قرآن ترجمه المیزان
سوره 18
سوره مبارکه الكهف
صفحه 297
وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ ۖ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا (28)
و با کسانى که صبح و شام پروردگارشان را مى خوانند و رضاى او را مى طلبند، خود را شکيبا دار و در طلب زيور زندگى دنيايى ديدگانت از [توجه به ]آنان منصرف نگردد و از کسى که قلبش را از ياد خودمان غافل ساخته ايم و از هواى خويش پيروى کرده و کارش زياده روى است اطاعت مکن. (28)
وَقُلِ الْحَقُّ مِنْ رَبِّكُمْ ۖ فَمَنْ شَاءَ فَلْيُؤْمِنْ وَمَنْ شَاءَ فَلْيَكْفُرْ ۚ إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلظَّالِمِينَ نَارًا أَحَاطَ بِهِمْ سُرَادِقُهَا ۚ وَإِنْ يَسْتَغِيثُوا يُغَاثُوا بِمَاءٍ كَالْمُهْلِ يَشْوِي الْوُجُوهَ ۚ بِئْسَ الشَّرَابُ وَسَاءَتْ مُرْتَفَقًا (29)
و بگو: حق از پروردگار شما است، پس هر که خواست ايمان بياورد و هر که خواست کفر بورزد، همانا ما براى ستمکاران آتشى آماده کرده ايم که سراپرده اش بر آنان احاطه دارد و اگر استغاثه کنند [و آب بطلبند] با آبى مانند مس آب کرده به استغاثه آنان پاسخ داده مى شود که چهره هايشان را کباب مى کند; [اين مايع] چه بد نوشيدنى و [اين آتش] چه بد آسايشگاهى است. (29)
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ إِنَّا لَا نُضِيعُ أَجْرَ مَنْ أَحْسَنَ عَمَلًا (30)
همانا کسانى که ايمان آورده و کارهاى شايسته انجام داده اند [اجرشان محفوظ است; زيرا] ما اجر کسانى را که کار نيکو کنند ضايع نمى کنيم. (30)
أُولَٰئِكَ لَهُمْ جَنَّاتُ عَدْنٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهِمُ الْأَنْهَارُ يُحَلَّوْنَ فِيهَا مِنْ أَسَاوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَيَلْبَسُونَ ثِيَابًا خُضْرًا مِنْ سُنْدُسٍ وَإِسْتَبْرَقٍ مُتَّكِئِينَ فِيهَا عَلَى الْأَرَائِكِ ۚ نِعْمَ الثَّوَابُ وَحَسُنَتْ مُرْتَفَقًا (31)
اينان برايشان بهشت هاى جاويدان [آماده] است، از پايين شان نهرها روان است، در آن جا با دستبندهايى از طلا آراسته مى شوند و لباس هايى سبز از ديباى نازک و ستبر مى پوشند، در آن جا بر تخت ها تکيه زنند، چه پاداش خوبى و چه آسايشگاه نيکويى! (31)
۞ وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلًا رَجُلَيْنِ جَعَلْنَا لِأَحَدِهِمَا جَنَّتَيْنِ مِنْ أَعْنَابٍ وَحَفَفْنَاهُمَا بِنَخْلٍ وَجَعَلْنَا بَيْنَهُمَا زَرْعًا (32)
و براى آنان مَثَلى بزن: دو مرد را که به يکى از آنان دو باغ انگور داديم و گرداگرد آن دو [باغ] را با درختان خرما پوشانديم و در فاصله آن دو، کشتزارى قرار داديم. (32)
كِلْتَا الْجَنَّتَيْنِ آتَتْ أُكُلَهَا وَلَمْ تَظْلِمْ مِنْهُ شَيْئًا ۚ وَفَجَّرْنَا خِلَالَهُمَا نَهَرًا (33)
هر دو باغ ميوه خود را مى دادند و چيزى از آن کم نمى کردند و لابه لاى آن دو [باغ ]نهرى جارى کرديم. (33)
وَكَانَ لَهُ ثَمَرٌ فَقَالَ لِصَاحِبِهِ وَهُوَ يُحَاوِرُهُ أَنَا أَكْثَرُ مِنْكَ مَالًا وَأَعَزُّ نَفَرًا (34)
و او مال فراوانى داشت پس [در حال غرور] به هم نشين خود در حالى که با او گفت وگو مى کرد، گفت: مال من از تو بيشتر است و از لحاظ نفرات نيرومندترم. (34)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۷🌷
نشان آدمیّت:
همه با ادب و احترام نشسته بودند و از اینکه می توانند چهره ی نورانی پیامبر خدا را مشاهده کنند، لذّت می بردند. در این حال، مردی وارد مجلس شد. از ظاهر آراسته و لباس های گرانقیمتش به آسانی فهمیده می شد که شخص ثروتمندی است. زمانی نگذشت که مرد دیگری وارد شد و درست در کنار مرد ثروتمند نشست؛ البته خیلی با او تفاوت داشت. لباس های کهنه و پوسیده و ظاهر ژولیده ی او، خبر از فقر و تنگ دستی اش می داد. مرد ثروتمند از این که آن مرد کنارش نشسته بود، اخم هایش را درهم کرد و خود را کنار کشید و بخشی از لباسش را که زیر پای مرد فقیر افتاده بود، با عصبانیت به طرف خود کشید. پیامبر که این صحنه را مشاهده کرد، با ناراحتی رو به مرد ثروتمند کرد و فرمود: چه شد؟ ترسیدی که از فقر او چیزی به تو برسد؟! مرد ثروتمند، مانند شخصی که از خواب بیدار شده باشد، عرض کرد: نه. پیامبر فرمود: پس شاید ترسیدی که کهنگی لباس او، لباس تو را هم کهنه کند؟! مرد که از شرمندگی می خواست زمین دهان باز کند و او را فرو بَرَد، پاسخ داد: نه. پیامبر به او فرمود: پس چرا این کار را کردی؟ او که پاسخی برای گفتن نداشت، گفت: شیطان، کارهای زشتم را در نظرم زیبا و کارهای زیبایم را زشت جلوه داد؛ ولی در مقابل این اشتباهم حاضرم نیمی از ثروت خود را به او بدهم. پیامبر به مرد فقیر فرمود: آیا پیشنهاد او را می پذیری؟ مرد فقیر پاسخ داد: نه. مرد ثروتمند با تعجّب پرسید: چرا؟! و در پاسخ شنید: می ترسم ثروتمند شوم و این ویژگی بد تو به من هم سرایت کند! در تاریخ زندگی پیامبر می خوانیم که مشرکان ثروتمند بارها نزد او آمدند و اعتراض کردند که چرا با افراد فقیر و تنگدست رفت و آمد می کند، و حتی پیشنهاد کردند که اگر فقیران را از اطراف خود دور کند، به او ایمان آورده، از او حمایت خواهند کرد؛ ولی خدا این آیات را نازل کرد و با قاطعیت به پیامبرش فرمان داد که به هیچ وجه مسلمانان تنگ دست را از کنار خود طرد نکند؛ زیرا اگرچه آنان از مال دنیا چیزی نداشتند، ایمان و عبادت شان از ثروت و اموال نابودشدنی کافران ارزشمندتر بود.
ما نیز که از پیروان مکتب اسلام و دوستداران پیامبر بزرگ آن هستیم، باید این نکتۀ مهم را همیشه به خاطر بسپاریم و در زندگی خود به کار بریم. نکند نزدیکان، همسایه، همشهری و یا هر کسی را که ایمان و اخلاق خوب و نیکویی دارد، ولی ظاهراً از ثروت کمی برخوردار است، کوچک و بی ارزش بشماریم و یا خدای ناکرده مسخره کنیم.
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ٱللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا خَيْرًا ... 😭
۱۳ دیماه - ساعت ۱:۲۰ بامداد
هرگز فراموش نمیکنیم...
#جان_فدا #لن_ننساکم
#فراموشت_نمیکنیمhttp://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
نماز سلمان در اول رجب (مفاتیح الجنان)
نماز سلمان در اول رجب (مفاتیح الجنان)💐💐💐💐💐💐💐💐💐
اعمال مخصوصه ماه رجب: روز اول رجب، روز شریفی است و در آن چند عمل است؛ پنجم شروع كند به نماز سلمان رضي الله عنه بدين طريق كه ده ركعت نماز گزارد و بعد از هر دو ركعت سلام دهد و در هر ركعت يك مرتبه حمد و سه مرتبه سوره توحيد و سه مرتبه سوره قل يأيها الكافرون بخواند و بعد از هر سلام دستها را بلند كند و بگويد
لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللَّهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَ لَهُ الْحَمْدُ
معبودى جز خدا نيست، يگانه و بىشريك است، فرمانروايى و سپاس تنها براى اوست،
يُحْيِي وَ يُمِيتُ وَ هُوَ حَيٌّ لاَ يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَ هُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
زنده مى كند و مى ميراند،و اوست زنده اى كه نمى ميرد، خير به دست اوست و او بر هر كارى تواناست.
پس بگويد
اللَّهُمَّ لاَ مَانِعَ لِمَا أَعْطَيْتَ وَ لاَ مُعْطِيَ لِمَا مَنَعْتَ وَ لاَ يَنْفَعُ ذَا الْجَدِّ مِنْكَ الْجَدُّ
خدايا! از آنچه عطا كردى بازدارنده
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
✨ لیله الرغائب (امشب)
🔸اولین شب جمعه ی #ماه_رجب به نام #لیله_الرغائب هست.
🔸در این شب ملائك بر زمین نزول می كنند. برای این شب عملی از رسول خدا صلی الله علیه و آله ذكر شده است كه فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:
❶ روز پنج شنبه اول آن ماه یعنی امروز در صورت امكان و بلا مانع بودن روزه گرفته شود. اگر نتونستیم روزه بگیریم طبق حدیث در ماه رجب، ذکر زیر را ۱۰۰ مرتبه بگیم تا ثواب روزه اون روز رو برامون بنویسن.
سُبْحَانَ الْإِلهِ الْجَلیلِ سُبْحَانَ مَنْ لا یَنْبَغىَ التَّسْبِیحُ إِلّا لَهُ سُبْحَانَ الْأَعَزِّ الْأَكْرَمِ سُبْحَانَ مَنْ لَبِسَ الْعِزَّ وَ هُوَ لَهُ أَهْلُ
❷ چون شب جمعه شد؛ ما بین نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز (۶ نماز ۲ رکعتی) اقامه شود كه:
🔸 در هر ركعت بعد از حمد
🔸 سه مرتبه سوره قدر
🔸 دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود.
چون دوازده ركعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذكر" اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله" گفته شود.
🔸 پس از آن در سجده هفتاد بار ذكر ˝سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ˝ گفته شود.
🔸 پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذكر" رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَم" گفته شود.
🔸 در اینجا می توان حاجات خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.
🍃یادمون نره که اولین حاجتمون، فرج و ظهور #امام_زمان باشه❤️
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
💫 نماز بسیار با فضیلت شب دوم #ماه_رجب (امشب)
🌷پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
هر کس در شب دوم ماه #رجب ۱۰ رکعت نماز (۵تا نماز ۲رکعتی)، در هر رکعت بعد از حمد، یکبار سوره کافرون(آیات درون تصویر بالا) بخواند، خداوند همه گناهان کوچک و بزرگ او را میآمرزد و تا سال آینده از نمازگزاران مینویسد و از نفاق و دورویی پاک و مبرا میگردد.
(اقبال الاعمال سید ابن طاووس)
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
1_1658430465.mp3
8.81M
زیارت عاشورا با نوای بهشتی شهید سلیمانی
1065_nodbeh mirdamad.mp3
12.07M
🔸دعای ندبه
🎙مهدی میر داماد
🌼 التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن #صفحه_298
بسم الله الرحمن الرحیم
📗 #روزی_یک_صفحه_قرآن #صفحه_298
4_5800877018610406647.mp3
2.97M
ترتیل استاد طبلاوی 🌸
4_5958670243004941340.mp3
1.06M
🔸ترتیل صفحه ۲۹۸ با صدای استاد حامدولی زاده
🔸مقام : حجاز
🛑 فایل بدون ترجمه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
4_5958670243004941342.mp3
2.38M
🔸ترتیل صفحه 298 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام حجاز
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
قرآن ترجمه المیزان
سوره 18
سوره مبارکه الكهف
صفحه 298
وَدَخَلَ جَنَّتَهُ وَهُوَ ظَالِمٌ لِنَفْسِهِ قَالَ مَا أَظُنُّ أَنْ تَبِيدَ هَٰذِهِ أَبَدًا (35)
و در حالى که او بر خويشتن ستمکار بود داخل باغش شد [و] گفت: گمان نمى کنم اين هرگز زوال پذيرد. (35)
وَمَا أَظُنُّ السَّاعَةَ قَائِمَةً وَلَئِنْ رُدِدْتُ إِلَىٰ رَبِّي لَأَجِدَنَّ خَيْرًا مِنْهَا مُنْقَلَبًا (36)
و گمان نمى کنم قيامت برپا شود و اگر [به فرض ]به سوى پروردگارم بازگردانده شوم قطعاً در بازگشت جايگاهى بهتر از اين [باغ ها و امکانات ]خواهم يافت. (36)
قَالَ لَهُ صَاحِبُهُ وَهُوَ يُحَاوِرُهُ أَكَفَرْتَ بِالَّذِي خَلَقَكَ مِنْ تُرَابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ثُمَّ سَوَّاكَ رَجُلًا (37)
هم نشينش در حالى که با وى گفت وگو مى کرد به او گفت: آيا به آن کسى که تو را از خاک و سپس از نطفه آفريد و آن گاه در صورت مردى بپرداخت کافر شده اى؟! (37)
لَٰكِنَّا هُوَ اللَّهُ رَبِّي وَلَا أُشْرِكُ بِرَبِّي أَحَدًا (38)
ولى نکته اين است که من، اللّه پروردگارم است و هيچ کس را با پروردگارم شريک نمى گيرم. (38)
وَلَوْلَا إِذْ دَخَلْتَ جَنَّتَكَ قُلْتَ مَا شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ ۚ إِنْ تَرَنِ أَنَا أَقَلَّ مِنْكَ مَالًا وَوَلَدًا (39)
و چرا وقتى که داخل باغت شدى نگفتى: آنچه خدا بخواهد [همان شود]؟ هيچ نيرويى نيست مگر با تأييد خدا، اگر مرا از لحاظ مال و فرزند کمتر از خودت مى بينى. (39)
فَعَسَىٰ رَبِّي أَنْ يُؤْتِيَنِ خَيْرًا مِنْ جَنَّتِكَ وَيُرْسِلَ عَلَيْهَا حُسْبَانًا مِنَ السَّمَاءِ فَتُصْبِحَ صَعِيدًا زَلَقًا (40)
اميد است پروردگارم بهتر از باغ تو به من بدهد و آتشى از آسمان بر آن [باغ تو ]بفرستد تا زمينى صاف و بى گياه شود. (40)
أَوْ يُصْبِحَ مَاؤُهَا غَوْرًا فَلَنْ تَسْتَطِيعَ لَهُ طَلَبًا (41)
يا آب آن فرو رود پس نتوانى آن را طلب کنى [و بازيابى]. (41)
وَأُحِيطَ بِثَمَرِهِ فَأَصْبَحَ يُقَلِّبُ كَفَّيْهِ عَلَىٰ مَا أَنْفَقَ فِيهَا وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَىٰ عُرُوشِهَا وَيَقُولُ يَا لَيْتَنِي لَمْ أُشْرِكْ بِرَبِّي أَحَدًا (42)
و فراورده هايش [از باغ و کشتزار با قهر خدا ]نابود شد، پس در حالى که داربست ها سقوط کرده و تاک ها روى آنها ريخته بود (يعنى همه باغ از بين رفته بود) در حسرت آنچه در آن خرج کرده بود دو دست خود را زيرورو مى کرد و مى گفت: اى کاش من هيچ کس را با پروردگارم شريک نمى ساختم. (42)
وَلَمْ تَكُنْ لَهُ فِئَةٌ يَنْصُرُونَهُ مِنْ دُونِ اللَّهِ وَمَا كَانَ مُنْتَصِرًا (43)
و براى او گروهى غير خدا نبود که ياريش کنند و خودش [نيز] نمى توانست از خود دفع عذاب کند. (43)
هُنَالِكَ الْوَلَايَةُ لِلَّهِ الْحَقِّ ۚ هُوَ خَيْرٌ ثَوَابًا وَخَيْرٌ عُقْبًا (44)
در آن جا يارى کردن مخصوص خداى به حق است، پاداش او بهتر و سرانجام دادنش نيکوتر است. (44)
وَاضْرِبْ لَهُمْ مَثَلَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا كَمَاءٍ أَنْزَلْنَاهُ مِنَ السَّمَاءِ فَاخْتَلَطَ بِهِ نَبَاتُ الْأَرْضِ فَأَصْبَحَ هَشِيمًا تَذْرُوهُ الرِّيَاحُ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ مُقْتَدِرًا (45)
و زندگى دنيايى را براى آنان وصف کن که [در ناپايدارى] مانند اين است که آبى را از آسمان فرو فرستيم پس به وسيله آن، گياه زمين [چنان رشد کند و انبوه شود که] در هم فرو رود [و پس از چندى] خشک و خرد شود که بادها آن را پراکنده سازند و خدا بر هر چيزى توانمند است. (45)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
نکته تفسیری صفحه ۲۹۸:
32 تا 44. غرور ثروت:
در این آیات، خداوند به سرگذشت عبرت انگیز فرد ثروتمندی اشاره می کند که مال و ثروت فراوانش، او را چنان مست و مغرور کرده بود که به پند و نصیحت هیچ کس گوش نمی کرد و خودش و دارایی اش را جاودانی و نابودنشدنی می پنداشت. او دو باغ سرسبز انگور داشت که دور تا دور آن ها را درختان خرما پوشانده بود و در میان آن باغ ها نیز زمین کشاورزیِ حاصل خیزی وجود داشت و نهری پرآب روان بود و محصول فراوان و پربرکتی از آن باغ ها و مزرعه به دست می آمد؛ امّا آن مرد ناسپاس، به جای اینکه خدای نعمتبخش را در نظر بگیرد، خیال می کرد که این همه نعمت به سبب مقام و ارزش او در اختیارش قرار گرفته و همیشه برای او باقی می ماند. از این رو به اطرافیان خود فخر می فروخت؛ مخصوصاً به فرد باایمانی که گاهی با او نشست و برخاست داشت، می گفت: مال و ثروت من از تو بیشتر است و حامیان من، نیرومندتر از تو و اطرافیان تو هستند! البتّه جنونِ او به اینجا تمام نمی شد و چون خیال می کرد که باغ و دارایی اش هرگز از بین نمی رود، برپایی قیامت را هم انکار می کرد و با خنده می گفت؛ اگر قیامتی هم باشد، بهتر از این باغ ها را خواهم داشت! همنشین باایمان او امّا از سر دوستی و خیرخواهی، او را پند می داد و لطف خدا را به او یادآوری می کرد. او به خدایی اشاره می کرد که انسان را از ذرّه ای ناچیز آفریده و به موجودی قوی و باشعور تبدیل کرده است؛ خدایی که هیچ شریکی ندارد و تمام هستی در اختیار اوست و ثروت و دارایی همگان، از آنِ اوست و او با توجّه به حکمت و مصلحت خود، برای مدّتی کوتاه در اختیار بندگانش قرار داده است. غرورِ ثروت امّا چنان در وجود آن مرد ریشه کرده بود که این پندها در جانش تأثیری نمی گذاشت. سرانجام مهلت آن مرد به پایان رسید و فرمان مجازات او صادر شد.
شبی که پرده ی سیاه تاریکی همه جا را فرا گرفته بود، عذاب الهی نازل شد و صاعقه ای مرگبار یا توفانی کوبنده و وحشتناک یا زلزله ای ویرانگر و هول انگیز در لحظات کوتاهی آن باغ های پرطراوت و مزرعه ی زیبا را در هم کوبید و چیزی از آن باقی نگذاشت. صبحگاهان که صاحب باغ مانند همیشه با غرور و خودپسندی برای سرکشی به باغ هایش آمده بود، بهت زده شد. نمی دانست که در خواب است یا در بیداری. قصرهای خیالاتش یکسره فرو ریخته و خاکستر یأس و نومیدی بر ویرانه های آن قصرها نشسته بود. در این هنگام، او از شدّت اندوه، کف دست هایش را به هم مالید و به یاد ناسپاسی ها و بی خردی هایش افتاد. آری، در این هنگام دریافت که فرمانروا و سرپرست واقعی جهان کیست؛ کسی که مرگ و حیات همه چیز به دست اوست و دارایی های هر کس، از آنِ اوست. سعدی شیرازی چه زیبا سروده است:
«بر مال و جمال خویشتن تکیه مکن/ کان را به شبی برند و این را به تبی».
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🍃🍃
❤️ دو روش برای پاکیزه کردن قلب
برای پاک بودن زمین ناپاک و نجس،
دو صورت هست.
1⃣ آن قدر باران بر روی زمین ببارد
تا ناپاکی و نجاست را کاملا محو و نابود کند.
2⃣ به اندازه ای خورشید به آن زمین بتابد
تا گرمای آفتاب، نجاست و پلیدی را بسوزاند.
👌 همین طور اگر زمینِ قلب بر اثر گناهان
و معاصی ناپاک باشد، جهت پاک نمودن آن
نیز دو شیوه وجود دارد.
1⃣ کثرت استغفار: مثال آن مانند:
بارشباران است بر زمین ناپاک.
2⃣ صحبت و همنشینی با قرآن.
مثال آن گرمای آفتاب است.
👈 از کثرت استغفار، دل صاف می شود.
👈 صحبت و همنشینی با قرآن،
در نورانیت و صفای آن می افزاید.
#دوره_ماه_رجب_ماه_پرواز