💢 چرا اسرائیل از آذربایجان در مقابل ارمنستان حمایت میکند؟ - ۱
✍ گوورک میرزاییان
🔻 این برای جنگ آذربایجان با ارمنستان نیست ، هدف اصلی برای جنگ احتمالی آینده با ایران است
آذربایجان در منطقه ای بین سه قدرت روسیه، عثمانی و ایران قرار گرفته است
"چگونه ارمنستان و اسرائیل می توانند یک حرکت مشترک به سمت آینده را آغاز کنند ، که در درجه اول روابط سیاسی بین دو کشور را باعث شده؟ من هیچ گزینه ای برای تماس ها و پروژه های بشردوستانه که به عنوان یک نیروی محرک و کاتالیزور برای اطمینان از همکاری پایدار ، برگشت ناپذیر ، مولد و چند جانبه که بین کشورها و مردم در قرن بیست و یکم عمل می کنند (در این ارتباط ارمنستان با اسرائیل)، نمی بینم.
" این کلمات از زبان سفیر ارمنستان در اسرائیل آرمن سمباتیان شد وی گفت در 18 سپتامبر، در مراسم افتتاح سفارت ارمنستان در تل آویو (اگرچه کشورهای روابط دیپلماتیک خود را از سال ۱۹۹۲ پنهانی شروع کردند ولی آنها دایر کردن سفارتخانه را به بعد موکول کردند)
با این حال ، سفیر ارمنستان فقط دو هفته در محل مأموریت بود و در اول اکتبر ، ایروان رسماً او را برای مشاوره فراخواند. دلیل آن تحویل گسترده اسلحه اسرائیلی به ارتش آذربایجان بود (که همانطور که می دانید ارمنستان در قره باغ در حال جنگ است و تجهیزات زیادی را از دست داده و پهباد ها و سلاحهای اسرائلی بر علیه خاکریز ها و مواضع دفاعی ارمنستان فرود میآید).
به گفته مطبوعات عربی ، اسرائیل در روزهای آخر ماه سپتامبر دو هواپیمای پر از سلاح به آذربایجان فرستاد. علاوه بر این ، روزنامه اسرائیلی هاآرتص می نویسد: "هواپیماهای آذربایجانی ، بدون پنهان کاری ، در پایگاه های نظامی ما در صحرای نگب فرود می آیند."
ارمنستان اما این اقدامات را اقدامی خصمانه قلمداد کرد. سخنگوی ارمنستان گفت: "ما از طریق کانال های دیپلماتیک ، بارها این موضوع را به همکاران اسرائیلی خود گزارش داده ایم و متذکر شده ایم که این امر به ویژه در زمانی که آذربایجان با حمایت ترکیه در حال انجام تجاوزات گسترده ای علیه آرتساخ (قرهباغ) است باعث تأسف است .("سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان آنا نقدلیان.)
از نظر برخی ، واکنش ایروان بیش از حد انتظار به نظر می رسد.چون همکاری دفاعی آذربایجان و اسرائیل دیروز آغاز نشده است - دولت یهود یکی از بزرگترین تامین کنندگان سلاح برای ارتش آذربایجان است. تل آویو به پهپادهای باکو ، چندین سیستم راکت پرتاب ، خمپاره ، تجهیزات ارتباطی و بسیاری از تجهیزات دیگر به ارزش صدها میلیون دلار می فروشد. و اسرائیلی ها حق ادامه تأمین سلاح را دارند - از این نظر ، هیچ تعهدی را نقض نمی کنند و محدودیتی ندارند.
بنابراین ، در تل آویو این (موضوع اعتراض و فراخواندن سفیر را) در بهترین حالت به نوعی ادعای بی اساس و در بدترین حالت به عنوان خرابکاری عمدی در روابط دوجانبه تلقی مینمایند که طرفین سالهاست برای عادی سازی آن تلاش کرده بودند...
⬅️ ادامه در پست بعدی
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 چرا اسرائیل از آذربایجان در مقابل ارمنستان حمایت میکند؟ - ۲ (پایانی)
✍ گوورک میرزاییان
🔻 با این وجود ، باید برای ایروان سوال دیگری را مطرح شود، اسرائیل در لیست متحدان آذربایجان چه می کند؟ البته کارشناسان اسرائیلی پاسخی منطقی دارند. فقط این نیست که باکو ۴۰ درصد از نفت مصرفی اسرائیلی ها را تأمین می کند. وزیر دفاع سابق و وزیر امور خارجه اسرائیل آویگدور لیبرمن توضیح داد که "آذربایجان در تقاطع سه امپراتوری - پارسی ، عثمانی و روسی است" و برای اسرائیل مهم است "داشتن یک کشور دوست در این منطقه - یک کشور مسلمان ، مدرن و سکولار.
در حقیقت ، برای اسرائیل ، اهمیت استراتژیک آذربایجان با مرز آن با ایران توضیح داده می شود - بعلاوه ، مرزی که (به دلیل نزدیکی به پایتخت و دریای خزر) آسیب پذیرترین مرز ایران است.
اسرائیل با اطلاع کامل از روابط پیچیده آذربایجان و ایران (در ایران ، ادعاهای رهبری جمهوری آذربایجان برای ایجاد آذربایجان بزرگ ، از جمله آذربایجان ایران را ضمیمه خود نمودن و در مقابل از تلاش آیت الله ها برای اسلامی سازی جمعیت کشور ماورا قفقاز را یادآوری می کنند) ، این جنگ ها علیه ارمنستان نیست ، بلکه علیه ایران است.
برای مدتی حتی شایعاتی مبنی بر اینکه آذربایجان می تواند به یکی از پرچم های عملیات آمریکایی-اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی تبدیل شود وجود داشت. باکو ، البته ، وجود چنین گفتگوهایی را انکار می کند ،و از عدم مداخله در درگیری و اختلافات تهران و تل آویو صحبت می کند - با این حال ، اوضاع در خاورمیانه هنوز آنقدر متشنج نیست که الهام علی اف ، رئیس جمهوری آذربایجان مجبور به انتخاب نهایی بین ایران از یک طرف و اسرائیل و یا از طرف دیگر ایالات متحده آمریکا بشود.
ایرانی ها نیز عجله ای ندارند که به رهبری آذربایجان اولتیماتوم بدهند.و تهران نیز هم اکنون در موقعیتی نیست که بخواهد یک دولت رسمی بی طرف در مرزهای خود را به یک دشمن جدید تبدیل کند.
خیلی دورتر را ببینید.
منطق اسرائیلی این است که "ما از آذربایجانی ها علیه ایران حمایت می كنیم" این است كه در واقع آنها نه از آنكارا و نه از باكو حمایت می كنند. همین ترکیه ، که امروز (علی الظاهر) یکی از سرسخت ترین مخالفان دولت اسرائیل است.
آخرین درگیری نمایشی بین آنها در ۲۳ سپتامبر در سازمان ملل رخ داد. که نماینده اسرائیل پس از آن جلسه را ترک کرد.
نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که در آن اردوغان در آن لحظه در مورد "دست کثیف در اداره اورشلیم، که در آن مکان های مقدس برای ادیان سه جهان وجود دارد" صحبت کرد - "تبدیل به انتقاد اسرائیل شده است.و بسیاری از درگیری ها از این نوع - و نمایشی خواهد بود. به هر حال ، روابط بین این دو کشورها رو به کاهش مییاشد.
یک سری توافقنامه های صلح بین اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس (که با امضای پیمان با امارات و بحرین آغاز شد) روابط فلسطین و اسرائیل را تشدید کرده است و تل آویو را به پادشاهی های خلیج فارس نزدیک می کند. این بدان معناست که منجر به شدت بیشتری از احساسات در روابط اسرائیل و اردوغان می شود. ترکیه بودجه حماس را تأمین میکند ، و به مقاومت فلسطین کمک معنوی و مادی می کند. شاید او حتی بخشی از " اسلحه های قدیمی" خود را برای کمک برای فلسطینیان بفرستد -
و تروریستهای سوریه که برای منافع ترکیه در سوریه ، لیبی و اکنون نیز در قره باغ می جنگند.
سیاست قفقازی ترکیه را نمی توان جدای از خط کلی اردوغان -« قاطعانه و تهاجمی »، از جمله در کل خاورمیانه ، دید. به عنوان مثال ، فرانسوی ها این را درک کردند - بنابراین ، اکنون یک خط فرانسوی-روسی در حال شکل گیری است ، که در آن پاریس نه از قره باغ (با تمام نفوذ جامعه ارمنی در فرانسه) بلکه از یونان در درگیری های خود با ترکیه نیز دفاع می کنند.
▫️ vz.ru/world/2020/10/2/1063388.html
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 حمله مجدد سایبری علیه زیرساختهای الکترونیکی بنادر کشور
سازمان بنادر و دریانوردی:
🔻دشمنان قسم خورده چندی است در تلاش برای انجام حملات سایبری و القاء موفقیت آمیز بودن این حرکات کور، از طریق عملیات روانی رسانهای هستند.
🔻اما به حول و قوه الهی، اقدامات بازدارنده و مناسبی در قبال سنگ اندازى بیگانگان انجام شده و کلیه ماموریت هاى سازمان بدون وقفه در جریان است.
🔸چندی پیش هم حمله سایبری دشمنان به بندر شهید رجایی با شکست مواجه شده بود.
▫️توضیحات بیشتر در:
hamshahrionline.ir/x6Lh5
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اتهام زنی وزیر خارجه مغرب علیه ایران
🔹 اردیبهشتماه دو سال پیش (۱۳۹۷) بود که مغرب، ایران را به حمایت از گروه نظامی-سیاسی «جبهه پولیساریو» متهم کرد و به همین بهانه از قطع روبط دیپلماتیک خود با تهران خبر داد.
💬 «ناصر ابوریطه» وزیر خارجه مغرب در گفتوگویی با شبکه «اسکای نیوز» مدعی شد:
🔻 با توجه به ادامه تهدیدهای ایران علیه ثبات مغرب، روابط مغرب با ایران بدون تغییر باقی خواهد ماند.
🔻 روابط قطعشده با تهران به حال خود باقی میماند «تا زمانی که ایران خلاف آنچه را که در حمایت از تجزیهطلبان و ضربه به امنیت کشور مغرب روشن است، ثابت کند».
🔻 اقدام مغرب در قطع روابط با ایران در آن زمان با استقبال کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن همراه بود.
▫️ snn.ir/003hZi
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔰 نماینده رهبری خطاب به روحانی: به ایمان مردم رحم کنید
حجتالاسلام رستمی نماینده رهبری در دانشگاهها نوشت:
💢 "صلح" و "جنگ" برخلاف ارزشهای مطلقی چون "حق طلبی" و "دفاع" اموری نسبی هستند. یعنی حسب شرایط میتوانند عقلی و ارزشمند یا نابخردانه و ضدارزش باشند.
اما اینکه وسط کارزار فشار حداکثری ترامپ یک مقام ارشد اجرایی حرفی بزند که معنای کرنش بدهد(شما بخوانید صلح) حداقل به سه دلیل مهم، اشتباهی راهبردی است.
🔻 اول اینکه نشانه اختلال در دستگاه محاسباتی مسئولان ما است. نمی شود یک روز گفت: کدام آدم عاقلی با ترامپ مذاکره میکند؟! و یک روز دیگر و در حالی که رفتار او هیچ تفاوتی نکرده برایش با تار و پود تاریخ اسلام، فرش قرمز ساخت و پهن کرد!
🔻دوم تشویق به ادامه فشار حداکثری است. به ادبیات طرف آمریکایی در همین یکی دو هفته نگاه کنید؛ هیچ نشانه ای از عقبنشینی _حداقل در تبلیغات _ دیده نمیشود. این فرش قرمز معهود اینقدر خامدستانه است که هر ناظری از جمله غربیها را به این نتیجه میرساند که فشارها به نتیجه رسیده پس چرا باید متوقفش کرد؟
🔻سوم اینکه برجام به عنوان نمادی از صلحطلبی طرف ایرانی، امروز به کما رفته است. "من جرب المجرب حلت به الندامه". آقایان نمیخواهند توضیح دهند که چرا هر بار سراغ گزاره صلح می روند جوری رفتار می کنند که سایه جنگ بر سر کشور سنگین می شود!؟ آیا می توان در شرایط نابرابر و بدون قوت بخشی داخلی، حرفی از صلح زد؟
🔴 اما مهم تر از همه اینها خطر تفاسیر غلط از تاریخ اسلام و مبانی شیعه به عنوان عقبهی تئوریک انقلاب است.
چطور می شود برای مطامع سیاسی روزی پیام کربلا را مذاکره خواند و روزی دیگر صلح حسنی را به غلط مصادره کرد؟
آقایان اگر در سیاستورزی مشکل دارید، لااقل به ایمان این ملت رحم کنید.
▫️توضیحات بیشتر در:
http://ydac.ir/r444h
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 اشتباه فاحش تلآویو که منجر به افشای نام عامل ترور شهید «مغنیه» شد 🔹وبگاه عبریزبان «تیکون عولام»
💢 رژیم صهیونیستی در انفجار بندر بیروت نقش داشت
💬 سیلور اشتاین ضمن اعلام اینکه رژیم صهیونیستی در انفجار بندر بیروت در چهارم آگوست نقش داشت، افزود:
🔻 یک مسؤول اسرائیلی اطلاعاتی را برای یکی از همکاران من درباره نقش اسرائیل درانفجار بندر بیروت فاش کرده است.
🔻 انفجار بندر بیروت تنها بخشی از سلسله حملات اسرائیل به لبنان بود. اسرائیلیها مسؤولیت این انفجار را بر عهده نمیگیرند زیرا تمام جهان و جامعه بینالمللی، اسرائیل را به ارتکاب جنایات ضد بشری متهم خواهند کرد.
🔻 وی درباره همکاری امنیتی میان رژیم صهیونیستی و کشورهای حاشیه خلیج فارس هم گفت: کارشناسان صهیونیست به شکلی مخفیانه به کشورهای حاشیه خلیج فارس سفر میکنند و بر روی نصب و نگهداری از فنآوریهای اسرائیلی کار میکنند، موضوعی که به مقامات اماراتی اجازه میدهد بر روی کشورها و طرفهای مخالف کنترل داشته باشند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پتروناس مالزی در اندیشه خروج از میدان نفتی عراق
🔻 تنگکو محمد توفیق مدیر اجرایی شرکت نفتی پتروناس مالزی در سخنانی اظهار داشت کاهش شدید قیمت های نفت در سال جاری باعث شده است تا این شرکت دولتی مالزیایی در اندیشه خروج از میدان نفتی "الغراف" در جنوب عراق باشد.
🔸 مدیر اجرایی شرکت پتروناس که در نشست "انرژی انتلیجنس 2020" شرکت کرده بود، گفت: با توجه به قیمت 40 دلاری نفت در هر بشکه، ما باید در قصد خود برای ماندن در میدان الغراف تجدید نظر کنیم.
🔸 وی افزود: ما در این زمینه با مقامات عراقی مشورت خواهیم کرد تا ببینیم که امکان بهبود شرایط اقتصادی این میدان نفتی وجود دارد یا خیر.
🔸 گفتنی است شرکت نفت پتروناس مالزی سهمی 45 درصدی از میدان الغراف دارد و پس از آن شرکت ژاپنی "جاپکس" با 30 درصد و شرکت نفت دولتی شمال عراق 25 درصد قرار دارند.
▫️توضیحات بیشتر در:
http://ydac.ir/ipqzp
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 وزارت خارجه آذربایجان: شلیک به ایران، کار ارمنستان و عمدی است
🔹 یگانهای مسلح پراکنده ارمنستان در حال عقبنشینی از مناطقی که درگیری در حال انجام است با هدف تخریبگری به شلیک موشک به اراضی کشور دوست و برادر ایران ادامه میدهند.
🔹 علیرغم تمام تلاشهای ارتش آذربایجان برای دفع حمله دشمن، موشکها در اثر شلیکهای هدفمند، گاهگاهی به خاک ایران اصابت میکنند.
🔹 این اقدام دشمن حیلهگر ما را آزرده خاطر میسازد و ما در ناراحتی مردم برادر ایران سهیم میشویم.
▫️ asriran.com/0039Xb
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 وزارت خارجه آذربایجان: شلیک به ایران، کار ارمنستان و عمدی است 🔹 یگانهای مسلح پراکنده ارمنستان در
💢 #فوری | توافق آتشبس جدید میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان
🔸ارمنستان از توافق آتشبس جدید با جمهوری آذربایجان خبر داد که این آتشبس از نیمه شب اجرایی خواهد شد.
▫️ tn.ai/2371275
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ترامپ: ببازم شاید از آمریکا بروم
🔹ترامپ در جمع هوادارانش در «جورجیا» با طنز و کنایه گفت اگر در مقابل فردی مانند بایدن انتخابات را واگذار کند، دیگر جایی برای او در آمریکا نخواهد بود.
🔹ترامپ گفت: رقابت مقابل بدترین نامزد در تاریخ ریاستجمهوری مرا تحت فشار قرار میدهد. میتوانید تصور کنید من ببازم؟ زندگیام، چه باید بکنم؟ حس خوبی نخواهم داشت. شاید مجبور شوم کشور را ترک کنم، نمیدانم.
▫️ fna.ir/f05qbp
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آمریکا به دنبال برچیده شدن برنامه هستهای ایران است
💬 مشاور امنیت ملی آمریکا:
🔸 اگر ترامپ دوباره رئیسجمهور شود، فشارهای اقتصادی به اندازهای زیاد خواهد بود که ایران نمیتواند بیش از دو ماه مقاومت کند.
🔹فکر میکنم که آنها به میز مذاکره خواهند آمد. در میز مذاکرات ما خواهان دو چیز هستیم. برچیده شدن برنامه هستهای و موشکی ایران.
🔸با اینحال، وزیر خارجه آمریکا با اعتراف به شکست فشار حداکثری گفته بود تحریمها به اهداف خود نرسیدند. استعفای برایان هوک نیز به دلیل شکست این استراتژی بوده است.
▫️ fna.ir/f05qdl
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 هشدار سناتور آمریکایی درباره به راه افتادن حمام خون جمهوریخواهان!
🔹«بن ساس» گفت: اکنون احتمال به راه افتادن حمام خون حزب جمهوریخواه در سنا وجود دارد و به همین خاطر هرگز سوار قطار ترامپ نشدم.
🔹این سناتور جمهوریخواه شکست ترامپ را محتمل دانست و گفت خطر سونامی آبی (رنگ انتخاباتی حزب دموکرات) آنها را تهدید میکند.
🔹ساس از سیاست خارجی ترامپ هم انتقاد کرد و گفت او متحدان آمریکا را رانده و حقوق بشر را نادیده گرفته است.
▫️ fna.ir/f05qgz
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir