eitaa logo
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
1.5هزار دنبال‌کننده
45هزار عکس
34.4هزار ویدیو
319 فایل
"بایدازحالت انفعال درعرصه فضای مجازی خارج بشویم" "مقام معظم رهبری" کانال دیگر ما @Nahjolbalaghe2
مشاهده در ایتا
دانلود
6.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ببینید... 📽الحق که خدمات شایسته امیر کبیر ومحور قرار دادن اصل فساد ستیزی وقطع دست بیگانگان[انگلیس خبیس] در امر توسعه و پیشرفت کشور مثال زدنی است.👌
♻️♻️♻️
مرد روزهای سخت ایران امیر کبیر ژن خوب نبود ،او‌ فرزند یک آشپز بود تاکیدامیر کبیر بر تولید داخلی واقتصاد مقاومتی
🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
🌎 عصر ایران ♻️گوشه ای از اقدامات امیر کبیر در مدت کوتاه سه سال صدراتش 🔷امیر در طول مدت کوتاه سه سال و چند ماه صدارتش، ریل گذاری های کلانی انجام داد.👌 ✔️او مدرسه دارالفنون را راه اندازی کرد که همچون دانشگاه، در آن مهندسی، پزشکی، داروسازی و معدن توسط معلمین اروپایی تدریس می شد. 👌امیراعتقاد داشت به جای این که دولت ایران ۲۰ نفر محصل به اروپا بفرستد بهتر است با همین بودجه چند معلم از اروپا به ایران بیاورد ودویست محصل تربیت کند. اما افسوس وقتی دارالفنون شروع به کار کرد امیر در تبعید بود و ثمره زحماتش را ندید. ✍از دیگر کارهای امیرکبیر در این مدت کوتاه راه اندازی روزنامه وقایع اتفاقیه بود. امیر دستور داده بود کسانی که بیش از ۲۰۰ تومان از دستگاه دولتی حقوق می گیرند باید اجبارا مشترک این روزنامه شوند. 🏹هدف امیر فروش رفتن روزنامه، بالا رفتن اطلاعات وسواد مردم از جامعه وجهان و رونق گرفتن روزنامه بود اما متاسفانه کمتر از یک سال ،در همین روزنامه ،خبر مرگ امیرکبیر منتشر شد 💉امیر کبیر مایه کوبی آبله را اجباری ساخت و هر کس از بیماری آبله می مرد، بستگان او را پنج تومان جریمه می کرد.امده است فرزند مردی بر اثر بیماری ابله از بین رفت .مامورین او را به خدمت امیر بردند.امیر به مردگفت : حال که فرزندت را ابله کوبی نکردی واو مرده،باید پنج تومان جریمه بدهی.مرد فرزند مرده اظهار نداری کرد و امیر گفت: این پول باید پرداخت شود و نهایتا خود ان پول را پرداخت. 📩ایجاد چاپارخانه برای مرسولات پستی از دیگر اقدامات امیر بود. 📝ایجاد میدان توپخانه و عمارت آن و همچنین سبزه میدان تهران، که قبلاً محل اعدام افراد خاص بود نیز، از دیگر کارهای عمرانی وی به شمار می آید. 🏡🏢نکته جالب توجه در تیزبینی امیر، ساختن خانه برای مردم بود، او دویست خانه در بیرون شهر بنا کرد 🔦از ديگر اقدامات مهم اميرکبير، تأسيس اداره آگاهي بود . او براي آن که از روابط کارگزاران و مأموران دولت با مردم مطلع باشد اداره اي مخصوص و سرّي تشکيل داد که مشخصات کارکنان آن کاملاً مخفي بود . 🤹‍♂🥷مأموران اين اداره در لباس چوپان، گدا، فروشنده دوره گرد، راهزن و ... همه جا نفوذ داشتند و هر جا کار خلافي از کسي سر مي زد، بي درنگ امير را با خبر مي کردند. در واقع امير به جاي دو چشم و دو گوش ، هزاران چشم و گوش داشت. 🏭ايجاد کارخانه هاي پارچه بافي ، شکر ريزي ، چيني و بلورسازي، کاغذ سازي ، چدن ريزي و فلزي از ديگر کارهاي مثبت امير بود. 🥀امیر کبیر سرانجام با دسیسه های اقامحمد خان نوري و مهدعليا مادر شاه ،سفرای زخم خورده روس وانگلیس،درباریان فاسد... و ناداني ناصرالدين شاه باعث شد ندبه طرز فيجعي در حمام فين كاشان امیر را به قتل برسانند. و قبر آن بزرگ مرد عرصه خدمت و مبارزه در کربلای معلا می باشد . روحش شاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
داستان امیرکبیر ؛ از صدارت تا قتل / امیرکبیر ۱۷۰ سال پیش صدراعظم شد
🔻قائم مقام وامیر کبیر دو شهید وطن 🔸اغلب ،میرزا محمدتقی خان امیرکببر را با قائم مقام فراهانی اشتباه می گیرند و تصور می کنند که این دو شخص ،یک نفر هستند. 🔸از دلایلی که باعث میشود این دومقام باهم اشتباه گرفته شوند ،این است که هر دو اهل منطقه فراهان اراک بوده، هر دو سرنوشت مشابهی داشتند؛ هر دو بیگانه‌ستیز، پیش‌رو و خدمتگزار بودند. هر دو با خدعه درباریان و بیگانگان خانه‌نشین شده و هر دو به فرمان پادشاهانی که خود بر تخت نشانده بودند، شهید شدند. 🔸قائم مقام فراهانی ابتدا توسط درباریان فاسد و سفرایی که منافعشان را در حذف او می دیدند ، مورد بدگویی و سعایت قرار گرفت و بعد نظر محمد شاه را به قتل او جلب کردند .با حیله او را به دربار اورده بمدت ۶ روز بی آب وغذا در قصر نگارستان حبس و پس از آن خفه کردند. قبر ایشان در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی است . امیر کبیر نیز به همان سبک ، در اثر توطئه درباریان و سفرا به کاشان تبعید شد وپس از مدتی در حمام فین کاشان رگ زده شدو به قتل رسید.پیکر امیر را در کربلای معلی به خاک سپردند. 🔸برخلاف امیر کبیر که رعیت زاده بود،اجداد قائم مقام فراهانی از صاحب منصبان زندیه بودند واین تنها تفاوت امیر کبیر وقائم مقام است .لازم به ذکر است علی رغم مقامات بلندی که امیر کبیر به ان دست یافت، هیچگاه تغییر روحیه نداد وهمیشه پاک دست وظلم ستیز بود.
اصلاح نظام مالی و مبارزه با فساد ساختاری اولین اقدام امیرکبیر به گفته فریدون آدمیت اولین اقدام امیر پس از رسیدن به مقام صدارت، اصلاح نظام مالی و مبارزه با فساد ساختاری‌ای بود که در حکومت قاجار وجود داشت کاری که به در بدو ورود، برای امیر دشمن‌های زیادی ایجاد کرد به طوری که در حدود سه چهار ماهه اول حکومت امیر، علیه جان او توطئه شد که در نهایت با تعطیلی بازار و دفاع جانانه مردم از امیر، او از این توطئه ترور، جان سالم به در برد. اصلاح نظام مالی امیر بسیار گسترده و در عین حال دقیق بود به گونه‌ای که حتی به کاهش حقوق ماهانه شخص شاه انجامید و این روندتا کاهش حقوق یک نوکر جزئی هم ادامه یافت و به سبب قدرت سیاسی منحصر به فردی که امیر داشت توانست در آن موفقیت ویژه‌ای کسب کند.
قضیه امیر کبیر از نگاه مقام معظم رهبری
ردپاهایی که باید دیده شود در میان دشمنان و بدخواهان امیرکبیر یک نام از دیگران پررنگ‌تر و برجسته‌تر است: ❌بابی‌ها، همان کسانی‌که عبدا... شهبازی در «جستاری از تاریخ بهایی‌گری در ایران» نام آنها را مترادف با تروریسم می‌خواند. برای پی بردن به زوایای مختلف حادثه ناگوار قتل امیرکبیر، سرنخ‌ها را باید از اولین روزهای پادشاهی ناصرالدین‌شاه جمع‌آوری کرد. همان روزهایی که پیشوایان بابی با سوءاستفاده از مرگ محمدشاه در شهرهای مختلف از جمله خراسان، مازندران، زنجان و... دست به شورش و ناامنی زدند تا خاندان قاجار را خلع‌ید و حکومت را تصاحب کنند. این شورش‌ها به‌حدی خصمانه و خشن بود که فریدون آدمیت در کتاب امیرکبیر و ایران در وصف آن می‌نویسد: ❌ «بابی‌ها در جریان شورش‌های خود در دوران ناصری، با مردم و نیروهای دولتی رفتاری سبعانه داشتند و اسیران جنگی را دست و پا می‌بریدند و به آتش می‌سوختند.» 👌در چنین روزگاری، امیرکبیر به صدرات رسید. 👈 او برای مقابله با این فرقه انحرافی دو سیاست سرکوب مستقیم و قداست‌زدایی را درپیش گرفت. در سرکوب مستقیم، بعد از مقابله مستقیم و جنگ میان دولت و طرفداران باب، بسیاری از بابیان به‌خصوص رهبران آن را کشت. در سیاست قداست‌زدایی نیز امیرکبیر بدون مقابله مستقیم تلاش کرد تا مردم افکار واقعی این فرقه را درک کنند. با این اقدامات امیرکبیر توانست ریشه بابیت را از همان آغازین سال‌های فعالیت بخشکاند و اگر او نبود، بی‌شک همان‌گونه که 👈نورالدین چهاردهی، پژوهنده تاریخ باب و بهاء عنوان می‌کند: «از بزرگان ازلی‌ها و بهائی‌ها شنیده است که... اگر... امیرکبیر نبود، مسلما به مقصود خود می‌رسیدند».