هدایت شده از آخرالزّمان
4. پرهیز از انعقاد نطفه فرزند در شب و روز عاشورا:
چنانچه شیخ مفید در مسار الشیعه، چنین میگوید:
فِي اليَومِ العاشِرِ مِنهُ [أي مِن شَهرِ المُحَرَّمِ] مَقتَلُ سَيِّدِنا أبي عَبدِ اللَّهِ الحُسَينِ عليه السلام مِن سَنَةِ إحدى و سِتّينَ مِنَ الهِجرَةِ، و هُوَ يَومٌ يَتَجَدَّدُ فيهِ أحزانُ آلِ مُحَمَّدٍ -عليهمالسلام- و شيعَتِهِم. و جاءَتِ الرِّوايَةُ عَنِ الصّادِقينَ-عليهمالسلام- بِاجتِنابِ المَلاذِّ، و إقامَةِ سُنَنِ المَصائِبِ، وَ الإِمساكِ عَنِ الطَّعامِ وَ الشَّرابِ إلى أن تَزولَ الشَّمسُ، وَ التَّغَذّي بَعدَ ذالِكَ بِما يَتَغَذّى بِهِ أصحابُ أهلِ المَصائِبِ، كَالأَلبانِ و ما أشبَهَها دونَ المَلَذِّ مِنَ الطَّعامِ وَ الشَّراب. (الشیخ المفید، مسار الشیعه، ص 43)
در روز دهم محرّم، به سال 61 هجرى، روز كشتهشدن امام حسين -عليهالسّلام- است، و اين روز، روزى است كه اندوههاى خاندان محمّد -صلّىالّاهعليهوآله- و پيروانشان تازه مىشود. از امامان-عليهمالسّلام- روايت شده كه در عاشورا بايد از كامجويى (جماع و آمیزش جنسی) پرهيز شود و مراسم حزن و ماتم برگزار شود. نيز از خردن غذا و آب، تا عصر خددارى گردد و پس از آن، غذايى در حدّ غذاى مصيبتديده، خرده شود، مانند شير و امثال آن، بى آنكه از غذاها و نوشيدنیهاى لذيذ استفاده شود.
5. چرا کسب درآمد مادی، در عاشورا نهی شده است؟
چون فقهاي شيعه با الهام از روايات اهل البيت-عليهمالسّلام- اين روز را روز حزن و اندوه و برپاکردن عزاداری در مصيبت ابا عبدالّاه الحسين-علیهالسّلام- میدانند، از هر گونه عملی كه با اقامه عزا و حزن و اندوه منافات داشته باشد، در اين روز به شدّت نهی کردهاند و به مؤمنين سفارش کردهاند تا در اين روز دست از كارهای روزمرّه و دنیوی كشيده و اين روز را روز مصيبت و حزن و بكاء خد قرار دهند.
...عَنْ أَبِی الْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا-علیهالسلام- قَالَ: «مَنْ تَرَکَ السَّعْیَ فِي حَوَائِجِهِ یَوْمَ عَاشُورَاءَ قَضَى الّاهُ لَهُ حَوَائِجَ الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَ مَنْ کَانَ یَوْمُ عَاشُورَاءَ یَوْمَ مُصِیبَتِهِ وَ حُزْنِهِ وَ بُکَائِهِ جَعَلَ الّاهُ-عَزَّ وَ جَلَّ- یَوْمَ الْقِیَامَةِ یَوْمَ فَرَحِهِ وَ سُرُورِهِ وَ قَرَّتْ بِنَا فِی الْجِنَانِ عَیْنُهُ وَ مَنْ سَمَّى یَوْمَ عَاشُورَاءَ یَوْمَ بَرَکَةٍ وَ ادَّخَرَ فِیهِ لِمَنْزِلِهِ شَیْئاً لَمْیُبَارَکْ لَهُ فِیمَا ادَّخَرَ وَ حُشِرَ یَوْمَ الْقِیَامَةِ مَعَ یَزِیدَ وَ عُبَیْدِالّاهِ ابْنِ زِیَادٍ وَ عُمَرَ ابْنِ سَعْدٍ-لَعَنَهُمُالّاهُتَعَالَى- إِلَى أَسْفَلِ دَرَکَةٍ مِنَ النَّارِ.» (الشیخ الصدوق، عیون أخبار الرضا، ج ۱، ص ۲۹۸)
از امام علی ابن موسی الرضا-علیهالسلام- روایت شده است که فرمود: «هر کس در روز عاشورا تلاش برای (رفع) نیازهایش را کنار بگذارد، خداوند نیازهای دنیا و آخرتش را رفع میکند، و هر کس روز عاشورا، روز مصیبت و حزن و گریهاش باشد، خداوند-عزّ و جلّ- روز قیامت را روز شادمانی و شادیاش قرار میدهد و چشمش در بهشت به (دیدار) ما (اهل البیت) روشن میشود، و هر کس روز عاشورا را روز خیر و برکت بنامد و چیزی را برای خانهاش ذخیره کند، برایش در آنچه ذخیره کرده است، خیری نخاهد بود، و در روز قیامت همراه «یزید» و «عبیدالّاه ابن زیاد» و «عمر ابن سعد» -خداوند متعالی لعنتشان کند- به قعر آتش فرستاده میشود.»
برگرفته از برخی منابع
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
🔴قیام یزید ضدّ امام حسین-علیهالسّلام-
شیعیان دوازده امامی قیام را تنها برای امام مهدی-علیهالسّلام- و پنج یاور راستینش، هاشمی چینی، شعیب خراسانی، قریشی سیستانی، حسنی گیلانی، حسینی یمانی، جایز میدانند، و سنّیان نیز شوریدن بر فرمانروایان را روا نمیدانند، هرچند هر دو گروه در برهههایی از تاریخ بر این باور پایدار نبودهاند!
شیعیان دوازده امامی، بر پایۀ آنچه در احادیث اسلامی و کتابهای تاریخی آمده است، بر این باورند که امام حسین-علیهالسّلام- چون پیشاپیش میدانست که یزید میخاهد وی را در مکّه دستگیر کند و یا به گونهای ناشناش بکشد، با گروهی از خانواده و خیشان و یارانش از مدینه به مکّه آمد و شتابان از آنجا سوی کوفه رفت تا خد را به هوادارانش برساند، ولی یزیدیان در سرزمین کربلا راه را بر وی و همراهانش بستند و با ایشان جنگیدند و آنان نیز در برابر دشمنانشان از خیش پاسداری و پشتیبانی کردند تا آنکه بیشترشان به شهادت رسیدند. بنا بر این، باید گفت که یزید و پیروانش بر امام حسین-علیهالسّلام- شوریدند، و او بر آنان نشورید، بلکه ایشان را به کارهای نیک فرمان داد و از کارهای زشت باز داشت و هدفش زندهکردن دین و بهبود کار مسلمانان بود، و شایعۀ نادرست قیام امام حسین-علیهالسّلام- بر یزید از تفکّر زیدیان سرچشمه گرفته و نزد شیعیان شهرت یافته است!
📚 گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
🔴کلّ یوم عاشوراء و کلّ أرض کربلاء
بیگمان، گزارۀ «کلّ یوم عاشوراء و کلّ أرض کربلاء» (هر روزی عاشورا و هر زمینی کربلاست) که در روزگار ما بسیار بر سر زبانها افتاده و در کتابها آمده است، سخنی نادرست از ساختههای زیدیان یا کسانی است که پیرو روش آناناند؛ کسانی که باور دارند قیام با شمشیر برای فرزندان فاطمه-علیهاالسّلام- و جز ایشان روا میباشد، هرچند نگاهداشتهشده از لغزش و ناگمارده از سوی خداوند نباشند، و سخن یادشده در کتابهای پیشینیان نیز یافت نمیشود، بلکه ناسازگار با احادیثی است که در بارۀ جایگاه روز عاشورا، روز شهادت امام حسین-علیهالسّلام-، و روایاتی که در برتری زمین کربلا، جای شهادت وی، آمدهاند، که «خداوند آنجا را برترین زمین در بهشت میکند»(۱).
از امام صادق، جعفر ابن محمّد، از پدرش، از نیای وی-علیهمالسّلام- روایت شده است که حسین ابن علیّ ابن ابی طالب-عليهالسّلام- روزی نزد حسن-علیهالسّلام- آمد، و هنگامی که سویش نگاه کرد، گریست. پس، به وی گفت: چه چیز تو را میگریاند ای ابو عبدالّاه؟ گفت: برای آنچه با تو میشود. حسن-علیهالسّلام- به او گفت: بیگمان، آنچه نزد من آورده میشود، زهری است که جاسازی میگردد و با آن کشته میشوم، ولی روزی چون روز تو نیست ای ابو عبدالّاه. سی هزار مرد سوی تو پیشروی میکنند که میگویند آنان از گروه مردمان نیای ما محمّد-صلّىالّاهعليهوآله- میباشند و خُد را پیرو آیین اسلام نشان میدهند، پس، گرد میآیند بر کشتنت و ریختن خونت و دستاندازی به خانوادهات و دربندکردن فرزندان و زنانت و به یغما بردن بار و بنهات؛ پس، در آن هنگام، نفرین خداوند بر بنی اُمیّه فرود میآید، و آسمان خاکستر و خونی میباراند، و بر تو هر چیزی، از جانوران گریزان در بیابانها تا ماهیان در دریا، میگریند.(۲)
از ثابت ابن ابی صفیّه روایت شده است که گفت: سیّد العابدین علیّ ابن الحسین-عليهماالسّلام- به عُبَیْدالّاه ابن عبّاس ابن علیّ ابن أبی طالب-عليهالسّلام- نگاه کرد و اشک چشمش روان شد، سپس فرمود: بر رسول خدا-صلّىالّاهعليهوآله- روزی سختتر از روز اُحُد نبود که عمویش حمزه ابن عبدالمطّلب، شیر خدا و شیر رسولش، در آن کشته شد، و پس از آن، روز موته بود که پسر عمویش جعفر ابن أبی طالب در آن کشته شد. سپس او-علیهالسّلام- فرمود: و روزی چون روز تو نیست ای حسین-عليهالسّلام- که پیشروی کردند سوی تو سی هزار مرد، در حالی که میپنداشتند آنان از این گروه مردم (مسلمانان) میباشند و هر کدام سوی خداوند-عزّ و جلّ- با خون وی نزدیکی میجست، و او خداوند را به آنان یادآور میشد، پس، پند نمیگرفتند تا آنکه وی را با کجروی و ستم و دشمنی کشتند... .(۳)
-----------------------------------------------------
۱. الأُصول الستّة عشر، ص ۱۷، ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۲. الأمالي، صدوق، ص ۸-۱۷۷، المجلس ۲۴، ح ۳، ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
۳. الأمالي، صدوق، ص ۵۴۷، المجلس ۷۰، ح ۱۰، ترجمۀ سیّد سلیمان مدنی تنکابنی.
📚 گزیدههایی از کتاب: آیینۀ پژوهش؛ پژوهش و نوشتۀ سیّد سلیمان مدنی تَنْکابُنِی
✍🏻روش ما در نوشتن واژهها، بر پایۀ درستنویسی و سازگاری نوشتار با گفتار و برخی نکتههای دیگر است.
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
43.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🩸🩸🩸بارش باران خون پس از شهادت امام حسین-علیهالسّلام- ۱
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
46.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🩸🩸🩸بارش باران خون پس از شهادت امام حسین-علیهالسّلام- ۲
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
هدایت شده از آخرالزّمان
45.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🩸🩸🩸بارش باران خون پس از شهادت امام حسین -علیهالسّلام- ۳
✔️کانال آخرالزّمان
@joinchatakheruzzaman
▪️▪️▪️
✳️ دعای شریفی که
حضرت سیدالشهدا 🌹
علیه السلام در روز عاشورا تعلیم فرمود
حضرت زین العابدین علیه السلام فرمود: پدرم در روز عاشورا در حالیکه خون شدیدی از وی می ریخت، مرا به آغوش گرفت و فرمود: پسرم! دعایی را به تو تعلیم می دهم که
فاطمه علیهاالسلام به من تعلیم داد این دعا را جبرئیل به رسول خدا صلّی الله علیه وآله آموخت و ایشان به دخترش تعلیم داد. هر گاه حاجتی، غم و اندوهی، بلایی، و امر بزرگی پیش آمد، این دعا را بخوان:
🔸«بِحَقِّ يس وَ الْقُرْآنِ الْحَكِيمِ، وَ بِحَقِّ طه وَ الْقُرْآنِ الْعَظِيمِ، يَا مَنْ يَقْدِرُ عَلَى حَوَائِجِ السَّائِلِينَ! يَا مَنْ يَعْلَمُ مَا فِي الضَّمِيرِ! يَا مُنَفِّسُ [مُنَفِّساً] عَنِ الْمَكْرُوبِينَ! يَا مُفَرِّجُ [مُفَرِّجاً] عَنِ الْمَغْمُومِينَ! يَا رَاحِمَ الشَّيْخِ الْكَبِيرِ! يَا رَازِقَ الطِّفْلِ الصَّغِيرِ! يَا مَنْ لَا يَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ! صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ افْعَلْ بِي كَذَا وَ كَذَا».
🍃و به جای کذا و کذا
حاجت خود را بخواه.
▪️(بحارالأنوار، ج95،
ص196به نقل از دعوات راوندی)
🔔 توصیه می شود که
این دعای بسیار شریف را برای فرج مولایمان، حضرت
صاحب الزّمان علیه السلام بخوانیم.
▪️«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»