💢تأسیس "انجمن جوامع یهودی خلیج فارس" در شش کشور خلیج فارس!
🔻این سازمان جدید، اولین در نوع خود، شامل یهودیانی از امارات متحده عربی، بحرین، عمان، #عربستان_سعودی، قطر و کویت خواهد بود!
🔻این انجمن اعلام کرد: "ما متعهد به رشد و شکوفایی زندگی یهودیان در کشورهای حوزه خلیج هستیم"!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢ساعاتی قبل محمد محمود آل خاجة، اولین #سفیر امارات متحده عربی در اسرائیل، استوارنامه خود را به رؤوفين ريفلين رئیس جمهور اسرائیل تقدیم کرد!
#عادی_سازی_روابط #الدین_الإبراهیمی
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹سفیر امارات متحده عربی محمد محمود آل خاجة در اولین سخنرانی خود در اسرائیل: "شکی نیست که توافقنامه ابراهیمی (توافق نامه عادی سازی روابط بین امارات و اسرائیل) چراغی روشن در تاریخ بشر برای همه مردم #صلح دوست است و یک دستاورد تاریخی که افق های جدیدی را برای جوانان منطقه باز می کند و موجب تقویت، ثبات و شکوفایی منطقه می شود! هر انتخاب دیگری غیر از صلح به معنای #ویرانی است"!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢ساعاتی قبل محمد محمود آل خاجة، اولین #سفیر امارات متحده عربی در اسرائیل، استوارنامه خود را به رؤوفي
💢صفحه رسمی اسرائیل به زبان عربی در توییتر با انتشار تصویر مقاله ای با عنوان "الإمارات و إسرائیل یصنعان المستحیل" نوشته محمد محمود آل خاجة #سفیر امارات در اسرائیل و إیتان نائي کاردار امور مربوط به سفارت اسرائیل در ابوظبی، نوشت:
"شش ماه پیش، دیدن یک دیپلمات اماراتی با یک دیپلمات اسرائیلی تقریباً غیرممکن بود ... و روابط مستقیم و گشودن سفارتخانه ها بین دو کشور یک امکان دست نیافتنی به نظر می رسید!
اما اکنون ما هستیم، سفیر امارات در اسرائیل و کاردار امور مربوط به سفارت اسرائیل در ابوظبی ، ما با هم و با یک صدا می نویسیم "!
#عادی_سازی_روابط
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢پیوند بحرانهای پیچیده عربستان و سرنوشت مبهم ابتکار فرانسه در لبنان !
🔻در شرایطی که عربستان با بحرانهایی همچون انتشار گزارش #قتل_خاشقجی روبرو است، ابتکار فرانسه در لبنان که ارتباط تنگاتنگی با پذیرش پایتخت هایی چون ریاض دارد در آستانه #سقوط قرار گرفته است!
ادامه گزارش در👇🏼📌
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢پیوند بحرانهای پیچیده عربستان و سرنوشت مبهم ابتکار فرانسه در لبنان ! 🔻در شرایطی که عربستان با بحر
#گزارش...
🔻شش ماه پس از مطرح شدن ابتکار فرانسه برای نجات لبنان از بحران، سرنوشت این ابتکار در هالهای از ابهام قرار داشته و به روند تشکیل دولت در لبنان گره خورده است؛ آن هم در حالی که فروپاشی اقتصادی و اجتماعی در این کشور از حد مجاز فراتر رفته است.
🔻به گفته منابع مرتبط با محافل دیپلماتیک در فرانسه پرونده لبنان مدتی است که از دستور کار پاریس خارج شده و هیچ کس در این محافل انتظار ندارد که به زودی اتفاقی برای کمک به حل چالشهای لبنان رخ دهد. فرانسه تصور کرده بود که مسیر ابتکار عمل خود را در امتداد تغییر سیاستهای دولت جدید ایالات متحده مقابل خاورمیانه پیش خواهد برد، اما این مسیر هنوز در ابتدای راه است.
🔻از سوی دیگر «امانوئل ماکرون» رئیس جمهوری فرانسه موفق نشد رضایت عربستان سعودی برای حمایت مالی و سیاسی مجدد از «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان را به دست آورد. در حالی که انتظار می رفت ماکرون اواخر فوریه گذشته به ریاض سفر کند این سفر به ماه مارس موکول شد و هنوز تاریخ دقیقی برای آن تعیین نشده است.
🔻از سوی دیگر گزارش اطلاعات آمریکا درباره همدستی «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان در قتل «جمال خاشقجی» روزنامهنگار منتقد آل سعود نیز تا حدود زیادی معادلات را به هم ریخته است. زمان ترور جمال خاشقجی در اکتبر 2018 وزارت خارجه فرانسه این جنایت را محکوم کرده و به همراه آلمان و انگلیس از عربستان خواست تا حقیقت قتل خاشقجی را روشن کند. اما امانوئل ماکرون درخواست آلمان و همچنین مردم فرانسه برای توقف فروش سلاح به عربستان را قبل از فاش شدن واقعیت قتل خاشقجی رد کرد.
🔻اینکه سیاست واشنگتن در دولت جدید آمریکا در برخورد با عربستان و ولیعهد جوان این کشور چگونه قرار است باشد یک مسئله جداست اما فرانسه در یک شرایط و جایگاه کاملا متفاوت قرار دارد. رسانههای فرانسه و محیط سیاسی و فرهنگی این کشور حساسیت بالایی درباره رویدادهایی از جمله قتل جمال خاشقجی دارند و رویکرد آنها کاملا متفاوت از آمریکاییهاست. از آنجایی که اتهام محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی تا حدود زیادی روشن شده و صحبت های سیاسی و رسانهای فراوانی در فرانسه درباره لزوم توقف فروش سلاح به ریاض و تحریم افرادی که درگیر پرونده خاشقجی هستند وجود دارد، سوالات زیادی درباره نحوه تعامل پاریس با سعودی ها به ویژه ولیعهد این کشور به وجود می آید.
🔻گزارش قتل جمال خاشقجی و روندی که امانوئل ماکرون بعد از این در برخورد با عربستان پیش خواهد گرفت می تواند تاثیر زیادی بر موقعیت سیاسی وی در داخل فرانسه و نیز در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری این کشور داشته باشد. همه این موارد به ابتکار عمل فرانسه در قبال لبنان ابهام بیشتری می دهد؛ زیرا بخش اساسی از این ابتکار مبتنی بر پذیرش پایتختهای کلیدی مانند ریاض برای تشکیل دولت در لبنان به ریاست سعد حریری است، به ویژه اینکه جنبه مالی این ابتکار برای مواجهه با بحران های اقتصادی لبنان رابطه تنگاتنگی با ساختار تشکیل دولت این کشور دارد . به این صورت که کشورهایی مانند عربستان در صورتی که شروط مورد نظر آنها در کابینه آینده لبنان رعایت نشود حمایتی از سعد حریری نخواهند داشت.
🔻علاوه بر آن سفر سوم امانوئل ماکرون به لبنان نیز لغو شده است و این امر ممکن است برای سعد حریری که اخیراً به امید دستیابی به راه حلی برای خروج از این تنگنا به پاریس سفر کرده بود نگران کننده باشد، به ویژه که تحولات منطقه ای و بین المللی درباره ریاض و گزارش قتل جمال خاشقجی و نشانه های شکست عربستان در جنگ یمن ممکن است با شکست ابتکار عمل فرانسه در لبنان هم زمان شود. این امر موجب می شود حریری نتواند مجدداً از حمایت عربستان برخوردار شود. همچنین کسانی که از فضای عربستان آگاهی دارند مطمئن نیستند فرانسه بتواند حمایت لازم را از عربستان برای حریری جهت تشکیل دولتی که حزب الله نیز در آن حضور دارد به دست بیاورد.
🔻این منابع همچنین معتقدند بازگشت ولید بخاری، سفیر عربستان به بیروت و دیدار با مقامات لبنان نیز اهمیت چندانی ندارد و به این معنا نیست که ریاض موضع خود را در قبال لبنان نرم تر کرده و دست از مداخله در تشکیل دولت این کشور برداشته است. اظهارات اخیر مقامات سعودی و سخنان تند آنها علیه حزب الله نیز نشان دهنده همین امر است.
🔻از سوی دیگر منابع آگاه از روند تشکیل دولت در لبنان گزارش دادند که سعد حریری از زمان بازگشت از سفر های خارجی با هیچ کس در داخل این کشور تماس نگرفته است و در شرایطی که هیچ یک از طرفهای مربوطه تلاش جدی برای حل اختلافات انجام نمیدهند ارائه راه حلی برای خروج از این بحران سیاسی بعید به نظر می رسد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢بازداشت افسران و کارمندان دیوان پادشاهی عربستان به اتهام #فساد!
🔻منابع سعودی از بازداشت برخی افسران و کارمندان گارد و دیوان سلطنتی عربستان سعودی به اتهام فساد خبر دادند.
🔻خبرگزاری رسمی عربستان (واس) اعلام کرد که هیئت نظارت و مقابله با فساد موسوم به هیئت "النزاهه" تحقیقات درباره سه پرونده را آغاز و در همین راستا، سه افسر گارد سلطنتی و ۲۱ تاجر خارجی دارای ملیت عربی را بازداشت کرده است.
🔻طبق این گزارش، متهمان با تخطی از سیستم تدارکات دولتی و استفاده از بستگان خود برای خرید املاک و مستغلات در داخل و خارج از کشور به شرکتهای متعلق به آنها و آشنایانشان مناقصه اعطا میکنند.
🔻در این گزارش آمده است که مبالغ جمع آوری شده از این تخلفات تاکنون به ۴۰۰ میلیون ریال سعودی (۱۰۶.۷ میلیون دلار) رسیده است.
🔻هیئت نظارت و مقابله با فساد عربستان در ادامه اعلام کرد که پرونده دوم مربوط به کارمندی در دیوان سلطنتی است که قبلاً در بخش اراضی و کمکهای مالی کار می کرد و همچنین دو شهروند (واسطه) که به اعطای کمکهایی به شهروندان در ازای دریافت مبالغ نقدی از آنها متهم هستند.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢#اعتراض سعودی ها به افزایش نرخ بیکاری!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢#اعتراض سعودی ها به افزایش نرخ بیکاری! 📌ادامه گزارش در👇🏼 ❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی ✅@Sa
#گزارش...
🔻وعدههای دروغین مقامات سعودی و مدیریت ضعیف دولت باعث شده تا بسیاری از بیکاران در عربستان از خلال ایجاد هشتگهایی اعتراضات خود را به این وضعیت اعلام کنند!
🔻فعالان عربستان سعودی با هشتگ « #ما_بیکار_هستیم» از دولت سعودی خواستند تا فرصتهای شغلی را برای آنها فراهم کند.
🔻اداره کل آمار در عربستان سعودی در آخرین گزارش خود اعلام کرد که نرخ بیکاری در بین سعودیها به 14.9 درصد رسیده و 60.7 درصد از سعودیها در گروه سنی (20 تا 29 سال) در حال حاضر بیکار هستند.
🔻اداره کل آمار در عربستان سعودی در ادامه تاکید کرد که 53.5 درصد بیکاران دارای لیسانس هستند.
🔻فعالان سعودی در این هشتگ اعلام کردند که پروژههای اعلام شده توسط دولت سعودی در راستای چشم انداز 2030 نوعی فرصت شغلی و سود برای بیکاران نیست.
🔻همچنین فعالان سعودی در حساب کاربری خود نوشتند که دولت سعودی به دنبال حل این معضل جدی در مملکت نیست و تنها تلاش میکند تا هر کمپین مردمی در خصوص بیکاری را سرکوب کند.
🔻جوانان عربستان سعودی که در دانشگاههای آمریکایی، اروپایی و سعودی تحصیل کرده اند، از بیکاری خود و در عین حال حضور مدیران خارجی در این کشور که مدارکشان تقلبی است، ولی در رأس امور قرار دارند، در رنج و عذابند.
🔻این در حالی است که وزیر کار سعودی نه تنها در این خصوص هیچ اقدامی انجام نمیدهد؛ بلکه قوانین جدیدی ضد شهروندان سعودی به تصویب رسانده است.
🔻این شرایط، گروهی از جوانان و افراد بیکار را وادار نموده تا از خلال انتشار هشتگها اعتراضات خود را به بیکاری نشان دهند.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢صفحه رسمی اسرائیل به زبان عربی در توییتر در مورد #اشتراکات عربستان سعودی با اسرائیل نوشت:
آیا می دانید دانشگاه های عربستان و اسرائیل پیشتاز بهترین دانشگاه های منطقه هستند؟ علاوه بر این ، اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه در هر دو کشور دختر هستند، با نرخ 56درصد. ما در بسیاری از موارد مشترک هستیم!
#عادی_سازی_روابط
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
📚#معرفی_کتاب #هزار_توی_سعودی (روایتی از #جامعه و #حکومت_عربستان_سعودی) مؤلف: کارنالیوت هاوس ناشر:
📚#برشی_کوتاه از کتاب هزار توی سعودی📚
📗چیزی که بسیاری از اعضای خانواده سلطنتی و بیشتر مردم عادی سعودی را می ترساند این است که جانشینی که از لحاظ تاریخی از برادر به برادر ارث رسیده است، به زودی باید به دست نسل جدیدی از شاهزادگان بیفتد. این شاید به این معنی باشد که فقط یک شاخه از خاندانی با هفت هزار شاهزاده قدرت خواهند داشت و این پیش درآمدی برای کشمکش های احتمالی است؛ زیرا 34 سلسله از 35 سلسله برجامانده از خانواده بنیان گذار حکومت از امتیازات محروم می شوند. سعودی ها می دانند که بنا بر تاریخ دومین حکومت سعودی به علت جنگ میان شاهزادگان از بین رفت. سعودی های مسن تر خوب یادشان هست که بعد از مرگ بنیان گذار حکومت در سال 1953 چگونه حکومت فعلی که سومین حکومت سعودی است، به خاطر دعوایی طولانی بر سر قدرت میان دو پسر بزرگ تر ِ بنیان گذار تضعیف شده بود!
🔹هزار توی سعودی، روایتی از جامعه و حکومت عربستان سعودی، ص25.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹از زمان تأسیس اداره سرگرمی (#هیئة_الترفیه) در عربستان، بنا به گفته فعالان شبکه های اجتماعی این کشور بسیاری از مسائل مهم و... خود را از دست داده است!
🔻ویدئوی بالا به بررسی بخشی از این مشکلات می پردازد!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢ترس عربستان از شکست نتانیاهو در انتخابات!
🔻یک منبع نزدیک به خاندان سلطنتی عربستان سعودی گفت ریاض تحولات انتخاباتی #اسرائیل را از نزدیک رصد میکند و امیدوار است که #نتانیاهو بازنده انتخابات ۲۳ مارس نباشد!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢ترس عربستان از شکست نتانیاهو در انتخابات! 🔻یک منبع نزدیک به خاندان سلطنتی عربستان سعودی گفت ریاض ت
#گزارش...
🔻عربستان سعودی از شکست احتمالی «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در انتخابات آتی فلسطین اشغالی نگران است.
🔻شبکه صهیونیستی «آی۲۴» گزارش داد، یک منبع نزدیک به خاندان سلطنتی عربستان سعودی به «آی۲۴» گفت ریاض تحولات انتخاباتی اسرائیل را از نزدیک رصد میکند و امیدوار است که نتانیاهو بازنده انتخابات ۲۳ مارس نباشد.
🔻این منبع گفت: «[خاندان سلطنتی عربستان] نه تنها نتانیاهو را ترجیح میدهند بلکه او را دست دارند. از نظر آنها، نتانیاهو از کاریزمای لازم برخوردار است و میداند دارد چه کاری انجام میدهد.»
🔻وی اضافه کرد: «ما از احتمال جایگزینی او توسط رهبر مخالفان (یئیر لاپید) که تغییراتی در برخی مسائل پدید خواهد آورد بسیار نگران هستیم.»
🔻عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی از سالها پیش همکاریهای مخفیانه در برخی حوزهها را آغاز کردهاند اما هنوز به رابطه خود جنبه رسمی نبخشیدهاند. روابط تلآویو و ریاض در ماههای گذشته با توجه به اقدام امارات، بحرین، سودان و مراکش در عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی تقویت شده است.
🔻رسانهها در ماه نوامبر میلادی گزارش دادند نتانیاهو سفری مخفیانه به عربستان انجام داد و با «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی و «مایک پامپئو»، وزیر خارجه وقت آمریکا دیدار کرد.
🔻طبق گزارش آی۲۴، بیشترین نگرانی عربستان سعودی در حال حاضر این است که رقیب نتانیاهو، «یئیر لاپید»، رئیس حزب «یش آتید» قدرت را در فلسطین اشغالی به دست بگیرد.
🔻به نوشته آی۲۴ نگرانی عربستان این است که لاپید بیشتر محتمل است با سیاست دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در قبال ایران همسو شود.
🔻یک منبع سعودی دیگر به «آی۲۴» گفت که عربستان سعودی نتانیاهو را «پرچمدار مقابله با ایران» میبیند. این منبع گفته که عربستان سعودی این موضع را علناً بیان نخواهد کرد و در انتخابات اسرائیل دخالت نمیکند.
🔻این اتفاق در شرایطی رخ داده که دولت آمریکا هفته گذشته با انتشار گزارشی رسماً «محمد بنسلمان» را به نقشآفرینی در قتل «جمال خاشقچی»، منتقد سعودی در سفارت عربستان در استانبول متهم کرد.
🔻خاشقچی ۵۹ ساله سال ۲۰۱۸ برای امور ازدواج خود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرد، اما خروج وی از این ساختمان ثبت نشده. اندکی بعدتر مشخص شد که او کشته شده و بدنش در داخل کنسولگری قطعه قطعه شده است.
🔻پیگیریهای بعدی آشکار کرد این ترور به دستور عوامل دولت عربستان سعودی انجام شده. یک گزارش سیا که رسانههای آمریکا به مفاد آن دست پیدا کردند گزارش داده بود محمد بنسلمان دستور این ترور را صادر کرده، اما دولت وقت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» حاضر نشد بنسلمان را علناً متهم کند.
🔻پیش از انتشار گزارش دولت آمریکا درباره قتل خاشقچی یک رسانه صهیونیستی گزارش داد مقامهای عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی درباره سیاست دولت جدید آمریکا درباره ایران رایزنی کردند. طبق ادعای شبکه تلویزیونی «کان۱۱» محور گفتوگوی مقامهای اسرائیلی و سعودی سیاست بایدن در قبال ایران و همچنین گزارش قتل خاشقچی بوده است.
🔻رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی که برای پیگیری تحریکآمیزترین سیاستهای خود از حمایت گسترده دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا برخوردار بودند در ماههای گذشته تلاشهای وسیعی را برای اطمینان یافتن از تداوم سیاستهای ترامپ را آغاز کردهاند.
🔻شبکه کان همچنین گزارش داده بود عربستان سعودی و اسرائیل اقدام به راهاندازی یک خط تماس برای گفتوگو درباره سیاستهای جو بایدن راهاندازی کرده و قصد دارند برخی مواضع او را «تعدیل کنند.»
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢درخواست ۴۲ سازمان #حقوق_بشری برای مجازات محمد بن سلمان!
🔻۴۲ سازمان حقوق بشری از دولت آمریکا خواستند تا ولیعهد سعودی و عاملان این جنایت را مجازات و قانون را برای همه افراد یکسان اعمال کند!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢درخواست ۴۲ سازمان #حقوق_بشری برای مجازات محمد بن سلمان! 🔻۴۲ سازمان حقوق بشری از دولت آمریکا خواستن
#گزارش...
🔻42 سازمان حقوق بشر ای از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خواستند تا «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را بر اساس گزارش سازمان اطلاعات آمریکا مبنی بر دست داشتن وی در قتل «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی مجازات کند.
🔻این سازمانها در نامهای به جو بایدن نوشتند:دولت دموکراتها باید با توجه به قانون جهانی «ماگنیتسکی» از اختیارات خود برای اعمال مجازاتهای کامل استفاده کند.
🔻این سازمانها همچنین خواستار ممنوعیت سفر و توقف اموال و دارایی های محمد بن سلمان و هر شخصی که در این جنایت فجیع دخیل بوده شدند.
🔻سازمانهای حقوق بشری همچنین خواستند تا دولت دموکراتها تحریمهایی بر صندوق ثروت حاکمیت سعودی و مالک شرکت هواپیمایی که برای انتقال قاتلان جمال خاشقجی میان عربستان و ترکیه استفاده شده، اعمال کند.
🔻این نامه بر لزوم بازیابی کامل روابط واشنگتن با عربستان جنایتکار تاکید کرد.
🔻در چارچوب این موضوع توصیه شده است که کلیه فروش تسلیحات به عربستان سعودی ممنوع شود و همچنین ممنوعیت سفر برای مدافعان حقوق زنان مانند «لجین الهذلول» برداشته شود و کلیه مدافعان حقوق بشر آزاد شوند.
🔻42سازمان حقوق بشر همچنین به جو بایدن توصیه کردند که به دنبال آزادی بدون قید و شرط همه زندانیان آزادی بیان از جمله «سلمان العودة» مبلغ دینی و «عبدالرحمان السدحان» امدادگر و فعال سعودی باشد. همچنین از حقوق «ولید ابوالخیر» مدافع حقوق بشر و اعضای انجمن حقوق مدنی و سیاسی عربستان دفاع کند.
🔻در ادامه این درخواست آمده است که عربستان سعودی یک الگوی تکراری در خصوص نقض حقوق بشر و آزار اذیت از قتل جمال خاشقجی گرفته تا جنایت جنگی در یمن و سرکوب شهروندان خود است.
🔻سازمانهای حقوق بشری در ادامه از دولت جو بایدن خواستند تا به اداره تحقیقات فدرال آمریکا دستور دهد تحقیقات جنایی درباره قتل جمال خاشقجی یکی از ساکنان آمریکا را آغاز کند.
🔻این سازمانها در ادامه تاکید کردند انتشار گزارش قتل خاشقجی توسط مدیر اطلاعات ملی آمریکا یک اقدام شفاف و بسیار خوب است اما تا زمانی که عاملان این جنایت مجازات شوند و باید اعمال قانون برای همه افراد یکسان باشد.
🔻سازمانهای حقوق بشری در ادامه تاکید کردند که بسیار مهم است ایالات متحده پیام واضحی به محمد بن سلمان و سایر رهبران جهان ارسال کند که این جنایت فجیع فراموش نخواهد شد و عدالت برقرار خواهد شد.
🔻انتشار گزارش محرمانه اطلاعات آمریکا در باره قتل جمال خاشقجی که در آن به صراحت بر نقش محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به عنوان تایید کننده عملیات قتل یا دستگیری این روزنامهنگار مخالف دولت ریاض تاکید شده تبعات مورد انتظار را برای شاهزاده قدرتمند دربار سعودی به همراه نداشت. کاخ سفید غیر از محمد بن سلمان دهها مسئول و شخصیت سیاسی دخیل در ماجرای قتل جمال خاشقجی را در فهرست تحریمها و مجازاتهای خود قرار داد و از تصمیم برای مجازات نکردن شاهزاده سعودی دفاع کرد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
#معرفی_کتاب
📚کتاب عربستان سعودی تحولات، چالشها و چشمانداز
🖌مؤلفان: مهدی شاپوری، یاسر نورعلیوند
🔸ناشر: پژوهشکده مطالعات راهبردی
🔸سال انتشار: 1397
🔸تعداد صفحات: 258
📝گزارشی کوتاه از کتاب در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
#معرفی_کتاب 📚کتاب عربستان سعودی تحولات، چالشها و چشمانداز 🖌مؤلفان: مهدی شاپوری، یاسر نورعلیوند
📚#گزارش_کتاب عربستان سعودی تحولات، چالشها و چشمانداز
🔸بررسی تحولات سیاست داخلی و خارجی عربستان سعودی به دلایل مختلفی واجد اهمیت بالایی است.
🔸نخست، این کشور به سبب برخورداری از ظرفیتهایی نظیر بزرگترین تولیدکننده نفت جهان و درآمدهای ارزی بالای ناشی از آن، نقش و جایگاه این کشور در جهان اسلام و جهان عرب به ویژه تاثیرگذاری بر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، قرارگرفتن در مجموعه بیست اقتصاد بزرگ جهان موسوم به گروه ۲۰، برخورداری از موقعیت ژئوپلیتیکی خاص و قرارگرفتن میان دو آبراه مهم جهان – خلیج فارس و دریای سرخ- و دسترسی به تنگههای هرمز و بابالمندب و همچنین، برخاستن دین اسلام از این شبهجزیره و قرارداشتن زیارتگاههای مهم مسلمانان در آن یکی از قدرتهای مهم منطقه غرب آسیا و از جمله موثرترین بازیگران این منطقه تلقی میشود.
🔸دوم، عربستان سعودی به لحاظ جغرافیایی در حلقه نخست محیط پیرامونی ایران قرار دارد و در سالهای اخیر به یکی از اصلیترین بازیگران منطقهای تأثیرگذار بر اهداف و منافع منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است. تحولات بیش از یک دهه گذشته در غرب آسیا که منجر به افزایش قدرت و نفوذ منطقهای جمهوری اسلامی ایران شده است، اسباب نگرانی پادشاهی سعودی در مورد کاهش نقش و نفوذ خود در منطقه را فراهم آورده و به رقابت، اختلاف و دشمنیهای آن با ایران دامن زده است. نمود این رقابتها و دشمنیها را میتوان در الگوی رفتاری سیاست خارجی این کشور در قبال ایران در حوزهها و بحرانهای مختلف منطقه اعم از برجام و بحرانهای عراق، سوریه، یمن و لبنان مشاهده کرد.
🔸نکته سوم اینکه هم سیاست داخلی و هم سیاست خارجی عربستان در سالهای اخیر تحولات و دگرگونیهای نوینی را تجربه کرده است، که نشانگر روندهای متفاوتی در سیاست این کشور در نسبت با دهههای گذشته آن است.
🔸مهمترین وجه این دگرگونی را میتوان فاصلهگرفتن تدریجی ریاض از رویکردهای سنتی و محافظهکارانه در هر دو حوزه داخلی و خارجی دانست که در قالب آشکارشدن نشانههای گستردهای از اصلاحات سیاسی و اقتصادی در داخل و کنشمندی و رویکرد فعالانه و تهاجمی در سیاست خارجی این کشور رخ نموده است. این تحولات مهم که در دوره ملک سلمان و بهویژه با ولیعهدی پسرش محمد بن سلمان آغاز و در حال طی مسیری متفاوت از گذشته است، ضمن معرفی چهره جدیدی از سیاست در عربستان، موضوع حائز اهمیت مطالعهای را پیش روی تحلیلگران قرار داده است.
🔸نکته اخیر در پیوند با دو نکته نخست، پرسشهای بسیاری را در خصوص ماهیت و علل تحولات سیاسی عربستان و روندها و چشماندازهای آن پیش روی ناظران و تحلیلگران مسائل این کشور قرار داده است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢درخواست آمریکا از عربستان: دست از #چانه_زنی بردار!
🔻آمریکا از عربستان سعودی خواست در مذاکرات سازمان جهانی تجارت (WTO)، از درخواستش برای در نظر گرفته شدن به عنوان یک کشور در حال توسعه صرفنظر کند چرا که این کشور عضو گروه جی ۲۰ از سوی بانک جهانی به عنوان یک کشور درآمد بالا شناخته شده است.
🔻واشنگتن در بیانیه ای به سازمان جهانی تجارت اعلام کرد عربستان سعودی یک بازیگر ثروتمند و پرنفوذ در اقتصاد جهانی است. ما از عربستان سعودی می خواهیم در مذاکرات فعلی و آتی سازمان جهانی تجارت، دیگر به دنبال آن نباشد که مشمول مقررات رفتار ویژه و متفاوت شود.
🔻عربستان سعودی با صرف نظر کردن از این درخواست، در تضمین شناخته شدن سازمان جهانی تجارت به عنوان یک نهاد مطمئن برای مذاکرات تجاری معنادار، مشارکت قابل توجهی خواهد کرد.
🔻بیش از سه چهارم اعضای سازمان جهانی تجارت را کشورهای در حال توسعه تشکیل میدهند که دارای نظامهای اقتصادی ضعیف و شکننده هستند، از این روی در تفاهمنامه مقرراتی تحت عنوان «رفتار ویژه و متفاوت» در نظر گرفته شده که امتیازاتی را به کشورهای در حال توسعه اعطا میکند که هدف آن ایجاد زمینهای مساعد برای مشارکت هرچه بیشتر این کشورها در رکن حل اختلاف میباشد.
🔻بر اساس گزارش رویترز، نماینده آمریکا در اظهاراتی خطاب به سازمان جهانی تجارت، خواستار بهبود حمایت از مالکیت معنوی توسط عربستان سعودی شد و نسبت به حریم خصوصی دیتا و بازبینی برنامه ریزی شده مالیات غیرمستقیم بر نوشیدنیها ابراز نگرانی کرد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢مجله Time:
پس از عزیمت ترامپ و بی توجهی بایدن و دولت وی، محمد بن سلمان ممکن است برای بازیابی حس غرور و عزت خود در محافل جهانی به #چین متوسل شود!
🌐منبع:
https://time.com/5944070/us-sanction-mohammed-bin-salman/
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹ذینفعان و اشخاصی که از سازمان سرگرمی (هیئة الترفیه) عربستان، بیشترین استفاده را برده اند!
#هیئة_الترفیه #سند_چشم_انداز_2030 #تركي_ال_الشيخ
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
▪️سایت #Gamerant، سایتی تخصصی در زمینه اخبار بازی های #پلی_استیشن در خبری اظهار داشت که #محمد_بن_سلم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢بن سلمان ... جوینده پیروزی در #بازی_های_ویدئویی!
🔻بن سلمان طی سال های گذشته میلیون ها دلار صرف بازی های ویدئویی و خرید سهام آنان کرده است!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢توماس فریدمن نوشت: "من به نگرانی برخی احترام می گذارم كه #توافق_صلح بین عربستان سعودی و اسرائیل راهی برای احیای محمد بن سلمان می باشد! آنها در این مورد حق دارند، اما من این را توجیهی برای رد آن (توافق صلح) نمی دانم! "
#عادی_سازی_روابط
🌐منبع:
https://www.nytimes.com/2021/03/02/opinion/israel-united-arab-emirates-mideast.html?action=click&module=Opinion&pgtype=Homepage
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹صحبت های سفیر سابق عربستان در مصر در مورد #محمد_مرسی رئیس جمهور سابق آن کشور!
🔻ایشان می گوید: مرسی به من قبل از انتخابات گفت که در صورت پیروزی ایشان در انتخابات، اولین کشوری که زیارت خواهد کرد، #عربستان خواهد بود! که همین امر هم محقق شد!
🔻در ادامه سفیر سابق عربستان می گوید: من به محمد مرسی گفتم که عربستان سعودی قریب به 4 میلیارد دلار به مصر کمک کرده است!
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies