💢منابع فلسطینی اعلام کردند که توافق آتشبس و تبادل اسرا در نوار غزه تقریبا آماده است و احتمالا جمعه یا قبل از آن امضا خواهد شد.
#غزه #آتش_بس
📲اخبار جبهه مقاومت
@akhbarJM
🌻 از شما دعوت می شود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
💢طبق اعلام منابع خبری نواف سلام نخست وزیر جدید لبنان از افراد نزدیک به آمریکا و عربستان سعودی است
▪همچنین برخی از منابع خبری معتقدند این فرد یکی از مخالفان جبهه مقاومت به حساب می آید
#لبنان #آمریکا #عربستان
📲اخبار جبهه مقاومت
@akhbarJM
🌻 از شما دعوت می شود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
💢درخواست بازداشت فرمانده سابق تیپ گولانی در ایتالیا
▪شکایت علیه نظامیان صهیونیست به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه، در جهان ادامه دارد و تازهترین مورد از این شکایتها در ایتالیا با هدف بازداشت فرمانده سابق تیپ گولانی به ثبت رسیده است.
#ایتالیا #رژیم_صهیونیستی
📲اخبار جبهه مقاومت
@akhbarJM
🌻 از شما دعوت می شود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
9.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مولودی بسیار زیبا
عیدتون مبارک👏
نزارالقطری
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
با سلام خدمت همراهان کانال سلسبیل و تبریک مجدد میلاد با سعادت حضرت مولی الموحدین 🌼🌺🌸
با این که بنای حقیر در کانال این است کمتر از پیش خود مطلبی بگویم اما گاهی مفید به نظر میرسد. شبهه زیر در جایی مطرح شد که حقیر پاسخ دادم که با توجه به ملاحظات حتما قابل تکمیل است . توجه شما را ابتدا به شبهه و سپس پاسخ جلب میکنم👇👇
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
شبهه👇👇
وقتی علی نیز سانسور می شود!
بهمناسبت میلاد حضرت امیر (ع)
علی نام شخصیتی است که بعد از پیامبر، مشهورترین جهان اسلام است. اما بخش مهمی از تاریخ وی سانسور شده. اصولا برخی دوست ندارند این بخش از تاریخ تبیین شود.
حتی صفویان که مذهب رسمی این کشور را شیعه اعلام کردند فقط جنبه هایی خاص از زندگی و حکمرانی وی را برجسته کرده اند.
تصویری که از وی برای ما نشان داده شده؛ قهرمانی جنگ آور، فاتحی قدرتمند و حاکمی مقتدر است که دوران کوتاه حکومتش بیشتر به جنگ گذشت. نام وی با شمشیر و خون و ذوالفقار گره خورده.
بگذارید چند تصویر کاملا متفاوت از این شخصیت را با هم مرور کنیم:
1. روز بیعتش مردی از میان جمع برخاست و علنا گفت: با تو بیعت می کنم اما اگر رفتار نامناسبی داشته باشی، تو را خواهیم کشت. بدون اینکه حتی اخمی به ابرو بیاورد فقط یک کلمه گفت: قبول!
2. برخی افراد از بیعت او سر باز زدند، با مدارای تمام با آنان به گفتگو نشست و هیچ گونه فشاری تحمیل نکرد. برخی بیعت کردند و برخی نه! او امنیت کسانی که بیعت نکردند را تضمین کرد.
3. در زمان جنگ ها، همه چیز امنیتی می شود و هر کسی که همراهی نکرد می شود خائن. اما در یکی از جنگ ها، به مردم کوفه چنین نوشت: من یا ستمکارم یا ستمدیده. اگر مرا نیکوکار یافتید، یاری ام کنید و اگر خطاکارم دیدید، به سوی مسیر حق بازم گردانید.
ذره ای لحن آمرانه در نوشتار او می یابید؟ فقط یک مورد نمونه مشابه در تاریخ می توان پیدا کرد؟
4. خودتان را جای یک فرمانده ارشد جنگ قرار دهید. عده ای می آیند و می گویند که ما با شما به میدان جنگ می آییم. آنجا حقیقت که بر ما معلوم شد تصمیم می گیریم که با شما باشیم یا با دشمنان شما.
صادقانه چه می کنید؟ به او چنین پیشنهادی شد! نه تنها دلگیر نشد بلکه این سنجشگری و عقلانیت را پسندید و آنان را به چنین کاری تشویق کرد.
5. به مردمش می گفت: اگر فرامین من را در راستای پیروی خدا دیدید بر شما لازمست که همراهی کنید اما اگر در فرمان من، نافرمانی خدا نهفته بود چه از سوی من باشد و چه غیر من هرگز فرمان نبرید!!
او از مردم اطاعت نمی خواست، شجاعتِ مخالفت می خواست.
6. او خود را در حلقه محدودی از یاران (خودی ها) محصور نمی کرد. موارد متعددی در تاریخ گزارش شده که مردم را به گفتگو و مشورت فراخوانده آنهم در مهم ترین امور مانند تصمیم گیری در مورد معاویه. به ويژه در باب جنگ ها، هم با بزرگان و سران قبایل و هم با مردم عادی به گفتگو می نشست.
7. وی متوجه شد که برخی نمی توانند خواسته هایشان را با وی در میان بگذارند یا به واسطه عدم دسترسی یا شرم یا ترس، برای اولین بار مکانیزمی طراحی کرد به نام «بیت القصص» تا مردم مستقیما با او در تماس باشند.
8. در یکی از سخنرانیها یکی از سپاهیان بپاخاست و اظهاراتی کرد آمیخته به تملق.
او سخنانش را چنین ادامه داد: ... من بیزارم از این که درباره من اینگونه بیاندیشید که تعریف و تمجید شما را دوست دارم. ... با سخنان زیبا از من تعریف نکنید و توصیه کرد که با گفتن «سخن حق» مرا ترک کنید.
9. انتقاد از خود را خط قرمز جامعه نکرد. در حکومتش پاسخ سخن هر چقدر تلخ بود فقط با سخن داده می شد! بسیاری از مخالفانش در مسجدی که نماز می خواند جمع می شدند اعتراض می کردند دشنامش می دادند. اما یک روز هم سهمشان از بیت المال حذف نشد. مخالفت با حکومت هزینه نداشت.
10. در برخوردهای قهری آن مقدار شکیبایی می ورزید و بر گفتگو، تعامل و مدارا تاکید می ورزید که برخی او را به تردید و ترس متهم می کردند (برداشت آزاد از کتاب اخلاق زمام داری نوشته دکتر صابر اداک، پژوهشگر ژرفانگر معاصر)
تحلیل و تجویز راهبردی
این ها بخشی از «تاریخ تاریک» است که کمتر برای ما گفته شده. این ها کنار صدها واقعیت تاریخی پنهان داشته شده نشان می دهد که او حکومتش را بر سه اصل بنا کرد:
عقلانیت: حاکم خدا نیست. مردم باید جرات فکر کردن و سنجیدن داشته باشند و فرامین حاکمان باید با حق سنجیده شود.
پیروی وفادارانه ارزشمند نیست. استدلال و سنجشگری است که باید مبنای انتخاب باشد و خرد جمعی مبتنی بر همین عقلانیت است که باید مبنای حکومت حاکمان باشد.
آزادی: آزادی یعنی آنکه افراد بتوانند متفاوت فکر کنند و آزادانه عقاید خود را با یکدیگر گفتگو کنند. «یکسان اندیشی»، استبداد می آورد و رکود و «متفاوت اندیشی» پویایی می آورد و رهایی.
اخلاق: حاکمان جایز نیستند به هیچ بهانه ای حتی جنگ، اصول آزادی و عقلانیت را لگدمال خودحق پنداری کنند.
او فقط فاتح خیبر نبود. مهم ترین فتح او باز کردن چشمان ما به الگوی جدیدی از حکمرانی است که بر مدار انعطاف، مداراجویی، عقلانیت ورزی، آزادمنشی و مشارکت جويي است.
او فاتح همیشگی سرزمین عقلانیت و آزادگی است. چه یک خانواده را اداره می کنیم چه یک شهر یا یک شرکت بین المللی اصول سه گانه فوق الهام بخش است.
سلسبیل
شبهه👇👇 وقتی علی نیز سانسور می شود! بهمناسبت میلاد حضرت امیر (ع) علی نام شخصیتی است که بعد از پیام
ص ۱
با سلام و احترام
نویسنده محترم در متن مذکور حق و باطل را بهم آمیخته که نشان از عدم آگاهی ایشان و یا خدای نکرده اغراض فاسده است. در این جا چند سطری در پاسخ به نویسنده محترم نگاشته میشود:
اولا سخن ایشان درسانسور بخشی از زندگی حضرت اميرالمؤمنين ع سخنی کاملا باطل است زیرا تاکنون هزاران جلد کتاب و مقاله درباره زندگانی آن حضرت حتی جزئی ترین کارها و حالات ازسوی شیعیان، اهل تسنن وحتی ادیان دیگر مانند جرج جرداق مسیحی درکتاب "الامام علی صوت العدالة الانسانیة"به رشته تحریر درآمده است و اما اینکه بخشهای خاصی از زندگانی ایشان برجسته شده سانسور نام نمیگیرد چون در همه امور دیگر هم جاری است مثلا در تفسیر قرآن مجید مفسران با انگیزه ها و ادراک های مختلف بخش هایی از قرآن را در تفسیر برجسته میکنند این سانسور نیست چون راه برای تحقیق باز است و اصراری هم بر پوشاندن سایر بخشها نیست
ثانیا تصویری که ازحضرت امیرالمؤمنین ع ارائه داده اند برخلاف ادعای خودشان تصویری نیست که از آن حضرت به ما ارائه شده بلکه تنها بخش کوچکی ازیک بعد زندگی ایشان است و از جنبه های مختلف اعتقادی عرفانی اخلاقی اجتماعی فرهنگی سیاسی اقتصادی خانوادگی عبادی و.....نیز برای ما از آن حضرت به زیبایی تصویرنمایی شده است
ثالثا بر خلاف ادعای ایشان مبنی بر پوشاندن برخی جنبه های زندگی ایشان، خود ایشان همین کار را انجام داده اند یعنی مسائلی که بیان کردند صرفا در حوزه اخلاق سیاسی اجتماعی بود با این حال همان ها را نیز ناقص و اشتباه بیان کردند، بگذریم مثال هایی هم که زدند بدون سند آوردند که در این جا با فرض صحت به ان موارد پاسخ داده میشود:
1- مراد از رفتار نامناسب چیست؟ در اسلام جرم های منتهی به اعدام معلوم است. چگونه امیرالمؤمنین معصوم چنین جرم هایی مانند قتل بی سبب یا ارتداد یا.... انجام دهد؟ و اگر انجام نمیدهد چگونه به جرمی که مجازاتش اعدام نیست تن به اعدام دهد؟ تمام فقهای عظام در 1400 سال گذشته هم عینا همینطور بوده اند. نهایت این که امیرالمؤمنین و تمام فقها که عادل شرعی هستند یعنی گناه کبیره نمیکنند و بر صغیره اصرار نمی ورزند یقین دارند مرتکب چنین رفتار نامناسبی نمیشوند پس بدون خم به ابرو آوردن قبول میکنند. پس این مثال بر فرض صحت نقل، اصلا ارزش طرح کردن به عنوان تصویر سانسور شده آن حضرت را ندارد
2- گفته شد برخی با او بیعت نکردند و او با آنها مدارا کرد؛ اما نگفتند مدارا تا جایی بود که حاکمیت آن حضرت را با رفتارهای سخت و خشن مورد تعرض قرار ندهند؛ سه جنگ بزرگ آن حضرت همه با مسلمانانی بود که یا بیعت نکردند یا بیعت کردند و بیعت را شکستند، در جامعه امروز هم امنیت کسانی که ولایت فقیه را قبول ندارند اما توطئه نمیکنند محفوظ است
3- بر خلاف ادعای مطرح شده در زمان جنگ هر کس همراهی نکرد خائن تلقی نمیشود بلکه خائن کسی که در زمان جنگ با دشمن همراهی کند؛ به علاوه مطلبی هم که اضافه شده فهمی که از ان شده مردود است. این چه خطایی است که خلیفه الهی متوجه نمیشود و مردم عوامی که قرار است به دست او هدایت شوند متوجه میشوند؟؟؟ پس تخطی از مسلمات شرع مقدس یا عقل سلیم یعنی امری که همه عقلا بدون استثنا قبول دارند و در آن اختلافی نیست منظور است و معلوم است چنین خطایی از آن حضرت سر نمیزند. در زمان حاضر هم چنین است ولی فقیه هرگز امری که همه عقلا مخالفند انجام نمیدهد و اما در مورد شرع مقدس چون معصوم نیستند ممکن است اشتباه کنند که این در مورد همه چند میلیارد انسان دیگر هم صادق است پس باید به دنبال نزدیک ترین شخص به معصوم از نظر علمی و عملی رفت که در این صورت صاحب نظران دینی موظف هستند بهترین را انتخاب کنند که
آب دریا را اگر نتوان کشید
پس به قدر تشنگی باید چشید
4- در مورد مثال چهارم هم رفتار آن حضرت یک رفتار عقلی بوده است. مگر میتوان مردم را به زور پای کاری آورد. همین سیره 1400 ساله فقها تا امروز بوده است چنانچه حضرت امام خمینی در اعتراض به حضرت آیت الله العظمی حکیم نسبت به درگیری با طاغوت زمان فرمودند اگر امام حسن ع هم به اندازه شما مرید داشتند سکوت نمیکردند. بنابر این فقها هم هرگز مردم را مجبور به کاری نمیکنند البته ادعای این که حضرت دلگیر نشد و آنها را تشویق هم کرد کذب محض است چون آن حضرت در جایی با ناراحتی از مردم گلایه میکند که چرا جهاد نمیروید و بهانه می آورید و شان معصوم اجل از آن است که مردم را به گمراهی تشویق کند حتی یک مورد در تاریخ از ان حضرت چنین چیزی ثبت نشده است
5- گفته شد از مردم میخواست که اگر فرامین او در راستای امر الهی بود اطاعت کنند و اگر نبود خیر، خب این از واضحات است مگر میشود کسی که وظیفه اش اجرای امر الهی است با آن مخالفت کند، این منش تمام فقها در 1400 سال گذشته بوده است حتی یک مورد نداریم یک فقیهی امر الهی را زیر پا بگذارد و از دیگران بخواهد از او پیروی کنند........
ص ۲
....بله از خدابی خبران یا جاهلان شاید امری را امری الهی بداند و برعکس.
6- بر خلاف ادعای مطرح شده امام علی علیه السلام هرگز درباره ستیز با معاویه که مظهر کفر و ظلم زمانه بود با کسی مشورت نکرد چون کوتاه آمدن اختیاری مقابل او زیر پا گذاشتن امر الهی است اگر مشورتی بوده در نحوه ستیز بوده نه در دشمنی، که این هم سیره مستمره همه فقها تا کنون بوده است
7- این نیز سیره مستمره فقها تا امروز بوده است که با اقشار و گروه های مختلف در ارتباط باشند با این تفاوت که جمعیت چند صد هزار نفری آن روز با جمعیت چند ده ملیونی امروز اصلا قابل قیاس نیست و طبیعی است که دسترسی بسیار سخت شده است و یک نفر به طور طبیعی نمیتواند پاسخگوی یک صدهزارم جمعیت فعلی باشد. در عین میتوانید با ساز و کارهایی مانند نمایندگان گروه های بزرگ این کار را انجام داد مانند آنچه در دیدارهای رهبری رخ میدهد و در اجتماعات مختلف دانشجویان کارگران فرهنگیان ورزشکاران اساتید دانشگاه روحانیان و غیره نمایندگان آنها خواسته های خود را بیان میکنند
8- تملق و چاپلوسی همیشه مذموم است اما مراد از تملق چیست؟ مراد امر خلاف واقع است اما بیان واقعیات تملق و چاپلوسی نیست. درباره معصوم باید دقیق تر بیان میشد چون امام صادق علیه السلام فرمود به ما خدا نگویید دیگر هر چه میخواهید بگویید یعنی غیر از غلات شیعه که برای ائمه منصب خدایی قائل اند و به اصطلاح علی اللهی و حسین اللهی و... هستند هر چه درباره آن حضرت بگوییم تملق نیست خود امیرالمؤمنین فرمود انا الاول انا الاخر. خود آن حضرت درباره خود در نهج البلاغه تعاریفی دارد که انسان متحیر میماند پس اگر خلاف واقعی بوده حضرت برآشفته است. فقها هم چنین هستند. هم حضرت امام و هم حضرت آقا در سخنرانی های عمومی که از تلویزیون هم پخش شده از برخی تعابیر نهی کرده اند اما آنچه که حقیقت دارد تملق نیست و لازم نیست بخاطر حسادت و تنگ نظری عده ای از مناقب و صفات بارز اخلاقی و انسانی بزرگان چشم پوشی کنیم
9- این هم سیره فقها تا امروز بوده است. اکنون که برخی شئون جامعه دست انسان های بی لیاقت و حتی بی دین افتاده این همه خلاف نظرات رهبری سخن گفته میشود با کدام یک برخورد شده است؟ در روزنامه ها در دانشگاه ها در سیاسیون در...... موارد متعدد را میتوان نام برد و همانطور که عرض شد مخالفت با حکومت علوی تا عملی نبود هزینه نداشت و اگر به مرحله اقدام میرسید هزینه های سنگین تا حد قتل داشت به اضافه این که هرگاه مخالفت با احکام الهی هم میشد هزینه های سنگین داشت در زمان آن حضرت احدی جرات نمیکرد در ملا عام شرابخواری یا قماربازی یا بی حجابی کند، اما این که در حکومت آن حضرت به آن حضرت به صورت علنی دشنام میدادند یک ادعا است بله اعتراض وشاید لعن میکردند
10- تعامل و مدارای آن حضرت در امور شخصی خویش بوده است حتی نسبت به قاتل خویش، اما تعامل و مدارای ان حضرت در مورد اوامر الهی کذب محض است و به هیچ عنوان کوتاه نمی آمدند نمونه آن شلاق زدن ولید بخاطر شرب خمر بود که چون از بستگان خلیفه سوم بود کسی جرات جاری کردن حکم خدا را نداشت و خود آن حضرت حد را جاری کردند و نمونه دیگر آن کشتن 9990 نفر از 10000 نفر خوارج در جنگ نهروان بود
و اما ازهمه بدتر نتایجی است که نویسنده گرفته؛ بنیان حکومت آن حضرت که خلیفه الهی بود اجرای حکم الهی بود که سبب هدایت و سعادت انسانها میشد
به کار بردن کلمات زیبای عقلانیت، آزادی و اخلاق ، حقیقت را تغییر نمیدهد. این سه مؤلفه (البته به اضافه مولفه های بسیار دیگر) هر سه در حکومت آن حضرت وجود داشتند اما نه آنطور که نویسنده محترم برداشت کرده بلکه چون قرین امر الهی هستند
در دیدگاه توحیدی تنها چیزی ارزشمند است که تایید عقل را داشته باشد همانطور که ارزش انسانها به آزادی و اختیار آنها است تا با آزادی راه کمال الهی و سعادت را بپیمایند چنانکه اخلاق نیز از اهداف بزرگ دین خدا شمرده تا انسان متخلق به اخلاق الهی شود و جانشین او روی زمین گردد
اما آنچه به پندار غلط نویسنده در این سه مورد بیان شده
درباره عقلانیت گفته شده خدا حاکم نیست و مردم باید فرامین حاکمان را با حق بسنجند. چه تناقض آشکاری؟ ملاک حق چیست؟ آیا میشود یک امر الهی خلاف حق باشد؟ حق ترین حقیقت عالم خود خدا است چگونه حرف او صلاحیت حاکمیت ندارد و چگونه حقیقت دیگری که مخلوق اوست شایسته میشود
بله پیروی وفادارانه ارزشمند نیست اما پیروی وفادارانه عقلانی که پشت آن استدلال های بسیار قوی نهفته است بسیار ارزشمند است.
بهتر است با کلمه " خرد جمعی" بازی نشود هنگامی که پیامبر پرچم اسلام را برافراشت خرد جمعی آن روز مخالف او بودند. زمانی که ملاصدرا برخی حرفها را زد خرد جمعی آن روز مخالف حرفهای او بودند. زمانی که امام خمینی پایه های باشکوه ترین انقلاب تاریخ معاصر جهان را گذاشت خرد جمعی حتی در بین روحانیون دوست ایشان مخالف بودند.
ص ۳
خرد جمعی وقتی ارزش دارد که با اوامر الهی در تضاد نباشد و بالاتر حتی گاهی خرد جمعی با اوامر الهی تضاد ندارد و رگه هایی از حقیقت را با خود دارد اما یک فرد عقیده ای دارد که با وجود مخالفت همه، حق است؛ در این حالت هیچکدام از دو طرف خلاف عقل عقیده ندارند اما چون عقل مراتب دارد ممکن است عقیده یک نفر صحیح باشد و عقیده دیگران باطل ؛ بله در این موارد معمولا عقیده حق مجال خودنمایی نمییابد
اما درباره آزادی حتما همینطور است تکثر آرا موجب رشد میشود چنانکه پیامبر فرمودند " اختلاف امتی رحمة" اما این تکثر آرا نیز وقتی ارزش دارد که در چهارچوب اوامر الهی باشد وگرنه مخالفت با خالق هستی هیچ ارزشی ندارد
و اما اخلاق ؛ بله حاکمان نباید تحت هیچ شرایطی اصول آزادی و عقلانیت را لگدمال کنند که این نیز سیره مستمره علمای ربانی تا امروز بوده است اما این که گفته شده حق پنداری، این نیز مانند اشتباهات گذشته است عالمان ربانی آنچه از اوامر الهی میفهمند و حکم میکنند حق پنداری نیست بلکه طبق وظیفه به آنچه حق مینمایاند رسیده اند و در آنچه نظرات شخصی شان هست دیگران را الزام نمیکنند
آخر مطلب هم که سخنان انگیزشی بود و ارزش علمی نداشت
با عذرخواهی از اطاله کلام؛ از فرصت استفاده کرده و نسبت به برادران و خواهران ایمانی هشدار میدهم که در این آشفته بازار عقاید و شبهات، فریب حرفهای به ظاهر زیبا و منطقی را نخوریم و حتما از اهلش سوال کنیم
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
💢اظهارات مضحک وزیر خارجه آمریکا: اسرائیل توانست پدافند هوایی ایران را نابود کند
▪ما توانستیم ایران و نیروهای نیابتی اش را تضعیف کنیم.
#ایران #آمریکا
📲اخبار جبهه مقاومت
@akhbarJM
🖌شما عرضه این کارها را نداشته و ندارید، از برکت وجود دولت پیر و فرتوت و ضعیف و غربگرای فعلی است که اصلاح طلبان و اصولگرایان سنتی در ایجاد آن نقش بسیار پررنگی داشتند
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
🔺ترامپ با مصاحبه شبکه خبری CNN :
تحریم همه جانبه فشار اقتصادی به ایران از سوی امریکا و اروپا بهترین گزینه است
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401
🚨#فوری
💢معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور از پخش «پیام مهم» مسعود پزشکیان فردا از شبکه آمریکایی NBC خبر داد/ایرنا
#ایران #آمریکا
📲اخبار جبهه مقاومت
@akhbarJM
🖌آمریکا چنگ و دندان نشان میدهد این طرف دولتمردان فوق عاقل یا فوق خائن ما برای مذاکره با خونخوارترین دولت فعلی جهان که تا کنون میلیونها نفر انسان از ملیت های مختلف را به خاک و خون کشیده، دست و پا میزنند
از شما دعوت میشود به کانال سلسبیل بپیوندید👇👇
https://eitaa.com/Salsabil1401