✅ پیامرسانی که وقتی با شماره جدید واردش شدم و نصف گفتوگوهای شماره قبلی هنوز توش بود، خوشا بهحالش که ایرانی نیست؛ بهسمتش انتقادی شلیک نمیشه و اعتبارش پابرجا میمونه.
#واتساپ
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ سلام. فردا (چهارشنبه) قرار است به بهانه اعلام فراخوان یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، در گفتوگویی کوتاه با برنامه تلویزیونی #افق_سینما شرکت داشته باشم.
موضوع گفتوگو اینهاست: «جشنواره فیلم عمار، جوانگرایی و انقلابیگری در عرصه سینما، نقدهای درونگفتمانی در تولیدات تصویری و عدالت رسانهای». شما اگر در این گفتوگو حضور داشتید چه میگفتید؟
بفرمایید: @Honar57
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
قیام نو
سلام و خداقوت. ♦️📣 مجموعه دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب (حسینیه هنر) به یک نفر نیروی آشنا به #فنا
✅ سلام.
از همه بزرگواران که در معرفی فراخوان مشارکت داشتند و همینطور عزیزانی که رزومه ارسال کردند ممنونم.
با تعدادی از متقاضیان مصاحبه شفاهی شد. همکاری با یکی از داوطلبان به صورت آزمایشی آغاز شده است و با یکی دیگر از مصاحبهشوندهها بهزودی آغاز میشود.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
هدایت شده از قربان صحرائی چالهسرائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💧 یک قطره از تاریخ شفاهی
✍🏻 هم اکنون کتاب قحطی بزرگ را در دست مطالعه دارم. یاد خاطره ای افتادم که عمویم آقای کربلایی لطف اله صحرائی چاله سرائی، مرداد ۹۹ برایم تعریف کرد.
عمو گفت:
"مرحوم مادرم برای ما می گفت که در ایام نوجوانی ام، همراه مادرم که نامش "#آغابانو" بود از ییلاق [ #خشکه_دریا ] به سمت شاندرمن می آمدیم.
نزدیک #آبشار_شته_میل، کنار صخره ای سه زن نشسته بودند در حالیکه از شدت گرسنگی توان و رمقی نداشتند.
ناچار مقداری غذا به دست و دهانشان ریختیم و راهی شدیم.
بهار سال بعد که به ییلاق کوچ می کردیم در همان نقطه استخوانهای آن زنان پراکنده شده بود."
🍁🍁🍁
پ.ن: نوجوانی مرحوم مادربزرگم قبل از سال ۱۳۰۰ بوده.
پ.ن۲: آبشار شته میل shata mil شاندرمن در دل جنگلهای مسیر خشکه دریا قرار دارد و هنوز بکر و ناشناخته باقی مانده است.
#قحطی_بزرگ
#انگلیس_خبیث
#شاندرمن
#خلخال
#لطف_اله_صحرائی_چاله_سرائی
#قربان_صحرائي_چاله_سرائي
🍁🍁🍁
🔰 @sahranevesht
✅ خواستم بنویسم پیوند #خبرگزاری_فارس با #روزنامه_آرمان.
اما ماجرا فراتر از اینهاست. با این مطلب، فارس خودش را تا اندازه کانالهای فنچ بازنشر کننده و مقلد اخبار سایر رسانهها و روزنامهها، تحقیر کرده است.
#سیاست_زدگی
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ «ننه عصمت»، امشب میزبان ما بود؛ بهصورت تصویری و مجازی، چند دقیقهای. ما در دبیرخانه جشنواره عمار بودیم و ایشان در منزل.
۱۰۰ تا دستکش جدید بافته بودند که ۴۵تایش به مردم و اطرافیان هدیه رسیده بود. گفتند ۵۵تای باقیمانده را بیایید بگیرید و به مقصد برسانید.
#عصمت_فلکیان
#حرکتهای_خودجوش_مردمی
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ از کتاب «مسجد رهبر» فعلا فقط پیشگفتارش را خواندهام و حس میکنم هزینهای که بابت خرید کتاب دادم تا همینجا بهم برگشته. تاریخچه مساجد بود با نگاهی دینی آرمانی، در سه صفحه.
#مسجد_رهبر
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅🔳 یک سال قبل #قاسم_سلیمانی را زدند. امروز دوباره ترور کردند. پس اقدامات انتقامی پنهان و پیدای ما در یک سال اخیر، بازدارندگی کافی را نداشتهاند.
الکی نیست که هنوز داغ سلیمانی التیام پیدا نکرده.
♦️ امروز هم تقریباً همه موضعگیریها شعاری و ناامید کننده بود.
یکی گفت پنهانی میزنیم. داداش وقتی او آشکارا میزند تو پنهانی بزنی یعنی ترسیدی.
دیگری فقط شعار داد. یعنی نه برنامه مشخصی دارد و نه فهم دقیقی.
دیگری رذل بود و انکار کرد. خواست بگوید چیز خاصی نشده. تا مبادا ملت از او طلب انتقام کنند.
♦️ آقایون مرد باشید و بزنید؛ آشکارا و برابر. اگر بهخاطر انتقام خون شهید سلیمانی که نگرفتید درست و حسابی اعتراض میکردیم امروز وضعیت اینطور نبود که از حس لگدمال شدن عزت ملی، آدم خوابش نبرد.
#شهید_فخریزاده
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ چند نکته درباره شهادت #محسن_فخری_زاده
۱- اینکه هنوز دنبال ترور آدمهای ما هستند یعنی خب هنوز راههای دیگر مثل تحریمهای شکننده، آنطور که دیگران یا برخی از خودمان وانمود یا تصور میکنیم به نتیجه دلخواه غرب برای یکسره ساختن کار ایران نزدیک نیستند. و اگر نه، کشوری که خودش در لبه پرتگاه است، چه نیازی به ترور دانشمندانش؟
۲- اینکه چه کسی و از چه قشری را هدف گرفتهاند نشان میدهد کدام بال و بازو، ما را به پیروزی و مقاومت نزدیکتر میسازد و نباید از آن دست برداریم.
۳- سؤال و مطالبه از دولت درباره چرایی ناکامی تیم حفاظت در مقابله با عملیات ترور چندان رویکرد صحیحی نیست. سؤال درست هم از دولت و هم از مدیران امنیتی و نظامی این است که چرا بازدارندگی کافی ایجاد نشده است؟ بهنظر میرسد مطالبه ایجاد بازدارندگی نیز بدون حضور مطالبه مردمی، در میانه راه وتو میشود.
۴- سینمای ایران در چنین مواقعی، بهجای آنکه صدای مردم ایران شود، تصمیم میگیرد یکی دو روز تعطیل کند! ایندفعه اما کلاً تعطیل است و نیازی به همان قبلی هم نبود.
۵- مردم نیاز به حماسه و تحلیل دارند. پس این روزها نشر صولات هنریای چون «مشق خون» حجت اشرف زاده از کارهای مهم است. و همینطور شکلگیری بحث و تحلیل. البته باید مراقب تبدیل بحث به منازعه جناحی بود.
۶- چون ایران، قوی است مطالبه انتقام برابر، سریع و آشکارا، مطالبه بهجایی است و نباید اجازه دهیم برخی مسئولان که در ترس و عقبنشینی سابقه دارند اجازه دهند اسراییل خط و نشان بکشد و مردم احساس سرخوردگی و لگدمالی عزت داشته باشند.
۷- تا دیروز شهید فخریزاده را نمیشناختیم. و او حتما یکی از مدیرانی بود که نقزدنها و فحاشیهای کور و عمومی و رایج به مدیران جمهوری اسلامی شامل او هم میشد! آیا این شهادت میتواند تلنگری باشد برای شناسایی و معرفی سایر مدیران سالم و انقلابی؟ و برای تصحیح اخلاق و گفتار سیاسی بسیاری از ما؟
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
♦️ انتقام سخت یا بازدارنده؟
⭕️ با تجربهای که در ماجرای انتقام شهادت حاجقاسم بهدست آوردیم بهتر است به جای مطالبه #انتقام_سخت، پیگیر #انتقام_بازدارنده_و_به_موقع باشیم.
فرقش این است: «سخت»، یک صفت کیفی است و میتواند بر هر عملیات انتقامی (اگرچه ناکافی برای تأدیب و تغییر رفتار دشمن) اطلاق شود، اما «انتقام بازدارنده به موقع»، یعنی انتقامی معطوف به نتیجه که بتواند دشمن را از ترورهای بعدی منصرف سازد.
#امت_بیدار
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ اکران مردمی آنلاین، تجربهای فراتر از تصور
♦️ امسال در جشنواره عمار، ایده #اکران_مردمی_آنلاین در حال پیگیری است. یعنی همان اکرانهایی که در فلان مسجد یا روستا برگزار میشد با حفظ هویت جمعی و محلی خود، آنلاین شود. تنها فرقش این است که مخاطبان با گوشی یا رایانه (ولی همزمان) اثر را تماشا میکنند.
دیشب مسجد امام حسین (ع) جهرم بانی و میزبان اکران مردمی آنلاین #مستند_ماح شد. حدود ۵۰۰ نمایشگر در اکران حضور پیدا کردند که احتمالا جمعیتی بالاتر از ۷۰۰ نفر بیننده را شامل میشد. شاید خودمان هم تصور نمیکردیم در شهرستانها، چنین ظرفیتی برای این نوع اکران وجود داشته باشد.
حالا با احتساب سهولت بسیار بیشتر و هزینه بسیار کمتر برگزاری اکران آنلاین نسبت به اکرانهای حضوری پیشین، میتوان امیدوار بود که تعداد مخاطبان اکرانهای امسال چیزی کمتر از قبل نباشد؛ مشروط به آنکه بتوانیم این نوع اکران را خوب و بهموقع به فعالان فرهنگی کشور معرفی کنیم.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
♦️ هنوز تلویزیون جسارت پخش تیزر مستند داد را هم ندارد.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ یک خبر خوب دیگر از پویانمایی
♦️ امشب نسخه نهایی پویانمایی بلند #فرمانروای_آب را دیدم. یک داستان خوب و تلفیق ژانر پیشرفت با مسائل منطقه و سپس خلق موقعیتها و صحنههای خیرهکننده با دیالوگهای حساب شده که نشان میدهد برای تکتک اجزای فیلم وقت و دقت خرج شده است.
فراتر از اینها، خیلی خوشحالکننده است که مجموعه #آوین_فیلم در چنین سطحی، ابایی از توجه به مسائل روز و همچنین استفاده از شخصیتهای دارای هویت انقلابی در محصولات پویانمایی ندارد.
حتماً توفیق این محصول در اکران، به بازتولید چنین رویکردی در بین تولیدکنندگان انقلابی پویانمایی منجر میشود.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ رخداد نوع سوم
♦️ در یک تقسیمبندی بهتر، کالاهای فرهنگی به سه دسته تقسیم میشوند:
- کالاهایی که خوشحال میشی نبینی؛
- محصولاتی که دیدنشون با ندیدنشون فرق چندانی نداره
- کارهایی که اگر نبینی فکر میکنی چیزی از دست دادی.
🔹 من زیاد موفق نشدم #برنامه_تلویزیونی_رخداد رو ببینم ولی از روی همون چند قسمتی که دیدم، همیشه حسرت قسمتهایی رو که ندیدم میخورم و هر دفعه نبینمش حس میکنم فرصت ارزشمندی از دستم رفته و دچار خسارت شدم.
خدا حافظ این رویکرد برنامه و سازندههاش باشه.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
📌 وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَقُولُ آمَنَّا بِاللَّهِ فَإِذَا أُوذِيَ فِي اللَّهِ جَعَلَ فِتْنَةَ النَّاسِ كَعَذَابِ اللَّهِ وَلَئِنْ جَاءَ نَصْرٌ مِنْ رَبِّكَ لَيَقُولُنَّ إِنَّا كُنَّا مَعَكُمْ أَوَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ ﴿۱۰﴾
♦️و از ميان مردم كسانى اند كه مى گويند به خدا ايمان آورده ايم و چون در [راه] خدا آزار كشند آزمايش مردم را مانند عذاب خدا قرار مىدهند و اگر از جانب پروردگارت پيروزى رسد حتما خواهند گفت ما با شما بوديم آيا خدا به آنچه در دلهاى جهانيان است داناتر نيست (۱۰)
📍 عنکبوت
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
إِلَهِي قَدْ سَتَرْتَ عَلَيَّ ذُنُوباً فِي الدُّنْيَا وَ أَنَا أَحْوَجُ إِلَى سَتْرِهَا عَلَيَّ مِنْكَ فِي الْأُخْرَى
#مناجات_شعبانیه
✳️ در انتخابات، «مسئله چیست»؟
♦️ در فضای انتخابات، ما عمدتاً دنبال جواب چند سؤال رایج هستیم. مثلاً اینکه بین فلانی و فلانی به چه کسی رأی بدهیم یا بین رأی به صالح مقبول و اصلح نامقبول کدام یک بهتر است. آیا نمیتوان به همین سؤالات به دیده انتقادی نگاه کرد و پرسید آیا اینها، بهترین سؤالات هستند؟
مهمترین مشکل این سؤالات این است که روی پیشفرضهایی قرار دارند که معمولاً از آنها غفلت میکنیم و ناخودآگاه درست فرض میکنیم. مثلاً وقتی دنبال جواب سؤال «در انتخابات به صالح مقبول رأی بدهیم؟» هستیم انگار قبلش تکلیف خودمان را با خود «انتخابات» مشخص کردهایم، در حالی که «انتخابات» خودش یک سؤال است. همین الان در داخل نیروهای انقلابی، تلقیهای متفاوتی از انتخابات وجود دارد. وقتی تلقی آدمها متفاوت است توقع پاسخ یکسان آنها به سؤالاتی که حاوی کلیدواژه انتخابات هستند مضحک نیست؟
روی این حساب، من چند سؤال اساسی را که پیرامون انتخابات بهنظرم در شرایط فعلی مهم رسیده است در میان میگذارم. متأسفانه ما جای آنکه در گفتوگو با خود و با مردم، بیشتر وقت خود را صرف طرح سؤالات مبنایی و تصحیح سؤالات غلط کنیم روی معرفی نامزدی که به زعم ما باید رییس جمهور شود انرژی میگذاریم.
🔹 انتخابات چیست؟
برخی معتقدند انتخابات ابزاری برای رسیدن به قدرت توسط احزاب و جریانات سیاسی است. این تعریف نسخه اتوکشی شدهی نزاعهای خونین و جنگهای داخلی برای کسب قدرت است. یعنی گروههای سیاسی تصمیم گرفتهاند به جای آنکه یک جنگ خونین برای کسب قدرت راه بیندازند آن را تبدیل به یک نبرد رسانهای شدید کنند که هر کس زورش میرسد بیشتر مردم را فریب دهد.
از یک نگاه دیگر، انتخابات وسیلهای برای گردش قدرت است و اصولاً هیچ گروهی نباید زمام قدرت را به انحصار خود در بیاورد. در این صورت دست به دست شدن قدرت بین جریانات مختلف خود ضرورت پیدا می کند.
برخی دیگر بر این باورند که انتخابات ابزاری برای رشد مردم است. انتخابات برگزار میشود تا مردم درگیر مسائل اجرایی کشور شوند، دیدگاههای مختلف را بشنوند و آنها را به سنگ محک بگذارند و به ارزیابی برسند و در مقاطع بعدی انتخاب خود را ارتقا دهند و بر مبنای عمل نامزدها تصحیح کنند. بهعبارتی همانطور که هر فرد در زندگی نیاز به «تجربه» دارد،کل جامعه نیز نیازمند تجربه است و انتخابات این تجربه را به جامعه میدهد. در این نگاه قرار نیست یک جریان سیاسی در انتخابات به هر قیمتی پیروز شود و اصولاً برعکس حالت قبلی، اینجا پیروزی در انتخابات یک موضوع فرعی میشود و پیروزی اصلی آن است که مردم رشد کنند. همچنین در اینجا انتخابات حکم دماسنجی را ایفا میکند که نیروهای انقلاب به کمک آن مردم را بهتر بشناسند و عملکرد چهار ساله آنها را در بوته نقد قرار میدهد.
پاسخ به سؤال «انتخابات چیست»، هر چه باشد تکلیف پاسخ به سؤالات بعدی و جزئیتر ما نیز روشن خواهد شد. مثلاً اگر تحلیل مردم غلط باشد و شرایط انتخاب اصلح را نداشته باشند چه باید کرد؟ اگر انتخابات ابزار رسیدن به قدرت است یک پاسخ به این سؤال داده میشود و اگر آن را ابزار رشد بدانیم راهحل دیگری را انتخاب میکنیم.
🔹 چگونه به چیستی و ماهیت درست انتخابات پی ببریم؟
آیا ما حق تعریف انتخابات و تفسیر ماهیت آن را با توجه مسئلههای امروز ایران داریم یا باید آن را از منابع معرفتی خود جستجو کنیم یا لااقل ببینیم رهبران و سیاستگذاران انقلاب اسلامی که پس از 2500 سال، انتخابات را به جامعه ایرانی هدیه دادند چگونه به انتخابات نگاه میکردند؟
🔹 انتخابات چقدر مسئله است؟
این سؤال از این جهت اهمیت دارد که در سال منتهی به انتخابات، به یکباره انبوهی از آدمها پای کار تبلیغات و... میآیند و با پایان انتخابات دوباره از دسترس خارج میشوند، طوری که انگار بدون پیروزی در انتخابات، در جمهوری اسلامی هیچ کاری نمیشود. واقعاً حل کدام مسائل کشور، چقدر منوط به انتخابات است و چقدر منوط به آن نیست؟ و کدام مسائل هستند که ربط اندکی به انتخابات دارند؟ آیا اگر کارآمدترین رییس جمهور را داشته باشیم فلان مسجد رونق پیدا میکند و بهترین فعالیتهای فرهنگی، تربیتی و سیاسی را برگزار میکند و شرایط محله دگرگون میشود؟
🔹 آیا اصلح محکوم به این است که خودش را به مقبولیت برساند یا خواص و نخبگان موظفند برای ارتقای مقبولیت و سرمایه اجتماعی او تلاش کنند؟
یکبار خواص در جلسهای که قرار بود یک نفر را برای حکومت انتخاب کنند گفتند فلانی خیلی خوب است اما جوان و تند است و دیگران از او کینه دارند. آنها معتقد بودند این مشکل خودش است و خودش باید برای خودش مقبولیت ایجاد کند. برای همین نامش را خط زدند. پس وقتی یک نفر از عدم مقبولیت نامزد اصلح حرف میزند و بهجای آنکه نتیجه بگیرد باید برای معرفی او تلاش بیشتری کند نام او را خط میزند و سراغ گزینه دیگری میرود نشان دهنده پاسخ متفاوتی است که برای این سؤال در ذهن خود دارد.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
♦️ این روزها رجال سیاسی یکی پس از دیگری از حضور در انتخابات خبر میدهند. این چند جمله، یک الگوی متفاوت اعلام رسمی تصمیم برای ورود به انتخابات بود:
«اگر دیدیم نکته و بحثی را غفلت کردهایم و فرد دیگری به آن پرداخته است، باید از آن حمایت کنیم. هرکس مباحث خوبی را در پاسخ به مسائل کشور مطرح میکند، باید به او کمک کنید و مطالب او را بازنشر کنید؛ نه تنها با نیروهای جبهه انقلاب تقابل نکنید بلکه از اقدامات و مواضع خوب آنها استقبال و حمایت کنید».
➕ متن کامل را هم بخوانید. حرفهای خوب و مهمی است.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ صوت لو رفته و سرنوشتی در گرو تصمیم انقلابیها!
♦️ محمدجواد ظریف در صوت لو رفته از مجموعه ریاست جمهوری، صادقانه و مفصل، منطق دیپلماسی ۴۲ سالهاش را ارائه کرده است؛ منطق آکادمیکی که متأسفانه در موقعیت تزاحم با عقل، آن را پس میزند و مبتنی بر دانش تصمیم میگیرد. و از همین رو گاهی با استدلالی قانع میشود که فلان چوپان روستایی دور از سیاست و مدیریت، غلط بودنش را عیان میداند.
🔹 این صوت گزینه خیلی خوبی برای احیای دوقطبی تحریککننده هشت سال قبل، یعنی مقاومت-مذاکره بود و به احتمال فراوان، به منظور احیای آرای روحانی در ۹۲ و ۹۶ منتشر شده است؛ آرایی که از شرکت در انتخابات منصرف شدهاند اما ادبیات جدید «میدان-دیپلماسی» میتواند آنها را به غلیان درآورد.
🔹 نمیدانم افرادی که انتشار صوت را به منزله پایان ظریف تلقی میکنند مبنایشان چیست. برعکس، این صوت و لحن ایثارگرانه این دیپلمات محبوب، انتخابات داغی را شکل میدهد که یک سویش ظریف یا (اگر نتوانستند او را برای نامزدی مجاب سازند) منطقش است و مردمی که تحت تأثیر رسانههای مسلط، طرفدار همین ظریفاند. در هر صورت، جبهه انقلابی به حضور نامزدی قوی برای مناظره نیاز دارد که بتواند صادقانه، نه با فیلم بازی کردن، از منطق قدرتمند خود دفاع کند، چیزی که نه از حجتالاسلام رئیسی برمیآید، نه از آنکه سال ۹۲ میخواست ظریف را وزیر خارجهاش کند و نه از مدیر صاحب سبک اما دور از صحنه سیاست. تنها گزینهای هم که میتواند از پس اقناع مردم بربیاید هرگز با اجماع اصولگرایان روبرو نمیشود. باید دید نیروهای انقلابی، صداقت و منطق را انتخاب میکنند یا گزینههای اجماعآور اما ناتوان از اقناع مردم را.
فعلا خوشحال باشیم که انتشار این صوت با همه خیانت و هزینههایش، مشارکت در انتخابات را بالا خواهد برد.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
♦️ دیوارکش و تجدید گفتوگو حول مسائل فرهنگی انتخابات
🔹 مستند #دیوارکش فیلم جدید #محسن_آقایی بعد از تجربه #ایکسونامی است و چون امتداد موضوع ایکسونامی را در حوزه سیاست دنبال کرده است با نام «ایکسونامی3» نیز شناخته میشود.
چند فریم از فیلم، نریشن مهمی دارند با این مضمون که وقتی برای تبلیغ یک شلنگ خلأ، اینچنین از جذابیتهای جنسی استفاده میشود و مؤثر هم میافتد چرا یکبار بهرهبرداری از این جذابیتها را در رویدادهای مهمتر بررسی نکنیم؟
سؤال جالبی است و راه کنکاش در یک معضل فرهنگی جدی مرتبط با انتخابات را در ذهن میگشاید.
♦️ مستند با پژوهش تاریخ و بیرون کشیدن آرشیوهای خوب و مهم، تاریخه این معضل را بهجای آن که صرفاً بگوید، «نشان میدهد». هر جا هم نیاز باشد به گفتوگو با آدمهای مختلف، از فائزه هاشمی و محمدعلی ابطحی تا عبدالرضا داوری تا میلاد گودرزی و وحید یامینپور احتجاج میکند و به مدد این مزیتهای پرزحمت، در طرح موضوع با مخاطب و خصوصاً نشان دادن عمق فاجعه به مخاطب موفق است.
🔹 دیوارکش یکی از آغازهای خوب برای تصحیح فرآیندهایی است که به تصمیم مردم در انتخاب نهایی منجر میشوند. آغاز یک گفتوگوی جدی بین مردم و ادای گفتوگوهای قضا شده قبلی. و چون مستند در فرصت خوبی به مرحله انتشار رسیده است در یک ماه منتهی به انتخابات، میتواند در کنار اکرانها، میزگردها و حلقههای گفتوگوی رو در روی مردم با هم را فراهم سازد و کمک کند بحث به نقاط جلوتر و ایجابیتری برسد و تجربه جمعی ما در موضوع انتخابات حرکت سریعتری به سوی تکامل داشته باشد.
📌 روز سهشنبه، اولین اکران عمومی دیوارکش در قالب «اکران مردمی آنلاین» برگزار میشود و میشود دسته جمعی فیلم را به تماشا نشست.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
♦️ ۱۲ سال قبل یکبار در اردوی جهادی توفیق دیدارش نصیبم شد. و بعدش هم یکی دوبار به بهانهای دیگر. امروز فهمیدم مدال سربازی حضرت زینب (س) را نیز کسب کرده بودند.
📌 نثار روح این برادر بزرگوار، پاسدار غلامرضا ابراهیمی، حمدی قرائت بفرمایید. انا لله و انا الیه راجعون.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ پیروزیم مگر به دست خودمان شکست بخوریم!
👈 مروری بر چند عاملی که میتواند مانع نتیجه مطلوب در انتخابات پیش رو شود
🔹 برای بنده مشخص است کسی که کاریزما ندارد، قبلا در انتخابات ۸۴ یکی ماندهبه آخر شده است، خانوادهاش شدیداً از سوی یک چهره محبوب سیاسی در بین توده، تخریب شده است، امسال بخش مهمی از سبد رأی او در اختیار سید ابراهیم رئیسی قرار گرفته، امکان پای کار آمدن سلبریتیها برای او نیست و در بین توده مردمی و بسیاری از رئوس اصلاحطلبان نیز نمیتواند جا باز کند گزینه نهایی اصلاحطلبان نیست.
اما فرض کنیم تحلیل عزیزانی مثل حمید رسایی درست و علی لاریجانی گزینه نهایی آنهاست. آیا این صحیح است که مهمترین راهبرد تبلیغاتی نیروهای انقلاب، زدن لاریجانی باشد؟
به گمان بنده، حواس ما باید به چند موضوع دیگر باشد:
🔺 انرژی ما برای اقناع ایجابی مردم به نفع کاندیدایی که اصلح میدانیم، یعنی یک نفر از بین رئیسی، جلیلی و در صورت تأیید صلاحیت محمد صرف شود. (که به گمان بنده کثرت کاندیداها در روز آخر ثبتنام، احراز صلاحیت دکتر محمد را منتفی ساخت). مراقب باشیم انرژی کمی که داریم صرف درگیری داخلی انقلابیها نشود و از مردم غافل نشویم. امسال میتوانیم حتی با سر بالا به مردم بگوییم آنها دو سه تا انتخاب خوب میتوانند داشته باشند و سپس نامزد اصلح پیشنهادی خودمان را به مردم معرفی کنیم.
🔺 انرژی اصلی ما صرف تخریب نیز نشود، مخصوصاً که ما در تخریب ناشی هستیم و معمولاً برعکس با دست گذاشتن روی کلیدواژههای درست اما نابهجا، موجب حساسیت سازمان رأی جبهه مقابل میشویم. اتفاقی که الان کم کم دارد گزینهای ضعیف و پیشباخته مثل علی لاریجانی را تبدیل به یک سر انتخابات میسازد.
🔺 نسبت آقای رئیسی با دولت موجود مشخص است اما مراقب باشیم او را پیش چشم مردم تبدیل به گزینه محافظهکاران حاکمیتی موجود نکنیم. او واقعاً با اصولگرایان نیز تفاوت چشمگیر دارد اما تحرکاتی که در کشور میبینیم نشان میدهد او میتواند به سرنوشت ناطق ۷۶ نزدیک شود. مخصوصاً وقتی که برای رأی به رئیسی بهجای صلاحیت او، به کلمههایی چون وحدت استناد میکنیم در واقع مردم را مجاب میکنیم که رئیسی هم نماینده بخشی از عاملان وضع موجود است.
🔺 مراقب باشیم سرمست از قدرت و محبوبیت آقای رئیسی و ضعف گروه مقابل، از طراحی رسانهای مؤثر غفلت نکنیم. واکنش سطحی و شتابزده به کلیپ تبلیغاتی ضعیف لاریجانی نشانه خوبی نبود. به جایش پیشنهاد میکنم نماهنگ دوباره ایران ستاد روحانی در سال ۹۶ را ببینید. واقعا برای مجاب ساختن مردم زحمت کشیدند و مزد زحمتشان را گرفتند. از شعر تا صدا و اجرا و کارگردانی و تصویربرداری و صدابرداری و تدوین و... .
در جبهه خودی، متأسفانه رد یک راحتطلبی نگرانکننده مشاهده میشود که ماههاست سعی دارد بدون زحمت و به کمک نام رئیسی برنده شود و بعدش هم خود رئیسی به تنهایی کارها را پیش ببرد و ما چهار سال بدون زحمت را پشت سر بگذاریم.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ سختگیری در احراز صلاحیت؛ هدف خوب، اجرای بد
♦️ سختگیری #شورای_نگهبان در احراز صلاحیتها عالی است، اما وقتی امثال حسن سبحانی، سعید محمد، رستم قاسمی، مسعود پزشکیان و عزتالله ضرغامی درنیایند و مهرعلیزاده احرازصلاحیت شود پیامی غیر از سختگیری به مردم منتقل میشود. و اگر پاسخ قانعکنندهای ارائه نشود انتخابات بهجای ارتقای رشد و تجربه مردم، زمینه سوءتفاهم و انفعال آنها میشود.
🔹 #مستند_دیوارکش را شاید دیده باشید، گوشهای از اغواگریهای انتخاباتی برخی از سیاسیون. در یکی از اکرانهای جمعی آنلاین فیلم، کاربری پرسید، «بهرغم این همه، چرا مردم دوباره به اینها رأی میدهند؟».
همین سؤالات و ابهامات بیپاسخ مردم درباره عملکرد شورای نگهبان یکی از پاسخهاست.
#انتخابات1400
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ نقد شورای نگهبان، فرصتی برای نظام
♦️ نقد عملکرد شورای نگهبان، تزاحمی با باور به اصل آن و پذیرش عملی قانون ندارد. اما اگر اکنون در اینباره گفتوگو و تبادل پرسش و پاسخ صورت نگیرد مگر زمان بهتری برای ارتقای نگاهها به این شورا وجود دارد؟
و اگر شورای نگهبان استقبال کند چه فرصت بیبدیلی برای شنیده شدن حرفهاش دارد؟
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ «وحدت» علیه «مشارکت» و «ولایت»
♦️ شکر که مشارکت بالا در #انتخابات1400، (اگر چه بهزور نتیجه احراز صلاحیتها) دغدغه همه نیروهای انقلاب شده است.
خب مردم در چه صورت به میدان میآیند؟ وقتی بهشان ابلاغ شود که یک جمعی تصمیم گرفتهاند شما به فلانی رأی بدهید یا موقعی که خودشان وجود گزینه حداکثری و مطلوب را در بین هفت نفر لمس کنند؟
ولی چرا در شوراهای وحدتی که در کوچکترین شهرها نیز تشکیل شده، تصمیم جدیدی گرفته نمیشود؟
برای خیلی از ماها، مشارکت مهم است؛ ولی تا آنجا که با وحدت و پیروزی تزاحم پیدا نکند!
به هر حال این هم یکی از شاخصههای ولایتپذیری است.
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ این حجم از جملات و عبارتهای کلی، بدیهی، بدون استدلال و «باید»محور، نگرانکننده است. هنوز منتظر شنیدن جملهای هستم که نشانه داشتن یک طرح یا استدلال حداقل دو لایهای یا دارای پشتوانه محاسباتی و منطقی باشه.
♦️ چطور میتوان نگران فردا و فرداهای پس از انتخابات و نوبت پاسخگویی جریان انقلابی نبود؟
#انتخابات1400
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
✅ چرا در هر شرایطی سعید جلیلی باید تا انتها بماند؟
♦️ سعید جلیلی برای جذب آرا از سازمان رأی اصولگرایان، کار سختی در پیش دارد، بهخاطر رقبای متعدد و بهدلایل ابتنای این سازمان رأی بر ایدههای غلطی چون شورای وحدت. بر همین اساس است که الان غالب ستادهای ایشان را جوانها و توده مستضعف انقلابی و نخبگان علمی راه انداختهاند و پیرامون ایشان، خبری از ریشسفیدهای اصولگرا نمیبینید.
🔹 برعکس، او بیش از سایر کاندیداهای انقلابی، میتواند (بهویژه پس از مناظرهها) از منابعِ بهظاهر خارج از جریانات انقلابی، رأی جذب کند:
ـ از بین توده مردم و مستضعفینی که خیلیشان خاطره خوبی از دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد دارند (بهواسطه برخی شباهتهای شخصیتی و برنامهای جلیلی به احمدینژاد)
ـ از توده علاقهمندان به اصلاحطلبان که هنوز چندان آلوده مسائل جناحی نشدهاند (بهخاطر آنکه خود سعید جلیلی چندان به مناسبات اصولگرایی آلوده نیست، تناقضی بین گفتار و رفتارش یافت نشده و همچنین برنامههایی دارد که حتی اصلاحطلبان منصف نیز آن را میپذیرند)
♦️ و اما در صورت کنارهگیری جلیلی چه اتفاقی میافتد:
ـ جوانان و مردم انقلابی طرفدار او، به سایر نامزدهای انقلابی یا اصولگرا رأی میدهند
ـ بخشی از توده یا علاقهمندان قبلی محمود احمدینژاد ممکن است در انتخابات شرکت نکنند یا به گزینه اصلاحطلبان رأی دهند
ـ اصلاحطلبانی که میخواستند به او رأی بدهند نیز قطعاً یا در انتخابات شرکت نمیکنند یا به احتمال قویتر به گزینه اصلاحات رأی میدهند.
بنابراین کنارهگیری سعید جلیلی بیش از آنکه بخواهد به سود اصولگرایان شود، بسیار بیشتر از آن، موجب کاهش مشارکت و همچنین افزایش آرای گزینه اصلاحات میشود. البته مخاطب این استدلال کسانی هستند که به انتخابات نگاهی حزبی دارند وگرنه برای کسانی که نگاه انقلابی دارند سعید جلیلی بهعنوان گزینه اصلح و دارای برنامه دقیق و جزئی حتماً باید تا انتها بماند.
#انتخابات1400
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno
قیام نو
✅ این حجم از جملات و عبارتهای کلی، بدیهی، بدون استدلال و «باید»محور، نگرانکننده است. هنوز منتظر شن
✅ نظر مسعود براتی کارشناس اقتصادی درخصوص امکان نصف شدن هزینه درمانی مردم که آقای رئیسی برای چهار سال آتی ذکر کرده بود:
شدنی است؛ بدون نیاز به تزریق منابع جدید!
#انتخابات1400
🔻 قیام نو | سید رسول منفرد
🔺 http://Eitaa.com/qeyameno