⭕️ استمرار برنامه
❓چگونه خود را مقیّد و ملزم کنیم به یک برنامهی عبادی یا علمی یا کاری؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
📌ما یک برنامهی سلوک و کامل در این لینک از سین جیم دین ارائه کردهایم. برنامه باید رویِ کاغذ بیایَد و به مثابهِ یک چشمانداز، جلویِ چشمم باشد. آنچه تقیّد به برنامهریزی را مستمر میکند:
1️⃣ همت و ارادهی بلندِ ما است؛ اینکه برنامه را ناموسِ خود بدانیم و هیچگاه سرِ آن با کسی معامله نکنیم و تعطیلَش نکنیم. مثلِ شام و نهار و صبحانه که به آن تقیّدِ همیشگی داریم. برای تقویتِ همّت و اراده، عمل به آنچه در این لینک آوردهایم توصیه میشود.
2️⃣ تایمِ عمل به برنامه را رویِ ساعاتی ببندید که آن ساعت، اختیارَش دربست در دستِ شما است. مثلا سَحر و بین الطلوعین،مهمان درِ خانهی شما را نمیزند تا برنامهی عبادیِ شما را مختل کند!
3️⃣ برنامه را جمعی و چند نفری پیش ببرید. مثلا با دوستانتان یا اعضای خانواده قرار ببندید. برکت با جماعت است و اگر امروز شما شُل باشید، دوستِ شما حرکتتان میدهد. فردا او شُل باشد شما او را روشن میکنید. خلاصه انگیزهها در کارِ جمعی افزایشِ مضاعف مییابَد.
4️⃣ گاهی لازم است برای رام کردنِ روحِ تنبل از ابزارهایی الزامآور مثلِ قسم یا نذر و عهد استفاده کنیم. صیغهی نذر را هم بخوانیم تا الزامِ شرعی، برایَم بیاورد. تا مثلِ نماز واجب مثلا دعای توسلِ سهشنبههایَم را مقید شوم.
5️⃣ برنامه باید مطابق با فرصت و قوّتِ من و مبتی بر واقعیتِ موجود چیده شود؛ نه مبتنی بر ایدهآلها و آرزوها. سنگِ بزرگ علامتِ نزدن است. باید یک برنامهی بومیسازی شده و مطابق با شرایطِ خود طرّاحی کنیم؛ و گرنه برنامه هر چقدر هم که خوب باشد، مستمرّ نخواهد بود.
6️⃣ تنوع در برنامهریزی نیز باعثِ طولِ عمرِ برنامه میشود. دوستداشتنیهایتان را نیز در لابلای برنامه بگنجانید تا برنامهی کمالِتان سخت و شکننده و خشک نباشد.
7️⃣ خود را بابتِ اجرای خوبِ برنامه، تشویق و وقتِ سستی و فوتِ برنامه، توبیخ کنید. به خودتان مرتب نمره دهید و سیرِ پیشرفتتان را ارزیابی کنید. اگر بدانید که عمل به برنامه، تشویق دارد و ترکِ برنامه، تبعات دارد اینجا تقیدتان افزایش مییابد. منظورَم از تنبیه، مثلا محروم کردنِ خود از فلان سریال است یا یک روز روزهی تنبیهی. تنبیه به گونهای باشد که هم بازردارندگی داشته باشد و هم زدگی نیاورد.
8️⃣ باید یک مدیریتِ زمان هم داشته باشیم ما. ببینید و بخوانید این لینک را لطفاً. درکِ اهمیت زمان و نیز روشِ مهارِ زمان، یک مهارتِ بدست آوردنی است.
🆔 @SinJimDin
⭕️ عدل و قسط
❓دو واژهی قرآنیِ "عدل" و "قسط" چه تفاوتی باهم دارند؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ دو کلمه ممکن است مترادف و "همردیفِ" همدیگر باشند اما هیچگاه "هممعنا" نیستند. الفاظِ متفاوت المادة، متفاوت المعنا هستند؛ و لو معنایشان به یکدیگر بسیار نزدیک باشد.
⚖️ بعنوانِ مثال واژهی عدل، در مقامِ حکومت و قضاوت و داوری بکار میرود و شامل عرصههای اعتقادی، فرهنگی، بهداشتی، اقتصادی و... میشود. اما قسط در موضعِ تقسیم حقوق و بیشتر مسائلِ اقتصادی استفاده میشود.
➕ به عبارتِ دیگر، عدل، مفهومَش عامتر و وسیعتر از قسط است. قسط، زیر مجموعهی عدالت محسوب میشود. یکی از مولفههای برقراری عدالت این است که قسط (تقسیم حقوق) انجام شود. البته قسط، بیشتر جنبهی شخصی و فردی دارد بر خلافِ عدل که جنبهی اجتماعی دارد. اگر حقّ یک نفر داده شود، قسط برقرار شده اما تا حقّ همه داده نشده، عدالت برقرار نمیشود.
🆔 @SinJimDin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ شبِ وصال
🎵شهید عماد مغنیه ساعتی قبل از شهادتش، این آهنگِ ایرانی را گوش میداد!
✊ وی فرمانده عملیاتِ پیروزمندانهی جنگِ 33 روزه با اسرائیل بود که توسطِ صهیونیستها در یک خودرویِ بمبگذاری شده ترور شد. امروز، روزِ شهادتِ این بزرگمرد است.
ا🤲 الّلهم ارزقنا....
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ فاحشه بسترش را میبوسد
❓صادق هدایت: فاحشه بسترش را ميبوسد، ورزشکار چهار گوش زمين را و آخوند قرآنش را... [متنِ شبهه کوتاه شده]
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ متنِ فوق بنامِ افرادِ دیگری همچون دکتر شریعتی هم در فضایِ مجازی دست به دست شده است. بنابراین متنِ فوق را فارغ از آنکه نوشتهی چه کسی باشد، نقد میکنم:
1️⃣ نان هر جا باشد باید بوسید!
👌 نان، برکتِ خداست و باید آن را بوسید. اما کدام نان؟ حلال یا حرام؟! نویسندهی متنِ فوق، واقعا نان ِدزدی و فاحشگی را مقدس میداند؟ گذشته از اینکه فاحشه، هدفش پول است اما یک مُبلغِ دین میتواند هدفش پول نباشد و اگر باشد، خطاست. مثلا شیخ حسین انصاریان که 4 هزار زنِ بدکاره را توبه و سپس شوهر داده، دنبالِ نان و پول بوده؟! کسی که سلول هایِ ذهنش از پول ساخته شده، همه چیز و همه کس را به شکلِ پول میبیند!
2️⃣ برای امواتِ ثروتمندی که حال نداشتند نماز بخوانند...
👌فرضِ این بخش، دو حالت دارد؛ اول اینکه نماز و روزه، طغیاناً و از سرِ سرکشی ترک شود. حالتِ دوم اینکه بخاطرِ بیماری یا فراموشی و غفلت آن هم بخشی از واجباتَش ترک شود.
➕ در صورتِ اول حتی اگر متدین ترین فرد، قضای نماز و روزهاش را بجا آورد، معلوم نیست نجات دهندهی میت باشد. حتی به ورثهی این شخص، واجب نیست پیگیرِ نماز و روزهی قضایَش باشند. اما در صورتِ دوم، خدا تخفیف قائل شده تا نقیصهی ترکِ واجباتَش جبران شود و با بهرهمندی از ثوابِ اعمالی که به نیابت از او انجام میشود، موردِ لطف خدا قرار گیرد.
✍️ پس بر خلافِ تصوراتِ ذهنیِ نویسنده، ثروتمندان نمیتوانند با پول و مالشان بهشت را بخرند. طبقِ روایات کسی که نمازش را سبک بشمرد، شقاوتمند است تا چه برسد به کسی که نمازش را اصلا نمیخواند!
3️⃣ ما بشر بودیم و نژاد و مذهب و سیاست و ثروت جدایمان کرد.
🔔 دینِ اسلام، مخالفِ نژادپرستی، رنگپرستی و ملیپرستی است. همچنین مخالفِ ثروتاندوزی و سیاستبازی بمعنایِ دروغ و کلک است. پس دین اسلام مایهی جدائیِ انسانها نیست. بشر چون تحت تعلیمِ دینِ خدا در نیامده است، دچار این همه اختلاف و آشفتگی شده.
4️⃣ همه آزادی میخواهند!
❓همه آزادی میخواهند اما همه، بی بند و باری نمیخواهند! کلیات را بگذاریم کنار و بگوئیم آزادی از چه چیزی؟ آیا صادقِ هدایت که در نهایت، خودکشی کرد، آزاد بود؟! چه چیزی او را حبس و زندانی کرده بود که برای رهایی از آن، خود را ذلیلانه کُشت؟!! آزادی یعنی از قید و بندِ شهوات و هواهای نفسانی و از زیرِ یوغِ ستمگران آزاد باشیم. مثلِ امام حسین... .
5️⃣ بهشتیان همخوابی با نامحرم و مشروب دارند!
🔔 بهشت، عشرتکده نیست. سابقاً در این لینک از کانالم توضیح دادهام که ماهیتِ شراب و حور العین با آنچه در دنیا وجود دارد متفاوت است. پس بهشت، کاباره نیست و سکونت در آن با اهدافِ انسانی و الهی منافاتی ندارد.
📢 در موردِ نیازِ جنسی، بهشت اصلا به شکلِ دنیا نیست تا شهواتِ حیوانی داشته باشد. نعمتِ نزدیکی با حور و غلمان و نزدیکی به انبیاء و اولیاء همه و همه از سنخِ انس و الفت هستند نه از جنسِ شهوت. بهشت را نباید "کاباره" تصوّر کنیم.
6️⃣ ﻓﺎﺣﺸﻪ از ناچاری شکمش را سیر میکند!
✍️ این همه شغلِ حلال! چرا با فاحشگی روزگار میگذراند؟! این همه دخترِ فقیر، که با نجابت و پاکی زندگی میکند! اینها بهانه است. فقر، عذرِ موجهی برای فاحشهگری نیست و نویسندهی فحشادوستِ متنِ فوق، در صددِ این است که اقدامِ گناه آمیزِ فاحشهها را موجه کند. البته وظیفهی مومنان و حکومتِ دینی این است که بهانهی شهوتپرستان را پوچ کند تا فقرِ مالی را مستمسکی برای شهوترانیشان قرار ندهند.
🗣 در موردِ صادقِ هدایت، رهبریِ عزیز میفرمایَد: "یک روز خواندن آثار صادق هدایت در این کشور مُد بود، البته صادق هدایت نقاط قوّتی دارد اما نقاط ضعفی هم دارد. صادق هدایت که جزو نویسندگان بزرگ دنیا نیست. اگر شما صادق هدایت را با نویسندههای معروف دنیا مقایسه کنید، میبینید او در مقابل آنها بچهی کوچکی است! البته او در ایران جایگاهی دارد اما در همان حد باید او را تفخیم کرد، و نه بیشتر".
🆔 @SinJimDin
⭕️ بهشت یا کاباره؟!
❓چرا در بهشت فقط بساطِ حور و شراب و عیاشی و هوسرانی و مادیّات پهن است؟!
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
❌ بهشت، کاباره نیست! در موردِ حورالعین، بهشت ابداً به شکلِ دنیا نیست تا در آن شهواتِ حیوانی باشد. نعمتِ نزدیکی با حور و انبیاء و اولیاء همه و همه از سنخِ انس و الفتند نه از جنسِ شهوت و هوس!
👌 واژه غلام [غلمان]، دوزاده بار در قرآن آمده و بمعنایِ جوانانی است که خادمِ بهشتیانند (گارسون) کما اینکه در قرآن تصریح شده غلمان، پذیرائی کنندگانِ بهشتند. در قرآن اشاره ای به ارتباط جنسی با حور و غلمان نشده تا بعدش کسی بگوید در بهشت، الواطی و همجنس بازی است!
✍️ طراحِ این شُبهه، از اساس بهشت را آنگونه که خودش خواسته ترسیم کرده نه آن گونه که هست. شراب هم در زبانِ عربی بمعنایِ نوشیدنی است و نه مشروباتِ الکلی. معادلِ عربیِ مشروباتِ الکلی "خَمر" است.
☝️دلیل اینکه خدا ویترینِ بهشتَش را با حور و قصور و شراب و نَهر چیده، بخاطر این است که انسانِ معمولی، همین ها برایَش مهم است و در دنیا هم دغدغه ی همین ها را دارد. خدا دوست داشتنی هایِ او را در قالبی تکامل یافته تر برایَش توصیف میکند تا از دنیایِ زودگذر، دست بکشد و در هوس ها و شهوات غرق نشود.
➕ وقتی توانست، جاذبه بهشت را به جاذبه های دنیا ترجیح دهد، به آخرت و عبادت و ترکِ گناه فکر میکند. وقتی هم که واردِ بهشت شد تازه می فهمد بالاتر از حورالعین، نعمتِ انس با خداست. کما اینکه در روایات داریم مومن با خدایِ خویش خلوتِ طولانی میکند و حورالعین ها غافل میشود. اصلِ بهشت، انسِ با خداست. اما اگر به انسانِ دل بسته به هوس ها در دنیا، بگوید بهشت یعنی انس با خدا، شاید این برایَش جذابیت نداشته باشد.
✍️ نکته آخر اینکه قوانینِ الهی، مخالفِ غریزه نیست. غریزه را خودِ خدا در وجودِ انسان قرار داده. قوانینِ الهی در صددِ تعدیلِ غریزه است و نه تعطیلِ آن. قوانینِ اسلام، غریزه را در چارچوب در می آورد. مثلا غریزه جنسی را در قالبِ ازدواج در می آورد. مخالفتِ انسان با غرایزِ خارج از چارچوب نشانگرِ میزانِ اطاعت پذیریِ او از خدا و تعیین کننده جایگاه او در آخرت است.
🆔 @SinJimDin
🔹صلهی رحم
❓در موردِ صلهی ارحام، حدود و ثغور، آثار و پیامدهایِ قطعِ رحم و نیز ارتباط با اقوامِ گنهکار توضیح دهید.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ ارحام به کسانی گفته میشود که از طریق "رَحِم" به آنها متصل هستیم و اصطلاحاً خویشانِ نسبیِ ما هستند و نه سببی.
🔔 صلهی رحم یا صلهی ارحام بمعنایِ برقرار ارتباط و اتصال با خویشاوندانِ نَسَبی (خونی) است. خویشاوندِ نَسبی به کسانی میگویند که از طریقِ خون و نه به سببِ ازدواج، با ما خویشاوند هستند. مثل:
👈 1. والدین و جدّ و جدّه
👈 2. فرزند و نوادگان
👈3. برادر
👈 4. خواهر
👈 5. عمو
👈 6. عمه
👈7. دایی
👈8. خاله
☝️صلهی رحم با این هشت طایفه که همگی هم با ما مَحرم هستند، واجب است و ترک رابطه با آنان، گناه کبیره است. فرزندان برادر، خواهر، عمو، عمه، دایی و خاله هم ارحام هستند و صله رحم با آنها مستحبّ است.
➕در بینِ ارحام بیش از همه، جایگاهِ والدین مورد تاکید است. صله با خویشاوندانِ سببی یعنی فامیلِ همسر (شوهر / زن)، مستحب است و نه واجب. البته اگر ترک رابطه با اقوام همسر، موجب اختلاف بین زن و شوهر شود در این صورت، بعنوانِ ثانویه و برای حفظ بنیان خانواده، میتواند الزامی شود.
➕ صلهی رحم بشکلِ حضوری و حتّی تلفنی و از طریقِ نامه نیز امکانپذیر است. امام صادق میفرماید: "صِلُوا أرحامَکم و بِرّوا بِإخوانِکم وَ لَو بِحُسنِ السَّلامِ وَ رَدِّ الجَوابِ". یعنی صله رحم نمایید و به برادران[دینی] خود نیکی کنید هر چند با سلام کردنِ خوب و یا جواب سلام.
👌پس در هیچ حال نباید ارتباط با ارحام ترک شود. تلاش برای حلّ مشکلاتِ ارحام نیز از مصادیقِ صلهی رحم است. اگر در بینِ ارحامِ ما نیازمندِ مالی وجود دارد، اولویت این است که به او کمک کنیم.
🔔 حتی ارتباط با ارحامِ گنهکار و آندسته از ارحام که انحرافِ اعتقادی دارند و مثلا ولایت فقیه را قبول ندارند یا مثلا اهل نگهداری سگ و مصرفِ شراب هستند نیز واجب است.
👌چرا که این ارتباط ممکن است زمینهی تغییرِ او را فراهم کند و برعکسش قطع ارتباط زمینهی انحرافَش را فراهم میکند. البته مراد از ارتباط، حضور در گناهِ اقوام و شرکت در مثلا محفلِ شرابِ آنها نیست.
☝️از جهت طهارت و نجاست هم تا وقتی که شما یقین به نجاست یک مکان نکردهاید، آنجا پاک است. نجاستِ سگ وقتی به یک مکان منتقل میشود که سگ یا آن مکان، رطوبت داشته باشد. اگر سگ و مثلا مبل، مرطوب نباشند هیچ نجاستی منتقل نشده.
❗️تنها وقتی میتوانیم با ارحام خود قطع کنیم که احتمال بدهیم این کار موجب دوری آنان از ارتکاب گناه میگردد؛ یا وقتی که اقوامِ ما دشمنِ خدا باشند؛ یا آنگاه که ارتباط با او موجبِ اثرپذیری ما و خانوادهمان شود. یا آسیبِ جبران ناپذیری به ما وارد شود.
☝️در این موارد باید ارتباطِ حضوری، قطع شود. اما چون ارحامِ نسبی هستند، گاه و بیگاه ولو تلفنی باید ارتباط، برقرار باشد؛ مگر آنکه خودشان جواب ندهند و قطع کنند ارتباط را که در این فرض، تکلیف از دوشِ شما برداشته شده است.
✍️ اگر مهمانِ ما که از کسانی باشد که صله رحم با او واجب است و از قضا مثلا بی حجاب است، اینجا باید با احترام تذکر بدهید و ناراحتیتان را از این گناه صریحانه و صمیمانه ابراز کنید؛ اگر گوش ندادند، خانه را زنانه مردانه کنید و آن شب را سر کنید.
👌امّا برای دفعات بعدی اگر خواستند بیایند، جلو جلو با احترام به آنان تفهیم کنید که از پذیرش مهمانِ بی حجاب، معذورید و این، قانون خانهی شما است. اگر نپذیرفتند، باز هم شما قطع کننده نباشید و از بابِ صله رحم بعداً به خانهشان بروید. اگر شما را نپذیرفتند، تلفنی صله رحم را بجا بیاورید؛ اگر خودشان قطع کردند چیزی به دوشِ شما نیست.
🔔 آثار و برکاتِ صلهی رَحِم:
👈 دوستی و محبت خدا
👈 حمایت خداوند
👈 عاقبت به خیری
👈 دفعِ بلاها
👈 آسانی حساب قیامت
👈 عبور آسان از پل صراط
👈 جلوگیری از گناهان
👈 کفارهی گناهان
👈 حفظ نعمتها
👈 بهشتی شدن
👈 ازدیاد روزی و رفع فقر
👈 برآوره شدن حاجات
👈 زدودن کینهها
👈 پاداش سریع در دنیا
👈 پاداش صد شهید
👈 خوش اخلاقی
👈 بخشنده شدن
👈 نشاط روح و جان
👈 افزایش عُمر
👈 آبادانی
👈 مرگِ آسان
❌ تبعاتِ قطعِ ارتباط با ارحام:
👈 لعنت خدا
👈 مجازات سریع دنیوی
👈 دور ماندن از بهشت
👈 سودمند نبودن سایر کارها
👈 کمک نرساندن ملائکه رحمت
👈 قرار گرفتن ثروت جامعه در دست پلیدان
🆔 @SinJimDin
👉1👈
⭕️ دعا برای ازدواج
❓آیا ذکر و دعایی برای تسریع در امرِ ازدواج پسران و دختران وجود دارد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
🔔 ذکر، دعا و ختومات، اولاً باید مأثور و از جانبِ اهلبیت باشد یا لااقل، مجرّب باشد و توسطِ یک عارفِ حقیقی به ما رسیده باشد؛ ثانیا در صورتی آن توصیه اثر مطلوب دارد که توجه به محتوای آن ذکر باشد و مبتنی بر آن ذکر، انسان زندگیاش را پیش ببرد.
☝️ مثلا ذکرِ "یا فتاح" بمعنای گشاینده است و من با تکرار این ذکر، باید اولا دائما به خودم تلقین کنم که خدا میتواند گره از زندگیام بگشاید. ثانیا مبتنی بر این باور، خودم هم تلاش کنم برای گرهگشائی تا خدا به حرکتِ من برکت بدهد و آن گره، باز شود. در این چارچوب، چند توصیه از بزرگان برای تسریع در امرِ ازدواج، تقدیم میشود:
1️⃣ آیت الله بهجت، به کسانی که طالبِ ازدواج بودند، خواندن نماز جعفر طیّار را توصیه میکردند. در این لینک روشِ خواندن این نماز را شرح دادهایم.
2️⃣ دعاى زیر در أواخر جلد 103 بحارالانوار کتاب النکاح باب "الدعاء عند التزویج" از امیرالمومنین نقل گردیده است. این حدیث ضمن آنکه درخواست از خداست خود بیانگر عالىترین معیارها در گزینش همسر نیز میباشد؛ هر که قصد ازدواج داشته باشد دو رکعت نماز گذارد در هر رکعت پس از حمد سوره یاسین بخواند. از رویِ موبایل یا قرآن نیز میتوان سورهی یاسین را خواند. پس از اتمام نماز حمد و ثناى پروردگار گذارَد و این دعا را بخواند:
☝️"اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی زَوْجَةً وَدُوداً وَلُوداً شَکُوراً غَیُوراً إِنْ أَحْسَنْتُ شَکَرَتْ وَ إِنْ أَسَأْتُ غَفَرَتْ وَ إِنْ ذَکَرْتُ اللَّهَ تَعَالَى أَعَانَتْ وَ إِنْ نَسِیتُ ذَکَّرَتْ وَ إِنْ خَرَجْتُ مِنْ عِنْدِهَا حَفِظَتْ وَ إِنْ دَخَلْتُ عَلَیْهَا سُرَّتْ وَ إِنْ أَمَرْتُهَا أَطَاعَتْنِی وَ إِنْ أَقْسَمْتُ عَلَیْهَا أَبَرَّتْ قَسَمِی وَ إِنْ غَضِبْتُ عَلَیْهَا أَرْضَتْنِی یَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِکْرَامِ هَبْ لِی ذَلِکَ فَإِنَّمَا أَسْأَلُکَه و لا آخِذ اِلاّ ما مَنَنْتَ و اَعْطَیْتَ".
☝️یعنی: پروردگارا، همسری مهربان و فرزندآور و شکرگزار و با غیرت به من عطا کن که اگر به او نیکی کردم شکرگزار باشد، و اگر به او بدی کردم مرا ببخشد؛ اگر یاد خدا کردم مرا یاری کند، و اگر خدا را فراموش کردم مرا به یاد خدا بیندازد؛ اگر از نزد او خارج شدم حفظ کند، و اگر بر او وارد شدم مرا خوشحال سازد؛ اگر او را به کاری امر کردم مرا اطاعت کند، و اگر علیه او قسم خوردم او مرا از آن قسم بریء الذمّه کند، و اگر بر او غضب کردم مرا راضی سازد. ای پروردگار صاحب جلال و اکرام، چنین همسری را به من ببخش! پس به درستی که من او را از تو خواستهام و به من نمیرسد، مگر آن چیزی که تو منت میگذاری و عطا میکنی.
3️⃣ قرائتِ مداوم این دو دعا در قنوتِ نمازها، بعد از هر نماز، در سجده یا هر وقت دیگر توصیه میشود:
👈 دعای اول: "اللّهم أغنِنی بِحَلالِکَ عن حرامِک وَ بِطاعتِک عَن مَعصیَتِک". یعنی خدایا مرا بی نیاز کن با حلالت از حرامت و با فرمانبرداریت از نافرمانیت". برخی بزرگان توصیه کردهاند به تکرارِ 114 بارهی این دعا در یک مکان مقدس مانند مسجد یا زیارتگاه.
👈 دعای دوم: "ربِّ انّی لِما أنزلتَ الیّ مِن خیرٍ فقیرٌ". یعنی خدایا بیتردید من به خیری که تو بر من فرو میفرستی نیازمند و محتاجم. حضرتِ موسی وقتی این دعا را خواند شعیبِ نبیّ، او را به دامادی برگزید.
ادامه👇👇👇
🆔 @SinJimDin
کانال سین جیم دین
👉1👈 ⭕️ دعا برای ازدواج ❓آیا ذکر و دعایی برای تسریع در امرِ ازدواج پسران و دختران وجود دارد؟ 👈 بر
👉2👈
ادامه👆👆👆
4️⃣ تلاوتِ مداومِ آیهی 21 سورهی روم نیز به امیدِ استجابت دعا در امرِ ازدواج تحربه شده است: "وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ أَنْفُسِکُمْ أَزْواجاً لِتَسْکُنُوا إِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِی ذلِکَ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ". یعنی: و از نشانههاى خداوند این است که همسرانى از جنس خود شما براى شما آفرید، تا در کنار آنها آرامش یابید و در میانتان مودت و رحمت قرار داد در این نشانههایى است براى گروهى که تفکر مىکنند.
5️⃣ امام صادق به ابوبصیر فرمود هرگاه خواستی ازدواج کنی ابتدا دو رکعت نماز بجا بیاور سپس حمد و سپاس خداوند نما و بعد بگو: "اللّهم أنّی اُریدُ أن أتَزَوَّجَ اللّهم فاقدِر لی مِن النِّساءِ أعفَّهُنّ فَرجاً، و أحفَظَهُنّ لی فی نَفسِها و فی مالی و أوسعَهُنَّ رِزقاً وَ أعظَمَهُنَّ بَرَکَةً وَ اقدِر لی منها وَلَدَاً طَیِّباً تَجعَله خَلَفَاً صَالِحاً فی حَیاتِی وَ بَعدَ مَوتی".
☝️یعنی خداوندا من میخواهم ازدواج کنم. خداوندا! برای من پاکدامنترین زنان را مقرر فرما و کسی که خویشتندار از همه نسبت به خود و نگهداری کنندهترین فرد در مالم باشد، که به واسطه آن نفسم (حالم) و مالم محفوظ بماند، کسی که فراخترین روزی و بیشترین برکت را در زندگی داشته باشد، و از وی برای من فرزندی طیب در نظر بگیر که جانشینی شایسته در حیات و ممات من باشد.
🔔 در نهایت ما باید نسبت به منطقِ مقولهی دعا که در این لینک شرحَش دادیم توجیه باشیم. چرا که به هر حال ممکن است یک حاجت، برای ما هیچگاه برآورده نشود؛ که در اینصورت باید راضی باشیم به قضای الهی.
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ آریو برزن
❓در مورد شخصیت آریو برزن توضیح دهید. چرا نباید این مبارزین ملی را بعنوان الگوهای وطن پرستی، برجسته کنیم؟ چه فرقی دارند با شهید حججی؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
⚠️ در برابرِ جوی که هواداران باستانگرائی اخیرا ایجاد کردهاند به این راحتی تسلیم نشویم. یکی از شگردهای دیرینهی یهود برای مبارزه با اسلام، "اسطوره سازی" است. این اقدام که با هدفِ فراموشیِ اسطورههای دینی انجام میشد از زمان پیامبر رائج بود و هنوز هم رواج دارد.
➕انسان ذاتا به الگو و اسوه نیاز دارد و اگر الگویِ مناسب به او معرفی نشود، الگوهای تخیلی و دروغین میپردازد. کوروش، آریو برزن، بابک خرمدین، ماندانا، یوتاپ و آرتمیس برخلافِ آنچه تاکنون به ما گفته اند، ابدا شخصیت های مثبتی نیستند.
🔔 مستند به متنِ منشور ـ که مطمئنم 90 درصد مردم حتی یک بار هم آنرا نخواندند ـ کوروش یک بت پرست بود و طبق نقل هردوت صفحه 90، کوروش چندین تمدن از جمله تمدن بابل، لیدی و عیلامی را برای همیشه نابود کرد. مردم شهرهای اپیس و نینوا را قتل عام کرد و ایرانیان را به بردگی گرفت.
❌ آریو برزن بر خلافِ شهید حججی یک قهرمان وطن دوست نبود تا ما از او تجلیل کنیم. اگر واقعا او یک قهرمان بود، به چه دلیل در تاریخِ مکتوبِ "ایران" نامی از او برده نشده و اثری از او در اوستا، شاهنامه و حتی متونِ فارسیِ میانه نیست؟!!
➕ البته در منابعِ غربی (یونانی) در مورد آریوبرزن میخوانیم که وِی حاکمِ سوریه بود که در آن دوران تحت اشغال هخامنشیان قرار داشت. او در سال 365 پیش از میلاد [یعنی حدود 31 سال قبل از حمله اسکندر] بر علیه حکومت هخامنشی شورش کرد. بسیاری از مردم به دست آریو برزن به قتل رسیدند و در نهایت با خیانت فرزندش اعدام شد. منبع: تاریخ ایران از باستان تا امروز / نوشته گرانتوسكى/ ترجمه كيخسرو كشاورزى/ص105.
➕ یا در کتاب ایران و شرق باستان نوشته ديودور سيسيلی، صفحات720 و 721 همچنین در کتاب تاریخ ایران تاریخ باستان نوشته حسن پيرنيا جلد دوم صفحه 1414 از شخصی به نام آریوبرزن نام بردهاند که در زمان حمله اسکندر مقدونی، در مقابل او ایستاد. اما در این منابع ابداً روحیه پهلوانی و مروّت او سخنی گفته نشده.
☝️ طبق دو منبع فوق، شخصی به نام آریوبرزن با 25 هزار پیاده نظام و 300 سواره نظام در کمین اسکندر مقدونی قرار گرفت! نیروهای تحت امر آریوبرزن از بالای کوه ناجوانمردانه شروع به غلتاندن سنگها کردند و اسکندر پس از تجدید قوا و بعد از درگیری توانست گردنه را به تصاحب خود درآورد. سربازان آریوبرزن نیز کشته شدند و عده ای به اسارت در آمدند. حسن پیرنیا مینویسد که آریوبرزن به همراه برخی از یارانش از دست لشکر اسکندر فرار کرد، ولی در نبرد بعدی کشته شد.😳
✍️ در مورد تاریخ باستانِ ایران همیشه به این دقت داشته باشیم که منبعِ "معتبر" و قابلِ اطمینانی باقی نمانده تا ما با مطالعهاش بتوانیم در مورد شخصیتهای باستان قضاوت کنیم. پس بهتر است نسبت به کسانی که امکان تحقیق نداریم، سکوت کنیم. نه تا حد قهرمان و مقام پیامبری و ذوالقرنینی بالا ببریمشان و نه آنها را جنایتکارِ صد درصدی بدانیم. رهایشان کنیم تا به فراموشی سپرده شوند.
✍️ اعتقاد به کوروش و داریوش که جزء مسلمات عقیدتی ما نیس تا انقدر رویَش پافشاری کنیم. مقام معظم رهبری هم تاکید دارند که رویِ ایرانِ "بعد از اسلام" مانور بدهیم نه قبلش... .
🆔 @SinJimDin
⭕️ باستان پرستی!
🔔 اسطورههای تخیلّی و مجازیِ باستانگرایان را بیشتر بشناسیم. همهی این اسطورهتراشیها یک هدف دارند؛ جایگزینی با اسطورههای دینی... .
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
12.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مزایای طرح صیانت
📹 توضیحاتِ استاد مومننسب در موردِ طرحِ صیانت از حقوقِ کاربرانِ فضای مجازی را در پنج دقیقه بشنوید.
❓منافعِ چه کسانی با تصویب این طرح به خطر میافتد؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید.
🆔 @SinJimDin
⭕️ ارتداد
❓مرتَد کیست و چرا اعدام میشود؟
👈 برای طرح سوال، اینجا را لمس کنید
ــــــــــــــــــ
📝 پاسخ:
✍️ مرتد کسی است که یکی از خصوصیاتِ زیر را دارا باشد؛ یکی از مواردِ زیر کافی است برای حکم به ارتداد و کُفر:
👈 انکار خدا یا یکتا بودنِ خدا
👈 انکارِ روزِ قیامت
👈 انکارِ نبوت
👈 انکارِ یکی از ضروریاتِ دین مثلِ نماز، حجاب، حج، خمس و... .
☝️همانطور که دقت دارید، ارتداد و کُفر مربوط به عقیده و باور است و نه مربوط به عمل و فِعل. لذا اگر کسی گزارههای بالا را قبول دارد اما از سرِ تنبلی یا تاثُر از شبهات یا لاابالیگری مثلا نماز نخواند یا حجاب را رعایت نکند، او مرتد و کافر نشده است.
🔔 مرتد کسی است که فریب خوردهی شبهات نیست و آگاهانه با وجودِ روشن بودنِ حقانیتِ اسلام، دست از اسلام میکِشد. گاهی فرد از رویِ هیجانات و احساسات یا عصبانیت یا فشارِ زندگی، کُفر میگوید. این فرد، مُرادِ جدیاش این نیست و اگر این هیجانات فروکش کند، احتمالا از گفتهاش قلباً پیشمان شود. این فرد، مرتد و کافر نیست.
👌طبقِ بیانِ آیه 73 سوره آل عمران، فلسفه و علتِ مجازاتِ مرتد بر میگردد به ماجرایِ توطئه یهودیان. عده ای از یهود گفتند برویم تظاهر به اسلام کنیم و در پایانِ روز دوباره از اسلام خارج شویم تا مسلمانان را نسبت به عقایدشان سست کنیم. خدا اما با نزولِ این آیه شریفه مجازات ارتداد را وضع کرد تا مکرشان به خودشان باز گردد.
❌ اسلام، مخالف تجسس و تفتیش عقاید است و حکومت اسلامی با کسانی که کافر شوند اما مُبلِّغ و مُروّج کُفر نباشند، مقابله نمی کند. فقط از جهتِ فقهی، همسرش بر وی حرام می شود و ممنوع الارث می گردد.
⚠️ اما آن مسلمانی که پس از ترکِ اسلام شروع به فعالیت بر علیهِ اسلام کند، عقاید ضاله اش را ترویج کند و مانند سلمان رشدی با زبان، بیان و عملش امنیت فکری و روحیِ جامعه را بر هم زند، در این صورت ارتدادش یک اعتقادِ فردی نیست؛ بلکه موضوعی اجتماعی است و در واقع او چون او شمشیرِ دشمنی بر علیهِ اسلام را از نیام کشیده، حکومت اسلامی نیز با او مقابله به مثل میکند.
❓اگر دشمن به جان و مال و ناموسمان حمله کند آیا با او مقابله نمیکنیم؟ حال گاهی این حمله، نظامی است و گاهی پشتِ تریبونِ ماهواره... . نه تنها اسلام که دیگر ادیانِ آسمانی نیز ارتداد را جُرمی نابخشودنی می دانند. البته مجازاتِ اسلام برای ارتداد، متعادل تر و ملایم تر است:
👈 در دینِ یهود، نه تنها شخصِ مرتد که تمامیِ قومِ شخص مرتد باید به قتل برسد.
👈 در دینِ مسیحیت، فردِ مرتد بدونِ هیچ شرطی باید کشته شود.
👈 در دینِ زرتشت، باید پوستِ بدنِ شخصِ مرتد را زنده زنده کَند و تمامِ اعضایِ بدنش را جدا کرد.
✍️ خلاصه: هر کس که در دین تشکیک کرد، مرتد محسوب نمی شود و هر مسلمان یا مسلمان زاده ای هم که از ذمه اسلام خارج شود، لزوما حکمش اعدام نیست.
🆔 @SinJimDin