یادداشت چاپ شده در
روزنامهی
وطنامروز
۱٨ دی ماه ۱۴۰۲هارپ نه! مدیریت سعید نجفی عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه این روزها سپری کردن پاییز کمبارش و در نوع خود کمسابقه و پیشبینی زمستانی کمرمق، سبب رونق گرفتن بحثهای مفصل و البته عموما غیرمستدل در فضای مجازی در رابطه با علل بارش کمتر در کشور شده است. به واسطه گستردگی و سطح نفوذ فضای مجازی، دلایل و شواهد مختلفی در این مباحث مطرح شده است، به طوری که برخی با پرداختن به موضوع نصب دکلهای ضدتگرگ در اردبیل، موضوع کاهش نزولات آسمانی را به این امر ارتباط داده و شلیک از طریق این دکلها به ابرها را دلیل کمبارشی عنوان میکنند! این در حالی است که بیش از یک دهه از استقرار این دکلها میگذرد. اخیرا برخی اظهارنظرها بویژه از سوی شخصیتهای علمی در رابطه با تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه بر اقلیم منطقه مربوط، به گمانهها در رابطه با تاثیر سطح وسیع نمکی دریاچه در پراکندهسازی ابرهای بارانزا دامن زد و بارش کمتر به انعکاس از سطح دریاچه خشک شده ارومیه نسبت داده شد. ماجرا زمانی اوج گرفت که فیلمهایی از تفاوت میزان بارش برف در مرز ایران و ترکیه در فضای مجازی دست به دست و خشک شدن دریاچه ارومیه دلیلی بر این میزان تفاوت و بارش کمتر در ایران دانسته شد. شدت این گمانهها و حساسیت افکار عمومی به حدی بود که دکتر سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دستور بررسی علمی موضوع را به متخصصان مربوط داد اما واقعیت این است که تمام پهنه ایران دچار بیبارشی یا کمبارشی است و این موضوع صرفا مختص منطقه خاصی از ایران نیست. برخی اما موضوع را فراتر از این عوامل به مواردی چون «هارپ» یا وجود عامل مختلکننده انسانی در اقلیم ایران نسبت دادند. در این رابطه قابل یادآوری است موفقیت در بارورسازی ابرها در بهترین حالت، در مقالات معتبر بینالمللی حداکثر تنها ۱۰ درصد گزارش شده است! یعنی با نیم قرن تلاش پژوهشی و نهایتا استفاده از مواد و روشهای گوناگون پروازی و غیرپروازی برای بارورسازی ابرها، فعلا هیچ اجماعی در ایجاد بارش موثر از این طریق وجود ندارد، عقیمسازی ابرها که جای خود دارد! اما در هر صورت پراکنده و عقیمسازی ابرها و داستانهای اقلیمی سالهاست مطرح است و گویا ارتشهای مطرح جهان بهصورت سری در حال کار روی آن هستند اما هیچ اسناد قابل دسترس مبتنی بر بررسیهای علمی در این رابطه حتی در منابع داخلی وجود ندارد. از طرفی در طبیعتشناسی و پژوهشهای مربوط، کنترل شرایط مورد آزمایش و بررسی در طبیعت آنقدر سخت است که برخلاف پژوهشهای حوزههای دیگر مثلا پزشکی، بعضا حتی تطابق ۴۰ تا ۶۰ درصدی نتایج با واقعیت را موفقیت پژوهش قلمداد میکنند. بقیهی مطلب را در لینک زیر ببینید: http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3949/1/274900/0 #پلاک_۴۲ #پلاک_٤۲ #روزنامه #اقلیم #هارپ @pelake42
پاکستان به چه چیزی معترض است!
یادداشت روزنامه وطن امروز (۲ بهمن ۰۲)
سعید نجفی: دولت پاکستان دلیل اقدام اخیر خود در هدف قرار دادن یک روستا در جدار شرقی ایران را مبارزه با تروریستهایی که مخل امنیت ملی پاکستان بودهاند دانسته است. این اقدام که تقریبا ۴۸ ساعت پس از حملات موشکی ایران به مواضع تروریستهای جیشالظلم در خاک پاکستان رقم خورد، ادعای مقامات پاکستانی و نوع خردورزی سیاسی آنها در کشورداری را با تردیدهای جدی همراه میکند. واقعه زمانی آغاز شد که ایران شامگاه ۲۶ دی مواضع گروهک جیشالظلم در خاک پاکستان را هدف قرار داد. دولت پاکستان با اعتراض نسبت به این اقدام ایران و احضار سفیر خود، حملات مشابهی انجام داد و طی بیانیهای شبیه آنچه ایران در بیانیه مربوط به اقدام خود اعلام کرده بود سعی در توجیه حملات خود داشت که البته به دلایل متعددی رفتار دولت پاکستان نقض آشکار اصول حسن همجواری است، در حالی که اقدام ایران به دلایل متقن قابل دفاع بوده و مشابهتسازی پاکستان از اقدام ایران را میتوان رفتاری شتابزده، احساسی و به دور از محاسبات جامع دانست که در ادامه به برخی از این دلایل اشاره میشود:
ادامهی مطلب از لینک زیر قابل مطالعه است 👇
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3961/1/275404/0
#پلاک_۴۲
#وطن_امروز
#پاکستان
@Pelake42
هدایت شده از حاجیتون :)
دل گرفتگیِ روزِ جمعه
به خاطر این است که چون
روز جمعه ،
روز امام زمان عج الله است
و امام اعمالِ شیعیان را مینگرد،
مَحزون میشود…
او مَصدر است!
پس مُشتقات او هم
به حُزنِ او مَحزون میشوند!
+آیتاللهکشمیری٫ره٫
#امام_زمان
#ماه_رجب
@hajyton🌱
بازی خطرناک اعتراض با عدم مشارکت
تحلیل چاپ شده در روزنامه وطنامروز پنجشنبه به تاریخ ۲۶ بهمن ۱۴۰۲
۱- محمدرضا پهلوی در کتاب پاسخ به تاریخ خود در بخشی با اشاره به موضوع انتخابات در دوران پهلوی مینویسد: «انگلیسیها این امر را عادی و طبیعی میدانستند که انتخابات در ایران مطابق نظر و خواستههای خودشان انجام شود. در زمان جنگ (دوم جهانی)، انتخابات ایران به این صورت انجام شد که مثلا صبح مستشار سفارت انگلیس با لیستی حاوی 80 نامزد نمایندگی مجلس به دیدار نخستوزیر میرفت و بعدازظهر همان روز کاردار شوروی نام 12 نفر از نمایندگان مورد نظر خود را به نخستوزیر میداد». این فقره تنها یکی از اسناد البته با اقراری شاید ناخواسته از زبان خود شاه مبنی بر نبود آزادیهای سیاسی واقعی در دوران پهلوی و فرمایشی بودن انتخابات در آن دوران است. فرمایشی بودن انتخابات در دوران پهلوی که ناشی از مداخلات گسترده بیگانگان، دربار و دولت بود، در یادداشتهای روزانه اسدالله علم نیز مکررا بازتاب داشته است. علم کسی است که از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۵۶ وزیر دربار حکومت پهلوی و از نزدیکترین افراد به شاه محسوب میشد و از مخفیترین مسائل و اسرار شاه و دربار و خاندان پهلوی و موضوعات ریز و درشت کشور آگاه بود.
لطفا بقیهی مطلب را از لینک زیر دنبال کنید
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3978/2/277079/0
#پلاک_۴۲
#وطن_امروز
#انتخابات
#مجلس
@Pelake42
12.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
خط تولید نارضایتی ملی!
یادداشت چاپ شده در روزنامه وطن امروز (۲۰ اسفند ۱۴۰۲)
اینکه برای صنعت خودروسازی ایران چه دورنمایی تصویر شده و میشود هدف این نوشتار نیست بلکه هدف بررسی وضعیت این صنعت از منظر سودمندی آن برای کشور و مردم ایران است. حتی اگر دستاندرکاران این صنعت به سیاق معمول با سیاست فرار به جلو، قصد تشکیک در تحلیل و اعداد و ارقام ارائه شده در این نوشته را در پیش گیرند، حداقل لازم خواهد بود یک بار برای همیشه به این مردم شریف و صبور توضیح دهند اگر نگاه عموم جامعه به صنعت خودروسازی را محل اشکال میدانند، از دیدگاه خود، در دفاع از صنعت خودروسازی دقیقا از چه چیزی دفاع میکنند؟!
ادامهی مطلب را در لینک زیر ببینید...
http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/3997/1/277900/0
#پلاک_۴۲
#وطن_امروز
#روزنامه
#خودرو
#مجلس
#سایپا
@Pelake42
13.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کار بجایی رسیده است که فرد را با موشک هدف قرار میدهند. در فضای مجازی سکوهایی مانند اینستاگرام انتشار این تصاویر را ترویج خشونت یا همراه با هشدار برچسب میزنند فارغ از اینکه این فیلمها واقعیت زندگی مردمی است که همین غربیها برایشان رقم زدهاند... با دنیا! چه باید کرد؟ این فیلم از صفحهی ذکر شده در کلیپ اخذ شده است...
بساعت ۱۷:۳۶
بتاریخ سوم فروردین ۱۴۰۲
#پلاک_۴۲
#پلاک_٤۲
#غزه
#نوروز
@Pelake42