💥😳بمب بورس به جای بُمب نقدینگی! مهم::
👌مدیران اقتصادی وبانک مرکزی به خاطر نگرانی ازبهم خوردن بازارهای موازی و کنترل #بمب #نقدینگی بمب بسیار بزرگتر و مهیبتری به عنوان بازار #بورس بوجود آوردهاند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهدبود.
🔷سایت الف در یادداشتی به شرایط این روزهای بورس در کشور پرداخت و نوشت: در چند ماه و به خصوص در چند هفته گذشته بورس ایران هر روز دارد رکورد میشکند. در این یادداشت کوتاه بدنبال درست یا نادرست بودن و چرایی و چگونگی رسیدن بورس به این مرحله نیستیم اما تصمیم اخیر برای درگیر کردن 8 میلیون نفر در این بازار ما را بر ان داشت که به همه دست اندرکاران بورس و مدیران افتصادی دولت و بانک مرکزی که به وضوح تصورمیکنند بااستفاده ازبورس میتوان تا حدزیادی نقدینگی کلان کشور را جذب کرد هشدار فوری دهیم.
🔶متاسفانه ازدو هفته قبل به نظر می رسد کنترل بورس و شاخص آن تا حدود زیادی از دست مدیران اقتصادی کشور خارج شده به این معنی که امکان نزولی شدن تکنیکی شاخص بورس وجود ندارد و اهرمی که آنها برای کنترل نقدینگی به ان پرداختند حالا بدون توقف و ترمز دارد می تازد و به بزرگترین پاشنه اشیل اقتصاد ایران تبدیل شده چرا که با تبلیغ بیش از اندازه که تا حدود زیادی غیر واقعی است میلیونها نفر از مردم اغلب بی تجربه و با ریسک بالا وارد این بازی خطرناک شدند و برای آنها انتظار اشتباهی بوجود امده که بازار بورس باید هر روز دو تا سه درصد و هر هفته ده تا 15 درصد رشد کند.
🔻درحال حاضر بزرگترین نگرانی مدیران اقتصاد باید این باشد که سرعت رشد شاخص بورس دیگر نمیتواند نزولی و متوقف شود، چون در آن صورت خطر عظیمی بوجود میآید که سهامداران تازه وارد و بی تجربهای که اغلب برای سود چند ده درصد در ماه در چند هفته اخیر وارد بورس شدند ناگهان تصمیم به فروش و نقد کردن پول و سود خود شوند. تاکید مدیران اقتصادی و بانک مرکزی برای رونق بورس برای کنترل و مهار نقدینکی ریالی ما را نا خوداگاه به یاد همان تدبیر افراد ساده اندیشی می اندازد که به تصور خود برای مهار کرونا از الکل یا داروهایی بدون تجویز پزشک استفاده می کنند.
🔺در مقام قیاس و فقط برای روشنی بیشتر،تصور کنید درصد کوچکی از سپرده گذاران بانکی درصدد نقد نمودن سپردههای خود در بانکها باشند. چه اتفاقی برای سیستم بانکداری و اقتصاد کشور روی خواهد داد؟ اما برای بانکهای ایران با توجه به نوع مشتریها که اغلب محافظه کار و سنتی هستند و همانطور بدلیل تضمین سودهای 15 تا 20 درصد در سال این اتفاق بسیار بعید است ولی طبیعت بورس ایران و دنیا با بانک بسیار متفاوت است چون هیچ تضمینی برای سود در پایان سرمایه گذاری وجود ندارد.
♦️همین باعث می شود در بورس که اغلب مشتریان جدید آن، جوان و بی تجربه هستند و فقط به دنبال #سود_فوری (قاتل اقتصاد و اخلاق اقتصادی سالم) و چند برابر بانکها هستند و بسیاری از انها 70 تا 80 درصد و گاهی تمام سرمایه و پس انداز خود را راهی بازار بورس کردند به محض منفی شدن یا ملایم شدن رشد شاخص بورس تصمیم به نقد کردن سهام خود بگیرند. به نظر شما چه اتفاقی خواهد افتاد؟ و بدتر از ان این حقیقت تلخ هست که این امر یعنی نقد کردن سهام فقط در صورتی اتفاق نخواهد افتاد که بورس به روند رشد 15 درصد در هفته خود ادامه دهد.
👌ولی همه میدانیم که چه از نظر اقتصادی و چه از نظر منطقی #غیرممکن است #سود_زیاد هفته ای 15 درصد در بورس ادامه یابد و باید #هشدار فوری داد که خیلی زود متوجه میشویم که متاسفانه مدیران اقتصادی و بانک مرکزی به خاطر نگرانی از به هم خوردن بازارهای موازی و کنترل بمب نقدینگی چه بمب بسیار بزرگتر و مهیب تری به عنوان بازار بورس بوجود اورده اند که مادر تمام بمبهای اقتصادی خواهد بود.
💥حداقل کاری که تا دیر تر از این نشده باید فوری اجرا شود این است که در مرحله اول در تصمیم به بورس کشاندن سرمایه ناچیز دو میلیون تومانی 8 میلیون کد ملی بازنگری اساسی انجام شود و در مرحله دوم تلاش شود سرعت رشد شاخص بورس بدون اینکه منفی شود ملایم شود.
😳حتی روشهای دیگر مهارموقت نقدینگی مانند افزایش سودبانکی هر چند تابه حال از آن استفاده گسترده شده که به فرسوده شدن سیستم بانکی انجامیده است؛ولی بازبه دلیل تضمینی بودن سود مشتری در مقام قیاس با افزایش روزانه بورس از هزینه و خطر کمتری برای اقتصاد کلان و امنیت ملی کشور برخوردار است. غیر از این باشد تلاطمات اقتصادی و اجتماعی ادامه روند کنونی بورس ایران به اندازهای خواهد بود که تلاطمات اقتصادی و اجتماعی موسسات اعتباری یا جریان تعدیل قیمت بنزین و حتی هزینههای اقتصادی کرونا دربرابر آن به سان نسیم خواهد بود واصلا هم تصور نکنیم روی دادن آن به دوری زمان دولت بعد خواهد بود.
#بمب_بورسی #بورس_بازی #سفته_بازی
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
💥 #اشارات_و_تنبیهات/ هشدار به زندگان!!
💥حقیقتاً #TFI و #شبکه به چه میاندیشند؟!
بیکاری و بیپولی ناشی از کرونا...
تبلیغات فروش بورسی شستا...
بمب بورسی...
بمب نقدینگی رها...
فروش ناصواب شرکتهای داخلی...
فقر ناشی از کرونا...رکود بیشتر و...
سیاستهای سست دولتی...
خرید ارزان سهام شرکتهای جهان توسط بانکداران یهودی فدرال رزرو...
پر کردن منابع ذخیره استراتژیک آمریکا وهمپیمانان با نفت بسیار ارزان...
چند دستگی الحشد
سپاهیان پنجاههزارنفری ضدمقاومت در ترکیه
ورشکستگی اقتصادی ایران و انتخابات1400...
👌:: نتیجه ::
خطر! خطر! خطر!
👈👈 :: راهحلها ::
#جهش_تولید #اقتصاد_مقاومتی #12مینیپتروپالایشگاه #جهش_کشاورزی #تولید_خانگی #صادرات #صادرات_لوازم_بهداشتی #تقویت_دانش_بنیانها #استقلال_در_فضای_مجازی #شبکه_تهاتری_اینترنتی #نور2 #رسیدگی_فوری_به_فقرا #بازار_تهاتری #مواسات #انتخابات1400 #دشمن_شناسی
👌🔶💥 دشمن بیدار است و باید بیدار بود و بیدار و بیدار!
#بمب_بورسی #بورس
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
👈 دکتر احمد توکلی، اقتصاددان و رئیس هیأتمدیره سازمان دیدهبان شفافیت و عدالت در نامه ای سرگشاده خطاب به ملت ایران نوشت:
💥😳 دلسوزان ملک و ملت به د اد ایران برسید.
هشدار و تقاضاهای این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در نامه مذکور به شرح زیر است:
🔰 1- پس از #چپاول اموال ملت به اسم #خصوصی_سازی حالا می خواهند به اسم #مشارکت_عمومی_خصوصی تمامی دارائی های ملت را اعم از مدارس، بیمارستانها، ورزشگاهها، دانشگاهها و ... همه را چه در حال کار یا تکمیل شده یا نیمه کاره را به #تاراج بدهند.
🔰 2- ساز و کار هم بسیار فساد آفرین است. زیرا تصمیم گیری درباره انتخاب طرح قابل فروش، قیمت گذاری، انتخاب خریدار، شرایط نقد و اقساط به عهده شش نفر است که در عمل وزیر در مرکز و مدیرکل در استانها تصمیم گیر نهایی است.
🔰 3- منبع خرید از طریق وام بانکی با ضمانت دولت برای به اصطلاح خریدار تامین می شود و وزیر یا مدیرکل می تواند 80 درصد برای مناطق محروم و 50 درصد برای دیگر مناطق تخفیف دهد.
🔰 4 -مجلس نمی تواند از اصل 85 در اینجا استفاده کند. این اصل برای قوانینی است که قابلیت آزمایش داشته باشند نه قانونی که بر اساس آن اموال ملت به اسم فروش از ید دولت خارج می شود. فروش مال که آزمایشی نمی شود.
🔰 5- مجلس دهم این #خیانت_بزرگ تصویب لایحه مشارکت عمومی-خصوصی را مرتکب نشود. بی شک جوانان غیور عدالت خواه و مردم وطن دوست و انقلابیون کشور اجازه چنین خیانی را به کسی نمی دهند.
❌👈به گزارش فارس، بررسی لایحه مشارکت عمومی – خصوصی که بعضا از آن به عنوان #خصوصی_سازی_دوم یاد میشود در دستور کار مجلس قرار گرفته است.
👈دولت و بعضی نمایندگان مجلس تلاش میکنند این لایحه بدون طی روال معمول بررسی و تصویب طرحها در قالب اصل 85 و بدون نیاز به طرح و بحث در صحن مجلس تصویب شود.
👈بر این اساس، یکی از مهمترین قوانین سالهای اخیر کشور در فرآیندی غیرشفاف و مبهم تصویب شده و علاوه بر آن بخش مهمی از نقاط عطف این قانون مسکوت گذاشته شده و به آییننامههای اجرایی حواله شده که با این شیوه تصویب عملا تصمیم گیری درباره این نقاط عطف عملا در اختیار بخش کوچکی از دولت قرار خواهد گرفت.
💥👈اهمیت این مساله بیشتر درک میشود اگر بدانیم گروه کارشناسی اصلی سازمان برنامه و بودجه که روی این موضوع تسلط کافی داشته و برای مدت قابل توجهی در کمیسیون اصلی بررسی کننده به همراه کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس به بررسی و تنظیم این لایحه مهم و سرنوشتساز کمک می کردند به صورت ناگهانی به جای دیگری منتقل شده و گروه جدیدی جایگزین آنها شدند.
👈با این تغییر و با مشارکت فعال یکی از اعضای کمیسیون عمران، عملا طرحی که نظرات کارشناسی به میزان قابل توجهی در آن لحاظ شده بود کنار گذاشته شد و متن جدیدی تنظیم شد که ابهامات زیادی در آن وجود دارد و به گفته بعضی اعضای کمیسیون عمران مجلس حتی فرآیند صحیح رایگیری و تصویب در کمیسیون را نیز طی نکرده است.
👈در عین حال، همانطور که اشاره شد موارد مهمی در این متن مسکوت گذاشته شده و به آییننامه اجرایی احاله شده است که به نظر میرسد وظیفه نوشتن آییننامه نیز بر عهده همین گروه کوچک 6 نفره قرار بگیرد و عملا بدون رعایت فرآیند طبیعی و شفاف درباره قانونی که حد و مرز توزیع امکانات و امتیازات طرحهای عمرانی را تعیین میکند و ظرفیت تبدیل شد به یک ماشین بزرگ توزیع رانت را دارد، به طور کامل در ید اختیار این افراد معدود قرار میگیرد.
👌یکی از اعضای #کمیسیون_عمران_مجلس در این باره به خبرنگار فارس گفت: در تصویب متن جدید لایحه مشارکت عمومی-خصوصی، قواعد رای گیری و آییننامه تصمیم گیری رعایت نشده است و به نظر نمی رسد کمیسیون از نصاب کافی برای تصمیم گیری برخوردار بوده و یا با حضور تعداد قابل توجهی از نمایندگان این لایحه مهم بررسی شده باشد.
👈وی افزود: این شیوه تصویب لایحه به خصوص تصویب آن بر اساس اصل 85 و سپردن آیین نامههای اجرایی به تدوینکنندگان متن فعلی عملا همه اختیارات #قوه_مقننه را به بخش کوچکی در #سازمان_برنامه_و_بودجه تحویل خواهد داد.
💥به مدرسه اقتصاد بپیوندید:
eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
🚨نمودار رتبهبندی ۱۵ کشور اول در ۲۰۱۹ در #هزینههای #نظامی که توسط انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم تهیه شده:
🔰آمریکا در رتبه اول.
🔰عربستان سعودی در رتبه پنجم.
🔰رژیم صهیونیستی در رتبه پانزدهم.
🔰بودجه نظامی ایران هم در لیست نیست (ایران در رتبه۱۸ بوده و از همه لحاظ از سایر کشور های نمودار عقب است.)
✍️ حالا نالههای آمریکا و اسرائیل و مزدوران رسانهایشان درمورد #هزینههای_نظامی ایران (از تجهیزات تا انسانی) را شنیدید؟
بحث فقط این است: با تهاجم به ارتش و سپاه، منافقین داخلی و دشمنان خارجی، ایران را غیرمسلح و ضعیف میخواهند!
#باید_قوی_شویم
@timoora
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸این صدای مادرم است‼️
🔴وقتی خیلی شیک و مجلسی میخواهند مادری را جلوی چشمان فرزندش به #قتل برسانند! این انگلستان است! مهد #روچیلدها و #صهیونیستها! به #قتلگاه تمدن غرب خوش امدید/ نصر تی.وی
#ضعیف_کشی #قتل_پیران
@SchoolofEconomics
💥👈 مطالبه اساتید و طلاب حوزه از رئیس دستگاه قضا:
💥👈 عاملان ولنگاری فضای مجازی کشور را محاکمه کنید!
🔷امام خامنه ای درسخنرانی ابتدای سال خود، فضای مجازی را ازجمله عرصه هایی معرفی کردند که قوت پیدا کردن درآن حیاتی است. بدیهی است تحقق این مهم وظیفه نهادهای مسئول است و البته این اولین بار نیست که معظم له این مطالبه را ازمسئولان مطرح کرده اند.ایشان با معرفی فضای مجازی غیر استاندارد کنونی به عنوان قتلگاه نوجوانان و جوانان که منطقه عظیمی از آن دردست دشمن است و دارد به کشور ضربه میزند، متولیان این عرصه را موظف به تاراندن دشمن از فضای مجازی کرده اند.
🔶همچنین با تشبیه فضای مجازی معیوب کشور به سلاح شیمیایی می فرمایند: «امروز از تلویزیون، از رادیو، از اینترنت، از شبکه های اجتماعی، از انواع و اقسام وسایل فضای مجازی، علیه افکار عمومی ما استفاده میشود این را کسانی که مسئولیّت این بخش از کشور را -بخش ارتباطات را- دارند، درست توجّه کنند. ما درجلسات حضوری هم به اینها تذکّر دادهایم، تأکید کردهایم، حالا هم میگوییم توجّه کنند که آنها ابزاری نشوند برای اینکه دشمن راحت بتواند سلاح شیمیایی خودش را علیه این مردم به کار ببرد! وظیفهی خودشان را بدانند و با جدّیّت عمل کنند.»
🔷عملکرد دشمن پسند متولیان فضای مجازی نسبت به عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات، از موضوعاتی است که مورد انتقاد رهبر انقلاب قرار گرفته است: «در مسئلهی فضای مجازی، آنچه از همه مهمتراست، مسئلهی شبکهی ملّی اطّلاعات است. متأسّفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته این[طور] نمیشود.»
🔶متاسفانه گلایهی صریح معظم له از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی درجلسه ی عمومی نیز، نتوانست این نهادها را ملزم به انجام وظائف قانونی خود کند. مواضع و عملکرد فاجعه بار دبیر شورای عالی فضای مجازی و وزیر ارتباطات گویای آن است اساسا این دو مسئول، اعتقادی به سر و سامان یافتن فضای مجازی کشور ندارند. برخی از تخلفات و کوتاهی های صورت گرفته نهادهای مذکور بدین شرح است:
🔰1-عدم راه اندازی شبکه ملی اطلاعات به عنوان ضروری ترین زیرساخت ارتباطی کشور با وجود تصریح قانونی و تاکیدهای چند باره رهبر معظم انقلاب نسبت به آن
🔰2-حمایت زیرساختی عجیب از شبکه های مجازی خارجی همچون تلگرام و اینستاگرام
🔰3-سنگ اندازی های فراوان در مسیر رشد و توسعه پیام رسان های داخلی که خود مثنوی هفتاد من کاغذ است.
🔰4-حاکم کردن افراد بی سواد بر ذهن و دل جوانان مسلمان در فضای اینستاگرام
🔰5-وابسته کردن غالب خدمات و سرویس های فضای سایبری کشور به دشمن
🔰6-توسعه فضای مجازی بر خلاف منافع مردم و کشور بر مدار منافع هزاران میلیاردی انحصاری خرید و فروش پهنای باند خارجی برای دولت
🔰7-شائبه تقسیم کار مسئولان با استکبار! رها سازی عمدی فضای مجازی کشور و درنتیجه رساندن اطلاعات حساس کشور، مردم و مسئولان به دشمن اصلی انقلاب اسلامی یعنی آمریکا و پی ریزی دقیق نقشه ها و عملیات های تخریبی نظام سلطه علیه ایران با استفاده از این اطلاعات
🔰8-معطل ماندن فاجعه بار مطالبات و دستورات رهبر انقلاب در خصوص سامان بخشیدن به فضای مجازی کشور و حتی در مواردی مخالفت صریح با آن
🔰9-توسعه فضای مجازی کشور بر اساس دستورات نظام سلطه و طبق اسناد به اصطلاح بین المللی که در حقیقت دست پخت صهیونیزم جهانی است.
🔰10-به مخاطره انداختن امنیت ملی از طریق بهره گیری گروه های تروریستی از شبکه های اجتماعیِ مطلقا بی ضابطه برای هماهنگی و ارتباط گیری که حمله داعش به مجلس شورای اسلامی، حرم حضرت امام و مراسم رژه ی نیروهای مسلح در اهواز، اغتشاشات دیماه 96 و آبان 97 تنها گوشه ای از آن است.
🔰11-سلب امنیت روانی مردم که دروغ ها و شایعات فراوان این روزها در رابطه با بیماری اخیر نمونه ی کوچکی از آن است.
🔰12-زمینه سازی نفوذ فرهنگی با ترویج اباحه گری و قبح شکنی گناه، حمله به مقدسات دینی و ارزش های اسلامی-ایرانی، ترویج سبک زندگی غربی، ترویج بی خدایی، مسیحت، بهائیت و عرفان های کاذب و...
🔶با توجه به موارد ذکر شده ، ازجنابعالی به عنوان رئیس قوه قضائیه تقاضا مندیم در راستای عمل به وظیفهی قانونی خود که همانا حمایت از حقوق عامه است، در اسرع وقت با عوامل ولنگاری فضای مجازی کشور برخورد قاطعِ قضایی صورت دهید آنها را بازداشت و محاکمه کنید.
🔷بدیهی است شخص آقای #فیروزآبادی #دبیر #شورای_عالی_فضای_مجازی و آقای #آذری_جهرمی #وزیرارتباطات، متهم ردیف اول این پرونده هستند.این دو فرد مکررا، به نفع سرویسهای خارجی وقت کشی کرده و تعهدات خود را طی ۵ سال اخیر نقض کرده و به دستورات و منویات رهبر انقلاب عمل نکرده اند.اسناد و مدارک تخلف های فراوان نامبردگان از قوانین کشور در اختیار است که در صورت صلاحدید در اختیار حضرت عالی قرار خواهدگرفت.
@SchoolofEconomics
👌😎 درباره #بورس و #بمب_بورسی و #بورس_بازی، و وضعیت این روزهای #بازار_سهام، مطالبی در کانال مدرسه اقتصاد آمد که سؤالات و نکات مهمی را برخی مخاطبان گوشزد کردند. در همین راستا تصمیم گرفتیم که چند مقاله قابل تامل در این رابطه در کانال بارگذاری کنیم. به امید موفقیت دولت و ملت در ساحت اقتصاد:
👇👇👇👇👇
eitaa.com/SchoolofEconomics/3406
eitaa.com/SchoolofEconomics/3407
eitaa.com/SchoolofEconomics/3408
eitaa.com/SchoolofEconomics/3409
eitaa.com/SchoolofEconomics/3410
eitaa.com/SchoolofEconomics/3411
پوشش ریسک و غرر در بازارهای مالی.pdf
209.2K
🔶 بیان و اثبات تفاوت ماهوی « معاملات مبتنی بر غرر » و « قراردادهای پوشش ریسک» از منظر فقه امامیه نوشته: احمد بهاروندی
👈 منبع: راهبرد یاس 1388 شماره 18
🔷 چکیده: در جامعه امروز تقریباً تمام افراد به نحوی با مفهوم #ریسک آشنایی دارند. از دیدگاه نظری هر فعالیت اقتصادی توأم با درجهای از ریسک است. ریسک را نمیتوان کاملاً حذف کرد، بنابراین مدیریت ریسک یکی از دغدغههای اصلی صاحبان سرمایههای اقتصادی است. از طرف دیگر به واسطه پیشرفتهای حاصله در باب تکنیکهای پوشش ریسک، در سالهای اخیر اقبال فراوانی از طرف ارباب سرمایه به بازارهای مالی و این تکنیکها حاصل شده است. راههای پوشش ریسک عمدتاً یا از طریق انجام معاملات خاص میباشد و یا به صورت اعمال مدیریت صحیح بر سرمایه صورت میگیرد. در عین حال سیطره به هنگام ملاحظات شرعی و حقوقی بر بازار سرمایه این ضرورت را ایجاب می کند که ماهیت این قراردادها به دقت مورد بررسی قرار گیرد. در این تحقیق ما بر آنیم تا با مقایسه معاملات ریسکی و معاملات مبتنی بر غرر اثبات کنیم که ایندو
دارای ماهیت متفاوتی بوده و نمیتوان صرف وجود ریسک در یک معامله را دلیل وجود غرر در آن ملهم، دانست.
👈 واژگان کلیدی: #ریسک، #غرر، #پوشش_ریسک، #سفته بازی. #بورس #بورس_بازی
@SchoolofEconomics
تحلیل فقهی بورس بازی.pdf
727K
🔶بررسی وتحلیل فقهی بورس بازی مبتنی بر دستکاری قیمت دربازار اوراق بهادار/محمد توحیدی وسیدعباس موسویان
👈بورس اوراق بهادار،زمستان97،شماره44
🔷چکیده: #سفته_بازی(بورس بازی) فعالیتی است که طی آن یک معامله گرباخریدوفروش دارایی (کالا، ارز، اوراق بهادار و ...) در افق زمانی کوتاه مدت، به دنبال کسب سود سریع ناشی از تغییرات و نوسانات قیمتی دارایی است.درطول تاریخ بازارهای مالی همیشه سردرگمی ودوگانگی دربرخورد بامفهوم بورس بازی وجود داشته است.ازیکسو،بورس بازان را مقصران اصلی ایجاد حباب های سفته بازانه و نوسانات قیمتی شدید در بازارهای مالی و غیر مالی می دانند و از سوی دیگر نقش بورس بازان را بخاطر افزایش نقدشوندگی، کارایی و ظرفیت تحمل ریسک دربازار،مفیدوضروری میدانند.بورس بازان با توجه به اینکه به دنبال کسب سود سریع ناشی از تغییرات و نوسانات مقطعی قیمت دارایی در افق زمانی کوتاه مدت هستند،اغلب متهم به دستکاری قیمتها به روشهای فریبنده وگمراه کننده هستند.این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که حکم فقهی #بورس بازی همراه با روش های مختلف دستکاری بازار چیست؟
این پژوهش به روش اجتهاد چندسطحی درصدد است ضمن تبیین مفهوم بورس بازی، دستکاری قیمت و مصادیق مختلف آن،به تحلیل وتطبیق روشهای مختلف دستکاری باموازین وقواعد فقهی بپردازد.نتایج پژوهش نشان میدهد اگر #بورس_بازی همراه #دستکاری_قیمتها به روشهای فریبنده و گمراه کننده باشد از نظر شرعی محل اشکال است. در این پژوهش،ضوابط مختلف فقهی شامل ممنوعیت تدلیس،غرور،نجش،غبن،ضرر وضرار، تبانی ومعامله صوری باروشهای مختلف دستکاری تطبیق داده شده وحکم فقهی هریک بیان شده است.
.
تحلیل فقهی و اقتصادی بورس بازی.pdf
311.4K
🔶تحلیل فقهی اقتصادی بورس بازی، نوشته محمدامین علینقی لنگری
👈منبع: تحقیقات مالی - اسلامی سال اول پاییز و زمستان 90، شماره1.
🔷چکیده: بورس بازی یکی از رفتارهای شایع در بازارهای مالی است. با توجه به گسترش بازارهای سرمایه در ایران و مبتلابه بودن این موضوع برای سرمایه گذاران، این مقاله به تحلیل فقهی و اقتصادی بورس بازی بر اساس دو ملاک قیمت عادلانه و عدم ایجاد ضرر می پردازد. ازاین رو، در ابتدا با مرور تعاریف متداول بورس بازی و بررسی انواع بورس بازی در بازارهای کالا، ارز و سهام، مهم ترین نظرهای بزرگان پیرامون بورس بازی را بیان می نماییم. سپس، با توجه به اجماع نظرهای بزرگان در مورد برخی از بورس بازی های حرام، این مصادیق را برشمرده و برای تعیین میزان انطباق سایر انواع بورس بازی با مبانی اسلام، با بررسی آثار بورس بازی در بازارهای کالا، ارز و اوراق سهام (با توجه به «اصل لا ضرر») انواعی از بورس بازی را که معیار قیمت عادلانه را رعایت ننموده اند یا موجب ایجاد نابسامانی در بازارها می شوند، مخالف با تعالیم شریعت اسلام دانسته ایم.
👈کلیدواژهها: #بازار_سرمایه، #قیمت_عادلانه، #بورس_بازی، #قاعده #لا_ضرر. #بورس #سفته_بازی.
👈حوزه های تخصصی: مدیریت گروههای ویژه، مدیریت اسلامی، مدیریت مالی، حسابداری، تئوریهای حسابداری
@SchoolofEconomics
تحلیل کنز از دیدگاه فقه و اقتصاد.pdf
482K
🔶 تحلیل کنز از دیدگاه فقه و اقتصاد نوشته سیدرضا حسینی
👈 منبع: معرفت اقتصادی سال اول پاییز و زمستان 8 شماره1
🔷 چکیده: کنز به عنوان یکی از مفاهیم محوری در ادبیات فقه اقتصادی که در آیات 34و35سورهی توبه وارد شده، مورد برداشت های گوناگونی از ناحیهی مفسران، فقیهان و اقتصاددانان مسلمان قرار گرفته است. این مقاله با استفاده از روش تحلیلی فقهی ـ اقتصادی، ضمن بررسی برخی از مهمترین این دیدگاه ها، در صدد ارایه تبیینی قابل قبول از مفهوم کنز و تحلیل برخی از آثار و کارکرد های اقتصادی آن است. فرضیهی مقاله این است که آیات کنز بیانگر یک قاعده ی اساسی در جهت اصلاح انگیزه های حاکم بر رفتارهای اقتصادی افراد در زمینهی کسب مال و ثروت و جریان صحیح گردش پول (مال) و چگونگی تخصیص درآمد است. بر اساس این حکم، رویکرد تکاثری به انباشت ثروت که مستلزم اسراف، اتراف و بیتوجهی به مصالح اجتماعی و نیاز تهیدستان باشد،محکوم است . اسلام، خواهان قرار گرفتن ثروت و درآمد در جریان فعالیت های اقتصادی و در راه های مورد رضایت خداوند اعم از تأمین هزینه های شخصی و تأمین مصالح اجتماعی در (زمان حال) وسرمایه گذاری برای تأمین مصالح فردی و اجتماعی (آینده) است. تحلیل آثار این حکم برتقاضای پول، سفته بازی در بازار های مالی، رفتار پس انداز و سرمایه گذاری افراد و برخی پدیده های کلان اقتصادی،هدف دیگر این مقاله است.
👈 کلیدواژهها: #ذخیره_سازی، #کنز، #انفاق، #پس_انداز، #سفته_بازی، #بورس، #بورس_بازی، #سبیل_الله، #تکاثر
@SchoolofEconomics
سفته بازی در مسکن.pdf
604.7K
🔶 نقش سفته بازی بر تغییرات قیمت مسکن در ایران (1387-1370) نوشته فرهاد خدادادکاشی و نرگس رزبان
👈 منبع: پژوهش ها و سیاست های اقتصادی سال بیست و دوم پاییز 1393 شماره 71
🔷 چکیده: بخش مسکن طی چند دهه اخیر با دوره های رونق و رکود تورمی و افزایش بی رویه و جهش وار قیمت همراه بوده است. بروز نوسان های ادواری در این بخش باعث ایجاد معضلات ساختاری و بعضاً اجتماعی گردیده و به این دلیل تحلیل نوسان های بازار همواره مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است. در این مقاله در پی بررسی اثر سفته بازی بر نوسان های بازار مسکن در ایران طی دوره 17 ساله (1387-1370) با استفاده از معادله تعادلی قیمت و تکنیک شبیه سازی می باشیم. در این بررسی برای تخمین ضرایب معادلات از تکنیک ژنتیک الگوریتم استفاده شده و نتایج با برنامه نویسی در نرم افزار Matlab شبیه سازی شده است. نتایج حاکی از آن است که انگیزه سفته بازی نتیجه انتظارات قیمتی و تحلیل روند قیمت دوره های گذشته توسط سرمایه گذاران بوده که به صورت تقاضای سفته بازانه در بازار نمود می یابد. تقاضای سفته بازی تأثیر قابل ملاحظه ای در ایجاد نوسان های قیمتی در بازار مسکن دارد و موجب بروز دوره های رونق و رکود قیمتی در این بازار می گردد، همچنین با بررسی کشش قیمتی عرضه می توان نتیجه گرفت که افزایش سرعت تولید و تقویت سمت عرضه می تواند فاکتور اساسی در کنترل نوسان های بازار با پاسخگویی به تقاضای سفته بازی باشد.
👈 کلیدواژهها: #انتظارات_قیمتی، #قیمت_مسکن، #سفته_بازی، #بورس_بازی، #بورس، #نوسان_های_بازار_مسکن، #کشش_قیمتی_عرضه.
@SchoolofEconomics
سفته بازی و حباب قیمت.pdf
645.4K
🔶 بررسی سفته بازی و حباب قیمت مسکن در مناطق شهری ایران نوشته سیدمحمدرضا سیدنورانی
👈 منبع: پژوهشنامه اقتصادی سال چهاردهم بهار 1393 شماره1 (پیاپی 52)
🔷چکیده: این مقاله به بررسی سفته بازی و حباب قیمتی در بازار مسکن مناطق شهری ایران می پردازد. برای این منظور ابتدا مدل مناسب برای تبیین عوامل تعیین کننده قیمت مسکن طراحی و سپس، به روش GMM برای دوره 1375:1 تا 1389:4برآورد شده است. نتایج نشان می دهد که عواملی مانند قیمت دوره قبل مسکن، بازدهی سایر بازارها (رشد شاخص قیمت مصرف کننده تعدیل شده)، تغییرات جمعیت، هزینه ساخت مسکن و میزان عرضه مسکن (پروانه های ساختمانی صادر شده) اثر معناداری بر شاخص قیمت مسکن دارند. در این بین، اثر تغییر درآمد (تولید ناخالص داخلی) بر شاخص قیمت مسکن معنادار نیست. اگر قیمت دوره قبل مسکن را شاخص تقاضای سفته بازی و تغییرات جمعیت، تغییرات تولید ناخالص داخلی و بازدهی سایر بازارها را شاخص تقاضای مصرفی مسکن در نظر بگیریم، سهم تقاضای سفته بازی در توضیح تغییرات شاخص قیمت مسکن 8/6 برابر سهم تقاضای مصرفی در اقتصاد ایران طی دوره مورد بررسی است. همچنین با تعمیم ضرایب برآوردی مدل برای سال 1391 و تعریف حباب قیمت مسکن به عنوان اختلاف قیمت واقعی مسکن از مقادیر تعادل بلندمدت آن، نتایج نشان می دهد که در سه فصل ابتدایی سال 1391 به ترتیب حدود 8/17، 3/26 و 6/56 درصد از رشد فصلی شاخص قیمت را می توان به عوامل مقطعی و روانی بازار یا به حباب قیمت مسکن منسوب کرد.
👈کلیدواژهها: #حباب_قیمت، #قیمت_مسکن، #مسکن، #مناطق_شهری، #سفته_بازی، #بورس، #بورس_بازی.
@SchoolofEconomics
16- بلاها و شرور.pdf
1.67M
💥👈 با توجه به شیوع ویروس #کرونا در جهان و ایجاد چراها و چگونگیهایی در میان جامعه و فعالیتهای رسانههای معاند در شبههپراکنی و پیرو سخنان حضرت علامه مصباح در این زمینه، نشریه «فرهنگ پویا» ضمن درج سخنان معظمله در شماره۴۲ درباره فلسفه و چرایی #بلایا و #شرور ؛ در نظر دارد شماره۴۳ خود را به موضوع «بلایا و امتحانات الهی» اختصاص دهد. این نشریه آمادگی درج آثار قلمی عزیزان را دارد.
@SchoolofEconomics
💥👈 #فدرال_رزرو از تاریخ ۱۹ فوریه (روز اعلام تشخیص #کرونا در ایران) تا به امروز، تقریبا ۲.۵ تریلیون دلار دارایی خریداری کرده است.
👈داراییهایی با قیمت بسیار ارزان که با دلار بسیار گران خریداری شده است.
👌😳 همه شواهد نشان میدهد که آمریکا در حال خرید داراییهای دنیا با استفاده از دلار است. دلاری که در شرایط عمیق رکودی، کاهش ارزش پیدا نمیکند.
@hamidrezamaghsoodi
💥 همچنین دکتر مقصودی نوشت: آمریکا با قیمت گذاری ارزان آتیهای نفتی WTI قیمت پایین #نفت را برای چندماه آینده تضمین کرده است. این چندماه فرصت بسیار خوبی برای ترامپ است که حجم ذخایر نگهداری نفت خود را افزایش دهد. خود ترامپ از افزایش قریب الوقوع ۷۵ میلیون بشکه ای (معادل ۷۵ نفتکش غولپیکر) سخن گفته است.
🔶 چند پاورقی مهم از مدرسه اقتصاد:
🔰 1- علاوه بر اینکه امریکا حدود چهار تا پنج برابر ارزش اقتصاد خود، به چاپ دلار دست میزند، ارزش برابری خرید نرخ دلار در جهان و خصوصاً واقعی نیست. #آقایی_دلار در جهان، باعث بدبختی همه مردم جهان و حتی آمریکا میباشد و با #پیمان_های_پولی دو و چند جانبه و پیوستن به جنبش #بریکس باید شکسته شود. #افول_اقتصادی
🔰 2- فدرال رزرو با #سیادت_دلار دست درجیب همه مردم وبانکهای جهان دارد! و با همین پول زور دارد، دارایی مردم جهان را متملک می شود.
🔰 3- فدرال رزرو، مجموع چندین بانک یهودی آ صهیونیست جهان بود که به مثابه بانک مرکزی آمریکا عمل میکند و همه مردم جهان و آمریکا را دارد سرکیسه میکند. ظاهراً اینها کرونا را به عنوان فرصتی برای تاراج چندباره مردمان جهان میدانند.
😎مواظب باشیم...
@SchoolofEconomics
دیده بان اندیشه2 نهایی_ کیفیت 300.pdf
22.64M
🔰#مجله دیدهبان اندیشه (دو هفته نامه تخصصی رصد رویدادهای اندیشهای)؛ موسسه فرهنگی ـ رسانهای شناخت/ گروه فلسفه و اندیشه؛ شماره دو ـ اول اردیبهشت99
🔻در نشریه تخصصی رصد دیدهبان اندیشه چهار محور اندیشه علم وفلسفه، اندیشه اجتماعی، اندیشه دین، اندیشه سیاسی و اندیشه اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است. کرونا بعد از گذشت بیش از دو ماه در ایران همچنان مساله اصلی کشور است. با شیوع ویروس کرونا در جهان اظهار نظرها، تحلیلها و واکنشهای بسیاری را به دنبال داشت. از روشنفکران و نویسندگان، فیلسوفان، جامعهشناسان، اقتصاد دانان، دین پژوهان، رهبران دینی و مذهبی و ژورنالیستها و... تا پزشکان، متخصصان و تحلیلگران امور بهداشتی و درمانی و فعالین محیط زیست و... خلاصه هرکس به اندازه سهم خویش در مورد وضعیت پیشآمده و موقعیتی که بعد از کرونا با آن مواجه خواهیم بود مطالبی نگاشتهاند.
🌐http://fekrat.net/?p=836
@fekrat_net
@SchoolofEconomics
✅ واردات #جوجههای #انگلیسی بلای جان خودکفایی/ #مرغ_لاین ایرانی جان میگیرد؟
👌واردات جوجههای نسل #اجداد انگلیسی عاملی شد تا مرغ لاین ایرانی که تا قبل از دهه 80 بازار ایران را در اختیار داشت، کنار گذاشته شود و عملا تنها مرکز مرغ لاین ایران در بابلکنار صرفا به یک مرکز تحقیقاتی تبدیل شود.
💥👈واردات جوجههای انگلیسی بلای جان خودکفایی/ مرغ لاین ایرانی جان میگیرد؟
به گزارش خبرگزاری فارس با انتشار فیلم هایی از دفن جوجه های یک روزه حساس شدیم بدانیم در صنعت مرغ کشور چه میگذرد. هرچه پیش رفتیم به مسائل مهم تری دست یافتیم که در ادامه می توانید ماجرای پر غصه مرغ در کشورمان را بخوانید.
🔶🔸رأس هرم صنعت مرغداری مرغ لاین است
ابتدا باید بدانید که صنعت مرغ گوشتی ۴ نسل دارد: ۱- مرغ لاین ۲-مرغ اجداد ۳-مرغ مادر ۴-جوجه یک روزه گوشتی.
👈راس هرم صنعت مرغ گوشتی مرغ لاین است که تکنولوژی این سطح صرفا در اختیار 8 کشور است. خبر خوب هم اینکه ایران نیز جزو همان 8 کشور دارای تکنولوژی مرغ لاین است. اهمیت مرغ لاین در این است که می تواند تمام صفات ژنتیکی خود را به جوجه های خود منتقل کند و درصورت اصلاح این صفات میتوان به آنچه که ازیک مرغ نیاز داریم دست یابیم. از هر جوجه مرغ لاین می توان به 300هزار جوجه یک روزه گوشتی دست یافت...متن کامل:👇
farsnews.ir/mazandaran/news/13990210000337/
#مافیای_واردات #خوراک_دام #وابستگی_اقتصادی #مرغ #تراریخته
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥😳 جوجههای انگلیسی یا مرغ لاین ایرانی
در همین رابطه:
farsnews.ir/media/13990208001218/
farsnews.ir/mazandaran/news/13990210000337/
#مافیای_واردات #خوراک_دام #وابستگی_اقتصادی #مرغ #تراریخته
@SchoolofEconomics
💥برگ برنده ایران در چالش نفتی بین عربستان سعودی و آمریکا
👌 بحران نفتی ناشی از همهگیری ویروس کرونا سبب شده تا توازن متقابل در خصوص اقتصاد تکمحصولی کشورهای حاشیه خلیج فارس در مقابل ایران به عنوان یک رقیب راهبردی بر هم خورده و زمینهساز عقبنشینی آنان را در برخی پروندههای مهم از جمله یمن فراهم کند.
👈 فارس– مهدی پورصفا: دو هفته پیش زمانی که معاملهگران نفتی در شیکاگو برای خلاصی از اوراق پیش فروش سه ماهه نفت در بازار فیوچرز حاضر شدند تا با قیمت منفی 25 دلار این محمولهها را تحویل خریداران دهند، عمق بحران در بازار #نفت روشن شد.
👌 اگرچه این بحران فعلاً گریبان تولیدکننده نفت آمریکا را گرفته و شاخص نفت برنت هنوز بالای 20 دلار معامله میشود اما برخی تحلیلگران معتقدند که به زودی با پر شدن ذخایر استخراج کننده نفت مصیبت به بازار واقعی خواهد کشید. هماکنون نزدیک به یک میلیارد بشکه از ذخایر نفت چین پر شده و در حالی که هنوز 500 میلیون بشکه دیگر تا پر شدن این ذخایر باقی مانده با توجه به میزان اضافه تولید بازار این اتفاق تا دو ماهه آینده روی خواهد داد.
👈پر شدن ذخایر نفت چین بر خلاف آمریکا این بار مستقیماً تولیدکنندگان نفت خاورمیانه یعنی عربستان سعودی، کویت و امارات را تحت تأثیر قرار خواهد داد. در این میان به نظر میرسد آسیبپذیری ریاض با توجه به صادرات روزانه 2 میلیون و صد هزار بشکه نفت به چین بیش از همه باشد. البته ریاض به همراه روسیه، آمریکا را مقصر اصلی این وضع میداند. علت این ماجرا توسعه صنعت شیل نفت و شیل گاز... متن کامل در:
farsnews.ir/news/13990210000868/
@SchoolofEconomics
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️👌 اعتراف دیرهنگام دولت/ برخی استانها همزمان با #قم به #کرونا مبتلا بودند!!😳
💥👈 دکتر حریرچی، معاون وزیر بهداشت: شیوع کرونا هیچ ارتباطی با استان قم و #طلبههای #چینی نداشت و متاسفانه حملات ناجوانمردانه ای به قم شد.
#قم_هراسی #روحانیت_ستیزی #هراس_افکنی
@SchoolofEconomics
🔴 #آلمان حزب الله رو سازمان تروریستی اعلام کرده!
همون آلمانی که طبق گزارش موسسه وزینتال، 42% تسلیحات شیمیایی صدام رو تامین میکرد و 2سال پیش هم بمبهای شیمیایی اهداییشون به داعش، در غوطه شرقی دمشق کشف شد!
لامصب خودش سازمان تروریستی که نه، #دولت_تروریستیه/ بدون سانسور #German_terrorists
@SchoolofEconomics
🔅نکاتی پراکنده در باب بازار سرمایه (بورس)
🔶دکتر مقصودی، در نقد #بورس و حال و روز این روزهای بازار سرمایه در ایران نوشت: این که نسبتی میان کارایی عملیاتی شرکت و نرخ سهام آن علی الخصوص در بازار ثانویه وجود ندارد را خود مروجان #بازار_سرمایه هم رد نمی کنند که کاملا تأیید میکنند. لذا اولین مشکل بازار سرمایه همین عدم تناسب است که موجب میشود این بازار به میز #قمار شبیه شود.
🔶من معتقدم الان بازار حباب ندارد و شاخص بازار سرمایه در همین وضعیت فعلی باید بیش از این ها باشد و دولت در حال حراج اموال بیت المال و #انفال امام زمان به ثمن بخس است. این حجم از دارایی که عرضه شده در بازار سرمایه طبعا شاخص را افزایش می دهد. اما چند نگرانی جدی دارم:
🔹 بازتوزیع مواهب پس از چنددور گردش سهام به کدام سمت و سو است و سیتهای هیأت مدیره را چه کسانی سوار میشوند و مالک واقعی داراییها چه کسانی خواهند شد و اثر آن بر نظام توزیع درآمد و دارایی چگونه است؟
🔹🔹نقدینگی که در حال ورود به بازار سرمایه است دقیقا از کجای اقتصاد کنده میشود؟ میدانیم که بازار ارز و طلا امروز به شدت پر رونق است. پس به نظر نمیرسد نقدینگی، این بازار را رها کند. علی الخصوص که سیگنالهای خطرناکی از جانب بازار ارز صادر میشود. به نظر میرسد اصل این نقدینگی از محل کسب و کارهای تولیدی و خدماتی و همچنین ذخایر احتیاطی اندک مردم به بازار سرمایه سرازیر میشود. یعنی جاهایی که در بحرانهای رکودی عمیق علیالخصوص در وضعیت فعلی به شدت نیازمند انبساط هستند نه انقباض!
🔹🔹🔹 عایدی حاصل از عرضه اولیه توسط دولت صرف چه اموری میشود؟ در موضوع شستا، خبر دقیق دارم که همه مبلغ ۸ هزار میلیارد تومان مستقیما به صندوق تأمین اجتماعی واریز شد و صرف سرمایهگذاری تولیدی، خدماتی و حتی سفته بازی در شستا نشد. یعنی بازنده اصلی، بازنشستگانی هستند که در شستا سرمایهگذاری کردهاند اما هیج نقشی در تصمیمسازی و مالکیت و اعطای مالکیت ندارند.
🔹🔹🔹🔹 اینکه ۶۰ درصد مردم، سفته باز شوند مناسب است؟ کمی به دور بر خود نگاه کنید و منطق رفتار و محاسبات اقتصادی سفته بازان را مرور کنید تا ببینید آیا روحیه سفته بازی نسبت و تناسبی با اقتصاد مقاومتی دارد یا خیر؟
👌دغدغههایی که ذکر شد از جنس بخش عمومی است. لطفا سطح بحث را اقتصاد خردی نکنیم.
💥با توجه به این اوصاف، پیشنهاد من به دوستانی که ذیل اقتصاد مقاومتی در حال نظریهپردازی و تبلیغ هستند این است که حتی اگر خرید و فروش میکنند، مروج بازار سرمایه نباشند. اگر چه برای کسی که خرید و فروش میکند، مروج نبودن بسیار سخت است!
@hamidrezamaghsoodi
@SchoolofEconomics
Abdolmaleki-WME-Presentation-96-11-28.pptx
1.15M
فایل #پاورپوینت #اقتصاد_مقاومتی جهانی؛ارائه شده در دانشگاههای خارج از کشور؛دکتر حجتالله عبدالملکی
@SchoolofEconomics
💥💥
💥💥
👌 هشدار دکتر عبدالملکی درباره #بورس و #سهام_عدالت و #بورس_بازی (#سفته_بازی)
@SchoolofEconomics
هدایت شده از مدرسه اقتصاد
🔊 صوت درسگفتار استاد غلامعلی معصومنیا
✅ پژوهشگر اقتصاد مقاومتی و جنگ اقتصادی
💦عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی
✴️ در دوره تخصصی تربیت مبلغ اقتصاد مقاومتی پزوهشگران حوزه علمیه قم؛ اردوگاه امام رضا(علیهالسلام) 27 مرداد ماه 1397
🎧 تاریخ مکاتب اقتصادی؛ تفاوت اساسی چارچوبهای علم اقتصاد متعارف (لیبرال ـ سرمایهداری) با علم اقتصاد مقاومتی
🎯 اگر از تحلیلهای ضعیف خسته شدهاید، به مدرسه اقتصاد بپیوندید؛ در این کانال، صوت و درسگفتار و تحلیلهای اساتید اقتصاد ارائه میشود:
🆔 eitaa.com/joinchat/3142254611C50a304a13b
🆔 @schoolofEconomics