنان است و با آرامش نفس به امداد خداوند قادر اتكال و بر بلاي مضيقه معاش صبر كنند: وعلي الفقراء بالصبر.
2️⃣ #قناعت:
🔸 آتش زيادهخواهي و #طمع آن هنگام كه با سوز تنگدستي همراه شوند، #ايمان را سوزانده و بر باد ميدهد و انسان را به كفر نزديك ميسازد[1]
🔶و #قناعت كه زندگي كردن به ميزان توان و امكانات موجود است، گنج بيپاياني است كه فرد را از احساس ناداري رهانيده و زمينه #رشد و ارتقاي او را فراهم ميآورد، پس بر اقشار كم درآمدي كه دل در گرو ظهور #امام_زمان(عج) دارند بايسته است كه با تدبير معيشت خويش بر محور قناعت، افزون بر صيانت از عزّت نفس، زمينهساز #ظهور آن حضرت باشند: والقناعة.
📄[1] ـ قال رسول اللهصلي الله عليه و آله و سلم: كاد الفقر أن يكون كفراً (الكافي، ج2، ص307).
#فقر
#انتظار
#امام_مهدی_موجود_موعود
💢 #حضرت_آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی مدظله العالی
💢امام مهدي موجود موعود، ص 213
📱 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
❇️"عفیف بودن" فضیلتی است هم برای مرد و هم برای زن!
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه 68 از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰«الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَی»؛
🔷 عفيف و عفاف، تنها برای زنها و اينها نيست. عفيف بودن فضيلتی است هم برای مرد است هم برای زن که در بعضي از تعبيرات نورانی حضرت امير است که «لَكَادَ الْعَفِيفُ أَنْ يَكُونَ مَلَكاً مِنَ الْمَلَائِكَة»، يک انسان عفيف فرشتهای به صورت انسان است، که گويا عفت يک ملکه ملکوتی است و انسان عفيف فرشتهای از فرشتگان است.
🔹در اينجا فرمود اگر کسی فقير بود، برای اينکه عزيزانه زندگی کند، اين عفت و عدم تعرّض و قناعت، زينت اين حالت فقر اوست؛ چه اينکه زينت غنا و داشتن شکر و سپاسگزاری است.
🔹شکر هم اين است که انسان نعمت را در جای خود مصرف بکند و به داد ديگران برسد.
🔹 کمک به فقرا جزء برنامههای بينالمللي اسلام است، اختصاصی به مسلمانها ندارد، چه اينکه اختصاصی به مسئله زکات و خمس و اينها ندارد. هر انسانی که قدرت داشته باشد به فقير کمک بکند و نکند، در قيامت معذّب است. چه مسلمان باشد چه يهودی و مسيحی و زرتشت باشد و چه ملحد و مشرک باشد،
🔹 در قيامت وقتی از عدهای سؤال میکنند که چطور به جهنم افتاديد؟ اينها چند دليل ذکر میکنند، میگويند ما در محکمه قيامت به چند چيز محکوم شديم: يکی اينکه منکر قيامت بوديم؛ اين معلوم است که در اثر کفر عذاب مي بيند. بعد ﴿لَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكينَ﴾ و ﴿لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ﴾، ما به فقرا کمک نميکرديم. ببينيد در قيامت میگويند حالا کافر بودی باش، ولی کمک به فقير وظيفه هر انسانی است؛ چون کفّار هم به فروع مثل اصول مکلّفاند. هم عِقاب میبينند که چرا اصول دين را منکرند هم عقاب میبينند که چرا به فقرا نرسيدند؟ کمک به فقرا جزء برنامههای بينالمللی اسلام است.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
✳️ارزش تذکر دادن اشتباهات
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در شرح کلمه پنجاه و نهم از کلمات قصار #نهج_البلاغه حضرت امیر علیه السلام؛
🔰«مَنْ حَذَّرَكَ كَمَنْ بَشَّرَكَ»؛
🔶کسی که شما را از عواقب کار بد ترساند، مثل این است که به شما مژده داده باشد.
🔹اگر کسی شما را تحذیر کرد و به شما گفت معتاد نشو، رفیق بد نگیر، حرف بد نزن، یعنی گفت: ﴿خُذُوا حِذْرَكُمْ﴾؛ و به شما گفت هوشتان و عقلتان را بگیرید و با چراغ عقل حرکت کنید؛ مثل آن است که به شما مژده داده است،
برای اینکه وقتی با چراغ عقل حرکت کردید، قطعا به مقصد میرسید.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
✳️نه ثروت، تکریم است و نه فقر، اهانت!
💠حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی:
🔹هر چيزی که در دنيا ذات أقدس الهي مقرّر کرد، يک آزمون است؛ در سوره مبارکه «فجر» چند بار اين آيه مطرح شد، کساني که وضع ماليشان خوب است خيال ميکنند که خدا اينها را گرامي داشت، برخيها خيال ميکنند آنها که وضع ماليشان خوب نيست، خدا به اينها اهانت کرده است؛ در صورتی که نه آن درست است، نه اين درست است.
🔹﴿فَأَمَّا الْإِنْسانُ إِذا مَا ابْتَلاهُ رَبُّهُ فَأَكْرَمَهُ وَ نَعَّمَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَكْرَمَنِ ٭ وَ أَمَّا إِذا مَا ابْتَلاهُ فَقَدَرَ عَلَيْهِ رِزْقَهُ فَيَقُولُ رَبِّي أَهانَنِ ٭ كَلاَّ﴾، هر دو ابتلاء است.
🔰خداوند می فرماید آنها که مبتلا به ثروت هستند، ما آنها را آزموديم، آنها که مبتلا به فقر هستند، ما آنها را آزموديم. هر دو ابتلاء است. افرادي که سالم هستند در خانهها زندگي ميکنند، مبتلا به سلامت هستند. آنها که در بستر بيماري بيمارستان هستند، مبتلا به مرض هستند. نه آن تکريم است، نه اين اهانت. نه سرمايهدار مکرّم است، نه تهيدست تحقير شده.
🔹إکرام در قيامت روشن ميشود: «إنَّ الْغِنَی وَ الْفَقْرِ بَعْدَ الْعَرْضِ عَلَی اللهِ»
جلسه درس تفسیر 20اسفند97
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
❇️راه نجات از القائات شیطانی و مغالطه، «اخلاص» است
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی خاطرنشان کردند:
🔶در جریان خلقت، ذات أقدس الهی فرمود فرشته، انسان و جن را خلق کردیم اما فرشته را مشمول تکلیف نمیداند که دلیل آن یا عصمت آنهاست یا جهات دیگری است که آنها از این حیث در ردیف انسان و جن قرار نمی گیرند. آن که مکلّف و مسئول است، جن و انس است که فرمود: ﴿وَ مَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنسَ إِلاّ لِیعْبُدُونِ﴾.
🔶در بین این انواع سهگانه، ارتباط جن به فرشتهها اگر بیش از ارتباط جن با انسانها نباشد، کمتر نیست. ارتباط جن با فرشتهها برای یادگیری است اما ارتباط جن با انسانها برای گمراه کردن است. چیزی به یاد انسان نمیدهند، یا ﴿یوَسْوِسُ فی صُدُورِ النَّاسِ﴾ هستند یا ﴿إِنَّ الشَّیاطینَ لَیوحُونَ إِلى أَوْلِیائِهِمْ لِیجادِلُوكُم﴾.
🔶 تمام اقسام سیزدهگانه مغالطهها و برخی از مغالطههای مرموز غیر مکشوف، همه اینها به وسیله اغوائات شیاطین است؛ این شعور مرموز که مغالطه است، از ناحیه شیاطین در اذهان عدهای القا میشود، آن وقت این شخص خیال میکند که این شبهه از ناحیه خود اوست. این شخص این شبهه را با اشکال، نقد و نصیحت فرق نمیگذارد، و آن را از هوشیاری خود تلقی میکند، در حالی که دیگری این شبهه سمّی را در ذهن او القا کرد.
🔶 هر جا سخن از نقد به دین است، نقد به قرآن است، نقد به عترت(علیهم السلام) است، این از سنخ ﴿إِنَّ الشَّیاطینَ﴾ است؛ یک وقت نقد به فلان عالم است، نقد به فلان مؤلف دانشگاهی یا حوزوی است، اینها یک نقدهای عادی است، اما اگر ـ خدای ناکرده ـ نقد به دین باشد از همان سنخ است که ﴿إِنَّ الشَّیاطینَ لَیوحُونَ إِلى أَوْلِیائِهِمْ لِیجادِلُوكُم﴾. آن وقت این شخص شیطانزده که جزء «شیاطین الانس» است، خیال میکند که متفکری است که اشکال عمیق دینی کرده است. غافل از اینکه آن که القاء کننده است، شیطان است و آنچه القاء شده است، شبهه تاریک و ظلمانی هوسمدارانه است و مغالطه را به همراه دارد.
🔶اگر کسی بخواهد از اقسام سیزدهگانه مغالطه و مانند آن نجات پیدا کند این «مخلصاً» باید درس بخواند. اینکه میگویند وقتی درس میخوانید و مطالعه میکنید، «بسم الله» بگویید یا فلان آیه را بخوانید، برای همین است از اینگونه شبهات نجات پیدا کنید.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 مفاتیح الحیات
#شماره118
#فصل_پنجم
#نظافت_و_بهداشت
#اهمیت_نظافت_و_بهداشت
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) نیز می فرماید: خانه هایتان را از تارهای عنكبوت پاكیزه نگه دارید، چرا كه مایه فقر است.[1]
امام صادق (علیه السلام) نیز در احادیثی می فرماید: پاكیزگی از اخلاق پیامبران است.[2]
[1] . نَظِّفُوا بُیوتَكُمْ مِنْ حَوْكِ الْعَنْكَبُوتِ، فَإِنَّ تَرْكَهُ فِى الْبَیتِ یورِثُ الْفَقْرَ (قرب الاسناد، ص51).
[2] . مِنْ أَخْلاقِ الأَنْبِیاءِ التَّنَظُّف (تحف العقول، ص442).
📚 مفاتیح الحیات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص 122.
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
امام باقر سلام الله علیه فرمودند:
اَلْبِرُّ وَ اَلصَّدَقَةُ السرّ يَنْفِيَانِ اَلْفَقْرَ وَ يَزِيدَانِ فِي اَلْعُمُرِ وَ يَدْفَعَانِ عن سَبْعِينَ مِيتَةَ سَوْءٍ.
نیکی و صدقه پنهانی نیازمندی را می زداید و بر عمر می افزاید و هفتاد گونه مرگ بد و ناگوار را از انسان دور میکند.
الزهد ص٣٣
مفاتیح الحیاة صفحه ۵۵۲
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
#حدیث_روز
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
اِعْدِلُوا بَيْنَ أَوْلاَدِكُمْ [فِي اَلسِّرِّ] كَمَا تُحِبُّونَ أَنْ يَعْدِلُوا بَيْنَكُمْ فِي اَلْبِرِّ وَ اَللُّطْفِ.
در میان فرزندان خود عدالت را مراعات کنید؛ همان گونه که دوست دارید در نیکی و لطف به شما به عدالت رفتار کنند.
مکارم الاخلاق ص٢٢٠
مفاتیح الحیاة ص ٢۵١
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين از بيانات نورانی حضرت امير(سلام الله عليه) است در نهجالبلاغه كه «الْغِنَی وَ الْفَقْرُ بَعْدَ الْعَرْضِ عَلَی اللَّهِ [تَعَالَی]»چه كسی سواره ميآيد چه كسی پياده، آن روز مشخص ميشود. اين از بيانات نورانی حضرت است در نهجالبلاغه، فرمود: چه كسی توانگر است، چه كسی سرمايهدار است، چه كسی بالاست، چه كسی پايين است، آن روز معلوم ميشود. گاهی ممكن است كسی جزء #سفيران_هدايت باشد برود يک روستا «قربةً إلي الله» اين جوانها و بچهها را هدايت كند و اجرش در قيامت بيشتر از كسی باشد كه در حوزههای علميه يك نامی دارد، حساب برای آن روز است؛ اينجا معلوم نمیشود؛ اما اگر كسی يك استعداد خوبی خدا به او داد اين مسئول است و استعداد خود را بايد ارزيابي كند. اگر ـ إنشاءالله ـ يك استعداد برتری دارد بكوشد كه مشمول سفارش وجود مبارک امام صادق(سلام الله عليه) باشد كه چند جلد كتاب بنويس كه ديگران كتاب تو را به عنوان ميراث فرهنگی بهره ببرند.»
درس اخلاق ٩۶/۴/٢٢
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥آیت الله العظمی جوادی آملی
«مرحوم ابوريحان بيرونی وصيت كرد که بعد از مرگ من اين آبی را که میخواهيد گرم کنيد و نعش و جنازه من را با آب گرم بشوييد، آن براده هايی که در انبار جمع کردم با آن براده ها آب گرم کنيد و بدنم را بشوييد.
گفتند که ما اينجا هيزم فراوان داريم برای چه از اينها استفاده کنيم؟ مگر چقدر میتواند اين براده ها آب را گرم کند؟
فرمود:اين يک مکتب است، گفت من در تمام مدت عمر آثاری كه نوشتم با همين قلم نی نوشتم، قلم ديگری نبود اين قلم نی مقداری که کار میکرد اين قلمهايی كه خط می زدم اين برادهها را جمع می كردم كه با اين برادهها آب گرم كنند بدن مرا بشويند که شفاعتی برای من بشود...»
درس اخلاق ٩۶/۴/٢٢
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اين از بيانات نورانی حضرت امير(سلام الله عليه) است در نهجالبلاغه كه «الْغِنَی وَ الْفَقْرُ بَعْدَ الْعَرْضِ عَلَی اللَّهِ [تَعَالَی]»چه كسی سواره ميآيد چه كسی پياده، آن روز مشخص ميشود. اين از بيانات نورانی حضرت است در نهجالبلاغه، فرمود: چه كسی توانگر است، چه كسی سرمايهدار است، چه كسی بالاست، چه كسی پايين است، آن روز معلوم ميشود. گاهی ممكن است كسی جزء #سفيران_هدايت باشد برود يک روستا «قربةً إلي الله» اين جوانها و بچهها را هدايت كند و اجرش در قيامت بيشتر از كسی باشد كه در حوزههای علميه يك نامی دارد، حساب برای آن روز است؛ اينجا معلوم نمیشود؛ اما اگر كسی يك استعداد خوبی خدا به او داد اين مسئول است و استعداد خود را بايد ارزيابي كند. اگر ـ إنشاءالله ـ يك استعداد برتری دارد بكوشد كه مشمول سفارش وجود مبارک امام صادق(سلام الله عليه) باشد كه چند جلد كتاب بنويس كه ديگران كتاب تو را به عنوان ميراث فرهنگی بهره ببرند.»
درس اخلاق ٩۶/۴/٢٢
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مرحوم صدوق(رضوان الله تعالي عليه) اين روايت را نقل ميكند كه كسی به وجود مبارك حضرت امير(سلام الله عليه) عرض كرد كه من توفيق نماز شب ندارم چه كنم؟
فرمود: «قَد قَيَّدتك ذنوبك» روز ببين چه كردی توفيق شب از تو گرفته ميشود، خب آن غذايی كه خوردی، آن حرفی كه زدی، آن بيراهه كه نگاه كردی اين باعث ميشود كه اين بخش اراده به بند كشيده ميشود.»
درس اخلاق ٩١/٢/١۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
حیات طیبه در قناعت است / پیرو اهلبیت باید برای حفظ دین، امتحانات الهی را تحمل کند
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:صبح امروز (پنجشنبه 19 مرداد ماه) جلسه درس اخلاق هفتگی آیت الله العظمی جوادی آملی به صورت مجازی برگزار گردید. در این جلسه آیت الله العظمی جوادی آملی به ادامه مبحث شرح نهج البلاغه ـ #حکمت 112 ـ پرداختند. معظم له بیان داشتند: وجود مبارک امیرالمومنین علیه السلام در این کلمه حکیمانه خود که در نهج البلاغه آمده است می فرماید: «مَنْ أَحَبَّنَا أَهْلَ الْبَيْتِ، فَلْيَسْتَعِدَّ لِلْفَقْرِ جِلْبَاباً» اگر کسی دوست ما خاندان عصمت و طهارت هست، جامه ای از فقر برای خود انتخاب کند، آماده باشد که چنین جامه ای بر تن او پوشانده می شود، این ترجمه این کلام است، اما منظور از این فقر و استعداد و جلباب چیست، باید روشن شود. 🔹 فقر مالی، محبوب این خاندان نیست، محبوب هیچ کس نیست، بلکه خود فقر یک رذیلت است؛ کلامی از مولا امیرالمومنین است که می فرماید «مَا ضَرَبَ اللهُ الْعُبَاد بِسُوطٍ أَوْجَعُ مِنَ الْفَقْرِ» خدا هیچ تازیانه ای دردناکتر از تازیانه فقر به یک ملت یا یک فرد نزد، هیچ ملتی و گروهی تازیانه ای دردناکتر از فقر نچشیده است، زیرا دردهای دیگر فقط مشکلات ظاهری و جسمانی دارد اما فقر علاوه بر مشکلات جسمی، آن رنج و تألم روحی را هم به همراه دارد. 🔹 فقر فضیلتی نیست که شیعیان برای آن آماده باشند، هر چند گاهی امتحان الهی است مانند شعب ابیطالب، که پیرو اهلبیت باید برای حفظ دین، امتحان الهی را تحمل کند و لذا همواره باید شیعیان دستشان به سمت آسمان بلند باشد، چرا که ﴿وَفِي السَّمَاءِ رِزْقُكُمْ وَمَا تُوعَدُونَ﴾؛ روزی انسان و همه وعدههای داده شده در آسمان است، به ما گفتند راز اینکه وقتی میخواهید دعا کنید گفته شده دست به آسمان بلند کنید، این است که #رزق در آسمان است و هم روزی #ظاهری و و هم روزی #معنوی از سماء بر انسان نازل می شود که همواره باید به این مطلب توجه داشت... . 🔹 گاهی هم فقر در اثر تنبلی، بیکاری و ضعف مدیریت، بر یک فرد یا جمعیتی تحمیل شده است، این عذاب الهی است، و لذا این فقر، امری نیست که شیعه باید آن را تحمل کند، لذا وقتی افرادی به محضر پیامبر گرامی اسلام معرفی می شدند که کاری و شغلی نداشتند، از چشم حضرت می افتادند؛ چرا که انسان بیکار در چشم اهلبیت، خار است! بنابراین فقر مالی و مادی فضیلتی نیست که اگر کسی اهل ولایت شد، آماده فقر باشد مگر اینکه منظور فقر الی الله باشد که بهترین فضیلت و عالی ترین نعمت است، اینکه انسان احساس کند نیازمند خدای سبحان است و سلامت و صحت خود را از آفریدگار خود بداند. حیات طیبه در قناعت است؛ قناعت، یک نوع فضیلت است ولی فقر فضیلت نیست . لینک مطلب: https://news.esra.ir/fa/w/1764447 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 درس اخلاق تاریخ: 1402/05/19 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
ذکر خدا، تنها گفتن «سُبْحانَ اللهِ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ وَ اللهُ أکْبَر» نیست؛ بلکه ذکر خدا به این است، هرگاه به چيزی فرمان دهد، پیروی کنی و از چیزی نهی کند، ترکش کنی.
مفاتیح الحیاة ص ١٩٩
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«ممكن است كسی در حوزه باشد و شهرتی داشته باشد تدريس بكند ولی آنكه در يك روستای دورافتاده قربة الی الله دارد بچهها و جوانها را هدايت ميكند او برنده شود؛ حساب آخرت جداست اين به خلوص برميگردد. فرمود: حساب آخرت اشتباه نشود «انّ الغنی و الفقر بعد العرض علی الله» اما ما در مسائل دنيا يك وظيفهای داريم، اگر كسی استعداد خوبی دارد اين حتماً بايد در مملكت خودش خدمت بكند، اگر كسی در كنكور شاگرد اول شد اين حتماً بايد به اين آب و خاك خدمت كند،اين مديون خون شهداست، اين مديون امام است، اين مديون مردم اين سرزمين است، اين مديون پدر و مادرش است. اگر فوراً برود جای ديگری خدمت كند اين به امانت الهی عمل نكرده است.»
شهریور ۹۵
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
نجات از هم و غم
از فواید شناخت انسان این است که به ضعف خود پی میبرد و از عظمت و غنای خدا آگاه می شود و خود را موثر نمیبیند و امور جهان ، انسان و پیوند عالم و آدم را در دست خالق و پروردگار خویش می بیند، از این رو در عین اشتغال به #انجام_وظیفه از هم و غم دنیا آزاد میشود.
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند:«تفرغوا من هموم الدنيا ما استطعتم»[۱]؛تا میتوانید از غصه نجات یابید.
چه خوب است که انسان غمگین نباشد و همیشه فرحناك باشد؛ امّا چگونه میتوان به چنین آرمانی باریافت؟
در این باره فرمود:
«من أصبح و أمسى و الآخرة أكبر همه، جعل الله الغنا فی قلبه و جمع له أمره و لم يخرج من الدنيا حتى يستكمل رزقه و من أصبح و أمسى و الدنيا أكبر همه، جعل الله الفقر بين عينيه و شَتّت عليه أمره و لم ينل من الدنيا إلا ما قسم له »[۲]؛
هر که فقط هم و غم و تلاش و کوشش خویش را بر
تأمين دنیای خود قرار دهد، خداوند او را با شکست و نابسامانی مواجه می سازد و فقر و فلاکت را برابر چشمانش قرار میدهد و انسانی که ضمن کوشش برای دنیا، بیشترین هم و تلاش او آخرت است، خداوند امور وی را جمع کرده و مانع از نابسامانی آن خواهد شد و در قلب او بی نیازی از خلق را
قرار میدهد .
[۱]ارشاد القلوب ج۱ ص۵۴
[۲]تحف العقول ص۴۸
تفسیر انسان به انسان ص۳۸۱،۳۸۲
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
زمینه شناسی فرهنگی و اجتماعی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«زمینه شناسی و پیش بینی رخدادهای فرهنگی اجتماعی وظیفه حوزه و روحانیت است. اینگونه نباشد که حادثه و انحرافی در جامعه رخ دهد، آنگاه روحانیت بفهمد.
عالم به زمان همیشه باید یک قدم جلوتر باشد.»
حوزه و روحانیت ص۲۲۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«مگر میشود انسان بی مطالعه و بی كتاب روز بگذراند؟! مگر میشود عمر را رايگان تحويل دهد و چيزی نگيرد؟! #خسران همين است! انسان سرمايه ای به نام عمر دارد، اين را بدهد و چيزی نگيرد.»
درس اخلاق ۹۳/١١/٣۰
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 آیت الله العظمی جوادی آملی: کوشش رهبر انقلاب در نماز #جمعه_نصر آبرویی برای اسلام بود
آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی درباره حوادث اخیر لبنان و فلسطین:
امیدواریم که ذات اقدس اله طولی نکشد که نصرت الهی را شامل همه شما بنماید و کوششی که رهبر محترم مخصوصاً در آن نماز باشکوه انجام دادند که واقعاً در آن روز آبرویی بود برای اسلام، مأجور باشد! خدا رحمت کند فردوسی را! میگوید: «فلک گفت احسنت ملک گفت زه» که ما این را درباره وعده صادق دوم گفتیم! این یک چیز عادی نبود؛ همه ماندند. تنها اسرائیل که نیست؛ شما میبینید که پشت سر هم، هم آمریکا است، هم انگلیس است، هم فرانسه است؛ همه هستند. این جنگ احزاب است؛ کدام کشور بود که به اینها کمک نکرد؟!
هیچ نگرانیای نیست در پیروزی اسلام و اینها! سلام را به رهبر میرسانید، تشکر میکنید! امیدواریم که ذات اقدس اله سعی شما را مشکور بکند!
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
21.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
صهیونیست با اصل اسلام مخالف است / جنگ او در برابر مسلمانان، جنگ حق و باطل است
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی در پی حوادث اخیر و جنایات اسرائیل در #غزه و #لبنان، در پیامی با بیان اینکه اسرائیل صهیونیست با اصل اسلام مخالف است اظهار داشتند: ◀️ جریان کنونی که اسرائیل در برابر مسلمانها قرار گرفت نه جنگ طائفه ای است و نه جنگ مذهبی، بلکه #جنگ_حق_و_باطل یعنی جنگ اسلامی است... . #آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #فلسطین #لبنان #پیام 👇👇👇👇 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 مردان الهی نور هستند
🔸 این #مردان_الهی از آن سید بزرگوار تا سنوار (رضوان الله علیهم اجمعین)
همه اینها نور هستند، برکت هستند، رحمت هستند!
🔸 ذات اقدس الهی فرمود یهود خیانتکار جامعه است. به پیامبر فرمود: ﴿لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلي خائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾؛ فرمود هر روز این #صهیونیست خیانت می کند.
تو باید مواظب باشی!
شما مسلمان ها باید مواظب باشید!
این صهیونیست است!
🔸 اینها به هیچ کسی رحم نمی کنند، این گروه ــ چنین ــ هستند
درباره این گروه فرمود ﴿لا تَزالُ تَطَّلِعُ عَلي خائِنَةٍ مِنْهُمْ﴾
خدا را ما به علی و اولاد علی قسم می دهیم که ریشه اینها را هر چه زودتر بکند!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#صهیونیسم
#نصر_الله
#سنوار
📚 درس خارج فقه
تاریخ: 1403/07/29
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli