✍️ قرآن کریم نمونههای فراوانی در این زمینه ذکر میکند که افراد در سایه ایمان و اعتماد به خدا با آرامش و امید، تمام خطرات را دفع و بر تمام سختیها غالب شدهاند! که در این مجال کوتاه، تنها به دو نمونه از این آیات، اشاره مینمائیم:
1️⃣ خداوند در آیه ۸۱ سوره انعام، به حضرت ابراهیم (ع) اشاره مینماید که با ایمان و اعتماد به خدا، یک تنه در برابر تمام بت پرستان میایستد و خطاب به آنان میگوید: چگونه ممکن است من از بتهای شما بترسم و در برابر تهدیدهای شما وحشتی به خود راه بدهم، در حالی که هیچ گونه نشانهای از عقل، قدرت و علم در این بتها نمیبینم! در مقابل، شما با وجود اینکه مظاهر قدرت، علم و حکمت خدا را در همه جا میبینید از او نمیترسید! «فَأَیُّ الْفَرِیقَیْنِ أَحَقُّ بِالْأَمْنِ» پس کدام یک از ما و شما، شایسته امنیت و آرامش هستیم!
2️⃣ حق تعالی در آیه ۴۷ سوره طه، به حضرت موسی (ع) اشاره مینماید که با لباس ساده و عصای چوپانی، در برابر فرعون با آن جاه و جبروت و خدم و حَشَم، که چشم هر بینندهای را خیره میکند و هر دلی را میلرزاند، با کمال آرامش و طمأنینه میایستد و بدون ترس و لرز از فرعون میخواهد که از اذیت و آزار بنیاسرائیل دست بردارد و میگوید: «فَأَرْسِلْ مَعَنَا بَنِی إِسْرَائِیلَ وَلَا تُعَذِّبْهُمْ» بنی اسرائیل را با ما بفرست و آنان را شکنجه و آزار مده!
✍️ بیشک امام خمینی (ره) یکی از مصادیق بارز این آرامش الهی است و در تربیت شدگان مکتب خمینی نیز به نمونههای فراوان دیگری در این زمینه میتوان اشاره کرد؛ مانند: اعتماد و ایمان رزمندگان اسلام در دوران دفاع مقدس و یا ایمان و آرامش مدافعان حرم در برابر گروههای تکفیری، افرادی همچون شهید حججی (ره) که با آرامش و صلابت گام بر میداشت و حتی در هنگامی که فرد تکفیری او را ذبح نمود، هیچگونه خوف و ترسی در چهرهی آرام او، دیده نمیشود!
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: عدهاى در برابر دیگران، مبادرت به طرح کمبودها و ضعفهایی که در جمهورى اسلامى وجود دارد، مىکنند، آیا گوشدادن به این سخنان و حکایتها جایز است؟
✅ پاسخ: واضح است هر عملى که موجب بدنام شدن چهره جمهورى اسلامى که در برابر کفر و استکبار جهانى ایستاده است، شود، به نفع اسلام و مسلمین نیست! بنا بر این، اگر این سخنان موجب تضعیف نظام اسلامى باشد، جایز نیست!
📚 منبع: https://farsi.khamenei.ir
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ سهشنبه - ١۴ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الثلاثاء، 19 جمادیالثانی 1442
Tuesday 02 February 2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام سجاد، امام باقر و امام صادق عليهم السلام
🕋 اذکار روز:
- یا اَرْحَمَ الرّاحِمین (١٠٠ مرتبه)
- یا الله یا رحمان (١٠٠٠ مرتبه)
- یا قابض (٩٠٣ مرتبه) برای حاجت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران و روز فناوری فضایی
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« روز حیات زن »
روز سهشنبه، ١٣٩٩/١١/١۴
✍️ مناسبت روز: در ایام دههی فجر و در آستانه میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) و روز زن قرار داریم، لذا با تبریک این ایام مبارک، سخن امروز را با جملاتی از بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره)، آغاز مینمائیم:
👈 «فردا روز زنی است که عالم به او افتخار دارد...؛ (ایشان) یک زن معمولی نبودهاند؛ یک زن روحانی، یک زن ملکوتی، یک انسان به تمام معنا انسان، تمام نسخه انسانیت، تمام حقیقت زن و تمام حقیقت انسان بوده است..؛ فردا همچون زنی متولد می شود؛ زنی که تمام خاصه های انبیاء در اوست! زنی که اگر مرد بود، نبی بود؛ زنی که اگر مرد بود، به جای رسول الله (ص) بود! پس، در روز زن؛ تمام حیثیت زن و تمام شخصیت او موجود شده...» (صحیفه امام؛ ج ٧، ص ٣٣٧ - ٣٣٨)
👈 «این ولادت با سعادت در زمان و محیطی واقع شد که زن به عنوان یک انسان مطرح نبود و وجود او موجب سرافکندگی خاندانش در نزد اقوام مختلف جاهلیت به شمار می رفت! در چنین محیط فاسد و وحشت زایی، پیامبر بزرگ اسلام، دست زن را گرفت و از منجلاب عادات جاهلیت نجات بخشید! تاریخ اسلام گواه احترامات بی حد رسول خدا (ص) به این مولود شریف است، تا نشان دهد که زن، بزرگی ویژهای در جامعه دارد که اگر برتر از مرد نباشد، کمتر نیست! پس این روز، «روز حیات زن» و روز پایه گذاری افتخار و نقش بزرگ او در جامعه است...» (صحیفه امام، ج ١۴، ص٣١۶)
انقلاب اسلامی، با بهرهگیری از سیره و معارف اهل بیت عصمت و طهارت (ع) به زنان ایرانی، شخصیت داد، به گونه ای که زنان، امروز، در تمام زمینه ها، متناسب با وضعیت خاص خود، به ایفای رسالت تاریخی و اسلامی خویش نایل شدهاند!
✍️ البته تذکر این مطلب ضروری است که در مکتب اهلبیت (ع) علاوه بر تأکید بسیار بر مقام والای زن، به تکریم و محبت بر این «ریحانه ی هستی» نیز، سفارش فراوان شده، که در این مجال کوتاه، به گوشهای از سخنان اهلبیت (ص) در این زمینه، اشاره مینمائیم:
👈 امام صادق (ع): از اخلاق پيامبران، زن دوستى است. (الكافی/۵/۳۲۰/۱)
همچنین حضرت فرمودند: هر كس علاقه اش به ما بيشتر باشد، علاقه اش به زنش و شيرينى او بيشتر است! (مستطرفات السرائر/۱۴۳/۸)
و نیز فرمودند: هرچه زن دوستى بنده افزايش يابد، برايمانش افزوده مى شود. (مستدرك الوسائل، ج ۴، ص ۲۴۴)
👈 امام محمد باقر (ع): گرامى ترين شما نزد خداوند، كسى است كه بيشتر به همسر خود احترام بگذارد. (وسائل الشيعه : ج ۱۵ ، ص ۵۸)
👈 پيامبر خدا (ص): به زن خود خدمت نمیكند، مگر صدّيق، يا شهيد، يا مردى كه خداوند، خير دنيا و آخرتِ او را بخواهد! (بحار الأنوار/۱۰۴/۱۳۲/۱)
همچنین فرمودند: نشستن مرد نزد زن و فرزندش ، نزد خداى متعال محبوبتر است از اعتكاف او در مسجد من، است! (تنبيه الخواطر : ۲/۱۲۲)
و نیز فرمودند: بهترين شما كسى است كه براى خانواده اش بهتر باشد! (بحار الأنوار/۷۹/۲۶۸/۵)
✍️ از دستورات مهم دیگر، در مکتب حقه اهلبیت (ع)، ابراز و اظهار نمودن این محبت و دوستی به همسر است، چنانچه امام صادق (ع) فرمودند: هنگامى كه كسى را دوست مى دارى، او را از اين محبّت آگاه كن، زيرا اين كار، دوستى بين شما را محكم تر مى كند! (كافى، ج ۲، ص ۶۴۴)
👈 همچنین حضرت فرمودند: هديه ردّ و بدل كنيد تا به همديگر با محبّت شويد؛ زيرا هديه كينه ها را از بين مى برد! (بحار الأنوار/۷۵/۴۴/۱)
👈 پيامبر خدا (ص) نیز فرمودند: اين سخن مرد به زن، كه بگوید «دوستت دارم» هرگز از دل زن بيرون نمیرود! (الكافی/۵/۵۶۹/۵۹)
✍️ با عنایت به موارد فوقالذکر، اسلام، دین عشق و محبت و ابراز و اظهار محبت است و چه فرصتی بهتر و زیباتر از روز ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن برای اظهار این محبت و دوستی سرشار، ولو با دادن یک شاخهی گل و یا یک هدیه کوچک به همسر و مادر، همراه با یک جملهی عاشقانه...
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: آیا در اسلام، مرد بر زن، ترجیح دارد؟
✅ پاسخ: اسلام، مرد را «قوّام» و زن را «ریحان» میداند، این نه جسارت به زن است نه جسارت به مرد! نه نادیده گرفتن حق زن است و نه نادیده گرفتن حق مرد؛ بلکه، درست دیدن طبیعت آنهاست! ترازوی آنها هم اتفاقاً برابر است؛ یعنی وقتی جنس لطیف و زیبا و عامل آرامش و آرایش معنوی محیط زندگی را در یک کفه میگذاریم، و این جنس مدیریت و کارکرد و محلّ اعتماد و اتکا بودن و تکیه گاه بودن برای زن را هم در کفهی دیگر ترازو میگذاریم، این دو کفه با هم برابر میشود! (پس در اسلام) نه مرد بر زن ترجیح دارد و نه زن بر مرد...
📚 امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
🗓️ روزبرگ شیعه
☀️ چهارشنبه - ١۵ بهمن ۱۳۹٩
🌙 الأربعاء، 20 جمادیالثانی 1442
Wednesday 03 February2021🌲
👈 امروز متعلق است به امام کاظم، امام رضا، جواد الائمه، امام هادی (علیهمالسلام)
🕋 اذکار روز:
- یا حَیُّ یا قَیّوم (١٠٠ مرتبه)
- حسبی الله و نعم الوکیل (١٠٠٠ بار)
- یا متعال (۵۴١ مرتبه) برای عزت
❇️ وقایع مهم روز:
🔹 میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها
🔹سالروز تولد امام خمینی (ره)
🔹 دهه فجر انقلاب اسلامی ایران
👇👇👇👇👇👇👇
هر روز با تقویم معارفی روزبرگ شیعه
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« روزبرگ شیعه »💠
موضوع امروز:
« مادرِ هستی »
روز چهارشنبه، ١٣٩٩/١١/١۵
✍️ مناسبت روز: امروز، سالروز میلاد دختر نبوت، همسر ولایت، مادر امامت، سرور بانوان جهان، عطای خداوند سبحان، کوثر قرآن و الگوی بیبدیل تمام جهانیان، حضرت فاطمه زهرا (س) است لذا ضمن عرض تبریک و تهنیت به همه مسلمانان جهان، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
در روز گذشته از مقام والای زن، از نگاه مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع) سخن گفتیم و امروز انشاالله، به روز مادر و مقام بلند او خواهیم پرداخت؛
هرچند همه ادیان الهی برای مقام مادر ارزش قائلند، ولی اسلام بیش از دیگر مکتب های دینی به این مسئله توجه کرده و به مادر احترام و عظمت بسیاری بخشیده است! حقوقی را که اسلام برای مادران در نظر گرفته، بسیار فراتر از حقوق دیگران، حتی پدران است! زیرا مادر، از یک طرف برای به دنیا آوردن فرزند، متحمل زحمات بسیار شده و از طرفی دیگر، مربی او و در حقیقت، پرورش دهنده انسان است! ازاین رو، در معارف اسلامی، اهمیت فوق العادهای به مقام مادر داده شده، بهگونهای که امام صادق (ع) فرمودند: مردی خدمت پیامبر (ص) آمد و عرض کرد: «ای رسول خدا! به چه کسی نیکویی کنم؟» فرمودند: «به مادرت»، عرض کرد: «سپس به چه کسی؟» فرمودند: «به مادرت»، بار سوم عرض کرد: «بعد ازاو به چه کسی؟» باز هم فرمودند: «به مادرت»، در چهارمین بار که این سؤال را تکرار کرد! حضرت فرمودند: به پدرت. [وسائل الشیعه، کتاب النکاح، ابواب احکام الاولاد، باب ۹۴]
همچنین حضرت در حدیث دیگری فرمودند: جوانی نزد پیامبر (ص) آمد؛ حضرت به او فرمودند: آیا مادری داری؟ عرض کرد: «آری»؛ پس فرمودند: در خدمت مادرت باش که بهشت زیر پای مادران است. [جامع السعادات، ج۲، ص۲۷۶]
سخن پیامبر (ص) در این حدیث به این معناست که اگر کسی بخواهد به درجات عالی بهشت برسد، باید به مادر احترام بگذارد و به او خدمت کند!
✍️ خداوند متعال در قرآن کریم نیز درباره مادر سفارش و به زحمات فوق العاده او اشاره میکند و میفرماید: «وَوَصَّيْنَا الْإِنْسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْنًا عَلَىٰ وَهْنٍ...»: «ما به انسان درباره پدر و مادرش سفارش کردیم، (چراکه) مادرش او را با زحمت روی زحمت حمل کرد...». [لقمان، آیه۱۴]
خداوند در این آیه، پس از سفارش به احسان والدین، بدون بیان زحمت های پدر، به رنج و زحمت هایی که مادر برای فرزند متحمل می شود، اشاره می فرماید! گویی مادر، عامل اصلی در لزوم نیکی به والدین بوده و کار او چنان ارزشمند است که احسان به پدر را نیز بر فرزند واجب می سازد و اگر نبود صبر و پایداری مادر در برابر سختی های دوران بارداری و پذیرش ناگواری های طاقت فرسای دوره شیردهی و تربیت فرزند، شاید این گونه قطعی و حتمی به احسان والدین به صورت مطلق حکم نمیشد! و شاید در قرآن کریم، مسئلهی تشکر از والدین با شکر خدای متعال یکسان معرفی نمیشد: «أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ»: «شکر من و شکر پدر و مادرت را بجای آور» (لقمان /١۴)
✍️ هرچند در تبیین جایگاه و منزلت مادر، از دیدگاه مکتب اهلبیت عصمت و طهارت (ع)، سخنان بسیار است اما در این مجال کوتاه تنها به یک حدیث دیگر در این زمینه اشاره مینمائیم؛
حضرت سجاد (ع) فرمودند: «حق مادر بر تو این است که بدانی او، تو را حمل کرد، آن گونه که هیچ کس، دیگری را حمل نمیکند و از میوه قلبش به تو داد که هیچ کس به دیگری نمیدهد! او، تو را با جمیع اعضاء و جوارحش در آغوش گرفت و باکی نداشت از اینکه گرسنه باشد، در حالی که تو را سیر میکرد یا [خود] تشنه باشد، آن هنگام که تو را سیراب میساخت و نیز هراس نداشت که خود برهنه باشد، آن گاه که تو را میپوشاند و در آفتاب باشد تا تو را به سایه ببرد! خواب را به خاطر تو ترک و تو را از سرما و گرما محافظت کرد و تو نمیتوانی شکرگزار خدمات او باشی مگر به یاری و توفیق پروردگارت!» [تحف العقول ص٢۶٣]
👈 با عنایت به آنچه گذشت، یک انسان مسلمان، همیشه و در همه حال باید به مادر و پدر خود احترام گذاشته و برای جلب رضایت آنها تلاش کند و در این راه از خداوند متعال، استمداد و یاری، طلب نماید.
🔰 «گلبرگ احکام»
❓پرسش: یک جوان مؤمن و مهذب، در برابر پدر و مادرش، چه وظیفهای دارد؟
✅ پاسخ: پدر و مادرهایتان را دوست بدارید و هم این دوستی را به آنها ابراز کنید؛ هم احترامشان کنید، و هم اطاعتشان کنید...
📚 امام خامنهای (مدظلهالعالی)
✅ با ما همراه شوید...👇👇👇
https://eitaa.com/ROOZBARG