🇵🇸 رهپویان بصیرت🇮🇷
🌳شجره آشوب« قسمت بیست و یکم » 📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🔴جبهه
🌳شجره آشوب« قسمت بیست و سوم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔻طلحه بن عبیدالله بن عثمان، صحابی رسول خدا، از قبیله بنی تمیم که مادرش صعبه حضرمی بود. مادر وی، پیش از عبیدالله ، با ابوسفیان ازدواج کرده بود و بعد از ازدواج با عبیدالله، 6 ماه بعد، طلحه به دنیا آمد. در تاریخ آمده است که ابوسفیان وی را طلاق داد و بعد از آن که از او یاد می کرد،هند به صعبه حسادت می کرد.
🔻 در همین منبع، نقل شده که ابوسفیان، بعد از طلاق، با مادر طلحه همبستر شده و بعد از 6 ماه از ازدواج عبیدالله و صعبه،طلحه به دنیا می آید. اینجا احتمال برادری میان معاویه و طلحه وجود دارد؛ زیرا ممکن است سه ماه قبل از ازدواج با عبیدالله ، نطفه طلحه در اثر رابطه نزدیکی ابوسفیان با صعبه بسته شده باشد.
🔻عموی طلحه، عمیر بن عثمان و برادران او، عثمان و مالک، هر سه در جنگ بدر در سپاه مشرکان بودند که به دست امام علی کشته شدند. این موضوع در ایجاد کینه در دل طلحه، بی تأثیر نبود و به طور بالقوه، وی استعداد کینه و کدورت و حسادت به امام را داشت...
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
🔴بن سلمان: تضمین بدهید، از یمن میروم
🔷کمتر از دو هفته پیش، یک هیات بلندپایه عمانی به ریاست معاون وزیر امور خارجه این کشور که محمد عبدالسلام مذاکره کننده ارشد یمن را هم با خود به همراه داشت، وارد فرودگاه صنعا شد. این هیات حامل پیامی بود که پس از مذاکرات فشرده و پشت پرده در مسقط باید به صنعا برده میشد و شخص محمد عبدالسلام باوجود آنکه اختیاری در اندازه وزیر امور خارجه این کشور دارد، اما مختار به تصمیمگیری در این مورد حساس نبود، چرا که آنچه باید روی میداد در سطح رهبری یمن بود. به همین دلیل همه بر این باور بودند که شرایطی حساس در حال وقوع است و سعودیها هم به این نتیجه رسیده بودند که جنگ جز ضرر چیزی ندارد؛ همان صحبتی که از سالها پیش ایران به آنها میگفت که جنگ را از هر جایی متوقف کنید، به نفع شما است.
🔹وضعیت یمن در این چند ماه برای سعودیها پیچیدهتر هم شده است. ارتش یمن باوجود محاصره کامل هوایی، دریایی و زمینی به تجهیزات پیشرفتهای دست پیدا کرده که میتواند معادله جنگ را در عرض چند روز عوض کند، اماراتیها در این چند ماه بازی خود را پیش برده و با حمایت از گروهکهای جدایی طلب جنوبی و همچنین ارتشی از مزدوران، اخوانیهای وابسته به سعودی را عقب راندهاند؛ قطریها که از سال گذشته در تعز شروع به تشکیل یگانهای وابسته به خود کردند هم نیروهایشان را با پول فراوان و البته حمایتهای ترکیه بسیج کردند و دست آخر، گروههای جنگسالار در این کشور چندان وقعی به شورای ریاستی که بن سلمان به جای منصور هادی مزدور، آورده بود، نمیگذاشت.
🔹البته شرایط بسیار بسیار پیچیده از این هم بود، قدرت موشکی ارتش یمن میتواند هر حرکتی را در باب المندب متوقف کند، موشکهای دقیقی که با برد 2500 کیلومتری همه اهداف را در خاک عربستان زیر برد خود داشتند و پهپادهایی که حالا آزمایش خود را در اوکراین با وجود پدافند به مراتب قویتر ناتو در این کشور به خوبی پس داده بودند در کنار بازسازی کامل توان ارتش و کمیتههای مردمی در طول چند ماه گذشته به بن سلمان یادآور شد که اگر نخواهد بازی را به شکلی معقولانه به پایان ببرد، سیلیهای پیاپی ارتش یمن فرود خواهد آمد، چه اینکه حالا انگیزهای مضاعف هم وجود داشت تا سعودیها را ادب کنند و آن نیز تحریکات سعودیها در داخل ایران و پولپاشی این کشور برای گروهکهای تروریستی بود که در چهارگوشه مرزهای ایران فعال بودند.
🔹با این حال، به نوشته روزنامه الاخبار، یمن همچنان در وضعیت نه صلح، نه جنگ قرار دارد، وضعیتی که صنعا اخیرا بارها و به طور مکرر اعلام کرده که آن را نمی پذیرد و متعهد شده که هر چه سریعتر به آن پایان دهد و تکلیف را مشخص کند: یا صلحی که در آن شروط دولت صنعا پذیرفته شده است، برقرار شود و یا جنگی که در آن میتواند شروط خود را تحمیل کند، شروع شود. در این وضعیت، لحن تهدیدآمیز انصارالله درباره تشدید درگیری ها بالا گرفته است و اظهارات مهدی المشاط، رئیس شورای عالی سیاسی یمن که از جبهه البرح در استان تعز گفت: «ما منتظر بازگشت جنگ در هر زمان هستیم و برای آن آمادهایم» اوج پیام هایی بود که در این زمینه ارسال شده است. از طرفی، همزمان عمان نیز از تلاش ها برای پیدا کردن راه حلی که طرف ها را راضی کند، دست نکشیده است.
🔹در حالی که همچنان وضعیت رکود در یمن حاکم است و دو گزینه تشدید تنش نظامی و حل و فصل مسالمتآمیز با سرعتی مشابه پیش میروند و شرایط مناسب برای هر دو وجود دارد، رهبری انصارالله تاکید میکند که طفره روی و خرید زمان بیشتر «به بهای حقوق و رنج مردم یمن» را نمیپذیرد و برای اینکه تهدید به از سرگیری درگیریها صرفا به اظهاراتی مکرر بدون عملی کردن این تهدیدها تبدیل نشود و به واشنگتن و ریاض کمک نکند که چنین نتیجه گیری کنند که انصارالله عرضه عملی کردن تهدیدهایش را ندارد، عبدالملک الحوثی، رهبر این جنبش در دیدار با هیئت عمان که اخیرا به صنعا آمده بود، پیام های واضح و قاطعی ارسال کرد.
⬇️ادامه
🔴بن سلمان: تضمین بدهید، از یمن میروم
🔷او خطاب به میهمانانش گفت: مردم یمن دیگر از گرسنگی نمیمیرند. ما از همه توان خود برای رفع محاصره مردم یمن و بهرهمندی از منابع و ثروت آنها استفاده میکنیم. در همین راستا، منابع مشخص در صنعا در گفتگو با الاخبار گفتند، همزمان با این پیامهای صریح الحوثی، به نیروهای نظامی مربوطه سیگنال آمادگی کامل داده شده است. برخی از تحرکات در چارچوب این آمادگی هم عمدا نشان داده شده تا دشمن رصد کند و بداند که صنعا جدی است و تهدیدهایش پوچ نیست. همین منابع تأکید میکنند که این بار در صورت عدم پاسخ رضایت بخش به «مطالبات بشردوستانه» و در نتیجه تشدید اوضاع، نبرد کیفی خواهد بود و همه عرصهها از جمله دریای سرخ، باب المندب، آرامکو در عمق عربستان و همچنین عمق امارات را شامل میشود.
🔹با توجه به اینکه زمان رو به اتمام است و انصارالله هم تاکید میکند که تا ابد منتظر راهحل نخواهد ماند، چهار مرحله ثبت شده است که میتوان قبل از فشار دادن ماشه در چارچوب «آخرین آمادگی ها» قرار داد: ۱) تکمیل آمادگی نظامی لازم، ۲) موضع سیاسی قاطع رهبری انصارالله، ۳) بازدید مهدی المشاط، فرمانده کل قوا و رئیس شورای عالی سیاسی یمن از جبهههای نظامی، ۴) تظاهرات ملت یمن در استان صنعا و سایر استانها با شعار «محاصره، جنگ است» که به معنای اعطای مشروعیت مردمی به درگیری در آینده است.
🔹توپ اکنون در زمین عربستان است چرا که صنعا معتقد است محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی میتواند به بسیاری از پرسشها پاسخ دهد. امروز عربستان پس از موفقیت همسایه کوچکتر خود قطر در سازماندهی جام جهانی فوتبال که به الگوی «موفق» و رقابتی که امارات؛ دیگر همسایه و شریک ریاض در جنگ یمن در سطح اقتصادی و تجارت جهانی ارائه میکند، اضافه میشود، بر این تصور است که «جنگش» در واقع «جنگ منابع و اقتصاد» است. این امر به عنوان مثال در سخنان عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان در اکتبر گذشته در حاشیه یکی از فعالیتهای «استراتژی ملی صنعت» که توسط بن سلمان راه اندازی شد، مشهود بود، وقتی که گفت: ما ۴۰ سال را تلف کردیم، در این مدت میتوانستیم در زمینه صنعت همانند چین و هند باشیم، اما تصمیم گرفتیم زمان دیگری را تلف نکنیم.
🔹با این حال، «یمن پس از جنگ» به عنوان یک مانع بزرگ برای توسعه پروژه بن سلمان برای تبدیل عربستان سعودی به یک مرکز تجارت جهانی است، علاوه بر این، همه رهبران سعودی به این باور رسیدهاند که دیگر نمیتوانند یمن را تحت سلطه خود قرار دهند، آنها اذعان دارند که این کشور به ویژه در سایه نقشه گروههایی که توسط هشت سال جنگ تشکیل شدهاند، از مدار خود خارج شده است.
🔹نشانههای این باور رهبران سعودی در مذاکرات اخیر درباره تمدید آتش بس به وضوح دیده میشود، چرا که به گفته منابع بالا، دولت صنعا چهار موضوع اصلی را برای ریاض مطرح کرده و این کشور نیز موافقت اولیه خود را اعلام کرده است مشروط بر اینکه مفصل درباره آنها مذاکره شود. این چهار موضوع عبارتند از: رفع محاصره، عدم مداخله در امور داخلی یمن، پرداخت غرامت و خروج از یمن. در مقابل عربستان نیز تضمینهایی را مطالبه کرده مبنی بر اینکه یمن تهدیدی برای ریاض و امنیت آن نباشد. انصارالله هم اعلام کرده اگر این مساله به پایبندی به نتایج مذاکرات درباره دستیابی به راه حل نهایی برای جنگ یمن منجر شود، آماده است تا این نگرانی امنیتی ریاض را برطرف کند.
🔹اما در این میان آمریکا روی عربستان تاثیر بیشتری دارد زیرا دولت جو بایدن کاملا خواهان وضعیت نه صلح، نه جنگ است زیرا اولا از این وضعیت سود میبرد، ثانیا میخواهد یمن را بهعنوان برگ برنده برای اخاذی در تنش میان خود و بن سلمان نگهدارد. بر این اساس، ولیعهد باید راهحلهای مناسبی برای مشکل خود با دولت بایدن بیابد و سپس شرایط بهینه را برای موفقیت برنامههای خود برای آینده عربستان فراهم کند. در این میان، آخرین اطلاعات دریافتی از صنعا حاکی از آن است که اکنون کارها به مراحل نهایی از مذاکرات رسیده است. چرا که ریاض همچنان به ارسال سیگنالهای مثبت در خصوص تعهد خود به اجرای توافقات به ویژه در خصوص پرونده غرامت ادامه میدهد و به همین منظور دولت مستعفی یمن را از اقدامات اقتصادی در چارچوب تلقی «انصارالله» به عنوان یک جنبش تروریستی باز داشته است. در مقابل گروههای تحت حمایت عربستان و امارات که اخیرا گروههای تحت حمایت قطر نیز به آنها پیوستهاند در سراسر یمن تلاش میکنند مواضع خود را تثبیت، کارتهای خود را تقویت و یک واقعیت جدیدی را خلق کنند که ممکن است در صورت توقف جنگ یا از سرگیری آن مورد استفاده قرار بگیرد.
✔️ پایان
#افغانستان #چین
🔰 طالبان و چین قرارداد استخراج نفت و گاز شمال افغانستان را امضاء کردند
🔸به گزارش پایگاه تحلیلی خبری “تحولات جهان اسلام” شرکت ملی نفت چین و وزارت معادن و پترولیوم حکومت طالبان قرارد ۲۵ ساله اكتشاف و استخراج میادین نفت و گاز حوزه دریایی آمو در شمال افغانستان را امضاء کردند.
شرکت ملی نفت چین “CPEIC” و وزارت معادن و پترولیوم طالبان در ۱۵ دی ماه، قرارداد اكتشاف و استخراج نفت و گاز میادین حوزه دریایی آمو، واقع در استانهای شمالی افغانستان را به مدت ۲۵ سال امضاء کردند. مراسم عقد این قرارداد با حضور شهاب الدین دلاور، وزیر معادن و پترولیوم (نفت خام) طالبان، مولوی عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و وانگ یو، سفیر چین در افغانستان صورت گرفته است.
بر مبنای این قرارداد، شرکت ملی نفت چین روزانه به طور متوسط از ۱ تا ۲۰ هزار تن مواد نفتی را از میادین نفتی قشقری، زمردسای، بازارکمی، آق دریا و انگوت با مساحت ۴۵۰۰ کیلومتر مربع در استانهای سرپل، جوزجان و فاریاب استخراج خواهد کرد.
شرکت ملی نفت چین همچنین متعهد شده است که در سال اول قرارداد ۱۵۰ میلیون دلار و در طول سه سال آینده ۵۴۰ میلیون دلار بر روی میادین نفتی حوزه دریایی آمو سرمایه گذاری نماید. همچنین سهم طالبان از این میادین نفتی، طی سالهای ابتدایی ۲۰ درصد و در سالهای آینده تا ۷۵ درصد افزایش خواهد یافت.
گفتنی است که طالبان برای جلوگیری از نقض مفاد قراردادی طی سال اول، فسخ یکجانبه آن را به عنوان پیش شرط مطرح کرده و چینیها نیز آن را پذیرفتهاند.
حوزه نفتی دریایی آمو به میادین نفتی استانهای سرپل، جوزجان و فاریاب گفته میشود که میزان نفت استخراج شده از پنج میدان آن بیش از ۸۷ میلیون بشکه نفت خام عنوان شده است و دهها میدان نفتی دیگر آن هنوز اکتشاف و استخراج نشده است.
▪️بیشتر بخوانید:
▪️چینیها غارت معادن طلای افغانستان را آغاز کردند
▪️غارت معادن طلا و لیتیوم افغانستان توسط چینی ها
👈 مشاهده جزئیات خبر:
✅ https://iswnews.com/85579
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هم خوب باش هم منعطف
#منبر
ظریف۲_یک.m4a
4.14M
(هرآنچه از ظریف باید بدانیم)
❌فصل دوم
قسمت اول1⃣
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
ظریف۲_دوم.m4a
3.23M
(هرآنچه از ظریف باید بدانیم)
❌فصل دوم
قسمت دوم 2⃣
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
ظریف۲_سوم.m4a
3.78M
(هرآنچه از ظریف باید بدانیم)
❌فصل دوم
قسمت سوم3⃣
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
ظریف۲-چهارم.m4a
3.95M
(هرآنچه از ظریف باید بدانیم)
❌فصل دوم
قسمت چهارم4⃣ (پایانی)
🎙#سیدفخرالدین_موسوی
کوهی است که ایستاده در جا محکم
سروی است که قامتش نخواهد شد خم
با سنگ پرانی شما بی تردید
هرگز نشود ز هیبت دریا کم
#لبیک_یا_خامنه_ای