#رویداد_تاریخی
#مفاخر_شیعه
🔹درگذشت علامه سید عل قاضی
علامه سید علی قاضی طباطبایی، در ۱۳ ذیالحجه ۱۲۸۲ق (۹ اردیبهشت ۱۲۴۵ش) و به نقل از برخی از تذکره نویسان در ۱۲۸۵ق (۷ فروردین ۱۲۴۸ش) در تبریز به دنیا آمد.
خاندان وی از سادات طباطبایی، مشهور به فضل و تقوا و اغلب در کسوت روحانیت بودند و نسبشان به ابراهیم طباطبا، نوادۀ امام حسن مجتبی(علیه السلام)، میرسد.ایشان در ۶ ربیعالاول ۱۳۶۶ق، برابر ۹ بهمن ۱۳۲۵ش درگذشت. سید جمالالدین گلپایگانی بر ایشان نماز خواندند و در وادی السلام، نزدیک مقام امام زمان(عج) در کنار پدرشان به خاک سپرده شدند.
سید علی قاضی طباطبائی از علمای بزرگ شیعه و استاد اخلاق و عرفان حوزه نجف در قرن چهاردهم هجری است. شهرت آیت الله قاضی بیشتر به عرفان و اخلاق است، اما در حدیث و فقه و تفسیر نیز تبحر داشت و در سن ۲۷ سالگی به درجه اجتهاد نایل آمد.
عالمان بزرگی چون علامه طباطبایى و آیت الله بهجت از شاگردانشان هستند.
ایشان به هیچیک از سلسلههای صوفیه مرتبط نبود، و طریقه عرفانی وی همان طریقه حسینقلی همدانی و استادش سیدعلی شوشتری بود. روش سلوکی وی وصول به مقام توحید و سیر صحیح الی الله همراه با پذیرفتن ولایت امامان شیعه (علیهمالسّلام) و حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) بود.
قاضی وصول به مقام توحید و سیر صحیح الی الله را بدون پذیرفتن آنها محال میدانست.وی میگفت:
من اگر به جایی رسیده باشم از دو چیز است؛ قرآن کریم و زیارت امام حسین(علیه السلام).
https://eitaa.com/Rooshdaneh/9876
🌸آثار علامه سید علی قاضی
مرحوم قاضی بخشی از قرآن را تفسیر نموده و تألیفاتی نیز در فقه و اصول داشته که اکثر آن ها از بین رفته است و آن چه باقی مانده، تعلیقهای بر کتاب ارشاد مفید است. وی این کتاب را در ۲۱ سالگی تصحیح کرده و در ۱۷ ربیع الاول ۱۳۰۸ آماده چاپ شده است. استاد در این تعلیقه، شرح حال شیخ مفید را نگاشته است.
از دیگر آثار برجای مانده وی، اشعاری است که به مناسبتهای مختلف سروده است؛ مثل غدیریه، شعر در مدح وادی السلام، و شعری در مورد نجف اشرف. نامهها و دستورالعملهای عرفانی نیز از دیگر آثار استاد است که مرحوم قاضی به سید حسن الهی (برادر علامه طباطبایی)، شیخ ابراهیم و... نوشته است.
وی در لغت عرب نیز کمنظیر بود؛ به طوری که چهل هزار لغت عرب را از حفظ داشت و شعر عربی را چنان میسرود که عربها از تشخیص آن عاجز میماندند و نمیفهمیدند که شعر، از یک شاعر عجم است.
🌺وصیت ابرار
مرحوم قاضی در وصیت نامه خودشان ـ که در دوازده صفر ۱۳۶۵ نوشته است ـ به دو فصل اشاره نموده؛ که یک فصل آن در امور دنیا و دیگری در امور آخرت است. قسمتی از وصیت نامه را در اینجا میآوریم: «و فصل دوم در امور آخرت و عمده آنها، توحید است. خدای تعالی میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لَا یغْفِرُ أَنْ یشْرَک بِهِ وَیغْفِرُ مَا دُونَ ذَٰلِک لِمَنْ یشَاءُ»؛ همانا خداوند شرک به خود را نمیبخشد و جز آن را برای هر که بخواهد میبخشد.» و این مطلب حقیقتش به سهولت بدست نمیآید و از اولادهای بنده کسی را تا حال مستعد تعلیم آن ندیدهام...
اما وصیت های دیگر، عمده آنها نماز است، نماز را بازاری نکنید؛ اول وقت به جا بیاورید با خضوع و خشوع! اگر نماز را تحفظ کردید، همه چیزتان محفوظ میماند، و تسبیحه صدیقه کبری علیهاالسلام و آیةالکرسی در تعقیب نماز ترک نشود...
و در مستحبات، تعزیه داری و زیارت حضرت سیدالشهداء علیه السلام مسامحه ننمایید. و روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گرایش امور است و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیر هما به جا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمیشود. و اگر هفتگی ممکن نشد، دهه اول محرم ترک نشود.
دیگر آن که، گرچه این حرفها آهن سرد کوبیدن است، ولی بنده لازم است بگویم؛ اطاعت والدین، حسن خلق، ملازمت صدق، موافقت ظاهر با باطن، ترک خدعه و حیله، تقدم در سلام، و نیکویی کردن با هر برّ و فاجر، مگر در جایی که خدا نهی کرده، این ها را که عرض کردم و امثال اینها را مواظبت نمایید! الله الله که دل هیچ کس را نرنجانید.
🔹تا توانی دلی بدست آور
دل شکستن هنر نمی باشد
🌸 خواب، مرگی بین دو زندگی
🔷 آقاى طباطبايى از استادشان مرحوم آقاى #حاج_ميرزا_على_آقاى_قاضى- كه از بزرگان عصر ما بود و در بيست سال پيش فوت كرد و مرد بسيار بزرگوارى بود و البته فوقالعاده بود و شاگردهاى خيلى خصوصى داشته است- نقل مى كردند كه او هميشه مرگ و دنيا را تشبيه مى كرد؛ مى گفت انسان وقتى كه مىخوابد و بعد بيدار مىشود، در حال خواب، دو رشته بيدارى (بيدارى قبل از خواب و بيدارى بعد از خواب) از همديگر بريده مى شوند.
🔶 وقتى كه بيدار مى شود دومرتبه زندگىاش همان رشته قبل از خواب را دنبال مى كند، يعنى اين دو بيدارى به يكديگر وصل مى شوند.
🔷 انسان وقتى كه مى ميرد يكمرتبه احساس مى كند كه يك زندگى با زندگىِ قبل از آمدن به دنيا پيوند خورده و به هم وصل شده است؛ در اين بين مدتى كه در دنيا زندگى كرده است حالت آن وقتى است كه خواب بوده است. علتش اين است كه از نشئهاى به نشئهاى آمده، به نشئه اول باز مى گردد.
🔶مثل اينكه انسان بيدار است، حالتش حالت يك نشئه است؛ مى خوابد، مثل اين است كه نشئه ديگر پيدا مى كند؛ وقتى بيدار مىشود به نشئه ماقبل بازگشت مى كند و مى بيند ايندو با همديگر متصل شد.
🔷 مثلًا اگر بازارى است و در بازار بوده و با چك و سفته و معامله و خريد و فروش سر و كار داشته، اينها در عالم خواب [زدوده شده]، وقتى كه بيدار مى شود ايندو مثل نخى كه بريده شده باشد دومرتبه به همديگر گره مى خورد و اتصال پيدا مى كند.
📝 مجموعهآثاراستادشهيدمطهرى، ج۲۷، ص: ۴۵۸
🌺عجب نباشد اگر قم شده دری ز بهشت
بهشت بوده چو در انحصار فاطمه ها
#حرم
#زیارت
#حضرت_معصومه_سلاماللهعلیها
🌸 الحَمدللهِ ربِّ العَالَمِین
🍃الحمدُلِلّهِ حَمدًا کَثِیرَاً
طَیِّبًا مُبَارَکًا فِیهِ
🌸الحمدالله علی کل حال
الحمدلله علی کل النعمة
الحمدلله رب العالمین
وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
🌺اِلهی عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْکَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَیْکَ الْمُشْتَکی وَعَلَیْکَ الْمُعَوَّلُ فِی الشِّدَّهِ وَالرَّخاَّءِ اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ اُولِی الاْمْرِ الَّذینَ فَرَضْتَ عَلَیْنا طاعَتَهُمْ وَعَرَّفْتَنا بِذلِکَ مَنْزِلَتَهُمْ فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَریباً کلمح الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ یا مُحَمَّدُ یا عَلِیُّ یا عَلِیُّ یا مُحَمَّدُ اِکْفِیانی فَاِنَّکُما کافِیانِ وَانْصُرانی فَاِنَّکُما ناصِرانِ یا مَوْلانا یا صاحِبَ الزَّمانِ الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی اَدْرِکْنی السّاعَهَ السّاعَهَ السّاعَهَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ یا اَرْحَمَ الرّاحِمین بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرینَ.
اللّٰهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج وَفَرَجَنابِه
#آمرین #مقام_معظم_رهبری
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
🌸واجب فراموش شده
🔹 مثلاً یک نفر کار خلاف می کند، می گوید آقا شما این کار را نباید می کردید! این مطلب را بگو و برو، میگوید او برمیگردد دوتا فحش به من میدهد، خیلی خوب حالا دو تا فحش هم به شما بدهد به خاطر امر خدا تحمل کنید.
امام خامنه ای
📙 واجب فراموش شده، ص ۲۸
⭕️تکنیک های جنگ شناختی
اهریمن سازی
🔴در تکنیک اهریمنسازی، مبلغ تلاش میکند با تخریب روانی شدید، هدف را به طور کلی در ذهن مخاطب بی اعتبار کند و وجههای اهریمنی به او ببخشد. بدین وسیله میتواند تنفر و دشمنی جمعیت مخاطب را نسبت به عقیده گروه یا کشورهایی خاص برانگیزد.
🔴این تکنیک یکی از موثرترین شیوههای توجیه حمله به دشمن به هنگام جنگ است. چرا که وقتی حریف از مرتبه انسانی خویش تنزیل یافت و در قامت اهریمنی در ذهن مخاطب ظاهر شد، میتوان اقدامات خشونت آمیز علیه این دیو و اهریمن را توجیه کرد.
⬅️برای مثال در جریان اغتشاشات سال ۸۸ سرویسهای تبلیغاتی غرب با تکیه بر اظهارات جنجالبرانگیز سران فتنه تلاش میکردند بسجیان و نیروی انتظامی را در مقابل مردم نشان دهند و با عباراتی نظیر نیروهای باتوم به دستِ حکومت، این افراد را دشمن ملت نشان دهند. در واقع جریان فتنه-انگیز با استفاده از تکنیک اهریمنسازی سعی در تخریب وجهه نیروی انتظامی و بسیج در افکار عمومی داشت تا بدین وسیله حملات وحشیانه خود به این نیروها را توجیه کند و مردم را با خود همراه کند.
#عملیات_روانی
#بصیرت_رسانهای
#سواد_رسانهای
✅ @media_arma