خانه قرآن نورالهدایه
⭕️⭕️⭕️ ⭕️⭕️ ⭕️ #نکات_کلیدی جزء 4⃣2⃣ 🔻🔻🔻
🙁امان از انسان ناشکر و نمک نشناس🙁
فَإِذَا مَسَّ الْانسَانَ ضُرٌّ دَعَانَا ثمَُّ إِذَا خَوَّلْنَهُ نِعْمَةً مِّنَّا قَالَ إِنَّمَا أُوتِیتُهُ عَلىَ عِلْمِ بَلْ هِىَ فِتْنَةٌ وَ لَاكِنَّ أَكْثرََهُمْ لَا یَعْلَمُونَ(49- زمر)
👇👇👇
✍🏻 وقتى انسان گرفتار زیان مىشود، ما را مىخواند و هنگامى كه ما از جانب خود نعمتى به او مىدهیم [به جای شکر گزاری] مىگوید: این با تلاش و درایت خودم به دست آمده است؛ در حالی که آن نعمت وسیله ای برای امتحان او بود و بیشتر مردم از واقعیت بی خبرند.
🔴 این آیه به یکی از ویژگیهای طبیعت انسانی اشاره می کند كه به پیروى هواى نفس گرایش دارد و به نعمتهاى مادى و اسباب ظاهرى پیرامونش مغرور است و فراموشكار نیز هست؛ که هر وقت دچار گرفتارى می شود رو به خدا کرده و او را به خلوص مىخواند ولی همینکه پروردگارش نعمتى به او داده و او را از گرفتاری خلاص می کند فورا آن نعمت را به خودش نسبت مىدهد و مىگوید: «هنر خودم بود» و پروردگارش را فراموش مىكند و نمىداند كه همین خود وسیله ای است كه با آن امتحانش مىكنند.(3)
💌 بخشش در آیه مورد بحث در صورتی است که گنهکار توبه کرده باشد که اگر فرد گنهکار به واقع توبه کرد وعده خدا در حقش عملی شده و گناه او هر چه که باشد بخشیده می شود حتی اگر شرک باشد؛ اما اگر توبه ای در کار نبود خدا ممکن است از برخی گناهان او در گذرد که بی تردید شرک جزء آنها نخواهد بود❌
دو نکته:👇👇
✅ 1. انسان هم دارای طبیعت است و هم دارای فطرت. طبع و طبیعت او ریشه در جنبه مادی و خاکی او دارد(4) ولی فطرت او متعلق به عالم بالا و آن جنبه ملکوتی اوست.(5) بنابراین هر چه که برای انسان طبیعی و مربوط به طبیعت او می شود اگر تحت مدیریت وحی و فطرت در نیاید عامل سقوط و هلاکت انسان می شود. یکی از این طبیعی ها همین حالت است که در آیه به آن اشاره شد.
2✅. انسان باید تمام داشته های خود را نعمت الهی دانسته و شکرگزار او باشد و نیز بداند که داده های خدا جنبه آزمون و امتحان هم دارد که اگر با مصرف درست آنها در مواردی که رضای الهی در آن است شکر آن را بجا آورد علاوه بر حل مشکل دنیائیش، بهشت خود را هم آباد کرده است و اگر به محض دریافت نعمت، دهنده آن را فراموش کرد و در مسیر کفر و ناسپاسی قدم گذاشت؛ همان نعمت تبدیل به نقمت شده و جهنم او را شعله ور می کند.
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
⭕️⭕️⭕️ ⭕️⭕️ ⭕️ #نکات_کلیدی جزء 4⃣2⃣ 🔻🔻🔻
❌ #بندگان_خدا! #از_رحمت_او_مأیوس_نشوید❌
قُلْ یَاعِبَادِىَ الَّذِینَ أَسْرَفُواْ عَلىَ أَنفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُواْ مِن رَّحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ(53- زمر)
👇👇👇
بگو: اى بندگان من كه [با ارتكاب گناه] بر خود ستم کرده اید! از رحمت خدا نومید نشوید که یقیناً خدا همه گناهان را مىآمرزد زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است
📒 خداوند متعال در این آیات راه بازگشت را توأم با #امیدوارى به روى همه گنه كاران مىگشاید و با لحنى آكنده از نهایت لطف و محبت آغوش رحمتش را به رویشان باز كرده و فرمان #عفو آنها را صادر نموده است.
🔳 دقت در تعبیرات این آیه نشان مىدهد كه از امیدبخشترین آیات قرآن مجید نسبت به همه #گنهكاران است. فراگیری و گستردگى آن به حدى است كه طبق روایتى امیر مؤمنان على علیه السلام فرمود:🤲 در تمام قرآن آیهاى وسیعتر از این آیه نیست.🤲(6)
✍🏻 « #زُمَر» که نام همین سوره هم هست جمع «زُمرة» است و زمره به معنای جماعت و گروهی از مردم است؛ بنابراین معنای آیات مورد بحث این می شود: که منکر شدند و کفر ورزیدند را به صورت گروه گروه به سمت جهنم می برند و در مقابل کسانی که اهل تقوا و خداترسی بودند را هم دسته دسته ساماندهی کرده و به سوی بهشت حرکت می دهند
#دو نکته مهم🔻🔻
1. با استناد به جمله « إِنَّ اللَّهَ یَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِیعًا» ثابت می شود که خداوند هر گناهی اعم از صغیره و کبیره را بخشیده و مشمول غفران خود می کند😊.
2. با مقایسه این آیه با آیه 48 سوره نساء که می فرماید: «إِنَّ اللَّهَ لا یَغْفِرُ أَنْ یُشْرَكَ بِهِ وَ یَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ یَشاءُ؛ خداوند شرك را نمىبخشد، اما كمتر از آن را براى هر كس كه بخواهد مىبخشد.» فهمیده می شود که بخشش در آیه مورد بحث در صورتی است که گنهکار #توبه کرده باشد که اگر فرد گنهکار به واقع توبه کرد وعده خدا در حقش عملی شده و گناه او هر چه که باشد بخشیده می شود حتی اگر شرک باشد؛ اما اگر توبه ای در کار نبود خدا ممکن است از برخی گناهان او در گذرد که بی تردید شرک جزء آنها نخواهد بود.(7)😊
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
⭕️⭕️⭕️ ⭕️⭕️ ⭕️ #نکات_کلیدی جزء 4⃣2⃣ 🔻🔻🔻
😓 #یکی_را « #بدرقه» ؛ #یکی_را « #هِی» #می_کنند 😓
وَ سِیقَ الَّذِینَ كَفَرُواْ إِلىَ جَهَنَّمَ زُمَرًا ... وَ سِیقَ الَّذِینَ اتَّقَوْاْ رَبهَُّمْ إِلىَ الْجَنَّةِ زُمَرًا ... (73- زمر)
👇👇👇
✍ « سِیقَ» ماضی مجهول فعل «سَاقَ» و از ریشه «سَوق» است و معنای آن حرکت دادن از پشت سر است.(8)
✍ از این رو به کسی که حیوانات را از پشت می راند تا حرکت کنند «سائق» گفته می شود.(9)
🌺 بی تردید در روزی که حقیقت ظهور می کند کسانی که عمری به دین خدا احترام گذاشتند؛
👌 احترام خواهند دید و آنان که تا توانستند دین خدا را مسخره کردند و از هیچ بی احترامی نسبت به آن دریغ نورزیدند، جز خفت و خواری چیزی نصیبشان نمی شود❌
✍ «زُمَر» که نام همین سوره هم هست جمع «زُمرة» است و زمره به معنای جماعت و گروهی از مردم است(10)؛
✍ بنابراین معنای آیات مورد بحث این می شود: که منکر شدند و کفر ورزیدند را به صورت گروه گروه به سمت جهنم می برند و در مقابل کسانی که اهل تقوا و خداترسی بودند را هم دسته دسته ساماندهی کرده و به سوی بهشت حرکت می دهند.
✅ نکته قابل توجه این است که برای هر #دو دسته از فعل « سِیقَ» استفاده کرده است؛
✍ آیا این بدان معناست که طرز حرکت و انتقال این دو گروه به بهشت و جهنم به یک سبک و سیاق است؟🧐
یا هر یک از این دو طایفه را با سبک و سیاق متناسب با آنها به سمت جایگاه و محل استقرارشان حرکت می دهند؟🧐
🔰 پاسخ روشن است؛ بی تردید در روزی که حقیقت ظهور می کند کسانی که عمری به دین خدا احترام گذاشتند؛ احترام خواهند دید(11) 😊
✍ و آنان که تا توانستند دین خدا را مسخره کردند و از هیچ بی احترامی نسبت به آن دریغ نورزیدند، جز خفت و خواری چیزی نصیبشان نمی شود(12)❌
✍پس معنای « سِیقَ» برای کافران و مؤمنان #متفاوت خواهد بود.
✍ « سِیقَ» برای کافران یعنی آنها را همچون حیوان از پشت سر هِی کرده و به جهنم می ریزند(13)
✍ و « سِیقَ» برای مومنان یعنی آنها را در کمال عزت و احترام بدرقه کرده و با تشریفات خاصی تا بهشت مشایعت می کنند.
➖ ورود به جهنم و تحمل عذاب آخرت تنها #یک شرط دارد
و آن اینکه انسان نافرمانی خدا را کرده و مرتکب گناه شود؛ 🔥🔥🔥
👌 ولی ورود به بهشت دارای #دو شرط است:
1⃣ یکی ایمان
2⃣ و دیگری عمل صالح
و در تحقق این شروط هم به هیچ وجه جنسیت مطرح نیست❌
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
خانه قرآن نورالهدایه
⭕️⭕️⭕️ ⭕️⭕️ ⭕️ #نکات_کلیدی جزء 4⃣2⃣ 🔻🔻🔻
🔰 دو شرط بهشت در کنار تنها شرط جهنم🔰
مَنْ عَمِلَ سَیِّئَةً فَلَا یجُْزَى إِلَّا مِثْلَهَا وَ مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِّن ذَكَرٍ أَوْ أُنثىَ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُوْلَئكَ یَدْخُلُونَ الجَْنَّةَ یُرْزَقُونَ فِیهَا بِغَیرِْ حِسَابٍ(40- غافر)
👇👇👇
✍ هر كه بدى كند جز به مانند آن كیفر نیابد❌، و از مردان یا زنان كسانى كه كار شایسته انجام دهند در حالى كه مؤمن باشند، آنان در بهشت درآیند و در آن بی حسابْ روزى یابند.
✍ پیام آیه این است: كسى كه در دنیا عمل ناپسندی انجام دهد، در آخرت فقط #مثل همان عمل جزای او خواهد بود؛ یعنى جزایى كه او را بد حال و گرفتار كند
✍ و كسى كه عمل صالحى انجام دهد، چه مرد باشد و چه زن، به شرطى كه ایمان هم داشته باشد، در آخرت داخل بهشت گشته و در آن رزقى بی حساب خواهند داشت.(14)
اما برداشتی که از این آیه ممکن است و روا این است که ورود به جهنم و تحمل عذاب آخرت تنها #یک شرط دارد و آن اینکه انسان نافرمانی خدا را کرده و مرتکب گناه شود؛
ولی ورود به بهشت دارای #دو شرط است:
1⃣ یکی ایمان
2⃣ و دیگری عمل صالح و در تحقق این شروط هم به هیچ وجه جنسیت مطرح نیست.❌
پی نوشت ها :
(1) إِنْ هِیَ إِلاَّ حَیاتُنَا الدُّنْیا نَمُوتُ وَ نَحْیا وَ ما نَحْنُ بِمَبْعُوثینَ (37- مؤمنون)(2) نمونه ج19 ص476-487(3)المیزان ج17 ص273
(4) هُوَ الَّذی خَلَقَكُمْ مِنْ طینٍ (2- انعام)
(5) فَإِذا سَوَّیْتُهُ وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ رُوحی (29- حجر)(6) تفسیر نورالثقلین ج4 ص491
(7) برای مطالعه بیشتر به مقاله «بخشش؛ بدون توبه» رجوع کنید(8) التحقیق فی كلمات القرآن الكریم ج5، ص271(9) لسان العرب ج10 ص166(10) مجمع البحرین ج3 ص318(11) قَالَ لهَُمْ خَزَنَتهَُا سَلَامٌ عَلَیْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَلِدِینَ(73- زمر) و نیز آیه 8 سوره تحریم(12) آیه 27 سوره نحل
(13) این برخورد با کسانی که «أُولئِكَ كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ» هستند امر عجیب و دور از ذهنی نخواهد بود.(14) المیزان ج17 ص332
امید پیشگر. بخش قرآن تبیان
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
#عاشورا #محرم🥀
فریــاد بزن که کــــــــربــــلا ماتم نیست
میراث حسین، درد و داغ و ماتم نیست
جان مایه نهضـت حســـینی این است:
هرکــس به ظـلـم تـن دهد، آدم نیست
#عاشورا #محرم🥀
#شهادٺ_سالار_شهیدان💔
#امامحسین_ع_تسلیٺ_باد🏴
🏴 @Quran_rahe_khoshbakhti
مداحی آنلاین - اسمتو بردم زیر بارون - سیدرضا نریمانی.mp3
6.39M
🔳 #شور #عاشورا #محرم
🌴اسمتو بردم زیر بارون
🌴بارون گفت حسین
🎤 #سید_رضا_نریمانی
👌بسیار دلنشین
🏴 @Quran_rahe_khoshbakhti
هدایت شده از محجوبه
متن_زیارت_عاشورا_با_معنی_311269011634.pdf
254.2K
🏴متن کامل
زیارت عاشورا
به همراه ترجمه
🔳عاشورای حسینی
سالروز شهادت امام حسین(ع)
و ۷۲ یار با وفایش را، تسلیت
می گوییم.
🏴 @ahkame_banovan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔳 #روضه #عاشورا #محرم
🌴نمیشه باورم که وقت رفتنه
🌴تموم این سفر بارش رو شونهی منه
🎤 #محمود_کریمی
🏴 @Quran_rahe_khoshbakhti
✨﷽✨
🌸 عجایب آیت الکرسی🌸
✍«ابوبکر بن نوح» می گوید: پدرم نقل کرد: دوستی در نهروان داشتم که یک روز برایم تعریف کرد که من عادت داشتم هر شب آیة الکرسی را می خواندم و بر در دکان و مغازه ام می دمیدم و با خیال راحت به منزلم می رفتم.
یک شب یادم رفت آیةالکرسی را به مغازه بخوانم، و به خانه رفتم و وقت خواب یادم آمد، از همان جا خواندم و به طرف مغازه ام دمیدم.
فردا صبح که به مغازه آمدم و در باز کردم، دیدم دزدی در مغازه آمده و هر چه در آنجا بوده جمع کرده، بعد متوجّه مردی شدم که در آنجا نشسته.
گفتم: تو که هستی و در اینجا چه کار داری؟ گفت: داد نزن من چیزی از تو نبرده ام، نگاه کن تمام متاع تو موجود است، من اینها را بستم و همینکه خواستم بردارم وببرم در مغازه را پیدا نمی کردم، تا اثاثها را زمین می گذاشتم در را نشان می کردم باز تا می خواستم ببرم دیوار می شد.
خلاصه شب را تا صبح به این بلا بسر بردم تا اینکه تو در را باز کردی، حالا اگر می توانی مرا عفو کن، زیرا من توبه کردم و چیزی هم از تو نبرده ام.
من هم دست از او برداشتم و خدا را شکر کردم.
📗 شفا و درمان با قرآن ، ص 50
🏴 @Quran_rahe_khoshbakhti
🌺 معارفی از جزء بیست و پنجم قرآن کریم 🌺
✍ آنچه در ادامه می آید بیست و پنجمین قسمت از سری مقالات «معارفی از قرآن کریم» است که با هدف انس معنایی بیشتر با این کتاب هدایت و سعادت، تنظیم و به خوانندگاه قرآنی تقدیم می شود.
✍ در این قسمت آیاتی از جزء بیست و پنجم را محور بحث قرارداده و به بیان معارفی از آن می پردازیم.
🤔 #قانون_اولیه_خدا_در_پخش_روزی 🤔
وَ لَوْ بَسَطَ اللَّهُ الرِّزْقَ لِعِبَادِهِ لَبَغَوْاْ فىِ الْأَرْضِ وَ لَكِن یُنزَِّلُ بِقَدَرٍ مَّا یَشَاءُ إِنَّهُ بِعِبَادِهِ خَبِیرُ بَصِیرٌ(27- شوری)
🔰🔰🔰
✍ اگر خداوند روزى را براى بندگانش وسعت بخشد، در زمین طغیان می كنند ولى به اندازهاى كه مشیت او اقتضاء کند نازل می كند زیرا او به حال بندگانش آگاه و بیناست.
✍ كلمه «قَدَر» به معناى كمیت و حجم هر چیز است. پس این كه مىفرماید:«وَ لكِنْ یُنَزِّلُ بِقَدَرٍ ما یَشاءُ» به این معنا است که خداى تعالى هر چیز را به كمیت و حجم و مقداری که مشیتش اقتضاء کند نازل مىكند.
✅ معناى آیه شریفه این است: اگر خداى تعالى رزق همه بندگان خود را وسعت بدهد و همه سیر شوند، شروع به ظلم كردن در زمین می كنند؛ چون طبیعت مال این است كه وقتى زیاد شد طغیان و استكبار می آورد، همچنان كه در سوره علق فرموده:
✍ «إِنَّ الْإِنْسانَ لَیَطْغى أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى؛ این انسان هنگامى كه احساس بىنیازى كند طغیان مىكند»(1) و به همین جهت خداوند متعال رزق را به اندازه نازل مىكند و به هر كس به مقدارى معین روزى مىدهد؛ چون او به حال بندگان خود خبیر و بصیر است و مىداند كه هر یك از بندگانش استحقاق چه مقدار از رزق را دارد و چه مقدار از غنا و فقر، مفید به حال اوست؛ همان را به او مىدهد.(2)
⭐️ #یک_سوال مهم در این #بحث
🧐🧐🧐
🔴 چرا خدا به کسانی که با داشتن مال بیشتر گناه و ظلمشان هم افزون می شود باز هم مال و ثروت می دهد؟
🔻 علامه طباطبایی(ره) در پاسخ به این سوال می نویسد:
🔲 این آیه بیانگر قانون اولیه خدا در توزیع ارزاق بین بندگانش است که حال هر کس را می بیند و به او روزی می دهد؛
⬜️ اما قوانین دیگری نیز دارد که در عالم حاکم است؛
⬛️ یکی از آن قوانین قانون ابتلاء و امتحان است(3)
◼️ و دیگری قانون مکر و استدراج(4) است.(5)
◻️ این دو قانون سبب می شود که خدا به کسانی که در سوال مطرح شد با وجود کفر و طغیان باز هم مال و ثروت عطا کند.
♥️ این بحث نقطه مقابلی هم دارد و آن اینکه چرا برخی حتی به مقدار رفع ضروریات هم از رزق و روزی الهی بی نصیبند که در پاسخ می توان به دو قانون الهی اشاره کرد؛ یکی همان قانون ابتلاء و امتحان و دیگری قانون اثر گناه(6)
🔶 که برخی با عمل خود مانند ظلم به دیگری یا ظلم پذیری چنین نتیجه ای را برای خود رقم زده اند.
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
😊 تلافی کار بد؛ کار بدی مثل آن است 😊
جَزَاءُ سَیِّئَةٍ سَیِّئَةٌ مِّثْلُهَا فَمَنْ عَفَا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلىَ اللَّهِ إِنَّهُ لَا یحُِبُّ الظَّالِمِینَ(40- شوری)
🔰🔰🔰
✍ پاداش بدى کار بدی است مانند همان؛ ولى هر كه بگذرد و [میان خود و طرف مقابلش را] اصلاح نماید؛ پاداشش بر عهده خداست؛ یقیناً خدا ستمكاران را دوست ندارد.❌
✅ این آیه حكم کسی را بیان می کند که ظلمی در حق او شده است بر اساس این آیه چنین كسى می تواند در مقابل ستمگر رفتارى چون رفتار او داشته باشد و چنین تلافى و انتقامى دیگر ظلم نخواهد بود.(7)❌
⚪️ نکته مهم و قابل توجه در آیه
همانگونه که در متن آیه ملاحظه می شود
🔴 خداوند متعال آن کاری که برای تلافی صورت می گیرد با اینکه مجوز آن را هم صادر کرده است
⚫️ اما آن را «سیئة؛ کاری بد و ناپسند» می نامد که سوال برانگیز است.
🔵 در پاسخ به این سوال گفته اند: از این رو هر دو عمل را سیئه و بد خوانده چون با هر كس چنین رفتار شود ناراحتش میكند، ظالم با آن کار مظلوم را ناراحت کرد و مظلوم هم با انتقام و تکرار آن کار ظالم را رنجاند، پس در آیه شریفه حقیقت معناى كلمه رعایت شده است.(8)
🔶 شاه کلید طراوت خانواده
همانطور که این بزرگان فرموده اند مجوز انجام عملی آن از بد و آزار دهنده بودن به خوب و گوارا بودن تبدیل نمی کند.
🔷 کار بد، بد است. چیزی که در این آیه بین آن دو فرق گذاشته این است که اگر ابتدایی و بدون مجوز باشد #حرام است و عذاب و عقاب دارد و اگر با مجوز شرعی باشد حلال است و چون حرام نیست عقابی هم ندارد.
🔻 باید توجه داشت که این تلافی با مجوز، «واجب نیست»؛ بلکه فقط «حلال است» و شاید برای همین نکته بود که بلافاصله فرمود:
☑️ «فَمَنْ عَفَا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلىَ اللهِ؛ هر كس عفو و اصلاح كند اجر و پاداش او بر خداست»
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
هدایت شده از محجوبه
🔰مجموعه فرهنگی ابومهدی المهندس و پایگاه بسیج با کمک شما عزیزان
✅ تهیه غذای نذری : پلو و مرغ
✅تاریخ : روز عاشورا
✅تعداد : ۵۰۰ پرس
✅مکان پخش : هیئت عزاداری و اهالی روستا
─┅═༅𖣔💚𖣔༅═┅─
@ahkame_banovan
@asheghanehaye_tollab
@Quran_rahe_khoshbakhti
خانه قرآن نورالهدایه
🛑🛑🛑🛑🛑 #نکات_کلیدی جزء 5⃣2⃣ 🔻🔻🔻
🤲🏻 #تعداد_و_جنسیت_فرزندان، #تنها_به_موهبت_الهی_است🤲🏻
لِلَّهِ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ یخَْلُقُ مَا یَشَاءُ یهََبُ لِمَن یَشَاءُ إِنَاثًا وَ یَهَبُ لِمَن یَشَاءُ الذُّكُورَ(49) أَوْ یُزَوِّجُهُمْ ذُكْرَانًا وَ إِنَاثًا وَ یجَْعَلُ مَن یَشَاءُ عَقِیمًا إِنَّهُ عَلِیمٌ قَدِیرٌ(50- شوری)
👇👇👇
✍ مالكیّت و فرمانروایى آسمانها و زمین فقط در سیطره خداست، هر چه را بخواهد مىآفریند، به هر كس بخواهد دختر عطا مىكند و به هر كس بخواهد پسر مىبخشد؛ یا پسر و دختر را با هم مىدهد و هر كه را بخواهد عقیم مىكند و فرزند نمىدهد كه او دانا و تواناست.
💠 هر چه هست از ناحیه او است اشاره کرده می فرماید:
⭐️ به هر كس اراده كند دختر مىبخشد و به هر كس بخواهد پسر.
♦️ یا اگر بخواهد هر دو آنها را مىدهد
♦️ و هر كس را هم که مصلحت بداند عقیم و بى فرزند مىگذارد
💚 قرآن کریم براى نشان دادن این واقعیت كه هر گونه نعمت و رحمت در این عالم از سوى خدا است و كسى از خود چیزى ندارد
💢 به یك قانون كلى و یك مصداق روشن آن اشاره كرده و مىفرماید: «مالكیت و حاكمیت آسمانها و زمین براى خدا است و هر چه بخواهد مىآفریند» و به همین دلیل همه ریزخوار خوان نعمت او هستند و نیازمند به لطف و رحمت او؛ از این رو نه غرور به هنگام نعمت منطقى است و نه یاس به هنگام مصیبت.
🧡 آنگاه به نمونه روشنى از این واقعیت كه هیچ كس از خود چیزى ندارد و هر چه هست از ناحیه او است اشاره کرده می فرماید:
✍ به هر كس اراده كند دختر مىبخشد و به هر كس بخواهد پسر. یا اگر بخواهد هر دو آنها را مىدهد و هر كس را هم که مصلحت بداند عقیم و بى فرزند مىگذارد.
👇به این ترتیب مردم را به چهار گروه تقسیم کرد:
✅ آنهایى كه تنها پسر دارند و در آرزوى دخترى هستند و آنها كه دختر دارند و در آرزوى پسرى و آنها كه هر دو را دارند و گروهى كه فاقد هر گونه فرزندند و قلبشان در آرزوى آن پر مىكشد.
👌 گر چه نقش بعضى از غذاها و داروها را در افزایش احتمال تولد پسر یا دختر نمىتوان انكار كرد، ولى باید دانست كه آن اثر را هم #خدا در آن دارو و روشها قرار داده است و هیچ کدام خارج از علم و قدرت خدا نیستند❌
🌺 و این یك نمونه بارز از عدم توانایى انسان از یك سو، و نشانه روشن از مالكیت و حاكمیت و خالقیت خداوند از سوى دیگر است.
✍ نکته دیگری که در آیه به چشم می خورد اینکه برای هر دو جنس از تعبیر «یهب؛ مىبخشد» استفاده کرد و این دلیل روشنى است كه هم دختران هدیه الهى هستند و هم پسران و فرق گذاشتن میان این دو از دیدگاه یك مسلمان راستین صحیح نیست.(9)
کانال با قرآن خوشبخت شوید
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─
@Quran_rahe_khoshbakhti
─━━⊱▪️⊰๑🕊๑⊱▪️⊰━━─