💢 آیا منطقه شاخ آفریقا به سمت جنگ میرود؟
🔻 بررسی جنبههای گوناگون بحران سد النهضه برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر منطقهای، بسیار حائز اهمیت است. چراکه در این بحران موضوع اصلی «آب » است. آب یک ماده حیاتی و از موضوعات ژئواستراتژیکی به شمار میرود. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید دگردیسیهای بحران آب را در شاخ آفریقا و منطقه دره نیل، پیگیری و رصد کند.
🔻از زاویه دیگر، رژیم صهیونیستی است که به عنوان دشمن اول و راهبردی ایران در جهان و منطقه غرب آسیا، در ابعاد مختلفی و به صورتهای گوناگونی در بحران سدالنهضه حضور آشکار و فعال دارد.
🔻مصر، سودان و اتیوپی از لحاظ اقتصادی در شرایطی نیستند که بتوانند از عهده هزینههای یک جنگ تمام عیار و گسترده بر آیند. مسئلهای که در اینجا وجود دارد، ارتباطی است که آمریکا با مصر و اتیوپی دارد. این دو کشور متحد منطقهای واشنگتن هستند لذا ممکن است آمریکا مانع از شعلهور شدن جنگ میان مصر و اتیوپی شود زیرا شرکتهای تسلیحاتی روسیه بیشترین بهره را خواهند برد چون ساز و برگ نظامی مصر و اتیوپی روسی است.
متن کامل در:
▫️ tn.ai/2492080
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دیفنسنیوز: مانور نظامی یونان خبر بدی برای تهران بود
🔻 یونان در آوریل 2021 میزبان رزمایش نظامی متشکل از ارتش آمریکا، اسرائیل، امارات ، قبرس و تعدادی از کشورها بود.
🔸 گرچه سالهای پیش هم این مانور برگزار میشد اما امسال پس از عادی سازی روابط اسرائیل و امارات حامل پیام مستقیمی برای ایران است. البته این مانور به ترکیه که در پایین ترین سطح روابط با آمریکا و اسرائیل هم است پیامی ارسال کرده که یونان در اکتشاف گاز در مدیترانه شرقی تنها نیست.
🔸 به ایران هم این پیام را داد که سالها تلاش ایران برای جدا کردن اعراب از اسرائیل و نابودی آن بی نتیجه بوده است. یونان در نظر دارد برای سالهای آینده از مصر و اردن هم برای پیوستن به مانور نظامی اسرائیل و امارات دعوت نماید.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آنکارا: کلمه نسلکشی باید برای آمریکا و نه ترکیه استفاده شود
🔻 معاون رئیس جمهور ترکیه با انتقاد از اقدام اخیر رئیس جمهور آمریکا در برسمیت شناختن نسل کشی ارامنه در سال 1915 توسط امپراطوری عثمانی گفت که کلمه نسلکشی باید برای آمریکا و نه ترکیه استفاده شود.
▫️ http://fna.ir/19gi7
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
28.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻 ژرژ کلمانسو نخست وزیر فرانسه در پایان دوره جنگ جهانی اول بود. او در مورد اهمیت جنگ گفته بود: «جنگ، خطیرتر از آن است که به سیاستمداران سپرده شود.»
🔻 بعدها در سال 1939 که هیتلر معاهده آشتی با انگلیس که توسط چمبرلن هم به امضا رسیده بود را نقض کرد و جنگ جهانی دوم آغاز شد، چرچیل نخست وزیر انگلیس جملهی کلمانسو را تغییر داد و اینگونه گفت: «جنگ خطیرتر از آن است که به دست نظامیها سپرده شود.»
🔻 بعد از دو جنگ جهانی گسترده با میلیونها نفر تلفات، بسیاری از اندیشمندان غرب فهمیدند که نه چرچیل درست میگفت و نه کلمانسو؛ بلکه کلازویتس درست میگفت.
کلازویتس ژنرال ارتش پروس بود که استاد دانشگاه جنگ این کشور شد و کتابی نوشت به نام «در باب جنگ». کلازویتس در این کتاب جملهای در مورد جنگهای ناپلئونی بیان کرده بود که امروز اساس فلسفه نظامی غرب برشمرده میشود. او گفته بود: «جنگ ادامهی سیاست است، اما به شکلی دیگر.»
▫️ @worldwar4_ir
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 نگاه ایران به عمان چگونه است؟ / از بازار اقتصادی تا شریک استراتژیک
✍ الخلیج آنلاین در مطلبی به قلم محمد أبو رزق نوشت: پادشاهی عمان، از جمله دولتهای عربی خلیج فارس است که روابط اقتصادی گستردهای با ایران دارد، بویژه در زمینه مبادلات تجاری و وجود خطوط حمل و نقل کالاهای مختلف. امار اقتصادی نشان دهنده رشد میانگینهای مبادلات تجاری بین عمان و ایران است.
🔻 طبق آخرین ارقام منتشر شده از سوی اتاق بازرگانی و صنعت در عمان، مبادلات تجاری این کشور با ایران به 116 میلیون ریال عمان رسیده است.
▫️ http://entekhab.ir/002a9H
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 رویترز : منابع اروپایی اعلام کردند هنوز سخت ترین مسائل در مذاکرات وین حل نشده است.
🔻منبع دیپلماتیک اروپایی گفت مذاکرات هستهای بین قدرتهای جهانی و ایران به اندازه مورد انتظار، پیشرفت نکرده و هنوز هیچ تفاهمی در سختترین موضوعات حاصل نشده است.
🔸این منبع افزود کار زیادی داریم و وقت کمی هم داریم و امیدوار بودیم در این هفته پیشرفت بیشتری داشته باشیم.
⭕️ به گفته این منبع گفت و گوها به مدت یک هفته قطع شد و در مورد مهمترین نکات به تفاهم نرسیدهایم و موفقیت تضمین شده نیست.
▫️ https://t.co/z9eBXxHAur
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 کنگره آمریکا: تحریمها میماند، حتی اگر بایدن نخواهد.
🔻طبق قانون اساسی آمریکا برداشتن تحریمها توسط کنگره و سنا قطعی میشود
🔸امروز هم انگلیس آزادسازی بدهی به ایران را رد کرد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 12 سال زندان برای روحانی شیعه در عربستان
🔻عربستان سعودی یک روحانی شیعه را به 12 سال زندان و پس از آن 5 سال ممنوعیت از سفر محکوم کرده است.
🔸حساب توییتری «المعتقلی الرای» (زندانی فکر و اندیشه) که معمولا اخباری از بازداشتشدگان در عربستان سعودی منتشر میکند، از صدور حکم حبس علیه «محمد الحبیب» از روحانیون شیعه خبر داد.
✍در این توییت آمده است: «مقامات سعودی روحانی و فعال حقوقی «محمد الحبیب» را به 12 سال زندان و پنج سال ممنوعیت سفر محکوم کردند؛ این احکام پس از سه سال از تمدید بازداشت خودسرانه وی به خاطر اندیشه و عقیده صادر شده است.
▫️ http://ydac.ir/xsu93
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 سناتور آمریکایی: سلیمانی مهمترین شخصیت خاورمیانه بود
💬مورفی:
🔸ما نباید از مفهوم فرهنگ شهادت در جهان اسلام غافل باشیم. با کشتن قاسم سلیمانی ضربهای به سپاه وارد شد ولی فعالیتهای ایران در سال گذشته عملا افزایش یافته. سلیمانی مهمترین شخصیت خاورمیانه بود و نتیجه شهادت سلیمانی زنده ماندن همیشگی خاطره او است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 بصره در آستانه پاکسازی کامل اورانیوم ناشی از حمله آمریکا به عراق
🔻 منابع عراقی اعلام کرده اند که به زودی کار پاکسازی کامل استان بصره از اورانیوم به جا مانده از حمله نظامی آمریکا در جنگ های اول و دوم خلیج فارس به پایان می رسد.
🔸ارتش آمریکا در جنگ با عراق با استفاده از جنگندههای نوع « A-10 » دستکم 116 بار اهداف آسان نظامی، مانند مقرها، خودروها و کامیونها را با تسلیحات حاوی اورانیوم ضعیف شده، هدف قرار داده بود. بررسی ها نشان می دهد موارد ابتلا به سرطان در برخی استان ها که این نوع سلاح استفاده شده، رو به افزایش است.
▫️ https://www.irna.ir/news/84316602/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 در ایام جریان داشتن مذاکرات وین، بایدن نامزد معاونت اطلاعات مالی و تروریسم وزارت خزانهداری (TFI) را معرفی کرد.
🔻 برایان نلسون (Brian E. Nelson)، که به نظر آدم متصل به کامالا هریس است.
⭕️ این آدم قرار است فرماندهی اتاق جنگ اقتصادی آمریکا را در دست بگیرد.
✍ مسعود براتی
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢تحلیلگر صهیونیست: اسرائیل در آستانه جنگ داخلی قرار دارد
👤 آونر بنزاکن:
🔻اسرائیل با بحران تاریخی روبهروست که فقط با تغییر نظام انتخاباتی میتوان آن را حل کرد. نظام سیاسی موجود قادر به ارائه راهکار نیست، بلکه بهجای آن، بر سیاستهای قبیلهای و شخصی متمرکز است.
🔸مشکلات عمیق در جریان تبلیغات انتخاباتی اخیر و بحران کرونا، ما را به جنگ داخلی سوق داده است. اعتراضات اخیر نشان داد اسرائیل در یک پیکره بیمار محاصره شده و نهادهای آن نیازمند تغییرات ساختاری هستند.
▫️ fna.ir/19nvc
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 حمله موشکی جدید رژیم صهیونیستی به «لاذقیه» و حومه «حماة» در سوریه
🔻 پدافند هوایی سوریه بامداد روز چهارشنبه با موشکهای دشمن که مناطقی از «الحفه» در لاذقیه و «مصیاف» در غرب استان حماه را هدف گرفتند، مقابله کرده است.
🔻 تلویزیون سوریه اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در حمله موشکی یک انبار مواد پلاستیکی در حومه لاذقیه را هدف قرار داده است.
🔻 در جریان تجاوز بامداد امروز اسرائیل یک غیرنظامی کشته شد و 6 نفر دیگر زخمی شدند که در میان مجروحان یک کودک و مادرش به عنوان اولین برآوردها مشاهده میشود. علاوه بر اینکه خساراتی مادی نیز به تأسیسات غیرنظامی تولید مواد پلاستیکی وارد آمد.
▫️ tn.ai/2497003
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 هند به رکورد 20 میلیون مبتلا به کرونا نزدیک شد
🔻 هند امروز (دوشنبه) برای دوازدهمین روز متوالی ابتلای بیش از 300 هزار مورد جدید به ویروس کرونا را گزارش داد. بدین ترتیب تعداد کل مبتلایان به 20 میلیون نزدیک شده و 3417 نفر نیز براثر این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
🔻 تعداد مبتلایان در 24 ساعت گذشته 368147 مورد جدید بوده که کل مبتلایان 19.93 میلیون بوده و تاکنون نیز 218959 نفر از دنیا رفتهاند.
▫️ https://tn.ai/2496023
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 گاردین: سندرم هاوانا از دهه 90 بدین سو مقامات اطلاعاتی آمریکا را مورد هدف قرار داده است.
🔻 سندرم هاوانا بر اثر حمله با امواج مایکروویو ایجاد میشود.
🔻 ایجاد اختلال مرموز در دهها دیپلمات آمریکایی در هاوانا باعث شد تا مایک بک، افسر بازنشسته اطلاعاتی خاطرات تلخی را به یاد بیاورد.
🔸 «بک» در سال 2016 به خاطر بیماری نادر لرزشی پارکینسون مجبور به بازنشستگی اجباری شد و شواهدی را نشان داد که وی قربانی حمله عمدی با سلاح مایکروویو است.
🔸دسازمان سیا اخیرا دست به تحقیق درباره حملات مایکروویوی در خاورمیانه علیه نیروهای نظامی خود زده است.
🔸 در پرونده «بک» آمده است وی مورد حمله کشور متخاصم قرار گرفته و مدتها گذشته است تا وی از پا در بیاید.
⭕️ داستان حملات مایکروویوی ادامه دارد.
▫️ https://t.co/dmeAs4CTt7
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دعای روز بیستودوم ماه مبارک رمضان
اللهمّ افْتَحْ لی فیهِ أبوابَ فَضْلَکَ و أنـْزِل علیّ فیهِ بَرَکاتِکَ وَ وَفّقْنی فیهِ لِموجِباتِ مَرْضاتِکَ و اسْکِنّی فیهِ بُحْبوحاتِ جَنّاتِکَ یا مُجیبَ دَعْوَةِ المُضْطَرّین.
ای خدا در این روز به روی من درهای فضل و کرمت بگشا و بر من برکاتت را نازل فرما و بر موجبات رضا و خشنودیت موفقم بدار و در وسط بهشتهایت مرا مسکن ده ای برآورنده خواهش درماندگان
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 نشست بایدن و پوتین
🔻 رییسجمهور آمریکا در تماسی تلفنی با رییسجمهور روسیه خواستار برگزاری نشست سران در کشوری ثالث شد. وزیر خارجه روسیه این پیشنهاد را «مثبت» ارزیابی کرده و بیان داشته که دستاوردهای احتمالی دور از دسترس نیست. طبق مقاله، وضعیت پروندههای اختلافی پس از گفتگوی سران ممکن است به شرح زیر باشد:
🔸 اوکراین
الصاق شبهجزیره کریمه به روسیه، اولین تصرف بخشی از اروپا توسط دولتی دیگر پس از جنگ جهانی دوم بود. روسیه احتمالاً نیروهای نظامیاش را از مرز اوکراین دور کند، زیرا میداند که آمریکا در شرایط کنونی مایل به مداخله بیشتر نیست و چند گشت دریاییاش در دریای سیاه را لغو کرده است.
🔸 ناوالنی
کرملین بیان داشته که به پزشکان مستقل اجازه معاینه الکسیناوالنی، مخالف محبوس دولت را بدهد. در عین حال بسیار بعید است که تحت تحریمهای حقوقبشری آمریکا از موضع خود مبنی بر مجازات وی صرفنظر کند.
🔸 حملات سایبری
ادعای دخالت مسکو در دو انتخابات ریاستجمهوری 2016 و 2020 ایالات متحده از طریق حملات سایبری، برای دولت بایدن اهمیت دارد. ولی تعامل در این خصوص محتمل نیست. زیرا روسیه این ابزار را اهرم فشاری در برابر اقدامات مداخلهجویانه آمریکا در سیاست داخلی روسیه میداند.
🔸 کنترل تسلیحات
احتمال هر گونه بهبود روابط و توافق در این مسأله بیشتر است. زیرا هر دو دولت مایل به کاهش تنشها و رقابتهای تسلیحاتی هستند که در شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی، بار مضاعفی بر دوش دولتهایشان قرار دهد. تمدید «استارت جدید» و بازگشت به «منع موشکهای هستهای میانبرد» از جمله توافقهای احتمالی است.
🔻 علیرغم اختلافات موجود، طرفین به دلیل گرفتاری در معضل کرونا و مشکلات اقتصادی، از توافقهای محدود و حتی موقت که مانع تشدید تنش شود، استقبال میکنند. بنابراین گفتگو در خصوص گسترش روابط فرهنگی و آموزشی، تبادل زندانی و یا ارتقای روابط تجاری در بخشهای غیرتحریمی، محتمل است.
▫️ rand.org/blog/2021/04/the-biden-putin-summit-do-the-risks-outweigh-the-potential.html
▫️@Tabyincenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اختلاف بر سر رود نیل ممکن است به شورای امنیت برود
🔻 اتیوپی اعلام کرده است آماده آبگیری دومین سد خود بر روی رود نیل است. این اقدام باعث کاهش چشمگیر آبهای مصر و سودان در نیل میشود. عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با آمادگی برای واکنشی نظامی تهدید کرده است: "یك قطره آب مصر نباید کم شود، زیرا همه گزینه ها آماده است."
🔻 این سد یک موضوع حساس ملی گرایانه در اتیوپی بشمار میرود و افتتاح این پروژه پتانسیل این را دارد که آدیس آبابا را به یک تولید کننده و صادر کننده انرژی در منطقه تبدیل کند. مصر و سودان از نظر آب به رود نیل بستگی شدیدی دارند و آن را بخشی اساسی از اقتصاد و میراث فرهنگی خود می دانند. آنها می خواهند طرحی با جامعه جهانی مطرح کنند تا اب رو نیل به صورت برابر تقسیم شود. بدلیل شرایط جغرافیایی خاص مصر، بیش از 90% جمعیت این کشور به آب رود نیل وابسته است.
▫️ http://ydac.ir/7r5hg
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - 15 اردیبهشت:
🔹مبتلایان جدید: 15872 نفر
🔹مجموع مبتلایان: 2591609 نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: 2039427 نفر
🔹درگذشتگان در 24ساعت اخیر: 349 نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: 73568 نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: 5499 نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 کشتار ارامنه، میراث شوم عثمانی است
✍ صادق ملکی، تحلیلگر ارشد
🔻 تبعید و کشتار جمعی ارامنه در سال های آغازین قرن بیستم و در فاصله سال های 1915 الی 1917 توسط دولت ترکان جوان در نظام عثمانی، برای جمهوری ترکیه که بر خرابه های این امپراتوری تاسیس شده به یک کابوس تبدیل شده است.
🔻 هر گاه 24 آوریل، سالگرد کشتار و تبعید جمعی ارامنه فرا می رسد، سیاست خارجی و داخلی ترکیه قبل و بعد از آن درگیر ابعاد مختلف آن می شود. امسال با شناسایی حادثه کشتار ارامنه بعنوان نسل کشی از سوی بایدن رییسجمهوری آمریکا زخمی عمیق تر بر پیکر ترکیه ای وارد شد که همچنان با بحران هویت درگیر است.
🔻 پس از شکست عثمانی در بالکان، بین النهرین و شامات سیاست نگاه به شرق و گسترش حوزه ترکی و اسلامی تا ماوراءالنهر مورد توجه خاص ترکان جوان قرار گرفت. مبنا و پایه در رویکرد به شرق یکسان سازی قومی و مذهبی بر اساس دو محور ترک گرایی و تسنن بود. دولت ترک های جوان در نظام عثمانی در تحقق این هدف اولین گام را با تبعید و کشتار ارامنه برداشتند. بعدها این سیاست حتی با ظهور جمهوری ترکیه نیز با تبادل یونانی ها با مسلمانان، قتل عام علویان در درسیم و ترک کوهستانی قلمداد کردن کردها تداوم یاقته است و تا امروز نیز با فشار بر کردها همچنان ادامه دارد.
🔻 ارامنه اولین قربانیان گذر از عثمانی به جمهوری بوده اند. اما با تئوریزه کردن ترک گرایی مبتنی بر تسنن در جمهوری ترکیه و ادامه تاکید بر هویت یگانه جمهوریت، کردها و علوی ها نیز قربانی سیاست نفی هویت خویش در راستای سیاست سیستمی یکسان سازی شده و همچنان می شوند. نکته آنکه باید توجه شود که در تبعید و کشتار ارامنه به نقش محوری کردها در حادثه کمتر اشاره می شود. ادامه و گسترش دامنه سیاست یکسان سازی در جمهوری ترکیه با نفی و به چالش کشیدن هویت و جایگاه کردهای شریک در کشتار ارامنه توسط ترک ها، خود طنز تلخ تاریخ است. سیاستی که تبعات آن گرفتار شدن کردها در دایره این رویکرد تا به امروز بوده است.
🔻 واقعیت آن است که با قرار گرفتن عثمانی در کنار آلمان در جنگ اول، بخش قابل توجهی از ارامنه تابع عثمانی با رویای دستیابی به استقلال در کنار روس ها در جنگ با عثمانی قرار گرفته اند. در حالی که از نگاه ترک های جوان حزب اتحاد و ترقی، ارامنه مانع پیوند دنیای ترک بودند. این معادله در کنار شکست فاجعه بار قامشلو بستری را ایجاد کرد که نتیجه آن کشتار و تبعیدی شد که امروز ده ها کشور و در آخرین اقدام، امریکا از آن به عنوان نسل کشی یاد می کنند.
🔻 ترک های جوان که در نتیجه شکست ها به شدت تحت تاثیر احساسات ملی و مذهبی قرار داشتند، نمی خواستند در سرزمین اصلی امپراتوری تجربه بلغارستان تکرار شود. لذا با کشتار و تبعید سیستماتیک دست به اقداماتی زدند که با گذشت بیش از یک قرن همچنان دامن ترکیه را گرفته است.
🔻 پس از سقوط حکومت ترک های جوان بسیاری از عوامل این کشتارها دستگیر و محاکمه شده و حتی گفته می شود آتاترک در اوایل قدرت گیری خویش از این حادثه به عنوان اقدامی شرم آور یاد کرده است. با این وجود و پس از گذشت بیش از یک قرن، هیچ وقت ترکیه اجازه نداده است که پرونده کشتار و تبعید ارامنه بخاطر آثار سیاسی و حقوقی آن تا به امروز بطور کامل باز شود.
🔻 اقدامات کشورها در شناسایی کشتار و تبعید ارامنه به عنوان نسل کشی با هدف فشار به ترکیه به عنوان میراث دار عثمانی برای پذیرش تبعات اقدام شوم نسل کشی است. این سیاست در کف خواستار عذرخواهی و دادن غرامت توسط دولت ترکیه و در سقف عطای خاک است که تحقق با وجهه دوم دور از ذهن است.
🔻 به هر حال هر سال با نزدیک شدن به 24 آوریل این داستان تکرار خواهد شد. امسال با شناسایی کشتار ارامنه توسط آمریکا بر ابعاد و پیچیدگی های حادثه تبعید و کشتار ارامنه در حالی افزوده می شود که روابط واشنگتن و آنکارا در حوزههایی مختلف دچار مشکلات عدیده است. به نظر می رسد چهار سال پیش رو با توجه به نگاه خاص دموکرات ها به مسائل حقوق بشری، روابط آمریکا و ترکیه در ابعاد مختلف با فراز و نشیب های بیشتر از گذشته مواجه شود.
🔻 سئوال این است که با توجه به معضلات متعدد ترکیه در ابعاد سیاسی و اقتصادی و با مد نظر قرار دادن اختلافات آنکارا و واشنگتن و میزان وابستگی شدید اقتصادی ترکیه به آمریکا، آیا این روند می تواند بسترساز پایان رویاهای اردوغان و....باشد. باید صبر کرد و دید.
▫️ @EuroAtlantic
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ناامنی در نیجریه؛ 58 نفر ربوده و 97 تن کشته شدند
🔻 منابع محلی در نیجریه خبر دادند در پی حملات مسلحانه یک هفته اخیر، حداقل 97 نفر کشته و 58 تن ربوده شدند. حداقل سه هزار نفر از ساکنان منطقه «کائوره» نیز در نتیجه حملات تروریستهای «بوکوحرام» بیخانمان شدهاند.
▫️ fna.ir/19nl7
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 گزارشی از سفارش های تسلیحات هوا پرتاب امریکا برای سال مالی 2021 که قیمت برخی تسلیحات را در این سال نشان میدهد
🔻موشک aim-9x به قیمت 472 هزار دلار برای نیروی هوایی و 430 هزار دلار برای نیروی دریایی
🔻موشک AIM-120D با قیمت تقریبا 1 میلیون دلار برای نیروی هوایی و 995 هزار دلار نیروی دریایی
🔻موشک ضد رادار AGM-88G با قیمت 6.1 میلیون دلار
🔻قیمت متوسط موشک هلفایر (متوسط مدل های مختلف ) 70 هزار دلار برای نیروی هوایی 213 هزار دلار برای نیروی زمینی
🔻موشک کروز AGM-158 به قیمت یک میلیون و دویست هزار دلار
🔻موشک کروز ضد کشتی دوربرد AGM-158C به قیمت 3 میلیون و 960 هزار دلار
🔻کیت SDB به قیمت 39 هزار دلار
🔻کیت SDB II بین 195 تا 220 هزار دلار
🔻کیت JDAM به قیمت 21 هزار دلار
🔸تفاوت در قیمت نیروی هوایی و دریایی به علت تیراژ سفارش ، اختصاصی سازی های نرم افزاری و موارد مشابه است
▫️ @mantaghe_fra_mantaghe
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 مشارکت جنگندههای آمریکایی در حفاظت از حریم هوایی کشورهای بالتیک
🔻 در مراسمی رسمی و با حضور فرمانده نیروی هوایی آمریکا، جنگندههای نسل پنجم "اف-35" نیروی هوایی ایتالیا وظیفه محفاظت از حریم هوایی جمهوریهای استونی، لیتوانی و لتونی در حوزه دریای بالتیک را تحویل گرفتند.
▫️ https://tn.ai/2496800
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir