⚜ آتشبس روسیه در اوکراین اجرایی شد
⚜ تلویزیون دولتی روسیه اعلام کرد آتشبس یک جانبه روسیه به دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور، از ظهر امروز به وقت مسکو در سراسر جبهه اوکراین به اجرا درآمده است.
✍🏻 #ali
💢 @PersianMilitarism
⚜ تانک T-14 Armata انقلاب در صنعت زرهی روسیه 🇷🇺
⚜ قدرت زرهی شوروی کابوس دوران جنگ سرد بود، در آن ایام برتری زرهی مطلق در اختیار شوروی بود و این برتری تا اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی ادامه داشت و در غرب هیچ تانکی برای مقابله با T-72 وجود نداشت.
⚜ اما با تولید تانک های غربی مانند Leopard در آلمان و Abrams در آمریکا، این برتری زرهی به صورت آهسته از بین رفت و شوروی دست به تولید و توسعه تانک T-80 زد تا باز به برتری زرهی دست پیدا کند، ولی با فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۰ میلادی و مشکلات مالی روسیه، توسعه و تولید تانک جدید امکان پذیر نبود و روسیه برتری زرهی خود را در برابر غرب از دست داد
⚜ اما در اواسط دهه ۱۹۹۰ میلادی روس ها برای جبران بخشی از این عقب ماندگی زرهی، دست به توسعه و تولید تانک T-90 زدند که یک ارتقاء سنیگن بر روی تانک T-72 بود.
⚜ هدف از تولید این تانک دستیابی به یک تانک با قابلیت های جدید ولی به صورت موقت بود تا روس ها تانک جدید تر و مدرن تری را طراحی و تولید کنند.
⚜ انتظار برای طراحی و تولید تانک جدید سرانجام در رژه پیروزی سال ۲۰۱۵ میلادی به پایان رسید و طرح انقلابی روس ها یعنی T-14 Armata در رژه پیروزی شرکت کرد...
✍🏻 #RAMIN
💢 @PersianMilitarism
⚜ سرانجام انتظار به پایان رسید و در سال ۲۰۱۵ میلادی تانک جدید و مدرن روس ها در رژه پیروزی پا به میدان گذاشت.
⚜ این تانک که T-14 Armata نام داشت، به کلی با تانک های قبلی روس ها و حتی سایر تانک های موجود در جهان تفاوت داشت و به نوعی انقلابی در طراحی تانک های روسیه به وجود آورد. طول این تانک ۱۰.۷ متر، عرض آن ۳.۵ و ارتفاع آن ۳.۳ متر است و چیزی در حدود ۵۵ تن وزن دارد، که نسبت به T-90 بزرگتر و سنگین تر است.
⚜ میتوان گفت Armata اولین تانک عملیاتی در جهان با برجک بدون سرنشین است و برجک آن بدون سرنشین و به صورت ریموت کنترل هدایت میشود (این طرح جدید نیست و در تانک های غربی مثل Abrams و چلنچر نیز چنین برجکی وجود دارد اما عملیانی نشد(البته Abrams-X که اخیرا رونمایی شده است استثنای این قاعده است))
⚜ این تانک سه خدمه دارد و هر سه خدمه آن شامل راننده، توپچی و فرمانده در قسمت جلوی تانک و در یک کپسول زرهی محافظت شده و ایزوله قرار دارند تا در صورت برخورد پرتابه های ضد زره و انفجار مهمات داخل تانک، آسیبی به خدمه تانک وارد نشود( به جرات میتوان گفت که Armata اولین طرح زرهی روسیه است که حفظ جان خدمه به صورت جدی و اقداماتی به جز افزایش زره در آن لحاظ شده)
✍🏻 #RAMIN
💢 @PersianMilitarism
⚜ این تانک دارای سامانه های جدید و به روز از جمله سامانه پانورماتیک (دیده گسترده) سامانه دید حرارتی، مسافت یاب لیزری با برد ۷.۵ کیلومتر، سامانه مکان یاب GLONNAS، سامانه دیجیتال نقشه خان و... برای فرمانده است.
⚜ تانک Armata برای توپچی امکاناتی از جمله سایت آتش در جلوی تانک که دارای سیستم تعقیب خودکار هدف است، رایانه بالستیک و... و برای راننده نیز یک دوربین سنتی، یک دوربین حرارتی برای دید در شب، همچنین یک دوربین مدار بسته برای دید و حرکت به سمت عقب و... در نظر گرفته شده در کابین نیز ۵ نمایشگر دیجیتال وجود دارد، یکی برای راننده، دوتا برای توپچی و دوتا برای فرمانده است.
⚜ قلب تانک آرماتا یک موتور دیزل ۱۲ سلیندذ است که ۱۵۰۰ اسب بخار قدرت دارد که نسبت به وزن این تانک دارای رانش ۲۰.۴ تن است که بالاترین رقم بین تانک های موجود در جهان است و از این نظر بی رقیب است، گیربکس آن نیز یک گیربکس اتوماتیک ۱۲ سرعته است که سرعت تانک را به ۷۵ الی ۸۰ کیلومتر در ساعت میرساند.
✍🏻 #RAMIN
💢 @PersianMilitarism
Persian Militarism
⚜ این تانک دارای سامانه های جدید و به روز از جمله سامانه پانورماتیک (دیده گسترده) سامانه دید حرارتی،
⚜ سلاح اصلی تانک آرماتا یک توپ ۱۲۵ میلی متری ارتقاء یافته است که نسبت به تانک T-90 دارای ۲۰ درصد دقت و سرعت دهانه بیشتر میباشد و به دلیل همین سرعت دهانه بیشتر مهمات شلیک شده از این توپ قدرت نفوذ و تاثیر بیشتری دارند.
⚜ این توپ جدید نیز مانند سایر تانک های روسیه دارای سیستم بارگذاری مهمات چرخ و فلکی است اما یک تفاوت اساسی با تانک های قبلی روس ها دارد. در تانک های قبلی روسیه مهمات در یک سیستم چرخ و فلکی زیر برجک و درون بدنه قرار داشت که دارای دو ردیف روی هم بود، در یک ردیف مهمات و در ردیف دیگر خرج مهمات قرار داشت و سر مهمات به طرف هم قرار گرفته بود که در صورت نفوذ پرتابه های ضد زره به داخل تانک و انفجار شدید و کشته شدن قطعی خدمه میشد که نمونه های آن را به طور گسترده در جنگ اوکراین شاهد بودیم
⚜ اما در تانک آرماتا مهمات و پوکه سر هم قرار گرفته و در یک خشاب دایره ای شکل در پشت خدمه قرار گرفته و سر مهمات رو به بالا میباشد که در صورت برخورد پرتابه های ضد زره و نفوذ به داخل تانک، انفجار مهمات فقط باعث کنده شدن برجک میشود و به خدمه آسیبی نمیرسد چون آن ها در قسمت جلو و در کپسول محافظت شده قرار دارند.
⚜ این توپ توانایی شلیک طیف وسیعی از مهمات و موشک های ضد زره را دارد و این احتمال وجود دارد که این تانک در آینده به یک توپ ۱۵۲ میلیمتری مجهز شود.
⚜ در تصاویر منتشر شده از این تانک یک مسلسل ۷.۶۲ میلی متری ریموت کنترل از داخل تانک نیز بر روی آن نصب شده که توسط فرمانده تانک و از داخل کنترل میشود.
✍🏻 #RAMIN
💢 @PersianMilitarism
Persian Militarism
⚜ سلاح اصلی تانک آرماتا یک توپ ۱۲۵ میلی متری ارتقاء یافته است که نسبت به تانک T-90 دارای ۲۰ درصد دقت
⚜ در بحث زره نیز آرماتا حرف برای گفتن دارد و از یک زره نسل سوم واکنشی انفجاری بهرهمند است که یک نسل از زره کنتاکت ۵ نصب شده بر روی تانک T-90 جلو تر است و با نام مرمر سبز نیز شناخته میشود و در برابر مهمات خرج گود حدودا بین ۲۰۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی متر مقاومت دارد و در دو طرف، جلو و روی برجک تانک نصب شده است.
⚜ یک سیستم دفاعی دیگر که روی آرماتا نصب شده Afghanit یا APS نام دارد که در دهه ۸۰ در شوروی ساخته شده و در افغانستان تست شده و بسیار هم موفق بود اما به مرحله تولید و عملیاتی شدن نرسید. این سامانه شامل چهار رادار در چهار گوشه برجک است که در کنار هر رادار یک سامانه تصویر ساز حرارتی نیز وجود دارد که وظیفه کشف پرتابه های حرارتی را دارد.
⚜ آرماتا دارای دو سیستم برای مقابله با پرتابه های دشمن است و شامل یک سیستم برای پرتاب نارنجک انداز های دودزا برای ایجاد پرده دود و یک سیستم برای پرتاب خرج های انفجاری برای مقابله با موشک یا راکت دشمن میباشد.
⚜ نارنجک انداز های مذکور روی بدنه قرار دارد که ۲۴ نارنجک انداز به صورت عمودی درون سقف برجک قرار گرفته و برای مقابله با موشک های حمله کننده از بالا به کار میرود و دو مجموعه ۱۲ عددی نیز به صورت افقی درون بدنه قرار دارد.
✍🏻 #RAMIN
💢 @PersianMilitarism