در کل در کشور پیش از جنگ ۱۲ روزه نزدیک به ۱۲ تا ۱۵ رادار نجم ۸۰۴ تولید شده بود که رادار اصلی برای اتش بار های باور۳۷۳، ۱۵خرداد، صیاد۲/۳و... بود که در جنگ ۱۲ روزه چندین نوع از این رادار(۲ رادار باور،حداقل ۱تا۲ رادار ۱۵ خرداد و ۲ رادار صیاد۲/۳) مورد هدف قرار گرفت.
در فرصت اتش بس بعد از جنگ با تلاش شبانه روزی ۱ رادار نجم ۸۰۴ جدید ساخته و تحویل پدافند شد که در طول جنگ رمضان اکثر رادار های این خانواده مورد هدف قرار گرفتند و تنها تعدادی به شکل رزرو(۲تا۳ رادار نجم) باقی ماندند.
@SHIRDALPOST
خانواده پدافندی رعد
#پدافند
🔹خانواده پدافندی رعد برپایه سامانه پدافندی روسی بوک طراحی شده و شامل چندین سامانه مختلف می باشد.
🔹اولین سامانه پدافند هوایی این خانواده با نام رعد به طور رسمی در سال ۱۳۹۱ به نمایش گذاشته شد. این سامانه یک سامانه میان برد می باشد که حامل ۳ موشک رهگیر خانواده طائر است.
🔹رعد می توانست به شکل جداگانه از دو سیستم الکترواپتیکال برای ارائه پوشش بیشتر و یک رادار ارایه فازی غیر فعال اضافی بهره می برد.
P1
@SHIRDALPOST
🔹دومین عضو این خانواده سامانه طبس بود. این سامانه در سال ١٣٩٣ به طور رسمی به نمایش گذاشته شد.
🔹طبس مجهز به رادار مکانیکی و همچنین حامل ۳ رهگیر طائر بود و می توانست به حداکثر ۷۵ کیلومتر و ارتفاع درگیری ۱۵ تا۲۰ کیلومتری اهداف خود را رهگیری کند.
P2
@SHIRDALPOST
🔹عضو دیگر این خانواده سامانه ۹ دی می باشد که نسخه برد کوتاه سامانه سوم خرداد است.
🔹ویژگی این سامنه استفاده از رهگیر های جدید برای درگیری در ارتفاع پست و با چالاکی بالا می باشد.
🔹برد کشف رادار سامانه ۱۲۰ کیلومتر و برد درگیری آن بین ۶۰ تا ۸۰ کیلومتر می باشد و ارتفاع درگیری ان بسته به نوع رهگیر از ۳۰متر تا ۱۰ کیلومتر متغیر بوده و طبق برخی گفته ها توانایی رهگیری همزمان ۸ هدف و درگیر شدن با ۲ هدف را دارد.
🔹از جمله ویژگی های رهگیر های ۹ دی بال
ذوزنقهای در قسمت میانی به سمت عقب بدنه و بالکهای کنترلی نصبشده در انتهای بدنه می باشد که جهت چالاکی بیشتر این تفاوت را با سایر رهگیر های این خانواده دارد.
P3
@SHIRDALPOST
🔹مشهور ترین عضو خانواده رعد، سوم خرداد است که از همان شاسی چرخ دار ۶×۶ سیستم های رعد و طبس استفاده می کند.
🔹برخلاف رعد و طبس که رادار ارایه فازی غیر فعال داشتند از یک رادار ارایه فازی فعال باند X با ١٧٠٠ اِلِمان(برخی گفته ها ۱۴۰۰ اِلِمان)استفاده می کند.
🔹پرتابگر و رادار از رهگیر های طائر ٢، صیاد ۲ و صیاد ۳ بهره میبرند که برد انها از ۱۰۵ کیلومتر تا ۲۰۰ کیلومتر متغیر و بسته به نوع نسخه می توانند به اهدافی در ارتفاع ۲۷ کیلومتری برسند.
🔹 هر سامانه سوم خرداد می تواند ١٠٠ هدف را همزمان شناسایی کرده و ٢ رهگیر را همزمان هدایت کند.
P4
@SHIRDALPOST