#روز_نگاشت - 1379
#معلمان_دینی_دبستان
* چهارشنبه – 18 آبان 1379 – 11 شعبان المعظم 1421 – 8 نوامبر 2000
• امروز جلسه ی هفتم از کلاس دینی و قرآن و نماز دوم دبستان بود؛ ابتدای زنگ داستانی درباره ی تولد امام زمان علیه السلام به صورت اشاره بیان کردم. یعنی ابتدا به ظلم خاندان عباسی نسبت به اهل بیت علیهم السلام اشاره کردم و بعد به حضور حکیمه خاتون علیها السلام در منزل امام عسکری علیه السلام و بعد تولد امام عصر را به اجمال و ملاحظات لازم بیان کردم. بعد با بچهها سرودی را که تمرین کرده بودیم آماده شدیم و رفتیم به سوی جشن بچههای دبستان. موقعی رفتیم که مولودی خوانی بود و بچههای دوم انتهای سالن نشستند. بعد آمدیم روی سن ایستادیم و سرود خواندیم، و معلم راهنمای کلاس اول به هر کدام از بچههای ما شاخه گلی داد و تقدیر نمود. برای بچهها جالب و تجربه به یاد ماندنی بود؛ الحمدلله.
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1375
#خواندم
* پنج شنبه – 29 شهریور 1375 –5 جمادی الاول 1417- 19 سپتامبر1996
• امروز مطالعه ی کتابِ « روز واقعه» فیلمنامه ی فیلمی ساخته شده با همین نام، به قلم بهرام بیضائی را که در 70 صفحه منتشر شده بود به پایان رساندم.
• هدف اولیه ام آشنایی با فیلم نامه نویسی و البته فیلم نامه ی فیلمی که توانسته مخاطبان زیادی را از عموم طبقات جامعه جذب کند و ظاهراً رویکردی دینی هم در آن وجود دارد! از آن جا می گویم «ظاهراً رویکرد دینی» که در مصاحبه ای با آقای مهدی فخیم زاده ایشان مطالبی گفت که به نظر می رسد نگاه فیلم سازان و کارگردانان به فیلم ها و موضوعات آن لزوماً آن چه در نگاه مخاطبان می گذرد نیست! ... آن ها از فیلم هایی که بسیاری مخاطبان در آن حس های معنوی را جستجو می کنند به فیلم های تاریخی تعبیر می کنند و حالا این فیلم تاریخی به قول آقای فخیم زاده «مدعیان زیادی دارد» که کار را سخت می کند!
• راجع به مذهب و اندیشه ی آقای بیضایی هم عباس میلانی – زاده ی ۱۳۲۸ در تهران، مورخ، ایرانشناس، پژوهشگر و نویسنده ی ایرانی ساکن آمریکا و مدیر برنامه ی مطالعات ایرانی در دانشگاه استنفورد و استاد فراخوانده دانشکده ی علوم سیاسی آن دانشگاه - گفته است: «تا آن جا که میدانم، او اهل هیچ دیانتی جز عالم قدسیِ هنر و تئاتر و سینما و اندیشه نیست».
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1394
جمعه – 18 دی 1394 – 27 ربیع الاول 1437 – 8 ژانویه 2016
توفیق یافتم تا بعد از غروب، در مجلس منزل آقای تاجیک شرکت کنم و در جمع میهمانانشان بحثی را تحت عنوان «شرط های بهرمندی از امام زمان عجل الله فرجه الشریف» ارائه نمایم. فایل این جلسه در سایتم موجود است و در این جا هم تلخیص آن را به قلم یکی از بزرگواران می آورم:
• برای بهره مندی از وجود امام در هر عصری سه شرط لازم است:
• شرط اول مربوط به خدای متعال است که امام را خلق کند و به او نشانه ها و توانمندی هایی عنایت فرماید.
• شرط دوم وابسته به امام و حجت خداست که باید خودش و قدرتش را معرفی کند یا یک نبی واجب الطاعه او را معرفی نماید. در روایتی در کتاب بحار آمده است که عده ای برای شناخت امام خود خدمت امام حسن عسکری علیه السلام رسیدند و از ایشان سوال کردند که امام بعد از خود را معرفی کنید و امام علیه السلام حضرت مهدی علیه السلام را در حالی که کودک بودند و در بغل ایشان، به آن ها معرفی کردند و فرمودند برای ایشان غیبتی طولانی خواهد بود و شما از عثمان ابن سعید پیروی کنید. همچنین چنین روایت شده که شخصی خدمت حضرت زهرا سلام الله علیها آمد و از جانشینی امیرالمومنین علیه السلام و سفارش رسول اکرم صلی الله علیه و آله درباره ی ایشان سوال کرد. حضرت صدیقه سلام الله علیها فرمودند: خدا را شاهد می گیرم که پدرم فرمود: علی علیه السلام بهترین کسی است که من بعد از خودم جانشین قرار دادم و فرزندان حسین علیه السلام ائمه ی ابرار هستند.
• بخش سوم مربوط به ماست که برای بهره مند شدن از امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف گام برداریم.
• امام مثل کعبه است چنانچه شیخ حسنعلی نخودکی که به نیکی و عبادات و خیرات و خدمت به مردم معروف بود در پایان دفترچه ای که برخی اذکارشان را ثبت کرده اند این طور نوشته اند که: ای کاش همه اعمال خیر و عباداتم را صرف تقرب به امام زمان می کردم. پس ان شاء الله سعی کنیم هر کار خیری که می کنیم به نیت تقرب به امام زمان باشد.
• زندگی این ها نیست، زندگی آن ها نیست/ زندگی مهر ولی است/ زندگی بودن و ماندن به درِ خانه ی زهرا و علی است.
http://sm-kheradmand.com
#روز_نگاشت - 1403
#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
* دوشنبه – 26 شهریور 1403 – 12 ربیع الاول 1446 – 16 سپتامبر 2024
• امروز زیر سایه ی ولیّ مهربانمان حضرت حجۀ الله عجل الله تعالی فرجه الشریف سی امین جلسه ی «#مباحثی_پیرامون_وجدان» را برگزار کردیم؛ خلاصه نکات این جلسه که مربوط است به صفحه ۶۴ تا ۶۶ کتاب وجدان، به قلم یکی از دانشجویان کلاس چنین است:
• تفاوت «مالکیت محاطیه» و «مالکیت احاطیه». مالکیت محاطی یعنی رابطه بین مالک و مملوک وجود داشته باشد. به نحوی که گرچه مالک مالک است، اما محیط نسبت به مملوک خود نیست بلکه محاط است.
• خداوند انسان را در سه عالم ولی در ارتباط با هم آفرید. ابتدا مرتبه ی ظلی و عقلانی، بعد مرتبه ی جسمی و در نهایت مرتبه ی روحی. جسم مالک روح حیوانی است ولی مالکیت جسم نسبت به روح حیوانی مالکیت محاطی است زیرا روح بالاتر از جسم است. شاهد ما محدودیتهای فیزیکی جسم است در حالی که این محدودیتها درباره ی روح وجود ندارد.
• نفس نطقی همان نور عقل است که مملوک جسم و روح حیوانی است.
• مالک بودن به معنای مسلط بودن نیست مالک بودن یعنی در بند کردن.
• امام صادق علیه السلام دربارهی آیه ی: وَ یَسْأَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی، فرمودند: روح مخلوقی بزرگتر از جبرئیل و میکائیل است و همراه رسول خدا صلی الله علیه و آله و امامان علیهم السلام میباشد و از عالم ملکوت است.
http://sm-kheradmand.com
#برگزاری_سمینارها_سخنرانی_ها_جلسات_کلاس_ها_و_کارگاه_ها
* شنبه – 3 آذر 1403 – 21 جمادی الاول 1446 – 23 نوامبر 2024
• امروز عصر، در جمع والدین متوسطه ی صالح سخنرانی داشتم.
تبیین ۴ اصل مؤثر در زندگی امروز و فردای فرزندانمان: ۱- اصل توجه به نیاز در مقابل خواستنها و هوسها. ۲- اصل توجه به وظیفه محوری در مقابل لذّت محوری؛ مثال: آیا امیرالمؤمنین علیه السلام دست به شمشیر میبردند و به شهادت میرسیدند راحتتر نبود؟! ۳- اصل توجه به مسؤولیت پذیری در مقابل راحت طلبی و سرویس خواهی. ۴- اصل توجه به اخلاق و حیا و انسانیت در مقابل جاماندگی.
http://sm-kheradmand.com