🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ پنجشنبه - ١۴ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الخميس، 20 رجب 1442
Thursday 04 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن عسکری (ع)
🕋 اذکار روز:
-لااِلهَ اِلّا اللهُ الْمَلِكُ الْحَقُّ الْمُبین(١٠٠بار)
- یا غفور یا رحیم (١۰٠٠ مرتبه)
- یا رزاق (٣٠٨ مرتبه) برای وسعت رزق
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز احسان و نیکوکاری
🔹 روز ترویج فرهنگ قرضالحسنه
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «نیکوکاری»
روز پنجشنبه، ١٣٩٩/١٢/١۴
✍️ مناسبت روز: امروز در تقویم، بهعنوان روز احسان و نیکوکاری نامگذاری شده که در ایران اسلامی هر ساله در این ایام، نسیم رحمت خداوند از هر سو به مشام می رسد و جسم و جان آدمی را می نوازد و مؤمنین برای نیکوکاری از یکدیگر پیشی میگیرند، لذا ما نیز در روزبرگ امروز از این تجارت پرسود الهی سخن میگوییم تا انشاالله زمینهای برای انجام عملی نیک، در این روز گردد و حتی با سهمی اندک، به جمع نیکوکاران بپیوندیم!
در فرهنگ متعالی اسلام، انفاق در راه خدا، از مصادیق بزرگ احسان شمرده شده و روایات و آیات بسیاری در تأکید آن آمده است؛ چنانچه اسلام، اجر و مزد انفاق در راه خدا را هفتصد برابر بیشتر دانسته و در قرآن می فرماید: «اگر چیزی را در راه او انفاق کنید، خداوند عوض آن را می دهد و جای آن را پر می کند و او بهترین روزی دهندگان است!» (سبأ/٣٩)
قرآن مجید، انفاق در راه خدا و دوری از صفت ناپسندیده بُخل و حرص را، از ویژگی های اخلاقی رستگاران شمرده است، چنانچه در آیه ١۶ سوره تغابن میفرماید: «تا می توانید تقوای الهی پیشه کنید و به فرامین الهی گوش دهید و اطاعت نمایید و انفاق کنید که برای شما بهتر است و کسانی که از بخل و حرص خویشتن مصون بمانند، رستگارانند.»
همچنین خداوند انفاق را، تجارتی پرسود دانسته و در آیه ٢٩ سوره فاطر، در بیانی بلند، میفرماید: «کسانی که کتاب الهی را تلاوت می کنند و نماز به پا می دارند و از آنچه روزی شان داده ایم، پنهان و آشکار، انفاق می کنند، تجارتی پرسود و بی زیان را امید دارند!»
👈 بی شک وعده الهی حق است و چنین معامله ای با خداوند، سودی به عظمت رضوان الهی دربردارد! چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «آن کس که با دستی کوتاه ببخشد، از دستی بلند پاداش می گیرد!» (حکمت ٢٣٢ نهج البلاغه)؛ بنابراین، آنچه در راه خیر انفاق می کنیم، هرچند کم و در حد بضاعت خودمان باشد، اما خداوند از فضل خود بر آن می افزاید و چندین برابر به ما پاداش می دهد!
همچنین از نگاه اسلام، انفاق باعث وسعت رزق میگردد لذا تنها مخصوص اغنياء نیست بلکه حتی به فقیران و تهی دستان نیز سفارش گردیده، چنانچه امیرالمؤمنین (ع) میفرمایند: «هر گاه تهی دست و فقیر شدید، با صدقه دادن، با خدا تجارت کنید» (حکمت ٢۵٨ نهجالبلاغه) و «روزی را با صدقه دادن برای خود فرود آورید.» (حکمت ١٣٧ نهجالبلاغه)
✍️ البته باید بدانیم که انفاق و تجارت با خدا، از نظر اسلام شرایطی دارد که به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ قبل از هر چیز، صدقه باید از اموال حلال و خوب و سالم باشد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنْفِقُوا مِنْ طَيِّبَاتِ مَا كَسَبْتُمْ وَ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید ! از قسمتهای پاکیزه اموالی که (از طریق تجارت حلال) به دست آوردید...انفاق کنید!» [بقره/۲۶۷]
2️⃣ انفاق و صدقه باید توأم با اخلاص و فقط برای رضای خدا باشد: «يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ»: «کسانی که اموالشان را برای جلب خوشنودی خدا انفاق میکنند». [بقره/۲۶۵]
3️⃣ بهتر است که صدقه و انفاق مخفی باشد: «وَإِنْ تُخْفُوهَا وَتُؤْتُوهَا الْفُقَرَاءَ فَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ»: «هر گاه آنها را مخفی ساخته و به نیازمندان بدهید برای شما بهتر است.» [بقره/۲۷۱]
4️⃣ این که صدقه و انفاق همراه با آزار و منّت نباشد: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ...»: «ای کسانی که ایمان آوردهاید! بخششهای خود را با منّت و آزار باطل نسازید همانند کسی که مال خود را برای نشان دادن به مردم، انفاق میکند، و به خدا و روز رستاخیز، ایمان نمیآورد...».[بقره/۲۶۴]
5️⃣ انفاق و صدقه از اموالی باشد که آنها را دوست داریم و مورد علاقه ماست: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّىٰ تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ...» «هرگز به (حقیقت) نیکوکاری نمیرسید مگر این که از آن چه دوست میدارید (در راه خدا) انفاق کنید،...». [آل عمران/۹۲]
6️⃣ و در آخر اینکه انفاق کننده هرگز خود را مالک حقیقی آن مال یا... تصور نکند! بلکه خود را واسطه بین خدا و خلق بداند: «وَأَنْفِقُوا مِمَّا جَعَلَكُمْ مُسْتَخْلَفِينَ فِيهِ»: «انفاق کنید از آنچه خداوند شما را نماینده خود در آن قرار داده است». [حدید/۷]
✍️ در پایان این مبحث، تذکر این نکته نیز ضروری است که خداوند در آیه ۱۰۴ سوره توبه: «وَيَأْخُذُ الصَّدَقَاتِ...»، خود را بهعنوان دریافت کننده صدقات معرفی مینماید! پس هرگاه میخواهیم صدقه ای به فقیری بدهیم، فراموش نکنیم که این صدقه قبل از او، به دست خداوند رحمان و رحیم میرسد!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز احسان و نیکوکاری»
موضوع: « احکام صدقه »
❓پرسش: آیا دادن صدقات به گدایانی که درب منازل را میزنند یا در خیابانها مینشینند جایز است یا اینکه بهتر است به یتیمان و مساکین واقعی داده شود و یا با ریختن آنها در صندوق صدقات در اختیار کمیته امداد قرار گیرد؟
✅ پاسخ: صدقات مستحبی بهتر است به فقير عفيف و متديّن داده شود و همچنين گذاشتن آن در اختيار کميته امداد هرچند با ريختن در صندوق صدقات هم باشد اشکال ندارد، ولی صدقات واجب بايد توسط خود شخص و يا به وسيله وکيل او به فقرايی که مستحق هستند داده شود و در صورتی که انسان بداند که مسئولين کميته امداد پولهای صندوقها را جمع آوری کرده و به فقرای مستحق میدهند، ريختن آن در صندوقهای صدقات اشکال ندارد.
❓پرسش: آيا دادن صدقه مستحبى به سيّد جايز است؟
✅ پاسخ: مانع ندارد.
📚 اجوبه الاستفتاءات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ جمعه - ١۵ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الجمعة، 21 رجب 1442
Friday 05 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به صاحب العصر و الزمان حضرت مهدی (عج)
🕋 اذکار روز:
- اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ (١٠٠ مرتبه)
- یا ذاالجلال و الاکرام (١٠٠٠ مرتبه)
- یا نور (٢۵۶ مرتبه) برای عزیز شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 روز درختکاری
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «درختکاری»
روز جمعه، ١٣٩٩/١٢/١۵
✍️ مناسبت روز: امروز روز جمعه است، لذا سخن خود را با سلام و درود به محضر منجی عالم بشریت حضرت بقیةاللّه الاعظم (عج) آغاز مینمائیم؛ اما اگر به تقویم مراجعه کنیم، امروز به عنوان «روز درختکاری» نامگذاری گردیده است، بنابراین ما نیز با این موضوع، سخن امروز را تقدیم مینمائیم؛
خداوند متعال سرنوشت بشر را به گونهای رقم زده که در زمین و دامن طبیعت رشد کند و پرورش یابد و به طور کامل به آن وابسته و نیازمند باشد! متقابلاً طبیعت را نیز، طوری آفریده که در خدمت انسان قرار گیرد و نیازهای وی را برآورده سازد و آرامش، لذّت و شادی را برای آدمی به ارمغان آورد!
از نظر اسلام، «انسان» آنچنان عظمتی دارد که تمام مخلوقات به فرمان خداوند، مسخّر او گشتهاند و این موضوع، شخصیت و عظمت واقعی انسان را در منظر اسلام روشن میسازد و به او مقامِ «خلیفة اللّهی» میبخشد!
خورشید و ماه، باد و باران، کوه و درّه، گیاه و درخت و سبزه زارها... همه و همه، مواهب خدادادی هستند که در تسخیرِ خلیفه خدا بر روی زمین قرار گرفته و همه سرگشته و فرمانبردار انسانند، تا وی از آنها در جهت بقا و حیات دنیوی خویش بهره گیرد!
✍️ در میان اجزای شکوهمند طبیعت، «درختان» نقش حیاتی ويژهای در زندگی انسان و سایر موجودات زنده دارند! لذا از دیدگاه اسلام «درخت کاری و حفظ آن» از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و آیات و روایات فراوانی درباره اهمیت درختان و ضرورت درختکاری و آب دادن به درخت و حفظ و نگه داری از آنها بیان شده است! و درختکاری را از حلال ترین و پاكيزه ترین کارها دانسته است! (جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
همچنین خداوند در قرآن کریم به مطالعه درباره آفرینش درختان سفارش نموده و از برخی درختان مثل خرما، انگور، انجیر، زیتون و... که دارای خواص فراوانی می باشند، یاد کرده است! و حتی بخاطر اهمیت فراوان درختان، خداوند به برخی از آنها مانند انجیر و زیتون، در قرآن قسم یاد نموده است: «وَ التِّينِ وَ الزَّيْتُون» (تین/١)
👈 در روایات اسلامی نیز از درختان بهعنوان یکی از نعمتهای بزرگ الهی یاد گردیده و به کاشت و نگهداری درختان سفارش زیادی شده است، که در این مجال کوتاه به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ امام صادق(ع): «اى مفضّل! از آفرينش و آماده سازى حكيمانه و مدبّرانه اشياء براى رفع نياز انسان درس عبرت بگير... براى او درخت آفريده شده و او بايد آن را در زمين بكارد، آب دهد و به آن برسد و از آن بهره گيرد و...»
(توحيد المفضل، ص ٨۶)
2️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هيچ مسلمانى نيست كه نهالى بكارد و انسان يا حيوان يا پرنده از آن بخورد مگر آنكه تا روز قيامت براى وى صدقه بنويسند!»
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ٢٧)
3️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى بكارد و آن درخت به بار نشيند، خداوند به اندازه ميوه هاى آن درخت به وى پاداش مى دهد!»
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
4️⃣ امام صادق(ع): «شش چیز است که مؤمن بعد از مرگ خود از آنها سود می برد: فرزند صالحی که برای انسان، طلب مغفرت کند، ... و درختی که در دنیا کاشته است...»
(بحار الأنوار، ج ۶٨، ص ٢۵٧)
5️⃣ پيامبر اکرم (ص): «هركس درختى را در بيابان... آب دهد، مثل آن است كه مؤمنى را از تشنگى سيراب كرده باشد»
(وسائل الشيعه، ج ١٧، ص ۴٢)
6️⃣ امام صادق(ع): «درختان ميوه را نَبُريد كه در اين صورت خداوند پيوسته بر شما عذاب مى فرستد!»
(اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶۴)
✍️ همچنین درختکاری تا حدی در اسلام مورد توجه قرار دارد که آداب ويژهای نیز برای آن در روایات بیان شده است، که به چند نکته از آنها اشاره مینمائیم:
1️⃣ در بین ایام هفته، «روز یکشنبه» بهترین زمان برای درخت کاری دانسته شده است!
(جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩۵٩)
2️⃣ هنگام درخت کاری ابتدا در ريشه درختان آب بريزيد و سپس خاك اضافه كنيد تا كِرم در خاک به وجود نيايد!
(جامع أحاديث شيعه، ج ٢٣، ص ٩٧١)
3️⃣ در هنگام کاشتن بذر یا نهال، این ذکر گفته شود: «سُبْحَانَ الْبَاعِثِ الْوَارِث»: «پاك و منزه است برانگيزنده و به ارث بَرَنده» تا انشاالله هيچ يك از آنها، هَدَر نرود!»
(اصول کافی، ج ۵، ص ٢۶٣)
✍️ در پایان سخن باید بدانیم که اهمیت درختکاری در اسلام تا آنجاست که اگر در لحظات مرگ، نهالی در دسترس ما باشد، بهترین عمل، کاشت آن نهال است! چنانچه پيامبر اکرم (ص) فرمودند: «اگر در دست يكى از شما نهال درختى است و قيامت نزديك شد، در صورتى كه مى تواند پيش از برپايى قيامت آن را بكارد، بايد اين كار را انجام دهد!».
(مستدرك الوسائل، ج ١٣، ص ۴۶٠)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «روز درختکاری»
موضوع: « احکام محیط زیست »
❓پرسش: شکستن شاخهی درختان چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: بیجهت نباید شاخهی درختان را شکست؛ اگر این درخت متعلق به مردم یا اموال بیتالمال باشد، این کار حرام شرعی است! و اگر هم باغ شخصی شماست، گاهی اوقات شکستن یک شاخهی درخت، اسراف یا ازبینبردن بیجهت اموال است!
اما یکوقت است که شما درخت را هرس میکنید که آن هم کار اهل فن است برای اینکه درخت میوهی بیشتری دهد، این کار اشکال ندارد.
❓پرسش: قطع کردن درختان در شهرهای بزرگ برای ساختن برج و ویلا چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: اگر منع قانونی وجود داشته باشد، قطع درختان جایز نیست.
📚 http://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ شنبه - ١۶ اسفند ۱۳۹٩
🌙 السبت، 22 رجب 1442
Saturday 06 March 2021🌲
👈امروزمتعلق استبه پیامبراکرم(ص)
🕋 اذکار روز:
- یا رَبَّ الْعالَمین (١٠٠ مرتبه)
- یا حی یا قیوم (١٠٠٠ مرتبه)
- يا غنی (١٠۶٠ مرتبه) برای غنی شدن
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 مناسبت خاصی نداریم.
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «خانه تکانی دل»
روز شنبه، ١٣٩٩/١٢/١۶
✍️ مناسبت روز: امروز مناسبت خاصی نداریم ولی دراین روزهای پایانی زمستان، اکثر مردم با “خانه تکانی”، گرد و غبار یکساله را از در و دیوار خانهی خود میزُدایند تا پاک و زیبا به استقبال فصل زیبای بهار بروند!
مردم می خواهند وقتی بهار میآید، نه لکه ای و نه آلودگی و سیاهی، بر قامت خانه و سرای آنها نباشد! حتی جامه ی خود را نیز عوض میکنند تا سال نو را با نهایت پاکیزگی و زیبایی آغاز نمایند!
مسلماً این رَسم زیبا، اگر همراه با زیادهروی و اسراف و تَجمُّل نباشد، بسیار پسندیده و مورد تأیید مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است! اما در این مکتب انسانساز، وقتی این پاکی و زیبایی، دوچندان میگردد، که انسان، خانه دل را نیز از کدورت و زنگارِ گناه، دشمنی و بد بینی و جدائی و بدگمانی و تمامی معاصی الهی پاک کند، تا بهار زیبا، ظاهر و باطن آدمی را یکسان ببیند!
البته این “خانه تکانی دل” ابتدا نیاز به «حسابرسی نَفْس»، دارد که در روایات اسلامی بر آن تأکید فراوان شده، چنانچه امیرالمومنین(ع) در خطبه ٢٢٢ نهج البلاغه می فرمایند: «از صفات انسانهای موفق که در جهت کمال، حرکت می کنند این است که به صورت جدی در بررسی وضعیت خود وقت می گذارند و اعمالِ خود را بررسی دقیق می کنند تا جایی که می بینند در برخی از امور که به آن ها امر شده، کوتاهی کرده و در برخی امور دیگر که نهی شده، انجام دادهاند، پس سخت منقلب می شوند و در پیشگاه خدا متضرع شده و اعلام توبه و پشیمانی می کنند!»
همچنین حضرت در خطبهی نود نهجالبلاغه میفرمایند: «قبل از اینکه به حساب شما رسیدگی شود به حساب خود برسید و قبل از این که نَفَس در گلوی شما گیر کند و مرگ به سراغتان بیاد، با نَفَسِ راحت به حساب خود برسید، و به اختیار خود به سمتِ خیر، حرکت کنید قبل از اینکه با اجبار، شما را به عالَم دیگر بِکشانند!
ای انسان ها، بدانید اگر خودتان به حساب خود نرسید، کسی نیست که شما را به خوبیها وادار کند، و کسی نیست که شما را نصحیت و منع از بدیها کند!»
✍️ لذا این روزهای “خانه تکانی”، را غنیمت بشماریم، و بدانیم فرصت پاک شدن و خانهتکانی دل، همیشگی نیست!
و همانطور که در نظافت خانه، اول با دقت نظر می کنیم که چه آلودگی هایی وجود دارد و سپس شویندهی مخصوصِ آن را تهیه مینمائیم، در خانهتکانی دل، نیز اول باید با دقت بررسی کنیم تا متوجه عیوب خود بشویم!
برخی از ما دچار عیوبی هستیم که از آنها غافلیم! دچار حسادت، غرور، کبر، غیبت و تهمت و دروغ و دیگر زشتیها هستیم، اما غافلیم! پس باید در خانهتکانی، اول دقت و بررسی کنیم و آنوقت ببینیم که برای عیوبی که داریم چه شوینده و توبه و جبران کنندهای لازم است، سپس شستشو را آغاز کنیم!
و فراموش نکنیم که همانطور که در نظافت خانه، همهی چیزهای آلوده را میشوییم و بعد دوباره با زیباییِ تمام، آنها را میچینیم و یا جایگزین مینمائیم، در خانهتکانی دل، نیز پس از تخلیه و شستشوی بدی ها و زشتیها، باید خوبیها و نیکیها را جایگزین نماییم!
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام خانهتکانی»
موضوع: « احکام شستشوی اشیاء »
❓پرسش: اگر فرش یا مبل منزل که آب در آن نفوذ می کند، نجس شود چگونه باید آن را تطهیر کنیم؟
✅ پاسخ: بعد از برطرف نمودن عین نجاست به یکی از دو طریق میتوان تطهیر نمود:
۱ـ آب قلیل را روی محل نجس بریزد سپس آب غساله را با فشار دادن خارج کند.
۲ـ آب لوله را (که متصل به کر است) به محل نجس وصل کند به گونهای که همه آن محل را فرا بگیرد و بنا بر احتیاط واجب باید هنگام اتصال آب با دست کشیدن و مانند آن غساله از جای خود حرکت کند.
❓پرسش: کیفیت تطهیر موکت چسبیده به زمین چگونه است؟
✅ پاسخ: بعد از برطرف نمودن عین نجاست، آب لوله (که به آب کر وصل است) را به جای نجس وصل کنید، بهگونهای که همه آن محل را فرا گیرد و بنا بر احتیاط واجب با جابجا شدن آب در حین اتصال به کر (هرچند با فشار آب و یا دست کشیدن)، پاک میشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ یکشنبه - ١٧ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الأحد، 23 رجب 1442
Sunday 07 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امیرالمؤمنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س)
🕋 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (١٠٠ بار)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین(١٠٠٠ بار)
- یا فتاح (۴٨٩ بار) برای فتح
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز شهادت «محمد ابراهیم همت»، فرمانده شجاع لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص)، (١٣۶٢ شمسی)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز: «همّت بیپایان»
روز یکشنبه، ١٣٩٩/١٢/١٧
✍️ مناسبت روز: هفدهم اسفندماه، سالروز شهادت «محمد ابراهیم همت»، پرچمدار جوانان مبارز شهرضا و فرمانده شجاع لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) است! لذا ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این سردار بزرگ دفاع مقدس، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
محمدابراهیم همت، دوازدهم فروردین سال ۱۳۳۴ در شهرضای اصفهان و در خانواده ای مستضعف و متدین بدنیا آمد؛
او در رحم مادر بود كه پدر و مادرش عازم كربلای معلّی و زیارت قبر سالارشهیدان شدند و مادر گرامیش، با تنفس شمیم روحبخش كربلا، عطر عاشورایی را به این امانت الهی دمید!
محمد ابراهیم درسایه محبّت های پدر و مادر پاكدامن، وارسته و مهربانش، دوران كودكی را پشت سر گذاشت و پس از طی دوران تحصیل و سربازی، شغل معلمی را برگزید و در روستاهای اطراف شهرضا مشغول تدریس شد؛
محمد ابراهیم، در این دوران با تعدادی از روحانیون متعهد و انقلابی ارتباط ویژه پیدا كرد و در اثر مجالست با آنها با شخصیت حضرت امام (ره) آشنایی بیشتری پیدا کرد و به دنبال این شناخت، سعی نمود تا در محیط مدرسه و كلاس درس، دانش آموزان را با معارف اسلامی و اندیشه های انقلابی حضرت امام (ره) آشنا كند!
👈 با گسترش تدریجی انقلاب اسلامی، ابراهیم، پرچمداری جوانان مبارز شهرضا را برعهده گرفت و با سخنرانی های پرشور و آتشین باعث روشنگری مردم علیه رژیم ظالم شاهنشاهی میشد، بهگونهای که بالاخره، فرمان ترور و اعدام او، توسط فرماندار نظامی اصفهان، سرلشكر معدوم «ناجی»، صادر گردید؛
هرچند مأموران رژیم در هرفرصتی در پی آن بودند كه این فرزند شجاع و رشید اسلام را از پای درآورند، ولی او با تغییر لباس وقیافه، به مبارزات انقلابی خود ادامه داد تا اینكه انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به پیروزی رسید؛
👈 پس از پیروزی انقلاب، شهید همت، در جهت ایجاد نظم و دفاع از شهر و راه اندازی كمیته انقلاب اسلامی شهرضا نقش اساسی داشت؛ او هسته اولیه سپاه شهرضا را با كمك دوتن از برادران خود تشكیل داد و به تدریج با جذب عناصر حزب اللهی، مجموعه سپاه شهرضا منسجم شد؛
از دیگر كارهای اساسی او در این مقطع، سامان بخشیدن به فعالیت های فرهنگی تبلیغی آن منطقه بود كه در آگاه ساختن جوانان و ایجاد شور انقلابی تأثیر بسزایی داشت؛
همت، در اواخر سال ۵٨ برحسب ضرورت و به دلیل تجربیات گرانبهایش در زمینه امور فرهنگی، به خرمشهر و سپس به بندر چابهار و كنارك (در استان سیستان و بلوچستان) عزیمت كرد و به فعالیت های گسترده فرهنگی در این مناطق پرداخت؛
👈 او در سال ١٣۵٩ به منطقه كردستان كه بخش هایی از آن در چنگال گروهک های مزدور گرفتار شده بود، اعزام گردید و با توكل به خدا و عزمی راسخ، مبارزه بی امان و همه جانبه ای را علیه عوامل استكبار جهانی و گروهك های خودفروخته در كردستان شروع كرد و هر روز عرصه را برآنها تنگ تر می نمود!
محمد ابراهیم در جهت جذب مردم محروم كُرد و رفع مشكلات آنان نیز همت گمارد و برای مقابله با فقر فرهنگی منطقه اهتمام چشمگیری از خود نشان می داد تا جایی كه هنگام ترك آنجا، مردم منطقه گریه می كردند و حتی تحصن نموده و نمی خواستند از این شهید بزرگوار جدا شوند!
👈 با آغاز جنگ تحمیلی، او و حاج احمد متوسلیان، به دستور فرمانده وقت سپاه پاسداران، مأموریت یافتند ضمن اعزام به جبهه جنوب، تیپ محمد رسولالله (ص) را تشکیل دهند؛ او بعد از حضور در عملیات های مختلف و وارد نمودن ضربات جبران ناپذیری به لشگر بعثی، در سال ۱۳۶۱ فرماندهی تیپ و سپس لشگر ۲۷ محمد رسولالله را به عهده گرفت و با مدیریت جنگی و فرماندهی بی نظیر خود، توانست در عملیاتهای مختلف به پیروزی های چشمگیری دست یابد! بهگونهای که محسن رضایی، فرمانده اسبق سپاه دربارهٔ او چنین میگوید: «ما در حقیقت چهار لشکر داشتیم که اینها وقتی هر جا وارد میشدند، هیچ خطی در مقابلشان قدرت مقاومت نداشت، حاج همت و لشکر ۲۷ محمد رسولالله، حاج حسین خرازی و لشکر ۱۴ امام حسین، حاج مهدی باکری و لشکر ۳۱ عاشورا، حاج احمد کاظمی و لشکر ۸ نجف که در هر کجا وارد میشدند، بدون استثناء با موفقیت همراه بودند».
👈 حاج محمد ابراهیم همت پس از سالها رشادت و همت بی پایان، بالاخره در غروب ۱۷ اسفند ۱۳۶۲ در جریان عملیات خیبر بر اثر اصابت گلوله توپ، همچون مولایش حسین (ع)، سر از بدنش جداشد و به آرزوی دیرینه خود، «شهادت» رسید!
✍️ و سخن امروز را با کلامی از رهبر معظم انقلاب به پایان میبریم که فرمودند: «شهید همت واقعاً یک اسطوره است...». (۱۳۹۶/۱۲/۱۹)
💠 یادش گرامی، نامش جاودان و راهش پر رهرو باد.
📚 برداشتی از کتاب «همت بی پایان»
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🔰 «گلبرگ احکام»
مناسبت: «ايام خانهتکانی»
موضوع: « احکام شستشوی مکان و اشیاء »
❓پرسش:
کيفيت تطهير زمينى را که محل خروج آب ندارد و ناچار محل رفت و آمد نيز هست بيان فرمایید؟
✅ پاسخ:
بعد از زوال (برطرف نمودن) عین نجاست به یکى از دو نحو مىتوان آنجا را تطهیر نمود:
۱ـ آب لوله کشی را وصل کند به جاى نجس بگونهاى كه همه آن محل را فرا بگیرد؛
۲ـ آب قلیل بریزد جاى نجس که قهراً آب در یک گوشهاى جمع مىشود و مىماند، آب غساله را با پارچه و مانند آن بردارد و دوباره آب بریزد و غُساله را با پارچه و مانند آن بردارد، پاک مىشود.
📚 استفتائات امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ دوشنبه - ١٨ اسفند ۱۳۹٩
🌙 الإثنين، 24 رجب 1442
Monday 08 March 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام حسن و امام حسین علیهما السّلام
🕋 اذکار روز:
- یا قاضِیَ الْحاجات (١٠٠ مرتبه)
- سبحان الله و الحمدلله (١٠٠٠ مرتبه)
- یا لطیف (١٢٩ مرتبه) برای کثرت مال
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 سالروز فتح خیبر توسط امیرالمؤمنین (ع) (هفتم هجری قمری)
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG