هدایت شده از طرح «عریف»
هدایت شده از طرح رشد علمی 🇮🇷🇵🇸
گروه#علوم_تربیتی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برگزار می کند:
#کرسی_ترویجی
💢برتری نقش وراثتی مادر در شکل گیری صفات شخصیتی فرزند
🔸 ارائه کننده: دکتر سید علی حسینی زاده
🔸 دبیر علمی: دکتر علی لطیفی
🔸 ناقدین: دکتر محمد رضا سالاریفر, دکتر محمدحسین عبداللهی
🗓 پنج شنبه 10 تیر 1400 از ساعت 10
◀️ورود به جلسه مجازی:
https://vc.rihu.ac.ir/ch/meeting2
هدایت شده از شبکه مربیان
#مسائل_نوجوان_امروزی گزیده شماره 1
مباحثه و تحلیل و دقت در جواب زیر می تواند آورده های زیادی برای مربیان به همراه بیاورد. اولا اینکه با متربیان نامه نگاری وجود داشته باشد و سپس اینکه در پاسخگویی چه اصولی باید رعایت شود را با تحلیل نامه زیر به دست بیاورید.
👌جواب استاد صفایی به نامهی یک جوانِ گرفتارِ #مشکلات_جنسی
بسمه تعالى
✋ حضور محترم برادر خوبم سلام
محسن جان نامه پر شور و صادقانه تو را خواندم از صداقت و از سوز تو لذّت بردم. گر چه تو در رنج و سختى دست و پا مىزنى ولى براى من كه علامت زندگى و حركت و مبارزه را در تو مىبينم اين تب و تاب و اين عكس العملهاى متفاوت معناى ديگرى دارد.
من به خاطر تجربههاى زيادى كه دارم براى تو چند نكته را بازگو مىكنم؛
1️⃣ اين فراز و نشيبها تمام شدنى نيست. مادام كه راه نيفتادهاى مشكل برخورد و تصادف ندارى، فقط مشكل ماندن و گنديدن هست. با شروع حركت درگيرى شروع مىشود و با تصميم و انتخاب تو، مبارزه شدت مىيابد. هر چه قدر ارزش تو و انتخاب تو و عمل تو بيشتر شود، هجوم وسوسهها و شيطنتها زيادتر خواهد بود. من از هجوم وسوسهها و درگيرىها مىفهمم كه ارزش بيشترى به دست آوردهام. از هجوم راهزنها بايد بفهمى كه متاع و كالاى ارزشمندى دارى ، پس براى مبارزه آماده باش! اين مبارزه در سه جبهه شكل مىگيرد :
در مرحله ذهن و شناخت،
در مرحله قلب و ايمان و عشق
و در مرحله عمل و تمامى زندگى.
هجوم وسوسه و شك عامل شناخت عميقتر و بينشتر است.
تو به جاى اين فرار و پنهان كردن، به شك جواب مناسبتر بده. سؤالاتت را جمع بندى كن و از شكها و وسوسههاى مهاجم سؤال كن و آنها را مرتب و منظّم بساز.
در مورد انسان و جهان و خدا و بهشت و جهنّم و دين و مذهب، برخوردهاى ريشهاى و بنيادى را آغاز كن، ولى اين تمام كار نيست. كار با عقب نشينى شيطان اين جبهه، تازه شهوات و جاذبههاى ديگر شكل مىگيرد. بعد شبهات، شهوات و جاذبهها سر بر مىدارند.
و هر روز يك جور شهوت ؛ از شهوت جنسى و زن گرفته تا شهوت مال و ثروت و قدرت و رياست. شهوات را نمىتوان با حرف كنترل كرد. احساس را با احساس بزرگتر و عشق را با عشق نيرومندتر بايد مهار كرد. و اين جبهه دوم مبارزه است. و تازه علم و عشق براى مبارزه كافى نيست، كه با وجود ايمان باز هم انحراف و گرفتارى و وسوسه هست و اين است كه بايد در مبارزه توجّه داشت كه زمينه فساد را فراهم نكرد؛ مثل همان داستان ويدئو و حتّى براى تأمين نيازها و شهوات اقدام عقلايى كرد و براى انتخاب همسر از بستگان و اقوام، به صورت عقد بسته برنامه گذاشت و يا با ورزش و دوستان مناسب و دير به رختخواب رفتن ، مبارزه را دنبال كرد. و تازه با اين همه شناخت و عشق و تمرين و واكسيناسيون، باز ممكن است كه انسان در عمل بلغزد و به فسادى مبتلا بشود، پس سعى كن كه زود باز گردى و توبه كن و نااميد نباش. گناهى كه به توبه متصل شود و تو را به خدا تسليم كند از طاعتى كه تو را مغرور سازد بهتر است.
2️⃣ نكته دوم اين كه دوستان مناسب را جستجو كن و فضاى مناسب را فراهم كن. گوسفندِ تنها، طعمه گرگ مىشود. تنهايى آفت بدى است. در تنهايى به فكر توليد و تكثير باش و دوستان را خلق و يا كشف كن.
3️⃣ به مشكلات هجوم بياور. زندگى يعنى مشكل و انسان يعنى كسى كه اين مشكلات را از ميان بر مىدارد، نه خودش را ببازد و خودكشى كند.
اگر مشكلات را محاصره نكنى، مشكلات تو را محاصره مىكنند و نااميد و ذليل مىسازند.
4️⃣براى تمركز جديد، شهوات را با ازدواج و يا ورزش و دوستان خوب كنترل كن.
و ترس از آينده و رنج نااميدى را با تكيه بر فضل خدا و محبّت او مهار كن ؛ كه خود باختگى در شهوت و ترس و نااميدى سه پايه محكم شيطان هستند.
5️⃣ در هر حال تو با اين همه افت و خيز طبيعى هستى و سعى كن به جريان بالاتر از اين طبيعت همگانى دست بيابى اين سعى شامل شناخت و عشق و تمرين و عمل و در هنگام ناتوانى و زمين خوردن حتى عجز و اضطرار تو مىشود؛ كه «أَمَّن يُجيبُ الْمَضْطَرَّ اذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوء» را فراموش مكن و مؤمن عاجز مىشود اما مأيوس هرگز.
با انتظار رشد بيشتر.
على صفائى حائرى- 25 / 8 / 75
@morabian_imam_reza
هدایت شده از نظام فکری معرفتی و تربیت
6.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 وقتی انگیزهام برای حرکت به سمت خدا کم میشه، چیکار کنم؟
➕یک راه حل جالب!😉
🔰 #استاد_پناهیان
✍ هدفت را درست انتخاب کردی؟
عبودیت و هدف زندگی
🌷🇮🇷🌷
هدایت شده از تربیت نوجوان خودباور و مستقل
16.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
معلمی که ثروتمندترین فرد ایران شد! 👌 ارزش چندبار دیدنو داره. شک نکن! خواستن توانستن است. چرا نخواهیم؟ میتوانی بهترین بهترینها بشوی #غیرت #ایرانی_میتواند💪 باید به هدفم برسم هم داشتیم هم داریم! کشف تنها فرمول داروی ..... در این دنیا فرصت دادن به هرچی میخوای برسی! نترس قدرتمندانه بخواه 🌷🇮🇷🌷
هدایت شده از تربیت صدفی (دخترانه)
final_sample.pdf
12.8M
📆ده روز تا آغاز هفته #عفاف_و_حجاب
📚نسخهی پیدیاف منتخبی از سه کتاب کاربردی؛
▫️#ترگل (دلایل عقلی حجاب)
پرشمارهترین کتاب حجاب در سالهای اخیر.
▫️#شاخه_نبات (کنترل شهوت و نگاه)
▫️#اینترنت_پاک
(سالمسازی اینترنت برای کودکان)
🔺با ارسال این فایل برای دیگران، در ثواب نشر آن شریک باشید.
📔#کتاب_خوب_راه_گشاست 💡
@pooyesh_hojaji
👌
دفتر نشر معارف «کتاب زندگی» را به تازگی در دسترس علاقهمندان قرار داده است؛ کتابی که میتواند خلأ کمبود کتاب در حوزه ازدواج را برای مخاطب جوان امروز تاحدودی پر کند.
کتاب ازدواج، کتاب اول تأسیس» اثری است شیوا و روان که حاصل سال ها جلسات و مشاوره های حضوری و همایش های نویسنده است که با استفاده از تجارب محافل سخنرانی و برخورد چهره به چهره با زوج ها و جوانان منتشر شده است. این کتاب در ۱۰ فصل به بیان مراحل مختلف ازدواج می پردازد.
🌷🇮🇷🌷
«کتاب زندگی»، نوشته حمید حبشی
شاید بیراه نباشد اگر بگوییم ایرانیها از زمانی که روانشناس اتریشی، آلفرد آدلر، برای اولینبار مفهوم Life Style را مطرح کرد، در این سالها بیشترین مواجهه را با این مفهوم داشتهاند. لایف استایل یا سبک زندگی از جمله موضوعات پررونق این سالها در شبکههای اجتماعی است که در انواع و اقسام شگردها و شکلها به مخاطب ایرانی عرضه میشود؛ از ارائه دیدگاههای روانشناسی و راه و روشها برای حل مسائل گرفته تا سادهترین امور زندگی مانند نوع پوشش و چیدمان خانه. در این میان، هرچند دیر اما تلاشهایی در جهت شناسایی و معرفی سبک زندگی براساس باورهای ایرانی اسلامی نیز صورت گرفته است.
در سالهای اخیر در کنار تلاش برای بیمعنا کردن زندگی و فاصله انداختن میان سبک زندگی ایرانیها از باورهای ملی و دینی، عناوین متعددی در جهت تبیین ارزش خانواده و راههای حفظ اصالتها در این بنیان منتشر شده است؛ آثاری که تلاش دارند به مخاطب امروزی خود که در مواجهه با رسانههای مختلف قرار دارد، سبک زندگی ایرانی اسلامی را یادآوری کند. «کتاب زندگی»، نوشته حمید حبشی که به تازگی توسط دفتر نشر معارف منتشر شده، از جمله کارهای تازه در این قلمرو است که تلاش دارد با نگاهی جزئیتر و دقیقتر به امور زندگی یک خانواده ایرانی بپردازد.
حبشی که سالها تجربه حضور در حوزه مشاوره خانواده را دارد، دانش و تجربه را با هم گره زده و جلد اول از کتاب «کتاب زندگی؛ ماهیت و شناخت» را با محوریت مدیریت خانه و خانواده، به عنوان یکی از مقدسترین ارکان جامعه تدوین کرده است.
«کتاب زندگی» در شش فصل به دلایل مشکلات زندگی زوجین و راه حل رفع این مشکلات پرداخته است. حبشی از این منظر، اساس همه مشکلات را به نگاه مالکیت زوجین به همدیگر میداند و راه علاج آن را تغییر این نگاه و جایگزینی نگاه امانتداری به جای نگاه مالکیت تقریر میکند. حال اینکه نشانههای این نگاه مالکیت به همدیگر چیست و چه مضراتی دارد و ویژگیها و اثرات و مزایای نگاه امانتداری زوجین به یکدیگر چیست در کتاب قطور «کتاب زندگی؛ ماهیت و شناخت» به تفصیل پرداخته شده است.
حبشی طرح مسئله را با نشان دادن اهمیت «خانه» و «خانواده» از منظر الهی آغاز میکند: در نگاه و معرفت دینی، خانه، خانواده و مسائل مرتبط با آن دارای جایگاه رفیعی است. آنقدر رفیع و بلند که خدا، خانه دارد. با اینکه خالق و آفریدگار هستی است و همه آنچه هست و ما از آن باخبر و بیخبریم، مخلوق او هستند و آسمانهای متعدد و کهکشانهای پرشمار، در تسبیح حضرتش مشغولاند، بیت دارد و قبله مسلمانان رو به خانه اوست. پیامبرش و حجتها و ائمه که امامان ما قرار داده است، بزرگترین لقبشان اهلالبیت است. چه فراوان برکتهایی که به بنای خانه و بنیاد خانواده ارزانی کرده و فرموده است بنای خانه و خانواده که با ازدواج ممکن میشود، در پیشگاه او از محبوبترین بناهای موجود در اسلام است.
او در ادامه تلاش دارد به اصول و قواعدی را که به ساماندهی و مدیریت این بنا و بنیاد کمک میکند، بپردازد؛ به همین دلیل حبشی کار را با طرح مسئله نحوه مدیریت روابط خانواده آغاز میکند. نویسنده برای روشنتر شدن مسئله در ذهن مخاطب، روشهای غلط، روشهای رایج و روش صحیح را متذکر میشود. به عنوان نمونه، نویسنده در بخش مسیرهای جهتگیری اساسی در مدیریت روابط خانواده در بخش «جنس زن»، پیدا شدن خواستگار به عنوان تنها دلیل ازدواج را یکی از روشهای رایج غلط در میان برخی از خانوادهها میداند و مینویسد: جالب اینکه با فراهم شدن همین شرط، گاهی حتی خانواده دختر به تمایل و گرایش خود او هم توجهی نکرده، با اصرار و فشار و یا ترساندنش از تأخیر یا فقدان ازدواج، او را به تصمیم ورود به زندگی مشترک، هُل میدهند و یا وادار میکنند. یعنی گاهی از وجود تمایل برای ازدواج هم خالی است. …
نویسنده در ادامه به طرح موضوعات دیگری چون از مالکیت به امانتداری، بنیانهای روانی زن و مرد، اقتدار، شناخت عوامل اقتدارشکنانه، سطح و عمق در زن و مرد و … پرداخته است. حبشی در فصول مختلف تلاش کرده با جزئینگری به مسائل مختلف بپردازد و این شاید برخاسته از سالها فعالیت او در عرصه مشاوره باشد. کنشها و واکنشهای مختلف مورد بررسی قرار گرفته و راه حل مناسب برای مدیریت آنها ذکر شده است. به عنوان نمونه، در بخشی از «کتاب زندگی» آمده است: «این فردیت و نگاه بر محور مالیکت، مخصوص پسر نیست و دختر نیز در هنگام ازدواج، با همین میل و نگرش، همسرش را گزینش میکند و اینکه میبینیم دختران به جای اعتماد و تمرکز بر پسری که از مسیر امن و سنتی خانوادگی به خواستگاری وی اقدام کرده است، پسری را ترجیح میدهند که از مسیر انس و ارتباط و ایجاد اشتیاق و شیفتگی آغاز کرده است، بر خلاف آنکه تصور میشود، علت آن وجود عشق در این نوع مطالبه و فقدان عشق در خواستگاری معمول نیست، مسئله، ابتلا به ...؟»