eitaa logo
راه آسمان
1.1هزار دنبال‌کننده
372 عکس
2 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر سخنان امیرالمومنین علی علیه السلام می باشد. انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایز است. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ الْإِعْجَابُ يَمْنَعُ مِنَ الِازْدِيَادِ .✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌خودپسندی مانع از پیشرفت و افزایش (علم و کمال) می‌شود. 📚خصائص الأئمة علیهم السلام (خصائص امیرالمؤمنین علیه السلام)، ص109. ✅توضیح: در این روایت، امیرالمؤمنین علی علیه السلام به یکی از موانع اصلی پیشرفت و تعالی انسان اشاره می‌کنند. خودپسندی و غرور، فرد را از تلاش برای کسب دانش بیشتر و رشد اخلاقی باز می‌دارد، زیرا چنین شخصی خود را بی‌نیاز از پیشرفت می‌بیند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨رَاعِ أَبَاكَ يَرْعَك ابنُك✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «پدرت را رعایت کن، پسرت تو را رعایت خواهد کرد.» 📚نثر اللآلئ، ترجمه شیخی، ص 70 این روایت حکمت‌آمیز از امیرالمومنین علی (علیه السلام) بر اهمیت احترام و مراقبت از والدین تأکید دارد. پیام اصلی این روایت این است که احترام و رعایت حال پدر، تأثیر مستقیم بر رفتار فرزندان در آینده خواهد داشت. به عبارتی، کسی که پدر خود را تکریم کند، شاهد تکریم و احترام از سوی فرزندانش خواهد بود. بدیهی است که این امر مختص به پدر نیست و در مورد مادر نیز این مسئله تطبیق دارد کسی که احترام مادر خود را نگه دارد فرزندانش نیز احترام او را رعایت خواهند کرد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«بَلاءُ الإِنسانِ مِنَ اللِّسانِ»✨ 🌹امیرالمؤمنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«بلا و گرفتاری انسان از زبان اوست.» 📚نثر اللآلئ، ص ۵۴ 🔹این روایت معنای دقیق‌تری دارد که توضیح آن مفصل است، ولی معنای ظاهری آن را چنین می‌توان تبیین کرد که اکثر بلاهایی که برای انسان به وجود می‌آید به سبب زبان است که در ادامه به برخی از مصادیق آن اشاره می شود. بددهنی با زیردستان: شخصی که با زیردستان بد حرف می‌زند، حمایت آن‌ها را در روزهای سخت از دست می‌دهد و این رفتار به مرور زمان باعث تنهایی و کاهش قدرت او می‌شود. سیاستمداری که زبان خود را کنترل نمی‌کند: سیاستمداری که نداند چگونه و کجا حرف بزند، ممکن است مشکلات بزرگی برای مردم خود ایجاد کند. گفتار نادرست او می‌تواند باعث بحران‌های سیاسی و اجتماعی شود. فاش کردن اسرار: انسانی که اسرار خود یا دیگران را فاش می‌کند، به خودش و اعتماد اطرافیانش آسیب می‌زند و در نهایت خودش در معرض خطر و مشکلات قرار می‌گیرد. سخن‌چینی: سخن‌چینی که بین دیگران فتنه ایجاد می‌کند، علاوه بر اینکه حداقل دو نفر را به جان هم می‌اندازد، در نهایت خود او نیز در دنیا و آخرت خوار و خفیف می‌شود. غیبت و تهمت: کسی که پشت سر دیگران غیبت می‌کند یا به آن‌ها تهمت می‌زند، نه تنها به شخصیت دیگران، بلکه به اعتبار و جایگاه خود نیز آسیب وارد می‌کند. این رفتارها در آخرت نیز کیفر سختی دارد. وعده دروغ دادن: شخصی که وعده‌ای می‌دهد و به آن عمل نمی‌کند، اعتماد دیگران را از دست می‌دهد و در ارتباطاتش دچار مشکل می‌شود. این بی‌اعتمادی می‌تواند به روابط اجتماعی و حرفه‌ای او آسیب برساند. نقد بی‌ادبانه: وقتی انسان نقدی می‌کند ولی با لحن تند و بی‌احترامی حرف می‌زند، حتی اگر سخن او درست باشد، دیگران از او دوری می‌کنند و روابط اجتماعی‌اش به خطر می‌افتد. شوخی‌های ناپسند و آزاردهنده: شوخی‌هایی که موجب رنجش و ناراحتی دیگران می‌شود، می‌تواند به تخریب روابط دوستانه و خانوادگی منجر شود و انسان را از دوستان و اطرافیانش دور کند. پیش‌داوری و قضاوت نادرست: قضاوت عجولانه بدون شنیدن تمام حقایق می‌تواند باعث ایجاد کدورت و قطع رابطه با دیگران شود و به آبروی افراد لطمه بزند. سوء‌تفاهم‌های ارتباطی: استفاده نادرست از کلمات یا بیان نادرست احساسات می‌تواند موجب سوءتفاهم و اختلافات شدید میان افراد شود و روابط شخصی و اجتماعی را تخریب کند. انتقال اخبار نادرست (شایعات): انتشار شایعات بدون تحقیق باعث تشویش و نگرانی در جامعه می‌شود و شخصی که چنین اطلاعات نادرستی را منتقل می‌کند، به اعتبار خود آسیب می‌زند. بی‌اعتباری در میان مردم: کسی که در ارتباطات خود بدون فکر صحبت می‌کند یا بی‌موقع حرف می‌زند، در نظر دیگران بی‌اعتبار و نامطمئن جلوه می‌کند و این امر به روابط اجتماعی و شغلی او آسیب می‌رساند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الْعَفَافُ زِينَةُ الْفَقْرِ 🌸وَ الشُّكْرُ زِينَةُ الْغِنَى 🍃وَ الصَّبْرُ زِينَةُ الْبَلَاءِ 🌿وَ التَّوَاضُعُ زِينَةُ الْحَسَبِ 💬وَ الْفَصَاحَةُ زِينَةُ الْكَلَامِ ⚖️وَ الْعَدْلُ زِينَةُ الْإِمَارَةِ 🕊وَ السَّكِينَةُ زِينَةُ الْعِبَادَةِ 📜وَ الْحِفْظُ زِينَةُ الرِّوَايَةِ 🤲وَ خَفْضُ الْجَنَاحِ زِينَةُ الْعِلْمِ 🎓وَ حُسْنُ الْأَدَبِ زِينَةُ الْعَقْلِ 😊وَ بَسْطُ الْوَجْهِ زِينَةُ الْحِلْمِ 🤲وَ الْإِيثَارُ زِينَةُ الزُّهْدِ ✨وَ بَذْلُ الْمَجْهُودِ زِينَةُ الْمَعْرُوفِ 🙏وَ الْخُشُوعُ زِينَةُ الصَّلَاةِ ⛔️تَرْكُ مَا لَا يَعْنِي زِينَةُ الْوَرَعِ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌عفت و مناعت طبع، زینت فقر است 🌸شکر، زینت ثروت است 🍃صبر، زینت بلا است 🌿تواضع، زینت حسب و نسب است 💬فصاحت، زینت سخنوری است ⚖️عدالت، زینت حکومت است 🕊آرامش، زینت عبادت است 📜دقت در حفظ، زینت نقل کلام است 🤲فروتنی، زینت علم و دانش است 🎓حسن ادب، زینت عقل است 😊گشاده‌رویی، زینت بردباری است 🤲ایثار، زینت زهد است ✨بذل تلاش و کوشش در انجام کارهای نیک، زینت معروف است 🙏خشوع، زینت نماز است ⛔️ترک آنچه که به انسان مربوط نیست، زینت ورع و تقوا است 📚بحار الأنوار، ج‏75، ص91 ✅توضیح: قاعده این است که هر عمل، به خودی خود ممکن است نیکو یا زشت نباشد، اما وقتی با ویژگی اخلاقی مناسب خود همراه شود، آن عمل زیبا جلوه می‌کند و فاعل آن قابل تحسین می‌گردد. به‌عنوان مثال، فقیری که مناعت طبع دارد، از دیگران درخواست نمی‌کند و به کم قانع است و عفیفانه زندگی می‌کند، نه تنها در زندگی خود آرامش دارد، بلکه مورد تحسین مردم نیز واقع می‌شود. صبر فقیر و عفیفانه زندگی کردن، فقر او را زیبا و قابل احترام می‌سازد و به او شخصیت و اعتبار می‌دهد. موارد دیگر نیز همین طور هستند و با اعمالی خاص زیبا جلوه داده می شوند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال الإمام الصادق علیه السلام: ✨ «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَكَّةُ، أَلَا إِنَّ لِرَسُولِ اللَّهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِينَةُ، أَلَا وَ إِنَّ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ حَرَماً وَ هُوَ الْكُوفَةُ، أَلَا وَ إِنَ‏ قُمَ‏ الْكُوفَةُ الصَّغِيرَةُ، أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ، ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ، تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخِلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ» ✨ 🌹امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند حرمی دارد که مکه است، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) حرمی دارد که مدینه است، امیرالمومنین (علیه السلام) حرمی دارد که کوفه است، و قم، کوفه کوچک است. بهشت هشت در دارد که سه تا از آنها به سوی قم باز می‌شود. در آنجا زنی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی (علیهما السلام) از دنیا می‌رود و به شفاعت او، همه شیعیان من وارد بهشت می‌شوند.» 📚بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۲۸ 🔹 توضیح: این روایت به دو محور مهم اشاره دارد: 1. جایگاه والای شهر قم: طبق فرمایش امام صادق علیه السلام، قم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. چرا که به عنوان یکی از دروازه‌های ورود به بهشت بیان شده است. 2. جایگاه والای حضرت معصومه سلام الله علیها: حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) جایگاه بسیار ویژه ای در میان امام زادگان دارند که به حسب این روایت با شفاعت ایشان به شیعیان امتیاز ورود به بهشت بخشیده می شود. این جایگاه معنوی والای ایشان و نقش شفاعت ایشان برای شیعیان، بیانگر عظمت این بانوی بزرگوار است. البته قبلا نیز اشاره شده است که شفاعت شرایطی دارد ولی حق شفاعت در این وسعت گسترده حکایت از جایگاه بسیار والای این بانوی بزرگوار دارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨مَنْ أَكْثَرَ ذِكْرَ الْمَوْتِ رَضِيَ مِنَ الدُّنْيَا بِالْيَسِيرِ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌هر کس زیاد به یاد مرگ باشد، به اندک از دنیا راضی می‌شود. 📚کنز الفوائد، ج‏1، ص63 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨الدَّاعِي بِلَا عَمَلٍ كَالرَّامِي بِلَا وَتَر✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 «دعاکننده بدون عمل، مانند تیرانداز بدون زه است.» 📚تحف العقول، ص 221 🔹 توضیح: «زه» نخی است که دو انتهای شاخه‌های کمان را به هم متصل می‌کند. این زه است که هنگام کشیدن و رها شدن، انرژی را به تیر منتقل می‌کند. امیرالمومنین علی (علیه السلام) در این روایت، دعای بدون عمل را به تیراندازی بدون زه تشبیه می‌کنند. همان‌طور که زه نقش اصلی در پرتاب تیر دارد، عمل نیز لازمه تأثیر دعا است. بدون عمل، دعا مانند کمان بدون زه بی‌اثر است. از این رو دعا باید با تلاش و عمل همراه باشد تا نتیجه‌بخش باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الإمام علي عليه السلام: ✨ أيُّها النّاسُ إنَّما عَقَرَ ناقةَ صالِحٍ واحدٌ، فأصابَهُمُ اللَّهُ بعذابِهِ بالرِّضا لِفِعلِهِ، وآيةُ ذلكَ قولُهُ عزَّ وجلَّ: "فَنَادَوا صَاحِبَهُمْ فَتَعَاطَى فَعَقَرَ" (الشمس: 29)، فَكَيْفَ كانَ عَذَابِي وَنُذُرِ ✨ 🌹 أمیرالمومنین علی علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌 ای مردم! شتری که صالح (علیه‌السلام) فرستاده بود را یک نفر پی کرد(پی کردن: قطع کردن پای حیوان)، اما خداوند به دلیل رضایت دیگران به این عمل، عذابش را بر همه آن‌ها نازل کرد. و نشانه این مطلب، آیه‌ای است که خداوند عز و جل می‌فرماید: «آنان یار خود را صدا زدند تا او دست به کار شد و شتر را پی کرد» (سوره شمس: 29). پس [خداوند می‌فرماید:] «عذاب و هشدارهایم چگونه بود!» 📚 فضائل أمیرالمؤمنین علیه‌السلام، ص 122 🔹توضیح: یکی از مراتب امر به معروف و نهی از منکر این است که انسان قلبا از منکر متنفر باشد و نسبت به معروف محبت و اقبال داشته باشد. امروزه که متاسفانه برخی از حرام های الهی شایع یافته است کم ترین کاری که همه باید انجام دهند این است که قلبشان نسبت به آن کار انزجار داشته باشند. به عنوان مثال کسی دزدی می کند و مال زیادی می برد اگر کسی که می شنود در قلبش بگوید که ای کاش این مال هر چند از راه دزدی برای من می بود طبق این فرمایش در عذاب همان عمل شریک است. مثال دیگر که امروزه شیوع نسبت بیشتری دارد مسئله حجاب است. افرادی که حجاب دارند اما در قلبشان دوست دارند بی حجاب باشند ولی به دلایلی نمی توانند اینگونه باشند مشمول این روایت هستند. حتی مردانی نیز که راضی به فعل بی حجابی هستند مشمول این روایت می گردند و همین طور در دیگر منکرات و حرامهای الهی. آنچه که مهم است این است که انسان با خدای خودش معامله کند و هر آنچه که او بدان امر کرده را دوست داشته و از آنچه که او نهی کرده است متنفر باشد. تذکر این نکته نیز لازم است که گناهان اجتماعی که دایره آنها وسیع تر است رضایت به آن تبعات سنگین تری نسبت به گناهان غیر اجتماعی دارد. به عنوان مثال شخصی که از بیت المال دزدی می کند و افراد دیگری می گویند ای کاش این مال هر چند از همین راه مال من می شد تبعات سنگین تری دارند نسبت به شخصی که گناهش شخصی است. مثل اینکه کسی در خلوت مبتلا به روزه خواری می گردد. این فرد گناه می کند ولی گناه او مثل دزدی از بیت المال نیست و کسی که این کار روزه خوار را تایید می کند مبتلا به تبعات آن می شود ولی شخصی که دزدی از بیت المال را دوست دارد وضعیت بدتری از او دارد. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الامام علی علیه السلام: ✨"الزَّاهِدُ فِي الدُّنْيَا مَنْ لَمْ يَغْلِبِ الْحَرَامُ صَبْرَهُ وَ لَمْ يَشْغَلِ الْحَلَالُ شُكْرَهُ"✨ 🌹 امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 "زاهد در دنیا کسی است که حرام بر صبرش غلبه نکند و حلال او را از شکرگزاری مشغول نسازد." 📚بحار الأنوار، ج‏75، ص 37 🔹توضیح: در این روایت امام علی علیه السلام توضیح می‌دهند که زهد واقعی در دو جنبه مشخص می‌شود: اول، زمانی که انسان توانایی مقابله با حرام را داشته باشد و اجازه ندهد که لذت‌های حرام بر صبر و استقامت او غلبه کنند؛ و دوم، این که حلال‌های دنیا او را آنقدر مشغول نکنند که از شکرگزاری نعمت‌های الهی غافل شود. به بیان دیگر، زاهد کسی است که نسبت به لذت‌های حلال، همیشه شکرگزار و مقاوم در برابر لغزش‌ها باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨يَنْبَغِي لِلْمُسْلِمِ أَنْ يَتَجَنَّبَ مُوَاخَاةَ ثَلَاثَةٍ: الْمَاجِنِ الْفَاجِرِ وَ الْأَحْمَقِ وَ الْكَذَّابِ. فَأَمَّا الْمَاجِنُ الْفَاجِرُ فَيُزَيِّنُ لَكَ فِعْلَهُ وَ يُحِبُّ أَنَّكَ مِثْلُهُ وَ لَا يُعِينُكَ عَلَى أَمْرِ دِينِكَ وَ مَعَادِكَ، وَ مُقَارَبَتُهُ جَفَاءٌ وَ قَسْوَةٌ، وَ مَدْخَلُهُ وَ مَخْرَجُهُ عَارٌ عَلَيْكَ. وَ أَمَّا الْأَحْمَقُ فَإِنَّهُ لَا يُشِيرُ عَلَيْكَ بِخَيْرٍ وَ لَا يُرْجَى لِصَرْفِ السُّوءِ عَنْكَ وَ لَوْ أَجْهَدَ نَفْسَهُ، وَ رُبَّمَا أَرَادَ مَنْفَعَتَكَ فَضَرَّكَ، فَمَوْتُهُ خَيْرٌ مِنْ حَيَاتِهِ، وَ سُكُوتُهُ خَيْرٌ مِنْ نُطْقِهِ، وَ بُعْدُهُ خَيْرٌ مِنْ قُرْبِهِ. وَ أَمَّا الْكَذَّابُ فَإِنَّهُ لَا يَهْنَأُ لَكَ مَعَهُ عَيْشٌ، يَنْقُلُ حَدِيثَكَ وَ يَنْقُلُ إِلَيْكَ الْحَدِيثَ، كُلَّمَا أَفْنَى أُحْدُوثَةً مَطَرَهَا بِأُخْرَى مِثْلِهَا، حَتَّى إِنَّهُ يُحَدِّثُ بِالصِّدْقِ فَمَا يُصَدَّقُ، وَ يُفَرِّقُ بَيْنَ النَّاسِ بِالْعَدَاوَةِ، فَيُنْبِتُ السَّخَائِمَ فِي الصُّدُورِ. فَاتَّقُوا اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ انْظُرُوا لِأَنْفُسِكُمْ.✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌سزاوار است که مسلمان از دوستی با سه گروه دوری کند: افراد گستاخ و فاسد، افراد نادان و افراد دروغگو. گستاخ فاسد اعمال بد خود را برای تو زیبا جلوه می‌دهد و می‌خواهد تو نیز مانند او باشی و نه در دین و نه در آخرت یاریت نمی‌دهد. هم‌نشینی با او فقط باعث سنگدلی و قساوت می‌شود و رفت‌وآمد با او ننگ است. نادان نیز نه تو را به خیر راهنمایی می‌کند و نه می‌تواند از رسیدن ضرر به تو جلوگیری کند، حتی اگر تمام تلاشش را بکند. گاهی نیز قصد نفع رساندن به تو دارد اما از روی حماقت به تو زیان می‌رساند؛ مرگ او بهتر از زندگی‌اش و سکوتش بهتر از سخن‌گفتنش و دوری از او هم بهتر از نزدیکی‌اش است. اما دروغگو، زندگی با او همراه با آرامش نیست. او سخنان تو را به دیگران منتقل می‌کند و سخنان دیگران را برای تو بازگو می‌کند. هرگاه داستانی را به پایان می‌رساند، آن را با داستان دیگری پیوند می‌دهد. به حدی که حتی اگر راست بگوید، دیگر کسی او را باور نمی‌کند. این فرد در میان مردم بذر دشمنی می‌کارد و کینه‌ها را در دل‌ها می‌رویاند. از خدا بترسید و خود را از چنین افرادی دور نگه دارید. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص639-640. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه‌السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨إِذَا رَأَيْتَ فِي غَيْرِكَ خُلُقاً ذَمِيماً فَتَجَنَّبْ مِنْ نَفْسِكَ أَمْثَالَه‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 هرگاه در دیگری خُلقی ناپسند دیدی، از همان خُلق در خودت پرهیز کن. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص324 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨شُغِلَ مَنْ كَانَتِ النَّجَاةُ وَ مَرْضَاةُ اللَّهِ مَرَامَه‏✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌هرکس که نجات و رضایت خداوند هدف او باشد، مشغول می‌گردد. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص204 🔹توضیح: هرکس که نجات نفس خویش از هلاکت و کسب رضایت خداوند را هدف خود قرار دهد، چنان در مسیر بندگی و اصلاح نفس غرق می‌شود که دیگر فرصتی برای پرداختن به عیوب دیگران یا تجسس در امور دیگران پیدا نمی‌کند. چنین شخصی از بی‌هدفی و سرگردانی نجات می‌یابد، زیرا تمام توجه و تلاش او بر به دست آوردن رضایت خداوند متمرکز است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎لزوم تولی و تبری در کلام امیرالمومنین علی علیه السلام 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨ إِيَّاكَ أَنْ تُحِبَّ أَعْدَاءَ اللَّهِ أَوْ تُصْفِيَ وُدَّكَ لِغَيْرِ أَوْلِيَاءِ اللَّهِ فَإِنَّ مَنْ أَحَبَّ قَوْماً حُشِرَ مَعَهُم‏. ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌 بپرهیز از اینکه دشمنان خدا را دوست بداری یا محبت خود را به غیر از دوستان خدا ابراز کنی، چرا که هر کس گروهی را دوست داشته باشد، با آنها محشور خواهد شد. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص204 ✅توضیح: تولی و تبری از مهم ترین آموزه های اسلام است. برخی از مردم -هرچند که حقیقتا در مقیاس کل کشور کم هستند- دلباخته سران آمریکا و اسرائیل و انگلیس و دیگر کشورهایی هستند که هیچ شکی در رذالت آنها نسبت به اسلام وجود ندارد با این حال سران آنها را دوست دارند. این افراد باید بدانند که این کار علاوه بر خود تحقیری و ذلت دنیوی در آخرت نیز تبعات سخت و سنگینی دارند. در این روایت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند اگر محبت به غیر اولیا الهی داشته باشی، با آنها محشور خواهی شد. کسانی که طبق آموزه های قطعی اسلام در جهنم خواهند بود. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
اراده خداوند بر این تعلق گرفته بود که اسرائیل یحیی سنوار را 25 سال زندانی کند تا در این زمان حماس قوی و قوی تر شود. سپس همین اسرائیل او را آزاد کرد تا یحیی سنوار با قدرت به دست آماده توسط حماس، معجزه 7 اکتبر را رقم بزند و تمام برنامه ریزی های اسرائیل علیه امت اسلامی را از بین ببرد و زمینه غرق شدن خود را فراهم آورد. ان شاء الله این حقیقت چقدر شبیه زندگی حضرت موسی (علیه السلام) و فرعونیان است. خداوند در سوره قصص آیه 8 می فرماید: اهل فرعون، صندوق حاوی حضرت موسی را از رود نیل می‌گیرند و او را به قصر فرعون می‌برند. فرعون و همسرش، آسیه، تصمیم می‌گیرند موسی را بزرگ کنند:"فَالْتَقَطَهُ آلُ فِرْعَوْنَ لِيَكُونَ لَهُمْ عَدُوًّا وَحَزَنًا ۗ إِنَّ فِرْعَوْنَ وَهَامَانَ وَجُنُودَهُمَا كَانُوا خَاطِئِينَ""سپس خاندان فرعون او (موسی) را از آب گرفتند تا سرانجام برای آنان دشمن و مایه غم و اندوه باشد، همانا فرعون و هامان و لشکریانشان خطاکار بودند." خداوند همان طور که موسی را برای نابودی فرعون در کاخ فرعون پرورش داد تا اسباب نابودی فرعون را فراهم آورد، یحیی سنوار را نیز در زندان های اسرائیل حفظ کرد تا اسباب نابودی اسرائیل را فراهم نماید. 📌خداوند دشمنِ دشمنانش را در خاک دشمن خود رشد داده و به دست همانها دشمنانش را نابود می سازد.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨فَمَا يَصْنَعُ بِالدُّنْيَا مَنْ خُلِقَ لِلْآخِرَةِ وَ مَا يَصْنَعُ بِالْمَالِ مَنْ عَمَّا قَلِيلٍ يُسْلَبُهُ وَ يَبْقَى عَلَيْهِ تَبِعَتُهُ وَ حِسَابُه✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌کسی که برای آخرت خلق شده است، با دنیا چه کار دارد؟(چرا در طلب دنیاست؟!) و کسی که به زودی و بعد از اندک مدتی مال از او سلب خواهد شد و مسؤولیت و حساب آن برایش باقی می‌ماند، با مال چه کار دارد؟(چرا به فکر مال اندوزی است؟!) 📚بحار الأنوار، ج74، ص431 ✅توضیح: کسب مال تا جایی که انسان به آن نیاز دارد واجب است و تا جایی که بتواند توسعه در زندگی بدهد مستحب است.منظور امام علی (علیه السلام) از این سخن، نکوهش مال‌اندوزی و حب مال است. دلبستگی به دنیا و مال نباید انسان را از هدف اصلی که همان آمادگی برای آخرت است، غافل کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
عرض سلام و ادب خدمت همراهان گرامی کانال راه آسمان با هدف نشر احادیث امیرالمومنین علی علیه السلام شروع به فعالیت نموده است. ترویج احادیث در سطح وسیع مستلزم تبلیغات گسترده می باشد. گردانندگان کانال تا جایی که شرایط اجازه داد در برخی از کانال های رسمی تبلیغ کرده و تا حدی کانال را معرفی نمودند. بدیهی است که تبلیغات گسترده باعث آشنایی افراد زیادی با کانال شده و همین امر در نشر روایات امیرالمومنین علی علیهم السلام تاثیر ویژه‌ای دارد. هر موقع که شرایط اقتصادی اجازه دهد این امر در سطح بالاتری انجام خواهد گرفت. خواهشی که از همراهان عزیز داریم این است که با تبلیغ کانال راه آسمان در گروه‌ها و کانال‌ها و در هر جایی که امکان تبلیغ وجود دارد، شرایط را برای نشر و گسترش بیش از پیش سخنان مولایمان علی علیه السلام فراهم آوریم که خیر دنیا و آخرت در عمل به آموزه های آن امام همام می باشد. لینک کانال راه آسمان: 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 بنرتبلیغاتی پیشنهادی👇
🌟 ✨ کانال راه آسمان ✨ 🌟 🌹 آشنایی با سخنان کسی که: ✨ دوست و دشمن به فضل و دانش بی‌همتای او معترف‌اند. ✨ بزرگان مسیحیت و دانشمندان اهل سنت در برابر علم بی‌پایانش سر تعظیم فرود آورده‌اند. ✨ نخبگان اندیشه در طول تاریخ به احترام او برخاسته‌اند. ✨ دانشمندان امروز از گوهرهای سخنان او در عرصه‌های مختلف بهره‌مند می‌شوند. ✨ آیندگان نیز از دریای بی‌پایان دانش او سیراب خواهند شد. 🌹 با ما همراه شوید و از سخنان نورانی امیرالمومنین علی علیه‌السلام بهره‌مند گردید. 🌹 💠 @RAHEASEMAN_ARAMESH 💠
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨رُبَّ سُكُوتٍ أَبْلَغُ مِنْ كَلَامٍ✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌گاهی سکوت بلیغ تر از کلام است. 📚تصنيف غرر الحكم و درر الكلم ؛ ص215 🔹توضیح: این حدیث بر اهمیت سکوت و زمان‌شناسی در ارتباطات تأکید دارد. گاهی سکوت می‌تواند از سخن گفتن تأثیرگذارتر باشد و به‌طور غیرمستقیم پیام‌های قوی‌تری را منتقل کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎اثر رضایت به عمل باطل و تبعات آن بر نفس انسان 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«الرَّاضِي بِفِعْلِ قَوْمٍ كَالدَّاخِلِ مَعَهُمْ فِيهِ، وَ عَلَى كُلِّ دَاخِلٍ فِي بَاطِلٍ‏ إِثْمَانِ‏: إِثْمُ الْعَمَلِ بِهِ وَ إِثْمُ الرِّضَا بِهِ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«کسی که به عمل گروهی راضی باشد، همانند کسی است که با آنان در همان عمل شریک است. هر کسی که وارد کاری باطل شود، دو گناه دارد: گناه عمل کردن به آن و گناه رضایت دادن به آن.» 📚وسائل الشيعة، ج‏16، ص141 🔹توضیح: دو علت می توان بیان کرد که چرا رضایت به فعل باطل گناه است: 1⃣علت اول: این رضایت ممکن است منجر به انجام عمل باطل شود، یعنی فرد از مرحله موافقت ذهنی به عمل خارجی برسد. در این صورت، شخص با مشارکت در آن گناه مرتکب خطا می‌شود. 2⃣علت دوم: مهم‌تر از عمل خارجی، اثرات روانی و معنوی رضایت است. حتی اگر فرد به عمل نرسد، این رضایت بر روح و نفس او تأثیر منفی می‌گذارد. این تأثیرات مانع از رشد و تکامل معنوی انسان می‌شود و او را از کمال حقیقی دور می‌کند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 اهمیت و جایگاه نیروهای نظامی 🌹 قال الامام علی علیه السلام: ✨ «الْجُنُودُ بِإِذْنِ اللَّهِ حُصُونُ‏ الرَّعِيَّةِ وَ زَيْنُ الْوُلَاةِ وَ عِزُّ الدِّينِ وَ سَبِيلُ الْأَمْنِ وَ الْخَفْضِ وَ لَيْسَ تَقُومُ الرَّعِيَّةُ إِلَّا بِهِمْ»✨ 🌹 امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «سپاهیان به اذن خداوند، دژهای محکم برای مردم، زینت فرمانروایان، عزت دین، و راهی برای امنیت و آرامش هستند و مردم بدون آنان برقرار نمی‌مانند.» 📚 تحف العقول، ص126، از عهدنامه مالک اشتر 🔹 توضیح: این حدیث اهمیت ویژه نیروهای نظامی را در تأمین امنیت و محافظت از جامعه و ارزش‌های دینی بیان می‌کند. با توجه به این روایت از امیرالمومنین چند نکته بیان می شود. 1️⃣برخی از سیاستمدارانی که اهل طعنه و کنایه و زخم زبان زدن به نیروهای نظامی هستند و گاها جایگاه آن ها را تضعیف می نمایند، بدانند که طبق این روایت قدر و منزلتشان در مقیاس جهانی با همین نیروهای نظامی است. در گذشته نه چندان دور سران سه کشور شوروی، انگلستان و آمریکا در کشور ایران در زمان پهلوی بدون اطلاع سران ایران کفرانس برگزار کردند و سران مملکت و مردم را با این برخورد تحقیر نمودند. اگر نیروی نظامی قوی وجود داشت و با آنها مقابله می نمود آنان جرئت چنین کاری نمی یافتند. 2️⃣عده‌ای به دلیل مشکلات معیشتی، که برخی به انتخاب خود مردم بازمی‌گردد، نیروهای نظامی را بدون هیچ منطقی مسئول این مسائل می‌دانند. برخی نیز با شنیدن تبلیغات دشمنان به آنان بدبین می‌شوند، غافل از اینکه مشکلات اقتصادی و معیشتی یا از انتخاب نادرست است یا از قانون نادرست است و یا از اجرای غلط و یا از فرصت دادن به اختلاسگران و چپاولگران است که هیچ یک ارتباطی به نیروهای نظامی ندارد. باید دقت کنیم که امام علی (علیه السلام) نیروهای نظامی را دژ مستحکم جامعه می‌دانند که قوام و امنیت جامعه در گرو حضور آنان است و با تضعیف آنها در واقعیت دژ مستحکم خود و امنیتمان را تضعیف نموده ایم. 3️⃣نیروهای نظامی امت اسلامی منحصر در یک جغرافیای خاص نیست. از این رو نظامیان حزب الله، حماس و دیگر مجاهدین که به عشق اسلام عزیز جهاد می کنند، همه جنود الهی هستند. از این رو ساده لوحی است که کسی فکر کند اسرائیل فقط دشمن حماس یا حزب الله است. اسرائیل دشمن فلسطین، دشمن لبنان، دشمن ایران، دشمن دیگر کشورهای اسلامی و دشمن بشریت است و هرکس با این عنصر سرطانی مبارزه کند، از جنود الهی به شمار می رود و مشمول این روایت است. 4️⃣ نیروهای نظامی، عموماً از سر ایمان و با عشق به خداوند در راه دفاع از اسلام و مسلمانان گام برمی‌دارند و چشم‌داشتی از مردم ندارند؛ با این حال، مردم نیز وظیفه دارند آنان را تکریم کنند، جایگاهشان را پاس بدارند و از همه مهم‌تر برایشان دعا کنند. در این خصوص، دعای اختصاصی امام سجاد (علیه‌السلام) برای نیروهای نظامی مرزی در صحیفه سجادیه گویای اهمیت دعای خیر مردم برای این خدمتگزاران بی‌منت است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎پناه بردن به خداوند از شرور نفس 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«ما به خداوند پناه می‌بریم از شرور نفوس خود و از بدی‌های اعمال‌مان.» 📚بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج‏75 ؛ ص1 🔹توضیح: این روایت به اهمیت پناه بردن به خداوند در برابر ناپاکی‌های نفس و اعمال زشت اشاره می‌کند، زیرا تنها با تکیه بر خداوند می‌توان از این شرور مصون ماند. این دعاها برای ما نیز درس است که همیشه به خداوند پناه ببریم و بهتر است این دعای کوتاه ورد زبانمان باشد و دائما آن را تکرار کنیم و با تضرع از خداوند بخواهیم ما را از شر نفس و اعمال زشتمان محفوظ بدارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
بسم الله الرحمن الرحیم
💎روش صحیح برخورد با شر 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَيْثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لَا يَدْفَعُهُ إِلَّا الشَّر.»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند: 🖌«سنگ را از جایی که آمده بازگردانید؛ زیرا شر تنها با شر دفع می‌شود.» 📚نهج البلاغة، حکمت 314 🔹توضیح: این روایت نشان می‌دهد که برای مقابله با بدی و شر، گاهی باید به روش‌های قاطعانه و محکم اقدام کرد، زیرا تنها در چنین حالتی می‌توان مانع از گسترش شر شد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«ادْفَعُوا أَمْوَاجَ الْبَلَاءِ بِالدُّعَاءِ مَا الْمُبْتَلَى الَّذِي اسْتَدَرَّ بِهِ الْبَلَاءُ بِأَحْوَجَ إِلَى الدُّعَاءِ مِنَ الْمُعَافَى الَّذِي لَا يَأْمَنُ الْبَلَاءَ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌برای دفع امواج بلا، به دعا روی آورید. کسی که به بلا دچار شده، نیازش به دعا بیشتر از کسی نیست که هنوز گرفتار بلا نشده، چرا که هیچ‌کس از بلا در امان نیست. 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص301 🔹توضیح: مبتلای به بلا با کسی که مبتلا به بلا نیست به یک اندازه به دعا نیاز دارند. چون آن کسانی که الان در عافیت هستند، ایمن از بلا نیستند؛ پس باید دعا کنند تا بلا شامل آنها نشود و مبتلایان به بلا نیز باید دعا کنندکه بلا از آنها دفع شود. 🌸🤲 کسی که مبتلا به بلا است برای رفع بلا باید دعا کند و کسی که مبتلا به بلا نیست برای دفع بلا باید دعا کند. 🤲🌸 از این رو دعا به عنوان سلاح مؤمن در برابر بلایا و مصائب، است. در این روایت امیرالمومنین علی علیه السلام می فرمایند که افرادی که در بلا نیستند مثل کسانی که در بلا هستند باید دعا کنند چرا که ایمن از بلا نیستند. لذا نباید صبر کرد که بلا شامل حالمان شود و سپس دعا کنیم بلکه قبل از وقوع بلا باید اندیشه کرد و دعا نمود تا خداوند متعال آن را دفع کند. البته ترک گناه و صدقه دادن و قربانی کردن نیز نقش اساسی در دفع بلا دارد. همین قاعده در مورد گناه نیز وجود دارد. هم برای گناهان انجام شده باید استغفار کرد که گناه و آثار شوم آن رفع شود و هم باید استغفار نمود تا گناهان دفع شوند. این مطلب یعنی استغفار رفعی و استغفار دفعی از فرمایشات آیت الله بهجت می باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨افْزَعُوا إِلَى اللَّهِ فِي حَوَائِجِكُمْ وَ الْجَئُوا إِلَيْهِ فِي مُلِمَّاتِكُمْ وَ تَضَرَّعُوا إِلَيْهِ وَ ادْعُوهُ فَإِنَّ الدُّعَاءَ مُخُّ الْعِبَادَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَدْعُو اللَّهَ إِلَّا اسْتَجَابَ فَإِمَّا أَنْ يُعَجِّلَهُ لَهُ فِي الدُّنْيَا أَوْ يُؤَجِّلَ لَهُ فِي الْآخِرَةِ وَ إِمَّا أَنْ يُكَفِّرَ عَنْهُ مِنْ ذُنُوبِهِ بِقَدْرِ مَا دَعَا مَا لَمْ يَدْعُ بِمَأْثَمٍ.✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: 🖌 «برای رفع نیازهای خود به خداوند روی آورید و در مواقع سختی به او پناه ببرید و با تضرع دعا کنید، زیرا دعا مغز عبادت است و هیچ مؤمنی دعا نکند مگر آنکه خداوند دعایش را اجابت می‌کند، یا در دنیا به او سریع‌تر پاسخ می‌دهد یا برای آخرت او به تأخیر می‌اندازد(در آخرت به او پاداش می دهد) و یا به اندازه دعایش از گناهانش می‌کاهد، به شرطی که دعا به معصیت نباشد.» 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص302 🔹توضیح: چند نکته در این روایت وجود دارد که اشاره می گردد: 1️⃣این روایت بیانگر این حقیقت است که دعا همیشه مستجاب است و فقط صورت استجابت فرق می کند و تاثیرات مثبت در زندگی دنیوی یا اخروی دارد. 2️⃣نکته مهم این است که در سختی‌ها و نیازها، خداوند آخرین گزینه‌ای نباشد که به یاد می‌آوریم، بلکه باید او را اولین و آخرین پناه خود بدانیم. البته این موضوع منافاتی با استفاده از واسطه‌ها ندارد؛ اما باید خداوند را حل‌کننده اصلی مشکلات بدانیم و دیگران را فقط وسیله‌ای در دست او ببینیم. 3️⃣دعاکننده در دعائیش به بیش از خواسته اش رسیده است و آن هم ارتباط با خداوند است. مثل اینکه فردی از انسان بزرگی وقت ملاقات می گیرد و خواسته ای دارد و آن شخص خواسته او را اجابت می کند. در این حال شخص اجابت شده به دو چیز رسیده است اجابت حاجت و ملاقات و ارتباط با آن شخص بزرگ. و چه شخصی بزرگتر از خداوند متعال می باشد؟! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.