💠اشتباهات والدین در تربیت 6
🖌اشتباه ششم: منفی نگری
✍🏻مثبت نگری تنها به معنای دیدن نیمه پر لیوان نیست؛ بلکه خوش بینی یعنی خود بینی و دیدن توانمندی های خود.
✏️گاه دیده می شود که والدین به اشتباه نگرانی ها و ترس های خود را از راه های مختلف به کودک خود منتقل می کنند؛ مثلا با جملات آمرانه ای که دائما کودک را از انجام کارهایی که ممکن است آسیب زا باشند، نهی می کنند. اگرچه برخی موقعیت هایی که کودک قصد تجربه آنها را دارد ممکن است خطرناک باشند، اما شیوه ای که والدین فرزندان خود را از این موقعیت ها آگاه می کنند، به میزان زیادی می تواند بر نوعی که فرزنداشان آن رویداد را تجربه می کنند، اثر گذار باشد. اگر نهی کودک از دست زدن به بخاری یا نهی نوجوان از دوستی با همسالان نا مناسب همراه با فریاد زدن، استرس و منفی بافی باشد، به احتمال بسیار زیادی تجارب آن ها با ترس هایی ریشه دار که می تواند عواقب جدی و آسیب زننده تاثیر معجزه آسای کلمات مثبت بر شخصیت و روحیه فرزندانشان و حتی خودشان آگاهی بیشتری داشته باشند، به طور قطع درشیوه بیان جملاتشان تجدید نظر خواهند کرد.
📚روش اصلاح:
🔸مثبت اندیش باشید و سعی کنید کلمات منفی را از صحبت هایتان حذف کنید و به جای آن ها کلماتی را بگویید که بار هیجانی مثبت دارند.
🔹انتظار می رود اگر می خواهید فرزندانی مثبت نگر و خوش بین داشته باشید، اول از همه، خودتان به این انتظار پاسخ مثبت دهید و به آن عمل کنید. نه مثبت نگری و نه منفی نگری، هیچ یک قابل قبول نیست؛ بلکه واقع نگری و منطقی دیدن تجارب و رویداد هاست که رشد شناختی و اجتماعی ایجاد می کند. بنابر این لازم است از گسترش حس بد بینی در کودکان بپرهیزید و در عوض، از حس خوش بینی آن ها محافظت کنید. نکته دیگر اینکه دادن حق انتخاب به مثبت نگری کمک می کند. اجازه بدهید کودکتان لباس ها، اسباب بازی ها و وسایل مورد نیازش را تا حد امکان خودش انتخاب کند. به این شکل شما مسئولیت پذیری را نیز در او تقویت خواهید کرد. تفکر مثبت والدین و به زبان آوردن آن در حضور فرزندان، به آموزش مثبت نگری در آن ها کمک می کند.
🔸مثبت اندیشی اعتماد به نفس و عزت نفس کودک را نیز تقویت می کند و شجاعت او را نیز افزایش می دهد.
#اشتباهات_والدین_در_تربیت 6
@SeratAcademy
💠بلوغ و نوجوانی 6
✍🏻بلوغ و ارتباط با همسالان 2
✏️کفتیم که نوجوان در سن بلوغ میخواهد وارد جمع دوستان شود، ولی بعضی از نوجوانان به دلیل احساس ترس از برخورد با دیگران و احساس بی ارزشی و نداشتن مهارت های اجتماعی، به انزوا و گوشه گیری پناه می برند.
🖌راهکار مناسب برای حل این مسئله، آموزش مهارت های ارتباطی و ترتیب دادن جلسات گروهی از سوی والدین و مربیان است تا او بتواند ابراز وجود کند و این سد را بشکند.
توجه شود که هر گونه سخت گیری و حتی سهل انگاری به نوجوان آسیب وارد می کند.
⛔️والدین باید مراقب باشند که فرزندشان با چه کسی طرح دوستی می ریزد چون که او تنها بر اساس نیاز عاطفی و اجتماعی خود دوستی را انتخاب می کند؛ و تجربه ثابت کرده است جوانانی که به انحراف کشیده می شوند اولین گام های انحراف را با دوستان ناباب بر می دارند.
#بلوغ_و_نوجوانی 6
@SeratAcademy
💠تمثیلات اخلاقی تربیتی 10
⚖️پرهیز از شتابزدگی در قضاوت
🎯تک تیر انداز
✍🏻آن که دیر نظر می دهد، نظرش گران قیمت است، و آن که بسیار نظر می دهد، خیلی از نظر هایش بی تامل است. آن که دیر قضاوت می کند، خوب قضاونت می کند. در جبهه تک تیر انداز ها بهتر از کسانی که سلاحشان را روی رگبار می گذارند، به هدف می زنند. یکی می زنند، اما درست به هدف می خورد. آن دیگری دو تا خشاب خالی می کند، ولی می بینی که کاری نکرده و به هدف نزده است. آن که تک تیر انداز است دقت می کند و یک تیر خرج دشمن می کند و آن را هم درست به مغزش می زند.
✏️در موقع تصمیم گیری، روی حالت تک تیر باشید و وقتتان را بیشتر بر نشانه روی صرف کنید؛ دستتان زود روی ماشه نرود. وقتی که می خواهید دست روی ماشه ببرید، می گویند نفَستان را حبس کنید. چرا نَفَس را حبس می کنید؟ چون با تنفس دست حرکت می کند و تیر خطا می رود. همین مسئله را در وقت تکلم انجام دهید. به جای نَفَس، نَفس را حبس کن و بعد قضاوت کن. در تیر اندازی نفَس را حبس کنید و در قضاوت کردن نفس را.
#تمثیلات_اخلاقی_تربیتی 10
@SeratAcademy
💠سوالات مخاطبین 12
✍🏻لطف داشتند با ما همراه شدند و برای بهتر ارتباط گرفتن با فرزندشون از ما کمک خواستند.🌸
📝شما هم اگه سوالی دارید یا احساس میکنید که به مشاوره نیاز دارید درخدمتیم:
@mohammadmehdidehghani
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
#سوالات_مخاطبین 12
@SeratAcademy
💠اصول و عوامل موثر در تربیت 12
💠اصل دوم: محبت 3
✍🏻آثار محبت 1
✏️در شماره های قبلی در مورد محبت صحبت کردیم و الآن چند مورد از آثار محبت در خانواده را بیان می کنیم:
1️⃣ابراز محبت موجب دلگرمی فرزندان و علاقه مندی آن ها به والدین و زندگی خواهد شد.
2️⃣محبت به نوجوان موجب به وجود آمدن احساس امنیت برای نوجوان می شود و نتیجه ی احساس امنیت این است که زمینه ی پیوند نوجوان با والدین توسعه می یابد و در این رابطه، رفتار صحیح دینی را نیز می آموزد.
3️⃣سبب رشد جسمی و روانی است.
4️⃣عامل پیشگیری بسیاری از انحراف ها و فساد هاست.
🔸پدر و مادری که از سویی می دانند نمی شود نوجوان را در خانه زندانی کرد و از سوی دیگر نمی توان همواره همراه او بود و نیز وقتی فرزندشان تنها بیرون می رود نگران هستند، باید به این نکته توجه کنند: فرزندی که دل در گرو محبت پدر و مادر خود دارد، حتی در غیاب آن ها نیز تعهدش را حفظ می کند.
🔹دقت در بسیاری از انحرافات نسل نوجوان و جوان نشان می دهد که ریشه ی انحرافات آن ها اغلب، کمبود محبت است. دختری که محبت پدر و مادر را ندیده و از آن اشباع نشده است، دل به تملق گویی فردی هرزه و بی بند و بار می دهد.
#اصول_و_عوامل_موثر_در_تربیت 12
#محبت 3
@SeratAcademy
💠شیوه های دعوت به نماز 7
✍🏻راهکار پنجم: پرهیز از رفتار های ناخوشایند
📝مقبولیت و محبوبیت دو رکن اساسی در تربیت، اطاعت پذیری و حتی الگو پذیری متربی بشمار می آیند. والدینی که قصد دارند فرزند خود را نسبت به یک مفهومی علاقه مند کنند یا جهت انجام رفتاری در او انگیزه ایجاد کنند؛ باید در او نفوذ عاطفی داشته باشند و نفوذ عاطفی نیز نتیجه مقبولیت و محبوبیت است. معمولا والدین و مربیانی که رفتار های ناخوشایند از خود بروز می دهند، خلق و خوی تندی دارند، کلامشان تند و همراه با تهدید و برخی اوقات تمسخر نیز هست؛ به شدت مقبولیت و محبوبیت و در نیتجه نفوذ عاطفی خود را از دست می دهند؛ لذا نمی توانند فرزند یا متربی خود را نسبت به نماز ترغیب و تشویق نمایند.
📚سیره و روش اهل بیت علیهم السلام نیز همین گونه بوده است؛ یعنی آنان به واسطه بشاشت و گشاده رویی در برخورد های اجتماعی، مقبول و محبوب قلوب مردم حتی دشمنان می شدند در تیجه کلامشان نافذ و امرشان مطاع واقع می شد.
📝 امام باقر علیه السلام که خود اسوه و الگوی شیعیان است می فرمایند:
بشاشت و گشاده رویی در برخورد های اجتماعی، مایه جلب محبت مردم و قرب به خداوند است.
#شیوه_های_دعوت_به_نماز 7
@SeratAcademy
سلام علیکم؛👋
وقت همه ی عزیزان بخیر☀️
📿خدا توفیق داده عازم حرم حضرت ارباب، سیّد الشّهدا علیه السّلام و عتبات عراق هستم،
📜سوالات همه ی عزیزان تا امروز پاسخ داده شده.
📌ان شاء الله بعد از ایّام اربعین در خدمت سروران گرامی هستم، البته پست ها مثل قبل داخل کانال بارگزاری میشه...
نائب الزّیاره هستم، التماس دعا🙏
💠رسانه و نوجوان 6
💠آسیب های استفاده از رسانه 1
✍🏻استفاده از رسانه را دو گونه ی هوشمندانه و غیر هوشمندانه تقسیم کرده اند:
📚استفاده هوشمندانه:
در این نوع استفاده، رسانه به عنوان ابزاری جهت رشد و پیشرفت، در اختیار مخاطب قرار می گیرد و او با استفاده از برنامه های مفید، زمینه های رشد خود را فراهم می آورد.
📚استفاده غیر هوشمندانه:
در این نوع استفاده، مخاطب به عنوان آلت دستی در اختیار رسانه قرار گرفته و به علت استفاده ناصحیح، پیوسته در حال افول روحی، جسمی و اخلاقی است.
📜از آسیب های استفاده از رسانه در چهار بخش صحبت خواهیم کر:
1️⃣آسیب های جسمانی
2️⃣آسیب های رفتاری
3️⃣آسیب های روحی و روانی
4️⃣آسیب های احساسی عاطفی
#رسانه_و_نوجوان 6
#آسیب_های_استفاده_از_رسانه 1
@SeratAcademy
💠پست ویژه 7
💠محبت های واسطه ای؛ راهی برای رفاقت و جذب نوجوان
❓محبت های واسطه ای چیه؟!
✅محبت های واسطه ای یعنی اینکه با توجه به آنچه که فرزندم بهش علاقه داره، علاقه و توجه فرزندم را جلب خودم بکنم!
🔰مثلا، دختر من یه دوستی داره که خیلی قبولش داره و همیشه رازهاش را با اون دوستش در میون میگذاره، وقتی مادر بتونه با اون دوست دخترش یه رابطه عاطفی بر قرار بکنه، مثلا یه هدیه برای تولدش میخره. و این باعث میشه که دخترمون به ما
نزدیک بشه چون دوستش را دوست داره و دوستش هم الآن ما را دوست داره!
🔰در مورد پسرمون هم دقیقا همینطوره، مثلا طرفدار تیم پرسپولیس هست، وقتی تیمش بازی داره ما یه کاسه تخمه میبریم و با هم بازی را میبینیم و تشویق میکنیم الآن پسرمون بیشتر ما را دوست داره چون تیمش که اون دوست داره را دوست داریم!
#پست_ویژه 7
@SeratAcademy
💠اشتباهات والدین در تربیت 7
🖌اشتباه هفتم: محرومیت های غیر منطقی
✍🏻اگر محرومیت به شکل اخم یا قهر شما تناسبی با سن یا رفتار منفی کودک شما نداشته باشد یا اینکه محرومیتی که برای او در نظر گرفته اید، بیش از حد طولانی باشد، منجر به ایجاد حس انتقام جویی در فرزندتان نسبت به شما خواهد شد و اگر محرومیتی که به او می دهید، کوتاه تر از زمان موثر و مطلوب باشد یا اینکه دلسوزی بی جای شما موجب شود از رفتار اشتباه فرزندتان چشم پوشی کنید و عذر خواهی او را به سرعت بپذیرید، باید بدانید که محرومیتی که اعمال کرده اید، هیچ گونه اثری نخواهد داشت و به طور قطع، فرزند شما آن رفتار غلط را باز هم تکرار خواهد کرد. حتی بدتر از گذشته.
🖊چنین محرومیت هایی را غیر منطقی می نامند بنابر این محدودیت های تربیتی باید چند نکته را در بر بگیرند یا به عبارتی اعمال آن ها مشروط به چند اصل باشد:
🔹محرومیت باید متناسب با سن و نوع رفتار اشتباه کودک تعیین شود.
🔸دیگر اینکه کودک باید دقیقا علت محرومیتی ر اکه به او داده می شود بداند و هیچ گونه ابهامی در آن محرومیت وجود نداشته باشد.
📚روش اصلاح:
🔸کودک شما نباید احساس کند که او را دوست ندارید؛ بلکه باید متوجه باشد که شما با رفتار او مشکل دارید. بنابر این لازم است برایش توضیح دهید که دقیقا به چه علتی محرومیت دریافت می کند تا همان رفتار اصلاح شود. در غیر این صورت محرومیت هیچ گونه ارزش تربیتی و اصلاحی نخواهد داشت.
#اشتباهات_والدین_در_تربیت 7
@SeratAcademy
💠بلوغ و نوجوانی 7
💠چند کلمه در مورد تربیت جنسی!
🔶چرا تربیت جنسی نوجوان؟
🔹چون دوران نوجوانی دورانی است که بیشترین درگیری با مسائل جنسی در آن هست.
🔶هدف تربیت جنسی؟!
🔹کسب آگاهی و مهارت برای پیشگیری از فاجعه ها.
🔶ضرورت تربیت جنسی؟!
🔹ضرورت دارد به دلیل کنترل کردن عمیق ترین مشکلات فردی و اجتماعی.
🔶انگیزه تربیت جنسی؟!
🔹اداء دِین به عنوان والدین یا مربی در راستای اهداف والای نوجوانی.
#بلوغ_و_نوجوانی 7
@SeratAcademy