دهه فجر بوده است 22بهمن است روز ورود امام انفجارنور بوده گوش دادن حرف امام همدلی بودو وحدت نتیجه ایمان است باهم هستیم در راه شعار ما بوده است دشمن رو بیرون کرده دوستان رو دلشاد کرده مبارکه مبارک»پیروزی انقلاب پیروزی انقلاب شاعر:حسین سرلک(تسبیح)
بازی و سرگرمی ویژه دهه فجر.pdf
3.23M
"بازی و سرگرمی" ویژه #دهه_فجر
کاری از واحد فرهنگی حرم مطهر امام رضا علیه السلام
آرزوی دور و دراز یعنی این!
فی الکافی عن امیر المومنین(علیه السلام): الزُّهدُ فى الدنيا قَصرُ الأمَلِ، وشُكرُ كُلِّ نِعمَةٍ ، والوَرَعُ عن كُلِّ ما حَرَّمَ اللّه. (الشافی صفحه 536 )
زهدی که این همه درباره اش روایت وارد شده است، و به آن تحریص شده است، اولش این است که آرزوهای دور و دراز و افسانه وار را از ذهن خودت بیرون کنی. کوتاه کنی این آرزوها را. نه این که هیچ آرزو انسان نداشته باشد. گاهی انسان در ذهن خود یک خواسته ای و یک آرزویی را آنچنان پرورش می دهد که در ذهن تحکیم می شود و تبدیل می شود به یک هدف و یک آرمان قطعی . و انسان برای رسیدن به آن، هر خلاف و هر کار زشتی را مرتکب می شود. چند سال قبل از این در آمریکا یک جاسوس عالی رتبه شوروی سابق را دستگیر کردند. سالها در دستگاهای بالای آمریکا مشغول بود و فرد عالی رتبه بود، امَا خیانت می کرد. برای دشمن آمریکا مشغول بود و فرد عالی رتبه ای بود، امَا خیانت می کرد.برای دشمن آمریکا که آن روز شوروی بود، جاسوسی می کرد. او را گرفتند.در بازجویی از او پرسیدند: تو که آمریکایی هستی.چه داعی داشتی که بر خلاف مصالح کشور و میهن خودت عمل کردی؟ گفت: من آرزوی یک خانه آنچنانی ، یک ویلا داشتم. مثلا یک خانه سیصد متری. یک پول فوق العاده لازم داشتم.
🔻 این پول هم از این راه حاصل می شد. آرزوی دور و دراز یعنی این. آرزوی یک خانه آنچنانی در دل او تبدیل می شود به یک هدف. که باید انسان خودش را بکشد برای این که به این هدف برسد. و فرق نمی کند از چه راهی به هدف برسد: از راه حرام باشد، حلال باشد یا خیانت باشد.
🔴👈 این است که در روایت متعددی فرمودند: اخوَف ما اخافُ علی اُمتی طول امل است. که انسان همین طور آروزها را در ذهن خودش بپرواند. تبدیل بکند به یک نقطه ثابت در صفحه وجود خودش، که باید همه تلاشها را کرد برای این که به آن رسید. معلوم است در چنین حالتی، انسان حق را ناحق می کند،دروغ می گوید، خیانت می کند، گناه می کند برای این که به آن برسد. این شده هدف. زهد این است که انسان این آرزو و خواسته قلبی را به این شکل کنار بگذارد و دنبالش نباشد. اگر گیرش آمد ، بسار خوب، شکر خدا را بکند. اما این طور نباشد که یک آرزویی باشد که برای رسیدن به آن،هیچ مرزی و حدی را نشناسد.
🔴👈 یکی دیگر از عوامل مشکله زهد عبارت است از شکر هر نعمتی . هر چه خدا به شما داده، این را شکر کنید. خود شکر نعمت، ناگریز توجّهِ بِه نعمت را همراه خود دارد. که انسان توجه کند این نعمتهای خدا را پیدا کند. و انَ تعدَوا نعمة الله لا تحصوها. وقتی انسان دچار کمبود نعمت می شود، می فهمد این نعمت چه قدر بزرگ بود. ما توجه نداریم به این نعمتها! وقتی انسان توجه کرد به این نعمتها، و معرفت پیدا کرد، قناعت پیدا می کند.
🔶 سوم هم این است که از هر آنچه خدا برای تو ممنوع کرده، دامنت را برچینی. ورع، یعنی کناره گیری کردن، دامن برچیدن، دوری کردن. این می شود زهد.
[ شرح حدیث از امام خامنه ای در مقدمه درس خارج 13/08/87]
❤️ #مقام_معظم_رهبری ❤️
🔵👈 آرزوی دور و دراز یعنی این❗️
🔰 پرسش و پاسخ؛
🌀 شماره ۴۵
-💠 پسرم ۵ ساله است و وقتی کارتون میبیند خیلی همزاد پنداری میکند. گاهی پیش آمده است که از صحنهی غمگین کارتون گریه کرده است. خشونت و حرفهای زشتی را که توی کارتون میزنند سریع یاد میگیرد و خودش را جای شخصیتهای کارتونی میگذارد.
-💠 میخواستم بدانم این مسئله طبیعی است یا نه و اگر نه چطور میتوانیم از این مسئله جلوگیری کنیم؟
✍️ پاسخی کوتاه به این سوال:
📹 در صدا و سیمای ما در کارتون بچهها اصولا حرف زشت زده نمیشود.
⛔️ ممکن است در برخی از حرفها انتظار ما این است که در رسانهی ما زده نشود که متاسفانه یک جاهایی در فیلم و سریالها به خاطر جذابیتهای کاذب به سمت و سوی چاله میدانها میروند که این بد هم است و این آثار سوءاش را روی نسل ما خواهد گذاشت که باید انشاءالله دقت شود.
⬅️ اما گاهی ما میرویم از بیرون و فیلم و سریالهایی را میگیریم که بله در آنها رعایت نمیشود و حرفهای نامناسب زده میشود. که حتما باید جلوی آنها را بگیریم .
📌 بچهها تقلیدگر هستند.
🔰 مادری میگفت: نمیدانم این بچهام بالاخره باایمان است یا کافر؟ دقیقا تعبیرش همین بود.
🌷 مثلا میرویم مسجد چادر سرش میکند انگار که دستش در دست فرشتههاست و نماز میخواند. چند وقت پیش هم بردیمش عروسی دیدیم رفته است آن وسط و میرقصد. نمیدانیم بالاخره آن است یا این؟
👈 من به این مادر گفتم که بچهی شما نه باایمان است و نه کافر. بچهی تو تقلید گر است.
🔹 بچهها تا سن ۷ سالگی تقلید در آنها شدیدتر است و لذا سریع تاثیر میپذیرند. ما به جای اینکه بگوییم جه کار کنیم که بچهها این حرفها را نزنند باید ما والدین مهارتهایی را داشته باشیم.
🔔 نمیگویم از بیرون سی دی نگیریم؛ بگیریم ولی قبلش خودمان یک بازبینی کنیم. شب که بچه خوابیده است آن را ببینیم و اگر دیدیم الفاظ زشت و بد و یا غم زیاد و... ندارد بگذاریم ببیند.
💢 ولی اگر خطوط قرمز تربیتی در آن رعایت نمیشود آن را حذف کنیم. سانسور کنیم.
☘ اگر دیدیم که مثلا در دقیقه پنجم این اتفاق افتاده است با روش حواسپرتی از آن بخش بگذریم مثلا صدای تلویزیون را آن لحظه قطع کنیم بگوییم: مامان میوه خوردی یا نه؟ و بگذاریم دوباره ادامهاش را ببیند و اگر نمیتوانیم آن لحظه را حذف کنیم کلا فیلم را حذف کنیم.
استاد تراشیون