صفحه ۵۱۶ مصحف شریف
سوره مبارکه حجرات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5794389685258160018.mp3
1.12M
🔸ترتیل صفحه ۵۱۶ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : کرد - رست
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5794389685258160019.mp3
2.16M
🔸ترتیل صفحه ۵۱۶ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام کرد - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 49
سوره مبارکه الحجرات
صفحه 516
وَلَوْ أَنَّهُمْ صَبَرُوا حَتَّىٰ تَخْرُجَ إِلَيْهِمْ لَكَانَ خَيْرًا لَهُمْ ۚ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ (5)
و اگر آنان صبر مى کردند تا به سويشان بيرون آيى، براى آنها بهتر بود و خدا آمرزگار و رحيم است. (5)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ (6)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! اگر فاسقى خبرى مهمّ براى شما بياورد، درباره آن تحقيق کنيد که مبادا ندانسته به مردمى آسيب برسانيد آن گاه از آنچه کرده ايد پشيمان شويد. (6)
وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ ۚ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ (7)
و بدانيد که رسول خدا در ميان شما است، اگر در بسيارى از امور از شما اطاعت کند به رنج مى افتيد; ولى خدا ايمان را محبوب شما ساخت و آن را در دل هايتان زينت داد و کفر و گناه و نافرمانى را در نظر شما ناپسند گردانيد، اينان همان راه يافتگانند. (7)
فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَنِعْمَةً ۚ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ (8)
[اين] از روى فضل و نعمتى از جانب خداوند است و خدا دانا و حکيم است. (8)
وَإِنْ طَائِفَتَانِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُمَا ۖ فَإِنْ بَغَتْ إِحْدَاهُمَا عَلَى الْأُخْرَىٰ فَقَاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّىٰ تَفِيءَ إِلَىٰ أَمْرِ اللَّهِ ۚ فَإِنْ فَاءَتْ فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُمَا بِالْعَدْلِ وَأَقْسِطُوا ۖ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ (9)
و اگر دو طايفه از مؤمنان باهم به جنگ پرداختند ميان آن دو آشتى برقرار کنيد; پس اگر يکى از آن دو بر ديگرى ظلم کرد با آن گروهى که ظلم مى کند بجنگيد تا به فرمان خدا بازگردد، پس اگر بازگشت [و فرمان خدا را پذيرفت] ميان آن دو به عدالت اصلاح دهيد و ظلم را از ميان ببريد، همانا خداوند کسانى را که ظلم را از ميان مى برند دوست مى دارد. (9)
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ (10)
جز اين نيست که مؤمنان باهم برادرند پس ميان دو برادرتان آشتى برقرار کنيد و از خدا پروا داشته باشيد، باشد که مورد رحمت قرار گيريد. (10)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْرًا مِنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَىٰ أَنْ يَكُنَّ خَيْرًا مِنْهُنَّ ۖ وَلَا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ ۖ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ ۚ وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (11)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! نبايد مردانى [از شما] مردان ديگر را مسخره کنند شايد آنان از اينان بهتر باشند و نبايد زنانى زنان ديگر را مسخره کنند شايد آنان از اينان بهتر باشند و از يکديگر [رويارو] عيب گوئى نکنيد و همديگر را با لقب هاى بد مخوانيد، چه نام بدى است [نام] فسق پس از تحقّق ايمان! و کسانى که [از اين گناهان] توبه نکنند اينانند که ظالم اند. (11)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۱۶🌷
رهبری و اطاعت:
ما انسان ها موجوداتی اجتماعی هستیم؛ یعنی خداوند ما را در میان سایر انسان ها قرار داده و ناچاریم با آنان ارتباط برقرار کنیم، داد و ستد کنیم، رفت و آمد داشته باشیم و در بسیاری از موارد در خوبی ها و بدی های یکدیگر شریک باشیم. در هر اجتماع کوچک یا بزرگ، برای این¬که روابط میان انسان ها سر و سامان پیدا کند و از هرج و مرج، اختلاف و نهایتاً جنگ و خونریزی جلوگیری شود، باید مردم آن جامعه از کسی پیروی کنند که از لحاظ علم و دانش و تدبیر، از دیگران برتر است. تجربه نشان داده که جوامعی که رهبران عادل، شجاع و مدبّر بر آنان حکومت کرده اند، به سعادت نزدیک تر بوده و امنیت و آسایش بیشتری در زندگی شان دیده شده است. از نظر قرآن، بهترین شخصی که انسان ها باید از او اطاعت کنند، پیامبر اکرم است . به فرمودهی قرآن، اطاعت از پیامبر، همان اطاعت از خداوند است ، و راه رسیدن به سعادت جاودان و رستگاری حقیقی، پیروی از خدا و رسول اوست . البته این اطاعت باید کامل باشد؛ نه بر اساس میل و خواسته ی افراد.
آیه ی مورد بحث(7 حجرات) به این نکته اشاره می کند که اگر انتظار داشته باشید که پیامبر در بسیاری از کارها از شما اطاعت کند، به رنج و مشقّت خواهید افتاد، و این به زیان شماست. پیامبر اکرم پس از استقرار در مدینه و گرایش مردم آنجا به اسلام و تبعیت از ایشان، در اولین اقدام مهم خود، حکومت اسلامی را تشکیل داد؛ چرا که در سایه ی حکومت اسلامی می توانست احکام و دستورهای الهی را کامل اجرا کند. پس از ایشان نیز اداره ی حکومت اسلامی و اجرای حدود الهی، به جانشینان برحق آن حضرت واگذار شد که البته به علت نبود پیروی و حمایت مردم، تنها برای مدّت اندکی در زمان امیرالمؤمنین، این حاکمیت در جامعه ی اسلامی محقق شد؛ امّا طبق وعده ی الهی، حکومت کامل صالحان بر این کرهی خاکی، در زمان آخرین پیشوای الهی تحقق خواهد یافت. در اینجا این سؤالات به ذهن می رسد که اکنون که پیامبر در میان ما حضور ندارد و آخرین پیشوای معصوممان نیز در غیبت به سر می برد، تشکیل حکومت اسلامی به عهده ی کیست، و حدود الهی چگونه اجرا می شود، و مسلمانان برای اجرای حدود و احکام الهی باید از چه کسی پیروی کنند. در پاسخ به این سؤالات باید گفت که طبق روایاتی که از پیشوایان دین به ما رسیده است، پس از پیامبر و امامان معصوم و در دوران غیبت امام زمان، فقهای اسلام، و در رأس آنان، «ولیّ فقیه»، عهده دار بیان و اجرای احکام و دستورهای الهی هستند. از این رو همان وظایف و اختیاراتی که پیامبر و امامان معصوم در تشکیل حکومت و اجرای احکام و حدود اسلام داشتند، ایشان نیز دارند و مسلمانان باید در تمام احکام و دستورهای دینی، چه فردی و چه اجتماعی، از ایشان پیروی کنند.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
doaye ahd master1.mp3
19.81M
زمزمه هر صبحگاه عاشقان و منتظران
📻 دعای عهد... تولیدی اختصاصی رادیو انتظار
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
📻 #کانال_رادیوانتظار : 👇🏻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84
به نام خدا
السَّلامُ عَلَى الْحُسَيْنِ وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَيْنِ وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَيْنِ
🌺اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم🌺
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
✅ سلام و ادب
روز سه شنبه زیبایتان به خیر
🌺
✅ ذکر روز سه شنبه :
(یا ارحم الراحمین /ای بخشنده ترین بخشندگان)(۱۰۰مرتبه)
💎 اَللّهُمَّ نَوِّر قُلُوبَنا بِالْقُرآن اَللّهُمَّ زَیِّن اَخْلاقَنا بِزینَةِ الْقُرآن اَللّهُمَّ ارْزُقنا شَفاعَةَ الْقُرآن
🌹🌷🌼
آیات صفحه🌹( ۵۱۷ )🌹
به نیت: بر طرف شدن موانع ظهور جان جهان، مهدی صاحب الزمان(عج)
☀️ اعوُذُ بِاللهِ مِنَ الشَّیطانِ الرَّجیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
صفحه ۵۱۷ مصحف شریف
سوره مبارکه حجرات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5796219581844424855.mp3
1.02M
🔸ترتیل صفحه ۵۱۷ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : رست - سه گاه
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
4_5796219581844424857.mp3
1.93M
🔸ترتیل صفحه ۵۱۷ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام رست - سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
قرآن ترجمه المیزان
سوره 49
سوره مبارکه الحجرات
صفحه 517
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ ۖ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضًا ۚ أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَحِيمٌ (12)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! بسيارى از گمان ها را اجتناب کنيد; زيرا بعضى از گمان ها گناه است و تجسّس نکنيد و برخى از شما غيبت بعضى ديگر را نکنند آيا يکى از شما دوست دارد که گوشت برادر مرده اش را بخورد؟ [هرگز!] پس [همان طور که] آن را مکروه مى داريد [غيبت برادر خود را نيز نکنيد که آن مانند خوردن گوشت مرده او است] و از خداوند پروا داشته باشيد، همانا خدا بسيار توبه پذير و رحيم است. (12)
يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا ۚ إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ (13)
اى مردم! همانا ما شما را از يک مرد و يک زن آفريديم و شما را شعبه شعبه و قبيله قبيله کرديم تا يکديگر را بشناسيد، بى شک گرامى ترين شما نزد خداوند با تقواترين شما است، همانا خدا دانا و آگاه است. (13)
۞ قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا ۖ قُلْ لَمْ تُؤْمِنُوا وَلَٰكِنْ قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ ۖ وَإِنْ تُطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَا يَلِتْكُمْ مِنْ أَعْمَالِكُمْ شَيْئًا ۚ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ (14)
آن اعراب صحرانشين گفتند: ما ايمان آورده ايم، بگو: ايمان نياروده ايد ولى بگوييد: تسليم شده ايم در حالى که هنوز ايمان در دل هاى شما داخل نشده است و اگر اطاعت خدا و رسول او کنيد از اعمالتان چيزى کم نمى کند همانا خداوند بسيار آمرزنده و رحيم است. (14)
إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتَابُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ (15)
مؤمنان فقط کسانى اند که به خدا و رسول او ايمان آورده و سپس شک نکرده و در راه خدا با نيروى مالى و انسانى خود مجاهده کرده اند، اينانند که [در ادّعاى ايمان] راستگو هستند. (15)
قُلْ أَتُعَلِّمُونَ اللَّهَ بِدِينِكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ ۚ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ (16)
بگو: آيا شما خدا را از دين خود آگاه مى کنيد؟! در حالى که خداوند آنچه را که در آسمان ها و آنچه را که در زمين است مى داند و خدا به هر چيزى دانا است. (16)
يَمُنُّونَ عَلَيْكَ أَنْ أَسْلَمُوا ۖ قُلْ لَا تَمُنُّوا عَلَيَّ إِسْلَامَكُمْ ۖ بَلِ اللَّهُ يَمُنُّ عَلَيْكُمْ أَنْ هَدَاكُمْ لِلْإِيمَانِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (17)
آنان بر تو منّت مى گذارند که تسليم شده اند بگو: تسليم شدن خود را بر من منّت مگذاريد; بلکه خدا بر شما منّت مى گذارد که شما را به ايمان راهنمائى کرده است اگر [در ادّعاى خود] راستگو باشيد. (17)
إِنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ غَيْبَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ وَاللَّهُ بَصِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ (18)
بى ترديد خداوند نهان آسمان ها و زمين را مى داند و خدا به هر چه مى کنيد بينا است. (18)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۱۷🌷
گرامیترین شما نزد خدا، باتقواترین شماست:
یکی از معجزات اسلام این بود که ارزش های دروغین را با صراحت تمام کنار زد و ارزش های حقیقی را به جای آن ها معرّفی کرد. اسلام در زمان و مکانی ظاهر شد که افتخار به آباء و اجداد و قبیله و طایفه در میان مردم رواج بسیار داشت و نداشتن اسم و رسمِ معروف، مایه ی ننگ و سرشکستگی بود. آنان حتّی مرد را بهتر از زن می دانستند و زن را موجودی بی ارزش برمی شمردند. قرآن امّا بر این عقاید نادرست خط بطلان کشید و فرمود که مرد یا زن شدنِ یک انسان، تنها به خواست و حکمت خدا مربوط می شود، و وجود اقوام و قبایل مختلف، یکی از تدبیرهای الهی است تا مردم از یکدیگر شناخته شوند و تمام انسان ها به یک شکل نباشند. آنگاه با صدای بلند اعلام کرد که ارزش انسان به تقوا و پرهیزکاری و اطاعت از فرمان خدا و آراستن خود به صفات و ویژگی های نیکوست.
تاریخ اسلام، حکایت گر پایین آمدن افرادِ به ظاهر بزرگ و سرشناسی مانند ابوجهل، ابولهب و ابوسفیان، و مقام گرفتن افرادِ به ظاهر کوچکی همچون بلال حبشی و سلمان فارسی توسّط پیامبر خداست. پیامبر با مسلمانانِ فقیر نشست و برخاست می کرد، با آنان غذا می خورد و به آنان احترام می گذاشت، و در مقابل، با مشرکانِ ثروتمند، دشمن بود و هرگز در برابر آنان فروتنی نمی کرد. هنوز ندای پیامبر در گوش ها می پیچد که فرموده است: «ای مردم، آگاه باشید که پروردگار شما یکی است و پدرتان یکی؛ نه عرب بر غیر عرب برتری دارد و نه غیر عرب بر عرب؛ نه سیاه پوست بر گندم گون برتری دارد و نه گندم گون بر سیاه پوست؛ هیچ برتری ای وجود ندارد مگر به تقوا و پرهیزکاری.»
علاوه بر آیهی مورد بحث که برتری انسان ها را تنها ثمره ی تقوا می داند، در سوره ی حجرات نیز به بسیاری از ارزش های معنوی و اخلاقی اشاره شده است. به گفته ی برخی از مفسّران، این سوره، «سوره ی اخلاق» است و در آن به بسیاری از ارزش های معنوی و اخلاقی اشاره شده است. ارزش هایی که در این سوره آمده، این هاست:
1ـ گوش به فرمان بودن و اطاعت محض از پیشوایان معصوم؛
2ـ حفظ ادب و احترام در پیشگاه آنان؛
3ـ بررسی خبرِ افراد فاسق و منحرف در مورد دیگران و پرهیز از قضاوت سریع بر اساس خبر چنین افرادی؛
4ـ آشتی دادن میان دو گروه از مسلمانان که با هم درگیر شده اند و حمایت از گروه مظلوم در صورت تجاوزگری گروه دیگر؛
5ـ لزوم رعایت عدالت در هر حالی؛ 6ـ به فرموده ی آیه ی 10، افراد باایمان با یکدیگر برادر هستند و باید مانند برادران خونی، با هم مهربان باشند و از یکدیگر حمایت کنند؛
7ـ پرهیز از مسخره کردن، عیب جویی و یاد کردن دیگران با القاب زشت و ناپسند؛
8ـ پرهیز از بدگمانی؛
9ـ پرهیز از غیبت و بدگویی از دیگران؛
10ـ توجّه به ارزش تقوا و پرهیزکاری که مهم ترین ارزش انسانی است، و پرهیز از فخرفروشی به ارزش های خیالی مانند مرد یا زن بودن، یا وابسته بودن به نام و نسب خاص؛
11ـ توجّه به معنای ایمانِ راستین و تفاوت آن با ایمان زبانی؛
12ـ لزوم شکرگزاری از خدا برای نعمت ایمان؛
13ـ انفاق و جهاد که دو ویژگی اصلی مؤمنان راستین است.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2021851139Cd560dd7e3d
.
🏷 و باز رسیدیم به سه شنبه های زیبا
👌روز قرار هفتگی #جهادمالی ...
💚 با عشق جهت تبلیغ قرآن کریم و معارف اهلبیت(ع)...
🤝 کمک به تولید محتواهای ناب و جذّاب مذهبی و برگزاری مسابقات :
✅ با طبع بلند:
6037991943080576بسم الله النور بزنید روی کارت کپی میشه
سلام.
به دلیل عدم دسترسی به استودیوی ضبط ، دیروز و امروز پادکست ویژه تولید و منتشر نشد.
خدا توفیق بده فردا تولید و تقدیم کنیم...
✍ مصطفی صالحی
doaye ahd master1.mp3
19.81M
زمزمه هر صبحگاه عاشقان و منتظران
📻 دعای عهد... تولیدی اختصاصی رادیو انتظار
🎙 با صدای مصطفی صالحی(ادمین کانال)
📻 #کانال_رادیوانتظار : 👇🏻
🆔 https://eitaa.com/joinchat/2471231687Ca52bb40a84