May 11
کودکان و نوجوانانی كه والدين آنها كمال گرا هستند:
در معرض هراس از اشتباه كردن،
هراس از مورد قضاوت قرار گرفتن،
عدم اعتماد به خويشتن
و عدم تمايل به خود ابرازی در جمع خواهند بود.
به عبارت ديگر والدین کمال گرا،
فرزندان مستعد اضطراب و وسواس
تربیت خواهند کرد.
مالک قربانی
روان درمانگر کودک و خانواده
👇👇👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
تصور دانش آموز از توفیق یاشکست در تکالیف یادگیری آموزشگاهی ،ومتناسب با آن تایید معلمان،والدین ،وحتی همسالان دانش آموز ؛چنانچه در مدت مدید ادامه یابد به نگرش های مساعد یا نامساعد دانش آموز نسبت به آموزشگاه ویادگیری آموزشگاهی می انجامد وعمومیت می یابد.🔷 هیچ کس اجازه ندارد به بچه ها برچسب تنبلی بزند⛔️
✅ هرگز فراموش نکنیم همه ی بچه ها زرنگ وبا استعداد هستند👌 اگر دانش آموزی در یادگیری درس هایش ناموفق بود حتما مشکلی دارد و هر چه سریع تر باید به یک مشاور مسلط ارجاع داده شود.
والدینی که این روزها خودشان به بچه هایشان آموزش می دهند، مراقب قضاوت ها و برچسب هایشان باشند....
مالک قربانی روان درمانگر کودک و خانواده
روانشناسی کودکان👇👇👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
تاثیر منفی اضطراب به حدی است که می تواند گاهی عملکرد دانش آموز را در امتحان به صفر برساند.
مالک قربانی
روان درمانگر کودک و خانواده
👇👇👇👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
5.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
والدین گرامی برای هماهنگی بین دو نیمکره ی مغز این بازی ها را در منزل با کودک خود انجام دهید.
روانشناسی کودکان👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
با کودکی که دست بزن دارد چه رفتاری کنیم؟
پرخاشگری در کودکان یک مسئله⭕️ داشتن دست بزن واقدام به کتک زدن دیگران بحثی دیگر ‼️ در مشکلات تربیتی کودکان است که متاسفانه در جامعه پر استرس امروزی این رفتار به وفوردر بچه ها دیده می شود. راه حل مؤثر این است که به او کمک کنید، دیگران را بفهمد وبا آنها همدلی کند. برای این کار باید خودتان توانسته باشید با کودکتان همدلی کنیداو همدلی را از رفتارشمادر رابطه با خودش می آموزد.در مواقع درگیری آرام باشیدواورا از محل دور کنید.شما با این کارنمی خواهیداورا تنبیه کنید بلکه می خواهید فرصتی برای او فراهم کنید تا با احساساتش روبرو شود.به اوکمک کنید احساساتش را بشناسدو آنهارا بیرون بریزد.برای اینکه احساساتش را بشناسد باید احساس امنیت کافی در او ایجاد کرده باشیدبرای مثال به او بگوییداز زدن دوستت خیلی ناراحتی من متاسفم که آنجا نبودم تا به تو کمک کنم ولی الان اینجا هستم وتو در امنیتی.اگر کودک شما دارد گریه می کند اورا متوقف نکنید.گریه کردن یعنی بیرون ریختن احساسات واین باعث می شود که او کم کم احساس بهتری پیدا بکند، اگر کودک شما بنای گریه کردن ندارد اجازه ندهید در چنین مواقعی به میان بچه ها برگردد چون احتمال کتک کاری دوباره او زیاد است در عوض سعی کنید اورا به خنده بیاندازید خنده هم به اندازه گریه در بهبود حال کودک واحتمال کم کردن کتک کاری مؤثر است. به اندازه کافی با اوصحبت کنید،بیشتر از اینکه حرف بزنید صمیمیت ومراقبتتان را به اونشان بدهید.احساسات اورا تحلیل نکنیدوفقط موقعیتی را فراهم کنیدکه او راحت بتواند احساساتش را با خیال راحت بروز بدهد.
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
سرزنش کردن باعث می شود کودکتان احساس کند بچه ی بدی است،نمی تواند آدم بهتری باشد وشما دیگر اورا دوست نداریددر نتیجه بیشتر احساس ترس می کند وپرخاشگری بیشتری نشان می دهد.
جبران کردن را به اویاد بدهید.قبل از اینکه به سراغ بچه خودتان برویدبه سراغ بچه ای که کتک خورده بروید وسعی کنید اورا آرام کنید این کار فرصتی هم به شما می دهدتا خودتان را برای برخورد درست با فرزندتان آرام تر کنید. وقتی آن بچه آرام شد با مهربانی دستتان رادور گردن کودکتان بیاندازید واورا با کودکی که کتک خورده رودر رو کنید به کودک کتک خورده بگویید متاسفم که ...تورا زداوناراحت بود ویادش رفته بود که به جای کتک زدن باید با شما حرف بزند امیدواریم با این عذر خواهی حال تو هم بهتر شده باشد.🔴🔴🔴
مدیریت هیجانات را به او یاد بدهید.
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
وقتی اتفاقی که افتاده را برایتان توضیح می دهد،بدون هیچ قضاوتی به او گوش کنید.مثلا بپرسید چه اتفاقی افتاده بود؟مثلا اگر می گوید عصبانی بود،به او بگویید تو از او عصبانی بودی؟میشه بیشتر راجع بهش با هم حرف بزنیم؟بعد به او کمک کنیم جایگزین های بهتری برای کتک زدن پیدا کند.مثلا بگویید دفعه ی بعد وقتی عصبانی بشوی فکر می کنی به جای کتکزدن چه کار دیگری می توانی انجام دهی؟ به او اجازه ی حرف زدن بدهیداگر راهی به نظرش نمی رسد پیشنهاداتی بدهید مثلا بگویید می خواهی به من تلفن کنی؟
یا آن موقعیت را ترک کنی؟بعد بگویید بیا با هم تمرین کنیم.این عروسک👧 می خواهد خوراکی های تو را بردارد می بینی ؟!تو خیلی عصبانی هستی ومی خواهی اورا بزنی اما یادت می آید که
به جای زدن می توانی کارهای دیگری انجام بدهی مثلا می توانی به من☎️ زنگ بزنی.😊
مالک قربانی
روان درمانگر کودک و خانواده
روانشناسی کودکان👇👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
✍ دانش آموزانی که در به یادآوردن محل گذاشتن وسایل خود ضعف دارند و یا در کپی کردن اشکال هندسی مشکل دارند. به احتمال زیاد دچار ضعف در حافظه بینایی می باشند.
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
لازم است بدانیم دانش آموزانی که حافظه دیداری ضعیفی دارند، در مدرسه و تحصیل ، در مهارتها و فعالیتهای زیر دچار مشکل میشوند:👇
شناسایی و حفظ کردن حروف و دیگر نمادهای متداول
دیکته
واژگان ناآشنا و استثنایی
خواندن و درک مطلب
شناختن علامتها هنگام استفاده از ماشینحساب
حفظ کردن شماره تلفنها
دچار شدن به حواسپرتیهای بزرگتر
روانشناسی کودکان👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
چرا گاهی بچه ها از کلمات نا مناسبی استفاده می کنند که معنی آن را هم شاید ندانند؟!
فحش دادن نوعی پرخاشگری کلامی است ودر بسیاری از موارد جنبه یادگیری دارد.کودک از والدین یا در مهد وحتی از فیلمها وبرنامه های کودک الفاظ زشت رامی آموزد وبرای جلب توجه اطرافیان وابراز وجود یا تحریک احساسات دیگران و به خشم آوردنشان وحتی برای لجبازی وشکستن محدودیت ها از آن استفاده می کند.
با کودکی که فحش می دهد چگونه برخورد کنیم؟
این موضوع به سن کودک بستکی دارد.۲تا۳سالگی سن لجبازی کودکان است وکودک بدون اینکه مفهوم الفاظ را بداند ممکن است این کلمات را به زبان بیاورد.مواجهه تند وقاطعانه یا برعکس تعجب کردن وخندیدن به کودک می تواند باعث تکرار این رفتار شود.در این سن نادیده گرفتن رفتار بهترین عملکرد است وبه تغییر آن کمک می کند. این نوع رفتارها در کودکان دوره ای است در سنین نوپایی مدت کوتاهی ممکن است ادامه داشته باشد وبعد رفتار دیگری را جایگزین کندولی در سنین بالاتر(۶_۵)سالگی کودک متوجه معنی دشنام می شود وبرای بزرگ نشان دادن خود در مقابل دوستان ممکن است مخصوصا در مدرسه از این کلمات استفاده کند یا آنها را از دوستانش بیاموزد وبه خواهر وبرادرهایش بگوید.
نادیده گرفتن رفتار کودک در این سن کمک کننده نیست ووالدین باید نارضایتی خود را اعلام کنند.وقتی کودک از این الفاظ استفاده می کند، اگر والدین از لحن کودکانه فرزندشان خوششان بیاید وبه او بخندند یا واکنش خیلی تند نشان دهند این رفتار در کودک تثبیت می شوددر این شرایط باید به کودک فهماند که این الفاظ نامناسب است.
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
اگر با وجود تذکرات رفتار تکرار شد باید از روشهای تنبیهی استفاده کرد.(منظور از تنبیه محرومیت است)
برای تغییر رفتار این کودکان در گام اول باید با دقت کافی علتی را که باعث شده کودک این الفاظ را بیاموزد را بیابیدسپس به دنبال عوامل وزمینه_ ای باشید که کودک این الفاظ را به کار می گیردودر این میان راههای تغییر رفتار کودک را با صبر وحوصله در پیش بگیرید.
البته چون این رفتار طی زمان آموخته شده تغییر آن نیز به زمان احتیاج دارد،کنترل محیطی که کودک در آن با دیگران تعامل دارد نیز بسیار اهمیت دارد.بکار بردن این الفاظ راهی است برای تخلیه خشم وهیجان کودک،زمانی که او راه حل مناسب برای روبرو شدن با مشکلش را بلد نیست از این روش استفاده می کند.به عنوان مثال رفتار به شدت خصمانه والدین با فرزندشان یا دیگر کودکان با اووایجاد حس خصومت در کودک باعث می شود تا او که وسیله ای برای مبارزه ودفاع از خود ندارد باکاربرد الفاظ زشت ،خشم وناراحتی خود رابروز دهد.
یک راه حل موثر برای از بین بردن این رفتار این است که به ازای هرچند ساعتی که او از الفاظ نا درست استفاده نکرده برایش پاداشی تعیین کنید.(تشویقها باید بلافاصله ومتناسب با رفتار کودک باشد.)
قبل از حضور در مکانهای عمومی با کودک قرار داد ببندیدورفتار مورد نظر خود را برایش توضیح دهید.
اگر مشکل فرزندتان همچنان ادامه یافت یا با لجبازی افراطی همراه بوداز جلسه حضوری برای مشورت با یک روانشناس یا روانپزشک استفاده کنید.
در قالب بازی،بیان قصه واجرای نمایش مهارت های برقراری شیوه های مطلوب ارتباط با دیگران را به فرزتدتان آموزش دهید.
روانشناسی کودکان👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
کودکان تیز هوش و ویژگی های آنان
روانشناسی کودکان👇👇👇👇
https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan
تیزهوشان و ویژگی های آنانبراساس تست هوشی وکسلر معمولاً کودکانی که ضریب هوشی (130 =IQ) به بالا دارند تیزهوش نامیده می شوند. تیزهوشان را با توجه به ویژگی ها و ملاک هایی شناسایی می کنند که عبارتند از: توانایی هوش کلی، استعداد درسی ویژه، توانایی فکری آفریننده، توانایی رهبری، ذوق و استعداد هنری، توانایی حرکتی فوق العاده که این افراد سه تا پنج درصد جمعیت هر جامعه ای را تشکیل می دهند. https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan کودکان نابغه، برخلاف کودکان عقب مانده ذهنی که به سادگی خود را نشان می دهند و اطرافیان می توانند به زودی پی به نارسایی ذهنی آنان ببرند، ممکن است تا مدت طولانی قابل شناسایی نباشند و کسی به نبوغ آنان پی نبرد. همان طور که نابغه بزرگ جهان، آلبرت انیشتن تا سن 30 سالگی نبوغ او آشکار نگردیده بود. بنابراین به کودکی تیزهوش گفته می شود که با کمک فکر و استدلال و استفاده از فرآیندهای ذهنی عالی بتواند قضاوت صحیح بکند و دارای استعداد خاص در کارهای خلاقه باشد. لذا نابغه، فردی است که تیزهوشی، نیروی خلاقیت و داشتن انگیزه های خاص و با ارزش او را کاملاً از همسالان متمایز می کند و او توانایی این را دارد که سهم و ارزش قابل قبولی در اجتماع خود داشته باشد. https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan ضریب هوشی بالا مهم ترین ملاک تیزهوشان می باشد ولی عده ای از متخصصین هوشبهر را تنها ملاک نمی دانند، بلکه قدرت خلاقه و ابتکار، توانایی در حل مشکلات و انجام پروژه های ابتکاری مختلف را از جمله شرایط تیزهوشی می دانند ولی به هر حال همه روانشناسان بهره هوشی را به عنوان پایه اصلی و یا لااقل یکی از وسایل مهم شناخت قبول دارند. جیمزگالاگر معتقد است که کودکان سرآمد از توانایی ذهنی، قدرت رهبری، خلاقیت، استعداد عالی تحصیلی و سازندگی بالایی برخوردارند. کودکان تیزهوش در مقام مقایسه با سایر کودکان در کیفیت زبان، وسعت اطلاعات، استدلال، قضاوت، تمایل به مبارزه در حل مسائل، رد و بدل کردن تجارب و خصوصیاتی از این قبیل برترند. همچنین در راه رفتن و سخن گفتن از دیگر کودکان جلوتر هستند. کودکان تیزهوش کمتر به دیگران متکی می باشند و افرادی مستقل هستند. از تمامی مطالعات می توان استنباط نمود که تیزهوشان در جنبه های مختلف از سایر افراد برتر هستند. مالک قربانی روان درمانگر کودک و خانواده روانشناسی کودک👇👇👇👇 https://eitaa.com/Ravanshenasikoodakan