💢خاخام اسرائیلی: در بحث عادی سازی روابط با عربستان، فقط مسئله زمان مطرح است
🔹رئیس گروه یهودی ارتدوکس "Aish Global"، مستقر در قدس اشغالی، ادعا کرد که در بحث عادی سازی روابط اسرائیل و عربستان، تنها مسئله باقیمانده، مسئله زمان است.
🔹به گزارش ایسنا، به نقل از "شبکه فلسطین الاخباریه"، شبکه ۷ عبری اسرائیل در گزارشی اعلام کرد که استفان بورگ، خاخام و رئیس گروه یهودی ارتدوکس "Aish Global" که اخیراً به همراه رهبران تجاری یهودی از بحرین و عربستان دیدن کرده است، عربستان را "شگفت انگیز" توصیف کرد و گفت که عربستان را کشوری میبیند که در حال سعی برای دوری از وابستگی به نفت و تکیه بر اقتصاد چند محوری و تجارت است.
🔹وی افزود: در حالی که ریاض هنوز توافق نامههای ابراهیم را برای عادی سازی روابط با اسرائیل امضا نکرده است، افرادی که در عربستان با آنها صحبت کردم گفتند که این فقط یک مسئله زمان است.
🔹این خاخام اسرائیلی ادامه داد: ممکن است روند عادی سازی دو سال طول بکشد که این امر به دلیل محافظه کار بودن جامعه عربستان امری قابل درک است اما در نهایت هدف مشترک ما را گرد هم خواهد آورد و آن "ایران" است.
🔹سالها بود که شایعاتی مبنی بر وجود روابط پشت پرده میان اسرائیل و عربستان به گوش میرسید، اما سعودیها بارها این موضوع را قویا تکذیب کردند.
🔹مقامات سعودی بارها بر ایجاد یک کشور فلسطینی با پایتختی قدس شرقی تاکید و اعلام کردهاند که این امر پیش نیاز عادی سازی روابط عربستان با اسرائیل است.
🔹در اواسط سپتامبر ۲۰۲۰، امارات و بحرین توافقنامههایی را برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی موسوم به "توافق ابراهیم" در یک مراسم رسمی به میزبانی کاخ سفید در واشنگتن، پایتخت آمریکا، امضا کردند.
🔹پس از اینکه امارات و بحرین روابط خود را با اسرائیل عادی سازی کردند، مراکش و سودان نیز به این توافقنامه پیوستند و روابط خود را به واسطه میانجیگری آمریکا با اسرائیل عادی سازی کردند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢جنایتی دیگر از سوی آل سعود!
🔹منابع خبری از اعدام دو زندانی آزادی بیان شیعه عربستانی توسط مقامات این کشور به همراه یک شهروند یمنی دیگر خبر دادند.
🔹شبکه "نبأ" و حساب کاربری موسوم به "ناشط قطیفی" در توییتر امروز (شنبه) اعلام کردند که مقامات عربستان "محمد خضر العوامی"، زندانی آزادی بیان اهل قطیف و همچنین "حسین آل بو عبدالله" زندانی سیاسی را گردن زدند.
🔹طبق اطلاعات موجود، مقامات عربستان العوامی و بو عبدالله را در ارتباط با مشارکت در جنبش اعتراضی مسالمتآمیز در قطیف دستگیر کرده بودند.
🔹وزارت کشور عربستان نیز ضمن اذعان به اعدام این افراد مدعی شد که این افراد مرتکب اعمال "تروریستی" شده و به همین دلیل اعدام شدهاند.
🔹طبق این گزارش، مقامات عربستان همچنین "محمد عبد الباسط المعلمی"، شهروند یمنی دربند آل سعود را اعدام کردهاند.
🔹عربستان سعودی در سالهای اخیر بسیاری از مخالفان خود را به بهانههای واهی اعدام یا زندانی کرده است؛ گستره اعدامها در عربستان از شهروندان این کشور هم فراتر رفته است و شمار زیادی از اتباع دیگر کشورها را نیز شامل شده است.
🔹مردم شرق عربستان طی سالهای اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار دهها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کردهاند؛ اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آلسعود مواجه شدند.
🔹دولت سعودی هر ساله شمار زیادی از مخالفان آلسعود را با هدف مقابله با آزادی بیان و به بهانه مبارزه با تروریسم به مجازاتهای سنگین و اعدام محکوم میکند.
🔹شیخ نمر باقر النمر، روحانی برجسته شیعیان عربستان یکی از برجستهترین زندانیان سیاسی این کشور محسوب میشد که در سال ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از آلسعود و اقدام علیه امنیت ملی این کشور اعدام شد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢بازدید مخفیانه یک مقام اسرائیلی از ریاض در جهت همکاری های امنیتی
🔹العربی الجدید: شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد یک مسئول «بلندپایه» اسرائیلی اخیرا برای گفتوگو درباره چشماندازهای همکاری در زمینه امنیتی و دیگر مسائل محرمانه به #عربستان سفر کرده است.
🔹این شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی ادامه داد: مسئول اسرائیلی با مقامات سعودی دیدار و گفتوگو کرده است و این سفر درچارچوب آمادگیها برای سفر چند هفته بعدِ «جو بایدن»، رئیس جمهوری #آمریکا به منطقه انجام شد که پیشبینی میشود از عربستان و #اسرائیل دیدن کند.
🔹در گزارش «نیز دفوری»، تحلیلگر امور نظامی شبکه ۱۲ اسرائیل آمده است، سفر این مقام اسرائیلی به عربستان در چارچوب همگرایی حاصل شده میان تلآویو و ریاض انجام شده است.
🔹کانال کان اسرائیل هم نوشت: اسرائیل از سفر بایدن به منطقه در چارچوب تلاشها برای ایجاد «پیمان شرق مدیترانه» شامل اسرائیل، امریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس بهرهبرداری خواهد کرد.
🔹گزارش رسانههای بینالمللی حاکی از آن است که دولت بایدن در سکوت خبری مشغول میانجیگری بین عربستان، اسرائیل و مصر بوده است. احتمال میرود در صورت موفقیت این مذاکرات، یک گام رو به جلو برای عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل برداشته شود.
🔹به گفته منابع آگاه، نهایی شدن واگذاری حق حاکمیت دو جزیره راهبردی از مصر به عربستان، یکی از موارد میانجیگری آمریکا بوده است.
🔹اگر چنین توافقی به سرانجام برسد یک دستاورد بزرگ برای سیاست خاورمیانهای دولت بایدن تلقی خواهد شد.
🔹به نقل از منابع مطلع، هنوز این توافق نهایی نشده است و مذاکرات حساس در جریان است و کاخ سفید قصد دارد این توافق تا پیش از زمان سفر بایدن به خاورمیانه در ماه ژوئن آماده شود؛ سفری که ممکن است عربستان سعودی هم به عنوان یکی از مقصدها در آن گنجانده شود.
🔹دو جزیره تیران و صنافیر در تنگه راهبردی تیران قرار دارند؛ تنگهای که مسیر دسترسی به بندر عقبه در اردن و بندر ایلات در اسرائیل را فراهم میکند. مقامات عربستان و مصر میگویند که عربستان کنترل این جزایر را در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرده است و در جریان توافق صلح مصر و اسرائیل در سال ۱۹۷۹، این جزایر از حضور نیروهای نظامی خالی شده است.
🔹کاخ سفید و دفتر نخست وزیری اسرائیل به این خبر واکنشی ندادهاند و سفارتهای عربستان و مصر نیز همچنان سکوت کردهاند.
🔹بر اساس توافق صلح اسرائیل و مصر در سال ۱۹۷۹، جزایر تیران و صنافیر باید عاری از نیروهای نظامی باشند و تنها ناظران چندملیتی به رهبری آمریکا در آنجا حضور داشته باشند.
🔹علیرغم تمام اعتراضات مردمی در مصر، مجلس این کشور در ماه ژوئن ۲۰۱۷ و دیوان عالی مصر در ماه مارس ۲۰۱۸ واگذاری حق حاکمیت این جزایر را به عربستان سعودی تأیید کرد.
🔹نهایی شدن این موضوع منوط به رضایت اسرائیل منطبق با بندهای توافق سال ۱۹۷۹ است. اسرائیل موافقت ضمنی خود را اعلام کرده منوط به اینکه عربستان همچنان به حضور نیروهای چند ملیتی در این جزایر ادامه داده و به آزادی تردد در تنگه پایبند بماند.
🔹ادامه فعالیت ناظران چندملیتی همواره یکی از موانع نهایی شدن این توافق بوده و عربستان با آن مخالف بوده است. گفته میشود اسرائیل ممکن است به خاتمه فعالیت ناظران چندملیتی رضایت دهد ولی در عوض خواهان ترتیبات امنیتی جایگزین خواهد بود.
🔹اسرائیل در چارچوب وسیعتر از عربستان انتظارات دیگری نیز خواهد داشت. از جمله اینکه خطوط هوایی اسرائیل اجازه پرواز بر بخشهای بیشتری از سرزمینهای عربستان را داشته باشند؛ اتفاقی که مسیرهای پرواز به هند، تایلند و چین را به شدت کوتاه خواهد کرد.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️توهين به نمادهای شیعی در احسا
🔺ویدئوی فوق که در رسانه های اجتماعی عربستان منتشر شده، گروهی از کارمندان شهرداری شهر احسا (که بیشتر ساکنان آن شیعه می باشند) را نشان می دهد که وارد قبرستان این شهر شده و اقدام به برچیدن پرچم های نصب شده بر قبور نموده و معترضین را تهدید به برخورد می نمایند.
🔺برخی کاربران سعودی نیز با تحسین این اقدام آن در جهت مبارزه با شرک نامیدند. این پرچم ها درحالی از سوی این کاربران نماد شرک نامیده می شود که فسق و فجور آشکار و علنی از سوی هیئت سرگرمی تقریبا همه مناطق عربستان را در نوردیده ولی مدعیان شرک در قبال آن سکوت مرگباری را اختیار کرده اند. (مطالعات خلیج فارس)
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢عربستان: الزامی بودن پوشاندن موی سر و گردن زنان در کارت ملی حذف شد!
🔹عکاظ: در اصلاحات جدید ماده ۱۷ آیین نامه اجرایی ثبت احوال عربستان که روزنامه رسمی "ام القری" منتشر کرد، عبارت "الزامی بودن پوشانده شدن موی سر و گردن زن در کارت ملی #عربستان حذف شده است.
🔹ماده ۱۷ متن ثبت احوال عربستان پیش از اصلاح این گونه بود که عکس شخصی زن باید رنگی با پیش زمینه سفید، بدون عینک، روشن و تمام ابعاد چهره را دربر می گرفت و در اندازه ۶*۴ بود.
🔹براساس این بند قانون ثبت احوال عربستان پیش از اصلاح، چهره زن باید بدون آرایش و با پوشیده بودن کامل سر و گردن گرفته میشد.
🔹پبش از آن و در مردادماه ۹۸ زنان عربستان اجازه یافتند بدون موافقت ولی و قیم به سفر بروند.
🔹بر اساس قانون اصلاح شده از این پس زنان عربستانی می توانند بدون شرط موافقت ولی و قیم گذرنامه های خود را دریافت کنند.
🔹پیش از این نیز زنان سعودی اجازه رانندگی را پیدا کرده بودند. عربستان تا سال ۲۰۱۸ تنها کشور جهان بود که زنان در آن از حق رانندگی محروم بودند.
🔹در سال ۹۶ نیز زنان عربستان پس از آن که اجازه ورود به ورزشگاهها را نداشتند، اجازه یافتند به استادیومها رفته و به تماشای بازی فوتبال ملی و باشگاهی بپردازند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies
💢پویش بینالمللی مقابله با امنیتی کردن حج
🔹عربی21: نهادهای حقوق بشری و سیاسی، علما، وعاظ و بسیاری از شخصیتهای مسلمان کمپینی را برای مقابله با «سیاسیکاری مقامات سعودی در خصوص پروندههای #حج و عمره راهاندازی کردند.
🔹شرکتکنندگان در این کمپین بیانیهای با عنوان «حج امن نیست» منتشر کردند و در آن گفتند: وجود اماکن مقدسه در جغرافیای حکومت سعودی این کشور را ملزم به احقاق حقوق حجاج میکند، نه به دلیل اینکه بهترین کشور یا بهترین حکومت است، بلکه به دلیل اینکه مکه و مدینه در محدوده جغرافیایی آن واقع شده و این امر برای حکومت سعودی الزامآور است.
🔹در این بیانیه آمده است: حکومت سعودی باید امور مربوط به حج را سازماندهی و تسهیل کند و به مسئولیت کامل خود در قبال همه دنیا عمل کند بدون اینکه منتی بگذارد یا رنجشی ایجاد کند و این موضوع مسئولیت حاکمانی است که مقدسات در سرزمین تحت حکومت آنها قرار دارند و حتی در دوران جاهلیت یعنی قبل اسلام هم این مسئولیت وجود داشته است.
🔹در این بیانیه، دولت عربستان سعودی متهم شده است که عمداً حرمین شریفین را به طور واضح و مکرر سیاسی کرده و حج و عمره را ابزاری برای سرکوب و وسیلهای برای تصفیه مخالفان و راهی برای حمایت از رژیمهای سرکوبگر قرار داده است.
🔹نیروهای امنیتی سعودی شماری از حجاج برخی کشورهایی را که در تبعید به سر می برند مثل شهروندان #مصر، #لیبی، #یمن و #سوریه را بازداشت کردند یا حجاج اقلیت مسلمان چینی نظیر #اویغورها را به کشورها و رژیمهایی که به سرکوب و نقض حقوق شهره هستند تحویل دادند.
🔹در این بیانیه آمده است: عربستان سعودی تریبون حرمین شریفین را به عنوان ابزاری برای بزک کردن سیاستهای نظام #محمد_بن_سلمان و تبلیغ برای او به کار گرفته است.
🔹امضاکنندگان بر رد و محکومیت «استفاده از حج و عمره به عنوان ابزار سیاسی، یا وسیله ظلم و تطمیع و بازداشت مهمانان حرم امن الهی» تأکید کردند و گفت: همه نهادهای اسلامی و حقوقی و مجامع علما باید به تکلیف خود در دفع آسیبها از حریم بیت الله الحرام و مسجد النبی عمل کنند و حقوق حجاج و عمرهگزاران را در لیست حقوق و موازین قرار دهند.
❇️مطالعات تخصصی عربستان سعودی
✅@Saudistudies