📌 روغن بصورت قطرهچکانی به فروشگاهها عرضه میشود؛ کارخانجات تولیدکننده ماکارونی علنا محصولاتشان را عرضه نمیکنند؛ ماکارونی به اندازه فراوان در انبارها هست
منصور عالیپور نایب رئیس اتحادیه فروشگاههای زنجیرهای:
🔹️ کارخانجات، عرضه روغن را بسیار کم کردهاند. عملا روغن بصورت جیرهبندی و قطرهچکانی به فروشگاهها و سوپرمارکت ها عرضه میشود.
🔹 کمبود روغن و مشکلی که برای مردم ایجاد کرده است را به وزارت صمت و جهاد اطلاع دادیم. گفتند به زودی روغن خام را به کارخانجات تزریق میکنیم تا تولید به روال عادی خودش برگردد.
🔹 کارخانجات ماکارونی منتظر و مدعی تعدیل قیمت بودند، به همین دلیل هم جلوی عرضه ماکارونی به فروشگاهها را گرفتند. ماکارونی به اندازه فراوان در انبارها هست، هرچقدر هم فروشگاههای زنجیرهای درخواست میکنند ماکارونی عرضه نمیشود. عملا ماکارونی رشتهای در فروشگاهها وجود ندارد.
🔹 مردم متوجه شدهاند که قیمت ماکارونی رو به افزایش است، بخاطر همین تصمیم به خرید بیش از نیاز و انبار ماکارونی در خانه گرفتهاند و این میتواند بازار را بیش از پیش آشفته کند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/14
🔹️ افکار عمومی نمیپذیرد دولتی که وزارت اقتصاد، بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت کشاورزی، وزارت صمت، وزارت اطلاعات به علاوه سهمسئول اقتصادی آقایان مخبر، رضایی و فرهاد رهبر و همسویی نسبتا مطلقِ مجموعههای غیر دولتی را برای مدیریت فضای کشور با خود دارد، یه کارخانهدار ماکارونی او را غافلگیر کند!
✍🏻 علی قلهکی
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/14
📌 با توجه به گرانی های اخیر مواد غدایی و کوچک شدن سفره مردم جا دارد یادی کنیم از برنامه سه لایهای جلیلی برای تامین استاندارد سبد غذایی خانوار ایرانی
#دکتر_سعید_جلیلی در خلل تبلیغات انتخابات ۱۴۰۰:
🔹️ در سالهای ۹۷، ۹۸ و ۹۹ که از سختترین سالهای دولت بوده است ، بیش از ۵۵ میلیارد دلار ارز با قیمت ترجیحی به منظور تامین کالاهای اساسی اختصاص پیدا کرده است .
🔹️ باید توضیح دهند با ۵۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی چه کردند؟ ما میگوییم اگر شما برای همین ۵۵ میلیارد #برنامه داشتید تا به دست مردم برسد و مردم از آن منتفع میشدند ، این فشار سنگین به مردم وارد نمیشد.
🔹️ طبق اصول قانون اساسی تأمین سلامت و بهداشت مردم وظیفه دولت است. اگر در تأمین سبدغذایی خانوار خللی ایجاد شود آثار آن را در سلامت مردم در آینده شاهد خواهیم بود.
🔹️ اختلاف سرانه مصرف کالاهای ضروری میان دهک اول و دهک دهم جامعه در هشت سال گذشته به صورت چشمگیری افزایش یافته است.
🔹️ در سبد مطلوب غذایی پیشنهادی ۱۳ قلم کالا جهت تامین حدود ۲۵۰۰ کیلوکالری انرژی در روز تعریف شده که از جمله آنها
نان
برنج
گوشت سفید
گوشت قرمز
تخم مرغ
لبنیات
ماکارونی
روغن
شکر
میوه و سبزی است
🔹️ در این طرح ، مردم به سه دسته تقسیم میشوند:
۱- اقشار کمتر برخوردار جامعه دسته اول را تشکیل میدهند که تمام این سبد به آنها ارائه میشود .
۲- به دسته دوم بخشی از این سبد داده میشود و آن کالاهایی است که در تأمین آن مشکل دارند ؛ کما اینکه در سالهای اخیر تأمین مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز و سفید برای اقشار متوسط هم سخت بود.
۳- دسته سوم که به لحاظ کمی تعداد کمتری از جامعه هستند و از توانمندی لازم برای خرید تمام این سبد برخورداند ، به آنها در این زمینه خدماتی ارائه نمیشود.
🔹️ اگرچه هدف بلندمدت این است که تمام خانوارها به سطح درآمدی برسند که نیازهای خود را تأمین کنند ولی تا زمان تحقق این هدف، میبایست خانواده ایرانی از حق تامین کامل سبدغذایی خود برخوردار باشند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/14
سیاست نیوز
🔻 میثم مطیعی: برای شعرخوانی در نماز عید فطر امسال دعوت نشدم 🔹 امیدواریم دلیل این دعوت نشدن تغییر مو
🔻 توییت معنا دار میثم مطیعی
گرچه دعوت نشدیم...
با صف اول نشینان حرفهایی داشتیم
مثل آه روزهداران، داغتر، تبدارتر...
قرص نانی بر سر این سفره بود و ناگهان
شد هلالی، رؤیتش از ماه نو دشوارتر!
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
📌 فاصله حرف تا عمل بسیار است جناب قاضی
🔹️ ابراهیم رئیسی (۲۷ آبان ۱۴۰۰): ما باید نظام اقتصادی کشور را اصلاح کنیم و این اصلاح حتما با نظر نخبگان و #اقناع مردم است، دولت در این زمینه #شوک_اقتصادی وارد نخواهد کرد و در اجرای تصمیمات و جراحی های اقتصادی مردم را غافلگیر نمیکنیم.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
📌 رویترز به نقل از مقام ایرانی: اقتصاد ایران چندان متکی به احیای برجام نیست
🔹 یک مقام ارشد ایرانی به رویترز گفت: برنامه هستهای ما طبق برنامه پیش میرود و زمان به نفع ماست. اگر مذاکرات شکست بخورد، پایان دنیا نخواهد بود.
🔹 این واقعیت که اقتصاد ایران چندان متکی به احیای توافق نیست، اگر و زمانی که مذاکرات از سر گرفته شود، اهرم قوی برای مذاکرهکنندگان ایران ایجاد میکند.
🔹 روزنامه «وال استریت ژورنال» هم نوشته صادرات ایران در سه ماهه اول سال جاری سریعتر از دیگر کشورهای غرب آسیا رشد کرد و بالاترین میزان صادرات نفت را از زمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ به ثبت رساند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
🔹 دولت متجاوز سوئد در یک آدم ربایی روشن، یک کارمند ق. قضاییه ایران را به خاطر مبارزه علیه تروریسم در داخل کشورش بازداشت می کند، ماهها او را در انفرادی و زندان در وضعیت غیرانسانی محبوس می کند و در یک دادگاه مضحک ضدبشری او را شکنجه و نهایتا محکوم می کند. مدعیان حقوق بشر هم لالند
🔹اگر ایران به اصطلاح خبرنگاران جاسوس و مزدور سازمان های اطلاعاتی غرب را در کشورش دستگیر کند گروگان گیر است اما دولت وحشی و نظامی سوئد اگر یک شهروند ایرانی که برای ملاقات دخترش به سوئد رفته را بگیرد گروگان گیر نیست و دارد به قانون کشورش عمل می کند
🔹پیامکهایی که حسن روحانی از جیب خود ما به همه ایرانیها میزد خاطرتان هست؟ حالا همینها در مضحکه دادگاه یک شهروند ایرانی در سوئد ابزار اتهامزنی منافقین شده است!
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
🔻 چرا سیاستهای کلان کشور ناموفق بوده و به اجرا نمیرسند؟
🔹 "به قیمت آبرویم حتی اگر شده.." ؛ این جمله را بارها شنیدهایم از برخی روسای جمهور کشور که مدعی بودند برای طرحهای اقتصادیشان حاضرند آبرویشان بریزد اما طرح مورد نظرشان اجرا شود ومردم درآینده نتیجهاش را خواهند چشید! اما تاریخ ثابت کرده هم آبرویشان رفته هم طرحهایشان به نتیجه نرسیده؛ چرا؟
🔹 چرای این سوال را باید در این مسئله جُست که اجرای سیاستهای کلان بدون مشارکت و نقش مردم و بدون خِرَد جمعی حداکثری نخبگان، در هیچ کشوری به نتیجه نمیرسد. نقد برخی دوستان این است که مسئولین با مردم حرف بزنند؛ عرض من این است که این مطالبه کف انتظار است. اما اگرچه صحبت کردن با مردم و آماده کردن اذهان برای اجرای سیاستها، تا حدی التهابات اجتماعی را کاهش میدهد، ولی بدون مشارکت و همراهی و نقش مردم در اتخاذ سیاستها، بهترین سیاستها هم به سنگ میخورند!
🔹 عموماً مشارکت مردم را فقط همان اجرای دستورات میدانند اما مشارکت مردم زمانی معنا پیدا میکند که نقش آنان در رهبری کشور و اتخاذ سیاستهای کلان و تصمیمگیری در مسائل اساسی جامعه، واقعاً مشخص و روشن باشد.
🔹 ببینید این حرف-مشارکت مردم در رهبری کشور- حرف جدید و فیالبداههای نیست! از اهداف اساسی نظام جمهوری اسلامی، تحقق حکمرانی مردمپایه بوده! اساساً معنای جمهوریت یعنی همین؛ یعنی مردم همهکاره باشند در اقتصاد، در سیاست، در فرهنگ و غیره!
🔹 قانون اساسی هم بر این تاکید میکند که حاکمیت و دولتها باید بتوانند زمینه حضور مردم در رهبری کشور را فراهم کنند: "اصل۴۳ قانون اساسی(بند۳): تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در #رهبری_کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد."
🔹 حضور مردم در رهبری کشور همان تحقق حکمرانی مردم پایه است! امروز فاصله وضعیت موجود کشور با همهکاره بودن مردم چقدر است؟
🔹 بعد از سه چهار دهه از انقلاب اسلامی، هنوز تعریف مشارکت مردم در رهبری کشور، به شرکت در انتخاباتها تعریف و تعبیر میشود و متاسفانه مکانیزمی برای حضور حداکثری مردم در عرصههای مختلف اعم از اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، فرهنگ و... طراحی هم نشده است.
🔹 بطور مثال در بحث اقتصاد؛ ریشه مشکل کجاست؟ عموم کارشناسان، دولتیبودن اقتصاد ایران را از مشکلات اساسی اقتصاد میدانند. اما نسخهپیچی برای حل این مشکل هم دردی دوا نکرده؛ چرا؟ چون راهکار خلاصی از اقتصاد دولتی را اقتصاد خصوصی و سرمایهداری میدانند و کشور را هم به این سمت بردهاند و اقتصاد کشور به شترگاوپلنگی شده از اقتصاد دولتی و سرمایهداری تبدیل شده است.
🔹 بجای اینکه نقش عموم مردم در سیاستگذاریها و میدانِ اجرا افزایش پیدا کند و اقتصاد به معنای واقعی به مردم واگذار شود و کارخانجات و شرکتها در قالب تعاونیهای فراگیر در اختیار دهکهای پائین جامعه قرار گیرد تا زمینه مردمیشدن اقتصاد فراهم شود، شاهد بنگاهداری دولت و رشد بخشی خصوصی سرمایهداری هستیم؛ همین اقلیت سرمایهداری که به نام بخشی خصوصی هم فعالیت میکنند در دولت و اتاقهای تصمیمگیری نقش ویژه دارند!
🔹 اتاق بازرگانی، نظام پزشکی و ... میتوانند مصداق این رانت باشند. هم به نام بخش خصوصی فعالیت میکنند هم گلوگاههای تصمیمگیری در دولت را در دست دارند!
در مقابل اما ۱۳ میلیون کارگر، یک میلیون معلم، ۴ میلیون دانشجو، ۱۵ میلیون دانش آموز و... کوچکترین نقشی در همان حوزه فعالیت خود هم ندارند چه برسد به ایفای نقش در رهبری کشور!
🔹 اینکه مردم، رئیس جمهور انتخاب میکنند و مجلس نمایندگان تشکیل میدهند مانع ایفای نقش خود آنان نیست! اقتصاد و سایر امور باید به مردم واگذار شود، مردم باید مشارکت حداکثری در سیاستگذاریها و تحقق سیاستها داشته باشند.
🔹 بیتردید تحقق حکمرانی مردم پایه راهبرد اصلی حل مشکلات کشور است. باید متاسف باشیم نه تنها ارادهای در این راستا دیده نمیشود بلکه اختیارات نهادهای برآمده از رای مردم هم در برخی مسائل نادیده گرفته میشود و به شوراها و هیئاتی سپرده شده که قانوناً و عقلاً باید موقت و کوتاه و پاسخگو باشند ولی نیستند!
🔹 از طرفی نهادهای انتصابی، صداوسیما، قوه قضائیه، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی و غیره هم هیچ تکلیفی در راستای حکمرانی مردم پایه احساس نمیکنند! اساساً وظیفهای برای پاسخگویی به مردم در خودشان احساس نمیکنند چه برسد به مردمی شدن آنها!
✍🏻 داود مدرسیان
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
📌 بالاترین میزان تجارت ایران با روسیه
🔹️ نماینده تجاری روسیه در ایران: حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۲۱ به ۴ میلیارد دلار رسید. ۱۰ سال و نیم سفیر روسیه در تهران بودم و هرگز به چنین رقمی نرسیده بودیم.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
📌 احتکار ۶۷۰ تن ماکارونی توسط تک ماکارون
🔹️ روز گذشته با تلاش پلیس امنیت اقتصادی استان البرز ۶۷۰ تن #ماکارونی احتکار شده در شرکت تک ماکارون در کرج توقيف و با هماهنگی دستگاه های مسئول در مسیر عرضه عمومی قرار گرفت.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 مرگ ۳ صهیونیست در عملیات العاد
🔹️ رسانههای صهیونیستی از انجام یک عملیات استشهادی در شرق تلآویو خبر دادند. برخی منابع عبری گزارش دادند که مجری این عملیات با چاقو و چکش به این افراد حمله کرده است.
🔹️ در این عملیات تا کنون دستکم ۳ صهیونیست کشته شدهاند. ویدیو فوق نیز فیلمی از محل اجرای این عملیات است.
🔹️ همچنین منابع فلسطینی گزارش دادند که عاملان این عملیات پس از انجام موفقیت آمیز ، از محل دور شدند و پلیس اسرائیل به دنبال یافتن آنهاست.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/15
📌 بازگشت به برجام هنوز اهداف آمریکا را تأمین میکند
🔹️ ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در یک نشست خبری شامگاه پنجشنبه گفت که بازگشت به برجام هنوز منافع واشنگتن را تأمین میکند.
✔️ @SiyasatOnline | 1401/2/16