🚴🏻♂️دوچرخه سواری زنان در عربستان!
🔻 زنان و دختران #دوچرخه_سوار در عربستان به عادی سازی این ورزش بین همنوعان خود تلاش میکنند!
🔻از سال ۲۰۱۳ و زمانی که پادشاهی سعودی به زنان و دختران اجازه داد تا دوچرخه سواری کنند این ورزش به بخشی از اهداف بهداشتی #چشم_انداز۲۰۳۰ این کشور تبدیل شد!
🔻در سال ۲۰۱۹ تعدادی از زنان و دختران دوچرخه سوار با هدف عادی سازی این ورزش برای زنان گروهی را تشکیل داده و اقدام به برگزاری تورهای گردشگری با دوچرخه کردند!
#سند2030
📌ادامه گزارش در...
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
🚴🏻♂️دوچرخه سواری زنان در عربستان! 🔻 زنان و دختران #دوچرخه_سوار در عربستان به عادی سازی این ورزش بی
#گزارش...
🔻اولین مسابقه دوچرخهسواری زنان در عربستان در سال 2018 برگزار شد و دوچرخهسواران زن در عربستان سعودی با شرکت در نخستین مسابقه دوچرخهسواری در این کشور بسیاری را شگفت زده کردهاند. این مسابقه روز سهشنبه دهم آوریل در جده برگزار شد. طول مسابقه ۱۰ کیلومتر بود و ۴۷ زن در آن شرکت کردند.
🔻برگزار کننده این مسابقه گروهی به نام "#فعال_باش" است که با هدف نزدیک کردن مقامهای محلی و زنان دوچرخهسوار فعالیت میکند.
🔻ندیمه ابوالعینین سازمان دهنده این مسابقه به رسانههای محلی گفته است از تعداد بالای زنانی که در مسابقه شرکت کردند شگفت زده شده است.
🔻خانم ابولعینین گفته است استقبال دوچرخهسواران از این مسابقه کمیته برگزار کننده را واداشته تا تعداد شرکت کنندگان مجاز را از ۳۰ نفر به ۴۷ نفر افزایش دهد و در نهایت این کمیته مجبور شده برای عدهای دیگر نیز مجوز شرکت در مسابقه صادر نکند.
🔻اگرچه این رویداد تاریخی با استقبال عدهای در شبکه اجتماعی توییتر روبرو شد اما درمجموع برای بسیاری مجادلهبرانگیز بود.
🔻یک کاربر توییتر در حساب خود نوشت "من روحانی مذهبی نیستم اما زن میتواند تحریک کننده باشد و با دوچرخهسواری تمام بخشهای جذاب بدنش را برای مردان هویدا میکند. اگر میخواهد دوچرخه سوار شود باید تنها و نه در انظار عمومی و جلوی دیگران باشد.
🔻یک کاربر دیگر نوشته: "ورزش زنان به حمایت نیاز دارد اما در چارچوب و نه دربرابر مردان.
🔻بسیاری از کاربران توییتر سازماندهنده این مسابقه را تحسین کردهاند. یکی از آنها نوشته "به نظر برنامه مفرحی بوده است".
🔻کاربر دیگری از مقامهای شهری برای برگزاری مسابقه تشکر کرده و نوشته "به مخالفتها اهمیتی نمیدهیم."
🔻کاربر دیگر در پاسخ به منتقدان نوشته: زنانی که امروز از برگزاری این مسابقه انتقاد میکنند ۵، ۱۰، یا ۲۰ سال دیگر یا خودشان هم به این مسابقات میپیوندند و یا شرکتکنندگان را تشویق میکنند. درست مثل اتفاقی که در باره موبایل، تلویزیون، پرستاری و پزشکی افتاد. پشت سرشان را نگاه میکنند و از نحوه واکتش امروزشان شرمنده میشوند.
🔻خانم ابوالعینین کلوب دوچرخهسواری خودش را سال ۲۰۱۷ با استفاده از شبکههای اجتماعی راهاندازی کرد و درپی آن به دنبال افزودن به آگاهی زنان و دیگر گروههای کشور درباره دوچرخهسواری فعالیت خود را شروع کرد.
🔻او در مصاحبهای با "دوچرخهسواری امروز" مشکلات خود و همقطاران دوچرخهسوار خود را شرح داد اما گفت تعداد زنان دوچرخهسوار مرتب در حال افزایش است.
🔻در سال ۲۰۱۳ مقامهای عربستان سعودی اعلام کردهاند زنان میتوانند در فضاهای تفریحی دوچرخهسواری کنند به شرطی که لباس پوشیده داشته باشند و یک قیم مرد در تمام مدت آنها را همراهی کند.
🔻روز دوشنبه در عینحال شهرداری جده اعلام کرد در چارچوب برنامه تغییرات اجتماعی کشور تا سال ۲۰۳۰ به دنبال بنای اولین سالن اپرا در کشور است.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢«مردم» حلقه گمشده رابطه میان آمریکا و عربستان!
🔻اندیشکده «کارنِگی» در مقالهای در زمینه #بازنگری_رابطه میان آمریکا و عربستان به خاطر انتشار گزارش قتل جمال خاشقچی، به دنبال مشکلات ساختاری دو کشور در جوامع آنها میگردد!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢«مردم» حلقه گمشده رابطه میان آمریکا و عربستان! 🔻اندیشکده «کارنِگی» در مقالهای در زمینه #بازنگری_ر
#گزارش...
🔻گزارشی که آمریکا در مورد قتل خاشقچی منتشر کرد نه تنها در آمریکا، بلکه در ریاض نیز با بیم و هراسهای بسیاری همراه بود. از سال ۲۰۱۵ هیچ حرکت سعودیها تنشها میان دو طرف را به این حد نرسانده بود. از زمانی که محمد بن سلمان به مهرهای تأثیرگذار در سیاستهای عربستان تبدیل شده، اقدامات مخرب زیادی مانند جنگ یمن، بازداشت بسیاری از چهرههای تأثیرگذار عربستان در هتل ریتز کارلتون در سال ۲۰۱۷ و آدمربایی نخستوزیر لبنان را رقم زده، اما حالا با انتشار گزارش قتل خاشقچی، بسیاری در واشنگتن معتقدند زمان بازنگری رابطه آمریکا و عربستان فرا رسیده است.
🔻با اینکه تحریم مستقیم محمد بن سلمان حواشی زیادی به وجود خواهد آورد و آمریکا فعلاً از آن سر باز زده، اما حتی اگر این اتفاق نیز بیفتد برای ترمیم مشکلات سیستماتیک بین این دو کشور کافی نخواهد بود. شاید چیزی که بتواند به این قضیه کمک کند این است که هر کدام از دولتهای آمریکا و عربستان شیوه رفتاری خود با مردمان کشورشان را تغییر دهند. در حال حاضر رابطه هیچکدام از این دولتها با مردم خود سالم، طبیعی و بازتاب دهنده مفاهیم دموکراتیک نیست.
🔻با وجود ارتباط نزدیک امنیتی دو کشور، شاید مسافرت هزاران عربستانی به آمریکا برای تحصیل، تنها ارتباط دیپلماتیک واقعی بین دو کشور باشد. آمریکا همیشه تا جایی که توانسته از رسانههای عربستانی و جامعه این کشور دوری کرده تا احساسات ضدآمریکایی جامعه این کشور را شعلهور نکرده و شرکای تجاری خود را از دست ندهد. همین امر سبب به وجود آمدن صدها تئوری توطئه از طرف عربستانیها علیه آمریکا در رسانههای نوشتاری و برخط آنها شده است. سیاستهای مخرب سالهای گذشته آمریکا در خاورمیانه نیز به این قضیه کمکی نکرده و سبب شده بسیاری از چهرههای مهم سیاسی عربستان که نماینده این کشور در آمریکا نیز بودهاند، بارها در خصوص گسل عمیق ارزشی میان دو کشور صحبت به عمل بیاورند.
🔻اگر دولت جو بایدن واقعاً میخواهد در رابطه خود با عربستان تغییر ایجاد کند باید به سراغ مردم این کشور برود و نه تنها سیاستهای خود در مقابل این کشور را توضیح دهد بلکه دیگر موانع را نیز به صورت شفاف بیان کند. شاید برای مقامات عربستانی غیرممکن باشد به آمریکاییها اجازه دهند انستیتوهای دموکراتیک یا جمهوریخواهانه در خاک عربستان دایر کنند اما سفارت آمریکا در ریاض باید تلاش کند ارزشهای خود را به جامعه عربستان عرضه کند. عربستانیها نیز معتقدند نمیتوانند خودِ واقعیشان را در جامعه آمریکا مطرح کرده و به همین دلیل همیشه به صورتی ناعادلانه با آنها برخورد میشود.
🔻یازدهم سپتامبر امسال بیستمین سالگرد حملات نیویورک محسوب میشود که رابطه دو طرف را برای سالها مسموم کرده است. حتی اگر دولت عربستان پشت آن ماجرا باشد مردم عربستان نباید به این خاطر مجازات شوند و از طرف دیگر آمریکا نیز راهی طولانی برای اصلاح تصورات جامعه عربستان در خصوص حقیقت رابطه نزدیک امنیتی با دولت کشورشان دارد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢حمایت تمام قد مرکز مطالعاتی اسرائیل از محمد بن سلمان!
🔻یک مرکز مطالعاتی صهیونیستی از تمایل اسرائیل برای ایجاد #روابط محکم میان آمریکا و عربستان و همچنین گسترش توافقنامههای #عادیسازی نوشت!
📌ادامه گزارش در👇🏼
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢حمایت تمام قد مرکز مطالعاتی اسرائیل از محمد بن سلمان! 🔻یک مرکز مطالعاتی صهیونیستی از تمایل اسرائیل
#گزارش...
🔻یک مرکز مطالعاتی صهیونیستی در گزارشی نوشت که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا تصمیم به افشای گزارش مبنی بر مشارکت «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در کشته شدن «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی فاش کرد که انتشار این گزارش بخشی از ارزیابی مجدد روابط ایالات متحده با عربستان سعودی است . وی پیش از این یک تماس تلفنی با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان برقرار کرده بود که در آن تاکید کرد میخواهد روابط دو کشور قوی و شفاف باشد.
🔻آمریکا همچنین تحریمهایی را علیه افرادی که در قتل خاشقجی دست داشتند را اعمال کرد در حالی که ولیعهد سعودی را مجازات نکرد. در حقیقت قانونگذاران دموکرات فشار زیادی به بایدن وارد میکنند تا وی اقداماتی علیه عربستان سعودی از جمله تحریم ولیعهد سعودی و قطع کامل فروش تسلیحات به عربستان را انجام دهد.
🔻از سوی دیگر پیامهای واشنگتن نشان میدهد که عربستان سعودی یک شریک استراتژیک آمریکا است و روابط نزدیک این دو کشور در راستای منافع ایالات متحده خواهد بود. همزمان با بررسی معاملات تسلیحاتی منعقد شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا با عربستان دولت دموکرات بار دیگر تاکید کرد که نمیخواهد روابط خود را با عربستان سعودی قطع کند و همچنان به حمایت از این کشور در برابر تهدیدات خارجی ادامه میدهد در حالی که دولت بایدن به پشتیبانی از عملیات تهاجمی در یمن پایان داد و همچنین نام «انصارالله» را از لیست سازمانهای تروریستی حذف کرد.
🔻با انتشار گزارش قتل خاشقجی عربستان این گزارش را انکار و اصلاح سیاستهای خود را آغاز کرده است و حتی قبل از انتشار این گزارش ایجاد تغییراتی در سیاست داخلی خود با پیش بینی فشار دولت جدید آغاز کرده بود از جمله این اقدامات اعلام اصلاحات قانونی و آزادی تعدادی از زندانیان از جمله «لجین الهذلول» فعال برجسته سعودی بود، اقدامی که توسط دولت آمریکا مورد تحسین قرار گرفت.
🔻با وجود عدم اطمینان فعلی در خصوص روابط آمریکا و عربستان به نظر میرسد اعلامیه دولت بایدن مبنی بر بازگرداندن روابط خود با عربستان به گونهای تنظیم شده که تاثیر منفی بر روابط دو طرف نداشته باشد و این امر نشانگر تمایل آمریکا برای ایجاد روابط با عربستان سعودی به روشی است که در راستای منافع آمریکا باشد .
🔻دولت بایدن معتقد است که ایجاد ارتباط با ریاض تاثیرات مستقیمی بر توانایی کشورش در دستیابی به اهدافش در خاورمیانه دارد از جمله این توانایی مقابله با سیاست ایران در منطقه و همچنین پیشبرد توافق نامههای موسوم به «ابراهیم» و پایان دادن به جنگ یمن است. با توجه به اینکه روابط میان ریاض و واشنگتن بر اساس منافع مشترک است پیش بینی میشود که آنها میتوانند بر اختلافات و تنشها غلبه و روابط قوی ایجاد کنند، همانطور که روابط آمریکا و عربستان در گذشته بوده است.
🔻علاوه بر این دولت بایدن با خاورمیانه آشنا است و انتظار میرود رویکردی عملگرایانه البته با تمرکز بر حقوق بشر اتخاذ کند. دولت آمریکا تلاش خواهد کرد تا بین منافع خود و نیازهای عربستان به تعادلی برسد.
🔻دولت آمریکا تصمیم گرفت محمد بن سلمان را در جریان کشته شدن جمال خاشقجی مجازات نکند و این موضوع را اینگونه توجیه کرد که چه در طول تاریخ و چه در برهه جدید دولتهای دموکرات و جمهوریخواه از اعمال تحریمها علیه رهبران دولتهای خارجی که با ما روابط دیپلماتیک دارند و حتی دولتهایی که روابط دیپلماتیک با ما ندارند، امتناع ورزیدهاند و این سیاست نشان میدهد که محمد بن سلمان به ولیعهدی خود باقی میماند و چه بسا مدت زمان طولانی بر عربستان حکومت کند و این احتمال وجود دارد که بعدا دولت ایالات متحده راههای گفتگو با ولیعهد سعودی را پیدا کند.
🔻در گزارش مرکز مطالعاتی صهیونیستی آمده است، دولت آمریکا سعی میکند تا فشارهایش را بر عربستان محدود کند چراکه اقدامات بسیار سختگیرانه علیه ریاض به ضرر آمریکا خواهد بود.
🔻همچنین روابط با ایالات متحده برای ماندن محمد بن سلمان در راس قدرت مهم است. در یک سناریو افراطی یک پیشرفت منفی در روابط با ایالات متحده میتواند وضعیت داخلی عربستان را تضعیف کند. به عنوان مثال فشار بی رویه به ولیعهد سعودی و برکناری و حتی تحریم وی می تواند مخالفان او را تشویق کند تا ولیعهد سعودی را از صحنه سیاسی حذف کنند و این احتمال وجود دارد که آمریکا متوجه شود که تضعیف عربستان سعودی و تیره شدن روابط دو جانبه با آن عربستان را به سمت پکن و مسکو سوق خواهد داد.
مطالعات تخصصی عربستان سعودی
💢حمایت تمام قد مرکز مطالعاتی اسرائیل از محمد بن سلمان! 🔻یک مرکز مطالعاتی صهیونیستی از تمایل اسرائیل
🔻علاوه بر این اقداماتی که دولت آمریکا تاکنون نسبت به عربستان سعودی انجام داده ممکن است دیدگاه منفی در سایر کشورهای خلیج فارس ایجاد کند و این احتمال وجود دارد که این کشورها آنچه اکنون درخصوص سیاست آمریکا اتفاق میافتد تکرار اقدامات «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا در خاورمیانه بدانند که در نتیجه این تصور را در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس ایجاد میکند که در زمان بحران نمیتوان به آمریکا اعتماد کرد .
🔻این چشم انداز احتمالاً انگیزه برخی کشورهای خلیج فارس را برای تحکیم روابط خود با رژیم اسرائیل ایجاد میکند. همچنین از نظر میزان گسترش توافقنامههای عادیسازی روابط کشورهای خلیج فارس با رژیم صهیونیستی، پیوستن سایر کشورها به این روند به رهبری عربستان سعودی پیشبینی میشود که این امر بر توسعه روابط میان ایالت متحده و عربستان سعودی تاثیر میگذارد. در نتیجه اسرائیل تمایل دارد تا هرگونه تنش میان واشنگتن و ریاض را به حداقل برساند به همین دلیل اسرائیل باید پیامدهای احتمالی فشار آمریکا و عربستان را برای دولت دموکراتها توضیح دهد و با این وجود دفاع این کشور از سوی عربستان سعودی نیز باید محتاطانه صورت گیرد زیرا محمد بن سلمان که در حال حاضر از سوی حزب دموکرات به شدت مورد انتقاد قرار میگیرد ممکن است بر گفتگوی اسرائیل و ایالات متحده تاثیر بگذارد.
🔻بر اساس این گزارش، در مجموع با وجود نارضایتی واشنگتن از رفتار عربستان در خصوص حقوق بشر و جنگ طولانی و خونین در یمن، عربستان یک بازیگر مهم منطقهای است که بدون آسیب رساندن به منافع آمریکا در منطقه می توان از کنار آن گذشت. وضعیت اقتصادی مذهبی و سیاسی عربستان برای هر دولت آمریکایی که در صدد مقابله با ایران و محدود کردن مداخلات چین و روسیه در خاورمیانه است، مهم میباشد .عربستان نیز به شراکت با آمریکا نیاز دارد چرا که تنها قدرت جهانی است که انواع تواناییهای استراتژیک و سیاسی را را به عربستان ارائه میدهد.
🔻با گذشت زمان و به احتمال زیاد مذاکرهای میان دو کشور برای غلبه بر اختلافات آنها برگزار خواهد شد و روابط میان دو کشور همانطور که در سالهای اخیر بوده است محکم میشود حتی اگر سیاست دولت جو بایدن با سیاست دولتهای قبلی آمریکا متفاوت باشد.
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢واشنگتن پست:
بزرگترین انتقادی که #بایدن تاکنون در مورد سیاست خارجی خود دریافت کرده تصمیم وی برای مجازات نکردن محمد بن سلمان و عقب نشینی از وعده های انتخاباتی خود در مورد عربستان است!
🌐منبع:
https://www.washingtonpost.com/outlook/2021/03/08/is-normal-foreign-policy-possible-an-abnormal-world/
❇️کانال مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies