🇮🇷
📝 دیپلماسی با رویکردی متفاوت
🍃🌹🍃
🔻در طول یک دهه اخیر شرایط کشور به سمتی پیش رفت که سیاست خارجی ما درگیر مسئله برجام شد و دیپلماسی برجامی، ظرفیتهای دیگر دیپلماسی را تحت تأثیر خود قرار داد. تحلیل وضعیت دیپلماسی التماسی و یک طرفه قبل از دریچه منافع ملی، نشان میدهد منافع نظام اسلامی در این مدت تأمین نشده است. از اینرو تغییر قاعده دیپلماسی و اهمیت شرق نسبت به غرب، ترجیح نزدیک به دور و فعالسازی دیپلماسی اقتصادی در طول نزدیک به ۱۸ ماه اخیر، منافعی را برای کشور در پیش داشته است.
🔸سفر وزیر امور خارجه عربستان پس از ۸۷ ماه به تهران و سایر سفرهای رئیسجمهور کشورمان در مدت کوتاهی نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران در شرایط بهتری از تعامل با دنیا قرار دارد. در واقع میتوان اعتراف کرد که دولت سیزدهم برخلاف تبلیغات و سیاهنماییهایی که صورت گرفته، ارتباط مؤثرتری با دنیا برقرار کرده است.
🔹یکی از حوزههایی که باید مورد توجه جدی قرار گیرد، فعالسازی مسیرها و تزانزیت است. اهمیت این موضع به اندازهای است که جدا از اینکه ظرفیتهای ژئوپلتیکی نظام اسلامی را فعال میکند، بلکه این شرایط منافع کشورهای مختلف از جمله کشورهای آسیای میانه را تحت تأثیر خود قرار میدهد.
🔸رهبر معظم انقلاب دیروز در دیدار با میرضایف رئیسحمهور ازبکستان فرمودند: «ایران به راحتی میتواند ازبکستان را به آبهای آزاد متصل کند». موضعی که از اهمیت ایران به کشورهای منطقه سخن میگوید.
🔹ازبکستان به لحاظ موقعیت جغرافیایی و ژئوپلیتیکی از ظرفیت بسیار حساس و ویژهای در قلب آسیای مرکزی برخوردار است و با هر چهار کشور این منطقه (آسیای مرکزی) یعنی قزاقستان، تاجیکستان، قرقیزستان و ترکمنستان دارای مرز مشترک است. به همین دلیل، عموما از ازبکستان به عنوان «وزنه تعادل ژئوپلیتیکی» در منطقه آسیای مرکزی نام برده میشود. با وجود چنین مزیت شایان توجه ژئوپلیتیکی، ازبکستان کشوری با شرایط محصور در خشکی مضاعف است و از این حیث فرصت مناسبی پیشروی تهران برای تقویت روابط تجاری با تاشکند وجود دارد؛ زیرا ازبکستان به واسطه حصر در خشکی مجبور است از حداکثر ظرفیت خود استفاده کند.
🔺نکته پایانی تأکید بر این نکته است که ایران از بهترین شرایط برای دیپلماسی برخوردار است و توجه به این ظرفیت میتواند وضعیت کنونی را به بهترین نحو ممکن تغییر دهد که البته دولت مسیر خوبی قدم برمیدارد و سال ۱۴۰۲ را باید سال دیپلماسی ایران دانست.
✍🏻اکبر معصومی
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
📝 سفر آقای زیادالنخاله به تهران (و سپس اسماعیل هنیه) را میتوان از چند جهت بررسی کرد:
🍃🌹🍃
1⃣ مقام معظم رهبری: اقتدار روز افزون گروههای مقاومت در کرانه باختری کلید اصلی به زانو درآوردن دشمن صهیونیستی است که این مسیر باید ادامه یابد.
2⃣ سردار احمدیان: گسترش هستههای مقاومت در سراسر فلسطین، ضمن شکست آرمان خیالی اسرائیل بزرگ، فروپاشی رژیم اشغالگر صهیونیستی را رقم خواهد زد.
3⃣ دکتر قالیباف: انشاءالله به زودی چهره جبهه مقاومت را قویتر از گذشته خواهیم دید.
4⃣ با توجه به آسیب دیدن فرماندهی جهاد اسلامی، هماهنگی با نهادهای پشتیبان مقاومت جهت بازیابی توان قبل و حتی ارتقاء آن مهم است. امر حمایتی که توسط هر سه مقام ایرانی بر آن تاکید شد.
5⃣ با توجه به پیگیری بیوقفه آمریکا برای عادیسازی روابط عربستان و رژیمصهیونیستی و اینکه یکی از شروط گفته شده ریاض، حل مناقشه فلسطینی - اسرائیلی است، هماهنگی با گروههای فلسطینی در این خصوص بسیار مورد نیاز است.
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
🇮🇷
🖼 ایران گذرگاه ترانزیتی شد
🆔 http://eitaa.com/meyarpb
🆔 http://rubika.ir/meyar_pb
❇️ دیپلماسی فعال بر محور: عزت، حکمت و مصلحت جواب می دهد
🔺از منابع رسمی و غیر رسمی اعلام شد؛ آمریکا به دنبال مذاکره با ایران است و در همین رابطه گفته شده عمان حامل پیام آمریکا به ایران است.
🔺علیرغم تحریم آمریکا نفت هر روز بیشتر از قبل، به فروش می رسد.
🔺قیمت مسکن، خودرو و دلار کاهشی شد.
🔺 روابط ایران با کشورهای منطقه، اروپایی، آمریکایی، آسیایی، حوزه خلیج فارس و... برقرار می شود.
🔺هر روز توافقنامه ها بین ایران و کشورها صورت می گیرد.
🔺پول های بلوکه شده ایران توسط آمریکا در برخی کشورها آزاد می شود.
🔺 کارخانههای تعطیل شده راه اندازی می شوند.
🔺بدهی های نجومی دولت روحانی در حال تسویه است.
🔺انواع سلاح های پیشرفته و اخیرا هایپرسونیک توسط دانشمندان ایرانی ساخته و تولید می شود.
و ...
::::::::::::::::::::::::::::::::::::
🔹نکته و نظر:
با توجه به:
🔺داشته های داخلی (منابع، نخبگان، تولید و فروش)،
🔺تلاش جهادی،
🔺 و بکارگیری استراتژی عزت، حکمت و مصلحت،
می توان کشور را به سمت توسعه و پیشرفت سوق داد.
👈 آن وقت؛
🔺نه تنها، در روابط و تعاملات بینالمللی، دست گدایی به سمت کشورهای زورگو و استعمارگر دراز نمی کنی، بلکه کشورها را به سمت خود روانه می کنی.
و اگر مذاکره ای هم باشد دست برتر خواهی داشت.
✍ محمدعلی برزگر،مدرس دانشگاه
💠هنوز یکماه از سفر رئیسی به اندونزی نگذشته، کشور اندونزی ۱۲ تا ربات جراحی از دور سینا سفارش داده که بابت هر کدوم باید۲میلیون دلار به ایران پرداخت کنن!
🔻همین یه نمونه بسه برای منتقدین سفرهای رئیسی که دنبال دستاورد میگردن در صورتی که درخت برجامشون هشت سال یه گلابی هم نداد...!
💠به تعداد روزهایی که حسن روحانی تو دفترش مینشست، رئیسی داره با کشورهای منطقه سند همکاری امضا میکنه!
🔻بخاطر همین وسط میدون بودنه که از خزانه خالی و چاپ پول تورم زا رسیدیم به جبران کسری بودجه و ارزآوری برای ایران...
#فوری
طبق گزارشات
💢رابرت مالی ، عازم عمان میشود
💢 همزمان امیر عبداللهیان هم به عمان سفر میکند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اولین اظهارات ویدیویی خواهر علی کریمی که توسط خبرگزاری قوه قضائیه منتشر شد: اولین بار که به سفارش برادرم دستهچک گرفتم برای خرید تیم سپیدرود بود.
حیدری: ایران و کره با پیشنهاد عمان برای آزادسازی پولهای بلوکه شده موافقت کردهاند
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:
🔹عمان و قطر دو همسایه خوب و مطمئن ایران هستند و بارها برای رفع اختلاف بین دیگر کشورها و ایران اعلام آمادگی کردند.
🔹عمان برای رفع اختلافات بین کرهجنوبی و ایران اعلام آمادگی کرده. ما اختلاف اساسی با هم نداریم. اختلاف ما طلب پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی است.
🔹عمان در این رابطه پیشنهادی داده که مورد موافقت ایران و کره جنوبی قرار گرفته است امیدواریم که این پیشنهاد اجرایی شود.
🔹حتما موضوع آزاد شدن پولهای بلوکه شده ایران در کرهجنوبی یکی از اهداف سفر حسین امیرعبداللهیان به عمان است.
🔹آزادسازی زندانیان ربطی به پولهای بلوکه شده ایران ندارد.
الجزیره تحلیل کرد/ مذاکرات پشت درهای بسته
▫️بسیاری از رسانهها به این باور رسیدهاند که میان ایران و آمریکا پشت درهای بسته در جریان است. اما چرا باید دو کشور مخفیانه اقدام به تصمیم گیری کنند؟
▫️به گزارش اکوایران، رسانه الجزیره تحلیلی در رابطه با دلیل انجام مذاکرات ایران و آمریکا به صورت مخفیانه ارائه کرده است و در آن مشخص است که توافق موقت به نفع هر دو کشور خواهد بود.
▫️نسیم بنایی از تحلیل الجزیره درباره پشتیبان درهای بسته میگوید.
#فوری
امیرعبداللهیان تهران را به مقصد دوحه ترک کرد
🔹 حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دقایقی قبل در رأس هیأتی راهی دوحه شد.