🌸بصیرانه
🌺در مورد نسبتی که بین حضرت مریم سلاماللهعلیها و حضرت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها هست روایات مفصلی وارد شده است که: «کانت مریم سیدةُ اهل زمانها و فاطمه سیدة نساء العالمین» (الأمالي صدوق،ص125)
🔸در این جریان نکتهای وجود دارد و آن اینکه ببینید خدای متعال تولد حضرت مریم را چگونه شروع کرده است؟ میفرماید: «اِذْ قَالَتِ امْرَأَتُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا» (آل عمران، 35) (آنگاه كه همسر عمران گفت: پروردگار! آنچه در شكم دارم نذر تو كردم، آزاد براى [خدمت خانه] تو، پس از من بپذير.) روی کلمه به کلمهاش حساب است.
🔹 «فَلَمَّا وَضَعَتْهَا قَالَتْ رَبِّ إِنِّي وَضَعْتُهَا أُنثَى»(آل عمران، 36) ( پس چون فرزند را بزاد، [با حسرت] گفت: پروردگارا! من آن را دختر زاييدم.) معلوم است که مادر مریم، به خاطر نذرش منتظر پسر بوده است.
🔸 ببینید قرآن سیر تولد حضرت مریم را از کجا شروع میکند؟ نسبتش را چگونه درست میکند؟ تا بعد برسیم به این آیه: «فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا»(آل عمران، 37) (پس پروردگارش مريم را به نيكى پذيرا شد و او را نيكو بار آورد. )
🌸 خداوند شکلگیری حضرت مریم را از ابتدا به مادر حضرت مریم مستند میکند و این شروع یک نیت خیر است و دیگر شاخ و برگ خیراتش زیاد است که آنها جای خودش را دارد؛ ولی راجع به حضرت زهرا سلاماللهعلیها این استناد را به یک زن نمیدهد؛ بلکه به خود رسول خدا میدهد و میفرماید: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ» (کوثر، 1) (بى ترديد ما به تو خير بسيار داديم.)
🔸 این تفاوتی است که بین حضرت مریم سلاماللهعلیها و حضرت زهرا سلاماللهعلیها است. حضرت مریم را به مادر و نیت و نذر مادر مستند کرد؛ ولی حضرت زهرا سلاماللهعلیها را با «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ» و از خود حق تعالی شروع میکند و آن را هم مستند به رسول خدا میکند؛ یعنی حق تعالی این بخشش و عنایت را به پیامبر خدا کرده است و خود رسول خدا صلیاللهعلیهوآله هم در قبال این عطا، وظایفی پیدا میکند که «فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ» (کوثر، 2)(پس براى پروردگارت نمازگزار و قربانى كن.)
🔹 اگر از همین دو زاویه به این دو بزرگوار نگاه بشود میبینیم بین این دو رتبه تا قیامت فاصله است که خدای متعال دربارهی حضرت زهرا سلاماللهعلیها به شخص پیامبر میفرماید: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ»، ولی برای حضرت مریم علیرغم اینکه از زنهای برتر عالم است، چنین نیست.
🌺 ببینید قرآن چگونه حدّ و حدودها را تبیین و ملاحظه میکند که در کلمه به کلمه و جای جای قضایا، حد و حدود محفوظ است و فاصلهها، از همین جریان هم کاملاً معلوم میشود که راجع به حضرت زهرا سلاماللهعلیها میفرماید: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ» و راجع به حضرت مریم میفرماید: «اِذْ قَالَتِ امْرَأَتُ عِمْرَانَ رَبِّ إِنِّي نَذَرْتُ لَكَ مَا فِي بَطْنِي مُحَرَّرًا» و جریان را اینگونه شروع میکند.
🔸 قضیه حضرت زهرا سلاماللهعلیها، مثل سورهی قدر میماند: «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ»؛ یعنی این هدیه از حق تعالی به رسول خدا است.
🔹 جریان حضرت مریم سلاماللهعلیها یک قالبِ دارای روح است و روحش حضرت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها است. در جریان حضرت مریم، مادر حضرت مریم مطرح میشود؛ ولی شخصیت حضرت زهرا سلاماللهعلیها آنقدر بلند است که وقتی خداوند میخواهد ایشان را استناد بدهد، مستقیم بار آن را روی دوش خود پیامبرش قرار میدهد، که این نوع استناد، جلالت شأن حضرت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها را نشان میدهد.
🔸 این برای عظمت و شأن حضرت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها است که بارَش جای دیگر فرود نمیآید.
┄┅═✧ا﷽ا✧═┅┄
💠 کانال رسمی حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
❁• ایتا: eitaa.com/nasery_ir
#معرفی_کتاب
📗معرفی اجمالی کتاب:
🔷 نام کتاب: «انسان حدّاکثری (سرباز سپهبد، حاج قاسم سلیمانی)»
🔷 مؤلف: مهدی نیلی پور
🔷 انتشارات: مرغ سلیمان
🔷 سال چاپ: ۱۴۰۰ش
💠این کتاب با رویکردی جدید به بررسی زندگی شهید عزیز سردار قاسم سلیمانی پرداخته است.
💠در کتاب حاضر، چهل ویژگی برجسته حاج قاسم سلیمانی به عنوان انسان حدّاکثری جمع آوری شده که وجود هر یک از این صفات در شخصیت حاج قاسم از او انسانی دوست داشتنی، قاطع، مؤثر و ماندگار ساخته است.
💠به همین مناسبت، مؤلف این کتاب را «انسان حدّاکثری؛ سرباز سپهبد، حاج قاسم سلیمانی» نام نهاده است
#معرفی_کتاب
🌺نهج الحیات(فرهنگ سخنان حضرت فاطمه)/محمد دشتی/ مؤسسه تحقیقاتی امیرالمؤمنین
دانشنامه ای کوچک از احادیث کمتر شنیده شده حضرت صدیقه کبری.
مرحوم محمد دشتی را که می شناسید. نهج البلاغه با تحقیقات ایشان به دوره جدیدی از استفاده و استقبال وارد شد؛ تا جائیکه رهبر انقلاب دشتی را و تحقیقات دقیقش را ستوده و آن را به عنوان الگویی بی نظیر معرفی فرمودند. او با حفظ سیاق مرحوم سید رضی مدون نهج البلاغه، اقدام به تدوین کتابی از بیانات و احادیث حضرت فاطمه(سلام الله علیها) نموده است.
#کتاب_فاطمی
#کتب_فاطمی
♻ عنوان کتاب : درسنامه فاطمی
مشخصات کتاب :
سرشناسه: مهدی پور، علی اکبر، ۱۳۲۴ -
عنوان قراردادی: درسنامه فاطمی. فارسی.
عنوان و نام پدیدآور: درسنامه فاطمی/ علی اکبر مهدی پور.
مشخصات نشر: قم: رسالت، ۱۳۸۴.
مشخصات ظاهری: ۱۴۴ ص. ؛ ۸×۱۲
🔸لینک کتاب:
https://www.ghbook.ir/Book/12913
#معرفی_کتاب
📙كرامات الفاطمية(معجزات فاطمه زهرا(س) بعدازشهادت بضميمه سوگنامه فاطمه زهرا )
مشخصات كتاب:
سرشناسه : ميرخلف زاده علي - ۱۳۴۳
عنوان و نام پديدآور : كرامات الفاطميه عليهاالسلام معجزات فاطمه زهراآ عليهاالسلام بعد از شهادت بضميمه سوگنامه فاطمه زهراآ عليهاالسلام تاليف علي ميرخلف زاده مشخصات نشر : قم علي ميرخلف زاده ۱۳۷۷.
مشخصات ظاهری : ۱۴۸صفحه
https://b2n.ir/n92818
#کتب_فاطمی
#معرفی_کتاب
📙زهرا (سلام الله علیها) برترین بانوی جهان
🔹️ نویسنده: آیت الله ناصر مکارم شیرازی
🔹️ مخاطب و گروه سنی : عمومی بزرگسال
🔹️ خلاصهای از کتاب: این کتاب مجموعه ای از مباحث تاریخی اعتقادی است که به منزلت حضرت زهرا(سلام الله علیها) اشاره داشته و نیز به برخی از ظلم هایی که بر حضرتش روا داشته اند، اشاره دارد. مؤلف، کتاب خود را در پنج بخش تنظیم کرده که در بخش اول از کتاب خود، به سیر اجمالی زندگانی فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) از ولادت تا رحلت پیامبر خدا(صلیاللهعلیهوآله) اشاره دارد.
نویسنده در بخش دوم، به گوشه ای از فضائل حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) پرداخته و چندی از مقامات معنوی ایشان را ذکر می کند که نویسنده سی و نه روایت از شیعه و سنی در فضائل زهرای اطهر(سلاماللهعلیها) نقل می کند.
✅ لینک دانلود متن کتاب :
https://c88.ir/Zjy
#کتاب_فاطمی
🔹اوج روضه...🔹
«دری» که بین تو و دشمن است خیبر نیست
وگرنه مثل علی هیچکس دلاور نیست
بگو به آن که به قصد تو با تبر آمد
درخت عمر من اینقدرها تناور نیست
برای بغض علی وقت دیدنت چیزی
به قدر خندۀ تلخ تو گریهآور نیست
تویی که حضرت ایوب میخورد سوگند
به جز تو صبر کسی با خودت برابر نیست
چه زخمها که پس از زخمها نخواهی خورد
که نیست بار نخستین و بار آخر نیست
هنوز درد تو را روضهخوان نفهمیدهست
تویی که فاطمهای، اوج روضهات «در» نیست
📝 #محمد_رفیعی
May 11
🌸پیامبر رحمت صلّی الله علیه و آله وسلم
انی سمیت ابنتی فاطمة لان الله عزوجل فطمها وفطم من احبها من النار
من نام دخترم را فاطمه علیها السلام گذاشتم؛ زیرا خدای - عزوجل - فاطمه علیها السلام و هر کس که او را دوست دارد از آتش دوزخ دور نگه داشته است.
عیون اخبار الرضا علیه السّلام، ج 2، ص 46 .
#فاطمیه
#شهادت_حضرت_زهرا_سلاماللهعلیها
─┅═ঊঈ🌸ঊঈ═┅─
🌺 اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک
#زیات_حضرت_زهرا سلام_الله_علیها
🌷السَّلامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، وَ كُنْتِ لِمَا امْتَحَنَكِ بِهِ صَابِرَةً، وَ نَحْنُ لَكِ أَوْلِيَاءُ مُصَدِّقُونَ، وَ لِكُلِّ مَا أَتَى بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ أَتَى بِهِ وَصِيُّهُ عَلَيْهِ السَّلامُ مُسَلِّمُونَ، وَ نَحْنُ نَسْأَلُكَ اللّهُمَّ إِذْ كُنَّا مُصَدِّقِينَ لَهُمْ، أَنْ تُلْحِقَنَا بِتَصْدِيقِنَا بِالدَّرَجَةِ الْعَالِيَةِ، لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلايَتِهِمْ [بِوَلايَتِهِمْ] عَلَيْهِمُ السَّلامُ.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙برتر از زنان تمام دورانها
🌺رهبرانقلاباسلامی:
در روایت امام صادق علیهالصّلاةوالسّلام چنین است که فرشتگان الهی نزد فاطمه زهرا سلاماللهعلیها میآمدند؛ با او حرف میزدند و آیات الهی را بر او میخواندند؛ همان تعبیراتی که نسبت به مریم، علیهاسلام در قرآن هست که: «ان الله اصطفیک و طهّرک و اصطفیک علی نساء العالمین(۲).» این عبارات را فرشتگان به فاطمه زهرا سلاماللهعلیها خطاب میکردند و میگفتند: «یا فاطمة، انّ الله اصطفیک و طهَّرک؛» خدا تو را برگزیده و پاک قراردادهاست. «و اصطفیک علی النساء العالمین؛» تو را بر زنان عالم برتری دادهاست.
🌺بعد امام صادق علیهالصّلاةوالسّلام در همین روایت میفرماید: یک شب که ملائکه با آن حضرت مشغول صحبت بودند و این تعبیرات را میکردند، فاطمه زهرا سلام الله علیها به آنها فرمود: «ألیست المفضّلة علی نساء العالمین مریم؟» یعنی آن زنی که خدای متعال فرمودهاست «واصطفیک علی نساء العالمین» آیا مریم نیست که خدا او را بر زنان عالم برگزید؟ ملائکه در جواب، به فاطمه زهرا سلام الله علیها عرضکردند: «مریم نسبت به زنان دوران خودش برگزیده بود و تو نسبت به زنان همه دورانها -از اوّلین و آخرین- برگزیده هستی.»
🏴 ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🌱 @Khamenei_Reyhaneh
#معرفی_کتاب
📚 مجموعهی ۷ جلدی من دیگر ما + بازی بازوی تربیت
اين مجموعه كتابها كه حاصل سالها تلاش #استاد_عباسي_ولدي در حوزه تربيت كودك است، با تکیه بر مبانی دینی، مهارتهای تربیت فرزند در دنیای امروز را با قلمی ساده و روان به پدران و مادران آموزش دهد.
۷ جلد این کتاب، با عناوین زیبا و جذابش، تقریبا اکثر دلمشغولیهای والدین و مسائل پرکاربرد و تازه تربیت فرزند را دربر میگیرد. عناوین این ۷ جلد عبارت است از:
1️⃣ مشکلات پیش روی تربیت در #دنیای_امروز
2️⃣ نقش #محبت در تربیت
3️⃣ نقش #آزادی در تربیت
4️⃣ نقش #بازی در تربیت
5️⃣نقش #تلویزیون در تربیت
6️⃣نقش #بازیهای_رایانهای در تربیت فرزند
7️⃣ نقش بازیهای رایانهای در تربیت فرزند
❇️ضمیمه جلد ۴، کتاب بازی بازوی تربیت است که در آن 140 بازی برای کودکان در سنین مختلف به تفکیک سن آموزش داده شده است تا والدین با بازیهای مختلف آشنایی کافی را داشته باشند.
✅مناسب سنین #بزرگسال #والدین
#معرفی_کتاب
📙جامی از زلال کوثر
مولف:محمد تقی مصباح یزدی
عنوان کلی:در مورد شخصیت حضرت زهرا(س)
گروه سنی بزرگسال
خلاصه
این کتاب مجموعه ای است برگرفته از سخنان مرحوم استاد درباره شخصیت ممتاز و پرفضیلت یگانه بانوی اسلام، حضرت فاطمه زهرا(علیها السلام)، و سجایا و سیره اخلاقی آن حضرت. آقای محمدباقر حیدری کاشانی تحقیق و نگارش این اثر را برعهده داشته، و پیوستی نیز با عنوان «انوار جمال یار» از فرمایشات امام خمینی(رحمه الله) درباره شخصیت حضرت زهرا(علیها السلام) بر آن افزوده است.
این عناوین در مباحث این کتاب شریف به چشم می خورند:
1. جلوه ای از جمال فاطمه: این بخش ویژگی ها و صفات شخصیتی و اخلاقی حضرت زهرا(علیها السلام) را بررسی می کند.
2. رسالت مجالس ذکر اهل بیت: این بحث ناظر به حکمت و فواید مجالس ذکر و بزرگ داشت اهل بیت(علیهم السلام) و از جمله حضرت زهرا(علیها السلام) است.
3. اسوه پذیری از سیره فاطمی: این بخش از کتاب ابتدا انواع اسوه پذیری های نادرست و روش های اصلاح اسوه پذیری را بیان می کند و در نتیجه بحث، حضرت زهرا(علیها السلام) را الگویی کامل و والا معرفی می نماید.
4. جلوه هایی زیبا از سیره فاطمی: این بحث، جلوه هایی از عبادت، حجاب، وارستگی، تلاش، جهاد فرهنگی و اخلاق خانوادگی حضرت زهرا(علیها السلام) را یادآور می شود.
5. حماسه فاطمی و عبرت های آن: ولایت مداری و فداییِ ولایت بودنِ حضرت فاطمه(علیها السلام)، خطبه های فصیح و بلیغ آن حضرت، ظلم هایی که بر ایشان رفته است
#کتب_فاطمی
http://iki.ac.ir
🌷 پیام رهبر انقلاب اسلامی به مناسبت تشییع شهدای گمنام در روز شهادت حضرت زهرا (س)
🔻 بسماللهالرحمنالرحیم
🔹 سلام بر شهیدان گمنام، گمنام در میان خاکیان و معروف در عرصهی افلاکیان. فداکارانی که پس از گذشت سالیان دراز از لحظهی شهادتشان کشور را با رائحهی معنویت و جهاد، معطّر میسازند و پرچم افتخار به خونهای ریخته شده در راه اسلام و قرآن را، بیش از پیش به اهتزاز در میآورند.
🔹 تقارن تشییع پیکر این مسافرانِ به خانه برگشته، با روز شهادت صدیقهی طاهره سلاماللهعلیها مبشّر ابدیّت یاد و خاطرهی آنان و مژدهبخش خیر کثیری است که از ناحیهی آنان برای کشور امام زمان روحیفداه فراهم خواهد آمد انشاءالله.
🔹 به ارواح طیبهی این شهیدان و به چشمها و دلهای منتظر پدران و مادران و همسران آنان سلام و درود میفرستم و فضل و رحمت فزایندهی پروردگار را برای همهی آنان مسألت میکنم.
سید علی خامنهای
۱۴۰۰/۱۰/۱۵
💻 @Khamenei_ir
#فاطمیه
#شهدا
#غزل
🔹دیر آمدم...🔹
دیر آمدم... دیر آمدم... در داشت میسوخت
هیأت، میان «وای مادر» داشت میسوخت
دیوار دم میداد؛ در بر سینه میزد
محراب مینالید؛ منبر داشت میسوخت
جانکاه: قرآنی که زیر دست و پا بود
جانکاهتر: آیات کوثر داشت میسوخت
آتش قیامت کرد؛ هیأت کربلا شد
باغ خدا یک بار دیگر داشت میسوخت
یاد حسین افتادم آن شب آب میخواست
ناصر که آب آورد سنگر داشت میسوخت
آمد صدای سوت؛ آب از دستش افتاد
عباس زخمی بود اصغر داشت میسوخت
سربند یا زهرای محسن غرق خون بود
سجاد از سجده که سر برداشت، میسوخت
باید به یاران شهیدم میرسیدم
خط زیر آتش بود؛ معبر داشت میسوخت
برگشتم و دیدم میان روضه غوغاست
در عشق، سر تا پای اکبر داشت میسوخت
دیدم که زخم و تشنگی اینجا حقیرند
گودال، گل میداد و خنجر داشت میسوخت
شب بود و بعد از شام برگشتم به خانه
دیدم که بعد از قرنها در داشت میسوخت
ما عشق را پشت در این خانه دیدیم
زهرا در آتش بود؛ حیدر داشت میسوخت
📝 #حسن_بیاتانی
🌺 اللهم صل علی فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها و السر المستودع فیها بعدد ما احاط به علمک
#زیات_حضرت_زهرا سلام_الله_علیها
🌷السَّلامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ امْتَحَنَكِ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، وَ كُنْتِ لِمَا امْتَحَنَكِ بِهِ صَابِرَةً، وَ نَحْنُ لَكِ أَوْلِيَاءُ مُصَدِّقُونَ، وَ لِكُلِّ مَا أَتَى بِهِ أَبُوكِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّمَ وَ أَتَى بِهِ وَصِيُّهُ عَلَيْهِ السَّلامُ مُسَلِّمُونَ، وَ نَحْنُ نَسْأَلُكَ اللّهُمَّ إِذْ كُنَّا مُصَدِّقِينَ لَهُمْ، أَنْ تُلْحِقَنَا بِتَصْدِيقِنَا بِالدَّرَجَةِ الْعَالِيَةِ، لِنُبَشِّرَ أَنْفُسَنَا بِأَنَّا قَدْ طَهُرْنَا بِوِلايَتِهِمْ [بِوَلايَتِهِمْ] عَلَيْهِمُ السَّلامُ.