قایق موشکانداز کلاس کمان یک شناور تندرو تهاجمی ِ موشکانداز و توپدار است که نیروی دریایی ایران سفارش خرید ۱۵ فروند از آن را در سال ۱۹۷۴ به فرانسه داد و ۱۲ فروند از آنها بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۱۹۸۱ تحویل ایران شدند.
این قایقها مشابه قایقهای کلاس Combattante IIa ساخت فرانسه و کلاس تایگر نیروی دریایی آلمان هستند که طراحی آنها از سال ۱۹۶۸ به سفارش اسرائیل آغاز شده اما به دلایل سیاسی به این کشور فروخته نشدند. ۲۰ فروند از این شناورهای تندرو بین سالهای ۱۹۷۲ تا ۱۹۷۵ وارد ارتش آلمان شد و حدود سی سال با دو نوبت بهروزرسانی گسترده و افزودن رادار و تجهیزات جنگ الکترونیک در خدمت نیروی دریایی آلمان باقی ماند.
قایقهای آلمانی بین سالهای ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۰ به نیروی دریایی یونان (۶ فروند)، در سال ۱۹۹۸ به نیروی دریایی شیلی (۶ فروند) و در سال ۲۰۰۲ به نیروی دریایی مصر (۵ فروند) واگذار شدند و سه فروند باقیمانده هم در سال ۲۰۰۳ اوراق شدند. ده فروند قایق از کلاس مشابه نیز به لیبی فروخته شد.
#m_h_m
@militarypershian
این شناورهای سریع و تهاجمی به چهار (دو لانچر دوتایی) موشک کروز ِ ضدکشتی ِ آمریکایی هارپون (قایقهای آلمانی و فرانسوی به موشک مشابه فرانسوی اگزوسه مسلح شدهاند)، یک توپ اتوماتیک ۷۶ میلیمتری ایتالیایی اوتوملارا (یا مدل ایرانی آن فجر ۲۷)، یک توپ ضدهوایی ۴۰ میلیمتری بوفورس و دو تیربار ۱۲.۷ میلیمتری آمریکایی ام۲ برونینگ (که آنها احتمالاً با تیربار مشابه روسی دوشکا جایگزین شدهاند) مسلح شدهاند. در سال ۱۹۹۵ لانچرهای موشکهای هارپون برداشته شده و پنج سال بعد لانچرهای موشک نور مدل تولید ایران موشک کروز چینی سی-۸۰۲ بر روی این شناورها نصب شد.[۱] رادار کنترل آتش شناورهای کلاس کمان هم رادارهای WM-28 ساخت هلند بود. نصب موشکهای ضدهوایی ِ آمریکایی ریم-۶۶ استاندارد (که کاربرد دوگانه ضدکشتی هم دارند) بر روی این قایقها هم گزارش شدهاست
#m_h_m
@militarypershian
وزن خالی قایقهای موشکانداز کلاس کمان ۲۴۹ تن و حداکثر وزن قابل جابجایی آنها ۲۷۵ تن است و حداکثر سرعت آنها به ۳۶ گره دریایی (نزدیک به ۶۷ کیلومتر در ساعت) میرسد و برد عملیاتی آنها ۷۰۰ مایل دریایی (حدود ۱۳۰۰ کیلومتر) با سرعت ۳۳ گره دریایی (۶۱ کیلومتر در ساعت) است
#m_h_m
@militarypershian
این ناوهای پرتعداد ترین ناوهای موشک انداز ارتش هستند چه در شمال در جنوب ولی ارتقاهای مناسبی تا الان بروی این ناوگان صورت نگرفته است،برای مثال متفاوت ترین ناو در این دو کلاس ناو گرز است که بر روی ان دو تیر موشک ضد هوایی/کشتی محراب یا همان استاندار نصب شده است و بجای توپ رادار هدایت این موشکها را.
در بحث اول ما به ارتقای راداری و الکترونیکی می رسیم که البته کارهایی شده است،برای مثال رادار اصلی با رادار ثامن و در صورت امکان یک رادار ارایه فازی مناسب با بردی از ۱۰۰ تا ۲۰۰ ک.م با قابلیت هدایت انواع تسیلحات،دوم سیستمهای داخل ناو بصورت کامل دیجیتالی شوند،نصب اپتیک و سامانههای جنگ نیز در دستور کار باشد.
در بحث تسلیحاتی مهن ترین موضوع دفاع هوایی می باشد حتی در بحث کوتاه برد باید زنجیرهی قوی داشته باشیم اولین کار نصب سکو و بعد از در عقب ناو بجای توپ ۴۰ میلی متری سامانهی کمند نصب شود که حتی با تمهیداتی میتوان دو سیستم کمند نصب کرد و همچنین اپتیک این سامانه بطور جدا نیز نصب شود و این سامانه با رادار لینک شود و در اخر ناو و حتی روی کمند میتوانیم موشکهای اذرخش ،مجید و ذوالفقار را داشته باشیم و یا با حذف کمند و موشک کوتاه برد سامانهی نهم دی را نصب کنیم البته با درصورتی رادار اصلی بتواند ان را هدایت کند و اگرنه باید به هدایتهای غیر راداری فکر کنیم بطور مناسب و به احتنال زیاد یک سیستم با ۸ موشک در اخر ناو جاشود.در بحث توپخانه با گلوله پالسی و ترکش ساز و حتی هدایت لیزری باید کارایی توپ ۷۶م.م ارتقا دهیم و به یک کارایی مناسب برسیم همچنین در سقف و
بجای دوشکاها از توپ عاصفه یا ۶لولهای سنگین با قابلیت ریموت کنترل استفاده شود تا قدرت تدافعی ناو افزایش یابد مثلا در صورت نصب نهم دی در اخر ناو می توانیم با جلو بردن توم به جلوتر از توپهای سبک یا موشکهای ضد هوایی کوتاه برد نیز استفاده کنیم تا جای توپ ۴۰ م.م پر کند.
استفاده ۴ موشک کروز از یک سیستم ۸تایی استفاده شود تا قدرت تهاجمی ناو افزایش یابد.
حتی در صورت که بحث مقابله با زیر سطحیها باشد ما می توانیم با سونترهای کشنده یا کوچک حتی این ناو به اژدر مجهز کنیم.
پیشران نیز ارتقا یابد بسیار خوب است و با ان بتوان مقدار باربیشتری جابهجا کرد
حتی میتوات با بردشاتن توم فجر و نصب کمند بجای ان بو سبک سازی تسلیحات همچنون اژدر را در کنار موشکهای دیگر جا داد و قدرت تهاجمی را افزایش داد.
نظرات خود را در تعاملی بیان کنید
#m_h_m
@militarypershian
May 11
سلام دوستان، وقتتون بخیر
لوگو کانال رو عوض کردیم چون لوگو قبلی مناسب نبود. امیدواریم لوگو جدید رو بپسندید. اگر هم نظری در مورد لوگو جدید دارید میتونید داخل تعاملی اعلام بفرمایید.
#مدیریت
@militarypershian
دوستان کانال اصلی ما در سروش پلاس هست و در اینجا فعالیت بالایی نداریم. لطفاً ما را در سروش هم دنبال بفرمایید.
http://splus.ir/militarypershian
خوب دوستان قرار است هم اکنون به مطلب چگونگی مقابله با حملات اسقاطیل در سوریه بپردازیم تا این حملات بسیار کم یا صفر با صدمات بسیار پایین شود.
۱)ارتقای مناسب پدافند سوریه در حالت تدافعی و حتی مستقر کردن اپراتورهای خودی در سوریه برای مقابله با پرتابههای اسقاطیلی که باتوجهبه نتایج حملات اخیر این کار به احتمال قوی درحال انجام است این کار باید روز به روز انجام و مدافند سوریه قوی تر شود تا حملات اسقاطیل بسیار کم اثر یا حتی بی اثر شود و بعد از طی مدتی با استقرار سامانهها در نزدیکی لبنان و حتی خود لبنان و نیز مرزهای اشغالی در اهداف بعدی هواگردهای مهاجم مورد اصابت قرار بگیرند که خود این بازدارندگی مناسبی ایجاد خواهد کرد،در بحث سوریه همیشه قبل از حمله جنگ الکترونیک علیه پدافند سوریه بطور شدید انجام میشود برای همین بهتر است که در کنار سامانههای موشکی و توپخانهای به فکر سامانههای جنگ الکترونیک نیز باشیم،حتی در زمانی که مشاهده می کنیم جنگ الکترونیک علیه پدافند بیشتر شده میتوانیم با پیش دستی علیه اسقاطیل حملات سایبری انجام دهیم.
۲)با هر حمله اسقاطیل باید حملاتی کوچک و عملا بصورت اخطار مانند پرتاب راکت به سمت شهرکها یا... انجام شود تا دشمن بداند که با هر حمله احتمال ضد حمله است حتی این کار باید نوقعی که حملهای نشود انجام شود و بر سیاست کلی اسقاطیل در سوریه تاثیر منفی خوبی بگذارد و در جامعهی اسقاطیل در مقابل حمله به سوریه دارای زاویه بشوند و این کار به ضرر خودشان بداند حملات سایبری و یا خرابکاری نیز برای اسیب رسانی غیر از حملات کم حجم نیز خوب است که با ان بتوان علیه نیروهای اسقاطیل فشارهای بیشتری اورد.(تا حدودی جدیدا انجان میشود)
۳)حضور ایران و مقاومت در سوریه تقویت شود تا اسقاطیل از نتیجه حملات این طور فکر کند که نتیجه عکس داده است یکی از کارهای مناسب برای ارتقای حضور همان طور بالاتر گفته شده حضور رسمی نیرویهوایی ارتش است که میتواند بازدارندگی نسبی علیه اسقاطیل ایجاد کند.
۴)با کارهای بالا اسقاطیل متوجه میشود دیگر سوریه حیاط خلوت یا یک کشور بی ازار یا دست پا بسته طرف نیست که هی بزند و سوریه هیچ کاری نکند!پس مدتی احتمالا یا اسقاطیل شدت حملات را تا حدودی نسبتا زیادی کم کند البته شاید حملات را چون عصبانی شده است افزایش دهد و مثلا دوباره سوریه را بترساند خوب در اینجا باید کل محور وارد عمل شود و با هر حمله یک پاسخ مختصر ولی کارامد بصورت نظامی به دشمن دهد و همچنین از نظر دیپلماتیکی در جوامعبینالمل نیز بسیار اسقاطیل را اذیت کند پس ان که دیگر اسقاطیل میبیند حملاتش عملا بی نتیجه شده و حتی صدماتی نیز می بیند طی مدتی متوسط یا بلند ناخداگاه حملات بسیار کم یا حتی بطور کامل رفع شود و حتی جبهه خطرناک جدیدی علیه این رژیم باز شود.البته نکتهی قتبل توجه این است که باتوجه به زمان یا اتفاقات کلی بین ایران و اسقاطیل شاید حملات در مقعطی افزایش یابد که همان طور که گفته شده نباید کوتاه امد و حتی خود را سریحتر نشان داد و به دشمن ثابت کرد خبری از صبر استراژیک نیست.
#m_h_m
@militarypershian
طی روزهای اینده نمایشگاهی در چین برگزار خواهد شد که برخی منابع با اسناد به این عکس اعلام کرده اند یک جنگنده در نمایشگاه حضور خواهد داشت که احتمالا نمونهای از جی۲۰ یا یک جنگندهی جدید صادراتی باشد بنده همان احتمال جی۲۰ محتمل میدانم.
پ.ن ادمین دیگر: بدنهای که از زیر پارچه مشخص است شباهت بالایی به جی ۲۰ دارد اما احتمال رونمایی از جی ۳۵ هم وجود دارد. اگر این جنگنده جی ۲۰ باشد یا نسخه آن با موتور مشابه رپتور است یا نسخه دو سرنشین آن است.
#m_h_m
@militarypershian