#معرفی_کتاب
🌺فکر کودک فلسفه🌺
مجموعه ی « فکر ، کودک ، فلسفه » اثری ارزنده در زمینه ی پرورش تفکر کودکان است .
این کتاب ۵۵ موضوع که قدرت تفکر کودکان را درگیر خود میکند، مطرح کرده و برای هر موضوع، مثالهای متنوعی با تصاویر زیبا و مفهومی ارائه نموده است.
همچنین برای هر موضوع یک تمرین فکری قرار داده شده و نویسنده در هر موضوع، کادری را برای آشنا کردن والدین با هدف آن تمرین به نگارش درآورده است.
«فکر ، کودک ، فلسفه » اندیشه ی کودک را با مسائل منطقی ، اجتماعی ،فلسفی و اخلاقی گوناگونی درگیر می کند و به رشد ذهن کودک مدد می رساند.
✅مناسب برای سنین
8 تا 12 سال
تعداد صفحات: 112
📷تصاویر بیشتر کتاب
https://eitaa.com/tasavirketab/85
#معرفی_کتاب
🌺 آغازی برای پرواز 🌺
بر هیچکس پوشیده نیست که #دعوت_فرزندان_به_نماز با وجود دنیای پیچیده کودکان، برای والدین سختیهای بسیاری دارد که اگر از راه درست وارد نشوند، بیشک کودک در آینده به مشکل بر خواهد خورد. والدین همیشه این ترس را دارند که راهی که پیش گرفتهاند درست است یا خیر؟ آنها گاه در روشی که انتخاب کردهاند، تردید دارند.
در این کتاب، راهکارهای تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به عبادت با تأکید بر فریضه مهم #نماز ارائه شده است.
در این کتاب به #هجده_راهکار اساسی و مجرب اشاره میکند که الگوبرداری والدین از این راهکارها میتوانند با فرزندان خود به راحتی برای تربیت عبادی آنها اقدام کنند.
از جمله این راهکارها میتوان به موراد زیر اشاره کرد: «آشنایی فزندان با مفاهیم نماز»، «بیان داستانهایی پیرامون نماز»، آسانگیری منطقی نسبت به نماز»، «گفتگو در مورد نماز» و …
✅مناسب سنین
#والدین
📖تعداد صفحات
۱۰۴ صفحه
❇️ابعاد
۱۴٫۵ × ۲۱ سانتیمتر
📄جنس کاغذ:
سفید
📸تصاویر بیشتر از کتاب
https://eitaa.com/tasavirketab/1169
🔹خورشید پشت ابر🔹
«الهی سینهای ده آتش افروز
در آن سینه دلی وان دل همه سوز
هر آن دل را که سوزی نیست دل نیست
دل افسرده غیر از آب و گل نیست»
خدایا لطف خود را شاملم کن
غمی جانسوز، مهمان دلم کن
که من عاشقتر از هر روزم امروز
خریدار غمی جانسوزم امروز
درون سینه تا در یاد دارم
غم زندانی بغداد دارم..
همان مولا که در بند بلا بود
پیام او پیام کربلا بود
چه بیجا انتظاری داشت قاتل
ز اسلام مجسّم، رأی باطل!
ز دست موسوی، چشم نوازش؟!
ز فرزند علی، امید سازش؟!
خبر دارند هفتاد و دو ملّت
که از این خاندان، دور است ذلّت..
تراود نکهت وحی از سجودش
تمنّای شهادت در وجودش
جهانی که در آن جای نفس نیست
فضایش دلگشاتر از قفس نیست
فضای بیعدالت، بسته بهتر
دل دور از محبت، خسته بهتر
عدالت، بستۀ زنجیر تا کی
حقیقت، کشتۀ شمشیر تا کی؟
چرا دشمن کِشَد در قید و بندش
چرا زندان به زندان میبرندش؟
اگر تنها، نماز و روزهاش بود
رکوع و سجدۀ هر روزهاش بود
وگر تنها عبادت، پیشه میکرد
کجا دشمن از او اندیشه میکرد
مناجاتی که آن معصوم فرمود
سرود انقلابی آتشین بود
اگر بند ستم بر پای دارد
خدا داند که در دل جای دارد
ملال خاطرش هجر وطن نیست
غم و اندوه او فرزند و زن نیست
ننالد هرگز از زندان و زنجیر
کجا اندیشد از قید و قفس شیر؟
غم او غربت اسلام و دین است
تشیّع مانده تنها، دردش این است
خدایا داد از این فصل غم انگیز
گل یاسین و... در زندانِ پاییز؟..
مبادا دیده بیدارش بماند
به دلها داغ دیدارش بماند
بر این بیداد، دل کی صبر دارد
غمِ خورشیدِ پشتِ ابر دارد
مبادا عاقبت در حسرت باغ
بماند باغبان با یک چمن داغ
اگر هر گل بهاری تازه دارد
خدایا صبر هم اندازه دارد..
مبادا چشم حق در خون نشیند
که صبح و شب «شفق» در خون نشیند
📝 #محمدجواد_غفورزاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺راههای اصلاح شخصیت
🌺غیب چیست؟
🌸غیب عبارت است از اینکه انسان اقرار و اعتراف داشته باشد که در عالم هستی حقایق و واقعیتهایی هست که من با پوسته بدن خودم یعنی با حواس خودم نمیتوانم آنها را درک کنم ولو اینکه اینجا حضور داشته باشند؛ چشم من، گوش من، ذائقه من، لامسه و شامه من قادر به ادراک آنها نیستند.
📙آزادی معنوی، ص، 216
🌸البته این هم معلوم است که معنای اینکه قرآن میگوید «مؤمنین کسانی هستند که ایمان به غیب میآورند» این نیست که هر چیزی را که به شکل امر نهانی به ما گفتند، بگوییم ما مؤمنیم پس آن را قبول داریم. مثلًا فلان جن گیر میآید و میگوید من لشکری از جن دارم که چنین و چنان میکند، بگوییم: الَّذینَ یؤْمِنونَ بِالْغَیبِ، به ما گفته شده است که به غیب ایمان داشته باشید، پس ما باید به ادعای این جن گیر هم ایمان داشته باشیم! اینکه آن غیب چیست، در جاهای دیگر قرآن و در غیر قرآن توضیح داده شده است. نگفتم به هر ادعایی که به صورت غیب باشد باید ایمان آورد، بلکه نباید منکر غیب بود. منکر حقایق نهانی نباید بود.
📙آزادی معنوی، ص، 217
🌸دین از یک طرف ما را وادار میکند به عمل و کوشش و- به تعبیر امیرالمؤمنین- به خدمت، و از طرف دیگر میگوید پیوندها و رابطه هایی معنوی میان غیب و اینجا هست؛ تو دعا کن، تو بخواه، تو استمداد کن، از یک راه نهانی که خودت نمیدانی، به هدف و نتیجه میرسی. میگوید صدقه بده، از یک راه نهانی که تو نمیدانی رفع بلا میکند. دعا کن (که البته شرایطی دارد؛ اگر دعا با آن شرایط صورت بگیرد) شما از یک راه نهانی استجابتش را خواهید گرفت. تصمیم بگیر، از خداوند در کارها الهام بخواه، بعد میبینی در موقع معین، سر بزنگاه، خدا به قلب تو الهامی کرد، از غیب به تو مدد میرسد.
📙آزادی معنوی، ص، 220
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸پذیرش حوزههای علمیه سراسر کشور آغاز شد...
#رویداد_تاریخی
🌸«فاتح خیبر»
🌺 در ایام «جنگ خیبر» و فتح دژهای بسيار مستحکم و نفوذناپذیر يهوديان، در سال هفتم هجری قمری، بهدست اميرالمؤمنين (علیه السلام) قرار داریم، که مورخین و محدثین شیعه و سنی، شجاعت و جانفشانی حضرت در این جنگ را از فضایل بزرگ امیرالمؤمنین دانستهاند.
پیامبر گرامی اسلام پس از برقراری صلح حدیبیه و رفع موقت شرّ کفار قریش، تصمیم گرفتند، یهودیان و قبایل نجد را که به فتنهانگیزی و مبارزه علیه مسلمانان مشغول بودند، مهار نمایند تا بدینوسیله امنیت و آرامش را بیش از پیش در جامعه اسلامی، استقرار بخشند؛
در این میان، «خیبر»، مهمترین مرکز آشوب و جنگافروزی یهودیان علیه مسلمانان بود! لذا رسول خدا با حدود یک هزار و ششصد نفر از یارانشان، به سوی «خیبر» حرکت کردند!
"خیبر" جلگه وسیع و حاصلخیزی در بین مدینه و شام بود که ساکنان یهودی آن، در امور زراعت و جمع ثروت و تهیه سلاح و جنگآوری، مهارت بسیاری داشتند؛ آمار جمعیتی خیبر، حدود بیست هزار نفر بود، که در میان آنها، مردان جنگآور و دلیر، فراوان به چشم میخورد!
خیبر، دارای پنج قلعه بزرگ بود که پس از فتح اولین قلعه توسط مسلمانان، پهلوانان پهودی، وارد میدان شدند و کار جنگ گره خورد!
در همین زمان، امیرالمؤمنین دچار چشم درد شدیدی شده بودند، بهصورتی که با چشمان بسته، توان رزم نداشتند! لذا رسولخدا، پرچم جنگ را ابتدا به دست خلیفه اول دادند و او را برای فتح قلعههای دیگر خیبر فرستادند؛ ولی او نتوانست کاری از پیش ببرد و پس از شکست، فرار را برقرار ترجیح داد! [البدایه و النهایه، ج۷، ص۳۳۷]
فردای آن روز، حضرت رسول ، پرچم جنگ را به دست خلیفه دوم دادند؛ اما او نیز شکست خورده و فرار کرد!
[تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲]
در پی شکستهای مکرر مسلمانان و ناکام ماندن آنها در گشودن قلعههای دشمن، رعب و وحشت بر لشکر اسلام چيره شده بود، که در این هنگام، مسلمانان با سخن شکوهمند پيامبر خدا روبرو گردیدند: «انشاالله فردا، پرچم جنگ را به دست مردی بسیار حمله کننده که هرگز فرار نمیکند! (كَرَّارٌ غَيْرُ فَرَّار) میسپارم که خدا و رسولش را دوست میدارد، و خدا و رسول نیز او را دوست میدارند، و برنمیگردد تا اینکه خداوند بهدست او قلعههای دشمن را فتح میکند»
[تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۵۶ و طبقات الکبری، ج٢، ص۸۴]
فردای آن روز، هر کدام از اصحاب، دل به گرفتن پرچم جنگ بسته بودند و این آرزوی بزرگ را در ذهن خود میپروراندند که شخص مورد نظر، خودشان باشند! تا اینکه رسولخدا ، حضرت امیر که از شدت درد چشم، پارچهای بر روی چشمانشان بسته بودند، را نزد خود خواستند و به قدرت الهی، حضرت را شفا داده و فرمودند: «این پرچم را بگیر و پیش برو تا خدا، قلعهها را برایت بگشاید!»
[ تاریخ طبری، ج۳، ص۱۲ و دلائل النبوه، ج۴، ص۲۰۵ و طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵]
پس«حيدر کرار» پرچم جنگ را گرفته و به سرعت به سوی قلعهی دشمن روانه شدند؛ نخستین کسی که از پهلوانان یهودی به میدان جنگ آمد، «حارث» برادر «مرحب خیبری» بود، مسلمانان با دیدن هیبت او، پا به فرار گذاشتند؛ اما امیرالمؤمنین او را با ضربتی رعدآسا به هلاکت رساندند!
در این هنگام «مرحب»، شجاعترین پهلوان یهود، در حالیکه کلاه خودی یمنی بر سر داشت، رجزخوانان بیرون آمد و مبارز طلبید؛ امیرالمؤمنین نیز به رجز او، پاسخی درخور دادند و سپس ضرباتی بین آنها رد و بدل شد تا اینکه حضرت، چنان ضربتی بر فرق مرحب زدند که کلاه خود و سر او را تا دندانهایش شکافت!
[ طبقات الکبری، ج۲، ص۸۵]
در این هنگام، لشگر یهود وحشتزده به سوی قلعه گریخته و در بزرگ آن را بستند!
اما حضرت حیدر درب قلعهی "قَموص" را که طبق شهادت مورخین، چهل مرد قوی آن را باز و بسته میکردند! از جا کنده و دژ نفوذناپذیر دشمن را فتح نمودند و به واسطه این شجاعت بینظیر، مسلمانان، فاتح این جنگ بزرگ شدند!
[تاریخ الاسلام ذهبی، ج۲، ص۴۱۵]
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺طوری ز چارچوب در قلعه کنده است
انگار قلعه هیچ زمان در نداشته است
#فاتح_خیبر
#جنگ_خیبر
#سالروز_فتح_خیبر
https://eitaa.com/Rooshdaneh/11925
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلام_امیر_درمسجد
🔰نهج البلاغه؛ کلید حل همه مشکلات
🔹پنجمین قسمت از برنامه کلام امیر در مسجد با حضور حجت الاسلام و المسلمین مهدوی ارفع دبیر نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی
🔹 دشمن اگرچه دیر، اما خیلی خوب فهمید که باید گفتمان واحد انقلاب اسلامی را مورد هجمه قرار بدهد. ما اگر این گفتمان واحد انقلاب اسلامی را همچون یک چتری بر سر اقشار مختلف جامعه پهن نکنیم دچار آسیب جدی خواهیم شد.
🔹 نهضت نهج البلاغه خوانی که ما اکنون راه اندازی کرده ایم را رهبر معظم انقلاب اسلامی در پنجاه سال گذشته استارت آغاز کرده اند.
📱مشاهده در آپارات
https://aparat.com/v/7chNd
🌹سهم هفته بیست وهفتم مطالعه نهج البلاغه از حکمت ۲۴۴ تا ۲۵۲
═════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠 خدا را در هر نعمتی حقی است، هر كس آن را بپردازد، فزونی يابد، و آن كس كه نپردازد و كوتاهی كند، در خطر نابودی قرار گيرد.
📒 #حکمت244
═════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠 هنگامی كه توانایی فزونی يابد، شهوت كاستی گيرد.
📒 #حکمت245
═════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠 از گريختن نعمتها بپرهيزيد زيرا هر گريخته ای باز نمی گردد.
📒 #حکمت246
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠بخشش بيش از خويشاوندی محبت آورد.
📒 #حکمت247
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠 چون كسی به تو گمان نيك برد، خوشبينی او را تصديق كن.
📒 #حکمت248
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠بهترين كارها آن است كه با ناخشنودی در انجام آن بكوشی.
📒 #حکمت249
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠خدا را از سست شدن اراده های قوی، گشوده شدن گره های دشوار، و درهم شكسته شدن تصميم ها، شناختم.
📒 #حکمت250
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠 تلخكامی دنيا، شيرينی آخرت، و شيرينی دنيای حرام، تلخی آخرت است.
📒 #حکمت251
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
💠خدا «ايمان» را برای پاكسازی دل از شرك، و «نماز» را برای پاك بودن از كبر و خودپسندی و «زكات» را عامل فزونی روزی، و «روزه» را برای آزمودن اخلاص بندگان، و «حج» را برای نزديكی و همبستگی مسلمانان، و «جهاد» را برای عزت اسلام، و « امر به معروف» را برای اصلاح توده های ناآگاه، و «نهی از منكر» را برای بازداشتن بيخردان از زشتی ها، «صله رحم» را برای فراوانی خويشاوندان، و «قصاص» را برای پاسداری از خونها، و اجرای «حدود» را برای بزرگداشت محرمات الهی، و ترك ميگساری را برای سلامت عقل، و دوری از دزدی را برای تحقق عفت، و ترك (زنا) را برای سلامت نسل آدمی ، و ترك (لواط) را برای فزونی فرزندان، و (گواهی دادن) را براي به دست آوردن حقوق انكارشده، و ترك (دروغ) را برای حرمت نگهداشتن راستی، و «سلام كردن» را برای امنيت از ترسها، و «امامت» را برای سازمان يافتن امور امت، و (فرمانبرداری از امام) را برای بزرگداشت مقام رهبری، واجب كرد.
📒 #حکمت252
════ ೋ🌿🌹🌿ೋ════
#نهج_البلاغه
گزارش ۲۴۳ _ ۲۵۲.mp3
3.27M
🔈 شرح کلی و ساختاری حکمتهای ۲۴۳ تا ۲۵۲
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
🌹 طرح « با علی تا مهدی »
#نهج_البلاغه
#معرفی_کتاب
📙اصحاب امام علی علیه السلام: شرح حال زندگی 1110 صحابی امیرالمومنین علیه السلام
☘️نویسنده ویا مترجم: سید اصغر ناظم زاده قمی
☘️ناشر:بوستان کتاب قم
☘️تعداد صفحات:765
☘️این کتاب در چه زمینه ای به مخاطب کمک می کند؟
بخش کلیدی این فعالیت ومهم ترین بخش است: شرح اصحاب امام علی (علیه السلام)
☘️یک یا دو جمله طلایی و کوتاه از کتاب: بر گردِ وجود خورشید حکمت و عدالت، امیرمؤمنان افرادی جمع شدند که مقطعی از تاریخ را رقم زدند و نامِ اصحاب علی به آنها داده شد.
این افراد سه دسته اند: یاران باوفا و صدیق، افراد بی تفاوت که مدتی با امام بودند و سپس به انگیزه های مختلف بریدند، اما له یا علیه آن حضرت اقدام نکردند و دسته سوم هم کسانی هستند که همراه امام در جنگ و صلح شرکت کردند، اما پس از مدتی جاذبه های دنیا آنان را فریفت و یا در چنبره جهل و جمود و وسوسه ای شیطانی گرفتار آمدند و به مخالفت جدی با آن حضرت پرداختند.
اثر حاضر شرح زندگانی این سه دسته و عمدتاً دو گروه اوّل است که در این کتاب بر روی هم 1110 نفرند و به ترتیب الفبا نگارش شده است. ویژگی عمده آن، تأکید بر منابع کهن و قلم روان است.
#رویداد_تاریخی
🔹درگذشت دانشمند كبير "ابونصر فارابي" معروف به "معلم ثاني" (339 ق)
محمد بن طرخان، حكيم و فيلسوف شهير، معروف به ابونصر فارابي، در سال 260 ق در روستايى نزديك فاراب در خراسان قديم به دنيا آمد. فارابي از بزرگترين دانشمندان اسلامي قرن چهارم هجري بوده و به معلم ثاني، استاد الفلاسفه و مَلِكُ الحُكَما خوانده ميشود. وي پس از تحصيل مقدمات در فاراب، به بغداد رفته و زبان عربي، رياضيات و فنون حكمت را آموخت. فارابي با هوش سرشاري كه داشت، در تحصيل، دقتِ بسيار ميورزيد و با وجود عدم بضاعت مالي، به سرعت در علوم پيشرفت كرد. وي همچنين در طب، منطق، موسيقي و زبانشناسي استاد كامل بود. فارابي در اثر تسلط بر زبانهاي متعدد، كتب يونان قديم را به عربي ترجمه كرد. آراءُ اهلِ المدينةِ الفاضِله، اِحصاءُالعلوم، القياس و دهها اثر ديگر از تاليفات اوست. وي در 79 سالگي در دمشق وفات يافت ودر آن شهر به خاك سپرده شد.
مهدوی ارفع.mp3
11.28M
🌺 درسهایی از #نهجالبلاغه
شرح حکمت دوم : افشای مشکلات شخصی
🌺گفتاری از حجتالاسلام و المسلمین #مهدوی_ارفع در مسجد مقدس جمکران
سه شنبه ۲۸ دی ۱۴۰۰
4_5843892241361274301.mp3
9.63M
* #سخنرانی_صوتی #امام_کاظم
🎧 موضوع: حضرت موسی بن جعفر علیه السلام
🎤 حجتالاسلام والمسلمین ناصری
🗓 تاریخ جلسه: ۱۳۹۸/۱/۱۱