#لباس
خوب دارم. میدانم اگر به آن شهر بروم، بیجایی نمیکشم و به خانهٔ آنها میروم. یا او به خانهٔ ما میآيد. یا هر کاری بخواهم انجام بدهم، مثلاً دکتر، طبیب، داروی گیاهی یا وسیلهای بخواهم و … در همهٔ اینها دوست دارم.
در انواع و اقسام دوست داشت.
خیلی خوب است.
✔️مؤمن باید اینطور باشد.
آقا! تو با چه کسی خوب هستی؟ چه کسی با تو دوست است؟
میگوید: هیچکس!
خدا هم با تو دشمن است.
#خانومی
هرچقدر که غصه بخوری دنیا پاسخی به
دلت نمیدهد!
پس شاد باش که:
شاد بودن اگر نتواند مشکلاتترا کم کند
اضافـه هم نمیکند و ارزشواقعی تو آن
«زمان است که شاد باشی»
#آقای_خونه
گفتن کلمه ی خانومم برابر با 30 قرص آرامبخش برای خانم هاست...
لذا از این قرص آرامبخش استفاده ی لازم رو ببرید...
@hamsardarl
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
🍃
⚜
🍃
#خانومها_بخونن
☂لطافت زنانه ، عشوه و ادای خیلی خیلی خاصی نیست. همون زنانه و با سیاست و کاملا لطیف و زیبا رفتار کردن و حرف زدن و لبخند زدن و حتی ناراحت شدنه... نه مردونه و زمخت.
بعضی ها فک میکنن که برای اینکه خیلی خانومیت!خودشون رو ثابت کنن باید دائما و همیشه در حال عشوه و ادا امدن باشن! نه، اتفاقا.ادا و عشوه همیشگی تکراریتون میکنه.
☂اجازه بدین اداهاتون و عشوه هاتون ماله یه وقت های خاص با همسرتون باشه ولی همیشه همیشه آراستگی و تمیزی و با ظرافت رفتار کردن رو فراموش نکنین...
@hamsardarl
🍃
⚜
🍃
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
فقط زن و شوهر نباشید، یک تیم باشید❗
اینکه همیشه به همسرتان یادآوری کنید پشت او هستید و از هیچ کمکی برای به کمال رسیدن او دریغ نمیکنید، عالیترین راه برای تقویت رابطه شماست.
@hamsardarl
کانال آداب همسرداری
نازك استفاده مىشود، هر يك از دو #همسر نيز بايد اخلاق و رفتار خود را متناسب با نياز روحى طرف مقابل تنظيم كند؛ اگر مرد عصبانى است، زن با لطافت با او برخورد كند و اگر زن خسته است، مرد با او مدارا كند .
💠⇦انسان بايد #لباس خود را از آلودگى حفظ كند، هر يك از دو #همسر نيز بايد ديگرى را از آلوده شدن به گناه حفظ نمايد .
@hamsardarl
ریاست و مسئولیت مرد
روی همین اصل، اسلام سرپرستی خانواده را به عهدهدار مرد گذاشته و مرد را عهدهدار تامین وسایل زندگی زن معرفی نموده است. قرآن مجید میفرماید: (الرجال قوامون علی النسا)(۲۲) مردان، سرپرست زنان میباشند.
البته باید توجه داشت که از طرفی، هر چند اسلام، ریاست امور کلی خانواده را به مرد سپرده، ولی اداره امور داخلی خانه را به زن واگذاشته است یعنی اگر مرد در اداره امور خانواده، مقام ریاست را دارد، همسرش معاون اوست و در شعاع محدودتری سرپرستی خواهد داشت. پیامبراسلام(صلی الله علیه و آله و سلم)در ضمن حدیثی میفرمایند:
(فالرجل سید اهله والمرأه سیده بیتها) (۲۳)
و از سوی دیگر، هر کسی به اندازه قدرت و شعاع ریاست خود، عهدهدار در مسئولیت است. باز رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)می فرمایند: (و الرجل راع علی اهل بیته و هو مسئول عنهم و المراه راعیه علی اهل بیت بعلها و ولده و هی مسئوله عنها)(۲۴)
(مرد، نگهبان و مسئول خانواده است و زن نگهبان و مسئول خانه ی شوهر و فرزندان او است.)
بنابراین مرد، هیچگاه حق ندارد از این عنوان سوء استفاده کند، و حقوق افراد خانواده را نادیده گرفته، روش دیکتاتوری و استبداد را در محیط خانه در پیش گیرد، بلکه باید توجه داشته باشد که رهبری صحیح، آن است که توام با محبت و جلب همکاری و همفکری صمیمانه باشد. قرآن مجید به شوهران دستور میدهد که گذشته از رعایت حقوق زنان، نسبت به آنان خوشرفتار باشند و با محبت و مهرورزی، کانون خانواده را گرم و با نشاط سازند. آیه شریفه: (و عاشروهن با لمعروف) (۲۵)(با زنان خوشرفتار باشید) فرمانی است که با تناسب عواطف حساس و زودرنج زنان و در نظرگرفتن دیگر خصوصیات آنان و روی هم رفته، مصالح عالی خانواده، صادر شده است.
ادامه دارد
👇👇👇👇
@hamsardarl
شماره 11
پینوشتها
۱-غرر الحکم
۲- آیه ۲۱ سوره روم، ۹؛ شافی ج۲ ص۱۳۸
۳- بحار الانوار ج ۳۰ ص۲۳۵
۴- مستدرک الوسائل ج۲ ص۵۳۲
۵-بحار الانوار ج ۱۰۳ ص۲۲۸
۶- بحار الانوار ج۱۰۳ ص۲۲۳ و۲۳۶
۷-بحار الانوار ج۷۴ ص۱۸۱
۸- مستدرک الوسائل ج۲ ص۵۵۱
۹- بحار الانوار ج۱۰۳ ص۲۵۳
۱۰- نهج الفصاحه ص۳۱۸
۱۱- المواعظ العددیه ص۱۵۱
۱۲- بحار الانوار ج۳ ص۲۲۴
۱۳- نهج الفصاحه ح۲۴۲۷
۱۴- غررالحکم
۱۵- میزان الحکمه ح۷۳۶۵
۱۶- غرر الحکم ص۹۰
۱۷- میزان الحکمه ح۵۰۰۲
۱۸- میزان الحکمه ح۱۵۲۲۰
۱۹- بحار الانوار ج۷۲ ص۴۶۰
۲۰- وسائل ج۱۵ ص۲۹۴
۲۱- به کتاب «روح» نوشته یک بانمی آمریکایی مراجعه شود.
۲۲- نساء آیه ۲۴
۲۳- حقوق زن در اسلام و جهان ص۱۳۴
روح الله محمدیان
ادامه دارد
👇👇👇👇
@hamsàrdarl
شماره 12
⚜🍃⚜🍃⚜🍃⚜
🍃
⚜
🍃
#برای_بانو
♻️ 12 راز زنانی که شوهرشان عاشقشان است:
زن زندگي باشيد تا حسش را به شما بگويد
♥️ صادقانه بشن
اید
در پناه پدر و مادر، کاخ سعادت و شخصیتشان پی ریزی گردد. پس اختیار سرپرستی و ریاست خانواده را باید به یکی از زن یا مرد واگذار کرد.
ادامه دارد
👇👇👇👇
@hamsardarl
شماره 9
استعداد فطری
اکنون باید دید آیا زن برای عهدهداری ریاست و سرپرستی امور خانه و قبول مسئولیت آن، شایستگی بیشتری دارد یا مرد؟ نخست باید به این واقعیت طبیعی توجه نماییم همان گونه که در اندام زن و مرد، اختلافهایی هست و به هر کدام از آنان، به مناسبت ویژگیهای جسمی، یک سلسله وظایف طبیعی سپرده شده است، از جهات روانی و خصوصیات اخلاقی نیز تمایزهایی بین آن دو وجود دارد. این ویژگیهای روانی که در علم پسیکولوژی (روانشناسی) ثابت شده است، در تقسیم کارها و وظایف باید مورد نظر قرار گیرد. مهمترین تمایز روانی میان زن و مرد، این است که زنان معمولا دارای احساسات شدید و عواطفی جوشانتر هستند. تأثّر و هیجان شدید زن در حالتهای گوناگون، چون هنگام دوستی و دشمنی، ترس، شادی و نگرانی و همچنین توجه فراوان او به زیبایی و ظواهر زندگی، از نشانههای این عواطف و احساسات است. و مردان نوعاً از نیروهای عقل و اندیشه بیشتری برخوردارند. جالب توجه این که این ویژگیهای روانی با خصوصیات جسمی هر کدام از آنان، هماهنگی کامل دارد و نشاندهنده این حقیقت است که آفریدگار زن و مرد، هر کدام را برای انجام کاری و عهدهداری وظیفهای آفرید و ابزار آن را در جسم و روان او به ودیعت سپرده است. وقتی مناسبترین غذای کودک در پستان مادر فراهم میگردد، و باید دارای عواطف لطیف و سرشاری باشد که چون فرزند خود را در آغوش گرفت و پستان در دهان او گذاشت، نه تنها احساس خستگی نکند بلکه خود از عشق مقدس مادری سرمست گشته، فرزند را با فشردن در آغوش گرم، از چشمهسار محبت سیراب نماید و این نیاز فطری او را نیز اشباع کند.
و نظر به این که مرد از اسکلتی درشت، عضلاتی ستبر و اعصابی قوی و جمجمه ی بزرگ و مغزی سنگینتر از جمجمه و مغز زن(وزن متوسط مغز مرد۱۳۶۰و وزن متوسط مغز زن ۱۲۰۰گرم است) برخورداراست، فکری نیرومندتر و اندیشهای دوربینتر دارد، تا توانسته باشد در برابر مشکلات و سختیها استقامت بیشتری نماید. مرد آن چنان آفریده شده است که تاب و تحمل آفتاب سوزان تابستان و فضای آلوده محیط کارخانه را داشته باشد و گرداندن چرخهای عظیم کارخانه و طنین شکنندۀ صدای آنها، او را از پای نیندازد و غریو توپ و سلاح دشمن در میدان نبرد او را نلرزاند. با در نظر گرفتن این مطالب و شناخت این استعدادها، میبینیم بهترین راه برای سعادت خانواده و در نتیجه سعادت اجتماع، این است که ریاست و سرپرستی امور کلی خانواده به فکر و نیروی اندیشه و قدرت بازوی مرد سپرده شود و گرداندن چرخ کارهای خانه و تامین نیازهای روحی کودکان، به عواطف سرشار و احساسات لطیف زن واگذاری گردد. به علاوه روانشناسان معتقدند (و خود زنان نیز اعتراف میکنند)(۲۱) که وضع روحی زن طوری است که دوست دارد در پناه مردی لایق و نیرومند، زندگی کند و از داشتن چنین شوهری لذت میبرد. زن هنگامی احساس خوشبختی میکند که ببیند شوهرش به صفات مردانگی آراسته است و اگر ببیند مردی زیاد تملق و چاپلوسی میکند و بدون قید و شرط از نظریات و افکار و سلیقه زن پیروی مینماید یا تحت سرپرستی و کفالت زنی بسر میبرد، از او متنفر میگردد و ارزش و اعتبار چندانی برای وی قائل نخواهد شد. از همه اینها گذشته به فرض آن که زنان در ابتدای ازدواج که هنوز بچهدار نشدهاند و خاطرشان از لحاظ تربیت فرزندان آسوده است، مایل به ریاست خانواده باشند، این وضع دوام نخواهد یافت زیرا گرفتاریهایی که طبعاً در زندگی بعدی پیش میآید، فکر آنها را مشغول خواهد کرد و خیال آنان را از تحمل بار سنگین مسئولیتهای دیگر منصرف خواهد نمود.
ادامه دارد
👇👇👇👇
@hamsardarl
شماره 10
💟💟 زن و شوهر گرامی عیوب یکدیگر را ﺑﺮاى هیچ ﮐﺲ بیان نکنید .
😇😇 به آیه زیر دقت کنید لطفا :
🕋 هُنَّ لِباسٌ لَكُمْ وَ أَنْتُمْ لِباسٌ لَهُنَّ
💢 آنان براى شما لباسى هستند و شما براى آنان لباسى هستید .
📖 سوره بقره آیه ۱۸۷
🔔🔔 در تشبيه همسر به لباس، نكات و لطايف بسيارى نهفته است :
👇با هم ببینیم👇
🍀🌹🍀🌹🍀🌹
💠⇦ #لباس بايد در طرح و رنگ و جنس مناسب انسان باشد، #همسر نيز بايد كفو انسان و متناسب با فكر و فرهنگ و شخصيّت انسان باشد .
💠⇦ #لباس مايهى زينت و آرامش است، #همسر وفرزند نيز مايهى زينت و آرامش خانوادهاند .
💠⇦ #لباس عيوب انسان را مىپوشاند، هريك از #زن و #مرد نيز بايد عيوب و نارسايىهاى يكديگر را بپوشانند .
💠⇦ #لباس انسان را از سرما و گرما حفظ مىكند، وجود #همسر نيز كانون خانواده را گرم و زندگى را از سردى مىرهاند .
💠⇦دورى از #لباس، مايهى رسوايى است، دورى از #ازدواج و #همسر نيز گاهى سبب انحراف و رسوايى انسان مىگردد .
💠⇦در هواى سرد #لباس ضخيم و در هواى گرم
رم(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: هر چه ایمان کاملتر باشد به همسرش بیشتر اظهار محبت مینماید.(۵) و در مورد دیگر میفرماید: این سخن مرد که به همسرش بگوید: واقعاً تو را دوست دارم، هرگز از قلب همسر خارج نخواهد شد و از یاد او نخواهد رفت.۹ امام صادق(علیه السلام) فرمودند: زن، از مرد آفریده شده است (از همان گلی که خداوند مرد را آفرید، زن را نیز از آن گل آفرید) و تمام توجّهَش به مرد، معطوف است پس همسرانتان را دوست بدارید. و نیز آن حضرت فرمود: از اخلاق پیغمبران این است که نسبت به همسرانشان، محبّت دارند.(۶) و نیز فرمودند: به کسی که دوستش میداری، خبر بده.(۷) و نیز باید توجّه داشت که آثار محبّت میان زن و شوهر، باید در رفتار و گفتار آنها نمایان باشد و حرفها و حرکات آنها نسبت به هم محبّتانگیز باشد و سعی کنند که هرگز حرفی و حرکتی که بنیان محبّت را سُست و جلوۀ دوستی را کم رنگ میکند از هیچ یک از آنها صادر نشود و اگر احیاناً صادر شد سعی کنند که عذر بخواهند و جبران نماید. تعریف و تمجید از یکدیگر مخصوصاً در حضور بستگان و آشنایان و اهدای هدایا و امثال این موضوع و اظهار محبّت و جلب محبّت بسیار مؤثر است و بالاخره در هر سازمانی که بر اساس محبّت استوار است، هرگز خلل و خرابی راه پیدا نمیکند.
خلل پذیر بود هر بنا که میبینی
به جز بنای محبّت که خالی از خَلَل است
ادامه دارد
👇👇👇
@hamsardarl
شماره 2
هر انسانی، به شخصیت خودش علاقه دارد و میخواهد که دیگران، به شخصیت او احترام بگذارند و هر کس به او احترام بگذارد، او نیز متقابلا به او احترام خواهد گذ اشت. احترام گذاردن زن به شوهر و به یکدیگر در محیط خانه، رشتۀ محبّتشان را محکمتر میکند و به پیمان زناشویی دوام بیشتری میبخشد و فرزندانی که در چنین محیطی رشد میکنند این عادت انسانی را سرمشق زندگی خود قرار میدهند. اسلام، رسم احترامگذاری زن و شوهر به یکدیگر را به عنوان یک وظیفه اخلاقی مورد تاکید قرار میدهد. حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: وظیفۀ زن این است که تا در خانه به پیشواز شوهر برود و به وی خوش آمد بگوید.(۸) امام صادق(علیه السلام) فرمودند: هر زنی که به شوهرش احترام بگذارد و به او آزار نرساند، خوشبخت و سعادتمند خواهد بود(۹) این نوع دستورات، نمونهای از وظیفه اخلاقی زن نسبت به شوهر است. احترامگذاری مرد نسبت به همسرش نیز با این قبیل تعبیرات مورد تاکید قرار گرفته است. حضرت رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند:
(ما أکرَمَ النَّساءَ إلا کَریمٌ وَ ما أهانَهُنِّ إلا لَئیمُ)؛
یعنی: افراد کریم و بزرگوار، زنان خود را مورد احترام قرارمی دهند و افراد پست به زنان اهانت میکنند. (۱۰)
و نیز حضرتش فرمود: هر کس به خانوادهاش توهین کند، خوشی زندگی را نخواهد دید.(۱۱) حضرت صادق(علیه السلام) از پدرش نقل کرده که فرمودند: هر کس زن بگیرد، باید او را گرامی و محترم بشمارد(۱۲) خلاصه این که احترام به شخصیّت افراد مخصوصاً در محیط خانوادگی و احترام به همسر، یکی از نشانههای شخصیّت و شرافت اشخاص محسوب میشود و موجب افزایش محبّت میشود.
ادامه دارد
👇👇👇👇
شماره 3
@hamsardarl
امیرمومنان(علیه السلام) فرمودند:
(شَرَفُ المَرءِ بِالعِلمِ وَ الاَدَبِ لا بِالاصلِ وَ النَّسَب)؛
یعنی: شرافت انسان، تنها به درجات علم و ادب او بستگی دارد نه به نَسَب و قبیلگی او.
خلاصه این که محبّت در محیط خانوادگی، تلخها را شیرین و سختیهای زندگی را آسان میگرداند.
از محبّت تلخها شیرین شود
از محبّت مسها زرین شود
از محبّت خارها گل میشود
از محبّت سرکهها مُل میشود
از محبّت نار نوری میشود
از محبّت دیو حوری میشود
از محبّت سقم صحت میشود
از محبّت قهر رحمت میشود
از محبّت مرده زنده میشود
از محبّت شاه بنده میشود
۲-اصل عدالتمحوری
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: (لحظهای عدالت، برتر از یک سال عبادت است)(۱۳) عدالت یعنی حقشناسی و ادای حقوق و حق، به معنای طلبی است که دیگران از ما دارند و لزوماً به معنای پرداخت طلب دیگران است. طلبهای دینی، مالی، عاطفی، عقلی… در خانواده نیز هر یک از اعضاء خانواده به نوبۀ خود، حقی دارند که محترم شمردن آن، بر دیگران لازم است. ما در فصلی جدا به حقوق مرد بر زن و زن بر مرد پرداختهایم.
۳-اصل لذتجویی و تمتّع
رابطه سالم جنسی بین زن و مرد، تبادل خالصانه احساسات و محبتها و ارضاء عواطف و نیازهای عاطفی در خانه و نظام خانواده مورد سفارش اسلام است.
ادامه دارد
👇👇👇👇
شماره 4
@hamsardarl
۴-اصل تقسیم کار
از جمله فوائد تقسیم کار:
۱-ایجاد حس مسئولیت بین افراد
۲-افراد خانه، خود را در اداره منزل سهیم میدانند.
۳-ضایعات مالی و زمانی کاهش مییابد.
۴-محیط خانه با نشاط و شاداب خواهد شد.
۵-عبادت بزرگی است.
۵-اصل عفو و صفح
عفو یعنی بخشیدن خل
#آقایون_بخونن
#خانم_ها_بدانند
#همسرداری
#همسرانه
💞دعا و نماز برای ازدواج💞
اواخر جلد 103 بحارالانوار دعایی از امیرالمومنین (ع) نقل شده که هرکس قصد ازدواج دارد، #دو رکعت نماز بگذارد و بعد از #حمد، سوره #یاسین بخواند. بعد از نماز حمد خدارا بجای آورد و این #دعا را بخواند:
[ #خانمها کلمات داخل پرانتز رو بخونن]
🍃أللَّهُمَّ ارْزُقْنِی زَوْجَةً (زوجاً) صَالِحَةً (صالحاً) وَدُوداً وَلُوداً شَکُوراً قَنُوعاً غَیُوراً، إِنْ أَحْسَنْتُ شَکَرَتْ (شَکَرَ)، وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ(غَفَرَ)، وَ إِنْ ذَکَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ (اَعانَ)، وَ إِنْ نَسِیتُ ذَکَّرَتْ(ذَکَّرَ)، وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا (عِندهِ) حَفِظَتْ (حَفِظَ)، وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَیْهَا (عَلَیه) سُرَّتْ (سُرَّ)، وَ إِنْ أَمَرْتُهَا (أمَرتُه) أَطَاعَتْنِی(أطاعَنی)، وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَیْهَا (عَلَیهُ) أَبَرَّتْ (أبَرَّ) قَسَمِی، وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَیْهَا (عَلَیهُ) أَرْضَتْنِی(أَرْضَنی)، یاذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ هَبْ لِی ذَلِکَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُکَ وَ لَا أَجِدُ إِلَّا مَا قَسَمْتَ لِی 🍃
🍂پروردگارا، همسری #مهربان و #بچهآور و #شکرگزار و #باغیرت به من عطا کن که اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد، و اگر به او بدی کردم مرا #ببخشد، و اگر یادخدا کردم مرا یاری کند، و اگر خدا را فراموش کردم مرا به یاد #خدا بیندازد، و اگر از نزد او خارج شدم (اسرار و اموال و آبروی مرا) #حفظ کند، و اگر بر او وارد شدم مرا #خوشحال سازد، و اگر او را به کاری امر کردم مرا #اطاعت کند، و اگر بر علیه او قسم خوردم (که او کاری را انجام دهد) او (آن کار را انجام داده) و مرا از آن قسم بریءالذمّه کند، و اگر بر او غضب کردم مرا #راضی سازد. ای پروردگار صاحب جلال و اکرام، چنین همسری را به من ببخش! پس به درستی که من او را از تو خواستهام و به من نمیرسد مگر آن چیزی که تو منت میگذاری و عطا میکنی🍂
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
✅ نکته:
ترجمه این دعا رو یه نگاه بنذازید. ببینید #معیارهای یه همسر خوب از نظر امیرالمومنین چه چیزهایی هست. بنظرتون معیارهایی که ما تو ذهنمون داریم چقدر با این دعا #تطابق داره؟!
@hamsardarl
اصول مدیریت خانه و خانواده
از آنجایی که یکی از حساسترین، پیچییدهترین و مهمترین نهادهای اجتمایی به ظاهر کوچک، خانه و خانواده است، اداره آن نیاز به مدیریتی با کفایت و عالمانه دارد. چنانکه مدیریت اصولی خانواده سبب شکوفایی غنچههای عدالت، امنیت، صداقت، صفا و محبت در گلستان وجود مرد و زن خانه میشود. از این رو، آموزش و به کارگیری گام به گام اصول مدیریت علاوه بر آثار فردی، در عرصه حفظ و ارتقاء فرهنگ یک جامعه نیز موثر است که در اینجا به صورت مختصر به موارد آن اشاره خواهد شد:
۱-اصل محبتورزی( گنج زندگی)
امام علی(علیه السلام): (پرسودترین گنجها، بدست آوردن محبت دلهاست)(۱)
از جمله عوامل محبت ساز:
۱-حسن خلق و گشادهرویی
۲-احسان و نیکی
۳-تواضع و فروتنی
۴-سخاوت و گشادهرویی
۵-رفق و مدارا
۶-هدیه دادن در مناسبتهای مختلف
از جمله عوامل محبتسوز:
۱-جدال و گفتگوهای تند و توهین آمیز
۲-بخل
۳-عدم ابراز محبت
۴-حساسیت نابجا
۵-قدر نشناسی
ادامه دارد
👇👇👇👇
@hamsardarl
شماره 1
نقش محبت در زندگی خانوادگی
یکی از احتیاجات روانی هر انسان، «محبّت» است. دل انسان، به محبّت زنده است و کانون خانوادگی بیش از هر چیز احتیاج به محبت دارد. این فروغ محبّت است که خانه را روشن میکند و هر خانهای که با چراغ محبت روشن نباشد خانه خاموشان است. پروردگار مهربان در قرآن مجید، محبّت و مهربانی زن و شوهر در محیط خانه را یکی از آیات قدرت و حکمت خود معرفی میکند و میفرماید:
(وَ مِن آیَاتِهِ اَن خَلَقَ لَکم من اَنفُسِکُم اَزوَاجاً لَّتسکُنُوا الَیهَا وَ جَعَلَ بَینَکُم مودهً و رحمه انَّ ذالک لآیات یتفکرون)
یعنی: «یکی از نشانههای قدرت و حکمت خداوند، این است که برای شما از جنس خودتان، همسرانی آفرید تا با او انس بگیرید و میان شما و همسرانتان، دوستی و مهربانی برقرار ساخت و در این موضوع برای اندیشمندان نشانه خداشناسی پدیدار است.»(۲)
باید توجّه داشت که برای این که بنیان زناشویی استوار و محیط خانه به چراغ محبّت همیشه روشن باشد، باید محبّت دو طرفه باشد زیرا دلها به هم راه دارند و محبت میآورد و لذا در اسلام همان طور که به زن سفارش شده و تاکید شده که شوهر خود را دوست بدارد، به مرد هم تاکید شده است که همسر خود را دوست بدارد و او را مورد احترام و اِکرام قرار بدهد. پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: بهترین زنان شما، زنهایی هستند که نسبت به شوهرانشان عشق و محبّت داشتهاند.(۳) حضرت رضا(علیه السلام) فرمودند: زنانی که به شوهران اظهار عشق و محبت میکنند، بهترین غنیمت برای آنها میباشند.(۴) رسول اک
#همسرانه
🌸پیوند زناشویی یعنی برقراری پیوند میان دو خانواده بزرگ!
💕 پس سعی نکنید از ابتدای زندگی مشترک با جبهه بندی و تقسیم خانواده ها به دو خانواده خود و همسرتان ، زمینه ساز مشکلات آینده شوید .
💕به خانواده یکدیگر احترام گذاشته و تفاوت های فرهنگی و رفتاری خانواده یکدیگر را بپذیرید.
هرچقدرکه احترام بیشتری برای خانواده ی یکدیگرقائل شوید،گویی احترام بیشتری برای خود میخرید...
❣❣
❣❣
#فایده_مهربانی_خانم
💠 شاید فکر کنید مردی با ظاهر خشن و زبانی تند، نیازی به ابراز #محبت ندارد!
💠 شاید شما هم زیر بار سنگین زندگی خسته شده باشید اما یادتون باشه مردها نیز درگذر زندگی و در برخورد با مشکلات #فرسوده میشوند.
💠 لذا ذرهای کوچک از #مهربانی میتواند حالشان را خوب کند. اگر در مهربانی کردن پیش قدم شوید، زمانهایی که به مهربانی نیاز دارید، #مهربانی خواهید دید.
🍃❤️ @hamsardarl
کانال آداب همسرداری
⭐️عزت دختر به اخلاق است نه به جهيزيه
🖊رهبر معظم انقلاب:
« #جهيزيه براي دختر مايه عزت نيست. عزت دختر به #اخلاق او به رفتار و شخصيت خود اوست. بعضي از خانوادههاي عروس، خودشان را اذيت ميكنند و به زحمت مياندازند و اگر پول هم ندارند به زور پول تهيه ميكنند. اگر پول دارند زيادي خرج ميكنند، براي اينكه يك جهيزيه پر زرق و برقي را مثلا در اختيار دخترشان بگذارند. #مهريه و جهيزيه زياد، هيچ دختري را خوشبخت نميكنند و هيچ #خانواده اي را به آرامش و سكون و اعتماد لازم نميرساند. اينها زواياي زندگي است. فضول زندگي است و جز دردسر و اسباب زحمات و اسباب مشكل فايدهاي ندارد.
مبادا برويد پول قرض كنيد، جهيزيه درست كنيد. مبادا خودتان را به زحمت بيندازيد. مبادا خانوادهتان را به زحمت بيندازيد. مبادا خيال كنيد كه دخترتان اگر جهيزيهاش كمتر از #دختر همسايه و قوم و خويش بود، اين سرشكستگي است. نه اين سرشكستگي نيست.»
🔗[خطبه عقد 28/12/77 و خطبه عقد 18/09/75 و خطبه عقد 29/03/81]
#ازدواج_آسان
🎗🎀🎗🎀🎗🎀🎗🎀
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
🌺🌷سلام علیکم🌷🌺
احادیث آموزنده از امام جواد علیه السلام....
قالَ الإمام الجواد عليه السلام:
ثَلاثُ خِصال تَجْتَلِبُ بِهِنَّ الْمَحَبَّةُ: الاْنْصافُ فِي الْمُعاشَرَةِ، وَ الْمُواساةُ فِي الشِّدِّةِ، وَ الاْنْطِواعُ وَ الرُّجُوعُ إلي قَلْب سَليم.
«كشف الغمّه، ج 2، ص 349»
امام جواد عليه السلام فرمود:
سه خصلت جلب محبّت مي كند:
انصاف در معاشرت با مردم، همدردي در مشكلات آن ها، همراه و همدم شدن با معنويات.
...........
قالَ الإمام الجواد عليه السلام:
التَّوْبَةُ عَلي أرْبَع دَعائِم: نَدَمٌ بِالْقَلْبِ، وَاسْتِغْفارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالْجَوارِحِ، وَ عَزْمٌ أنْ لايَعُودَ.
«ارشاد القلوب ديلمي، ص 160»
امام جواد عليه السلام فرمود:
شرايط پذيرش توبه چهار چيز است:
پشيماني قلبي، استغفار با زبان، جبران كردن گناه ـ نسبت به همان گناه حقّ الله و يا حقّ النّاس ـ، تصميم جدّي بر اين كه ديگر مرتكب آن گناه نشود.
،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،،
قالَ الإمام الجواد عليه السلام:
ثَلاثٌ مِنْ عَمَلِ الاْبْرارِ: إقامَةُ الْفَرائِض، وَاجْتِنابُ الْمَحارِم، واحْتِراسٌ مِنَ الْغَفْلَةِ فِي الدّين.
امام جواد عليه السلام فرمود:
سه چيز از كارهاي نيكان است:
انجام واجبات الهي، ترك و دوري از گناهان، مواظبت و رعايت مسائل و احكام دين.
قالَ الإمام الجواد عليه السلام:
وَ حَقيقَةُ الاْدَبِ: اِجْتِماعُ خِصالِ الْخيْرِ، وَ تَجافي خِصالِ الشَّرِ، وَ بِالاْدَبِ يَبْلُغُ الرَّجُلُ الْمَكارِمَ الاْخْلاقِ فِي الدُّنْيا وَ الاْخِرَةِ، وَ يَصِلُ بِهِ اِلَي الْجَنَّةِ.
«ارشاد القلوب ديلمي، ص 160»
امام جواد عليه السلام فرمود:
حقيقت ادب و تربيت عبارت است از: دارا بودن خصلت هاي خوب، خالي بودن از صفات زشت و ناپسند. انسان به وسيله أدب - در دنيا و آخرت - به كمالات اخلاقي مي رسد; و نيز با رعايت أدب نيل به بهشت مي يابد.
..................
قالَ الإمام الجواد عليه السلام :
إنَّ بَيْنَ جَبَلَي طُوس قَبْضَةٌ قُبِضَتْ مِنَ الْجَنَّةِ، مَنْ دَخَلَها كانَ آمِناً يَوْمَ الْقِيامَةِ مِنَ النّار.
«عيون اخبارالرّضا عليه السلام، ج 2، ص 256، ح 6»
امام جواد عليه السلام فرمود:
همانا بين دو سمت شهر طوس قطعه اي مي باشد كه از بهشت گرفته شده است، هر كه داخل آن شود ـ و با معرفت زيارت كند ـ، روز قيامت از آتش در أمان خواهد بود.
قالَ الإمام الجواد عليه السلام : مَنْ زارَ قَبْرَ عَمَّتي بِقُمْ، فَلَهُ الْجَنَّتهُ.
«كامل الزيارات، ص 536، ح 827»
امام جواد عليه السلام فرمود:
هركس قبر عمّه ام ـ حضرت معصومه سلام الله عليها ـ را با علاقه و معرفت در قم زيارت كند، أهل بهشت خواهد بود.
قالَ الإمام الجواد عليه السلام :
مَنْ زارَ قَبْرَ أخيهِ الْمُؤْمِنِ فَجَلَسَ عِنْدَ قَبْرِهِ وَاسْتَقْبَلَ الْقِبْلَةَ وَ وَضَعَ يَدَهُ عَلَي الْقَبْرِ وَقَرَءَ:
«إنّاأنْزَلْناهُ في لَيْلَةِ الْقَدْرِ» سَبْعَ مَرّات، أمِنَ مِنَ الْفَزَعَ الاْكْبَرِ.
«اختيار معرفة الرّجال، ص 564، ح 1066»
امام جواد عليه السلام فرمود:
هركس بر بالين قبر مؤمني حضور يابد و رو به قبله بنشيند و دست خود را روي قبر بگذارد و هفت مرتبه سوره مباركه :
«إنّا أنزلناه» را بخواند از شدايد و سختيهاي صحراي محشر در أمان قرار مي گيرد.
قالَ الإمام الجواد عليه السلام :
ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
«كشف الغمّة، ج 2، ص 349»
امام جواد عليه السلام فرمود:
سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خدای متعال مي باشد:
نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار و اظهار ندامت كردن. اهل تواضع كردن و فروتن بودن. صدقه و كارهای خير بسيار انجام دادن.
🌹🌷🌷🌹
امام باقر (ع) فرمودند :
كيست كه ازخدا خواسته باشد
و خدابه اونداده باشد؟
يا برخدا توکل كرده باشد
و او كفايتش ننموده باشد؟
يابه او اعتماد كرده باشد
و خدا نجاتش نداده باشد؟
❣💙❣💜❣💛
#خانوادهی_خوب یعنی،
💑زن و شوهری که با هم #مهربان باشند،💕💕💕💕
#با_وفا_و_صمیمی باشند 🌹🌹🌹🌹
و به یکدیگر #محبت و #عشق بورزند، 💖💖💖💖
#رعایت همدیگر را بکنند،
💐💐💐💐💐💐
#مصالح همدیگر را
گرامی و مهم بدارند.❣❣❣❣
رهبر معظم انقلاب؛ ۱۳۷۷/۹/۱۲
🔑 وقتی وارد يك ارتباط جديد برای ازدواج می شويد، در مورد تجربههای عاطفی قبلی تان زياد صحبت نكنيد❗️
⚜️شاید گمان کنید بیان تجربههای شکستخورده قبلی و ظلمهایی که در حقتان شده، میتواند شما را بهتر نشان دهد، اما واقعیت این است که افراد میخواهند هیچ پیشزمینه خوب یا بد عاطفیای در ذهن شما نباشد و با کسی وارد رابطه شوند که ذهنش جای هيچچيز دیگری نیست.
⚜️⚜️حتی اگر پیش از این بارها به خواستگاری رفتهاید یا تجربه نامزدی شکستخوردهای را دارید، صحبت از این موضوعات را به بعد موکول کنید و از او هم نخواهید در مورد تجربههای قبلیاش برایتان چیزی بگوید.
@hamsardarl
👇👇به ما بپیوندید:👇👇
کانال آداب همسرداری
#مایهی_آرامش_یکدیگر_باشید
رهبر انقلاب:
#خانواده باید محیط امن و امان و راحتی برای شما دو نفر باشد
👈و برای فرزندانتان هم باید این محیط امن و امان را فراهم کنید.
۱۳۸۳/۰۳/۲۰
💕💕💕
🔴 #خانمتان_را_خوشحال_کنید
💠 برخی از کارها #خانم خانه را خیلی خوشحال کرده و شما را برایش عزیز میکند!
💠 مثلا گاهی که خانمتان منزل نیست #ظرفهای نشسته را بشویید و خانه را جارو و #نظافت کنید.
💠 و برخی از کارهای عقب افتادهی همسرتان را انجام دهید.
💠 این رفتارها باعث میشود تا تصورِ بیخیال بودن شما نسبت به زندگی و زن و بچه، از ذهن همسرتان #پاک شود.
💠 اگر همسرتان حس کند که شما به زندگی و او #توجه دارید تحملش را در برابر #سختیهای زندگی بیشتر میکند.
🍃❤️ @hamsardarl
کانال آداب همسرداری
ﺑﭽﻪ ﻫﺎﻱ ﺑﺎﻫﻮﺷﻲ ﻛﻪ ﻫﻨﻮﺯ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﺑﻪ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﻱ ﻣﺎ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﻧﺪ ﺳﻮﺍﻟﻬﺎﻳﻲ ﻣﻴﻜﻨﻨﺪ ﻛﻪ جوابش را نمی دانیم یا نمی دانیم چطور برایش توضیح دهیم.
ﻭﻗﺘﻲ ﻓﺮﺯﻧﺪﺗﺎﻥ ﺳﻮﺍﻟﻲ ﻣﻴﻜﻨﺪ ﻛﻪ ﺟﻮﺍﺑﺶ ﺭﺍ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﻴﺪ ﺣﺘﻤﺎ ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺗﺎﻥ ﺑﮕﻮﻳﻴﺪ
🔺"ﻧﻤﻲ ﺩﻭﻧﻢ
🔺ﺍﻣﺎ ﺗﻮ ﭼﻲ ﻓﻜﺮ ﻣﻲ ﻛﻨﻲ"
🔺"باید تحقیق کنم
🔺کتاب بخوانم
🔺سرچ کنم
🔺جوابش را پیدا کنیم"
ﭘﺪﺭ ﻭ ﻣﺎﺩﺭ گاهی ﺑﻪ ﻓﺮﺯﻧﺪﺷﺎﻥ ﺑﮕﻮﻳﻨﺪ ﻧﻤﻴﺪﺍﻧﻢ ﺗﺎ ﻧﺎﺩﺍﻧﻲ ﺑﭽﻪ ﻫﺎ ﺑﺎﻋﺚ ﺣﺲ ﺑﺪ ﺑﻪخودشان نشود...
🌹
اگر با کسی زندگی می کنید که در دعوا و بحث کاری میکند و طوری رفتار می کند که انگار مقصر شما هستید و اشتباهات خود را نمیپذیرد و حتی شما ناچار به عذرخواهی می شوید باید بدانید این یک نشانه مهم است....
انسانهای ناپخته همیشه میخواهند که در مشاجرات پیروز شوند...
حتی اگر به قیمت از دست دادن "رابطه "باشد.!
اما انسانهای عاقل درک میکنند که گاهی بهتر است درمشاجر ای ببازند، تا در رابطه ای که برایشان با ارزش تر است "پیروز "شوند.
💟تنظیم خانواده -
آداب همسرداری
🆔
🔴 #دعا_کردن_برای_همسر
💠 از کارهای قشنگی که محبت همسرتان را در دل شما زیاد میکند و نیز #محبوب او میشوید این است که بعد از نماز و اوقات دیگر برای سلامتی، عاقبتخیری و یا رفع گرفتاریهایش #دعا کنید و حتی #صدقه بدهید.
💠 گاهی به او بگویید برایت، نذر #صلوات کردهام.
💠 برایش با پیامک بنویس وقتی از خانه میروی برایت آیهالکرسی میخوانم.
💠 اینگونه کارهای معنوی، زندگی را #شیرین و لذتبخش میکند. چنین خانهای برای همسر، #پناهگاه و محل آرامش است.
🍃❤️
💕💕
اگر فرزند بالای هفت سال دارید باید پوشش و آرایش خودتان را مدیریت کنید، یعنی پوشش و آرایش مربوط به خلوت شما باشد؛
بعضیها فکر میکنند که فرزند محرم آنها است و مشکلی در زمینه پوشش وجود ندارد! اگر فرزند در سن قبل از آموزشگاهی، قسمتی از بدن شما را ببیند، آزار نمیبیند ولی در ذهنش میماند و او را آزار میدهد، یعنی در زمان بلوغ جنسی اگر قسمتی از بدن مادر را ببیند، بالفعل او را اذیت میکند و ممکن است که دچار انحرافات اخلاقی شود؛
درست است که فرزندتان به شما محرم است ولی باید محدودیتی باشد.
💟 #هشدار
🚨 به کودکان خود از این غذاها ندهید
1) غذاهای گوشتی آماده و هات داگ
🔻کودکان غذاهایی مانند هات داگ، سوسیس دودی و انواع گوشت های فرآوری شده را دوست دارند. از طرفی این نوع غذاهای گوشتی آماده حاوی مواد سرطان زای نیتریت و نیترات، رنگ های مصنوعی، چربی های اشباع، سدیم (نمک) و مواد افزودنی هستند.
☢ غذاهای بسته بندی شده و آماده که دارای مواد گوشتی فرآوری شده هستند، حاوی چربی فراوان هستند و مسلما این غذاهای ناسالم اکثر اوقات یک وعده غذایی اصلی کودکان را در بیرون از منزل تشکیل می دهند.
2) پـیــتــزا و فست فود
☢ مواد تشکیل دهنده اکثر پیتزاها، سوسیس و کالباس است که حاوی ماده سرطان زا هستند. استفاده از پنیر پیتزا به مقدار فراوان سبب می شود که پیتزا کالری زیادی داشته باشد. بهتر است پیتزا را در منزل تهیه کنید.
•••🌺🍃
#اربعین،تجربه ی جهان بدون مرز...
دنیا شاهد شکل گیری یک سازمان ملل متحد واقعی است.
این سازمان ملل توسط مستضعفین در قلب خاورمیانه درحال شکل گیری است.
#حب_الحسین_یجمعنا
#عشق
💕💕
آیا عشق خودمان را از کودک سرکش خود دور نگه داریم؟
موقعی که کودکان سرکشی می کنند مطمئنا از مواقع بسیار استرس آور و ناراحت کننده ای هست که در روز اتفاق می افتد. مدت زمانی طول می کشد که کودکان بتوانند مهارت ها و توانایی های لازم برای کنترل خود را بدست آورند اما شما هم می توانید در سرعت به دست آوردن این توانایی ها و هم کیفیت آن ها به کودکانتان کمک کنید. بعد از آن، هم شما و هم کودک به آرامش مناسبی می رسید.
اما این نکته را به یاد داشته باشید که مشکل، شخصیت کودک شما نیست، بلکه مشکل "رفتار" کودک شماست.
نکته دیگر اینکه شما باید مطمئن شوید که کودک سرکش شما از عشق شما نسبت به خود آگاه است با اینکه شما رفتارهای سرکشانه را از او می بینید. با عدم ابراز عشق و علاقه تنها حس طرد و تنهایی را در کودک خود ایجاد می کنید که خود عامل افزایش دهنده سرکشی است..