.
مرز بین این دو باید لحاظ شود، میشود منتقد سیاست های اقتصادی دولت، مجلس و قوه قضاییه بود اما از اصول اساسی و چارچوب کوتاه نیامد. میشود رد کرد، نقد داشت اما اساس را برهم نزد. برهم زدن اساس یعنی بازگشت بی ثباتی، تاریخ ایران پس از سقوط صفویه برای ترقی، پیشرفت یا آنچه که در ادبیات معاصر به "توسعه" شهرت دارد با یک خلا روبرو بوده است، در ایران یک چیز نبود: ثبات سیاسی همراه با استقلال، بدون ثبات امکان تحقق توسعه یا پیشرفت وجود ندارد. مقدمه است. بخشی از این ثبات یعنی استقرار امنیت، بدون امنیت امکان استقرار ثبات وجود ندارد. امنیت جانی، امنیت روانی، امنیت اقتصادی و... تجربه تلخ تاریخ معاصر ایران این چرخه است:
ناامنی+بی ثباتی+عدم استقلال= عدم پیشرفت
اگر قرار بر انتقاد و حتی مخالفت با دولت است که حق هر شهروند بحساب می آید و می بایست بیان شود، می توان مرز را حفظ نمود. مرز اینجا از بین نبردن اساس است آن چرخه بی ثباتی با تولید ناامنی را به ایران نباید بازگرداند. اگر به جمهوری اسلامی در زمینه عدالت اجتماعی و اقتصادی انتقاد داریم و وارد است، نباید از تولید امنیت پایدار توسط جمهوری اسلامی در پرجنگ خیزترین منطقه جهان غافل بود
علیرضا زادبر
.
بریتانیای کوچک
.
همین تصویر از سفیر انگلستان سند خوبی برای آیندگان است. بریتانیا کبیر که در مشروطه ایران بدون اطلاع دولت ایران، کشور ما را در قالب دو قرارداد ۱۹۰۷ و بعد ۱۹۱۵ بین خود و روس ها تقسیم کرد! بریتانیای کبیری که با قرارداد ویلیام دارسی برای دهه ها نفت ایران را می برد و وقتی در مسجد سلیمان ایرانیان از چاه نفت پرسیدند به ما گفتند: این یک ماده سیاه بدبو است بدردتان نمیخورد! بریتانیای کبیری که در قحطی ۱۲۹۷ تا ۱۲۹۸ میلیونها ایرانی را به کشتن داد ولی آذوقه و گندم سربازان خود را از غذای کودکان ایرانی برمیداشت! بریتانیای کبیری که با اشاره لُردکرزن قرار ۱۹۱۹ را برما تحمیل کرد و با حضور آیرونساید و سرهنگ اسمایس در مملکت ما حکومت تغییر دادند! بریتانیای کبیری که مرزهای ایران را بعد از جنگ جهانی با همسایگان ترسیم کرد. کودتا کرد، بانی اصلی جدایی بحرین بود. به اختلاف بر سر جزایر دامن زد به صدام کمک کرد، تحریم کرد، جاسوسی کرد و....
حالا سفیر و وزیرمختار" بریتانیای کوچک" به چنان فضاحتی افتاده است که باید با رنگ این جنایت ها را از روی دیوار پاک کند. خونِ ایرانیان با رنگ پاک نمیشود.
.
آیندگان قضاوت کنند
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
سوال پر تکرار بسیاری از دوستان لطف همه علاقمندان مطالعه کنند☝️
#اطلاع_رسانی
ثبت نام ترم آینده(ترم زمستان) کلاس های جریان شناسی تاریخ و سواد سیاسی جمعه شانزدهم دی ماه ۱۴۰۱
توضیحات اولیه:
مدت جلسات: ۱۴ جلسه
موضوعات: وقایع تاریخ معاصر ایران از قاجاریه، انقلاب مشروطه، ظهور رضاخان، تاسیس پهلوی اول، اقدامات رضاخان و روی کار آمدن پهلوی دوم، وقوع انقلاب اسلامی و...
برگزاری کلاس: به دو صورت آنلاین و آفلاین
علاقمندان #آنلاین هر هفته پنج شنبه در کلاس مجازی که لینک آن را در اختیارتان خواهیم گذاشت شرکت می کنند.
علاقمندان #آفلاین که وقت حضور در کلاس را ندارند وارد کانال اختصاصی شده و صوت را منظم و هفتگی دنبال می کنند.
کلیه جلسات بصورت صوت ضبط میشود که در صورت جا ماندن از یک جلسه، مباحث را از دست ندهید.
از قشرهای مختلف، سطوح تحصیلی گوناگون(فنی، مهندسی، پزشکی) شاغل، دانشجو، طلبه، فعال فرهنگی و رسانه ای، خانه دار در دوره های قبل درکلاس حضور داشته اند.
هدف اصلی: ارتقای سواد سیاسی و فن تحلیل افراد با مطالعه تاریخ معاصر ایران است.
روش و کیفیت ثبت نام شانزدهم دی ماه در همین کانال اطلاع رسانی خواهد شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ابتدا این ویدئو را ببینید
علیرضا زادبر
ابتدا این ویدئو را ببینید
.
.
عقلِ جامعه دست چه کسانی است؟
.
نمیدانم ایشان را با چه عنوانی باید خطاب کنیم: خواننده، روشنفکر، فیلسوف، اندیشمند سیاسی، تئوری پرداز! یا همه با هم را در بردارد. به یک جمله او دقت کنید، می گوید: "سیاست عرصه ای خشن است!"
.
تن و روح ارسطو، افلاطون، جان لاک، ابن خلدون، خواجه نصیر در گور با این نظر می لرزد! سیاست عرصه خشن و خشونت است؟ اتفاقا جهت اطلاع ایشان باید گفت که سیاست عرصه عقلانیت و تدبیر برای مدیریت و رفع خشونت است. سیاست در سنت تاریخی ایرانی و ادبیات فارسی یعنی به معنای تربیت کردن اسب وحشی و یونانیان و رومیان تدبیر مدن و منزل است. افلاطون سیاست ارباب علوم می داند از آن جهت که بر مبنای عقلانیت بشری به دنبال کاستن خشونت و خون ریزی است. تعریف فیلسوف معاصر جناب #شاهین_نجفی از سیاست نقطه مقابل درک فلاسفه و اندیشمندان علم سیاست است، حتی ماکیاول واقع گرا نیز از بیان این جمله به چنین صراحتی پرهیز دارد. نقطه پایان سیاست، آغاز خشونت است.
.
حالا شاید شما بپرسید مگر اهمیت دارد؟
بله اهمیت دارد چون خزعبلات آغشته به مغالطه این قشر بیسواد لمپن توجیه کننده "خشونت و خون" است. در سه ماه اخیر این ادبیات را به اشکال مختلف از زبان روشنفکران و سلبریتی های بسیاری شنیدیم. تکرار این جملات در داخل کشور تولیدکننده خشم و خشونت بود. خشونتی که به قمه، چاقو، آتش زدن تبدیل شد. چرخه خشم و خون با عقلانیت که در سیاست ورزی ممکن است متوقف میشود. جناب شاهین نجفی در یک حرکت رندانه، جای پادزهر را با زهر عوض کرده است.
.
اهمیت دارد جامعه عقلش را به چه کسانی می سپارد؟
@jaryanshenasi_11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
می توانید طولانی مدت حقیقت را انکار، مخفی و وارونه کنید. اما بهرحال از زبان خودتان ناچار به اعتراف هستید. چون حقیقت قابل کتمان نیست.
@jaryanshenasi_11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاری به کارنامه ضعیف تاج ندارم، اصلا به فرض محال هم او با پرونده ویلمتوس به کشور آسیب نزده است، همین که فردی مثل تاج به ریاست بازمیگردد و در پخش زنده تلویزیونی اینگونه با طلبکاری و غرور به سوالات پاسخ میدهد، خود به تنهایی امید را در یک نسل میمیراند. افراد هزینه ساز باید کنار بروند، طرد شوند، فرد باید هزینه جامعه و سیستم شود، جامعه و سیستم را نباید هزینه افراد کرد. تاج اگر ایران را قهرمان جهان هم میکرد؛ باز حق ندارد اینگونه سخن بگوید. در جهان امروز مساله فوتبال به معنای یک ورزش نیست، فوتبال در ساحت اجتماعی و سیاسی حضور، اثر و اهمیت دارد.
@jaryanshenasi_11
در مسیر بازگشت به خانه دو برابر روزهای
عادی در ترافیک بودم
برام سوال شد شاید خبری شده!
دیدم مردم در تکاپوی خرید هستند
با این وضع گرانی و اقتصاد نیم بند،
خبری از اعتصاب نبود!
مردم بی توجه به فراخوان کار خودشان را می کنند. دولت دست و پای این ملت را اگر طلا بگیرد باز هم کم است.
سر و سامان پیدا کردن وضع اقتصادی پاشنه آشیل بدخواهان خارج نشین ایران است.
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
جلسه هفتم روشنفکران دینی جلال الدین(سادات) آل احمد شخصیت، آثار و اثر گذاری
ایشالا که صوت رو گوش دادید👌
این فرد میلاد قاسمیخواه، معروف به میلادخواه است. پیجش در اینستاگرام ۶.۵ میلیون فالوور دارد.
از اواسط ۲۰۱۸ یک مقنعه سرش کرد و شد بلاگر. این روزها هم احتمالاً به واسطه مشکلاتی که در ناامنی کشور ایجاد کرده، او را فراخواندهاند اما کمتر کسی به نقش این جنس افراد در نگاه به #زن توجه دارد.
حجم #تحقیری که امثال او با یک مقنعه نسبت به زنان ایجاد کردند، نقشی که امثال او به بهانه طنز در خودتحقیری طیفی از زنان داشتند هیچگاه دیده نخواهد شد. همینطور که نقش امثال شاهین صمدپور، سیامک قاسمی، سید حسن آقامیری، محمود صادقی، مصطفی تاجزاده و ... در #یأسپاشی به روی جامعه دیده نخواهد شد. خودشان تصویری از ایران ساختند، در ذهن مخاطب نشاندند و امروز هم شاکی هستند که این چه تصویری است؟؟!!
@jaryanshenasi_11
❌ فردا پنج شنبه جلسه نهم کلاس مجازی تاریخ سیاسی معاصر و ادامه بحث کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، ورود رضاخان به عرصه سیاست ایران.
آیا کودتای رضاخان یک حرکت خودجوش و بدون دخالت انگلستان بود؟
آیا اساس این کودتا با اعمال نظر انگلستان شکل گرفت و رضاخان یک مُهره بود؟
پاسخ به هر کدام، مسیر و ماهیت حکومتی که بعدتر به نام پهلوی تاسیس گردید را تغییر میدهد. حکومتی که حتی نام و عنوان نداشت و با پیشنهاد فروغی و تیمورتاش واژه "پهلوی" انتخاب و در مجلس تصویب شد.
چگونه فردی که حتی نام و نشان و پشتوانه طائفه ای نداشت از رضاخانی به رضاشاهی رسید و سلسله ای بنام "پهلوی" شکل گرفت؟
ان شالله پنج شنبه ساعت ۱۸:۳۰ در نهمین جلسه کلاس مجازی مان ویژه کسانیکه مهر ماه امسال ثبت نام کرده اند این مباحث طرح و مفصل بررسی خواهد شد.
یلدا مبارک
بازار و خیابانها مملو از مردم در حال خرید و آماده مهمانی رفتن است، از آن طرف یک عده فرنگ نشسته، درخت کریسمس شان را خریده اما به ما در ایران می گویند: یلدا نگیرید!
از همه جهت تناقض در عمل تان می بارد.
کاسبی شده برایشان!
در آن بزنگاه مهم تاریخی فاطمه(س) میتوانست "دو پهلو" موضع گیری کند تا پشت درب خانه "پهلویش" شکسته نشود اما اگر این کار را میکرد او دیگر فاطمه(س) نبود. ایام فاطمیه باید ایام مرور مواضع باشد.
.
در روزهای آینده در همین کانال ابعاد تاریخی آن واقعه را مورد بررسی قرار خواهیم
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
❌ فردا پنج شنبه جلسه نهم کلاس مجازی تاریخ سیاسی معاصر و ادامه بحث کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹، ورود رضاخا
پنج شنبه یکم دی ماه
نهمین جلسه ما با شما برگزار شد
کار جدی، خوب و مستمر با بیش از هزار و هشتاد و هفت نفر...
امروز به ظهور فردی به نام رضاخان در تاریخ سیاسی ایران پرداختیم. رضاخان با توانایی شخصی به پادشاهی رسید یا با دخالت و حمایت انگلستان، دکتر زیبا کلام میگوید با استعداد خود و حتی انگلستان روحش خبر نداشت!
ما مفصلا در کلاس امروز آن را نقد کردیم.
#تاریخ_معاصر
#سواد_سیاسی
#تحلیلگری
علیرضا زادبر
همسران مسعود و شوهری که زنش را هدیه داد!
.
مسعود رجوی همسر اولش اشرف بود، پادگانی که صدام بعثی در اختیار مسعود قرار داده بود را به یاد همسر اولش پادگان اشرف نامید. همسر دوم مسعود فیروزه بود، دختر ابولحسن بنی صدر، پس از پیوستن مسعود به صدام برای جنگیدن با ایران، دختر بنی صدر از مسعود طلاق گرفت و در فرانسه ماند. اما اصل داستان در ازدواج سوم است. مریم قجر عضدانلو، سال ۱۳۵۸ با ابریشمچی(همین فردی که در ویدئو مسعود را به آغوش کشیده است) ازدواج کرد، از افراد رده بالای سازمان، به ناگاه در سال ۱۳۶۴ مریم قجر عضدانلو که تا همین ساعتی پیش همسر ابریشمچی بود، از او جدا و به عقد مسعود درآمد!!!! مریم از آن زمان شد، مریم رجوی، دستور فرمان آتش در عملیات مرصاد را داد و سال ۱۳۷۲ مسعود او را بعنوان رئیس جمهور ایران معرفی کرد.
این ویدئو، روز جشن طلاقِ مریم از ابریشمچی و همزمان ازدواج با مسعود است! ابریشمچی پایین نشسته بود، هنگام دادن هدیه بالا میرود و پس از هدیه دادن همسرش به مسعود، این چنین او را به آغوش میکشد!
.
.
پس از شکست رجوی و سازمانش در عملیات "فروغ جاویدان" که با حمایت صدام بعثی شکل گرفت، عملیاتی که سازمانِ رجوی از ارتش و صیاد شیرازی متحمل شکست سنگینی شد؛ رجوی در جمع یاران سخنرانی دارد که در آن علت شکست را توضیح میدهد. مسعود می گوید: علت شکست شما از جمهوری اسلامی در عملیات تعلق خاطر بود، آنگاه که دستان بر روی ماشه بود بجای اندیشیدن به آزادی خلق، بفکر زن و فرزند و تعلقات خاطرتان بودید! مسعود انقلاب ایدئولوژیک و از بین رفتن این روابط را اعلام می کند. بعدتر در آدابی ایجاد کردند به نام "غسل هفتگی" بدین شکل که اعضای سازمان در مقابل هسته های رهبران میانی سازمان افکار جنسی طول هفته را با صدای بلند بیان می کردند و رهبران سازمان افکار آنان را غسل و پاک می کردند!
.
امروز این سازمان، با این گذشته توسط دولت آمریکا بعنوان جانشین جمهوری اسلامی معرفی میشود و وزیرخارجه سابق آمریکا در کنفرانس آنان سخنرانی می کند! عجیب تر اینکه امروز این سازمان در فضای مجازی و حقیقی شعار حقوق زن سر میدهد و میدانداری می کند.
@jaryanshenasi_11
.
علیه فراموشکاری
.
نباید این تحقیرها را فراموش کرد. یادتان می آید ایام کرونا وقتی عزیزانمان را از دست میدادیم، روزی پانصد ششصد نفر فوتی داشتیم، آن ایام سخت با دو ویروس در مبارزه بودیم: ۱. ویروس کرونا ۲. ویروس خودتحقیری. فراموش نکنید. امروز به آمارها مراجعه کنید.
فرانسه ۱۳۰، ژاپن ۲۱۳، برزیل ۲۳۰، آمریکا ۲۰۸ ایران ۳ این اعداد چیست؟ تعداد فوتی های کرونا در ۲۴ ساعت گذشته! خاطرتان هست چقدر واکسن ایرانی و مدل واکسیناسیون را در ایرانِ خودمان مسخره کردیم و خارجی ها را ستودیم؟ استوری سلبریتی ها یادتان هست؟
.
ویروس کرونا کنترل شد، اما دویست سال است که در این مملکت ویروس خودتحقیری در برابر فرنگ درمان نشده است.
.
فراموش نکنید
@jaryanshenasi_11
#ایام_فاطمیه
#شبهات_وهابیت
💢در کتب اهل سنت آمده که علی قصد داشت با «جُوِيريه» دختر #ابوجهل ازدواج کند که موجب ناراحتی فاطمه شد.
به همین خاطر پیامبر فرمود: فاطمه پاره تن من است
🔵 در کتاب "صحيح بخاري" حدیث 3110 آمده است که پیامبر(ص) فرمودند: «فاطمة بضعة مني» یعنی: «فاطمه پاره تن من است». سپس به نقل از «مسور بن مخرمه» حدیثی جعلی نوشته است كه: علي(ع) ميخواست «جُوِيريه» دختر ابوجهل را #خواستگاري کند و به اصطلاع عامیانه بر سر حضرت زهرا(س) هوو بياورد که پيامبر(ص) اين سخن را فرمودهاند و منظورشان این بود که: يا علي اگر بخواهي با دختر ابوجهل ازدواج كني بايد دختر مرا #طلاق بدهي!
#پاسخ
✅ طبق شهادت علمای رجال ـ مثل «ابن حجر» در جلد 6 کتاب "العصابة" ، ص 94 ـ «مسور بن مخرمه» در سال دوم هجرت تازه به دنیا آمده بود. بنابراین ـ همانگونه که «ابوعلم» از علمای بزرگ دانشگاه الازهر نیز در ص 170 کتاب "فاطمة الزهراء" نوشته است ـ روایت جعلی خواستگاری علی(ع) از جویریه در سال دوم هجرت بوده است. پس در آن زمان یا «مسور» متولد نشده بود یا در قنداق بوده است!
✅«جُوِيرية» تا سال هشتم هجرت کافر بود و ازدواج با کافر حرام است.
✅این دختر تا زمان حیات پیامبر(ص) ـ سال دهم هجرت ـ اصلا به مدینه نیامد تا این اتفاقات رخ دهد.
@jaryanshenasi_11
#ایام_فاطمیه
💢علت بروز #اختلاف در تعیین دقیق روز #شهادت حضرت زهرا(س) چیست؟
در مورد تعداد روزهايي که حضرت صديقه طاهره سلام الله عليها پس از رحلت پدر بزرگوارشان در قيد حيات بوده اند در ميان کتاب هاي تاريخي اختلاف وجود دارد. بعضي از مورخين مثل يعقوبي اين زمان را چهل روز و کساني مثل عايشه، دختر ابي بکر، اين مدت را شش ماه و گروهي ديگر هشت ماه ذکر کرده اند.
✅علامه مجلسي
اما در ميان اين اقوال، آن قولي که براي ما قابل اعتنا است روايات رسيده از ناحيه ائمه هدي عليهم السلام مي باشد، به نقل مرحوم علامه مجلسي، مرحوم ابوالفرج اصفهاني در کتاب مقاتل الطالبين اينگونه اظهار نظر کرده: مدت زمان حيات فاطمه زهرا سلام الله عليها بعد از وفات پيامبر صلي الله عليه وآله مورد اختلاف قرار گرفته است، به طوري که کمترين زمان ذکر شده در اين رابطه ۴۰ روز و بيشترين زمان هشت ماه مي- باشد، اما آنچه نزد ما مسلم و مورد قبول است روايات رسيده از امام باقر عليه السلام است که حضرت مي- فرمايد: بدرستي که زمان رحلت صديقه کبري سلام الله عليها سه ماه بعد از رحلت پيامبر مکرم(ص) بود.
اما دسته دوم ديگري از روايات صحيحه هم اين مدت را ۷۵ روز ذکر کرده اند از جمله اين روايات، روايت مرحوم کليني از امام صادق عليه السلام است که حضرت مي فرمايد: «بدرستي که توقف فاطمه عليه السلام در اين دنيا پس از پدر گراميش ۷۵ روز بود.»اين دسته از روايات هم مبناي نظر برخي از علماي شيعه از جمله مرحوم کليني گرديده.
✅البته ممکن است دليل اختلاف در اين دو دسته از روايات صحيحه رايج نبودن نقطه گذاري بر کلمات در زمان صدور روايات باشد. توجه به شباهت «خمسه و سبعون» با «خمسه تسعون» مويد اين معنا است.
@jaryanshenasi_11
#ایام_فاطمیه
#منابع_اهل_سنت
💢 آيا عمر سند و قبالهي فدك را از دست حضرت زهرا (س) گرفت و #پاره كرد؟
✅ سبط ابن جوزي از #علماي اهل سنت ميگويد: پس از اين كه ابو بكر سخنان شاهدان حضرت زهرا سلام الله عليها را شنيد، نامهي رد فدك را براي آن حضرت نوشت؛ اما عمر از راه رسيد و آن نامه را #پاره كرد. حلبي شافعي در كتاب «السيرة الحلبيه» سخنان سبط ابن جوزي را اينگونه نقل كرده است:
«در كلام سبط بن جوزي آمده است كه ابو بكر براي فاطمه [سلام الله عليها] سند و نامهي براي ايشان در بارهي فدك نوشت. در همين هنگام، عمر بر ابو بكر وارد شد و گفت اين چيست؟
ابو بكر گفت: نامهي است كه براي فاطمه در مورد ميراثش از پدرش نوشته ام.
عمر گفت: از كدام منبعي براي مردم #انفاق خواهي كرد در حالي كه عرب عليه تو بپا خواسته اند؟ سپس نوشته را از فاطمه گرفته و آن را #پاره كرد.»
الحلبي، علي بن برهان الدين
السيرة الحلبية في سيرة الأمين المأمون، ج 3، ص 488
@jaryanshenasi_11
علیرضا زادبر
.
.
قبل و بعد
.
یک راه شناختن آدمها به ویژه سیاستمدران بررسی رفتارشان قبل و بعد از به "قدرت" رسیدن است. امان از قدرت، برخی پیش از به قدرت رسیدن خود را مطلوب، محبوب و آرمانی معرفی می کنند، چیزی شبیه به شعارهای انتخاباتی، اما پس از دست یافتن به "قدرت" آن می کنند که میخواهند. امان از قدرت، رضا پهلوی شاهزاده دور از قدرت آن روزی که در این مملکت به واسطه پدر، صاحب قدرت بود، به شکار می رفت، حیوانات نادر را شکار میکرد و با افتخار عکس یادگاری هم میگرفت، محمدرضا هم اینگونه بود، سنت شاهانه بود. عموی رضا پهلوی هم مدام در سفر بود، به آفریقا می رفت، خانه ای در تهران داشت که به موزه اجساد حیوانات تبدیل کرده بود. حالا سلطنت طلبان، نگران محیط زیست، حیات وحش و توله یوزهای ایران شده اند! یادشان رفته تفریحات شاه و شاهزاده را که شکار یوز ایرانی بود! منتظرند "پیروز" بزرگ شود، شاهزاده با سقوط جمهوری اسلامی به قدرت برسد و باز به شکار بروند! لابد بعدا شروینی از راه می رسد و برای آن یوز آهنگی می خواند! برای شاه و دلخوشی هاش...
.
اینها یکبار در قدرت بوده اند، پرونده شان باز است، سابقه شان موجود است. هندوانه سربسته نیستند
@jaryanshenasi_11
منتظرند "پیروز" یوز ایرانی بزرگ شود، شاهزاده با سقوط جمهوری اسلامی به قدرت برسد و باز به شکار بروند! اینها یک بار در تاریخ رسوا شده اند.
@jaryanshenasi_11