قرآن ترجمه المیزان
سوره 21
سوره مبارکه الانبياء
صفحه 330
وَالَّتِي أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِيهَا مِنْ رُوحِنَا وَجَعَلْنَاهَا وَابْنَهَا آيَةً لِلْعَالَمِينَ (91)
و آن زن (مريم) را [ياد کن] که دامن خود را پاک نگه داشت، پس ما از روح خود در او دميديم و او و پسرش را نشانه اى بزرگ [از قدرت خود] براى جهانيان قرار داديم. (91)
إِنَّ هَٰذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ (92)
همانا اين امتِ شما است امتى يگانه و منم پروردگار شما، پس مرا پرستش کنيد. (92)
وَتَقَطَّعُوا أَمْرَهُمْ بَيْنَهُمْ ۖ كُلٌّ إِلَيْنَا رَاجِعُونَ (93)
و کار [دين] خود را در ميانشان پاره پاره کردند; همه فقط به سوى ما باز خواهند گشت. (93)
فَمَنْ يَعْمَلْ مِنَ الصَّالِحَاتِ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَا كُفْرَانَ لِسَعْيِهِ وَإِنَّا لَهُ كَاتِبُونَ (94)
پس هر که کارهاى شايسته انجام دهد و مؤمن نيز باشد، سعى او ناسپاسى نمى شود و ما حتماً [کارهاى او را ]برايش مى نويسيم. (94)
وَحَرَامٌ عَلَىٰ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَنَّهُمْ لَا يَرْجِعُونَ (95)
و ممنوع است بر [اهل] قريه اى که آنان را هلاک کرده ايم [که براى جبران گذشته خود به دنيا بازگردند]، آنان باز نخواهند گشت. (95)
حَتَّىٰ إِذَا فُتِحَتْ يَأْجُوجُ وَمَأْجُوجُ وَهُمْ مِنْ كُلِّ حَدَبٍ يَنْسِلُونَ (96)
[کارها به همين منوال ادامه دارد] تا وقتى که [سدّ ]يأجوج و مأجوج گشوده شود در حالى که آنها از هر بلندى سرازير مى شوند. (96)
وَاقْتَرَبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذَا هِيَ شَاخِصَةٌ أَبْصَارُ الَّذِينَ كَفَرُوا يَا وَيْلَنَا قَدْ كُنَّا فِي غَفْلَةٍ مِنْ هَٰذَا بَلْ كُنَّا ظَالِمِينَ (97)
و آن وعده حق (قيامت) نزديک شود، پس ناگهان چشمان کسانى که کفر ورزيده اند خيره گردد [و گويند: ]اى واى بر ما! راستى که ما از اين [روز] در غفلتى [عميق] به سر مى برديم، بلکه ما ستمکار بوديم. (97)
إِنَّكُمْ وَمَا تَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ حَصَبُ جَهَنَّمَ أَنْتُمْ لَهَا وَارِدُونَ (98)
[به آنان گفته مى شود:] به يقين شما و آنچه جز خدا مى پرستيد، سوختِ جهنميد، شما در آن وارد خواهيد شد. (98)
لَوْ كَانَ هَٰؤُلَاءِ آلِهَةً مَا وَرَدُوهَا ۖ وَكُلٌّ فِيهَا خَالِدُونَ (99)
اگر اينها (بت ها) معبود [به حق] بودند وارد جهنم نمى شدند در حالى که همه (بُتان و بت پرستان) در آن جاودانه اند. (99)
لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَهُمْ فِيهَا لَا يَسْمَعُونَ (100)
آنان در آن جا ناله اى دردناک دارند و آنها در آن جا [سخنى خوشحال کننده ]نمى شنوند. (100)
إِنَّ الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنَىٰ أُولَٰئِكَ عَنْهَا مُبْعَدُونَ (101)
همانا کسانى که پيش تر از جانب ما وعده نيکو به آنان داده شده است از آن دور داشته خواهند شد. (101)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۳۰🌷
نیکی ها را می نویسیم:
جهان هستی، بر اساس قوانین آفریدگار دانا و توانای آن اداره می شود و علم و دانش، چیزی جز کشف این قوانین نیست. برخی از این قوانین را از راه علوم بشری مانند فیزیک و شیمی می توان درک کرد؛ مانند قانون بقای مادّه و انرژی. برخی دیگر امّا از دسترس عقل و حواس بشر دور است و به وسیلهی وحی و ارتباط بعضی از انسان های برگزیده ـ یعنی پیامبران و امامان ـ با عالم غیب فهمیده می شود. یکی از قوانین قطعی خداوند که در قرآن کریم به آن اشاره شده، «ثبت و ضبط دقیق اعمال انسان ها» است. بر اساس آیات قرآن، تک تک اعمال انسان¬ها را موجوداتی نامرئی به نام فرشته می نویسند و در نامهی اعمال هر کس ثبت می کنند . این آیهی به این نکته اشاره کرده، می فرماید که اعمال مردم باایمان و نیکوکار به هیچ وجه بی پاداش نمی ماند و به دقّت نوشته می شود. پیشوایان معصوم ما این حقیقت را به خوبی توضیح داده اند.
در روایتی از امیر مؤمنان علی علیه السلام می خوانیم: «خود را از خشم خدا حفظ کنید؛ کسی که در برابر دید او قرار دارید و زندگی تان به دست او، و جنبش و حرکتتان در اختیار اوست. اگر نیّت هایتان را پنهان کنید، از آن آگاه است، و اگر آشکارش کنید، آن را می نویسد، و برای این کار، ثبت کنندگان گرامی اعمال را گمارده است که هیچ حقّی را از قلم نمی اندازند و هیچ دروغ و باطلی را ثبت نمی کنند.» در روایت دیگری می¬خوانیم که آن حضرت از کنار مردی رد شد که سخنان بی مورد و نامربوط می¬گفت. از این رو فرمود: «ای مرد، تو برای نویسندگان اعمالت، مطالبی را فراهم می کنی تا بنویسند و برای پروردگارت ببرند؛ بنابراین سخنانی بگو که به تو مربوط می شود، و آنچه را که به تو ربطی ندارد، رها کن.» ثبت اعمال، مطلب هشداردهنده ای است. نوشته شدن کارهای انسان بدین معناست که او باید در دادگاه عدل الهی در برابر تک تک کارهایش پاسخ¬گو باشد؛ ولی از سوی دیگر این نوید را به ما می دهد که هر کار خوبی که انجام دهیم، به دقّت ثبت می شود و پاداش آن را خواهیم دید. تجربه چنین می نماید که در این جهان، بسیاری از کارهای خوب، مورد بی توجّهی و بی مِهری مردم قرار می گیرد و البته گاه انجام دهندهی آن از ادامهی رفتار خوبش نومید می شود؛ ولی این عکس العمل از خدا دیده نمی شود و او به تمام کارهای خوب بندگانش ـ حتّی اگر به اندازهی ذرّه ای باشد ـ پاداش می دهد. پس چه نیکوست که از فرصت نه چندان طولانیِ عمر، بهترین فایده را ببریم و نامهی اعمالمان را سرشار از خوبی ها کنیم. در روایتی از امیر مؤمنان علی علیه السلام می خوانیم: «انسان مسلمان، سه دوست دارد: نخست، دوستی که به او می گوید: من با تو هستم؛ چه زنده باشی و چه بمیری. این دوست، اعمالش است. دوّم، دوستی که به او می¬گوید: من تا قبرت با تو هستم. این یکی، فرزند انسان است. سوّم، دوستی که به او می گوید: من تا هنگام مرگت با تو هستم. این دوست، مال و ثروتش است که پس از مرگ او به وارثان می¬رسد.»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊
سلام عطر خوش دلپذیر سجاده
سلام دلبر سجده، امیر سجاده
سلام سفره پر نعمت دعا خوانی
سلام سفره مهمان پذیر سجاده
میلاد با برکت و با سعادت حضرت امام سجاد علیه السلام مبارکباد
🌸http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu
💫نماز بسیار مهم شب ششم ماه شعبان (امشب)
🌷پیامبر اکرم صلیالله علیهوآله:
هر کس در شب ششم ماه شعبان، ۴ رکعت نماز (۲ تا نماز ۲ رکعتی) در هر رکعت بعد از حمد، ۵۰بار سوره قلهواللهاحد را بخواند، خداوند روح او را در حال سعادت و نیکبختی میگیرد و قبرش وسیع میگردد و از قبر بیرون میآید در حالیکه چهره اش مانند ماه میدرخشد و میگوید: گواهی میدهم که معبودی جز خدا نیست و حضرت محمد(ص) بنده و فرستاده او است.
http://eitaa.com/Quran_etrat_saripnu