🗳تحلیلی کوتاه از انتخابات مجلس دوازدهم:
1️⃣ پیش بینی غرب و عوامل داخلی آن مشارکت ۲۷درصدی بود(عکس گاردین در همین خبر) ولی مشارکت بالای ۴۰٪ است.
2️⃣ اهمیت مشارکت ۴۰درصدی (علی رغم بالا نبودن این میزان) در این است که نظام در حدفاصل دو انتخابات گذشته بحران های سختی همچون اغتشاشات سنگین ۱۴۰۱ و چندبرابر شدن برخی قیمتها را پشت سرگذاشته ولی سرمایه های اجتماعی نظام حفظ شده است.
3️⃣ نتایج انتخابات و نحوه شمارش آراء و اعلام نتایج، شفافیت و سلامت کم نظیری را به دنیا نشان داد. نظام که بشدت به مشارکت مردم نیاز داشت حتی یک رأی مصلحتی به مجموع آراء و آمارها نمی افزاید.
4️⃣ بیشترین ضرر و خسارت را جریان اصلاحات و تحریم کنندگان خوردند که هم کرسی های مجلس را از دست دادند و هم سرمایه های اجتماعی خود را.
5️⃣ نتایج اولیه نشان می دهد مردم از لیست ها عبور کرده اند و لااقل تا زمانی که رقیب جدی با جهت گیری سیاسی خطرناکی همچون جریانات برجامی، سند ۲۰۳۰, مخالفت با محور مقاومت، اشرافی گری و... در صحنه نباشد کمتر به لیستها اتکا می کنند و ائتلافها در مواقعی که ذکر شد (احتمالا در آینده) کارکرد مؤثرتری خواهند داشت.
6️⃣ ایران ستون خیمه مقاومت است. بی شک نگرانی های زیادی در سراسر محور مقاومت (غزه، دمشق، لبنان، یمن و ...) از باب افت جایگاه مردمی ایران در داخل برطرف گردید.
🎥با اختلاف، سمّیترین کلیپهای جنگ شناختی
▫️چه کردهاند با جامعهی ما؛ و چگونه مرموزانه دستکاری کردند ذهن جوانانمان را، که اینگونه دچار #اسیمیلیشن شدهاند...
13.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جان استورات این هفته حسابی خدمت دولت بایدن و نتانیاهو اسرائیل رسید. لطفا این چند دقیقه را حتماً ببینید
⭕️ اشتباه دوره های قبل را تکرار نکنیم
🔹بعد از شکست کمپین سنگین تحریم انتخابات که همه بدخواهان خارجی با همراهی نشانداران داخلی آنها متحمل شدند و ملت علی رغم هجمه فراوان برای مشارکت در انتخابات، حضور قابل تاملی داشتند و باید به مردم تبریک گفت، حال با نگاهی متفاوت به مجلس جدید در پی حل مشکلات جامعه بر آییم.
🔸در ایام تبیین اهمیت مشارکت حداکثری با این سخن از جانب مخاطبان مواجه بودیم که میگفتند: نمایندگان وقتی رای ما را میگیرند تا ۴ سال بعد ما را فراموش میکنند.
🔹این ایراد به جا و به حقی است، اما بخشی از آن ناشی از عدم مطالبهگری ما از آنها بوده است. جامعه مردم سالار ما ظرفیتهای فراوانی برای پاسخگو کردن نمایندگان و سایر مسئولان دارد، کسانی که کارنامه فلان نماینده را شب انتخابات منتشر میکنند که مثلا ۴۰٪ رای های او به طرح ها و لوایح ممتنع بوده است (یعنی به کارهای دیگری مشغول بوده)، این سودی به حال ملت ندارد، بلکه باید هر سه ماه کارنامه تک تک نمایندگان را منتشر نمود و در مجامع مختلف دلایل آنها را نسبت به رای و عملکرد آنها مورد بازخواست قرار داد، یا به محض آنکه یکی از نزدیکان آنها به منصبی در استان یا شهرستان رسید، فوراً او را مورد سوال قرار دهیم و اجازه ندهیم نمایندگان از مسیری که قانون و اسلام برای آنها مشخص کرده منحرف شوند.
🔸خلاصه آنکه باید نسبت به عملکرد آنها به جد و مدام از آنها مطالبهگری کنیم و آنها را به حال خودشان رها نکنیم که ۴ سال بعد بگوییم اینها که رای ما را گرفتند برای ما چه کردند؟
🖊 قاسم حبیب زاده
⭕️مهمان ناخوانده عربستان
🔹توقف غافلگیرکننده رئیسجمهور اوکراین در جده پس از سفرهای دور و نزدیک و البته بیحاصل «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین به غرب با هدف جذب کمکهای مالی و تسلیحاتی برای ادامه «جنگ» این تصور را ایجاد کرده که سفر او به عربستان با هدف استمداد برای «صلح» است
🔸«ولودیمر زلنسکی» در دو سال گذشته توانسته با ایجاد اشتراکات واقعی یا فرضی با امریکا و اروپا، پشتوانه مالی و تسلیحاتیاش را در نزاع نظامی با روسیه تقویت کند.
🔹نه در میدان نبرد و نه لابهلای تحلیل روزنامهها و رسانههای منتسب به متحدان کییف، اوضاع اصلا به نفع اوکراین پیش نمیرود.
🔸 «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی در دیدار و گفتوگو با زلنسکی بر تمایل و حمایت کشورش از همه تلاشهای بینالمللی با هدف حل بحران اوکراین، رسیدن به صلح و ادامه تلاشها برای کمک به کاهش اثرات انسانی ناشی از این بحران تاکید کرد.
🔹رئیس جمهور اوکراین نیز پس از پایان سفر خود به ریاض، نوشت که با ولیعهد عربستان درباره سازوکار صلح و پیشرفتهایی که در اجرای آن میتوان به دست آورد، گفت وگو کرده است.
⭕️حلقهی مفقودهی مهار تورم
🔹نتیجه آنکه مهار تورم امروز برای کشور ما ضروری است. دولت دو اقدام مهم در این راستا انجام داده است؛ یکی مهار نرخ ارز در سال گذشته و دیگری مهار نرخ رشد نقدینگی. با این حال هنوز تورم آنطور که باید فروکش نکرده است. البته اقتصاددانان انتظار دارند اگر نرخ ارز جهش قابل توجهی نداشته باشد و رشد نقدینگی نیز همینطور پایین بماند، در سال آینده شاهد کاهش نرخ تورم باشیم. با این حال اما برای آنکه اثرگذاری سیاستهای پولی دولت بیشتر شود، ضروری است حتماً بانک مرکزی تورم انتظاری را محاسبه کرده، به مردم اعلام کند و مبتنی بر آن هدفگذاری تورمی انجام دهد. همچنین با انتشار اطلاعات مربوط به این شاخص مهم، پژوهشگران میتوانند عوامل موثر بر تورم انتظاری را پیدا کرده و به سیاستگذار پیشنهاد کنند از آن طریق نیز بر مهار تورم انتظاری بلندمدت اثر بگذارد.
⭕️بهینهسازی؛ بخشی از راهحل معضل نا ترازی
🔹شدت انرژی شاخص مهمی است. نشان میدهد یک اقتصاد با میزان انرژیای که مصرف میکند، چقدر تولید اقتصادی خواهد داشت. وضع ایران در این شاخص مطلوب نیست و رهبر معظم انقلاب نیز بارها در مورد این شاخص تذکر دادهاند. بهطور مثال ایشان در سخنرانی نوروزی حرم رضوی در سال 1388 فرمودند: «شاخصی به نام شاخص شدت انرژی وجود دارد؛ یعنی نسبت بین انرژیای که مصرف میشود، با کالایی که تولید میشود؛ که هرچه انرژیای که مصرف میشود، کمتر باشد، برای کشور سودمندتر است. در این زمینه گاهی نسبت به بعضی از کشورهای پیشرفته، مصرف شدت انرژی ما هشت برابر بیشتر است! اینها اسرافهایی است که در جامعه دارد انجام میگیرد.» پس از آن سخنرانی البته تلاشهای زیادی در راستای بهبود وضعیت شدت انرژی صورت گرفت اما هنوز با مطلوب فاصله داریم.
🔸نتیجه آنکه از اصلاح کیفیت خودروهای داخلی گرفته، تا بهبود کیفیت کولرهای آبی، بخاریها و همچنین افزایش راندمان نیروگاهها و استفاده از گازی که در میادین هدر میرود، همه و همه راهکارهایی برای اصلاح مصرف بالای انرژی در کشور هستند. با این حال همهی این موارد، بدون توجه به اینکه تثبیت بلندمدت قیمتهای کلیدی میتواند تقاضا را بسیار افزایش داده و منجر به انواع و اقسام سوء مصرف شوند، مشکل ناترازی انرژی را حل نمیکند. بهینهسازی مصرف انرژی بخشی از راهکار حل ناترازی انرژی در کشور است، نه همهی آن. باید به اندازهی خودش، به این سیاست و راهکار توجه کنیم.
⭕️فرصت ایران برای صادرات به قاره سبز
🔹ایران سابقهی خوبی در تجارت خارجی با اتحادیهی اروپا دارد. ما حتی از این کشورها رآکتور هستهای هم وارد کردهایم. همچنین برآوردهای خوبی در مورد ظرفیت صادرات ایران به اتحادیهی اروپا وجود دارد. بنابراین کشور ما نباید از تجارت با این اتحادیه غفلت کند. البته مهمترین مانع، تحریمهاست و برخی ادعا میکنند با وجود تحریمها صحبت از تجارت ایران و اروپا منطقی و معقول نیست. بله؛ با راهبرد قبلی، صادرات مستقیم به اروپا ممکن نیست اما اقتصاد ایران این امکان را دارد که بهطور غیرمستقیم، با قرار گرفتن در زنجیرهی ارزش کالاهای صنعتی کشوری مانند چین -خصوصاً با بهرهمندی از ظرفیتهای جغرافیایی کشورمان- و تقویت کریدور شرق به غرب، نقش کلیدی در صادرات به اروپا ایفا کند. این تغییر استراتژی عملاً تحریمها را بلااثر میکند.
🔸البته نباید از این نکته غفلت کرد که اولویت ایران در تجارت خارجی باید همسایگانش و کشورهایی مانند چین باشد. بهطور مثال فقط صادرات غیرنفتی به کشور عراق در سال جاری به 10 میلیارد دلار میرسد که بسیار بالاتر از انتظاری است که ما در ده سال آینده از تجارت با کل اتحادیهی اروپا داریم. با این وجود، نمیتوان و نباید از سایر ظرفیتها غفلت کرد و ضروری است به اندازهی وزنی که هر کشور و اتحادیهای دارد، به آن توجه کنیم.
⭕️خودسوزی خلبان آمریکایی
نهیب به وجدان خاموش جهان در غزه
🔹در حالی که جهان نزدیک به 5 ماه است که نظاره گر جنایت و نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه است و آمریکا، انگلیس و برخی از کشورهای اروپایی زیرچتر دروغین حقوق بشر، موشک، بمب و تسلیحات صهیونیست ها را تامین و ترکیه، امارات و دیگر شیوخ بی غیرت عرب امکانات مورد نیاز از مواد غذایی گرفته تا لباس و نفت این رژیم کودک کش را تامین می کنند و شورای امنیت هم یکی یکی شاهد وتوی قطعنامه های پیشنهادی کشورها برای خاتمه نسل کشی مردم مظلوم غزه هستند، یک «خلبان مشغول به کار» نیروی هوایی آمریکا به نام «آرون بوشنل» با فریاد «من دیگر در نسلکشی مشارکت نخواهم کرد»، مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در واشینگتن، خود را به آتش کشید.
🔸خودسوزی خلبان جوان آمریکایی را نمی توان از جنس خودسوزی های شهروندان عادی در حمایت از مردم غزه دانست، این بار این اقدام توسط کسی صورت گرفته که درون ارتش بوده و هر لحظه این احتمال می رود که اعتراضات و حتی شورش درون ارتش، وضعیت را به گونه ای دیگر رقم زند که بایدن و تیم او در کاخ سفید آن را پیش بینی نمی کردند. حداقل تأثیری که خودسوزی خلبان آمریکایی در حمایت از مردم غزه خواهد داشت این است که با فشار افکار عمومی آمریکا به بایدن ، رئیس جمهور این کشور سر عقل آمده و نتانیاهو را متقاعد کند که ماشین آدم کشی خود در غزه را متوقف کند.
⭕️کانادا سراب یا بهشت مهاجرین
🔹این روزها مرتب سخن از مهاجرت این جوان نخبه یا آن پسر یا دختر فامیل، دوست و همسایه که از قضا هیچ ویژگی تحصیلی خاصی هم ندارند، بر سر زبان هاست. برخی که رفته و برگشته اند، آنجا را نه مدینه فاضله، بلکه دنیای بی هویتی و سرگردانی انسان ها می دانند و آنهایی هم که نرفته اند و در سر، سودای مهاجرت دارند، خارج - آنهم اگر از جنس آمریکا و کانادا - را کعبه آمال و آرزوها دانسته و با هر کلامی در وصف سرزمین های دور، آب از لب و لوچه هایشان آویزان می شود و قوه عقل شان را روی آمریکا و کانادا قفل شده می بینند.
اما این طرف داستان چیز دیگری است؛
1️⃣زبان و مشکل یافتن شغل مناسب مشکلات زبانی
2️⃣مسکن و مشکلات دسترسی به خدمات
3️⃣تفاوتهای فرهنگی
4️⃣مشکلات مربوط پیش داوری و نژاد پرستی زندگی در کانادا