🇮🇷بسم الله الرحمن الرحیم🇮🇷
🔊از همه همسنگران مان تقاضا داریم تا در کمپین حمایت از طرح جامع عفاف و حجاب و اصلاح قانون در مجلس شورای اسلامی شرکت نموده و حمایت خود را اعلام فرمایید 👇👇👇
https://www.farsnews.ir/my/c/182460
✨ #نشست| هوای سینمای ایران/ نگاهی به جشنواره فیلم فجر ۱۴۰۱
👤استاد محمدتقی فهیم (داور جشنواره)
👤دکتر حفیظه مهدیان (مجری کارشناس)
📆سه شنبه، ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱
⏰ساعت ۱۵
🏢قم، هنرستان، مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد فرج نژاد، پلاک ۲۴۵
📝جهت حضور در نشست، نام و نام خانوادگی و شماره تلفن همراه خود را به آیدی @Media_institute ارسال کنید.
🆔 eitaa.com/farajnezhad110
🆔 rubika.ir/faraj_nejad
🆔 wekhed.ir/Faraj_Nejad
🌿خانواده رادفورد به دنیا آمدن بیست و دومین فرزندش را جشن گرفت
این خانواده فوق العاده مورد توجه رسانه های انگلیسی قرار دارد و پدر و مادر خانواده همچون سلبریتی ها مورد اکرام و توجه عمومی هستن
شاید همین مطلب بالاترین مشوق رسانه ای در بحث #فرزند_آوری باشد
#بحران_جمعیت
📸 تصویری که این روز ها در فضای مجازی دست به دست شد
🔹فردی در بهبهان در حین گذر، زن و مرد مسنّی را می بیند که در دهه فجر به هم کمک می کنند تا پرچم جمهوری اسلامی را سر در خانه ساده و فقیرانه خود نصب کنند.
🔹با لحظه شناسی آن فرد و ثبت این اقدام، عکس آن صحنه در فضای مجازی دست به دست می شود و طولی نمی کشد که گروهی از مردم خانه این دو جوانِ۵۷ ساله را نشان کرده و جشنی کوچک و مردمی همانجا به پا می شود.
#اطلاع_رسانی_كنيد
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
✨﷽✨ 📲کنفرانس: 🔴قسمت اول « جریان شناسی فرقه ها » 🔴فرقه چیست ؟ 🔵ویژگی های فرقه 🔶ابزارهای جذ
قسمت #دوم
کنفرانس فرقه شناسی
👇👇
✨﷽✨
📲📲کنفرانس:
🔆« جریان شناسی فرقه ها
قسمت دوم »
♻️گذری کوتاه بر، آسیب شناسی فرقه های نوظهور
🔴ابزاری برای کمک به رشد تفکر
🔵آشنایی با فرقه ها و واکسینه شدن انسان در برابر خطرات و آسیب های فرقه های منحرف و شیطانی
🔶تفکر انتقادی چیست ؟
🔷چگونه میتوان نفوذ فرقه ای را تشخیص داد؟
🔻فرقه ای که نهصد نفر را بکام مرگ کشاند!
🔺فرقه چطور سلامتی را خطر می اندازد ؟
🔴 هشدار جدی نفوذ فرقه ها در مورد جوانان و نوجوانان و جامعه
✍آگاهی دادن و هدایت
افراد در مواجهه با فرقههای نوظهور
#آسیب_شناسی
#افشاگری
#شیطان
#روشنگری
#تبیین
#تحلیل
#التقاط
#فرقه
#مقدمه
🔘گذری بر «آسیب شناسی فرقه های نوظهور»،
🔺قرآن به ما میآموزد انسان بهگونهای آفریده شده است که ذاتاً به خدای متعال گرایش دارد؛ این گرایش با عنوانهای مختلف بیان شده است؛؛
✨مانند فطری بودن اسلام، فطری بودن توحید، فطری بودن حقجویی، حقطلبی و مفاهیمی از این قبیل لذاانسان طوری آفریده شده که وجودش جهتی را نشان میدهد؛ ولی نفس وی اصرار بر چیزی دیگر
اینگونه نیست که انسان رها باشد و سمتوسویی نداشته باشد؛ در درون او عاملی وجود دارد که او رابه سمت خاصی سوق میدهد.
👈البته عوامل دیگری هم هست که موجب انحراف میشوند؛
اما این عامل را خدا در وجود آدمی قرار داده است و در آیات مختلفی بدان اشاره شده است که یکی از آنها آیه معروف «فِطْرَة اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَیْهَا لاَ تَبْدِیلَ لِخَلْقِ اللَّهِ»؛ است.
🔻به هرحال، با کمال تأسف شاهدیم که در کشور ما نیز اینگونه گرایشهای انحرافی پیدا شده است و برخی جوانها را مجذوب خودشان کردهاند؛
🔺گرایشهایی که هر انسان عاقلی وقتی از ماهیت آنها اطلاع پیدا کند، میفهمد که اینها روشهای انحرافی است.
برخی از این فرقهها مثل شیطانپرستی و امثال آن که هم از اسمش و هم از رفتارها و شیوههایی که به کار میگیرند و اهدافی که برای خودشان معرفی میکنند پیداست،
ارزشی ندارد که درباره آن بحث کنیم؛ چندان خطری هم ندارد؛ بالاخره این هم نوعی اباحیگری و بیبندوباری است.
❌آنچه از آن بیشتر احساس خطر میکنیم این است که گاهی افکاری از این نوع؛ گرایشها ترویج میشود که جنبه قداست دارد؛❗️
👈 اساسش بر بیبندوباری و پرستش شیطان و شهوت نیست؛ بلکه با آهنگی مقدس و پرجاذبه مطرح میشود و جوانهای بسیار پاک و مخلص اما ناآگاه را جذب میکند.
خطر این نوع گرایشها برای ما خیلی بیشتر از خطر فرقههایی مانند شیطانپرستی؛ و امثال آن است؛ چون میدانیم چه کسانی دنبال آنها میروند و هر کس هم میرود، میداند دنبال چه چیزهایی میرود؛ آنها دنبال بیبندوباری هستند، اسمش را هر چه میخواهند بگذارند؛ اما اینها اینگونه نیستند.
👈بسیاری از اینها افرادی هستند که سوابق خوبی دارند؛ حتی بعضی؛ از آنها جبههرفته؛ و علاقهمند به انقلاب هستند؛ این افراد به اسم گرایشهای معنوی و عرفانی، در دام میافتند و جذب میشوند. گاهی نیز چراغ سبزی به آنها نشان میدهند که بیشتر باعث اعتمادشان به آن فرقهای که انتخاب کردهاند میشود و کمکم آنها را از راه حق منحرف میکنند و طعمهای میشوند
❌ برای شیطان بزرگ و دیگر شیاطینی که درصدد تسلط بر کشور، منابع ما و بالاخره به انزوا کشیدن انقلاب هستند. بنابراین، بیشتر بر این مسئله تأکید میکنم؛ زیرا بطلان سایر فرقههای انحرافی خیلی واضح است.
25.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚙ ابزاری برای کمک به رشد تفکر
🔸شگفتی احساس یک فیلسوف است و فلسفه با شگفتی آغاز می شود«سقراط»
🔸کاوشی در تکنیک معروف به روش سقراطی، که از سوالات برای بررسی ارزشها ، اصول و باورهای افراد استفاده می کند.
🔸سقراط یکی از بنیانگذاران اندیشه فلسفی غرب، در محاکمه بود. بسیاری معتقد بودند که او دشمن دولت است و فیلسوف را متهم به فساد جوانان و امتناع از شناخت خدایان آنها می کند. اما از سقراط به خاطر ادعای داشتن همه پاسخ ها نمی ترسید، بلکه بیشتر، از این که سوالات زیادی بپرسد ترسیده بود.
🤔 تفکر انتقادی چیست؟
📍«افزایش مهارت»
🔺تفکر انتقادی به معنی انتقاد یا عیب جویی کردن نیست.تفکر انتقادی در برگیرنده مهارت و توانایی هاست. اگر این توانایی ها را کسب و استفاده کنیم، دارای تفکر انتقادی هستیم.
🔺توانایی ها و مهارت هایی که می توانیم کسب کنیم:
🔸تجزیه و تحلیل
جداسازی یا تقطیع کل مطالب به بخش های کوچکتر برای درک موضوع، عملکردها و ارتباطات. جزء به جزء کردن مطالب و دسته بندی آنها اولین حرکت برای تحیلی مطلب است.
🔸اجرایی کردن استانداردها
قضاوت کردن بر اساس قوانین و شاخص های شخصی، حرفه ای و اجتماعی.مشخص کردن مبنای و دلیل بررسی یک مطلب قدم اصلی برای این کار محسوب می شود.
🔸تمایز قائل شدن
تشخیص شباهت ها و تفاوت های بین اشیا یا موقعیت ها و داشتن دقت بالا برای دسته بندی و رتبه بندی آنها.مطالب مورد بررسی را دسته بندی و گروه بندی کنید
این مطلب ادامه دارد...
⭕️ فریب
🔺کلاهبرداری و شیادی هایی که منجر به از دست رفتن سرمایه و پول انسان می شود، مسائل آشنایی برای همه است و اغلب مردم سعی می کنند با شناخت روش ها و حیله ها، در مقابل از دست دادن مال و اموال خود مراقبت کنند.
🔺شناختن روش ها، ساده ترین روش و کم هزینه ترین راه برای پیشگیری است؛ اما برخی افراد در برخی شرایط، با تجربه از دست دادن چیزی، شناخت پیدا می کنند.
🔺فرقه ها، سرمایه های اجتماعی و خانوادگی ما را هدف قرار می دهند؛ شناخت فرقه ها، بهترین روش برای پیشگیری از آسیب های این گروه هاست.
🔺آشنایی و شناخت فرقه ها، کم هزینه ترین راه است، اما گاهی افراد خواسته یا ناخواسته، اسیر این گروه ها و اعضای آنها می شوند و برگشت از این راه، تلاش و هزینه زیادی را برای آنها بوجود می آورد.
🔺تقریبا تمامی فرقه ها، چهارچوب فعالیت و ساختار مشخص و همسانی دارند؛ یادگیری و کسب دانش درمورد یکی از آنها، از اسیر شدن افراد به دامن سایر فرقه ها جلوگیری می کند و به نوعی انسان را درمقابلشان واکسینه می کند.
👤 محمدحسین میمندی نژاد عامل #ساواک بود و چون #بهایی بود مردم مجلشو نمیخریدند !
و از شدت توهین هایی که به مقدسات داشته حتی تو حکومت پهلوی مجلشو توقیف میکنن ! بعد پسرش [ شارمین ] که سال 57 با خودش از ایران فرار کرده بوده دهه هفتاد برمیگرده NGO میزنه به نام #جمعیت_امام_علی !
⁉️چگونه می توان نفوذ فرقه ای را تشخیص داد؟
🔺وجود آسیبهای جدی ناشی از عضویت و درگیری با فرقه ها، باعث شده تا متخصصان معیارها و شاخص ها را بازنگری کنند تا امکان توصیف و شناسایی فرقه ها فراهم شود و بدنبال آن، هوشیاری و مراقبت افراد را بالا ببرند.
🔺مثلا برای تعریف معلم، نمی توان گفت همه مردانی که در مدرسه فارسی تدریس می کنند، ممکن است معلم زن باشد، ریاضی تدریس کند و در دانشگاه فعالیت کند.
🔺سرنخ ها و معیارهایی که برای تشخیص فرقه وجود دارد، می تواند درمورد گروه های دیگر صدق کند، اما وجود این موارد هشداری است تا درمورد برخی تصمیمات و یا رفتار اطرافیان مراقبت شود:
🔺سرنخ ها :
🔸️ الزامات مالی گزاف
🔸️ اخلال در نظم عمومی جامعه
🔸️ اختلافات حقوقی
🔸️ انحراف در موارد اقتصادی
🔸️ تلاش برای نفوذ به مقامات دولتی
🔸️ گفتمان آشکار ضد اجتماعی
🔺معیارهای خاص:
🔸بی ثباتی ذهنی
🔸جدایی و انزوا از محیط پیرامون
🔸ایجاد محدودیت های جسمی
🔸️استفاده از کودکان
🔴 فرقه چگونه سلامتی افراد را به خطر می اندازد؟
🔸️ فرقه ها با ادعای خاص بودن، متمایز بودن و توانایی های منحصر به فرد، گاهی مسیر زندگی عادی و سلامت فرد را به خطر می اندازند.
🔸 افراد بیمار به امید یافتن راه درمان، به فرقه ها روی می آورند و از آنجا که معمولا ادعای فرقه ها برای شفا و سلامتی پوچ و غیرمنطقی، و حتی برخلاف روند طبیعی بدن انسان است، باعث می شود فرد از مراقبت ها و معالجات پزشکی و تخصصی خود دوری کند که این مساله بارها باعث به خطر افتادن جان افراد و مرگ آنان شده است.
🔸 برخی دستورات، اعمال، مراقبه ها و روش های فرقه ای، خود به تنهایی باعث ایجاد مشکلات جسمی می شود. این اعمال از رژیم های غذایی خاص فرقه تا حرکات و فعالیت هایی که باعث ایجاد مشکلات در مفاصل و ... می شود گرفته تا جایی که علاوه بر مسائل جسمی، به روان فرد نیز آسیب می رساند.
🔸 بر اساس یک نظرسنجی در اروپا، انحرافات معنوی فرقه ها در مقایسه با مشکلات و آسیب های سلامت و رشد بسیار کمتر و ناچیزتر است، به حدی که پژوهشگران آسیب های سلامت و رشد در فرقه ها را در حال انفجار توصیف می کنند.
⛔️⛔️دروازه های بهشت
و 39 نفری که به آن نرسیدند
🔸به اعضای فرقه «دروازه بهشت» گفته شده بود که هر چه زودتر باید زمین را ترک کنند.
سال 1997 ، جسد 39 نفر در كف يك خانه در سن ديگوي، كاليفرنيا كشف شد. آنها باور داشتند كه با ورود ستاره دنباله دار هيل- باپ، دنيا به پايان خواهد رسيد و در نتيجه خودكشي كرده بودند.
🔸«دروازه های بهشت»، فرقه ای آمریکایی بر پایه اعتقادات فرازمینی است که توسط «مارشال اپل وایت» و «بونی نتلز» تاسیس شد.
مارشال عقیده داشت که به طور مستقیم با حضرت مسیح نسبت دارد و در سطح بالاتری نسبت به دیگر انسان ها قرار دارد.
🔸گر چه بسیاری از این فرقه های مذهبی از ادیان تثبیت شده امروزی نشأت می گیرند اما خیلی زود مسیری تاریک و مرگبار را در پیش گرفته که در موارد متعددی به آسیب های اجتماعی، روانی و ... منجر می شود.
🔺شناخت فرقه ها، مثل شناخت روش های کلاهبرداری و شیادی است. مشاهده و مطالعه نمونه های رخ داده آن، باعث واکسینه شدن انسان در برابر خطرات و آسیب های فرقه می شود.
↩️ در اینستاگرام «فرقه شناسی» sectology، داستان کامل این فرقه را بخوانید.
🔞 فرقه اکنکار؛
تخیل همکاری با خدا
⛔ فرقه اکنکار ( Eckankar) توسط پال توئیچل در 1965 پایه گذاری شد. برخی در منبع تعالیم وی تردید کردند ولی او مدعی شد که منبع تعالیمش از شهود است که طی آن تعالیم را از «سلسله اساتید اک » به عنوان استاد زنده اک به دست آورده است .
💡 عقیده اکنکار این است که سوگماند با روح یا توازی افراد از طریق صوت یا نور ارتباط برقرار می کند. هـدف اصـلـی چـلا (دانشجوی اک ) رسیدن به خودشناسی و در نهایت شناخت خداست. وقتی شناخت خدا حاصل شد، آن گاه چلا همکار حقیقی خدا خواهد شد.
🔖 اکنکار را دینی می دانند که به طور دایم در حال تغییر و تحول است ، و همین موجب می شود که اکیست ها اتکای شدیدی بر رهبران دینی خویش داشته باشند.
🔴 این فرقه از دید جامعه شناسان و دین شناسان، یک مسلک مسروقه است. و از سویی دیگر رهبران این گروه از جایگاه عصمت برخوردار نبودند و چه بسا همه این امور زایده خیالات شان بوده باشد.
↙️ در صفحه اینستاگرام "فرقه شناسی" در هایلات «اکنکار» بیشتر بخوانید.
⛔️ چارلز مایلز منسون؛ رهبر فرقه «خانواده منسون» در سال ۱۹۷۱ به خاطر قتل همسر باردار رومن پولانسکی و لنو و رزماری لابیانکا محاکمه شد. او و پیروانش طی دو شب در ماه اوت ۱۹۶۹ هفت نفر را به ضرب چاقو یا گلوله کشتند.
⁉️چگونه رهبران فرقه ها از نیازهای روانی اساسی انسان، سوءاستفاده می کنند؟
🔺«راحتی عاطفی (توهم راحتی) در جذابیت فرقه ها نقش اساسی دارد.»
پاتریک پدرسن، روانشناس موسسه فناوری کالیفرنیا، برای توضیح علت جذب مردم به فرقه ها استدلال کرده است که اشتیاق انسان به راحتی ما را به جستجوی افراد یا چیزهایی سوق می دهد که می توانند ترس و اضطراب ما را تسکین دهند.
به خودی خود، میل به ساکت کردن شیاطین درونی یک ویژگی منفی نیست. من استدلال میکنم که برعکس، این یک سازگاری مؤثر است که به ما امکان میدهد با استرسهای بزرگ و کوچکی که به طور منظم ما را بمباران میکنند کنار بیاییم.
🔺رهبران فرقه با دادن وعده هایی که عملاً دست نیافتنی است و معمولا در هیچ جای دیگر جامعه یافت نمی شوند، این نیاز را برآورده می کنند. این می تواند شامل "امنیت مالی، آرامش ذهنی، سلامت و زندگی ابدی" باشد.
⛔ چگونه عضویت در فرقه، منجر به ایجاد خشونت می شود؟
🟠 برنادت بارتون جامعه شناس آمریکایی، اثرات مخرب گروه های فرقه ای را به مدت 5سال مورد مطالعه قرار داده است. به عقیده او، فرقه ها اغلب در انزوا و اقلیت هستند و اعضای خود را از طریق ترس کنترل می کنند.
🟡 «این سیستم ها ذاتاً خشونتآمیز هستند: آنها افراد را کنار میگذارند، جو اضطرابانگیز ایجاد میکنند، پیروان خود را مشکوک و پارانوئید میکنند. این رفتارها، خشونتی را ایجاد می کند که توسط برخی از این افراد در نهایت بروز می کند و منجر به ایجاد آسیب به افراد و جامعه می شود.»
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
⛔️ فرقه ای که نهصد نفر را به کام مرگ کشید! 🔸 یکی از اتفاقاتی که مساله "فرقه" را از حاشیه های بی سرو
بخوانید ⬇️
🔸معبد خلق کلیسایی بود که کشیشی رادیکال به نام جیم جونز، در سان فرانسیسکو تاسیس کرده بود. او سخنرانی های پرشوری علیه سرمایه داری و جنگ افروزی در انریکا می کرد و در نهایت به پیروانش اعلام کرد که "آمریکا دیگر جای زندگی نیست"
🔸جونز با چندصد نفر از پیروانش به منطقه ای جنگلی در کشوری کوچک در کارائیب رفتند و سکونتگاهی احداث کردند و نام جونزتاون را برایش انتخاب کردند.
🔸بعد از مدتی گزارش هایی از شکنجه و زندانی شدن طرفداران او به آمریکا رسید. با درخواست خانواده های مهاجران، سناتور ایالت کالیفرنیا همراه با گروهی خبرنگار سفری غیررسمی به آنجا انجام داد تا وضعیت زندگی در بهشت جونز را از نزدیک بررسی کند.
🔸بعد از چند روز اقامت زمانی که سناتور به سمت باند فرودگاهی میرفتند، جونز بدلیل نگرانی از تبعات حقوقی و رسانه ای، دستور قتل سناتور و همراهانش را داد.
🔸چند ساعت بعد جونز تمام ساکنان معبد را به سرسرای اصلی سکونتگاه فراخواند. سخنرانی پرشوری درباره فرارسیدن "لحظه رهایی نهایی" انجام داد و اینکه باید همه اعضای معبد دست به خودکشی انقلابی بزنند.
🔸خودکشی قرار بود با محلول سیانوری انجام شود که اعضا باید آن را از طریق سرنگ در دهانشان میریختند.
اولین داوطلب زنی بود که با نوزادی که در بغل داشت جلو آمد. ابتدا محلول را دهان نوزاد ریخت و سپس خودش زهر خورد.
🔸اعضا یکی یکی جلو آمدند و محلول را در دهانشان ریختند. بعد از چند دقیقه زهر روی اولین نفر اثر کرد و صدای ضجه بچهها و ناله های دردناک به گوش رسید. جونز مدام تکرار میکرد که از این فریادها نترسید...
تعدادی از اعضا تردید کردند اما بزور مسموم شدند و وقتی کار به پایان رسید نهصد جسد بر روی زمین بود.
۳۰۴ نفر از آنها کودک بودند.
🔸فرقه های خطرناک معمولا در چند خصیصه مشترک اند، از جمله اینکه در همه آنها به انحای مختلف با انتقاد و تردید درباره حرف ها و تصمیمات رهبران مخالفت می شود و از اعضا میخواهند تا اطاعتی بی چون و چرا از خودشان نشان بدهند.
📲حرف آخر
✍آگاهی دادن و هدایت
افراد در مواجهه با فرقههای نوظهور
♻️آنچه بیان شد،گوشه هایی از آفتها بود؛ حال چه باید کرد؟
🔶 البته این گرایشها عوامل کمکی نیز دارد که افرادی را به این طرف سوق میدهد. کسانی جوانان را از خود میرانند و طرف مقابل آنها را جذب میکند. بیشترین دلیل رشد فرقههای انحرافی در کشورهای اسلامی همین است؛
🔶 وقتی لغزشی از کسی سر میزند، خوبان او را متهم و طردش میکنند؛ در مقابل، آنها آغوششان را برای جذب او باز میکنند؛ چون از این راه رانده میشود، به آغوش آنها میرود.
🔷 باید حواسمان جمع باشد و با کمال مهربانی، صمیمیت، بیان خوش و منطق قوی برخورد کنیم. اگر کسی اشتباهی میکند یا انحرافی در او پیدا میشود یا دوستی پیدا میکند و در مجلسی شرکت میکند که نباید شرکت میکرد، نباید زود او را طرد کرد؛ باید با مهربانی و؛ صمیمت با او صحبت کرد و با منطق قوی برایش روشن کرد که اشتباه کرده است.
🔷 البته هر چه این روشنگری غیرمستقیم باشد، مفیدتر است. برای جلوگیری از این فرقههای انحرافی، افرادی باید بیشتر احساس مسئولیت کنند که مسئولیت تربیت جوانها را برعهده دارند.
🔺 کسانی که در دبیرستانها عهدهدار کارهای پرورشی هستند و روحانیان که نسبت به جوانها، انحرافات، عقاید، افکار و رفتارهایشان بیشتر حساس و دلسوز هستند، باید بکوشند عقاید صحیح را با منطق قوی بیان کنند و مسائل انحرافی را پیشاپیش هشدار دهند. باید بگویند این راهی که شما میخواهید بروید، چند تا چاله هم در مسیرش وجود دارد، حواستان جمع باشد.
🔶به جوانهایمان از اول گوشزد کنیم که در این ارتباطات، جلسات، معاشرتها و دیدن بعضی از فیلمها، چالههایی هم هست، حواستان جمع باشد. باید آن چالهها را به جوانان معرفی کرد که اشکال و انحرافش کجاست.
العاقبه للمتقین
عزیزان
همانگونه که در قسمت اول عرض شد، فرقه ها بخاطر ابعاد پیچیده فکری و رفتاری فراوانی که دارا می باشند ،در قسمت #سوم (آخر ) فرقه شناسی (کنفرانس بعدی) به بقیه موضوعات پایانی خواهیم پرداخت،ان شاالله با ما درروزهای آینده همراه باشید .
والسلام
یاعلی ع