سیدعلی یزدی خواه در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص وضعیت حقابه و کشاورزی در شهرری اظهار داشت: پیرو هماهنگیهای قبلی با معاون آب وزارت نیرو در آب منطقهای تهران جلسهای برگزار شد.
وی افزود: طی ابلاغ پیش نویس طرح ساماندهی آبهای جنوب تهران و ری، و بررسیهای کارشناسی که انجام شده، ظلم آشکار و غیرعادلانه بودن نظام تقسیم آب پساب تولیدی که در حال حاضر که در یک سند پیش نویسی آمده، مورد توجه و استدلال قرار گرفت.
یزدی خواه افزود: با استدلالهای ارائه شده، معاون وزیر نیرو پذیرفت که حق کشاورزان ری در این موضوع تضعیف شده و این حق قانونی شهرستان ری بوده و باید آب مورد نیاز کشاورزان تأمین شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: در افق نهایی طرح، توجه به قریب به ۳۲ هزار هکتار زمین کشاورزی شهرستان ری، با توجه به نقشههای هوایی سالهای ۱۳۳۵ و ۱۳۴۲ مورد توجه، گفتگو و عنایت قرار گرفت و قرار بر این شد که کمیته کاری مشترکی تشکیل شود و این موضوع مجدداً مورد بررسی و تجدید نظر قرار گیرد.
یزدی خواه بیان داشت: حقابه های ناقص و محدودی که از ۱۵ تصفیه خانهای که از سطح تهران به شهرستان ری قرار شده اختصاص داده شود؛ باید ملغی شود و از یک یا دو تصفیه خانهای که در زمینهای بالادست شهرستان ری قرار دارند مورد توجه و اقدام قرار بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه در اجرای خط یک انتقال آب ری- ورامین دریچههای برداشتی پیش بینی نشده عنوا ن داشت: در خط دوم انتقال آب بخش اعظم لوله گذاری انجام شده ولی باز دریچههای برداشت پیش بینی نشده بود، که این مورد هم توجه قرار گرفته و مقرر شد که دریچههای برداشت خط دوم هم در اجرای خط، تعبیر شود.
یزدی خواه اظهار کرد: با عنایت به اینکه انتقال خط رو باز آب ری - ورامین که به ظرفیت حدود ۷ متر مکعب در ثانیه در حال انتقال آب میباشد، اما در این کانال آب رو باز؛ هر ماه شاهد غرق شدن افرادی در سطح این منطقه در این کانال هستیم، مقرر شد با عنایت به بررسیهای صورت گرفته، این موضوع مورد توجه قرار گرفته و انتقال آب داخل کانال از طریق لولههایی که داخل کانال بارگذاری میشود، انتقال پیدا کند.
یزدی خواه در پایان گفت: استفاده از ظرفیت فرمانداری شهرستان ری، شهرداری منطقه ۱۵ و ۲۰ در این خصوص مورد توجه قرار گرفته است ولی به هر جهت تشکیل کمیته بازنگری موضوع طرح ساماندهی آبهای پسآب در حوزه جنوب تهران، با نماینده کشاورزان که مورد تاکید مجدد ما قرار گرفته، که هر گونه تصمیم گیری در خصوص اجرای حقوق آب کشاورزان شهرستان ری باید با حضور نمایندگان این قشر صورت بگیرد که هم بحث اغنایی و هم بحث دفاع از حقوق کشاورزان بدرستی انجام شود.
.
دفاع تمام قد سید علی یزدی خواه از حقوق کشاورزان شهرستان ری
🔻#سید_علی_یزدی_خواه در جلسه با جوانبخت معاون آب و آبفای وزارت نیرو، با اشاره به طرح ساماندهی آب های جنوب تهران اظهار کرد: این طرح به هیچ وجه عادلانه نیست و موجب تضییع فاحش حقوق کشاورزان شهرستان ری شده و ادامه ی این تبعیض و ظلم آشکار برای مردم این خطه تحمل ناپذیر است.
یزدیخواه در ادامه به بیان دو مورد از تناقضات و ابهامات این طرح پرداخت و تصریح کرد: در جداول موجود این طرح، پساب تصفیه خانه فاضلاب جنوب در افق ۱۴۲۵ به میزان ۳۴۰ میلیون مترمکعب می باشد که از این میزان سهم کشاورزی و تغذیه مصنوعی دشت ورامین ۲۵۰ میلیون، سهم کشاورزی دشت کرج-شهریار ۲۳ میلیون، سهم #صنعت ۶۰ میلیون و سهم کشاورزی شهرستان ری فقط و فقط ۶ میلیون متر مکعب در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: در این طرح اراضی حقابه بر #شهرستان_ری ۶۸۰۰ هکتار در نظر گرفته شده است که این عدد بر اساس تحلیل تصاویر ماهوارهای سال ۱۳۳۴ که توسط صنف کشاورزان شهرستان ری صورت گرفته، بیش از ۲۱۰۰۰ هکتار می باشد.
عضو کمیسیون فرهنگی #مجلس گفت: باید کمیته ای مشترک با حضور نماینده ی کشاورزان شهرستان ری تشکیل و بازنگری مجدد این طرح در دستور کار قرار گیرد.
در ادامه جوانبخت معاون وزیر نیرو در پاسخ به دفاعیات مدیران #آب منطقهای و طراحان این طرح اظهار داشت: بنده هم این نحوه ی تخصیص پساب از تصفیه خانه ها را تائید نمی کنم و لازم است کمیته ای مشترک حداکثر تا یک ماه آینده این طرح را بازنگری کنند.
در این جلسه که مدیران کل آب منطقهای نیز حضور داشتند ضمن تایید ۲۱۰۰۰ هکتار اراضی حقابه بر شهرستان ری گفتند: این عدد در بازنگری مجدد، تصحیح خواهد شد.
عضو مجمع نمایندگان استان #تهران با اشاره به اجرای خط دوم انتقال پساب ری- ورامین تاکید کرد: شرکت مجری این پروژه می بایست در چندین نقطه از این مسیر، دریچه های برداشت پساب برای استفاده اراضی کشاورزی شهرستان ری، طراحی و اجرا نمایند.
#یزدیخواه در پایان با اشاره به مشکلات زیست محیطی و خطرات جانی که کانال روباز انتقال پساب ری-ورامین برای اهالی خاورشهر و عباس آباد دارد خاطر نشان کرد: پیشنهاد آب منطقه ای برای پوشاندن این کانال، اجرای روش دال بتن پیش ساخته است که نیازمند اعتباری در حدود ۵۵ میلیارد تومان می باشد.
با بررسیهای صورت گرفته از شرکت های مشاوره ای، توسط دفتر اینجانب، طرح تعبیه ی لوله های پلی اتیلن دوجداره، داخل کانال موجود، می تواند جایگزین مناسبی برای اجرای این طرح با یک سوم هزینه های برآورده شده ی روش دال بتن باشد.
#یزدی_خواه
.
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای محرابیان
وزیر محترم نیرو
سلام علیکم
با صلوات بر محمد(ص) و آل محمد؛ متأسفانه امروز شاهد آخرین 5 شنبه زندگی یک کودک و برای چندمین بار شاهد حادثه ی تلخ غرق شدن افراد بی گناه مخصوصاً کودکان معصوم در کانال انقال آب ری ورامین بودیم.
قریب یکسال است در دوره نمایندگی ام با جلسات و پیگیری های متعدد تلاش میکنم تا مسئولان آب آن وزارت را مجاب به سرپوشیده کردن کانال انتقال آب ری ـ ورامین در محدوده عباس آباد و خاورشهر نمایم، اما دریغ و افسوس از مسئولان بی خاصیت دولت بی تدبیر قبل.
هر مسئولی بهانه نداشتن اعتبار قریب به پنجاه و پنج میلیارد تومانی را می کند اما آیا هستی یک انسان مهمتر است یا بهانه نداشتن اعتبار. ؟؟؟
تلاش های صورت گرفته به برکت استقرار تیم جدید معاونت امور آب وزارت نیرو مضاعف شده است.
لذا در راستای پیگیری این اتفاق تلخ مقتضی است هرگونه کم کاری ها و ترک فعلی توسط افراد مسئول که تا استقرار تیم جدید صورت گرفته است را شناسایی و در اسرع وقت به کمیسیون اصل نود مجلس معرفی نمایید.
انتظار می رود این آخرین حادثه تلخ باشد و با دستور اکید جنابعالی و جناب آقای جوان بخت معاون آب آن وزارت و سایر مسئولان مربوطه شاهد حل و فصل نهایی این معضل درآینده ای نزدیک باشیم.
رونوشت: جناب آقای مهندس سیدمصطفی آقامیرسلیم عضو محترم کمیسون اصل نود ـ پیرو صحبت های صورت گرفته در خصوص این حادثه تلخ و ترک فعل های صورت گرفته و درخواست پیگیری آن کمیسیون محترم
#عباس_آباد #خاور_شهر #کودک_معصوم #حادثه_تلخ #پیگیری #سید_علی_یزدی_خواه #یزدیخواه #یزدی_خواه