❇️نماز از جهت تعداد رکعت به چهار دسته تقسيم ميشود
1️⃣دسته اول: نمازهاي يک رکعتي و آن در دو مورد است:
🔸الف) نماز وتر که آخرين نماز از نمازهاي نافله شب است.
🔹ب) نماز احتياط مثلاً کسي که در نماز چهار رکعتي شک ميکند رکعت سوم است يا چهارم بنا ميگذارد رکعت چهارم است و نماز را سلام ميدهد و پس از نماز يک رکعت نماز احتياط ايستاده ميخواند.
2️⃣دسته دوم: نمازهاي دو رکعتي و آن در چند مورد است:
الف) نماز صبح
ب) نمازهاي چهار رکعتي در سفر
ج) نماز طواف
د) نماز آيات
ه) همه نمازهاي مستحبي (به استثناي چند مورد اندک)
3️⃣دسته سوم: نماز سه رکعتي و آن فقط نماز مغرب است.
4️⃣دسته چهارم: نمازهاي چهار رکعتي و آن نماز ظهر و عصر و عشا است.
✳️سؤال: نماز نافله عشا (وتيره) را بايد به صورت نشسته و دو رکعتي خواند يا ميشود آن را يک رکعت و به صورت ايستاده خواند؟
✅پاسخ: احتياط اين است که به صورت نشسته و دو رکعت خوانده شود.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
💬اگه بین ذکر های نمازم حرکتی اختیاری کردم نمازم باطله ؟
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
💢 خمس باقیمانده عطر و ادکلن
💠 سوال:
آیا به باقیمانده عطری که هدیه است سر سال خمسی، خمس تعلق می گیرد؟
✍🏻 پاسخ:
❇️ آیت الله خامنه ای: هدیه خمس ندارد.
❇️ آیت الله مکارم: چنانچه مقدار باقيمانده، ارزش مالی داشته باشد(اين مقدار را در بازار مي خرند) و سال خمسی بر آن بگذرد، بنا بر احتیاط واجب خمس دارد. در غير اينصورت، پرداخت خمس آن واجب نيست اما احتياط آن است که خمس آن را نيز بدهید.
🔺 استفتاء از سایت آیات عظام خامنه ای و مکارم شیرازی
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
📚 خمس ارث
💠 سؤال: پدر فوت کردند و نمی دانم که ایشان سال خمسی داشته اند یا نه؛ آیا ارثی که از مرحوم پدر به ما رسیده، مشمول خمس می شود؟
✅ جواب: اگر نمی دانید که ایشان خمس بدهکار است یا اموالش متعلق خمس است، نسبت به خمس تکلیفی ندارید وگرنه باید بدهی خمسی او را مانند بقیه بدهی های پدر، از اصل مال او پرداخت کرده و سپس باقیمانده اموال را بین ورثه تقسیم کنید.
#احکام_خمس #احکام_ارث
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
🔶#احکام_شرعی
🔶#احکام_بانوان
🔹قطع نشدن خون هنگام غسل استحاضه
🔻استمرار خون در بين غسل
🔴 اگر هنگام غسل خون قطع نشود، آيا غسل باطل است؟
✅ همه مراجع: خير، غسل باطل نمى شود. آرى اگر در وسط غسل خون استحاضه متوسطه به كثيره تبديل شود، بايد غسل را از سر گيرد.
🔹🔹
—————————
منبع :
سایت هدانا
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
💠حکم خوردن غذاهای مضر:
💐خوردن چيزی كه برای انسان ضرر دارد، حرام است.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
#استفاده_از_آب_چاه
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️ بعضی از مردم فکر میکنن که استفاده از آب چاهی که کشاورزها برای آبیاری میخرن، اشکالی نداره. بههمین خاطر، اگه از کنار زمین کشاورزی رد شدن و آب زلال چاه رو دیدن، حق دارن سروصورتی بشورن، وضویی بگیرن و حالی بکنن.
📛 درحالیکه اینطوری نیست.
✍️ بدون رضایت صاحب آب، حق نداریم ازش استفاده کنیم.
🔺هزار و یک مسئله، آیتالله نوری، ج۲، ص۹۴۲.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
🔶#احکام_شرعی
🔶#احکام_بانوان
🔻نيت غسل استحاضه
🔴 آيا هنگام غسل استحاضه علاوه بر نيت، بايد نوع استحاضه (متوسطه و كثيره) را نيز در نيت مشخص كرد؟
✅ همه مراجع: خير، تنها نيت استحاضه كافى است
منبع :
سایت هدانا
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
#وضو_با_موی_بلند
❓کسی که موهاش بلنده، موقع مسحکشیدن، باید فرق باز کنه؟
📚 همه مراجع: بله عزیزم. باید فرق باز کنه و ریشه موها یا پوست سر رو مسح بکشه. علاوه بر اون، میشه قسمتی از موها رو هم که بعد از شونهکردن، از محدوده جلوی سر خارج نمیشه، مسح کرد.
⭕️ نکته: موی بلند به مویی گفته میشه که اگه شونهش کنیم، از محدوده جلوی سر خارج میشه و روی پیشونی میریزه (مثلاً حدود پنج سانتیمتر به بالا).
⭕️ نکته: اگه موهایی رو که بهصورت یا جاهای دیگه سر میریزه، مثلاً تل بزنیم و جلوی سر جمع کنیم و روی اونا مسح بکشیم؛ یا مثل بعضی کچلا، موهای جاهای دیگه سر رو جلوی اون جمع کنیم و روی اونا مسح بکشیم؛ مسح باطله.
🔺 توضیحالمسائل مراجع، م۲۴۰، ۲۴۱، ۲۵۱ و ۳۳۸؛ رهبری، اجوبة، م۱۰۱، ۱۲۵، ۱۲۶ و ۱۲۸۶.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@tasvir12🌟
┗━💠💠🆔💠💠━