بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« روز حیات زن »
روز سهشنبه، ١٣٩٩/١١/١۴
✍️ مناسبت روز: در ایام دههی فجر و در آستانه میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و روز زن قرار داریم، لذا با تبریک این ایام مبارک، سخن امروز را با جملاتی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، آغاز مینمائیم:
👈 «فردا روز زنی است که عالم به او افتخار دارد...؛ (ایشان) یک زن معمولی نبودهاند؛ یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن و تمام حقیقت انسان بوده است..؛ فردا همچون زنی متولد می شود؛ زنی که تمام خاصه های انبیاء در اوست! زنی که اگر مرد بود، نبی بود؛ زنی که اگر مرد بود، به جای رسول الله (ص) بود! پس، در روز زن؛ تمام حیثیت زن و تمام شخصیت او موجود شده...» (صحیفه امام؛ ج ٧، ص ٣٣٧ - ٣٣٨)
👈 «این ولادت با سعادت در زمان و محیطی واقع شد که زن به عنوان یک انسان مطرح نبود و وجود او موجب سرافکندگی خاندانش در نزد اقوام مختلف جاهلیت به شمار می رفت! در چنین محیط فاسد و وحشت زایی، پیامبر بزرگ اسلام، دست زن را گرفت و از منجلاب عادات جاهلیت نجات بخشید! تاریخ اسلام گواه احترامات بی حد رسول خدا (ص) به این مولود شریف است، تا نشان دهد که زن، بزرگی ویژهای در جامعه دارد که اگر برتر از مرد نباشد، کمتر نیست! پس این روز، «روز حیات زن» و روز پایه گذاری افتخار و نقش بزرگ او در جامعه است...» (صحیفه امام، ج ١۴، ص٣١۶)
انقلاب اسلامی، با بهرهگیری از سیره و معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به زنان ایرانی، شخصیت داد، به گونه ای که زنان، امروز، در تمام زمینه ها، متناسب با وضعیت خاص خود، به ایفای رسالت تاریخی و اسلامی خویش نایل شدهاند!
✍️ البته تذکر این مطلب ضروری است که در مکتب اهلبیت (ع) علاوه بر تأکید بسیار بر مقام والای زن، به تکریم و محبت بر این «ریحانه ی هستی» نیز، سفارش فراوان شده، که در این مجال کوتاه، به گوشهای از سخنان اهلبیت (ص) در این زمینه، اشاره مینمائیم:
👈 امام صادق (ع): از اخلاق پيامبران، زن دوستى است. (الكافی/۵/۳۲۰/۱)
همچنین حضرت فرمودند: هر كس علاقه اش به ما بيشتر باشد، علاقه اش به زنش و شيرينى او بيشتر است! (مستطرفات السرائر/۱۴۳/۸)
و نیز فرمودند: هرچه زن دوستى بنده افزايش يابد، برايمانش افزوده مى شود. (مستدرك الوسائل، ج ۴، ص ۲۴۴)
👈 امام محمد باقر (ع): گرامى ترين شما نزد خداوند، كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد. (وسائل الشيعه : ج ۱۵ ، ص ۵۸)
👈 پيامبر خدا (ص): به زن خود خدمت نمیكند، مگر صدّيق، يا شهيد، يا مردى كه خداوند، خير دنيا و آخرتِ او را بخواهد! (بحار الأنوار/۱۰۴/۱۳۲/۱)
همچنین فرمودند: نشستن مرد نزد زن و فرزندش ، نزد خداى متعال محبوبتر است از اعتكاف او در مسجد من، است! (تنبيه الخواطر : ۲/۱۲۲)
و نیز فرمودند: بهترين شما كسى است كه براى خانواده اش بهتر باشد! (بحار الأنوار/۷۹/۲۶۸/۵)
✍️ از دستورات مهم دیگر، در مکتب حقه اهلبیت (ع)، ابراز و اظهار نمودن این محبت و دوستی به همسر است، چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: هنگامى كه كسى را دوست مى دارى، او را از اين محبّت آگاه كن، زيرا اين كار، دوستى بين شما را محكم تر مى كند! (كافى، ج ۲، ص ۶۴۴)
👈 همچنین حضرت فرمودند: هديه ردّ و بدل كنيد تا به همديگر با محبّت شويد؛ زيرا هديه كينه ها را از بين مى برد! (بحار الأنوار/۷۵/۴۴/۱)
👈 پيامبر خدا (ص) نیز فرمودند: اين سخن مرد به زن، كه بگوید «دوستت دارم» هرگز از دل زن بيرون نمیرود! (الكافی/۵/۵۶۹/۵۹)
✍️ با عنایت به موارد فوقالذکر، اسلام، دین عشق و محبت و ابراز و اظهار محبت است و چه فرصتی بهتر و زیباتر از روز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن برای اظهار این محبت و دوستی سرشار، ولو با دادن یک شاخهی گل و یا یک هدیه کوچک به همسر و مادر، همراه با یک جملهی عاشقانه...
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا در اسلام، مرد بر زن، ترجیح دارد؟
✅ پاسخ: اسلام، مرد را «قوّام» و زن را «ریحان» میداند، این نه جسارت به زن است نه جسارت به مرد! نه نادیده گرفتن حق زن است و نه نادیده گرفتن حق مرد؛ بلکه، درست دیدن طبیعت آنهاست! ترازوی آنها هم اتفاقاً برابر است؛ یعنی وقتی جنس لطیف و زیبا و عامل آرامش و آرایش معنوی محیط زندگی را در یک کفه میگذاریم، و این جنس مدیریت و کارکرد و محلّ اعتماد و اتکا بودن و تکیه گاه بودن برای زن را هم در کفهی دیگر ترازو میگذاریم، این دو کفه با هم برابر میشود! (پس در اسلام) نه مرد بر زن ترجیح دارد و نه زن بر مرد...
📚 امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ چهارشنبه - ١۵ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الأربعاء، 20 جمادیالثانی 1442
Wednesday 03 February2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹سالروز تولد امام خمینی (ره)
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« مادرِ هستی »
روز چهارشنبه، ١٣٩٩/١١/١۵
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز میلاد دختر نبوت، همسر ولایت، مادر امامت، سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن و الگوی بیبدیل تمام جهانیان، حضرت فاطمه زهرا (س) است لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت به همه مسلمانان جهان، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته از مقام والای زن، از نگاه مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) سخن گفتیم و امروز انشاالله، به روز مادر و مقام بلند او خواهیم پرداخت؛
هرچند همه ادیان الهی برای مقام مادر ارزش قائلند، ولی اسلام بیش از دیگر مکتب های دینی به این مسئله توجه کرده و به مادر احترام و عظمت بسیاری بخشیده است! حقوقی را که اسلام برای مادران در نظر گرفته، بسیار فراتر از حقوق دیگران، حتی پدران است! زیرا مادر، از یک طرف برای به دنیا آوردن فرزند، متحمل زحمات بسیار شده و از طرفی دیگر، مربی او و در حقیقت، پرورش دهنده انسان است! ازاین رو، در معارف اسلامی، اهمیت فوق العادهای به مقام مادر داده شده، بهگونهای که امام صادق (ع) فرمودند: مردی خدمت پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: «ای رسول خدا! به چه کسی نیکویی کنم؟» فرمودند: «به مادرت»، عرض کرد: «سپس به چه کسی؟» فرمودند: «به مادرت»، بار سوم عرض کرد: «بعد ازاو به چه کسی؟» باز هم فرمودند: «به مادرت»، در چهارمین بار که این سؤال را تکرار کرد! حضرت فرمودند: به پدرت. [وسائل الشیعه، کتاب النکاح، ابواب احکام الاولاد، باب ۹۴]
همچنین حضرت در حدیث دیگری فرمودند: جوانی نزد پیامبر (ص) آمد؛ حضرت به او فرمودند: آیا مادری داری؟ عرض کرد: «آری»؛ پس فرمودند: در خدمت مادرت باش که بهشت زیر پای مادران است. [جامع السعادات، ج۲، ص۲۷۶]
سخن پیامبر (ص) در این حدیث به این معناست که اگر کسی بخواهد به درجات عالی بهشت برسد، باید به مادر احترام بگذارد و به او خدمت کند!
✍️ خداوند متعال در قرآن کریم نیز درباره مادر سفارش و به زحمات فوق العاده او اشاره میکند و میفرماید: «وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَىٰ وَهْنٍ...»: «ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش کردیم، (چراکه) مادرش او را با زحمت روی زحمت حمل کرد...». [لقمان، آیه۱۴]
خداوند در این آیه، پس از سفارش به احسان والدین، بدون بیان زحمت های پدر، به رنج و زحمت هایی که مادر برای فرزند متحمل می شود، اشاره می فرماید! گویی مادر، عامل اصلی در لزوم نیکی به والدین بوده و کار او چنان ارزشمند است که احسان به پدر را نیز بر فرزند واجب می سازد و اگر نبود صبر و پایداری مادر در برابر سختی های دوران بارداری و پذیرش ناگواری های طاقت فرسای دوره شیردهی و تربیت فرزند، شاید این گونه قطعی و حتمی به احسان والدین به صورت مطلق حکم نمیشد! و شاید در قرآن کریم، مسئلهی تشکر از والدین با شکر خدای متعال یکسان معرفی نمیشد: «أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ»: «شکر من و شکر پدر و مادرت را بجای آور» (لقمان /١۴)
✍️ هرچند در تبیین جایگاه و منزلت مادر، از دیدگاه مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، سخنان بسیار است اما در این مجال کوتاه تنها به یک حدیث دیگر در این زمینه اشاره مینمائیم؛
حضرت سجاد (ع) فرمودند: «حق مادر بر تو این است که بدانی او، تو را حمل کرد، آن گونه که هیچ کس، دیگری را حمل نمیکند و از میوه قلبش به تو داد که هیچ کس به دیگری نمیدهد! او، تو را با جمیع اعضاء و جوارحش در آغوش گرفت و باکی نداشت از اینکه گرسنه باشد، در حالی که تو را سیر میکرد یا [خود] تشنه باشد، آن هنگام که تو را سیراب میساخت و نیز هراس نداشت که خود برهنه باشد، آن گاه که تو را میپوشاند و در آفتاب باشد تا تو را به سایه ببرد! خواب را به خاطر تو ترک و تو را از سرما و گرما محافظت کرد و تو نمیتوانی شکرگزار خدمات او باشی مگر به یاری و توفیق پروردگارت!» [تحف العقول ص٢۶٣]
👈 با عنایت به آنچه گذشت، یک انسان مسلمان، همیشه و در همه حال باید به مادر و پدر خود احترام گذاشته و برای جلب رضایت آنها تلاش کند و در این راه از خداوند متعال، استمداد و یاری، طلب نماید.
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: یک جوان مؤمن و مهذب، در برابر پدر و مادرش، چه وظیفهای دارد؟
✅ پاسخ: پدر و مادرهایتان را دوست بدارید و هم این دوستی را به آنها ابراز کنید؛ هم احترامشان کنید، و هم اطاعتشان کنید...
📚 امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ پنجشنبه - ١۶ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الخميس، 21 جمادیالثانی 1442
Thursday 04 February2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« امام خوبیها ١ »
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١١/١۶
✍️ مناسبت روز: در دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم، انقلابی که به فرموده مقام معظم رهبری، بدون نام خمینی در هیچ جای دنیا، شناخته شده نیست!
همچنین دیروز سالگرد تولد این مرد بزرگ تاریخ، بود، لذا روزبرگ امروز را با یاد و نام خمینی کبیر آغاز مینمائیم؛
در سال ١٢٨١ شمسی، در چنین روزی، در شهرستان خمین از توابع استان مرکزی، در خانواده ای اهل علم و هجرت و جهاد، و در خاندانی از سلاله زهرای اطهر (س)، «روح اللّه الموسوی الخمینی» چشم به جهان گشود.
ایشان وارث سجایای آبا و اجدادی بودند که نسل در نسل در کار هدایت مردم و کسب معارف الهی کوشیدند! پدر بزرگوار امام، مرحوم آیت اللّه سید مصطفی موسوی (ره)، پناهگاه مردم خُمین و هادیِ آنان در امور دینی بود؛ اما در حالی که بیش از پنج ماه از ولادت «روح اللّه» نگذشته بود، طاغوتیان و خان های ستمگر، ندای حق طلبی ایشان را با گلوله پاسخ گفتند و در مسیر خمین به اراک، پدر حضرت امام (ره) را به شهادت رساندند!
بدین ترتیب، امام از طفولیت با رنج یتیمی آشنا و با مفهوم واژه شهادت، رو به رو گردیدند! ایشان دوران کودکی و نوجوانی را تحت سرپرستی مادر مؤمنه خود (بانو هاجر) که وی نیز از خاندان علم و تقوا، و از نوادگان مرحوم آیت اللّه خوانساری (ره) بود و نیز عمهی مکرمه خود (صاحبه خانم) که بانویی شجاع و حق جو بود، سپری کردند که البته در قبل از پانزده سالگی از نعمت وجود آن دو عزیز نیز محروم گردیدند!
✍️ دوران نوجوانی و جوانی امام خمینی را می توان یکی از سخت ترین دوره های تاریخ ایران شمرد! در این زمان، نهضت مشروطه با دسیسه ها و مخالفت های مزدوران انگلستان در دربار قاجار و هم چنین اختلافات داخلی و خیانت جمعی از به اصطلاح، روشن فکران غرب زده، به بیراهه رفته و روحانیت، به رغم پیشتازی در آغاز این نهضت، با انواع حیله ها از صحنه کنار گذاشته شده بودند و بار دیگر حکومت استبدادی برقرار گردیده بود و همچنين ماهیت عشیره ای پادشاهان قاجار و ضعف و بی کفایتی سران آن، موجبات نابسامانی شدید اقتصادی و اجتماعی ایران را فراهم ساخته و دست خان ها و شَروران را در سلب امنیت مردم باز گذاشته بود؛ در چنین شرایطی، در همه شهرها و مناطق ایرانْ روحانیت تنها پناه گاه مردم بودند! لذا حضرت امام خمینی (ره) در جوانی، راه پدر را در پیش گرفته و عَلَمِ مبارزه بر ضد افراد شرور ستمگر را برافراشتند!
سیر تکاملی این مبارزات، به موازات تکامل ابعاد روحی و علمی امام، از یک سو، و اوضاع و احوال سیاسی اجتماعی ایران و جوامع اسلامی از سوی دیگر، به شیوه های گوناگون ادامه یافت، تا در سال های ١٣۴٠ و ١٣۴١ ماجرای انجمن های ایالتی و ولایتی، فرصتی پدید آورد تا امام در مقام رهبری قیام روحانیت، ایفای نقش کنند و بدین ترتیب، قیام سراسری روحانیت و ملت ایران، در ١۵ خرداد سال ١٣۴٢، با دو ویژگی برجسته، یعنی رهبری امام خمینی (ره) و اسلامی بودن انگیزه ها، شعارها و هدف های قیام، سرآغازی بر فصل نوین مبارزات حضرت امام شد، که بعدها تحت نام «انقلاب اسلامی» در جهان شناخته و معرفی گردید!
✍️ حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی) رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، دراینباره میفرمایند: «او آن روح اللّه بود که با عصا و ید بیضای موسوی و بیان و فرمان مصطفوی، به نجات مظلومان کمر بست، تخت فرعون های زمان را لرزاند و دل مستضعفان را به نور امید روشن ساخت! او به انسان ها، کرامت و به مؤمنان، عزت و به مسلمانان، قوّت و شوکت و به دنیای مادی و بی روح، معنویت و به جهان اسلام، حرکت و به مبارزان و مجاهدان فی سبیل اللّه ، شهامت و شهادت را هدیه نمود؛ او بت ها را شکست و باورهای شرک آلود را زدود؛ او به همه فهماند که انسانِ کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت، پیش رفتن افسانه نیست! او به ملت ها فهماند که قوی شدن و از بند اسارت گسستن و پنجه در پنجه سلطه گران انداختن، ممکن است!» (سخنان معظمله در ١۴خرداد ١٣٩۶)
👈 این مبحث در روزبرگ فردا، ادامه دارد...
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: س ۵۶: آیا اعتقاد به اصل ولایت فقیه از جهت مفهوم و مصداق یک امر عقلی است یا شرعی؟
✅ پاسخ: ولايت فقيه که عبارت است از حکومت فقيه عادل و دين شناس، حکم شرعى تعبدى است که مورد تأييد عقل نيز مىباشد، و در تعيين مصداق آن، روش عقلايى وجود دارد که در قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران بيان شده است.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ١٧ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 22 جمادیالثانی 1442
Friday 05 February2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: « امام خوبیها ٢ »
روز جمعه، ١٣٩٩/١١/١٧
✍️ مناسبت روز: در ششمین روز از دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم، و از روز گذشته، مبحثی را دربارهی امام خوبیها، آغاز نمودیم که انشاالله در سخن امروز، این مبحث را تکمیل مینمائیم؛
دیروز عرض کردیم که با عنایت شرایط ویژه زمان، حضرت امام خمینی (ره) در جوانی، عَلَمِ مبارزه بر ضد حکومت ستمگر شاهنشاهی را برافراشتند و زمینه انقلابی بزرگ را فراهم نمودند که بعدها تحت نام «انقلاب اسلامی ایران» در جهان شناخته و معرفی گردید!
اما برای شناخت مبانی این انقلاب و حفظ و تحکیم این میراث بزرگ حضرت امام خمينی (ره)، میبایست خطِّ مشی و سلوک حکومتی امام راحل، را بررسی نمود؛
لذا برای تبيين این مبحث، به سراغ مقام معظم رهبری (یار و همراه دیرین حضرت امام (ره)) میرویم و از نگاه ژرف ایشان، این موضوع را تقدیم مینمائیم:
✍️ ایشان خط و جهتگیری امام (ره) را، مشخصهی حرکت نظام جمهوری اسلامی ایران میدانند، و رئوس و خطوط اصلی بینش امام و سلوک عملی و حکومتی رهبر کبیر انقلاب را در یازده بند، خلاصه فرمودهاند:
1️⃣ ایستادگی در برابر تحمیل و نفوذ قدرتهای خارجی و سازش نکردن با این قدرتها...
2️⃣ اهتمام به تعبّد و عمل فردی و ایستادگی در برابر سلطه شیطان نفس و وسوسههای شیطانی؛
3️⃣ اهمیت دادن به توانایی ملّتها و اصل دانستن آنها...
4️⃣ اصرار بر وحدت مسلمین و مبارزه با تفرقهافکنی استکبار...
5️⃣ اصرار بر ایجاد روابط سالم و دوستانه با دولتها...
مگر استثناهایی که پشت سر منطق عدم رابطه با هر کدام از آنها، استدلالهای قوی وجود دارد...
(مانند) رابطه با آمریکا که مردود است...
6️⃣ اصرار بر شکستن حصار تحجّر و التقاط در فهم و عمل اسلامی و التزام به اسلام ناب...
7️⃣ محور دانستن نجات محرومین و تأمین عدالت اجتماعی...
در منطق و خط حکومتی امام امت، محرومین و مستضعفین، همواره محور تصمیمگیریها محسوب میشدند و همه فعالیتهای اقتصادی و امثال آن باید بر محور نجات محرومین از محرومیتها انجام گیرد.
8️⃣ توجّه ویژه به مبارزه با رژیم اشغالگر قدس و رژیم غاصب صهیونیستی...
9️⃣ حفظ وحدت ملّی و ایجاد یکپارچگی در میان ملّت ایران و اصرار بر مقابله و مبارزه با هر شعار تفرقهافکنانه...
🔟 حفظ مردمی بودن حکومت و ایجاد و حفظ ارتباط (مستمر) با مردم...
امام همواره به مسئولین سفارش میکردند که از مردم جدا نشوید، با مردم باشید، زی مردمی داشته و به فکر مردم باشید...
1️⃣1️⃣ اصرار بر سازندگی کشور و ارائه یک نمونه عملی به جهان...
ایشان اصرار داشتند که این کشور باید بازسازی بشود، هم از لحاظ اقتصادی و کارهای زیربنایی و هم از لحاظ تأمین درآمد برای کشور و مردم؛ تا بتوانیم یک نمونه عینی و عملی از سازندگی اسلامی را به دنیا ارائه دهیم! (سخنان معظمله در تاریخ ١١خرداد ١٣٨۵)
✍️ در پایان این مبحث توجه به این نکته ضروری است که حضرت امام خمینی (ره) که عمر شریف خویش را صرف به ثمر رساندن نهال انقلاب اسلامی نمودند، همیشه در پی آن بودند که حکومتی به تمام معنا اسلامی، تشکیل دهند تا دستورات اسلام در همه نهادهای آن جامعه اسلامی اجرا شود، لذا امام راحل در مورد تحقق این هدف بزرگ، فرمودند: «ما که می گوییم حکومت باید همان طور که (نامش) اسلامی است، محتوایش هم اسلامی باشد، یعنی هر جا که شما بروید، در هر وزارت خانه ای...، اداره ای... ، در هر کوی و برزنی و در هر بازار... [و] در هر مدرسه و دانشگاه که بروید، آن جا اسلام و احکام اسلام را ببینید! ما حکومت اسلامی می خواهیم... ما خواستیم که حکومت اللّه، در مملکتمان و ان شاء اللّه در سایر ممالک اجرا شود...». (۴تیرماه ١٣۵٨)
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: س ۶٢: آیا دستورات ولی فقیه برای همه مسلمانان الزام آور است یا فقط مقلدین او ملزم به اطاعت هستند؟ و آیا بر کسی که مقلد مرجعی است که اعتقاد به ولایت مطلقه فقیه ندارد، اطاعت از ولی فقیه واجب است یا خیر؟
✅ پاسخ: بر اساس مذهب شيعه همه مسلمانان بايد از اوامر ولايى ولى فقيه اطاعت نموده و تسليم امر و نهى او باشند، و اين حکم شامل فقهاى عظام هم مىشود، چه رسد به مقلدين آنان! به نظر ما التزام به ولايت فقيه، قابل تفکيک از التزام به اسلام و ولايت ائمّه معصومين (ع) نيست.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ١٨ بهمن ۱۳۹٩
🌙 السبت، 23 جمادیالثانی 1442
Saturday 06 February2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« رهبر انقلاب و مشکلات جامعه »
روز شنبه، ١٣٩٩/١١/١٨
✍️ مناسبت روز: در دهه فجر انقلاب اسلامی قرار داریم و در این ایام، یکی از سوالاتی که در فضای حقیقی و مجازی مطرح میشود و در اذهان عمومی جامعه بروز پیدا کرده و افراد مختلف با انگیزهها و ایدههای مختلف آن را میپرسند این است که با توجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی کنونی جامعه و جایگاهی که ما برای رهبری در نظام اسلامی قائل هستیم، چرا رهبر انقلاب برای حل این مشکلات کاری نمیکنند؟
❓برخی دیگر میپرسند: چرا رهبری با برخوردی قاطع و صریح و سریع، مسئولان اجرایی کشور و یا هر کسی که مقصر وضعیت کنونی و مشکلات جامعه است را بر کنار و یا توبیخ نمیکنند؟
❓عدهای دیگر نیز این سؤال را چنین مطرح میکنند که مگر طبق قانون اساسی، رهبر انقلاب در حکومت اسلامی، ولایت مطلقه ندارد، حالا پس چرا در مشکلات و معضلاتی که در جامعه مطرح میشود، برخی مدعی میشوند که این از اختیارات افراد و نهادهای دیگر است و چرا رهبری از اختیارات مطلقهی خود برای حل این مشکلات استفاده نمیکند؟
✍️ سؤالاتی از این دست البته همه با یک هدف و یک منظور پرسیده نمیشود و بسیاری از پرسش کنندگان، اصلاً به دنبال پاسخ نیستند، بلکه هدف آنها، شبهه افکنی و تضعیف مبانی اعتقادی مردم نسبت به نظام اسلامی و ولایت فقیه است! اما بالاخره بخش قابل توجهی از این سؤالات در ذهن همهی مردم جامعه و حتی مؤمنان و متدینان و حامیان نظام اسلامی نیز نقش بسته، از این جهت، پاسخ دادن به این سؤالات، لازم و ضروری به نظر میرسد! که انشاالله در سخن امروز به صورت اجمالی به این موضوع خواهیم پرداخت؛
✅ برای پاسخ به این پرسش، دقت در چند نکته ضروری به نظر میرسد:
1️⃣ قانون اساسی، اختیارات رهبری را در چهار وظیفه اصلی، بیان کرده است:
1. تعیین سیاستهای کلی نظام؛
2. نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی؛
3. حل اختلاف بین قوای سهگانه؛
4. حل معضلات نظام که از طریق عادی قابلحل نیست از طریق مجمع تشخیص مصلحت؛
لذا رهبر معظم انقلاب در این زمینه فرمودند: «(بله)، رهبرى مسئولیت دارد! مسئولیت رهبرى حفظ نظام و انقلاب است … وظیفه اصلى رهبرى این است که مراقب باشد این بخشهاى مختلف، آهنگ ناساز با نظام اسلام و انقلاب نزنند! هر جا چنین آهنگى به وجود بیاید، جاى حضور رهبرى است؛ رهبرى هم یک شخص نیست … رهبرى یک عنوان و یک شخصیت و یک حقیقت برگرفته از ایمان و محبت و عشق و عاطفه مردم و یک آبروست… امام بزرگوارى هم که به معناى حقیقى کلمه، براى این امت، امام دلها بود، همینطور بود؛ او حاضر بود براى حفظ نظام و حفظ رهبرى نظام، آبرویش را بدهد...» (۱۹/ ۴/ ۱۳۷۹)
2️⃣ اگر رهبر یک جامعه در همه چیز دخالت کند و به نهادهای قانونی کشور در شیوه برخورد با تخلفات توجهی نکند، نظام، قائم به فرد خواهد شد و حرکت جمعی متوقف میشود؛ بنابر این، رهبر انقلاب در همه کارها و مشکلات و تخلّفاتی که پیش میآید به جای نهادهای حکومتیِ مسئول، سریعاً وارد عمل نمیشوند، بلکه اساس و مبنای اداره کشور را بر این میدانند که هر مشکل و مسئلهای از طریق قانونی و به دست مسئولین مربوطه و دستگاههای حکومتی مسئول آن حلّ شود و نهایتاً اگر به یک معضل و مشکل لا ینحل و اختلافی شدید تبدیل شد، آنگاه رهبری که مسئولیت هماهنگ کردن قوای سه گانه حکومتی را بر عهده دارند، وارد عمل شده و آنرا به نحو احسن حلّ خواهند کرد! چنانچه مقام معظم رهبری در این زمینه میفرمایند: «ولایتفقیه نافی مسؤولیتهای ارکان مسئول کشور نیست...کشور مسؤولیت اجرائی، قضایی و تقنینی دارد و همه باید بر اساس مسؤولیت خود کارهایشان را انجام دهند و پاسخگوی مسؤولیتهای خود باشند.» (١٣٨٣/٣/١۴)
3️⃣ اکثر مسئولین نظام، مانند: رئیس جمهور، نمایندگان مجلس، نمایندگان مجلس خبرگان و… توسط رأی مستقیم مردم انتخاب می شوند و پایه و اساس نظام اسلامی بر مبنای مشارکت عمومی و مردمسالاری دینی بنا نهاده شده است، لذا رهبر انقلاب، در راستای احترام به خواسته و نظر مردم، از دخالت در عزل و نصب مسئولان اجرایی اجتناب مینمایند!
بنابراین اگر مردم، دقت لازم را در انتخاب این مسئولین نداشته باشند، نمی توانند گناه کار خود را به گردن رهبری جامعه بیندازند و انتظار داشته باشند که همه مشکلات با عزل آنها، حل شود، لذا برای اصلاح امور، مردم باید در انتخاب و تعیین مسئولان نظام، دقت لازم و کافی را انجام دهند و شایسته ترین افراد را برای احراز مسئولیت ها انتخاب نمایند! چنانچه رهبر فرزانه انقلاب در این زمینه فرمودند: «هر چه انتخاب کنید برای خود انتخاب کردهاید! انتخاب خوب شما به خودتان برمیگردد و انتخاب با غفلت هم، بدیاش به خودتان برمیگردد» (۵/ ١٢/ ١٣٩۴)👇
4️⃣ براساس قانون و اصول و ارزشهای اسلامی، برخورد با متخلفین، منوط به محرز بودن و امکان اثبات جرم است و حتی اگر واقعیت داشته باشد، تنها با اتکاء به گفتهها و شنیدها نمیشود فردی را متهم، محکوم و عزل نمود و این در حالی است، که در بسیاری از موارد، یا کشف آثار جرم و ردپای مجرمین بسیار مشکل است و یا اخبار مطرح شده در این زمینه در حد شایعه بوده و عمدتاً در جهت تخریب شخصیتی افراد و سیاهنمایی و مخدوش ساختن چهره نظام توسط دشمنان و رسانههای معاند منتشر میشود! چنانچه رهبر معظم انقلاب در رابطه با برخورد رهبری با تخلف مسئولان، فرمودند: «اگر من کسى را منصوب کرده باشم و بعد در او عیبى از قبیل همین مفاسد اقتصادى ببینم، بدون تردید با او مماشات نمیکنم و او را کنار میگذارم! مثل نمایندگیهایى که هستند و بعضى سمتهاى معروف؛ منتها معلوم نیست آنچه درباره آن شخص گفته شده، حقیقت داشته باشد! نسبت به برخى افراد حرفهایى میزنند که من هم آن حرفها را شنیدهام و از نزدیک میدانم که خلاف است و درست نیست... به هرحال بنده فساد را در کسى که با حکم من منصوب شده و میتوانم او را از آن کار برکنار کنم، تحمل نمیکنم؛ اما اینکه (برخی میگویند) «اگر رهبرى لازم میدانست، به آنها تذکر میداد»، «بله، آنجایى که جاى تذکر است، تذکر میدهم؛ اما تذکر به شخص چیزى نیست که از تلویزیون پخش شود! آن مقدار که شما میبینید بنده در سخنرانیها، نماز جمعه و در دیدار با هیأت دولت تذکر میدهم و نصیحت میکنم، که در خبرها پخش میشود، چند برابرش را گاهى با زبان بسیار تلخ، در جلسات خصوصى به مسئولان میگویم؛ لیکن بنا نیست که هرچه به مسئولان تذکر میدهیم و میگوییم یا تلخى نشان میدهیم، حتماً پخش شود تا مردم مطلع شوند؛ هدف این است که آن شخص راهنمایى شود، که خیلى از اوقات اثر میکند و گاهی هم اثر نمیکند و بعد میبینید آن شخص میرود...» (۱۳۸۸/۰۲/۰۸)
5️⃣ نباید فراموش کنیم که همه ما به علل مختلف از جمله: بیتفاوتی نسبت به ناهنجاریهای اجتماعی و پرهیز از اجرای اصل راهبردی و پیشگیرانهی امربهمعروف و نهیازمنکر و بعضاً انتخاب افراد غیراصلح در فرآیند انتخابات مختلف و امثال آن، کم یا زیاد در بروز این ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی، نقش داشتهایم و در بسیاری از موارد نباید و نمیتوانیم با فرار به جلو این اشتباهات را متوجه رهبری جامعه نماییم!
👈 با اینحال قطعاً همانگونه که حضرت امام(ره) در برخورد با بنیصدر و آقای منتظری عمل کردند، چنانچه کشور در وضعیت حاد قرار گیرد، رهبر انقلاب وارد عمل خواهند شد، اما باتوجه به اینکه بخشی از ناهنجاریهای اجتماعی و اقتصادی موجود بر اثر سوءمدیریت و غفلت در نظارت صحیح و برخورد اصولی با متخلفین و بهطور ناخواسته شکل گرفته، لذا بیشک کشور هماکنون در چنین شرایطی ویژه و اضطراری قرار ندارد!
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این مطلب ضروری است که در واقع هدف دشمن از بزرگنمایی این مشکلات و مقصر جلوه دادن مسئولین عالی نظام در سطوح مختلف، ناامید ساختن جامعه و همراه نمودن افراد ناآگاه با این کارزار، برای تشکیک در مورد کارآمدی نظام و زیر سؤال بردن جایگاه رهبری و ولایت فقیه و در نهایت ایجاد بهانه برای دخالت در امور کشور از طریق عوامل وابسته داخلی و فراهم نمودن شرایط برای اجماع جهانی علیه ایران است! لذا هرگونه شبههآفرینی در این زمینه و اعمال فشار برای مداخله غیرضروری رهبری انقلاب، میتواند به استفاده ابزاری دشمن از واژههایی مانند؛ آزادی و حقوقبشر و حتی وارد ساختن اتهام دیکتاتوری به مسئولین خدمتگذار نظام، منجر و تأمین کننده اهداف بیگانگان برای تکمیل قطعات پازلِ توطئههایی باشد که از بدو انقلاب اسلامی علیه کشور ما اجرا کردهاند...
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش (س ۵٨): آیا رسانههای گروهی در نظام حکومت اسلامی باید تحت نظارت ولی فقیه یا حوزههای علمیه و یا نهاد دیگری باشند؟
✅ پاسخ: اداره رسانههای گروهى بايد تحت امر و اشراف ولى امر مسلمين باشد و در جهت خدمت به اسلام و مسلمين و نشر معارف ارزشمند الهى به کار گمارده شوند، و نيز در جهت پيشرفت فکرى جامعه اسلامى و حل مشکلات آن و اتحاد مسلمانان و گسترش اخوت و برادرى در ميان مسلمين و امثال اينگونه امور از آن استفاده شود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ یکشنبه - ١٩ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الأحد، 24 جمادیالثانی 1442
Sunday 07 February2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹روز نیروی هوایی
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: « نقش بیبدیل نیروی هوایی در انقلاب »
روز یکشنبه، ١٣٩٩/١١/١٩
✍️ مناسبت روز: نوزدهم بهمن، سالروز یکی از گام های بلندی است که در جریان انقلاب اسلامی، موجب ریشه کن ساختن حکومت ستم شاهی شد، حرکت متهورانهی نظامیان نیروی هوایی و بیعت با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که بهنام «روز نیروی هوایی» در تقویم ایران ثبت و ضبط گردید؛ لذا سخن امروز را با نام و یاد تمامی شهدا و ایثارگران نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران، آغاز مینمائیم؛
✍️ یک هفته از ورود امام خمینی (ره) به ایران گذشته بود و هنوز رژیم شاهنشاهی پا بر جا و بختیار مدعی مقاومت در مقابل انقلاب اسلامی بود! و ملت ایران در انتظار تحققِ وعدهی امام بودند که در بهشت زهرا فرمودند: «من دولت تعیین میکنم، من توی دهن این دولت می زنم...»
از طرفی نیز شایعهی کودتای ارتش، روز به روز در رسانهها فراگیرتر می شد و همه نگران اوضاع و احوال بودند! اگر چه اعتصابات پراکنده در برخی از واحدهای ارتش گسترش و موضوع به روزنامه ها نیز کشیده شده بود، اما هنوز مردم، ارتش را در مقابل خود می دیدند و نگران آینده ای مبهم و در هراس از روزی بودند که درگیری نهایی ارتش و مردم، سرنوشت انقلاب را تغییر دهد! البته عدهای هم، خود را آمادهی نبرد مسلحانه با ارتش برای حصول پیروزی نهایی انقلاب می کردند!
در این شرایط خطیر، نظامیان فداکار و متعهد نیروی هوایی ارتش، با یک حرکت متهورانه به سیل خروشان ملت پیوستند و با حضور در اقامتگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی در مدرسهی علوی، سندی از افتخار، حماسه، رشادت و ایمان را در برگ های زرین تاریخ انقلاب اسلامی به ثبت رساندند!
حضرت امام (ره) در این دیدار، همافران و خلبانان را سربازان امام زمان و اسلام نامیدند و با حمایتی که از ارتش نمودند، مهر باطل را به ادعای واهی گروههای وابسته که خواهان انحلال ارتش و تشکیل ارتش توحیدی بیطبقه شده بودند، زدند؛ و همین درایت امام (ره) باعث شد که ارتش با حفظ انسجام خود، بتواند در مقابل تجاوز زودهنگام بعثیها، قد علم کند و در روزهای اولیه جنگ تحمیلی با ابتکار شهید جواد فکوری در عملیاتی به نام «کمان»، نه تنها جلوی پیشروی نیروهای بعثی را گرفته، بلکه با بمباران اهداف نظامی در داخل عراق، باعث غافلگیری نیروهای متجاوز شدند!
غیور مردان نیروی هوایی همچنان در غائله کردستان نیز، شهرهای پاوه، سقز، بانه و دیگر شهرهای کردستان را از محاصره نجات دادند و مواضع نیروهای حزب دموکرات قاسملو و کومله را درهم کوبیدند و مردم آزاده کُرد را ازسیطره آنان خلاص کردند!
رهبر معظم انقلاب در سالروز حماسه ١٩ بهمن، فرمودند: «گاهی یک حادثهای ابعادی پیدا میکند، گسترهای پیدا میکند، که حتّی خود پدیدآورندگان آن حادثه هم، انتظار آن را ندارند! خداوند در قرآن کریم میفرماید: «یُعجِبُ الزُّرّاع» (فتح/٢٩) و در تصویر یاران پیامبر اکرم و مؤمنان صدر اسلام و مجاهدان بزرگ، صفاتی را ذکر میکند و آنها را تشبیه میکند به گیاهی که سر از خاک برمیدارد و بتدریج استحکام پیدا میکند و جوری رشد و نمو میکند که خود زارعان و کسانی که خودشان بذر این گیاهان را ریختند، به اعجاب وادار میشوند! حادثهی نوزدهم بهمن از این قبیل بود؛ آن روز کمتر ابعاد این حادثه به نظر میرسید؛ اما بتدریج ابعاد آن آشکار شد...» (سخنان معظمله مورخ ١٣٩٢/١١/١٩)
✍️ امروز نیز نقش نیروی هوایی ارتش و سپاه در تضمین دستاوردهای انقلاب و حفظ کیان و عزتِ ملت بزرگ ایران، بسیار بارز است و نقش مهمی را در پیشگیری و دفاع از مرز و بوم ایران اسلامی ایفا مینمایند!
✍️ در پایان میبایست از نقش ممتاز و غیر قابل انکار شهیدان سرلشگر فکوری و ستاری در هویت بخشی مجدد به نیروی هوایی ارتش در ابتدای انقلاب اسلامی یاد کرد و بر تمامی غیور مردان نیروی هوایی، از جمله: شهیدان سرلشکر عباس بابایی، حسین لشکری، عباس دوران، سید علیرضا یاسینی ، مصطفی اردستانی، حسین خلعتبری و دیگر شهیدان و دلاوران نیروی هوایی، درود و سلام و صلوات فرستاد!
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا برای دفاع از دین خدا و جمهوری اسلامی اجازۀ امام یا مجتهد لازم است؟
✅ پاسخ: بر تمام مکلفین واجب است، به هر نحو که ممکن باشد، از دین خدا و نظام جمهوری اسلام دفاع نمایند و مشروط به اجازه نیست.
📚 استفتائات امام خمینی (ره)، جلد پنجم
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG