♦️سیاستی که نتوانست ناجی اقتصاد باشد
دو سال پیش خبرگزاری فارس در سال ۱۴۰۰ قیمت های ۹۲ تا ۱۴۰۰ را مقایسه و استدلال کرده بود اگر همین مسیری که دولت آقای روحانی رفته با یک دولت شبیه آن فکر ادامه دهد به این قیمت ها در گوشت، تخم مرغ، شکر و....در ۱۴۰۸خواهیم رسید، حالا در دو سال آن قیمت ها در دولت آقای رئیسی محقق شده! عکس ها را نگاه کنید
🔻دولت سیزدهم در بعضی مسائل مثل تسهیل مجوزهای کسب و کار، احیای کارخانه های تولیدی، اتمام پروژه نیمه تمام و...موفقیت های خوبی داشته اما در کنترل تورم، بحث خودرو و...نه! مساله اینجاست اگر سیاست های اقتصادی عوض نشود فرقی نمیکند یک دولت با چه گرایش سیاسی باشد، نتیجه این است زندگی مردم هر روز گران تر خواهد شد!
🔻یکی مهم ترین علل این وضعیت این است که رئیس دولت که بیش از ۷۰٪ تصمیم هایش اقتصادی است در اکثریت مسائل یک جمع بندی ندارد! نه در سطح کارشناسی یا حتي مدیران میانی که دولت در عرصه اقتصاد حتی بین وزرا و معاونین در موضوعات مختلف با آرا متناقض روبروست؛ در این موقعیت رئیس جمهور باید بتواند بواسطه قدرتی که حاصل از تخصص، تجربه و احاطه به موضوعات دارد تصمیم های بزرگ و به موقع بگیرد؛ یکی از بزرگترین علل وضعیت فعلی فقدان چنین امری است.
🔻متاسفانه بعد از دوسال نیم هنوز رئیس جمهور در مساله های حیاتی و کلان به یک جمع بندی درستی نرسیده تا تمام کننده باشد. این وضعیت نشان میدهد بر خلاف تبلیغاتی که شد ایده "کارنامه"جواب نداده، البته پیش بینی هایی در مورد کاهش تورم در سال پیش رو هست اما این عدم احاطه موجب مشکلات جدی در ساحت عدالت اجتماعی میشود.
@Radmanminer
♦️کاهش ۶.۵ واحد درصدی نرخ رشد پایه پولی
🔹نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی از ۳۴.۱ درصد در پایان دیماه ۱۴۰۱ طی یک روند نزولی به ۲۵.۲ درصد در پايان دیماه ۱۴۰۲ کاهش یافت که دستیابی به این رقم برای اولین بار از خردادماه ۱۳۹۸ (پس از ۵۵ ماه) محقق شده است.
🔹همچنین، نرخ رشد ۱۲ ماهه پایه پولی در پایان دیماه ۱۴۰۲ با ۶.۵ واحد درصد تنزل نسبت به دوره مشابه سال قبل (۳۸.۲ درصد در دیماه ۱۴۰۱) به ۳۱.۷ درصد کاهش یافت.
🔹ضریب فزاینده نقدینگی نیز در پایان دیماه ۱۴۰۲ نسبت به پايان سال ۱۴۰۱، معادل ۰.۸ درصد کاهش یافت و به رقم ۷.۳۱۱ رسید.
@Radmanminer
♦️اعضای محترم سازمان نظام مهندسی معدن کشور
۴ سال است در حوزه ی سیاستگذاری و حکمرانی و قانونگذاری بخش معدن کار جدی می کنیم . اما در دولت مردمی و مجلس انقلابی به هیچیک از شوراها و کمیته های تصمیم ساز بخش معدن دعوت نشده ایم .
بار زمین مانده سازمان نظام مهندسی معدن، بخشی از عوارض این دشمنی ها و نفاقهاست.
@Radmanminer
♦️روایت علم از خیانت هویدا و شاه
وقت خواب چشمم به خبر مبادله اسناد هیرمند بین وزیر خارجه و سفیر افغانستان افتاد چنان ناراحت شدم که با قرص خواب هم خواب سنگین چند ساعته برچشمم نیامد .
مرد (سفیر افغانستان )که مثل شیر آمد و تهدید کرد اگر می خواهید کمک به ما را درگرو آب هی کند نگاه دارید ما کمک نمیخواهیم ،و این بدبختها آن قدر از چپ گرایی افغانستان ترسیدند که همه شرایط را قبول کردند.
کسی چه می داند شاید هم از اربابهای نامرئی دستور ارتکاب این خیانت را داشتند .
🔘 منبع: یادداشت های علم ،جلد ششم؛ اسد الله علم
@Radmanminer
♦️خبر خوش نماینده مجلس برای مردم شهر های دارای معدن؛
بهره مندی استانها و شهرستانهای دارای معدن از ۱۵٪ حقوق دولتی
نظری نماینده خمین در مجلس: سالهاست که مجلس شورای اسلامی مصوب کرده است که از ۱۰۰ ٪ حقوق دولتی پرداختی توسط معادن به حساب خزانه کشور باید ۱۵ ٪ آن به شهرستان محل معدن جهت توسعه و جبران آسیبهای معدن در منطقه عودت و هزینه شود و وزارت صنعت معدن و تجارت مکلف بود این حقوق دولتی را از معدن داران متناسب با نوع معدن، کیفیت مواد معدنی و همچنین حجم برداشت از معدن دار اخذ و به حساب خزانه واریز نماید و وزارت اقتصاد و دارایی مکلف بود ۱۵٪ از این مبالغ را به استان و شهرستان محل معدن عودت دهد تا جهت جبران آسیبهای معدن در استانها و شهرستان دارای معدن، هزینه شود
اما متاسفانه طی سالهای گذشته هیچ مبلغی به استانها و شهرستانها واگذار نشد و پیگیری ها و تذکرات نمایندگان هم راه بجایی نبرد و چون دولت معمولا با کسری بودجه مواجه بود و در بخشهای مختلف کمبود داشت این پول را در جاهای دیگر هزینه میکرد.
مجلس شورای اسلامی خوشبختانه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ این انحراف در اجرای تکلیف قانونی را طی الحاقیه بند ۲ تبصره ۹ لایحه بودجه بر طرف کرد. لذا برابر این الحاقیه دولت مکلف است پانزده درصد (۱۵%) حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور منظور نماید و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر استان و شهرستان براساس تبصره ۶ ماده ۱۴ قانون معادن هزینه نماید.
@Radmanminer
♦️مسیر زمینی عربستان، امارات و اردن برای کمک رسانی به صهیونیست ها
گزارش شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی حاکیست، سه کشور عربستان سعودی، امارات و اردن، با همکاری هم، مسیری زمینی را جایگزین مسیر دریایی دریای سرخ و کانال سوئز کرده اند تا مشکل صهیونیست ها در رسیدن برخی کالاها حل شود .
کامیون ها و تریلی های همسفر در این جاده ، از کامیونهایی که با گذشتن از امارات، سعودی و اردن به فلسطین اشغالی میرسند، تصویر تهیه کرده اند.
@Radmanminer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️امام آمد تا نسل ما و بعد از ما در دنیا و آخرت سربلند باشیم ...❤️
۱۲ بهمن ۱۳۵۷ سالروز ورود عزت و شرف و استوره ی مقاومت و ایستادگی مسلمین جهان به کشور عزیزمان مبارکباد .
@Radmanminer
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️هر چند قبلا هم عرض کرده بودم دولت سیزدهم دولت آزمون و خطا و کارآموزیست باز هم خدا رو شکر بالاخره بعد از ۳۰ ماه اولین جملات حسابی از دهان مبارک آقای رئیسی خطاب به تولید و صادر کنندگان خارج شد .
خدا رو شکر
قطعا آن صنایعی که ارزآوری ، اشتغال ، سهم اقتصادی در تولید ناخالص داخلی و ... شان ثابت شده صنایع پایین دست است نه بالادستی.
@Radmanminer