👏 بازگشت امید در سایه عدالت قضایی
☑ از زمانی که خبر انتصاب آیت الله سید ابراهیم رئیسی به ریاست قوه قضائیه منتشر و رسمی شد ، بارقه ای از امید به ایجاد عدالت قضایی در نزد کسانی که ایشان را می شناختند به وجود آمد.
امیدی که محقق شدن آن با اما و اگر هایی همراه می شد که بیانگر سختی راه و ناهمواری مسیر و طاقت فرسا بودن امورات بود.
امروز که کمتر از شش ماه از این انتصاب پر خیر و برکت می گذرد ، رفته رفته آثاری از امید به سامان یافتن امور قضایی در برخورد با مفاسد اقتصادی که مطالبه اصلی مردم بوده و هست ، درحال نمایان شدن بوده و آثارش در جامعه و در نزد عموم مردم قابل مشاهده است.
اینکه اعلام می شود محبوبیت رئیس جدید قوه قضائیه در نزد مردم در کمتر از شش ماه بیش از ۱۳درصد افزایش یافته است ، نشان از حرکت و اقدام ایشان در راستای منافع مردم و اجرای عدالت است که امیدواریم روز به روز بر آن محبوبیت در سایه عمل درست انقلابی و اسلامی و در راستای احقاق حقوق مردم و حراست از بیت المال افزوده شود.
بر اساس آمار موجود در طی این مدت ، بیش از هزار پرونده فساد اقتصادی به صدور حکم منتهی شده و غارتگران بیت المالی که در چنگال عدالت گرفتار شده اند به مجازات رسیده اند .
غارتگرانی که جایگاه ها و وابستگی های ویژه ای داشتند . چه آنهایی که در چهره بخش خصوصی به دنبال تصاحب اموال مردم در پدیده بودند ، چه آنهایی که در غالب نهاد دولتی بیش از یکصد و چهارده تن گوشت وارداتی با عرض دولتی را به صورت دزدی در بازار آزاد به چندین برابر قیمت فروخته بودند ، چه داماد وزیری که توانسته بود با حمایت و رانت قدرت ، صدها میلیارد تومان از دارایی های شریفترین انسانها (فرهنگیان) را به صورت غیر قانونی و به اسم وام از بانک سرمایه سرقت کند و با گردن کلفتی متکی به قدرت حامی خود از پس دادنش امتناع می ورزید ، چه آن سارق معروف به عابر بانکی که اتفاقاً آنهم از همین منبع استفاده کرده وار کیسه مردم سکه می بخشید و چه...
در همین مدت کوتاهی که از اعلام خبر صدور حکم مجازات این مفسدان اقتصادی و در کنار آنها بازداشت یک مقام عالی رتبه سابق قضایی و انفصال دهها قاضی فاسد می گذرد ، آثاری از رضایت و امیدواری در چهره مردم قابل مشاهده است .
اقدامات اخیر قوه قضائیه نشان داد که مبارزه با فساد اقتصادی جدی است و مبارزه با فساد اقتصادی یعنی ایجاد فضای مطلوب برای بازار سرمایه گذاری ، رونق تولید و در نهایت تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی در سایه عدالت قضایی و کاستن از آلام و مشکلات مردم .
اقدامات ذکر شده در بالا وقتی با امید بیشتر همراه می شود که اخباری نیز از عزم رئیس جدید قوه قضائیه مبنی بر برخورد قضایی با نمایندگان مجلسی که دچار تخلفات اقتصادی شده و به فساد اقتصادی دامن زده ولی در سایه مصونیت خود ساخته نمایندگی مجلس از مجازات مصون مانده بودند به گوش می رسد.
علاوه بر موارد گفته شده ، تاکید آیت الله رئیسی بر اصلاح ساختارها و از بین بردن زمینه های سوءاستفاده و فساد آور و هشدار ایشان به نهادهای دولتی برای عمل به این راهبرد مهم ، بیانگر گلم برداشت در راستای اصلاح امور است که امیدواریم به نتیجه برسد تا مردم گرفتار شده در دام بی تدبیری ها و بی عدالتی ها ، طعم شیرین عدالت اسلامی را بچشند و زندگی و اموراتشان به سامان برسد.
به امید تحقق این اهداف قابل دستیابی به انتظار می نشینیم و برای موفقیت بانیان این امر حیاتی دست بر دعا بر می داریم .
#عدالت #قوه_قضائیه #سیدابراهیم_رئیسی
#عمل_اتقلابی #مردم #مجازات #فرهنگیان #مفسداقتصادی #دامادوزیر
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
چرا ظریف تحریم شد؟
🔹برخی از رفقا مشغول این بحثند که آقای ظریف! دیدی به تو هم رحم نکردند؟ ما #دلواپس همین بودیم.
خیلی ها هم مشغول بحث در این باره که پشت ظریف قرار بگیریم و حمایتش کنیم یا نه ؟ و اگر باید حمایتش کنیم، چطور؟
🔹اما به نظر من ما به این سوال کمتر پرداخته ایم که هدف آمریکا از تحریم ظریف چه بوده؟ تحریم ظریف به شخص او که ضرر مالی نمیزند به تعبیر خودش. بعلاوه ماجرا هم یک دعوای شخصی نیست که بگوییم چون فلان جا موضع گیری تند و روشنی کرد، حالا آنها خواستند حال او را بگیرند.
🔹البته ظریف مدتی است زبان تند و موثرتری پیدا کرده اما دولت آمریکا راهبردش تنبیه آدمها نیست که بخواهد حال او را بگیرد. آنهم حال گیری که روی او ثمری ندارد و آبروی آمریکا را میبرد. پس دلیل تحریم ظریف چیست؟
🔹چرا آمریکا حاضر میشود یک رفتار خلاف معمول را انتخاب کند ؟ این رفتار چه عایدی برای او دارد؟ چرا آمریکا گارد مذاکره اش را خراب میکند و وجهه آزادی طلبانه اش را کنار میگذارد؟
🔹واقعیت آن است که راهبرد آمریکا این است که در ایران تغییر اراده ملی اتفاق بیفتد. فشار اقتصادی اگر به تغییر اراده ملی منجر نشود بی فایده شده. این یعنی بخش عمده ای از ماجرا این است که مردم احساس تحریم و خطر کنند و این یعنی بخش عمده ای از ماجرا، کار رسانه ای است. تحریم بدون تاثیر رسانه ای اش بی فایده است و عادی میشود در ایران. دنیا هم باید تحریمهای آمریکا را جدی بگیرد. شرکتها و دولتها باید این گارد را باور کنند تا اجماع رفتاری در برابر ایران شکل بگیرد.
🔹اتفاقی که افتاده این است که تحریم در ایران هنوز در مردم این تاثیر را نگذاشته. هر چه هم زمان از دست میرود تاثیر تحریمها از این جهت کمتر میشود. زمان به ضرر آمریکا است نه ایران. آمریکا نیاز دارد دست به رفتارهایی بزند که بخش قابل توجهی از مردم ایران دوباره متوجه تحریم شوند. خصوصا کسانی که پایگاه اجتماعی امثال ظریف هستند. اینها باید جدی بودن تحریم را فراموش نکنند.
🔹من واقعه #تحریم_ظریف را در کنار پیشنهاد #پمپیو برای مصاحبه با صدا و سیمای ایران میگذارم و هر دو را برخاسته از یک خاستگاه راهبردی میدانم. هر دو را دست و پا زدنهای نهایی آمریکا میفهمم برای تقویت بال رسانه ای تحریمها و تهدیدها که به یمن صبر مردم ایران در حال بی اثری است.
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
تحریم ظریف؛ چه نتیجه ای باید گرفت؟
✍️ درباره تحریم وزیر امور خارجه کشورمان از سوی دولت آمریکا چه قضاوتی باید کرد؟ تحریم، نشانه خصومت است؛ ولو به اشکال مختلف اعمال شود. فرق ترامپ با اوباما و دولت های اروپایی این است که "رو" بازی می کند.
♦️ترامپ، برجام را امضا نکرده بود و تعهد دولت آمریکا را زیر پا گذاشت . اما آیا اوباما که مشوّق و بانی برجام بود، کم عهدشکنی کرد؟ آیا تحریم های ویزایی علیه شهروندان 38 کشور در صورت سفر به ایران، در دولت اوباما تصویب و اجرا نشد؟
🔹آیا تحریم های گسترده موسوم به فلج کننده، آیسا و کاتسا و قبیل آن که به شکل زنجیره ای تمدید یا تصویب و اجرا شدند، یادگاری دوره اوباما نیستند؟ آیا همین تحریم ها موجب نشد اغلب سرمایه گذاران خارجی، از همکاری با ایران منصرف شوند؟
♦️آیا آلمانی ها نبودند که با وجود دعوت آقای ظریف به کنفرانس مونیخ، به هواپیمای او بنزین ندادند و توهین روا داشتند؟ آیا انگلیسی ها نبودند که به تصریح آقای ظریف و برخلاف تصریح برجام، اجازه ندادند حتی یک حساب بانکی از سوی ایرانی ها در لندن باز شود؟ آیا فرانسوی ها نبودند که همه قراردادها را زیر پا گذاشتند و با تحریم های دولت ترامپ همراهی کردند؟
🔹چه نتیجه ای می خواهیم بگیریم؟ این که دموکرات های آمریکا و سه دولت اروپایی، در خباثت و خصومت با ایران، عقب تر از ترامپ نبوده اند و نباید از شرارت های ترامپ، ضرورت التماس بیشتر به دموکرات ها یا تروئیکای بدعهد اروپایی را نتیجه گرفت.
♦️نباید با بزرگ نمایی عداوت های دولت ترامپ، نسخه اعتماد دوباره به تروئیکای اروپایی را پیچید یا با آرزو اندیشی و گفتن این که یک سال دیگر صبر کنیم شاید دموکرات ها در آمریکا سر کار آمدند، انجام یکطرفه تعهدات برجامی را توجیه کرد.
🔹نباید اروپا و آمریکا را برای عهدشکنی مضاعف، حریص تر کرد. این خطا - یا خیانتی- راهبردی خواهد بود که کسانی بخواهند از رفتار تحریمی ترامپ و پمپئو، مذاکره دوباره بر سر برجام فعلی یا برجام های جدید را نتیجه بگیرند.
♦️چه بسا یک هدف دولت ترامپ از تحریم های دیپلماتیک، تحریک به تداوم مذاکراتی از همان جنس باشد که او می گوید؛ "توافق موجود باید تکمیل شود و ضمن دائمی شدن تعهدات و محدویت های ایران، به سایر ابعاد قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی هم توسعه یابد".
🔹یک نکته مهم دیگر، دلالی و واسطه گری دولت فرانسه میان ما و آمریکاست. دولت ترامپ هر چند فرانسه را واسطه کرد اما خود، هرگز این مسیر را به رسمیت نشناخت تا دولت آقای روحانی مجبور به دادن امتیاز بیشتر شود.
♦️فرانسه اعلام می کرد که می خواهد در ازای قانع کردن آمریکا به تعلیق تحریم ها، ایران را به دائمی کردن تعهدات موقتی برجام (از جمله بند موسوم به غروب آفتاب و نظارت های هسته ای منطبق با پروتکل الحاق) مجاب کند.
🔹این البته، ایجاد تعهدات جدید برای ایران و نقض برجام است. متاسفانه آقای ظریف در سفر اخیر به نیویورک، اذعان کرد درباره دائمی کردن نظارت های موقت برجامی #مذاکره کرده است. او مجوزی برای چنین مذاکره ای نداشت و اقدامش تخلف بود.
♦️اما اکنون که دولت آمریکا رسما آقای ظریف را تحریم کرده، ادعای میانجیگری فرانسه هم سالبه به انتفای موضوع است. وقتی آمریکا وزیر خارجه ایران را تحریم می کند، در واقع زیر هر نوع مذاکره و میانجیگری زده است.
🔹اما یک احتمال دیگر هم هست. آمریکا از این طریق می خواهد طرف ایرانی، از موضع پایین تر، همه این عهد شکنی ها را به جان بخرد و با این وجود، آماده مذاکره به مفهوم شنیدن دیکته غرب در قالب بازی پلیس بد و پلیس خوب میان آمریکا و اروپا شود.
♦️آقای ظریف اکنون هدف تحریم های خصمانه دشمن است و بی تردید باید از وزیر خارجه، حمایت جانانه کرد.
🔹در عین حال، او باید قاطع تر از گذشته بر خط قرمزهای توافق موجود پافشار کند و حتی یک سانتی متر هم کوتاه نیاید. و گرنه در بازی مار و پله حریفی گرفتار خواهد شد که می خواهد تعهد قبلی خود را ابزار باج خواهی جدید قرار دهد.
♦️هر نوع مذاکره ای که برای عبور از برجام و افزایش تعهدات یا اجرای یکطرفه تعهدات بدون لغو تحریم های مالی و بانکی و نفتی باشد، خود زنی است.
🔹آقای ظریف نباید به روند تعامل یکطرفه ای ادامه دهد که به تصریح مصاحبه خود وی در آمریکا "موجب بی اعتباری تعامل با غرب و بی اعتباری خود من نزد مردم ایران شد"
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
🔴 سوراخی که هشتبار از آن گزیده شدیم❗️
🔻چهار سال پیش در چنین روزی توافق لوزان موسوم به #برجام نهایی شد. اما برجامی که آب خوردن مردم هم به آن بند بود، بعد از گذشت چهار سال به چنان حال و روزی افتاده که دیگر کسی نامی هم از آن نمیبرد. اما این برای بار اول نبود که گروهی ثابت در کشور ما با خوشبینی به طرف بدعهد مقابل روی آورده و از آن رودست میخورد❗️
#حافظه_تاریخی
1️⃣ بار اول – شکست مذاکره در دولت موقت آقای بازرگان
گام اول مذاکره ایران و آمریکا با هدف عودت ۱۲/۵ میلیارد دلار هزینه تجهیزات نظامی خریداری شده توسط شاه از آمریکا انجام گرفت. دولت موقت، تجهیزات نظامی را مطابق وعده تحویل نگرفت؛ اما آمریکا برخلاف توافق، هزینههای وعده داده شده را هرگز بازپس نداد.
2️⃣ بار دوم - شکست در مذاکره الجزایر برای آزادی گروگانهای آمریکایی
گام دوم، مذاکرات برای آزادسازی باقی مانده گروگانهای لانه جاسوسی توسط اصلاحطلبان در الجزایر انجام شد. ایران، گروگانها را مطابق وعده آزاد کرد اما آمریکا نه تنها به وعدههای خود عمل نکرد (۱۲/۵ میلیارد دلار را پس دهد، ایران را تهدید نکند و در امور داخلی ایران دخالت نکند) که از سال ۵۹ رسماً ایران را تحریم و محاصرهی اقتصادی کرد.
3️⃣ بار سوم، شکست مذاکرات مکفارلین
علیرغم مخالفت امام، مکفارلین همراه با مشاور نخست وزیر اسرائیل – آمیرام نیر- به ایران میآیند. مکفارلین مطابق وعدهی قبلی با خود ۵۰۰ موشک تاو آوردند که بر روی موشکها آرم انبارهای رژیم صهیونیستی خورده بود؛ این سلاح تاریخ مصرف گذشته بود و میبایست از رده خارج میشد. مسئولین ما رودست خوردند و سلاحها بازپس فرستاده شد.
4️⃣ بار چهارم – دخالت مستقیم در جنگ ایران و عراق و حمایت و پشتیبانی همهجانبه از صدام که در نتیجهی آن، پیروزی قطعی ایران در سالهای پایانی جنگ به عدمالفتح و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ مبدل شد.
5️⃣ بار پنجم – اعمال تحریمهای هلمز برتون و داماتو در دورهی سازندگی و اصلاحات
آمریکا مزد اقدامات خوشبینانهی دولت کارگزاران و سازندگی (که با سیاست پنجرههای باز به روی غرب، روی کار آمدند و به مدت ۸ سال همهی قواعد و طرحهای غربیها در بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول، طرح وازکتومی و... را پیاده کردند) را با تصویب تحریم هلمز – برتون و قانون داماتو دادند!
6️⃣ بار ششم – قرار دادن ایران در لیست محور شرارت، هم ارز عراق (صدام) و کره شمالی.
محمد خاتمی پیشنهاد گفتگوی تمدنها را در سازمان ملل ارائه کرد؛ آمریکا در همین سال، جنگ تمدنها را آغاز کرد و حوادث یازدهم سپتامبر را براه انداخت. به افغانستان یورش برد و دولت ما در این جریان با آمریکاییها همکاری کرد؛ اما پس از آنکه خر آمریکا از پل گذشت، ایران را هم طراز با عراق (صدام) و کرهی شمالی در لیست محور شرارت گذاشت.
7️⃣بار هفتم – شکست مذاکرات هستهای در سعدآباد
پاییز سال ۸۲ با اروپا وارد مذاکره شدیم. وزیر خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه وارد ایران شدند. آقای روحانی تسلیم شد و ما تعلیق داوطلبانه را شروع کردیم. همهی تأسیسات هستهایمان را پلمپ کردیم. سپس گفتند تعلیق موقت پذیرفته نیست باید تعلیق دائم داشته باشید. پروتکل الحاقی را نیز باید بپذیرید و حق داشتن یک سانترفیوژ را ندارید. ایران نیز برای پذیرش آن کمی اعلام آمادگی کرد! تا سال ۸۳ مطابق خواستشان جلو رفتیم؛ اما اوایل سال ۸۴ که زیادهخواهیهایشان جدی شد رهبر انقلاب دستور فک پلمپ را صادر کردند.
8️⃣ بار هشتم – شکست برجام
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا _ شعبه استان گیلان. رشت
🔰 سخننگاشت | رهبرانقلاب، شب گذشته در جمع اعضای گروههای جهادی:
👈 گفتمان حرکت جهادی باید به گفتمان عمومی تبدیل شود
🔻 گفتمان حرکت جهادی، شماها را به وجود آورده. ما بایستی کاری کنیم که این گفتمان به یک گفتمان عمومی تبدیل شود؛ عدهای هستند که محرومیت زندگی و جسمانی ندارند اما از خدمت به محرومان محرومند. به آنها هم خدمت کنید. ۹۸/۵/۱۰
🌷 #گفتمان_جهادی
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
هدف گام دوم از ترسیم آینده پرکشش چیست؟
#فرزادجهان_بین (عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد)
🔻 فرزاد جهان بین در آغاز عنوان کرد: «همان گونه که رهبر معظم انقلاب در طلیعه بیانیه گام دوم بیان کردند هدف نهایی انقلاب اسلامی تشکیل تمدن نوین اسلامی است.»
🔻 وی در خصوص آینده نگری در جوامع اظهار کرد: «یکی از عوامل بسیار مهم در مبحث آینده پژوهی که می تواند ما را از گذشته و فشارهای زمان حال که جامعه را زمین گیر می کند ، رها کند موضوع کشش آینده است.بر همین اساس افراد بزرگ و برجسته با ترسیم اهداف آینده و جامعه آرمانی در صدد نجات بر آمده اند.»
🔻عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد ادامه داد: «بر همین اساس ، مقام معظم رهبری بخش بزرگی از بیانیه گام دوم را به ارائه تصویر از آینده مطلوب و آرمانی اختصاص داده اند.ایشان عواملی را برای دستیابی به آن آینده پرکشش نیز برشمرده اند که نیازمند عزم ملی است و تنها با تکیه بر ظرفیت جامعه نخبگانی میسر نمی شود.»
🔻جهان بین به بررسی رابطه میان خودسازی و تمدن در بیانیه گام دوم پرداخت و عنوان کرد: «در دولت اسلامی ، کارگزاران ، روش ها و ساختارها ذیل مفهومی به نام خودسازی، اسلامی می شوند.»
🔻وی تاکید کرد: «پس از اینکه جامعه اسلامی ایجاد شد تکثیر می یابد و شیوع این فضا و تفکر ، زمینه ایجاد تمدن اسلامی را فراهم می کند . به عبارت دیگر ما باید تلاش کنیم دولتی شکل بگیرد که مقدمات تحقق جامعه اسلامی فراهم شود.»
🔻جهان بین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انقلاب ها می توانند تمدن سازن باشند ، تشریح کرد: «زمانی که به بررسی در خصوص تمدن ها می پردازیم به یک انقلاب می رسیم ، در واقع تمدن ها نیازمند یک انقلاب درونی در ملت هاست. به عنوان مثال تمدن اسلامی از انقلاب بعثت نبوی نشات می گیرد یا در تمدن غربی، رنسانس و انقلاب فرانسه نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.»
🔻وی با بیان اینکه جهان شمول بودن یک انقلاب و تمدن ریشه در فطری بودن آن دارد ، اظهار کرد: «یک تمدن جهان شمول می تواند علیرغم تنوع فرهنگی موجود ، افراد را در نقاطی به خود جذب کند و شعارهای آن دارای عمومیت و ناظر به ابعاد مشترک انسانی است.»
🔻عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در پایان مصاحبه با رادیو گفت و گو خاطر نشان کرد: «تمدن هایی که جهان گیر شده اند بر روی ابعاد وجودی از بشر دست گذاشته اند که در همه انسان ها مشترک بوده است .گاه این نقاط مشترک مسائل مادی و گاهی مربوط به نهضت درونی انسان است. یعنی آنهایی که بر مشترکات انسانی تکیه کمتری داشته اند و شعارشان از این اصل فاصله گرفته است نفوذ خود را از دست داده اند.»
🔹منبع: رادیو گفت وگو
#تحلیل_نخبگان
#نهضت_فراگیر_روشنگری
#گام_دوم_انقلاب
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
جمهوری اسلامی ایران قرارگاه مرکزی محور مقاومت است👇🌹🌹
سردار یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه «آمریکاییها امروز اساساً به فکر این هم نیستند که بخواهند روزی حملهای علیه ما انجام دهند؛ اما ممکن است روزی مرتکب خطایی شوند» گفت: اگر آمریکاییها دست از پا خطا کنند، منطقه بر سر آنها فرود خواهد آمد. وی با بیان اینکه با ساقط شدن پهپاد آمریکاییها، هیمنه آنها فرو ریخت، افزود: در ابتدا برایشان باورپذیر نبود که چنین اتفاقی افتاده است؛ ولی به ناچار آن را پذیرفتند. سردار جوانی تأکید کرد: امروز مقاومت در منطقه، جمهوری اسلامی ایران را قرارگاه مرکزی خود میداند و این پیام را آشکارا به آمریکاییها و صهیونیستها داده است که اگر دست از پا خطا کنید و بخواهید به این قرارگاه مرکزی تعرضی داشته باشید، همه مجموعههای مقاومت از شرق هیمالیا تا شرق مدیترانه و تا دریای سرخ و دریای عرب و خلیج عدن، هر آنچه نیرویی از مقاومت است، بر متجاوز یورش میبرد.
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
عربستان سعودی در منطقه تنها مانده است👇🌹🌹
روزنامه «الاخبار» با اشاره به دیدار مسئولان امنیت دریایی ایران و امارات، نوشت: نشانهای ترمیم روابط میان دو کشور در مسئله امنیت مرزها و دریانوردی ظاهر شد. نشست بیسابقه سران امنیتی دو کشور را باید نتیجه موفقیت تماسهای پشت پرده امارات با تهران بدانیم. دیداری که میتوان آن را آغازی بر تحول معادلات منطقه دانست؛ که در نتیجه آن ریاض در مقابل ایران تنها مانده است. این روزنامه همچنین افزود: این دیدار تأییدکننده عقبنشینی امارات از یمن و نشاندهنده ایجاد شکافی جدی در تیم «ب» است. گفتنی است، «سردار قاسم رضایی» و «سرتیپ علیمحمد مصلح الاحبابی» فرماندهان مرزبانی ایران و امارات با هدف افزایش تعاملات و تحکیم انتظامات مرزی دیدار داشتند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا
#مهم #راهبردی
🔴 پیرامون مناقشه دریای خزر و سهم ایران
🔻در سالگرد امضای پیش نویس رژیم حقوقی دریای خزر و پس از سوال هفته گذشته نمایندگان مجلس از آقای ظریف در مورد سهم ایران از خزر، مساله سهم ایران از دریاچه و حواشی و شایعات پیرامون آن دوباره در افکار عمومی زنده شد. به همین دلیل لازم دیدم مجدداً مروری اجمالی بر منافشه سهم کشورهای ساحلی دریای خزر و رژیم امضا شده داشته باشم...
❇️ در مورد مناقشه دریای خزر:
1️⃣هیچگاه در هیچ تاریخ و حکومتی ایران سهم ۵۰ درصدی از خزر نداشته و اسناد موجود هم گواه حقوقی بر این مدعا ارائه نمیدهند(در معاهدات مودت بین ایران و شوروی نهایتا بر بازگزداندن حق کشتیرانی به ایران که در معاهد ترکمانچای سلب شده بود تاکید شده نه سهم بندی)
2️⃣ تمام دعوای ایران با دیگر کشورهای ساحلی خزر برای تقسیم منابع کف و سطح و خطوط ساحلی از این قرار است که ایران تاکید بر "دریاچه" بودن خزر و تابعیت آن از حقوق دریاچه ها (تقسیم مساوی دریاچه بین ۵ کشور ساحلی و سهم ۲۰ درصدی ایران ) دارد درحالیکه تقریباً همه ۴ کشور باقیمانده تمایل به پیروی از قوانین "دریا" ها برای تقسیم خزر دارند( تقسیم بر مبنای خطوط ساحلی و یا خط قعر که با توجه به اینکه ایران کمترین خط ساحلی خزر را دارد بشدت متضرر شده و سهمی حدود۹ تا۱۱درصد خواهد گرفت)
3️⃣ در نتیجه سهم ایده آل ایران از خزر ۲۰ درصد خواهد بود. با توجه به مخالفت دیگر کشورهای ساحلی همه چیز بستگی هنر چانه ج.ا. خواهد داشت، مع الوصف سهمی بین ۱۳ تا ۱۸ درصد آستانه معقولی برای کف خواسته های ایران به نظر میرسد.
🔻در مورد رژیم حقوقی امضا شده توسط آقای روحانی در مرداد ۹۷:
1️⃣ استفاده تلفیقی از قوانین دریا و دریاچه برای خزر که دست ایران را برای چانه زنی سهم بیشتر باز میگذارد
2️⃣ عدم اجازه به ناوگان خارجی برای استقرار در دریای خزر
3️⃣ واگذاری تعیین مرزهای مشترک و حدود اقتصادی به توافق دو به دو کشورها(عملا روسیه و قزاقستان از دعوای تعیین مرز و حدود منافع اقتصادی بین ایران و دو کشور هم مرز یعنی آذربایجان و ترکمنستان حذف میشوند که بسیار نکته مهمیست)
4️⃣ اگرچه در رژیم امضا شده هیچ حد مرزی تعیین نشده اما تعیین خط مبدا دریا در حد ۲۸ متر جذر و مد از نکات منفی رژیم است(میتواند سهم ایران را در محدوده ۱۱ تا ۱۳ درصدی از خزر متوقف کند)
5️⃣ عدم توافق بر ایجاد منطقه انحصاری اقتصادی هم از نقاط ابهام آفرینیست که متواند سهم ایران از منابع گاز و نفت خزر را مورد تهدید قرار دهد و نیازمند هوشیاری بیشتر مجلس در بررسی و تایید رژیم حقوقی خزر است.
🔻 #پینوشت : البته رژیم حقوقی امضا شده خالی از ابهام و اشکال نیست اما در موضوع خزر دو گروه بیشتر از دیگران بر آتش شایعات و اطلاعات غلط برای ایجاد تقابل بین افکار عمومی داخلی و حکومت میدمیدند.
1⃣ وطن فروشان سرشناسی مثل سلطنت طلبان که به خیالشان با زدن برچسب وطن فروشی به جمهوری اسلامی کارنامه سیاهشان در واگذاری رشته کوه های آرارات و بحرین را تطهیر میکنند.
2⃣ آمریکا و اسرائیل که بویژه از بند عدم اجازه استقرار ناوگان خارجی در خزر متضرر شدند(به یاد داشته باشید که دو کشور ساحلی خزر یعنی قزاقستان و آذربایجان متحد نزدیک آمریکا و اسرائیل هستند)
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر: جامع ترین کانال تحلیلی مرجع
🔶️ویژه نخبگان و اساتید دانشگاه و اصحاب قلم
🔶️با ایتا به ما بپیوندید....
🔶️اندیشکده انقلاب کبیر2🇮🇷
https://eitaa.com/enghelabekabir
🔶️با وات ساپ به ما بپیوندید🇮🇷
https://chat.whatsapp.com/JBllOWCUqBK1Vz57azGr6x
♦️موسسه آماج گستر اندیشه و دانش آرکا