⭕️تحلیلی درباره آغاز دور جدید مذاکرات
🔹برخی میپرسند که با توجه به بدعهدی های کشورهای غربی در گذشته آیا باز هم باید دستگاه دیپلماسی کشور نسبت به مذاکرات اقدام کند یا خیر؟آیا باید نسبت به آغاز دوباره مذاکرات ذوق کنیم یا ناراحت باشیم؟
🔸 یکی از وظایف اصلی دستگاه دیپلماسی در همه دولتها انجام مذاکرات دو طرفه یا چند جانبه میباشد. اساساً فلسفه وجودی دستگاه دیپلماسی همین امر میباشد. لذا نباید از دستگاه دیپلماسی خورده گرفت که چرا اقدام به مذاکره میکند حتی اگر در گذشته هم نتیجه نگرفته باشد. اما آنچه مهم است درس گرفتن از نتایج گذشته است.
🔹 مطالبه عدم مذاکره توسط دستگاه دیپلماسی، مانند این میماند که از نیروهای مسلح بخواهیم هیچگاه رزمایش برگزار نکند. انجام رزمایش برای نیروهای مسلح جز الزامات آن است و برای قوی شدن بایستی رزمایش صورت گیرد.
🔸 اما آنچه قابل توجه است این است که دولتها نباید همه چیز خود را به مذاکرات گره بزنند. مانند همان چیزی که در دولت روحانی اتفاق افتاد و همه چیز به برجام گره خورد و اثرات سویی برای کشور به دنبال داشت.
🔹 در این دور از مذاکرات نیز دستگاه دیپلماسی بایستی با بهرهبرداری از تجربیات گذشته تلاش نماید تا ضمن خنثی سازی این گزاره که جمهوری اسلامی اهل مذاکره نیست و به دنبال تنش میباشد،امتیازات لازم را از این مذاکرات کسب نماید. حال تا چه حد بتواند موفق شود بستگی به دو طرف میز مذاکره دارد.
🖊 سعید میرزایی
21.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 لشگر مخلص خدا
در میدان رزم، دهها هزار بسیجیِ مخلص و اغلب بینامونشان، کارهای کارستان انجام دادند، کارهای بزرگ انجام دادند... قلّههایی هم داشتند؛ قلّهی بسیج سلیمانی است، صیّاد شیرازی است، همّت است، بابایی است؛ قلّهی بسیج شیرودی است، شهید همدانی است و صدها نفر امثال اینها... در صحنهی علم و پژوهش. شهید فخریزاده ــ که سالگرد شهادت او است ــ یک بسیجی بود؛ مرحوم کاظمی آشتیانی یک بسیجی بود... اینکه امام فرمود «لشکر مخلص خدا» و «مدرسهی عشق»، در عرصهی عمل، در روی زمین، نمونههایش به طور واضح و آشکار دیده شد، همه دیدیم.
🔗
دریافت و مشاهده با کیفیت اصلیhttps://aparat.com/v/imbk4q7
⭕️فرامتن مذاکره ایران با تروئیکای اروپایی
🔹انتشار خبر آغاز مذاکرات ایران با انگلیس، فرانسه و آلمان در ژنو سوئیس از سوی خبرگزاری ژاپنی کیودو و پس از آن سخنگوی وزارت خارجه، واکنش زیادی را به همراه داشته است که ذکر چند نکته خالی از توجه نیست؛
1️⃣ مذاکره در قاموس دیپلماسی همواره به معنای تنش زدایی و بده بستان سیاسی تلقی نمی شود، بلکه گاهی به خاطر اتمام حجت با طرف متخاصم و بدعهد است که با توجه به سیاهه اقدامات خصمانه اتحادیه اروپا شامل صدور بیانیهای مشترک ادعاها درباره جزایر سهگانه ایرانی، تحریم شرکت هواپیمایی و کشتیرانی ایران و تدوین و تصویب قطعنامه مشترک با آمریکا در شورای حکام انرژی اتمی علیه ایران، به نظر می رسد مذاکرات اخیر جدا از اینکه یک فرصت برای تنش زدایی است، یک نوع موضع گیری و اتمام حجت با طرف غربی است.
2️⃣ فارغ از اینکه فرجام مذاکرات پیش رو در ژنو به مانند مذاکرات 2 سال گذشته که به خاطر حوادث 1401 متوقف گردید، چه نتیجه ای حاصل خواهد شد، به نظر نمی رسد که مقدمه و زمینه ساز مذاکره با آمریکا باشد؛ چون جمهوری اسلامی ایران رفتار دوگانه اروپا را دهه هاست پیش روی خود دارد و با آن بیگانه نیست.
3️⃣ اگر قرار است، مذاکرات در مورد مسئله هسته ای باشد، تروئیکای اروپایی پس از تهیه پیش نویس قطعنامه شورای حکام، حرف جدیدی ندارد و نمی تواند در زمینی غیر از آمریکا بازی کند؛ برجام سال آینده به پایان می رسد و 2 سناریو بیشتر پیش روی آن نیست: سناریوی اول پایان برجام و ابطال قطعنامه های شورای امنیت است و سناریوی دوم فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت همه قطعنامههای تحریمی سازمان ملل است؛ یعنی یک روند تقابلی که به نظر می رسد اتحادیه اروپا آن را انتخاب کرده است. پس بهتر است از تجربیات گذشته درس بگیریم و به دنبال مسیرهای بهتری باشیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تعجب وزیر علوم تایلند از پیشرفت علمی ایران با وجود تحریمهای فلجکننده
آدم تو محدودیتها ستاره میشه 🇮🇷
⭕️کاهش 90 درصدی درآمدها!
🔹شبکه «کان» رژیم صهیونیستی گزارش داد به دلیل حملات گسترده موشکی و پهپادی حزبالله شهرهای شمالی در ساحل دریای مدیترانه نیز دچار بحرانهای شدیدی از جمله کوچ اجباری، تعطیلی گسترده کسبوکارها و فلج شدن کامل فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی شدهاند.
🔸این شبکه به نقل از شهرکنشینان گزارش داد، یک سال پیش تصور نمیشد که شهرهای نهاریا و عکا در معرض حمله موشکی قرار گیرند، اما امروز به یک اتفاق روزمره و عادی تبدیل شده و ساکنان آنجا به دلیل شنیدن صدای مکرر آژیر در ترس و اضطراب دائمی به سر میبرند.
🔹این شبکه به نقل از «یوآو مینتس» یک شهرکنشین اهل نهاریا درباره پیامدهای اقتصادی جنگ بر این منطقه آورده است: «کسبوکار در نهاریا مرده است، شهر مانند یک شهر ارواح است و هیچکسی وجود ندارد که بیجهت در خیابانها پرسه بزنند.»
🔸«رونین مارلی» شهردار نهاریا وضعیت این شهر را بحرانی توصیف کرد و گفت: «تحمل زندگی در اینجا غیر ممکن شده است؛ چراکه مرتب صدای آژیرهای خطر شنیده میشود. درآمد رستورانها و کافیشاپها در این شهر تا ۹۰ درصد کاهش یافته و بسیاری از کسبوکارهای این شهر یا تعطیل کردهاند یا در آستانه تعطیلی هستند.»
⭕️ایلان ماسک:هوش مصنوعی بهزودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیاد شکست میدهد
🔹«ایلان ماسک»، مدیرعامل تسلا و اسپیسایکس، پیشبینی میکند هوش مصنوعی از پزشکان و وکلا جلو خواهد زد؛ این اظهارنظر ماسک در واکنش به پژوهشی مطرح شده که نشان میدهد مدل هوش مصنوعی GPT-4 در تشخیص بیماریها از متخصصان بهتر عمل میکند.
🔸محققان مرکز پزشکی در بوستون در پژوهش جدیدی متوجه شدند پزشکانی که از GPT-4 در تشخیص بیماری کمک میگرفتند، فقط اندکی بهتر از پزشکانی بودند که از این چتبات استفاده نمیکردند. اما در کمال تعجب، مشخص شد ChatGPT خود بهتنهایی بهتر از پزشکان عمل میکند.
🔹ایلان ماسک نیز ضمن اشاره به یافتههای این پژوهش در ایکس گفت:
«هوش مصنوعی بهزودی پزشکان و وکلا را با اختلاف زیادی شکست خواهد داد و درنهایت همه انسانها تقریباً در همهچیز [از هوش مصنوعی شکست خواهند خورد]. ما میتوانیم موجود پشتیبان بیولوژیکی برای هوشمندی باشیم؛ زیرا کمتر از سیلیکون شکنندهایم و شاید بهعنوان منبعی برای اراده باقی بمانیم.»