🕌نماز روز آخر ماه رجب
روایت شده که پیامبر اکرم صلیالله علیه وآله در بیان نماز روز آخر ماه رجب می فرمایند:
هر کس در آخر ماه رجب 10 رکعت نماز بخواند که در هر رکعت؛ سوره حمد را یکمرتبه و سوره توحید را سه مرتبه و سوره کافرون را سه مرتبه باشد، و پس از سلام نماز دستهایش را به سوی آسمان بلند کند و بگوید:
«لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لاشَرِیکَ لَهُ لَهُ الْمُلْکُ وَ لَهُ الْحَمْدُ یُحْیِی وَ یُمِیتُ وَ هُوَ حَیٌّ لا یَمُوتُ بِیَدِهِ الْخَیْرُ وَ هُوَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ، وَ صَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ، وَ لا حَوْلَ وَ لاقُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
سپس دستهایش را به روی صورت بکشد و حاجتش را از خداوند بخواهد، دعای او مستجاب شود و خداوند بین او و #جهنم هفت گودال فاصله بیاندازد که اندازه هر گودال به اندازه فاصله آسمان تا زمین است و در به ازای هر رکعت، هزار رکعت برایش نوشته شود و برای او گذر از #صراط و دوری از جهنم تضمین شود.
🔹إقبال الأعمال، ج۳
#نماز #روز_آخر #ماه_رجب
💠 @RoozieHalal 💠
♦️♦️ زیاده روی در طلب رزق
👈در روايت هشاميه معروف كه مرحوم كلينى در آغاز كتاب كافى آن را آورده است از قول امام باقر(عليه السلام) مى خوانيم: «إِنَّ الْعُقَلاَءَ زَهِدُوا فِى الدُّنْيا وَ رَغِبُوا فِى الاْخِرَةِ لاَِنَّهُمْ عَلِمُوا أَنَّ الدُّنْيا طَالِبَةٌ مَطْلُوبَةٌ وَ الاْخِرَةَ طَالِبَةٌ وَ مَطْلُوبَةٌ فَمَنْ طَلَبَ الاْخِرَةَ طَلَبَتْهُ الدُّنْيا حَتَّى يسْتَوْفِى مِنْهَا رِزْقَهُ وَ مَنْ طَلَبَ الدُّنْيا طَلَبَتْهُ الاْخِرَةُ فَيأْتِيهِ الْمَوْتُ فَيفْسِدُ عَلَيهِ دُنْياهُ وَآخِرَتَه; عاقلان، زهد در دنيا و رغبت در آخرت را پيشه كردند زيرا آن ها مى دانند كه دنيا طالب و مطلوب و آخرت نيز طالب و مطلوب است (يعنى) آن كس كه آخرت را طلب كند دنيا به سراغ او مى آيد تا رزق او را به طور كامل به او برساند اما كسى كه دنيا را طلب كند آخرت، او را مى طلبد يعنى مرگ به سراغش مى آيد; هم دنيايش را فاسد مى كند و هم آخرتش را».[1]
👌البته مفهوم اين سخن اين نيست كه طالبان آخرت براى تأمين زندگى ساده خود تلاش نكنند چراكه در روايات زيادى دستور به تلاش براى معاش داده شده است، بلكه منظور اين است كه دنياطلبان كه پيوسته براى رسيدن به اموال و ثروت هاى بيشتر تلاش مى كنند حرص را كنار بگذارند و عمر خود را براى چيزى كه هرگز به دست نمى آيد و يا اگر به دست آيد نمى توان آن را مصرف كرد تباه نكنند.
در حكمت 379 نيز تعبير ديگرى از اين گفتار حكيمانه آمده است آن جا كه امام(عليه السلام) روزى را به دوگونه تقسيم مى كند: گونه اى از آن به سراغ انسان مى آيد هرچند او به سراغش نرود و گونه اى از آن كه انسان به سراغ آن مى رود; گاه به آن مى رسد و گاه به آن نمى رسد و به دنبال آن، امام(عليه السلام) توصيه به خويشتن دارى از زيادت طلبى و حرص مى كند، همان چيزى كه جهان را پر از شور و شر مى كند و سرچشمه بسيارى از بدبختى هاست. شبيه همين مضمون در وصيت نامه امام(عليه السلام) به فرزندش حسن به على(عليه السلام) ديده مى شود و تمام اين عبارات پرمعنا براى نجات انسان ها از چنگال حرص در دنياست.[2]
📚[1]. كافى، ج 1، ص 18، ح 12.
[2]. سند گفتار حكيمانه: تنها منبع ديگرى كه خطيب در مصادر براى اين گفتار حكيمانه نقل كرده غررالحكم است كه با تفاوتى آن را ذكر كرده و شبيه صدر اين كلام در نامه 31 (وصيت امام(عليه السلام) به فرزند دلبندش امام مجتبى(عليه السلام)) و در حكمت 379 آمده است. (مصادر نهج البلاغه، ج 4، ص 301)
#زهد_دنیا
#رغبت_آخرت
#حرص
💠 @RoozieHalal 💠
🔆🔆🔆روش خواستن از خداوند
و درود خدا بر او، فرمود: هر گاه از خداى سبحان درخواستى دارى، ابتدا بر پیامبر اسلام صلّى اللّه علیه و آله و سلّم درود بفرست، سپس حاجت خود را بخواه، زیرا خدا بزرگوارتر از آن است که از دو حاجت درخواست شده، یکى را برآورد و دیگرى را باز دارد.
📚نهج البلاغه، حکمت ۳۶۱
#درخواست_از_خداوند
💠 @RoozieHalal 💠
هدایت شده از ایتایار
🔴برترين بى نيازى:
امام عليه السلام در اين گفتار حكيمانه به نكته اى اخلاقى و مهم اشاره كرده مى فرمايد:
🌸«برترين بى نيازى آن است كه از آنچه در دست مردم است چشم بپوشى و مأيوس باشى»؛ (الْغِنَى الاَْكْبَرُ الْيَأْسُ عَمَّا فِي أَيْدِي النَّاسِ).
👈اين يك واقعيت است كه هركس چشمداشتى به اموال و امكانات و مقامات ديگران داشته باشد به همان نسبت كوچك و موهون مى شود؛ خواه دست نياز به سوى آنها دراز كند و يا اين حالت را به سوى ديگرى نشان دهد و تا انسان به اموال و امكانات ديگران بى اعتنا نباشد حقيقت غنا و بى نيازى را درك نمى كند. «غنى» تنها با داشتن ثروت نيست.
بسيارند ثروتمندانى كه درواقع فقيرند، زيرا چنان بخيلند كه نه ديگران از ثروتشان استفاده مى كنند و نه حتى خودشان، و چنان حريصند كه به آنچه دارند قانع نيستند و چشم به اموال و ثروتهاى ديگران دوخته اند. اينگونه افراد در عين غناى ظاهرى، در باطن، فقير وبيچاره اند.
👈در مقابل، كسانى هستند كه زندگى ساده و زاهدانه اى دارند و به حسب ظاهر دستشان از مال دنيا كوتاه است؛ اما همان را كه دارند با ديگران تقسيم مى كنند وهرگز چشم به اموال و ثروت ديگران نمى دوزند. اينها گرچه در چشم ظاهربينان فقيرند؛ اما ازنظر اولياء الله برترين اغنيا محسوب مى شوند. درواقع آنچه امام عليه السلام در اين كلام نورانى فرموده مى تواند برگرفته از آيات قرآن مجيد باشد.
🌸آنجا كه قرآن، پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله را مخاطب ساخته چنين مى گويد: «(وَلاَ تَمُدَّنَّ عَيْنَيْکَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجآ مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ رِزْقُ رَبِّکَ خَيْرٌ وَأَبْقَى)؛ و هرگز چشمان خود را به نعمتهاى مادّى، كه به گروههايى از آنان داده ايم، ميفكن! اينها شكوفه هاى زندگى دنياست؛ تا آنان را در آن بيازماييم؛ و روزىِ پروردگارت بهتر و پايدارتر است!». شبيه همين معنا در آيه 88 سوره «حجر» نيز امده است.
🌸امام عليه السلام طبق روايت غررالحكم همين معنا را با تعبير ديگرى بيان كرده چنين مى فرمايد:
«نالَ الْغِنى مَنْ رَزَقَ الْيَأْسَ عَمّا فِي أيْدِي النَّاسَ؛ كسى كه خداوند به او بى اعتنايى نسبت به آنچه در دست مردم است عطا فرموده، به حقيقت غنا رسيده است».
📚نهج البلاغه،شرح حکمت ۳۴۲
#برترین_بی_نیازی
💠 @RoozieHalal 💠
✍ امام رضا(ع) فرمودند:
سزاوار است که مرد، در خرج و هزینه زندگی بر خانواده خود توسعه و گشایش دهد، تا آرزوی مرگ او را نداشته باشند.
📚من لا یحضر الفقیه ج۲ ص۶۸
#هزینه_زندگی
#گشایش
💠 @RoozieHalal 💠
🔸🔶 منْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً
قسمتی از آیه 2 سوره طلاق
ترجمه: هر کس تقوای الهی پیشه کند، خداوند راه نجاتی برای او فراهم می کند
💠 @RoozieHalal 💠
🔆🔆🔆فضیلت ماه شعبان
🌸از امام صادق(علیهالسلام) روایت شده: چون ماه شعبان میرسید حضرت زینالعابدین(علیهالسلام) اصحاب خود را جمع میکرد و میفرمود:
🌸ای اصحاب من، میدانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول(صلیاللهعلیهوآله) میفرمود:
🌸 شعبان ماه من است؛ پس در این ماه برای جلب محبّت پیامبر خود و برای تقرّب بهسوی پروردگار خویش، روزه بگیرید، به خدایی که جان علی بن الحسین(علیهالسلام) به دست قدرت اوست، سوگند یاد میکنم از پدرم حسین بن علی(علیهالسلام) شنیدم که فرمود: از امیرالمؤمنین(علیهالسلام) شنیدم:
💫💫💫 هر که شعبان را برای محبّت پیامبر و تقرّب جستن بهسوی خدا روزه بگیرد، خدا او را دوست بدارد و در روز قیامت به کرامتش نزدیک کند و بهشت را بر او واجب گرداند.🔆
📚مفاتیح،باب دوم ،فضیلت ماه شعبان
#ماه_شعبان
#محبت_پیامبر
#روزه
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸عبادت هایی که با کار های ساده در خانه انجام می شود.
اهمیت نشستن کنار همسر
🎙حجت الاسلام عالی
#رزق_معنوی
#عبادت_در_خانه
#نشستن_کنار_همسر
💠 @RoozieHalal 💠
♦️♦️در فرازی از دعای ندبه می خوانیم :
اللّٰهُمَّ اجْعَلْ أَرْزاقَنا بِهِ مَبْسُوطَةً، وَهُمُومَنا بِهِ مَكْفِيَّةً، وَحَوَائِجَنا بِهِ مَقْضِيَّةً، وَأَقْبِلْ إِلَيْنا بِوَجْهِكَ الْكَرِيمِ، وَاقْبَلْ تَقَرُّبَنا إِلَيْكَ
خدایا روزیهایمان را به سبب او گسترده و اندوهمان را برطرف شده و حاجتهایمان را برآورده فرما و به سوی ما به جلوه کریمت روی آور و تقرّبمان را به سویت بپذیر...
📚 فرازی از دعای ندبه
#دعای_ندبه
#حاجت
💠 @RoozieHalal 💠
❌خدا را وسیله کاسبی خود قرار ندهید
🔴نباید برای هر کار کوچک و بزرگ، قسم یاد کرد و نام خدا را برد؛ مخصوصاً در معاملات، نباید خدا را وسیله کاسبی خود قرار داد و بدین صورت اعتماد مشتری را جلب کرد.
👈 در روایات اسلامی از قسم خوردن در معاملات بهشدت نهی شده و مورد مزمت قرار گرفته است کمااینکه نبی مکرم اسلام (ص) فرموده است: «وای بر تاجران، بهخاطر سوگند خوردنشان در معامله».(مستدرکالوسایل، ج ۱۳، ص ۲۵۱)
👈ونیز امام علی (ع) در زمان حکومت خود همواره از بازار سرکشی میکرد و میفرمود: «ای گروه بازاریان، از خدا بترسید (تقوا پیشه کنید) و از قسم خوردن در معامله پرهیز نمائید».(کافی، ج ۵، ص ۱۵۳)
👈با توجه به این حدیث از امام جعفرصادق (ع) که فرمود: «خداوند متعال از کسیکه با سوگند و قسم خوردن، کالای خود را بفروشد، نفرت دارد»، گفت: یکیاز یاران رسول خدا (ص) گفت: شنیدم پیامبر (ص) فرمود: «هر کس چهار چیز را رعایت کند، کسب و کارش پاکیزه و حلال خواهد بود: هنگام فروش از کالای خود تعریف بیجا نکند، هنگام خرید از جنس موردنظر، مذمت نکند، در معامله، تدلیس و دغلکاری نکند، در معامله، در هیچ حال سوگند نخورد».(وسائلالشیعه، ج ۱۷، ص ۳۸۴)
👈 امام موسیکاظم (ع) نیز فرموده است: «سه گروه از مردم در روز قیامت از توجه و لطف خدای متعال بیبهرهاند و خداوند به آنان نظر رحمت نمیکند؛ اولین آنها کسی است که همواره با سوگند خوردن خرید و فروش میکند».(النصوص الاقتصادیه، ج ۲، ص ۵۰۶)
#قسم_دروغ
#کاسبی
💠 @RoozieHalal 💠
🥀حکایت پندآموز
🌺🌺" حساب دقیق "
🦋سید نعمت الله جزایری در انوار نعمانیه باب احوال بعد از مرگ می نویسد که در اخبار است مرد مستمندی از دنیا رفت و از صبح که جنازه او را بلند کردند تا به شام از دفنش فارغ نشدند ( به واسطه ی کثرت ازدحام و انبوه جمعیت ) .🌼
⚡️بعدها او را در خواب دیدند ؛ پرسیدند خداوند با تو چه کرد ؟ 🌼
🌳گفت : خداوند مرا آمرزید و نیکی و لطف زیادی درباره ی من فرمود ، ولی حساب دقیقی کرد . حتی روزی بر در دکان رفیقم که گندم فروشی داشت نشسته بودم با حال روزه .🌼
👌هنگام اذان که شد ، یک دانه از گندم های او را برداشته و با دندان خود دونیمه کردم . در این موقع به خاطرم آمد که گندم از من نیست . آن دانه شکسته را به روی گندم های او افکندم . خداوند چنان حسابی کرد که از حسنات من به اندازه ی نقص قیمت گندمی که شکسته بودم گرفت .🌼
📚انوار نعمانیه،باب احوال
#حساب_دقیق
#گندم_شکسته
💠 @RoozieHalal 💠
فقر موجب نقص عقل و دین:
امام علی خطاب به محمدبن حنفیه ، فرزندشان،می فرمایند:«فرزندم! از فقر بر تو می ترسم، از آن به خدا پناه ببر! زیرا فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش، و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بدبین می سازد.» براساس این بیان نورانی امام، فقر آثار بسیار بدی را بر عقل و دین انسان برجا می گذارد. چنانکه در روایت دیگر می فرماید: «از دست رفتن دین، سبب نابودی امنیت است و با ترس و وحشت، زندگی مفهومی ندارد، و زوال عقل سبب زوال زندگی است و جامعه بی خرد را جز با مردگان نتوان قیاس کرد.»(حکمت 319) ...پس فقر خطرناک ترین بیماری است که جامعه را تهدید می کند و درصورت عدم تسریع در درمان آن، جامعه دچار اختلال و فروپاشی و در نهایت باعث از دست رفتن دین و معنویت می گردد
📚نهج البلاغه ،حکمت۳۱۹
#فقر_نقص_دین
#نقص_عقل
💠 @RoozieHalal 💠
🌸🌸🌸پرهیز از پر خوابی
از پر خوابی بپرهیز زیرا پرخوابی صاحب خود را در روز قیامت تهیدست می گذارد.
رسول اکرم صل الله علیه و آله الطاهرین امام باقر علیه السلام:
موسی (ع) به خدا عرض کرد: کدام بنده ات نزد تو منفور تر است؟
فرمود مردار شب و بیکاره روز.
امام کاظم علیه السلام:
چشمانت را به پرخوابی عادت مده زیرا چشم ها ناسپاس ترین عضو بدن هستند.
امام حسن عسکری سلام الله علیه:
هر که زیاد بخوابد خواب های پریشان بیند.
رسول خدا صلی الله علیه و آله می فرماید: ای علی! خوابیدن چهارگونه است: خواب پیامبران بر پشت، خواب مؤمنان بر پهلوی راست، خواب کافران و منافقان بر پهلوی چپ و خواب شیطان ها بر رویشان است.
امیر مؤمنان علی علیه السلام می فرماید: خوابیدن چهار قسم است: پیامبران بر پشت دراز کشیده می خوابند، در حالی که چشمهایشان برای دریافت وحی پروردگار نمی خوابد. مومن رو به قبله بر پهلوی راست می خوابد. پادشاهان و فرزندانشان برای گوارایی غذا بر پهلوی چپ می خوابند و ابلیس و برادرانش و دیوانگان و آسیب دیدگان عقلی بر روی شکم می خوابند.
زمان خواب
امام باقر سلام الله علیه می فرماید: خواب در ابتدای روز مایه نادانی و کودنی و خواب قیلوله نعمت و خواب پس از عصر مایه حماقت و ابلهی و خواب میان مغرب و عشا مایه محرومیت از روزی است.
امیر مؤمنان مولا علی علیه السلام می فرماید: خواب میان مغرب و عشاء و پیش از طلوع خورشید مایه فقر است.
📚مفاتیح الحیاه،ص۱۹۵
#پر_خوابی
#فقر
#شیطان
💠 @RoozieHalal 💠
❇️غم روزی فردا مخور
🌼در غررالحكم ذيل گفتار حكيمانه بالا اين جمله آمده است:
🌼«وَإنْ لَمْ يَكُنْ مِنْ عُمْرِکَ فَما هَمُّکَ بِما لَيْسَ مِنْ أجْلِکَ»🌼
👈اشاره به اينكه اگر خداوند عمرى فردا به تو بدهد، وسايل آن را فراهم مى كند و اگر در فردا عمرى نداشته باشى چرا بيهوده خود را مشغول فكر فردا كنى؟🌼
📚غررالحکم،نهج البلاغه ،حکمت۲۶۷
#غم_فردا_مخور
💠 @RoozieHalal 💠
✍🏻فواید گوش كردن اذان
🌸① شنیدن اذان انسان را از اهل آسمان قرار مى دهد. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید: همانا اهل آسمان از اهل زمین چیزى نمى شنوند مگر اذان
🌸② شنیدنِ اذان اخلاق را نیكو مى كند، امام على(علیه السلام) مى فرماید: كسى كه اخلاقش بد است در گوش او اذان بگویید
🌸③ شنیدن اذان انسان را سعادت مند مى كند. پیامبر اكرم(صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید: كسى كه صداى اذان را بشنود و به آن روى آورد، نزد خداوند از سعادت مندان است
🌸④ شنیدن اذان سبب دورى شیطان مى شود. رسول اكرم(صلى الله علیه وآله) ، فرماید: شیطان وقتى نداى اذان را مى شنود فرار مى كند.
📚منبع: میزان الحكمه، ج1، ص82
#صدای_اذان
#رزق_معنوی
#سعادتمند
💠 @RoozieHalal 💠
امام على عليه السلام:
هيچ چيز، بيش از همنشينى با نيكان، به نيكى نمى كشاند و از بدى نجات نمى بخشد
لَيسَ شَيءٌ أدعى لِخَيرٍ وأنجى مِن شَرٍّ مِن صُحبَةِ الأَخيارِ
📚غررالحكم حدیث 7518
💠 @RoozieHalal 💠
🌺دعای روز شنبه حضرت فاطمه(س)
حضرت فاطمة (س) فی دُعاءِ یومِ السَّبتِ: اللّهُمَّ افتَح لَنا خَزائِنَ رَحمَتِک، وهَب لَنَا اللّهُمَّ رَحمَةً لا تُعَذِّبُنا بَعدَها فِی الدُّنیا وَالآخِرَةِ، وَارزُقنا مِن فَضلِک الواسِعِ رِزقاً حَلالاً طَیباً، ولا تُحوِجنا ولا تُفقِرنا إلی أحَدٍ سِواک، وزِدنا لَک شُکراً، وإلَیک فَقراً وفاقَةً، وبِک عَمَّن سِواک غِنی وتَعَفُّفاً. اللّهُمَّ وَسِّع عَلَینا فِی الدُّنیا، اللّهُمَّ إنّا نَعوذُ بِک أن تَزوِی وَجهَک عَنّا فی حالٍ ونَحنُ نَرغَبُ إلَیک فیهِ، اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ، وأعطِنا ما تُحِبُّ وَاجعَلهُ لَنا قُوَّةً فیما تُحِبُّ، یا أرحَمَ الرّاحِمینَ.
وَارزُقْنَا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقَاً حَلالاً طَیباً وَلا تُحْوِجْنا وَلا تُفْقِرْنا اِلی اَحَدٍ سِواکَ. وَ زِدنا لَکَ شُکراً وَ اِلَیکَ فَقْراً وَ فاقَةً وَ بِکَ عَمَّنْ سِواکَ غنیً وَ تَعَفُّفاً
در این بخش وجود مبارک فاطمه علیهاالسلام ازذات باری تعالی چهار مورد درخواست دارند
۱- رزق حلال طیب
وَارزُقْنَا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقَاً حَلالاً طَیباً
۲- عدم نیاز به دیگران
وَلا تُحْوِجْنا وَلا تُفْقِرْنا اِلی اَحَدٍ سِواکَ
۳- افزایش شکر نیازمندی بذات حق تعالی
وَ زِدنا لَکَ شُکراً وَ اِلَیکَ فَقْراً وَ فاقَةً
۴- بی نیازی وعفاف جان از نیاز بغیر خدا
وَ بِکَ عَمَّنْ سِواکَ غنیً وَ تَعَفُّفاً
مسئلت اول رزق حلال طیب؛ اساس زندگی انسان بخاطر داشتن تن و من (شخص و شخصیت) وابسته به مواد مادی و معنوی است مواد مادی برای نگهداری تن انسان است ومسائل معنوی برای پاسداری من و شخصیت اوست.
معنویات عموماً از انقسام به حلال و حرام در امانند لکن مواد مادی مابین حلال و حرام بنا به مصالحی قرار میگیرند همانگونه که مواد حلال برای تن انسان سودمند میباشند مواد حرام نیز زیان بار میباشند لذا شارع مقدس برای انسانها استفاده از مواد حلال را مجاز و محور اصلی را تشویق به آن قرار داده است.
با این نگاه حضرت فاطمه علیهاالسلام برای داشتن تن سالم درخواست رزق حلال طیب مینماید البته مسئلت حضرت فاطمه علیها السلام در همه موارد خصوصاً در مورد رزق آگاهانه بوده هم نسبت به منشأ آنکه ذات باری تعالی میباشد و هم به گستره آنها در حیطه طبیعت؛ بنابراین حضرت با این آگاهی زبان نیاز به درگاه ربوبی گشوده با ایجاد دستگاه گردهم آمده معصوم و غیر معصوم برای همه درخواست رزق حلال مینمایند.
📚بحار الأنوار: ج ۹۰ ص ۳۳۸ ح ۴۸۵
#طلب_رزق_حلال
#شکر_خدا
💠 @RoozieHalal 💠
✍حاج اسماعیل دولابی:
هر وقت رزقت کم شد،
خواستی زیادتر بشود،
از همان اندکی که داری انفاق کن.
وقت نداری، پول نداری، بدهکاری،
اما از همان مختصری که هست
به دیگران ببخش.
با صدق دل و خدایی. یک دفعه
می بینی در باز شد و روزی سرازیر شد.
خدا بیش و کم را کاری ندارد،
با انفاق شما رزقت را بیشتر می کند
📚کنز العمال،۱۶۱۵۰
#وسعت_رزق_انفاق
💠 @RoozieHalal 💠
🌷بهترین ذکر و دعا در ماه شعبان
🌼و از روایات استفاده میشود که بهترین دعاها و ذکرها در این ماه «استغفار» است و هرکه در هر روز این ماه «هفتاد مرتبه» استغفار کند، مانند این است که در ماههای دیگر هفتاد هزار مرتبه استغفار بجا آورد.
[همچنین] در این ماه صدقه بدهد، گرچه نصف دانه خرمایی باشد تا حقتعالی بدن او را بر آتش دوزخ حرام کند.🌼
🌼💫از امام صادق(علیهالسلام) روایت شده: که از وجود مبارک ایشان درباره فضیلت روزه رجب پرسیدند، فرمود: چرا از روزه شعبان غافل هستید؟ راوی عرض کرد: یابنَ رسولالله، کسی که یک روز از شعبان را روزه بدارد، چه ثوابی دارد؟ فرمود: به خدا سوگند بهشت پاداش آن است.🌼
💫عرض کرد: یابنَ رسولالله، بهترین اعمال در
این ماه چیست؟ فرمود: صدقه و استغفار، هرکه در ماه شعبان صدقه دهد حقتعالی آن را رشد و نمو دهد همانگونه که یکی از شما بچّه شترش را رشد میدهد تا آنکه در قیامت، درحالیکه به اندازه کوه احد شده باشد به صاحبش بازگردد🌼.
📚مفاتیح الجنان،باب دوم، اعمال ماه شعبان
#ماه_شعبان
#ذکر_دعا
#صدقه_استغفار
💠 @RoozieHalal 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸🌸🌸امیدوار بودن حتی در بدترین شرایط زندگی
✳️حجت الاسلام رنجبر
#گره_زندگی
#ابرهای_سیاه
#امید_رحمت
💠 @RoozieHalal 💠
🔴 #تجربه_نزدیک_به_مرگ
در یکی از صفحات به صورت بزرگ نوشته شده بود(صفحه اعمال) : کمک به یک خانواده فقیر شرح جزئیات و فیلم آن موجود بود، ولی راستش را بخواهید من هرچه فکر کردم به یاد نیاوردم که به آن خانواده کمک کرده باشم!
یعنی دوست داشتم، اما توان مالی نداشتم که به آنها کمک کنم. آن خانواده را می شناختم. آنها در همسایگی ما بودند و اوضاع مالی خوبی نداشتند. خیلی دلم می خواست به آنها کمک کنم، برای همین یک روز از خانه خارج شدم و به بازار رفتم. به دو نفر از اعضای فامیل که وضع مالی خوبی داشتند مراجعه کردم.
من شرح حال آن خانواده را گفتم و اینکه چقدر در مشکلات هستند، اما آنها اعتنایی نکردند.
حتی یکی از آنها به من گفت: بچه، این کارا به تو نیومده. این کار بزرگترهاست. آن زمان من ۱۵ سال بیشتر نداشتم، وقتی این برخورد را با من داشتند، من هم دیگر پیگیری نکردم. اما عجیب بود که در نامه عمل من، کمک به آن خانواده فقیر ثبت شده بود!
به جوان پشت میز گفتم: من که کاری برای آنها نکردم؟
او هم گفت: تو نیت این کار را داشتی و در این راه تلاش کردی، اما به نتیجه نرسیدی. برای همین، نیت و حرکتی که کردی، در نامه عملت ثبت شده. یاد حدیث رسول گرامی اسلام در نهج الفصاحه، ص۵۹۳ افتادم: «خدای والا می فرماید: وقتی بنده من کار نیکی اراده کند و نکند (یانتواند انجام دهد) آن را یک کارنیک برای وی ثبت می کنم...)
البته فکرونیت کار خوب، در بیشتر صفحات ثبت شده بود. هرجایی که دوست داشتم کار خوبی انجام دهم ولی امکانش را نداشتم، اما برای اجرای آن قدم برداشته بودم، در نامه عمل من ثبت شده بود.
📚 منبع کتاب سه دقیقه در قیامت
#نیت_خوب
#ثبت_عمل
💠 @RoozieHalal 💠