👈👈👤استاد سید حسینی :
قران کریم ، قارون رو در ردیف فرعون و هامان قرار داده است :
📖وَ لَقَدْ أَرْسَلْنَا مُوسی بَِایتِنَا وَ سُلْطَانٍ مُّبِینٍ*إِلی فِرْعَوْنَ وَ هَامَانَ وَ قَارُونَ فَقَالُواْ سَاحِرٌ کذَّاب؛
و به راستی موسی را با معجزات خود و برهانی آشکار فرستادیم،* به سوی فرعون و هامان و قارون، ولی [آنان] گفتند: (موسی) جادوگری بسیار دروغگوست»
📚سوره غافر
👈👈👤استاد سید حسینی :
برخی از مفسرین ، قارون را از جمله آزار دهندگان موسی دانسته اند :
📖يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تَكُونُوا كَالَّذينَ آذَوْا مُوسى فَبَرَّأَهُ اللَّهُ مِمَّا قالُوا وَ كانَ عِنْدَ اللَّهِ وَجيهاً (69)
اى كسانى كه ايمان آورده ايد! همانند كسانى نباشيد كه موسى را آزار دادند و خداوند او را از آنچه در حق او می گفتند مبرا ساخت و او نزد خداوند، آبرومند (و گرانقدر) بود! (69)
📚سوره احزاب
👈👈👤استاد سید حسینی :
ببینید دوستان بزرگوار ، حضرت موسی ع این سه تا دشمن سرشناس رو داشت .
ولی بخشی از خیانتهایی که مربوط به حضرت موسی ع شد ، مربوط به عامه ی مردم یعنی بنی اسرائیل بود
زندگی زیباست:
امشب میخواهیم یکی از دشمنان اصلی رو معرفی کنیم . چقدر این بحث با موضوعات مطرح شده در جامعه تناسب داره
#انتخابات
#من_رای_میدهم
#مشارکت_حداکثری
👈👈👤استاد سید حسینی :
خلاصه اینکه در قران ، برخی از افراد رو ازار دهنده موسی ع معرفی میکنه .
کانال آرشیو مباحث اساتید گروه رزمنده
👈👈👤استاد سید حسینی : برخی از مفسرین ، قارون را از جمله آزار دهندگان موسی دانسته اند : 📖يا أَيُّهَا
👈👈👤استاد سید حسینی :
❓آزار دهندگان موسی ع چه میگفتند ؟
در ميان مفسران گفتگو است، و احتمالات گوناگونى در تفسير آيه داده اند از جمله:
1- طبق روايتى موسى ع و هارون ع بر فراز كوه رفتند و هارون بدرود حيات گفت، شايعه پراكنان بنى اسرائيل مرگ او را به موسى ع نسبت دادند، خداوند حقيقت امر را روشن ساخت و مشت شايعه سازان را باز كرد.
2- چنان كه مشروحا در ذيل آيات اخير سوره" قصص" آورديم👈🏻" قارون" 😰حيله گر براى اينكه تسليم قانون زكات نشود، و حقوق مستمندان را نپردازد، توطئه اى چيد كه زن بدكاره اى در ميان جمعيت برخيزد و موسى ع را متهم به روابط نامشروع با خود كند كه به لطف الهى نه تنها اين توطئه مؤثر نيفتاد بلكه همان زن به پاكى موسى ع و توطئه قارون گواهى داد.
3- گروهى از 👈🏻دشمنان موسى ع او را متهم به 👈🏻سحر و جنون و دروغ بستن بر خدا كردند، اما خداوند به وسيله معجزات باهرات او را از اين نسبتهاى ناروا مبرا ساخت.
4- جمعى از جهال بنى اسرائيل او را متهم به داشتن پارهاى از عيوب جسمانى مانند برص و غير آن كردند، زيرا او به هنگامى كه می خواست غسل كند و خود را شستشو دهد هرگز در برابر ديگرى برهنه نمی شد، اما روزى هنگامى كه می خواست در گوشه اى دور از جمعيت غسل كند لباس خود را بر قطعه سنگى گذاشت اما سنگ به حركت درآمد و لباس موسى را با خود برد، و بنى اسرائيل بدن او را ديدند كه هيچ عيب و نقصى نداشت!
5- بهانه جوئيهاى بنى اسرائيل يكى ديگر از عوامل آزار موسى ع بود گاه تقاضا می كردند خدا را به آنها نشان دهد، گاه می گفتند غذاى يك نواخت (من و سلوى) براى ما مناسب نيست، و گاه می گفتند ما حاضر نيستيم وارد بيت المقدس شويم و با" عمالقه" بجنگيم، تو و پروردگارت برويد و آنجا را فتح كنيد تا ما وارد شويم؟
📚تفسیر نمونه جلد 17 ص 446
👈👈👤استاد سید حسینی :
◀️مراحل مختلف زندگی قارون :
1⃣اول : پیش از رود نیل زمان سلطنت فرعون : از جمله کافران و عوامل فرعون بر ضد بنی اسرائیل بود .
2⃣دوم : پیش از رود نیل ، به موسی ع ایمان آورد و همراه وی ، از رود نیل عبور کرد .
3⃣سوم : پس از رود نیل ، در زمانی که بنی اسرائیل از گناهشان توبه میکردند
4⃣چهارم : توطئه بر ضد موسی ع
5⃣پنجم : گرفتاری به عذاب الهی
👈👈👤استاد سید حسینی :
خلاصه اینکه یک منافق تمام عیار بود 😅😅
👈👈👤استاد سید حسینی :
◀️سرگذشت شوم و عبرت انگیز قارون در قران کریم :
⏪ موسى در طول زندگى خود با سه قدرت طاغوتى تجاوزگر مبارزه كرد:
⏪" فرعون" كه مظهر قدرت حكومت بود،
⏪⏪و" قارون" كه مظهر ثروت بود،
⏪⏪⏪و" سامرى" كه مظهر صنعت و فريب و اغفال.
👈👈👤استاد سید حسینی :
متاسفانه قارون علیرغم اینکه اصالت خانوادگی و حسب و نسب داشت اما طاغی شد و بر ضد موسی ع شورش نمود
👈👈👤استاد سید حسینی :
◀️قارون از نظر حسب و نسب اصالت داشت اما طغیان کرد :
📖إِنَّ قارُونَ كانَ مِنْ قَوْمِ مُوسى فَبَغى عَلَيْهِمْ وَ آتَيْناهُ مِنَ الْكُنُوزِ ما إِنَّ مَفاتِحَهُ لَتَنُوأُ بِالْعُصْبَةِ أُولِي الْقُوَّةِ إِذْ قالَ لَهُ قَوْمُهُ لا تَفْرَحْ إِنَّ اللَّهَ لا يُحِبُّ الْفَرِحينَ (76)
قارون از قوم موسى بود، اما بر آنان ستم كرد ما آن قدر از گنجها به او داده بوديم كه حمل كليدهاى آن براى يك گروه زورمند مشكل بود! (به خاطر آوريد) هنگامى را كه قومش به او گفتند: «اين همه شادى مغرورانه مكن، كه خداوند شادىكنندگان مغرور را دوست نمىدارد! (76)
📚سوره قصص